ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
06/11/2009, 22:28:30
quote:

Πιάνεις το σχοινί απο όπου θές και ξαναγυρνάς, οπου θές...
Φίλε μου Αίολε, ο Θεός των ορθοδόξων, είναι αγάπη, επειδη,οι
καθολικοί, τον χρησιμοποίησαν σε πολούς οπλέμους, δήθεν για καλό, όταν ήταν καθαρά θέμα κέρδους....
Δεν έχει ανάγκη ο Θεός απο θυσίες και μίση...Αυτό λέμε..Ανθρώπινα πάθη εκφράζονται, όχι επιθυμίες Θεού....Πάλι,ο Θεός φταίει;
Όσο για τις κότες...Άστα ,ρε φιλε, άμα είναι να είσαι ....κότα, τι να τον κανεις και τον κόκορα!!!!

Πάλι για το θεό μιλάει...ο αθεόφοβος...

soul

06/11/2009, 22:53:48
Καλέ μου Εαρινέ, τι σου συμβαινει; Έχεις πάθει κάτι;
Σκέψου,μιλάω για τον Θεό, σε ένα θέμα με τίτλο "ο Θεός είναι μόνο Αγάπη..."Τοσο παράξενο...
Καλό, έ;!!!!!
06/11/2009, 23:36:00
quote:

Καλέ μου Εαρινέ, τι σου συμβαινει; Έχεις πάθει κάτι;
Σκέψου,μιλάω για τον Θεό, σε ένα θέμα με τίτλο "ο Θεός είναι μόνο Αγάπη..."Τοσο παράξενο...
Καλό, έ;!!!!!

Όλο στο γλυκό με έχεις και μου κόβεις τα πόδια...

soul

ar_iaΜέλος
06/11/2009, 23:44:15
quote:
Εαρινός

Του Ζεβεδαίου ....

Και τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιανού παιδιά είναι αφού ο Ζεβεδαίος έχει για παιδιά του τα παιδιά που δεν είναι του Θεού, που δεν είναι ο δημιουργός των πάντων?

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

ar_iaΜέλος
06/11/2009, 23:48:12
quote:
Αίολος

Χααχαχαχα! Εάν δω σοβαρή απάντηση σ' αυτά, δεν θα κσαναγράπσω στο παρόν τόπικ!
...και θα το ρίξω στο πιοτό χωρίς κσενύχτι!

Em, γι' αυτό δεν θα απαντήσουν, για να μην γίνεις αλκοολικός, μόνο το καλό σου σκέφτονται!!!

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

07/11/2009, 02:05:21
quote:
Πουθενά δεν λέει «μόνο στην Ορθόδοξη εκκλησία», αναφέρεται σε αυτή διότι κατά πάσα πιθανότητα είναι Ορθόδοξος, που είναι το περίεργο? Ερμηνεύεις τα λόγια του κατά το δοκούν και κανένας δεν έχει λόγο να σε εμποδίσει, απλώς μην του λες κιόλας ότι δεν περιμένεις λογική απάντηση.
Κατ' αρχήν λέει "στην Ορθόδοξη εκκλησία", ενώ θα έπρεπε να λέει ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!
Απορρίπτει έμμεσα όλους τους άλλους χριστιανούς από την "αγάπη Του"...
Με πολύ "αγάπη" φυσικά.
Και μετά έχουμε αυτό το "αλλά είναι μόνο Αγάπη."!
Αυτό το "είναι" βγάζει μάτι!
Δεν λέει "νομίζω" ή "είμαι της γνώμης" ή έστω "πιστεύω", λέει ΕΙΝΑΙ!
Δηλαδή μιλάει με τόση σιγουριά για κάτι για το οποίο δεν γνωρίζει το παραμικρό, που στο χωριό μου θα προκαλούσε το σακάκι που φοριέται ανάποδα.
Τι ακριβώς προκαλεί στο δικό σου χωριό;

Ας το παίξω λίγο διαβολικός μέσω ενός φανταστικού διαλόγου:

