- Eμετισμός κατά του αρχιεπισκόπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
5. Κάτι πολύ καλό γι'αυτό είναι οτι πήρε ευθύτατη θέση ... έστω και με την γνώμη ενός απλού πολίτη ... για τα περισσότερα εθνικά θέματα υπερασπίστηκε με θάρρος τα εθνικά δίκαια άσχετα με το άν ήταν θέματα που δέν ήταν υπο την εποπτεία του ανεξάρτητα απο θρησκεία ενδιαφέρθηκε και για την Ελλάδα.
-Eίναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί από όλους!
quote:
Η σαπίλα είναι ο κανόνας στην εκκλησία και δη στα ανώτατα επίπεδα.
-Είναι γεγονός ότι το ιερατείο έχει πληγεί και αυτό όπως τα πάντα στην Ελλάδα, από τη διαφθορά! σίγουρα όχι όλο, αλλά σίγουρα όσο πιο ψηλά τόσο πιο πολύ! Πάντως είναι γεγονός ότι ο Χριστόδουλος έδωσε μία νέα πνοή! μικρή μεν αλλά υπαρκτή! ας ελπίσουμε να συνεχιστεί με πολύ μεγαλήτερη προσπάθεια από τον επόμενο!
quote:
ο Ιησούς συγχώρεσε αυτούς που τον φόνευσαν την ώρα του μαρτυρίου.έτσι και εμείς ΠΡΕΠΕΙ να συγχωρέσουμε αυτούς που κολλάνε την συγκεκριμένη αφίσα.
-Και να τους έβλεπα! και νάταν λεέι και μόνο ένας! ρε τι στιλιάρι θα του έριχνα!
quote:
ο Χριστόδουλος σε λίγες μέρες θα κοιμηθεί, ας τον αφήσουμε λοιπόν να κάνει το ταξίδι του ειρηνικά, άλλωστε ο κάθε ένας απο εμάς τον έχει κατατάξει στην συνείδηση του εκεί που θεωρεί ότι πρέπει και αυτό δεν αλλάζει!
το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε τουλάχιστον για λίγους μήνες προς ένδειξη σεβασμού σε έναν μελλοθάνατο...
-Σωστά!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
snoopy
2. Για τις κατηγορίες απέναντι στον τρόπο που εξελέγη το μόνο που έχω να πώ οτι την εποχή της εκλογής του η αγάπη του χριστιανικού λαού για το πρόσωπο του ήταν ενθουσιώδης άνευ προηγουμένου.
Όποιος κι αν εκλεγότανε Αρχιεπίσκοπος φίλε snoopy , την ίδια υποδοχή θα είχε από το κοπάδι (ποίμνιο) .
quote:
snoopy
Άν έγιναν κομπίνες αυτό δέν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο .....
Εδώ φίλε snoopy με εκπλήσσεις δυσάρεστα , είναι δυνατόν να γίνονται κομπίνες και ίντριγκες για την αναρρίχηση ενός ιερωμένου στην ανώτατη ιεραρχία της πίστεώς σου , και συ να ισχυρίζεσαι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο άν αναρριχήθηκε χρησιμοποιόντας μη έντιμα μέσα για την υπερκέραση των αντιπάλων του ?????
quote:
snoopy
Κάτι πολύ καλό γι'αυτό είναι οτι πήρε ευθύτατη θέση ... έστω και με την γνώμη ενός απλού πολίτη ... για τα περισσότερα εθνικά θέματα υπερασπίστηκε με θάρρος τα εθνικά δίκαια άσχετα με το άν ήταν θέματα που δέν ήταν υπο την εποπτεία του ανεξάρτητα απο θρησκεία ενδιαφέρθηκε και για την Ελλάδα.
1. Τις "υπεύθυνες" θέσεις του στα εθνικά θέματα δεν τις πήρε από τη θέση του απλού πολίτη αλλά από τη θέση του άτυπου συγκυβερνήτη της Ελλάδας και μάλιστα προσπάθησε να τις επιβάλει κιόλας.
