- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ
quote:
Ο Θεός δεν εμφανίστηκε σε κανένα, έδινε σημάδια και μιλούσε αλλά δεν εμφανίστηκε
Αυτό δεν απομακρύνει απ' τη λογική, την πιθανότητα να είναι ο γιαχβέ θεός;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Ο Θεός δεν εμφανίστηκε σε κανένα, έδινε σημάδια και μιλούσε αλλά δεν εμφανίστηκε
Δύο φορές.
Μία στον Αβραάμ μάλιστα έφαγαν και μαζί και μία στον Μωυσή.
για το θέμα ,allzzaro και γιάπετ, του αν εμφανίστηκε ο Θεός, η απάντηση με τη δικιά σας λογική είναι ότι ο Θεός εμφανιζόταν πριν 2000 χρόνια στο ν κάθε άνθρωπο για 33 χρόνια και τον έλεγαν Ιησού. Όταν λέω εμφάνιση εννοώ εμφάνιση με όλη του τη δόξα και τη δύναμη. Δεν εννοώ τη φλεγόμενη βάτο κτλ κάτι έμμεσο. Και ξαναλέω έτσι λειτουργεί ο Θεός, χρειάζεται πίστη...
quote:
Γιάπετ σου είπα ότι έτσι αντιλαμβάνομαι ΕΓΩ τη θρησκεία μου.
Μα, μ' εσένα μιλάω και είναι φυσικό να εκφράζεις τη δική σου άποψη και οπτική, για τη θρησκεία σου. Όμως
quote:
Για μένα όλα αυτά με τα καζάνια, την κόλαση κτλ είναι γραφικές εικόνες για να τρομάζουν τους αγράμματους.
αυτή η άποψη δεν σε διαφοροποιεί απ' το χριστιανισμό, αφού ο παράδεισος, η κόλαση και τα λοιπά όμορφα, είναι απ' τις βασικές αρχές του;;;
Θέλω να πω, δεν είσαι εκτός δόγματος;;
quote:
Το ποιοι το κάνουν είναι προφανές, αυτοί που ωφελούνται από την κατάσταση.
αλλά και εκτός εκκλησίας, διότι φαντάζομαι εννοείς τους παπάδες, εδώ...
Αλλά ακόμη κι αυτό που λες
quote:
allzzaro και γιάπετ, του αν εμφανίστηκε ο Θεός, η απάντηση με τη δικιά σας λογική είναι ότι ο Θεός εμφανιζόταν πριν 2000 χρόνια στο ν κάθε άνθρωπο για 33 χρόνια και τον έλεγαν Ιησού. Όταν λέω εμφάνιση εννοώ εμφάνιση με όλη του τη δόξα και τη δύναμη. Δεν εννοώ τη φλεγόμενη βάτο κτλ κάτι έμμεσο.
είναι γεμάτο αμφισβήτηση και σαφώς εκτός δόγματος, που βεβαιώνει ότι ο χριστός ήταν ο ζων θεός ενσαρκωμένος.
Με όλο το θάρρος, τι χριστιανός είσαι;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Γιάπετ σου είπα ότι έτσι αντιλαμβάνομαι ΕΓΩ τη θρησκεία μου. Για μένα όλα αυτά με τα καζάνια, την κόλαση κτλ είναι γραφικές εικόνες για να τρομάζουν τους αγράμματους. Το ποιοι το κάνουν είναι προφανές, αυτοί που ωφελούνται από την κατάσταση.για το θέμα ,allzzaro και γιάπετ, του αν εμφανίστηκε ο Θεός, η απάντηση με τη δικιά σας λογική είναι ότι ο Θεός εμφανιζόταν πριν 2000 χρόνια στο ν κάθε άνθρωπο για 33 χρόνια και τον έλεγαν Ιησού. Όταν λέω εμφάνιση εννοώ εμφάνιση με όλη του τη δόξα και τη δύναμη. Δεν εννοώ τη φλεγόμενη βάτο κτλ κάτι έμμεσο. Και ξαναλέω έτσι λειτουργεί ο Θεός, χρειάζεται πίστη...
Η πίστη φίλε μου , για την "εμφάνισή της" θέτει προϋποθεσεις ... θα ήταν κουτό , ο καθένας να πίστευε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ χωρίς τα "προ-απαιτούμενα" εκείνα στοιχεία που συγκροτούν και θεμελιώνουν την πίστη...!