Αίολος: Ο θεός δεν είναι αγάπη, αλλά αδιαφορία!
Nikitas1: Ο θεός είναι αγάπη και είσαι τρελός!
Αίολος: Είναι αδιαφορία και μπορώ να στο αποδείξω.
Τόσες καταστροφές, τόσοι φόνοι, τόσα εγκλήματα και ο θεός δεν έβαλε πουθενά το χέρι Του. Απόδειξέ μου την "αγάπη Του"...
Nikitas1: Εστειλε τον γιό Του τον μονογενή, ίσως...;
Αίολος: ...;

Τι θ' απαντούσες στην θέση μου pyramid;
Τι θα έκανες εάν κάποιος σου έλεγε ότι πετάει ο γάϊδαρος;
Θα του έλεγες "αληθώς πετάει";

Edited by - Αίολος on 07/11/2009 02:11:59

07/11/2009, 09:31:23
Αυτό ήθελες τόσες μέρες να πεις και το έκανες και με σασπένς, φίλε
Αίολε;
Με συγχωρείς, αλλά ο Θεός, ώς Χριστός, όταν ηρθε στη γή, δεν είχε διαχωρίσει χριστιανούς σε ερίφια και αμνούς....
Αυτό το καναμε εμείς, μετά...Για να τον βοηθήσουμε,δλδ...
07/11/2009, 09:52:29
Αίολος

Εάν ήσουν στην θέση του, πιθανώς, θα έλεγες Χριστιανισμό και όχι Ορθόδοξη εκκλησία και αυτό θεωρείς ορθό, όμως δεν είσαι. Έχει το δικαίωμα να εκφραστεί όπως εκείνος θέλει και όχι όπως εσύ επιθυμείς.
Την απόρριψη την βλέπεις εσύ διότι δημιουργείς ένα πιθανό σενάριο το οποίο όμως βρίσκεται στο δικό σου εγκέφαλο και ίσως στους εγκεφάλους όσων έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις με εσένα.

Σχετικά με την φράση «αλλά είναι μόνο Αγάπη» χρησιμοποιεί το «είναι» για να δείξει την φύση του Θεού και είναι σίγουρος διότι έχει τις δικές του αποδείξεις, τις οποίες θα είχες και εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος εάν ακολουθούσατε ένα πνευματικό μονοπάτι, το οποιοδήποτε πνευματικό μονοπάτι. Με συγχωρείς που έβγαλα αυτό το συμπέρασμα αλλά είναι το μοναδικό λογικό που μπορώ να σκεφτώ, εάν κάνω λάθος μου εξηγείς το ορθό.

Δεν σου λέει ότι ο γάιδαρος πετάει σου λέει ότι δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζει με τα είδωλα διότι τον Θεό τον βρίσκεις μόνο όταν τα γκρεμίσεις μέσα σου.

Δεν έχει νόημα η όποια συζήτηση σχετικά με τον Θεό, πρέπει να πιστεύεις σε αυτόν, εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει.

Πιστεύεις και αρχίζεις να παρατηρείς αυτά που θα ονομάζαμε αποδείξεις, προχωράς και μετά από πολύ κόπο, πολλή δουλειά με τον εαυτό σου, αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ψήγματα σχετικά με το τι είναι Θεός, κι αυτά είναι αρκετά ισχυρά ώστε να μην μπαίνεις στην διαδικασία των αναλύσεων διότι αντιλαμβάνεσαι ότι όλες οι οπτικές έχουν την αλήθεια τους και το μόνο που ενδιαφέρει είναι να ζήσει ο κάθε άνθρωπος ευτυχισμένος με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους.
Kαι οι αγαπημένοι του είναι όλος ο κόσμος.