2. Οι θέσεις του πάνω στα εθνικά θέματα δεν ήταν καν υπεύθυνες. Λαϊκίστικες ήταν, για δημιουργία εντυπώσεων και για εσωτερική κατανάλωση.
quote:
Sesostris
Εδώ φίλε snoopy με εκπλήσσεις δυσάρεστα , είναι δυνατόν να γίνονται κομπίνες και ίντριγκες για την αναρρίχηση ενός ιερωμένου στην ανώτατη ιεραρχία της πίστεώς σου , και συ να ισχυρίζεσαι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο άν αναρριχήθηκε χρησιμοποιόντας μη έντιμα μέσα για την υπερκέραση των αντιπάλων του ?????
Από τη στιγμή μάλιστα που το σύνολο της Συνόδου υποστηρίζει πως η εκλογή του αρχιεπισκόπου γίνεται "με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος" (τώρα πώς γίνεται το Αγιο Πνεύμα να μην τους επιφοιτά όλους αλλά μόνον μια σχετική πλειοψηφία... Θαύμα! Θαύμα!)

macedon
quote:
Ελπίζω να κατάλαβες οτι με κανέναν τρόπο δέν εννοούσα κανέναν απο δω μέσα ... εννοούσα αυτούς που εμπνεύστηκαν και κόλλησαν τις συγκεκριμένες αφίσες.
Και θα ήταν εξωφρενικό να κάνεις κάτι τέτοιο, φίλε μου.
Τους εγκεφάλους, που εμπνεύστηκαν τα κείμενα στις αφίσες, τους έχει καταδικάσει το σύνολο των συμμετεχόντων, στο παρόν θέμα.
quote:
Σου επαναλαμβάνω οτι όλες οι ανέσεις που χρησιμοποίησε δέν ήταν προσωπική επιλογή, έγιναν κάτω απο την πίεση του περιβάλλοντος και των γιατρών του που φαντάζομαι λόγω της αγάπης που τους είχε δέν ήθελε να δυσαρεστήσει.
Φίλε μου, το επεσήμανα εγώ αυτό πριν από εσένα και επαναλαμβάνω ότι το θεωρώ φυσιολογικό.
Όμως είναι, τουλάχιστον, αφελές (και εσύ, προσωπικά, δεν είσαι αφελής, απ' όσο μπορώ να κρίνω) να φαντάζεσαι ότι πήγε να θεραπευτεί από... αγάπη προς τους άλλους.
Εντελώς φυσιολογικά, έτρεξε να εξαντλήσει τις πιθανότητες ίασης που είχε, στο καλλίτερο μέρος όπου, κατά κοινήν ομολογία, θα πήγαινε οποιοσδήποτε άνθρωπος, ο οποίος θα διέθετε τα χρήματα για κάτι τέτοιο, όπως εγώ φαντάζομαι.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
1. Τις "υπεύθυνες" θέσεις του στα εθνικά θέματα δεν τις πήρε από τη θέση του απλού πολίτη αλλά από τη θέση του άτυπου συγκυβερνήτη της Ελλάδας και μάλιστα προσπάθησε να τις επιβάλει κιόλας.
2. Οι θέσεις του πάνω στα εθνικά θέματα δεν ήταν καν υπεύθυνες. Λαϊκίστικες ήταν, για δημιουργία εντυπώσεων και για εσωτερική κατανάλωση.
-Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ήταν στρυγμωμένος και περίμενε χείρα βοηθείας από την ανιπολίτευση! γιατί έτσι συνιθίζεται στη διπλωματία! (βλέπε Τουρκία! επικαλείται ο Ερνοτγάν συνέχεια τάχα μου τάχα! ότι τον πιέζουν οι στρατιωτικοί) και τη στιγμή που η αντιπολίτευση αγρόν ηγόραζε! πάλι καλά που ήταν κι ο Χριστόδουλος, γιατί όπως την πάμε! ή μάλον θέλουν να μας πάνε, θα την πάμε περίπατο στους αγρούς την Ελληνική λεβεντιά!
-Την καραμέλα του Λαϊκισμού την ακούω κάθε βράδυ στις ειδήσεις όταν την επικαλούνται οι βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων! Μόλις κάτι δεν του αρέσει ή μόλις στυγμόνωνται.......<<ας αφήσουμε τους λαϊκισμούς απαντάνε.....>>
-Όχι δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη οτιδήποτε για το οποίο κάποιοι θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για αυτή την πατρίδα!
quote:
Όμως είναι, τουλάχιστον, αφελές (και εσύ, προσωπικά, δεν είσαι αφελής, απ' όσο μπορώ να κρίνω) να φαντάζεσαι ότι πήγε να θεραπευτεί από... αγάπη προς τους άλλους.
