ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ -ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ -ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

spyros7631 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/05/2008, 12:49:11
trexagireve:
« Φίλε Scwabe, μην έχεις τοσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου... Επιτέλους είναι μπανάλ..»

Εάν έχεις κάτι να καταθέσεις επί των όσων γράφω, ευχαρίστως να σε ακούσω. Προσωπικές κορόνες μπορώ και εγώ να εξαπολύω...

trexagireve:
« Σε ευχαριστώ προκαταβολικά που με κάνεις ήρωα...Όσο γαι την αλήθεια και το τι αμφισβητεί, άστο καλύτερα, δεν θα καταλάβεις...»

Εάν χαριεντίζεσαι ως «ήρωας», εγώ θα σου χαλάσω το όνειρο σου?

Εξάλλου, η πίστη για να στηριχθεί πάντα απαιτεί «ήρωες» (φαντασιόπληκτους..), «θαύματα» και «εξ αποκαλύψεως» δικαιολογίες για να θαμπώσει τους αδαείς.

Καλά κρατάς φίλτατε την γραμμή, που ξέρεις, ίσως και να εντυπωσιάσεις κανέναν εύπιστο....

25/05/2008, 12:59:40
spyros76:
«Φιλε σβαμπε σε ευχαριστω που δικαιωνεις περιτρανα το λογο που ανοιξα το θεμα με το τελευταιο σου ποστ:»

Δικαίωμα στην αστοχία έχουνε όλοι φίλτατε. Φυσικά, και εσύ.

spyros76:
«..διαβασες την εισαγωγη μου η πρωτη μου παρατηρηση ελεγε:
(σπυρος76) Η μεθοδος ειναι πλεον γνωστη.
1."Σε ενα θεμα γυρω απο το χριστιανισμο επεμβαινουν οι γνωστοι αθεοι..»

Το τι έγραψες το γνωρίζω καλά, αλλά μάλλον εσύ φίλτατε δεν διάβασες τι έγραψα εγώ. Και φυσικά, σε τίποτα δεν απάντησες αλλά απλά αναπαράγεις τον ίδιο ξύλινο λόγο.

Σου εξήγησα τους λόγους για τους οποίους δεν δικαιούσαι να μέμεφεσαι άλλους, σου εξήγησα επίσης ότι είναι έωλοι οι χαρακτηρισμοί σου και συνεπώς η τεχνητή εικόνα που εσύ παρουσιάζεις.

Εάν εσένα σου λείπει η αντίληψη, δεν σου φτάινε οι άλλοι. Άσε λοιπόν την «δικαίωση» που διακρίνεις και χαριεντίζεσαι, διότι το μόνο που εδώ μας επιβεβαίωσες είναι η μονιλιθική σου σκέψη, μια σκέψη που βλέπει ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ-ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΠΙΣΤΟΥΣ-ΑΠΙΣΤΟΥΣ, ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ.

Μπορείς λοιπόν και να σοβαρευτείς, να ξεφύγεις απο τα φαντάσματα και τις φαντασιόπληκτες «διώξεις» που οραματίζεσαι, και εάν και εφόσον ορθώσεις Λόγο Θεολογικό ορίστε να σε ακούσουμε.

Προς το παρόν, κουράζεις με ατάκες της γειτονιάς, της κάθε κυρά Κατίνας...

spyros76Νέο Μέλος
25/05/2008, 13:02:23
Αγαπητε σβαμπε γιατι απαντας επιλεκτικα μονο στον τρεχαγυρευε και οχι στην ερωτηση που σου εκανα;
Τι εχεις να πεις για την δικαιωση του προηγουμενου ποστ μου;
25/05/2008, 13:20:16
spyros76:
«Τι εχεις να πεις για την δικαιωση του προηγουμενου ποστ μου;»

Ελπίζω να διάβασες αυτή τη φορά....

spyros76Νέο Μέλος
25/05/2008, 14:11:56
αγαπητε σβαμπε,
θα το εξηγησω για τελευταια φορα και μετα παραιτουμε.
Το θεμα εχει να κανει με τον αποπροσανατολισμο ενος θεματος με χριστιανικο ζητημα απο ομαδα ατομων(πες τους οπως θες) και αναγωγη της συζητησης στο αν υπαρχει η οχι θεος.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ.

