ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ANTONIOS199790 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
WolffacedΜέλος
02/02/2003, 22:35:50
Εάν δεν είμουνα Αλέξανδρος θα ήθελα να είμουν Διογένης.
Μέγας Αλέξανδρος

WolffacedΜέλος
02/02/2003, 22:48:09
<<Αλλά εσείς είστε άνδρες, άνδρες με θαρραλέα καρδιά, και θα κρατήσετε στριμωγμένα τα φοβισμένα κτήνη, μπήγοντας τις λόγχες και τα ξίφη σας μέσα τους, έτσι ώστε θα μάθουν ότι δε πολεμούν εναντίων ομοίων τους αλλά εναντίον των κυρίαρχων τους και απογόνους Ελλήνων και Ρωμαίων.>>
Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος

WolffacedΜέλος
02/02/2003, 22:52:43
ο Θεός είναι νεκρός
Νίτσε

ο Νίτσε είναι νεκρός
Θεός

WolffacedΜέλος
02/02/2003, 22:58:27
Γνωρίζω τους ανθρώπους και σας λέω πως ο Ιησούς Χρηστός δεν είναι ένας απλός άνθρωπος.
Ναπολέων Βοναπάρτης

WolffacedΜέλος
02/02/2003, 23:06:31
Οι τελευταίες λέξεις του Ιησού στον σταυρό <<Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες?>> δεν μοιάζουν λέξεις ενός ανθρώπου που τις είχε σχεδιάσει. Δεν χρειάζεται να είσαι Σέρλοκ Χολμς για να καταλάβεις ότι κάτι πάει στραβά εδώ.
Ντόναλτ Μόργκαν

ANTONIOS1997Μέλος
03/02/2003, 10:04:28
Ο αετός ή το περιστέρι, συμβόλιζε τον έσω εαυτό ή τη πνευματοψυχή. Οταν η διάσπαση του φράγματος της υλιστικής διάστασης πετυχαίνονταν, όταν ενώνονταν ο τόπος και ο χρόνος μέσα στο ΝΟΥ του τέκτονα της εποχής του Καλλιόστρο, σύμφωνα με το Αιγυπτιακό του Δόγμα, τότε ο νους λειτουργούσε στην τετραδιάστατη περιοχή, στη αιθερική μεριά του κόσμου μας ή στη περιοχή των αιτιών. Μα το λειτούργημα αυτό στο τετραδιάστατο κόσμο έφερνε πάραυτα τη φώτιση και μάλιστα μετέβαλλε το μαθητή σε ολοκληρωμένο Δάσκαλο. Πως κατορθώνονταν αυτό; Το σύστημα του Καλλιόστρο ήταν Ο ΛΟΓΟΣ. Ναι με τον κατάλληλο Λόγο η ψυχή συνεκινείτο και βοηθούσε το Νου, να στραφεί προς τα ενδότερα, όπου η λάμψη της συγκινημένης ψυχής έδινε το σχηματιζόμενο νήμα, στο Νου να ανέλθει σε άλλες δονήσεις όπου ο κόσμος των αιτιών υπήρχε. Δεν πρόκειται για το υπνωτισμό και το μαγνητισμό. Οχι. Εχρησιμοποιούσε στο δόγμα του μόνο τον αρμόδιο Λόγο, για να μπει ο άνθρωπος στη περιοχή ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. Ποια είναι η περιοχή αυτή του Λόγου; Είναι οι ψηλότερες δονήσεις που σχηματίζουν τις αιτίες, όλων των φαινομένων και γεγονότων του κόσμου μας.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΡΟΝΟ ΤΟ 1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

ANTONIOS1997Μέλος
03/02/2003, 11:57:11
23.33 Και ότε ήλθον επί τον τόπον τον καλούμενον Κρανίον, εκεί εστάυρωσαν αυτόν και τους κακούργους, ον μεν εκ δεξιών ον δε εξ αριστερών
23.34 Ο δε Ιησους έλεγεν, Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν.

Κατά Λουκά κεφ 23΄ 33-34

ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΡΟΝΟ ΤΟ 1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

ΦΟΣΜέλος
03/02/2003, 14:16:15
ΧΑΙΡΕ.

ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΣΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

΄ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ

[ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ] ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΩ ΛΥΣΗ

T-SEEKERΜέλος
03/02/2003, 19:11:35
"Μακάρι να μπορούσατε να βρείτε το μονοπάτι προς τον απέραντό σας εαυτό"

"ΞΥΠΝΑ!!!!!!!!!"

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

indigo_boyΜέλος
03/02/2003, 19:37:43
ΠΑΡΑΔΩΣΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!

ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ!ΑΝΕΜΕΛΟ,ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ!

WolffacedΜέλος
03/02/2003, 21:02:57
<<και όμως γυρίζει>>
Γαλιλαίος

mimosaΜέλος
24/03/2009, 20:26:18
Και μην ξεχάσετε:
24/03/2009, 21:04:29
Και έλεγα "Τι λείπει απ τη βιβλιοθήκη μου".. μα φυσικά!

Και δε με λες.. αυτο σαν τάντρα είναι? Πρέπει κ δω να κάνεις την τίγρη κοκ?