Διαφορετικά , εκείνος και εκείνοι που εκφέρουν έστω ή και δηλώνουν πίστη ακόμα και στον "θεό" , χωρίς αυτό να βασίζεται και θεμελιώνεται ταυτόχρονα σε "ώριμα και ικανά στοιχεία" επιδεικνύει ανωριμότητα -τουλάχιστον- και έλλειψη σεβασμού και προς τον εαυτό του αλλα πρωτίστως δεν "κατέχει" την πραγματική έννοια του όρου πίστη!
Πολλοί μα πάρα πολλοί πίστεψαν στον βιολογικό τους Πατέρα και συνέχισαν παρά την/τις αποκαλύψεις για την πραγματική εικόνα του "Πατέρα" και ο οποίος μόνο πίστη σε αυτόν δεν άξιζε ... διότι όλα όσα ευαγγελιζόταν ήταν απλά "αέρας" κπανιστός και εξ'αυτού νοηματοδοτήθηκαν και στρεβλά τα ίδια τα παιδιά του!
Πίστη δεν δείχνουμε σε ένα πρόσωπο αλλα σε αξίες που διαστρωματώνουν υγιώς την σκέψη μας και το αντιληπτικό μας στάτους...και οι οποίες εισφέρουν θεματικά και υγιώς στην ζωή μας και τα αποτελέσματά της ...
Αν τώρα , αυτές οι αξίες εκπορεύονται απο ένα πρόσωπο ... τότε μπορώ να πώ , ότι "δυνητικά" μπορω να πιστέψω-εμπιστευθώ αυτό το πρόσωπο και το θέτω έτσι , διότι υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες ως προς αυτό!
Αυτά δείχνουν και προβάλλουν τον άνθρωπο με αυτο-σεβασμό και αυτο-εκτίμηση , που ελέγχει και αξιολογεί προσεκτικά κάθε ιδέα και σκέψη...αλλα πρίν ΚΑΙ απο αυτό , φροντίζει να καλλιεργήσει τον εαυτό του και τον νού του και δεν εισάγει και δεν υιοθετεί ποτέ και οτιδήποτε ανεξέλεγκτα!
Απόψή μου..!
soul
Ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, πλήρης Θεός, ομοούσιος κτλ κτλ. Ζήτημα δογματικό, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Αυτό ισχύει. Αυτό πιστεύουμε
Επίσης θύμισε μου ΠΟΥ στην ΑΓ γράφη για κόλαση καζάνια κτλ; Πού τα έχεις δει εσύ;
quote:
Ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, πλήρης Θεός, ομοούσιος κτλ κτλ. Ζήτημα δογματικό, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Αυτό ισχύει. Αυτό πιστεύουμε
Ότι αυτό πιστεύετε το δέχομαι, ότι ίσχύει κιόλας, από πού τεκμαίρεται;;
Άλλωστε εσύ, πριν λίγο, έγραψες
quote:
η απάντηση με τη δικιά σας λογική είναι ότι ο Θεός εμφανιζόταν πριν 2000 χρόνια στο ν κάθε άνθρωπο για 33 χρόνια και τον
έλεγαν Ιησού.
επομένως με τη δική σου λογική, αυτό δεν ισχύει ή είναι υπερβολή.
Αν δέχεσαι αυτό που έγραψες τώρα, σημαίνει ότι ο θεός, αφού ο υιός είναι ομοούσιος κλπ. κλπ. περπάτησε στη γη και τον έβλεπαν όλοι, όχι επί 33 χρόνια, αλλά επί τρία, επομένως δεν ισχύει το προηγούμενο που είπες και παραθέτω πιο πάνω.
Δεν σε ερμηνεύω σωστά;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Και πάνω σ' αυτό σου ζήτησα μια διευκρίνηση, τίποτε περισσότερο.
Το τελευταίο σου μήνυμα δεν απαντάει στην απορία μου, αντίθετα περιέχει το γνωστό δογμαρισμό, απ' τον οποίο, μου είχες δημιουργήσει την εντύπωση, ότι απείχες.
Ας είναι...
Ο άνθρωπος έχει μια φυσική τάση να φοβάται το άγνωστο και να του δίνει διαστάσεις με υποκειμενικά κριτήρια, με βάση την πίστη και όχι τη γνώση.
Αν γνωρίσει κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό διαπιστώνει αν πρέπει να το φοβάται ή όχι.