Στο προηγουμενο ποστ σου εγραψες την ερωτηση:
"Είσαι άραγε βέβαιος ότι ο θεός που εσύ αντιλαμβάνεσαι δεν είναι δημιούργημα του ανθρώπου?"
Για τελευταια φορα σε ρωταω εσενα αλλα και ολους τους αλλους:
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ;
.................................................................

Δεν νομιζω οτι σου μιλησα κατα αυτον τον τροπο σε κανενα απο τα προηγουμενα ποστ μου.
Αν για καποιο λογο που εσυ ξερεις εχεις αποθημενα με την αντιληπτικη σου ικανοτητα ή την σκεψη δε μπορω να στο λυσω εγω.
Προσπαθησε να κρατησουμε ενα τονο συζητησης ηπιο και μην βγαζεις συμπερασματα για τα πιστευω και τις γνωσεις μου και προπαντως μη μου φορτωνεις παλαιοτερους καυγαδες σου με φανατικους "χριστιανους" γιατι ειναι αδικο.
Ειρωνικα σχολια μπορω να κανω με μεγαλη ανεση κι εγω αλλα επιλεγω να μη τα κανω.Ειναι θεμα επιλογης που μας κανει να ξεχωριζουμε απο τα ζωα.Δε συμφωνεις;

25/05/2008, 15:26:12
spyros76:
«Το θεμα εχει να κανει με τον αποπροσανατολισμο ενος θεματος με χριστιανικο ζητημα απο ομαδα ατομων(πες τους οπως θες) και αναγωγη της συζητησης στο αν υπαρχει η οχι θεος.»

Αδυνατείς να καταλάβεις ή μου φαίνεται?

Εφόσον σε έναν σχολιασμό γίνεται αναφορά σε δήθεν αιτιάσεις (π.χ. τι και πόθεν εστί Θεός) απο πλευράς των χριστιανών (έτσι εσύ το έθεσες), και εσύ το σχολιάζεις ως κύριο θέμα για τον υποτιθέμενο αποπροσανατολισμό, τότε θεωρώ σωστό φίλτατε να επαναφέρω αυτό το ερώτημα, ώστε να αντιληφθεί ο αναγνώστης πόσο έωλο και άνευ περιεχομένου είναι ένα τέτοιο ιδεολογικό αξίωμα απο την πλευρά την δική σου ή «των χριστιανών».

Απλά, αυτό που εσύ μόνο ως δικαιολογία θέλεις να προβάλεις θέτω εγώ ως έχει.

spyros76:
«ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ;»

Όχι βέβαια.

Εάν ήθελα φίλτατε να μην σχολιάσω αυτό που κατα την γνώμη σου «καυτηριάζεις», απλά δεν θα το έκανα για να αποφύγω την υποτιθέμενη «δικαίωση» σου. Όμως, άλλο θέλω εγώ να αναδείξω και όχι αυτό που εσύ φαντάζεσαι.

Τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα, απλά είναι λόγια του αέρα, και χάνω και εικόνες απο την formula…

25/05/2008, 16:22:23

quote:
Φιλη μεντ-τεκ,
ουδεποτε εννοουσα με τη φραση μου "οι γνωστοι αθεοι" κατι κακο για αυτη την ιδεολογια.Με το επιθετο γνωστοι αναφερομουν στους γνωστους λογαριασμους(μελη) που αλλωστε σηκωσαν και το "γαντι".

Οκ.Θεωρω οτι ηταν παρεξηγηση και λυθηκε.

Τελος παντων οπως ειδες αγαπητε Spyro το θεμα Προφητειες για Επικειμενο Πολεμο ξανανοιξε αφου εγιναν οι απαραιτητες παρεμβασεις στα μηνυματα εκεινα (συμπεριλαμβανομενου και του δικου μου) που χρειαζονταν "πιπερι".

The plural of anecdote is not data.

Edited by - medtech on 25/05/2008 16:24:13

happychappyΜέλος
25/05/2008, 20:17:53
Κωνσταντίνος Καβάφης
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους;
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Oscar Wilde
Αντιπαθώ τα επιχειρήματα κάθε είδους.
Είναι πάντα χυδαία και, συνήθως, πολύ πειστικά.