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

INFERNO-GOBLINΝέο Μέλος
25/03/2009, 04:47:01
Αυτο το βιβλιο δεν ηξερα καν οτι υπαρχει, για δες το ιντερνετ....

http://s6.bitefight.gr/c.php?uid=28133

27/03/2009, 13:03:08
quote:

Καλησπερα, οταν ελεγα τελευταιο βιβλιο εννοουσα την ενεργο πλευρα του απειρου, αυτο νομιζω ειναι τελευταιο σε χρονολογικη σειρα, το ερωτημα μου ομως δεν ειναι σχετικα με το τελευταιο βιβλιο συγκεκριμενα αλλα γενικα με ολη τη διδασκαλια πιο ολοκληρωμενα, αναρωτηθηκα γιατι δεν υπαρχει καποιο θεμα στο φορουμ κ γενικα γιατι δεν απασχολει τους "μεταφυσικους ερευνητες" η ολη ιδεα του Καρλος Καστανεντα

http://s6.bitefight.gr/c.php?uid=28133

Στην ενεργό πλευρά του απείρου, πάντως, ξεκινά με κάτι που μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας: μια συλλογή (άλμπουμ) αξιομνημόνευτων γεγονότων της ζωής μας.
el.elyonΜέλος
15/08/2007, 13:56:25
Καλημέρα σας.

Αν το ESOTERICA είναι το σπίτι του διαλόγου άρα ο διάλογος θα πρέπει να είναι και ο κύριος του σπιτιού!

Άρα φίλοι μου τι είναι ο διάλογος για σας?

Θα μπορέσει πράγματι ο διάλογος να είναι και ο κύριος του σπιτιού?

Για μένα η βάση του διαλόγου είναι η ελευθέρια του λογού και η ουσία του διαλόγου είναι ο σεβασμός!

Διάλογος ο κύριος του σπιτιού…….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

15/08/2007, 15:06:28
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Ο Κύριος του σπιτιού! ΣΕ Ο Κύριος του σπιτιού! (Σχετικά με τον διάλογο).

==========================================================

Αγαπητέ el.elyon, προτού απαντήσω θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο παραπάνω αυτό που αναφέρεις:

quote:
Για μένα η βάση του διαλόγου είναι η ελευθέρια του λογού και η ουσία του διαλόγου είναι ο σεβασμός!

Πως αντιλαμβάνεσαι δηλαδή εσύ την ελευθερία λόγου και τον σεβασμό?

In anticipation of my resurrection...

angiΜέλος
15/08/2007, 19:15:25
Η ελευθερια λογου,
προυποθετει τον σεβασμο αγαπητε θεματοθετη...

15/08/2007, 23:24:37
Φίλε μου el.elyon η ελευθέρια του λόγου είναι το να μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του, φτάνει να είναι σε μορφή διάλογου και όχι με ύφος προσβλητικό και επιθετικό .

Όπως επίσης και ότι η ελευθέρια του λόγου είναι να έχουμε την σύνεση και να δεχόμαστε, όχι μόνο αυτά που μας αρέσει να ακούμε, αλλά και αυτά που δεν μας αρέσει να ακούμε .

Βλέπεις φίλε μου ο σεβασμός μέσα σε έναν διάλογο αλλά και γενικά, είναι κάτι που κερδίζεται μέσα από έναν ήρεμο διάλογο, ακόμα και αν έχει λογικές αντιπαραθέσεις .
Αλλά και αν φτάσουμε στο σημείο να προσβάλουμε τον συνομιλητή μας, να έχουμε την δύναμη να το αναγνωρίσουμε και να το παραδεχτούμε πρώτα μέσα μας και μετά στον συνομιλητή μας .

el.elyonΜέλος
16/08/2007, 13:37:49
quote:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Ο Κύριος του σπιτιού! ΣΕ Ο Κύριος του σπιτιού! (Σχετικά με τον διάλογο).

==========================================================

Αγαπητέ el.elyon, προτού απαντήσω θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο παραπάνω αυτό που αναφέρεις:

quote:

Πως αντιλαμβάνεσαι δηλαδή εσύ την ελευθερία λόγου και τον σεβασμό?

In anticipation of my resurrection...

Αγαπητέ μου Dying Incubus ελευθέρια του λογού για μένα θα πει ότι είμαι ελεύθερος να πω ότι θέλω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα όσα θα πω εκφράζουν το σεβασμό μου προς την άλλη άποψη. Καλό είναι να υπάρχει ελευθέρια του λογού αλλά χωρίς σεβασμό ο διάλογος δεν θα είναι ουσιαστικός και θα πάψει να είναι διάλογος.

Πιστεύω ότι στο Esoterica υπάρχει ελευθέρια του λογού αλλά τα ελευθέρα αυτά λόγια δεν σεβάστηκαν πάντα την άλλη άποψη. ( εδώ να κάνω μια παρένθεση ότι μιλάω για όλους γενικά, πρώτα για μένα, και όχι για κάποια μεμονωμένα άτομα )

Άρα πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας διάλογος για την ουσία του διαλόγου που είναι ο σεβασμός!

Δεν είναι ένα εύκολο και απλό θέμα αλλά είναι δύσκολο και περίπλοκο. Νομίζω ότι η αρχή είναι η διάθεση που θα έχω για έναν ουσιαστικό διάλογο.

Άρα αγαπητέ μου Dying Incubus τι είναι ο σεβασμός?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 16/08/2007 13:39:49