07/11/2009, 11:06:57
Με συγχωρείς αγαπητέ μου Αίολε, αλλά το θέμα δεν είναι απλά τα
ονόματα Θεός και ειδωλα...Έχει να κάνει με ολόκληρη κουλτούρα και τρόπο ζωής, που άλλαξε τον κοσμο και κανείς δεν το αρνείται και φυσικά πανω απο όλα, έχει να κανει με το ότι ο άνθρωπος, ζώντας σε αυτόν τον κόσμο, δεν μπορεί να μην προβληματιστεί για τον δημιουργό του...Και φυσικά, για να έχει μια τέτοια αρμονία τόσων άπειρων δεδομένων και εναλλαγών,σε σχέση και εξέλιξη, πρέπει να είναι ΘΕΟΣ αυτός ο δημιουργός.Συγκεκριμά πράγματα....
Αυτό το ζήτημα, την έννοια Θεός,θα ήθελα να συζητήσουμε κάποια φορά κι όχι τις ερμήνειες του καθενός απο εμάς...
Να μπούμε καμιά φορά στην ουσια, που λέμε...
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακολουθώ πολλά πνευματικα μονοπάτια,φίλε
μου, προσπαθώντας για λεπτές ισορροπίες, αλλά, κάποια στιγμή,όχι πολύ
μακρυά, θα ξαναμείνω ελεύθερος, δίχως αλυσίδες ισορροπίας και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτε...
Έχω εμπειρία και το να ξαναδεθώ σε μονοπάτια άλλων, είναι αρκούντως
αποθαρρυντικό για μένα... Θέλω να γίνω εγώ, όχι κάποιος στρατιώτης...
Ισως τη βλέπεις κι εσύ έτσι κι ας καυχιέσαι ότι δεν εισαι τόσο πορωμένος χριστιανός, όσο πιστεύεις ότι είμαι εγώ...
Οι δρόμοι των ανθρώπων, διασταυρώνονται πολλές φορές με πολλές ιδιότητες και διαφορετικές σημασίες..Το σύνολο και η όλη εικόνα, είναι που σε βγάζουν απο το λαβύρινθο, όχι η λεπτομερεια...
07/11/2009, 15:36:32
quote:

Με συγχωρείς αγαπητέ μου Αίολε, αλλά το θέμα δεν είναι απλά τα

Αυτό το ζήτημα, την έννοια Θεός,θα ήθελα να συζητήσουμε κάποια φορά κι όχι τις ερμήνειες του καθενός απο εμάς...
Να μπούμε καμιά φορά στην ουσια, που λέμε...

Με βάζεις σε πειρασμό , με τρελλαίνεις...

Θα ήθελες ...λές...το θέμα θεός να το συζητήσουμε καμμιά φορά...αλλα όχι να κατατεθούν οι ερμηνείες του καθενός απο μάς...

Δηλαδή , τι συζήτηση θα γίνει ...πάς να μας τρελλάνεις Ευάγγελε??

Τι θα καταθέσουμε δηλαδή..τα σύμπαλά μας -έτσι για να χρησιμοποιήσω εκφράσεις σου-...???

Θές και επί της ουσίας , τρομάρα σου!!!

soul

07/11/2009, 18:48:41
Και νατος πάλι ο ...χολωμένος μου σχολιαστής, Εαρινός, που συζητά, περί ουμπάλων..Και τονίζει, ότι δεν παίζουμε με ούμπάλα...
Πόσο αξία έχει πια για σένα να δειξες την εικόνα που θέλεις για μένα;
Σε ξιτάρει πολύ;
07/11/2009, 21:10:20
nikitas1
quote:
Προσπάθησα να γράψω ένα κείμενο γι ανα εξηγήσω ότι ο Θεός στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι καθόλου τιμωρός αλλά είναι μόνο Αγάπη.
Ο Θεός ακτινοβολεί άνευ όρων την αγάπη Του στο σύμπαν και ιδαίτερα σε όλους τους ανθρώπους πάντοτε.
Μπορείτε να το διαβάσετε στην διεύθυνση:

Ενα εύλογο ερώτημα προς τον φίλο Νικήτα..