E.B. White
Οι προκαταλήψεις είναι μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου. Μπορείς να σχηματίσεις μια γνώμη χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα.

George Berkelay,
Λίγοι άνθρωποι σκέφτονται, αλλά όλοι έχουν γνώμες.

Dietrich Bonhoeffer
Είναι χαρακτηριστικό - και πλεονέκτημα - των δυνατών αντρών, να ανασύρουν τα κρίσιμα θέματα και να σχηματίζουν μια ξεκάθαρη γνώμη γι' αυτά. Οι αδύναμοι πάντα πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ εναλλακτικών απόψεων που δεν είναι δικές τους.

Andre Maurois
Το δύσκολο σε μια διαφωνία δεν είναι να υπερασπισθεί κανείς τη γνώμη του, αλλά να την ξέρει.

Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει. Αλλά πρώτα θα σε τσαντίσει πολύ.

Ξενοφών
Πολλοί άνθρωποι ενώ μιλούν δίκαια,κάνουν άδικα.Κανένας όμως
απ'όσους κάνουν τα δίκαια μπορεί να είναι άδικος

Ακούγοντας και την άλλη πλευρά της ιστορίας, θα πεισθείς ότι υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία από όσα λένε οι δύο πλευρές.

Όσοι πιστεύουν πως δεν έχουν πια την ανάγκη των άλλων γίνονται αδιάλλακτοι.

Εάν θέλετε να κατακτήσετε έναν άνθρωπο, τότε επιτρέψτε του να σας κερδίσει σε λογομαχία.

Κώστας Βάρναλης
Θεριά οι ανθρώποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν...
Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν.

Ισοκράτης
Σαν άνθρωπος που είσαι να θυμάσαι ότι έχεις κοινή τη μοίρα με τους άλλους ανθρώπους δηλαδη το θάνατο.

Ευριπίδης
Να μην είσαι ιατρός άλλων,ενώ ο ίδιος είσαι γεμάτος από πληγές.

Δημόκριτος
Να ζεις χωρίς να κάνεις θόρυβο.

Δημοσθένης
Την ελευθερία των λαών διαφυλάττει η άμιλλα μεταξύ των έντιμων ανδρών.

Αλκιδάμας
Ελεύθερους τους άφησε όλους ο Θεός,η φύση κανένα δεν έκανε δούλο.

Ανάχαρσις
Τι είναι εχθρικό προς τους ανθρώπους;Οι ίδιοι προς τους
εαυτούς τους).

George Orwell
Όλη η προπαγάνδα είναι ψέματα, ακόμα κι όταν λέει την αλήθεια.

Hubert Humphrey
Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά.

Αν θες να μάθεις για το νερό, μη ρωτάς τα ψάρια.

Όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στ' αλάτι.

Φωκυλίδης
Τα λόγια είναι μαλακά και γλυκά,τα έργα είναι εχθρικά.

Βίας
Να λέγεις τα σωστά,εκείνα που πρέπει.

Frédéric de Villan
Υπάρχουν τρεις γνώμες που λαμβάνω πολύ υπόψη μου
η δική μου, η δική σας και η σωστή.

Τα χριστιανικά θέματα και τα θέματα περί αρχαιολατρίας είναι άπειρα και σε κανένα από αυτά δεν βρέθηκε λύση, όλα είχαν το ίδιο τέλος.
Εσείς οι ίδιοι φιμώνεστε, δεν στέκεστε στην άποψη σας αλλά αναλώνεστε σε διασυρμούς.

Κώστας Βάρναλης
Χτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνος μπρος, χρόνια μετά

happychappy
Οποίος εχει την αρετή να διαβασει θα νοιώσει μεγάλη ντροπή
Oscar Louis Forel
Πόσοι νέοι ξεκινούν σαν Δον Κιχώτες και γυρίζουν Σάντσο Πάντσα!