Αν ο θεός λοιπόν, επιλέγει να παραμένει άγνωστος, γνωρίζοντας ότι οι πιστοί του το φοβούνται αυτό, για μένα, σημαίνει ότι δεν θέλει να τον γνωρίσουν και μου δίνει το δικαίωμα να κάνω διάφορους συνειρμούς...
Φαντάζομαι ότι πιτεύεις πως ο θεός δεν έχει λόγους να φοβίζει αν παρουσιαστεί, έτσι δεν είναι;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Και πιο πολλά περί μεέλτης γραφών:
<<Ούτω λέγει Κύριος. Στήτε επί τας οδούς , και ιδέτε, και ερωτήσατε περί των αιωνίων τρίβων, που είναι η αγαθή οδός, και περιπατείτε εν αυτή, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εις τας ψυχάς σας >>. (Ιερεμ. ς΄ 16). Οι λέξεις << ιδέτε και ερωτήσατε >> είναι πολύ καθαρές και θέλουν πολλές εξηγήσεις.
Για τους ανθρώπους στη Βέροια, ο Λουκάς στις πράξεις των αποστόλων γράφει: <<….εδέχθησαν τον Λόγον μετά πάσης προθυμίας, εξετάζοντες καθ’ημέραν τας γραφάς, αν ούτως έχωσι ταύτα >>. (Πράξεις ιζ΄ 11). Με την έρευνα και την εξέταση οι Βεροιείς βρήκαν την αλήθεια. Η αλήθεια δεν φοβάται ούτε την έρευνα ούτε την εξέταση. Και η αλήθεια είναι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Ο Παύλος λέει στους Εφεσίους: <<Περιπατείτε ως τέκνα φωτός………εξετάζοντες τι είναι ευάρεστον εις τον Κύριον>> (Εφεσ. ε΄ 10).
Στον Θεό δεν αρέσει να τον λατρεύουμε όπως εμείς θέλουμε ή νομίζουμε, αλλά <<εν πνεύματι και αληθεία >>. (Ιωάν. δ΄ 24). Στους Φαρισαίους ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είπε: << Ερευνάτε τας γραφάς, διότι εσείς νομίζετε ότι εν αυταίς έχετε ζωήν αιώνιον και εκείναι είναι αι μαρτυρούσαι περί εμού. Πλην δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, δια να έχητε ζωήν >> (Ιωάν. ε΄ 39). Δηλαδή σεις ερευνάτε τις γραφές, βλέπετε την αλήθεια, αλλά δεν θέλετε να την εφαρμόσετε στην ζωή σας, δεν θέλετε να έλθετε σε μένα στον οποίον σας οδηγούν οι προφήτες και γενικά οι γραφές.
Βλέπουμε ότι ο Λόγος του Θεού δεν λέει να μην ερευνάμε, αλλά αντιθέτως, να εξετάζουμε επιμελώς και να βλέπουμε αν είμαστε Χριστιανοί όπως μας θέλει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. <<………..Βλέπετε μη σας πλανήσει τις>> (Ματθ. κδ΄ 4).
Απο κει κι έπειτα, φίλε μου,ποιός φοβάται;...
quote:
<< Ερευνάτε τας γραφάς, διότι εσείς νομίζετε ότι εν αυταίς έχετε ζωήν αιώνιον και εκείναι είναι αι μαρτυρούσαι περί εμού. Πλην δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, δια να έχητε ζωήν >> (Ιωάν. ε΄ 39). Δηλαδή σεις ερευνάτε τις γραφές, βλέπετε την αλήθεια, αλλά δεν θέλετε να την εφαρμόσετε στην ζωή σας, δεν θέλετε να έλθετε σε μένα στον οποίον σας οδηγούν οι προφήτες και γενικά οι γραφές.
Να αλλάξεις μεταφραστή, δεν στα λέει καλά.
Το κείμενο λέει:
39 "ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ· 40 καὶ οὐ θέλετε ἐλθεῖν πρός με ἵνα ζωὴν ἔχητε."
Που σημαίνει:
39 "Ψάχνετε στις γραφές, διότι εσείς υποθέτετε ότι αυτές περιέχουν αιώνια ζωή και ότι εκείνες είναι που μαρτυρούν για εμένα. 40 και δεν θέλετε να έλθετε μαζί μου για να έχετε ζωή."
Χάνετε το χρόνο σας δηλαδή, ψάχνοντας για αιώνια ζωή στις γραφές και δεν ερχόσαστε μαζί μου να ζήσετε καλά τώρα.
Αυτά που σου δώσανε για μετάφραση, είναι τα... χριστιανικά.