Φίλε Νικήτα συμφωνώ σε οτι αφορά την 2η πρόταση σου.
Στην πρώτη πρόταση ομως γράφεις οτι.. Ο Θεός στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι τιμωρός...
Απο αυτό συνεπάγεται οτι ο Θεός σε κάποια άλλη Εκκλησία παρουσιάζεται ως τιμωρός ή κάποιοι θέλουν να τον παρομοιάζουν ως τιμωρό.
Η αλήθεια είναι οτι ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη παρουσιάζεται ως τιμωρός. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ομως οσο και να προσπαθεί να το αποφύγει εντέχνως δέχεται την Παλαιά Διαθήκη, συνεπώς και το Θεό οπως ακριβώς παρουσιάζεται μέσα απο τις σελίδες της Βίβλου.

Εσύ απο πού ορμώμενος μας εξηγείς οτι η Ορθόδοξη Εκκλησία παρουσιάζει το Θεό Αγάπης?
Να υποθέσω οτι δέχεσαι οτι ο Θεός της Βίβλου παρουσιάζεται τιμωρός, διαφορετικά δεν θα αναφερόσουν επ` αυτού απο τη στιγμή που δέχεσαι κάτι τέτοιο τι συμβαίνει?
Εχουμε δύο Θεούς?
Ενα Θεό της Βίβλου και εναν Θεό της Ορθόδοξης Εκκλησίας?
Ο Ιησούς αναγνώριζε οτι ο Θεός της Βίβλου είναι τιμωρός και δίδασκε το αντίθετο?

Αυτό που νομίζω φίλε Νικήτα οτι επιζητεί ο κάθε άνθρωπος είναι η Αλήθεια. Μας έχουν παραμυθιάσει τόσο πολύ που επιζητούμε την Αλήθεια.
Δεν θέλουμε εναν Θεό ``πακέτο`` καλό ή κακό ή πανάγαθο.
Θέλουμε να μάθουμε ποιός μας δημιούργησε και γιατί μας δημιούργησε.
Σύμφωνα με τις γραφές φίλε Νικήτα, διαπιστώνουμε οτι δεν είμαστε άμεσα δημιουργήματα του Δημιουργού των Πάντων.
Σύμφωνα με τη Βίβλο είμαστε συνονθυλεύματα κάποιων αγγέλων και κάποιων θνητών.
Σύμφωνα με την επιστήμη το ανθρώπινο γένος ως homo sapiens παρουσιάζεται ξαφνικά στο προσκήνιο το 30.000 πχ ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζεται ο Νεάτερνταλ.
Σύμφωνα με το έπος Μαχαπαράτα κάποιοι θεοί δημιουργούν τον άνθρωπο μεταλάσσοντας γενετικά το DNA του.
Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθιστορία εχουμε δύο τύπους ανθρώπων.
Τους γηγενείς και αυτούς κάποια επιμιξία γηγενών και Τιτάνων 2ης και 3ης γενιάς.
Ενδιαφέροντα πράγματα για κάποιον που επιζητεί την αλήθεια, δεν νομίζεις?

Οπωσδήποτε και μας ενδιαφέρει ποιός ακριβώς μας δημιούργησε και γιατί μας δημιούργησε καθώς και απο πού κατευθυνόμενος έπραξε κάτι τέτοιο. Εκείνο που μας ενδιαφέρει ομως περισσότερο είναι η αλήθεια.
Το αν ο Θεός είναι καλός ή κακός αυτό είναι ενα θέμα που χωρά πολυ συζήτηση. Ξέρεις πολλές φορές κατηγορούμε τη Φύση για κάποιες καταστροφές. Είναι κακή η Φύση που αντιδρά με αυτόν τον τρόπο.
Δεν υπάρχει κάτι καλό ή κακό για τη Φύση. Αντιδρά έτσι ωστε να υπάρξει Φυσική Ισορροπία. Το να αποδώσουμε στη Φύση τον όρο καλό ή κακό αυτό εχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται κανείς τον ρόλο της Φύσης καθώς και της Σύμπαντος σε οτι αφορά το ΟΛΟΝ.

Να παρακαλέσω τους γράφωντες να μην μαμήσουμε το θέμα, ας αφήσουμε τον Νικήτα να εκφραστεί ...