25/05/2008, 22:40:50
Αγαπητή Medtech, αν το πεις αρκετές φορές, μπορεί να πείσεις
τον εαυτό σου…
Εννοώ αυτό περί του ότι δεν είσαι της μόδας…Φιλαράκι για
μένα είσαι η μόδα,
Λίγο μετά την καλομοίρα… Μην νευριάσεις, το εννοώ, καθώς
είσαι στο μήκος κύματος της εποχής όσο κι η καλομοίρα,
αναμενόμενο, όχι κάτι που να με εκπλήσσει… Ζητάς κι εσύ
χώρο και χρόνο… σαν εσένα πολλοί…Δεν δέχεσαι, αμφισβητείς..
Έχεις δίκιο, έχω την ίδια ευκαιρία μαζί σου, απλά το δικό
μου όπλο έχει μια σφαίρα , ενώ το δικό σου έχει
απειροαπειρότερες… δίκαια πράγματα…
Αληθώς φίλε happy chappy,η πλήξη της ζωής κάποιων,
δεν γεμίζει εύκολα…
D.P.J. 10Μέλος
26/05/2008, 09:22:29
quote:

Προφανώς στο ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ οι "στενόμυαλοι και με παρωπίδες" χριστιανοί θα βρίσκονται σε υποδιαίστερη θέση απο τους ανοικτόμυαλους και σκεπτικιστές(άθεοι 12θειστές κ.α),οι οποιοι αππώνονται απο τους υπεύθυνους...

ΕΛΛΗΝ

Σε καλώ να ανατρέξεις σε χαρακτηρισμούς του τρεχαγύρευε όταν άρχισε να κάνει την δική του σταυροφορία εδώ στο φόρουμ ,(προ της προσωρινής διακοπής του λογαριασμού του ) , χαρακτηρισμούς σε άτομα που ΔΕΝ συμπεριφέρθηκαν με παρόμοιο τρόπο απέναντί του , τουλάχιστον όχι πρώτοι.
Ύστερα τα ξαναλέμε...για "τάπες" κ.λ.π.

26/05/2008, 10:58:24
Αγαπητέ μου D.P.J.10 , όποτε μπαίνεις μπαίνεις για
κακιούλες... Επί της ουσίας, αν θέλεις μπορούμε να γυρίσουμε
και ..10 χρόνια πίσω, για να δούμε πόση μνήμη ελέφαντα έχιες...
πέραν του αστείου( γιατί περί αστείου πρόκειται, και το περί
ελέφαντα, αλλά καιαυτά που λες για τότε, αφού σας δοκίμαζα να δω πόσο κυριλέ καιπόσο σοβαροί είστε...) αν θυμηθείς, δεν ξεκίνησα
μόνος μου, άλλοι όρμησαν να με φάνε όπως στο ...στρατό το νέο
φαντάρο, λέγοντας πολλά και πικρόχολα σχόλια..
Η επιλεκτική μνήμη δείχνει ότι καλύτερα να αφήνουμε το παρλθόν
να είναι αυτό που είναι...
Επί του παρόντος, το θέμα ειναι αν δέχεστε (Β΄πληθυντικός, κατά D I)
ότι υπάρχουν κι άλλοι που πιστέυουν άλλα εκτόςπαο εσας που πιστεύετε
ότι πιστεύετε... Απλό είναι..
Αν μπορούν, μην κάνετε σαν θηρία ανήμερα΄οταν γράφουν τις ιδέες
τους , συγκρατηθείτε και διαφωνείστε πολιτισμένα, όχι λες κι ο άλλος
είναι από χωριό κι εσείς οι πολιτισμένοι, γιατί μάλλον
νεόπλουτοι δείχνετε, μετά συγχωρήσεως ( για τον β΄πληθυντικό, θυμήθηκα τον πανούση που έλεγε Νταλάρας και πλήρωνε 1 εκατομ. κάθε φορά: " Σήμερα νοιώθω πλούσιος, Νταλάρας, Νταλάρας, Νταλάρας," για
όποιον θυμάται...
Και επιστρέφω στα σοβαρά, παιδιά μονός καυγάς δεν γίνεται
έλεγε η σχωρεμένη η μάνα μου.. Κοινώς , όλοι πρέπει να έχουμε επίπεδο, όχι μόνο ένας ή κάποιοι..