Και δείχνουν ότι δεν έχετε ούτε μυρωδιά από αρχαίο κείμενο.
quote:
<<………..Βλέπετε μη σας πλανήσει τις>> (Ματθ. κδ΄ 4).
Αυτό το είπε ιδιαιτέρως σε κάποιους μαθητές, αφού είχε παραπονεθεί που δεν δέχθηκαν, στην Ιερουσαλήμ, να τους βάλει κάτω απ’ τις φτερούγες του, όπως λέει, που τον πλησίασαν στο όρος των ελαιών.
Τους είπε δηλαδή, να προσέχουν μην τους πλανήσει κάποιος άλλος και τον περάσουν και εκείνο για μεσσία.
Τους είπε ότι πολλοί θα το παίξουν χριστοί, επειδή προφανώς, ήξερε τον ανταγωνισμό μεταξύ των συμμοριών εκείνη την εποχή, όπως λέει και ο Ιώσηπος.
Με τα άλλα που γράφεις δεν ασχολούμαι, διότι δείχνουν το, ακριβώς, αντίθετο απ' αυτό που νομίζεις, δηλαδή ότι μπορούν να μελετούν όσο θέλουν ΜΟΝΟ την π. διαθήκη, όπως έχουν πει και πολλοί "πατέρες" σου.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
soul
Εσύ δεν είπες ότι δεν το γράφει;Λάθος έκανες φίλε μου...
Τώρα, το καταπίνεις αμάσητο, ή μου φαίνεται;
Και φυσικά, ακόμη ένας μεταφραστής, έλαμψε στο στερέωμα των μεταφραστών της Αγίας Γραφής,...
Και αφήνεις και τους...χάνους με το στόμα ανοιχτό...
Α! Ρε μπαγάσα ... έχεις πλάκα , τ'ομολογώ..!!!
Κάποιες στιγμές αισθάνομαι άσχημα που στα "χώνω" , μα τα θέλει ο πισινός σου...![]()
Η αλήθεια είναι ότι παντού βρίσκεται και ο "γελωτοποιός"...επιτελεί και αυτός ένα έργο και μάλιστα "θεά-ρεστο.."
Νά'σαι καλά -το εννοώ- και να μας κάνεις να βλέπουμε ... τι πρέπει να αποφεύγουμε...και να μας φτιάχνεις τις μέρες , έχεις πολύύύύ΄πλάκααα...ΤΕΛΙΚΑΑΑΑΑΑ ....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Άντε συνέχισε τωρα .... ![]()
..δεν θα σε μαλλώσω...!
soul
quote:
Γιάπετ μου, τι πράγματα είναι αυτά; Κιοτευεις;;
Εσύ δεν είπες ότι δεν το γράφει;
Την πρώτη φορά που το ανέφερες έγραψα:
"Γνωρίζεις ότι ο χριστός δεν "είπε" ποτέ κάτι τέτοιο, τη μοναδική φορά που ανέφερε στην ίδια πρόταση τις λέξεις "ερευνάτε", "τας" και "γραφάς" ήταν για να τους πει ότι κάνουν λάθος που τον ψάχνουν εκεί μέσα"
Δεν φταίω εγώ αν δυσκολεύεσαι στα Ελληνικά...
quote:
Λάθος έκανες φίλε μου...
Αν θεωρήσουμε τη μετάφραση που σου δώσανε ακριβή, κάνω λάθος, αν όμως στην έδωσε κάποιος το ίδιο άσχετος με σένα, τότε κάνετε λάθος εσείς, διότι εγώ είπα ότι γράφει αυτές τις λέξεις, αλλά όχι με το νόημα που θέλετε να του δώσετε εσείς..
Κατάλαβες τώρα;
quote:
Τώρα, το καταπίνεις αμάσητο, ή μου φαίνεται;
Προφανώς και σου φαίνεται, απ' το πρώτο μήνυμα ήμουν σαφής και ανέφερα πού και πώς το γράφει η κ. διαθήκη.
quote:
Και φυσικά, ακόμη ένας μεταφραστής, έλαμψε στο στερέωμα των μεταφραστών της Αγίας Γραφής,...
Για ρώτα τον "πνευματικό" σου, πού έχει αντίρρηση με την δική μου απόδοση;;
Εάν έχεις εσύ, μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις να μεταφράσεις ο ίδιος.
Ίσως σταθείς πιο τυχερός απ' τον άλλο...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
τρεχα.....