07/11/2009, 21:33:35
Μα καλά ρε φίλε allzzaro, είναι δυνατόν να κανεις τέτοιο ατόπημα;Ο Θεός,είναι κυρίαρχος, όν,ελέγχει τα πάντα και ούτε θριξ εκ της κεφαλής χάνεται, αν δεν δώσει Αυτός άδεια....Λές να έχει ανάγκη
.....Νεφελίμ και Ελοχίμ;Έφτιαξε τον κόσμο, τους λειτουργούς Αυτού,
ζούν όλα με αρμονία και περίμενε τους άλλους που λές, αγγέλους να
κάνουν κάτι;Με τον Λόγο Του, έφτιαξε το φως,τον ουρανό, κόλλησε σε κάτι ανθρωπάκια;
Όχι ρε φίλε..Λάθος εκτελέσεις εντολών έχουμε...Άλλοι θελήσανε το πλάσμα δικό τους και τον δόξα του, επίσης...Ποιός να βοηθήσει τον Δημιουργό, ή τον Θεό;
Ναι ο Χριστός στην καθολική εκκλησία,αποτέλεσε σημαία για βίαιους εκχριστιανισμούς,διώξεις, πολέμους, εμείς οι ιδιοι οι Έλληνες Βυζαντινοί, δεχτηκαμε τέτοια ....αγάπη απο τους καθολικούς, να μην το διαχωρίζει ο Νικίτας1;
Αυτή την αλήθεια φίλε μου, που τονίζεις....Όλα γι αυτήν γίνονται..Όλοι αυτήν προασπίζουν...Είναι ακριβής, ξαναρωτάω, ή παίζει;
07/11/2009, 21:46:48
quote:
Μα καλά ρε φίλε allzzaro, είναι δυνατόν να κανεις τέτοιο ατόπημα;

Σε παρακάλεσα να μην επέμβεις
Δεν το σεβάστηκες
Είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω.

quote:
Ο Θεός,είναι κυρίαρχος, όν,ελέγχει τα πάντα και ούτε θριξ εκ της κεφαλής χάνεται, αν δεν δώσει Αυτός άδεια....Λές να έχει ανάγκη

Ο Θεός φίλε τρεχαγύρευε οπως αναφέρεται στη Βίβλο ``μετάνοιωσε που δημιούργησε τον Ανθρωπο``. Για ποιόν κυρίαρχο μου μιλάς

quote:
Λές να έχει ανάγκη
.....Νεφελίμ και Ελοχίμ;

Φίλε τρεχαγύρευε ο όρος ελοχίμ είναι πολύπλοκος.
Ας τον αφήσουμε και ας πούμε αγγέλοι.
Τους αγγέλους ο Θεός τους δημιούργησε εκτός αν έχεις και εδώ αντίρρηση και για να τους δημιούργησε πάει να πεί οτι είχε τον λόγο του... Σε οτι αφορά τους Νεφελίμ είναι μια ορολογία που ταυτίζεται με τους απογόνους απο την επιμιξία αγγέλων-θνητών.
Για την επιμιξία αυτή ο Θεός κατέστρεψε με κατακλυσμό το ανθρώπινο γένος καθώς και τις δύο πόλεις Σόδορα και Γόμορα.
Αυτά αναφέρονται στη Βίβλο, δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου..
Ολα αυτά έγιναν αν οχι εν αγνοία του Θεού έγιναν κάτω απο τη μύτη του.. Οπωσδήποτε τον ενόχλησε και κατέστρεψε τους πάντες..

Για ποιά ατοπήματα μας μιλάς ρε Βαγγέλη σε παρακαλώ άσε μας να μιλήσουμε και μην επεμβαίνεις. Σπάς τα νεύρα του αλλουνού με το να φέρνεις αβάσιμες αντιρρήσεις ειλικρινά..

Edited by - allzzaro on 07/11/2009 21:50:48

07/11/2009, 22:36:10
Μα ένας εξ ορισμού Θεός, δεν θα μεταμελούταν, αν επρόκειτο για λάθος του Ιδίου, ή απλά το πλάσματος Του, φίλε μου allzzaro.....Η μεταμέλεια έχει να κάνει με τον σκοπό που έγινε αρχικά το πλάσμα και το τι απέδωσε....
Αν θές, μιας και αναφέρεσαι στη Βίβλο,θυμίσου και το τι είπε ο Θεός,
μόλις ο Αδάμ έφαγε το μήλο: "Για δες ο Αδάμ, έγινε ως εις εξ ημών..."
Αυτή η κουβέντα, ποσο αρνητική σου δείχνει;
Τα ελοχειμ και οι Τάξεις των Ασωμάτων,εξυπηρετούν ρόλο αρμονίας, ενός Μέγα Θεού,δεν κάνουν τίποτε τα ίδια..Εντεταλμένα είναι, δεν αυτοσχεδιάζουν.....Είναι θέμα δόγματος, στο ξαναλέω....
07/11/2009, 22:43:07

Οι θεότητες στο Θιβέτ παρουσιάζονται να πίνουν αίμα και υπάρχει διαλογισμός όπου το υλικό σώμα του ανθρώπου κόβεται κομμάτια και τρώγεται από άγρια ζώα αλλά κανείς δεν μπορεί, και δεν το κάνει, να ισχυριστεί για τους Θιβετιανούς ότι ισχυρίζονται για τους Χριστιανούς όπως επίσης κανείς δεν μιλάει απαξιωτικά γι΄αυτές τις θεότητες.

07/11/2009, 23:06:05
quote:
.....Η μεταμέλεια έχει να κάνει με τον σκοπό που έγινε αρχικά το πλάσμα και το τι απέδωσε....

To πλάσμα φτιάχτηκε καθ` εικόνα και καθ` ομοίωσιν..
Σε γενικές γραμμές δεν βρίσκω κάποια ουσιώδη διαφορά σε οτι αφορά τον χαρακτήρα του Θεού και του Ανθρώπου.
Ο Θεός σύμφωνα με την περιγραφή της Βίβλου εχει ανθρώπινα ελαττώματα και πάθη. Εξοργίζεται, παραφέρεται, κάνει λάθη, αμφισβητείται απο τα ίδιους του τους αγγέλους.
Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος ώστε να δεχτεί ενα δόγμα που παρουσιάζει έτσι τον Δημιουργό..
Εκτός εάν δεν εννοεί το Δημιουργό. Στη Βίβλο ο όρος ελοχίμ είναι πολύπλοκος. Ο Θεός εχει πολλά ονόματα απο τις παρερμηνείες ενα απο αυτά είναι και το Ελοχίμ. Σύμφωνα με τα κείμενα του Κουμράν ο όρος Ελοχείμ παίρνει αλλες διαστάσεις και ταυτίζεται με τους Αγγέλους.
Ο Θεός που παρουσιάζεται ως Δημιουργός στον Παράδεισο είναι ενας Ελοχείμ.

Αρα εχει δίκιο ο Πλάτωνας οταν λέει ...
``Και είπεν ο Γεννήσας το Παν.. στους θεούς των θεών. Εγώ σας δημιούργησα και εσείς θα δημιουργήσετε το θνητόν γένος..``

quote:
Τα ελοχειμ και οι Τάξεις των Ασωμάτων,εξυπηρετούν ρόλο αρμονίας, ενός Μέγα Θεού,δεν κάνουν τίποτε τα ίδια..Εντεταλμένα είναι, δεν αυτοσχεδιάζουν

Και ο Εωσφόρος εντεταλμένος ήταν οπως και οι Ελοχείμ.
Ο μέν πρώτος αποστάτησε μαζί με τους οπαδούς του και έγινε ο υπ`αριθμόν 1 εχθρός του Δημιουργού και οι 2οι αυτοσχεδίασαν δημιουργώντας ερωτικές σχέσεις με θνητές,προδίδοντας και μυστικά γνώσεων.