Κατάλαβες τώρα;
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Πολύ αισιόδοξος άνθρωπος πρέπει να είσαι Γιάπετ...λές να κατάλαβε...λές να άρχισε απο σήμερα να κατα-λαμβάνει???
Λές να κατάλαβε την διαφορά του κατα-λαμβάνω απο το μετα-λαμβάνω???
-Απίθανο , μα δεν ξέρεις καμμιά φορά..η "αποχή" απο το λιβάνι μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
soul
Δεν προχωράς λίγο πιο κάτω...
Να δεις πόσα απίδια βάζει ο σάκος...
Κάνε καμιά απόπειρα, μη φοβάσαι, ...δεν θα σε πονέσω....
Ρε συ Γιάπετ, λέμε για μια κουβέντα ελληνική,που δνε έχει μετάφραση,γιατί όλοι την καταλαβαίνουμε...Κατάλαβες;
Δεν είναι άγνωση έκφραση...
Ψάξε το θέμα και θα βρείς ότι ψάχνεις,είναι το νόημα,όπως και ότι, οι γραφές, σε μορφώνουν, ή σου προκαλούν ερωτηματικά που σε κάνουν να ψάξεις απαντήσεις και να μορφωθείς περισσότερο...
Διαστροφή, μπορεί να υπάρξει, αλλά, μην την ονομάζεις και μετάφραση....
quote:
Εαρινέ μου, ειδικά εσύ, για πισινούς, με τις τάπες που έχεις φάει,δεν έπρεπε να το αναφέρεις καν, αλλά λες ότι έχεις και θέσεις;Απο πότε; Σε τι;Καλά, ρε φίλε, πότε θα το κανεις, έστω λεκτικά; Μέχρι τώρα, μόνο τάπες τρως και αρχίζεις να βρίζεις...
Δεν προχωράς λίγο πιο κάτω...
Να δεις πόσα απίδια βάζει ο σάκος...
Κάνε καμιά απόπειρα, μη φοβάσαι, ...δεν θα σε πονέσω....
Ρε συ Γιάπετ, λέμε για μια κουβέντα ελληνική,που δνε έχει μετάφραση,γιατί όλοι την καταλαβαίνουμε...Κατάλαβες;
Δεν είναι άγνωση έκφραση...
Ψάξε το θέμα και θα βρείς ότι ψάχνεις,είναι το νόημα,όπως και ότι, οι γραφές, σε μορφώνουν, ή σου προκαλούν ερωτηματικά που σε κάνουν να ψάξεις απαντήσεις και να μορφωθείς περισσότερο...
Θνήξεις...έτσι το είπαμε???
Το ότι οι Γραφές σε μορφώνουν , αυτό είναι απολύτως βέβαιο..το βλέπουμε καθημερινά...εσύ είσαι παρα-μορφωμένος..![]()
soul
Για το ζήτημα του ποιος είδε το Θεό, ας μην κολλάμε στις φράσεις. Το Θεό ως υιό τον είδαμε ώστε να μπορέσουμε να τον προσεγγίσουμε. Το Θεό ως πατέρα δεν τον έχουμε δει ακόμα. Αυτό εννοώ. Είναι λεπτομέρεια...
Όσον αφορά την πρόταση που διαφωνείτε με τον τρέχα για τη μετάφραση, θα πρότεινα αναλυτική συντακτική και λεξιλογική ανάλυση. Εγώ δηλώνω ότι δεν καταλαβαίνω ποια είναι η ακριβής μετάφραση...
quote:
Όχι!! Ποιά είναι η Ελληνική κουβέντα που... δεν έχει μετάφραση;;;
quote:
Δεν σε καταλαβαίνω, δυστυχώς.
Άρχισες πάλι τις κωλοτούμπες λογικής και έκφρασης.
Εγώ σε ρώτησα πού βλέπεις στο κείμενο, αυτά που έφερες ως απόδοσή του, στη νεοελληνική.
Μπορείς να μου απαντήσεις;; Χωρίς περικοκλάδες και μαγκίτσες περί κιοτήδων, για κάτι που έγραψα απ' την αρχή.
quote:
Διαστρέβλωση (δεν ξέρω για διαστροφή) υπάρχει στη μετάφραση που έκανε ο δικός σου σίγουρα, διαφορετικά δείξε μου, μέσα στο κείμενο, πού βρίσκονται αυτά που έγραψες.
Απόδοση, είναι αυτό που έκανα εγώ, απλό είναι, δεν μεταφέρουμε και την Οδύσσεια...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