Απο που και ως πού λές οτι είναι εντεταλμένοι και δεν αυτοσχεδιάζουν..
Απλά δεν ξέρεις τι λές.
Λές ανοησίες και ασυναρτησίες... και μην διαμαρτύρεσαι.
Σού είπα να μην μιλήσεις μιας και τα έχουμε χιλιοσυζητήσει αυτά και θα ήθελα να ακούσουμε και τη γνώμη του Νικήτα.
Εσύ μπήκες μέσα και αρχισες τις ασυναρτησίες...

07/11/2009, 23:45:28
Επειδή εσύ φίλε μου allzzaro, δεν μπορείς να δεις την διαφορά εντεταλμένου με αυτόφωτου όντος,πρέπει να έχει κάνει λάθος Θεός; Αδόκιμο....
Αλλά τι έγινε ο Αδάμ, που έπρεπε να περάσει τόσους αιώνες για να φτάσει σε άλλο απο αυτό το επίπεδο που προοριζόνταν;
Υπάρχουν ερωτηματικα, αλλά, όχι απο λαθος εννόηση...
Τονίζω δε, ακόμη μια φορά, τη διαφορά του εντεταλμένου με τον αυτόφωτο, όπου ο πρώτος, απλά εκτελεί, δεν δημιουργεί...Αυτό για την
επιμονή σου ότι τον άνθρωπο,που έχειπνεύμα μέσα του, τον έφτιαξε άλλο πνεύμα...Το μόνο πνεύμα πυο φτιάχνειανθρώπους, είναι του Θεού,
όχι άλλο...
Πολλοί το επιχείρησαν κι επιχειρούν..Απο τον μεσαίωνα τα ανθρωπάρια
ήταν το αντικείμενο έρευνας των αλχημιστών....Αλλά,κανείς αυτό που
έκανε ο Θεός....
΄Οσο για ασυναρτησίες, τι να σου πω παιδί μου...
Δες το κείμενο σου...
Και προπάντων, κόψε το πατροναλίστικο, δειχνει αστείο..Δεν μεγαλώσατε, αλλάξατε...
Nikitas1Νέο Μέλος
08/11/2009, 16:22:37
Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι κάποιος δυναμικός διανοούμενος που κατέληξα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μετά από θεωρητική έρευνα και μελέτη. Δεν πιστεύω ότι μπορώ να πείσω κάποιον με επιχειρήματα ότι έχω δίκιο. Είμαι ένας ταλαίπωρος αμαρτωλός που έλκεται από την παρηγορία της Θείας Αγάπης. Προσωπικά, δεν θα τολμούσα να ονομάσω τον εαυτό μου ούτε πιστό. Πιο εύκολα θα τον ονόμαζα άπιστο. Ούτε καλό άνθρωπο ούτε καλό χριστιανό. Μάλλον θα ονόμαζα τον εαυτό μου φοβισμένο και αναγκεμένο, εγωκεντρικό ζώο.
Νομίζω ότι ο σύγρονος άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος είναι αναπόφευκτα άθεος. Ιδιαίτερα όσο μπορεί να καμαρώνει για τις δυνατότητές του και να απολαμβάνει την καθημερινότητά του. Στον Θεό μπορεί να απευθυνθεί ο αποτυχημένος, ο ριμαγμένος, ο τελειωμένος. Αυτός που έχει απογοητευθεί από τον εαυτό του. Αυτός που μπορεί ακόμη να εμπιστεύεται τις πεπεοιθήσεις του δεν μπορεί να με καταλάβει. Ίσως συναντηθούμε κάποτε, νοερά ή οντολογικά. Μετά τη συντριβή. Το λειώσιμο του εαυτού είναι η προϋπόθεση της μεταφυσικής επικοινωνίας.

Στην Εκκλησία δεν έχουμε βεβαιότητες, δεν έχουμε γνώσεις, δεν έχουμε δύναμη. Απλά καμιά φορά μέσα από μυστήριες συγκυρίες γίνονται κάποια υπαρξιακά κλικ και βρισκόμαστε μπλεγμένοι με τον Θεό.
Πιστέψτε με ... νομίζω ότι δεν επιλέγω ελεύθερα μετά από προβληματισμό να είμαι ορθόδοξος χριστιανός. Είμαι μάλλον αιχμάλωτος της Αγάπης του Χριστού. Δεν μπορώ να ξεφύγω από τη θύμηση της γλυκειάς του Χάρις. Το ξέρω πως μπορεί να κάνω λάθος. Ίσως έχω μπει σε κάποιο παραμύθι. Αλλά τι να κάνω. Ιδού, βρίσκομαι στο πεδίο της έλξης Του. Ως άνθρωπος δεν μπορώ να κάνω αλλοιώς.

www.psyche.gr

08/11/2009, 17:21:44
quote:

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι κάποιος δυναμικός διανοούμενος που κατέληξα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μετά από θεωρητική έρευνα και μελέτη. Δεν πιστεύω ότι μπορώ να πείσω κάποιον με επιχειρήματα ότι έχω δίκιο. Είμαι ένας ταλαίπωρος αμαρτωλός που έλκεται από την παρηγορία της Θείας Αγάπης. Προσωπικά, δεν θα τολμούσα να ονομάσω τον εαυτό μου ούτε πιστό. Πιο εύκολα θα τον ονόμαζα άπιστο. Ούτε καλό άνθρωπο ούτε καλό χριστιανό. Μάλλον θα ονόμαζα τον εαυτό μου φοβισμένο και αναγκεμένο, εγωκεντρικό ζώο.
Νομίζω ότι ο σύγρονος άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος είναι αναπόφευκτα άθεος. Ιδιαίτερα όσο μπορεί να καμαρώνει για τις δυνατότητές του και να απολαμβάνει την καθημερινότητά του. Στον Θεό μπορεί να απευθυνθεί ο αποτυχημένος, ο ριμαγμένος, ο τελειωμένος. Αυτός που έχει απογοητευθεί από τον εαυτό του. Αυτός που μπορεί ακόμη να εμπιστεύεται τις πεπεοιθήσεις του δεν μπορεί να με καταλάβει. Ίσως συναντηθούμε κάποτε, νοερά ή οντολογικά. Μετά τη συντριβή. Το λειώσιμο του εαυτού είναι η προϋπόθεση της μεταφυσικής επικοινωνίας.

Στην Εκκλησία δεν έχουμε βεβαιότητες, δεν έχουμε γνώσεις, δεν έχουμε δύναμη. Απλά καμιά φορά μέσα από μυστήριες συγκυρίες γίνονται κάποια υπαρξιακά κλικ και βρισκόμαστε μπλεγμένοι με τον Θεό.
Πιστέψτε με ... νομίζω ότι δεν επιλέγω ελεύθερα μετά από προβληματισμό να είμαι ορθόδοξος χριστιανός. Είμαι μάλλον αιχμάλωτος της Αγάπης του Χριστού. Δεν μπορώ να ξεφύγω από τη θύμηση της γλυκειάς του Χάρις. Το ξέρω πως μπορεί να κάνω λάθος. Ίσως έχω μπει σε κάποιο παραμύθι. Αλλά τι να κάνω. Ιδού, βρίσκομαι στο πεδίο της έλξης Του. Ως άνθρωπος δεν μπορώ να κάνω αλλοιώς.

www.psyche.gr

Φίλε και συνδίκτυε Νικήτα , γειά σου!!

Ανθρώπινη η κατάθεσή σου και -κατα την γνώμη μου- απο τις ελάχιστες που δεν κινούνται δογματικά!

Μου άρεσε ο τρόπος που διαστρωμάτωσες την σκέψη και τον λόγο σου!

Εφ'οσον , αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα , καλά κάνεις ...και γώ μαζί σου...άσχετα αν εγώ δεν είμαι στην ίδια πλευρά με αυτήν που εσύ βρίσκεσαι!

Πάντα πίστευα στον άνθρωπο , τον ευαίσθητο και καλλιεργημένο και σύ μου τον θύμισες!

Νά'σαι καλά...και θα πρέπει -κατα την γνώμη μου- περήφανοι να νοιώθουν οι χριστιανοί , που έχουν στις τάξεις τους ..καλούς ανθρώπους!!!

soul