Εντελώς φυσιολογικά, έτρεξε να εξαντλήσει τις πιθανότητες ίασης που είχε, στο καλλίτερο μέρος όπου, κατά κοινήν ομολογία, θα πήγαινε οποιοσδήποτε άνθρωπος, ο οποίος θα διέθετε τα χρήματα για κάτι τέτοιο, όπως εγώ φαντάζομαι.
-Σε τέτοιες στιγμές σίγουρα το περιβάλλον σου παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο! λογικό είναι ο καθένας να επηρεάζεται από κει και έπειτα....
<<ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ..........ο Χριστόδουλος σε λίγες μέρες θα κοιμηθεί, ας τον αφήσουμε λοιπόν να κάνει το ταξίδι του ειρηνικά, άλλωστε ο κάθε ένας απο εμάς τον έχει κατατάξει στην συνείδηση του εκεί που θεωρεί ότι πρέπει και αυτό δεν αλλάζει!
το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε τουλάχιστον για λίγους μήνες προς ένδειξη σεβασμού σε έναν μελλοθάνατο...
ευχαριστώ.->>
-Ας το σεβαστούμε είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Κατανοητές οι ανθρώπινες αντιδράσεις του παθόντος αρχιεπισκόπου : ούτε και ο ίδιος δεν (πολυ)πίστευε αυτά που έλεγε για μεταθανάτιο ζωή κ.λ.π. Απόλυτα φυσικό , η εξυπνάδα δεν του έλειπε. Εύχομαι πραγματικά (όπως και για κάθε νοσούντα )να τη γλυτώσει ο άνθρωπος , έστω και ..με θαύμα.
Αυτό που δεν είναι κατανοητό και φυσικό , είναι η αντίδραση των πιστών : δηλαδή ο μη έστω και κατ΄ ελάχιστον προβληματισμός τους , στα όσα δογματικά πρεσβεύει η θρησκεία μέσω των ιερωμένων της εκκλησίας .
Με δυο λόγια : "Γιατί άραγε ενεργούν έτσι οι θρησκευτικοί τα-γοί μας ; Δεν φοβούνται θεό; δεν προσδοκούν την παραδεισένια ζωή στον ...άλλο κόσμο ; ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ κάτι περισσότερο.... και λόγω ειδικότητας από το απλό ποίμνιο ; "
Με το " άνθρωποι είναι κι΄ αυτοί" απαντώνται επιτέλους ΟΛΑ τα σχετικά ερωτήματα ;
quote:
-Σε τέτοιες στιγμές σίγουρα το περιβάλλον σου παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο! λογικό είναι ο καθένας να επηρεάζεται από κει και έπειτα....
Σε παρακαλώ να διαβάζεις τα μηνύματα πιο προσεκτικά, τυολάχιστον αυτά που επιλέγεις να «απαντήσεις».
Άλλο αυτό που λες και άλλο αυτό στο οποίο απάντησα εγώ...
Το περιβάλλον του, ας δεχτούμε, ότι τον παρότρυνε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να θεραπευθεί, αυτός το έκανε για να μην τους χαλάσει το χατήρι ή επειδή ο ίδιος επιθυμούσε τη θεραπεία του, περισσότερο από κάθε άλλον;
quote:
-Ας το σεβαστούμε είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε!
Έλλειψη σεβασμού δεν είναι η παράθεση σχολίων, αλλά το περιεχόμενο αυτών.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Εκτός από τις εμετικές αφίσες , έχουμε τώρα και τις εμετικές ιστοσελίδες . Σε ισττοσελίδα του internet στην διέυθυνση http://www.xristodoulos.com , που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν κακόγουστη φάρσα κακομαθημένων νεαρών , προωθούσαν έναν διαγωνισμό ("when is hristodoulos going to die?") στον οποίο, εκείνος που θα μαντέψη σωστά την ημερομηνία θανάτου του Χριστόδουλου θα κερδίση ένα playstation 3 !!!!
Ο προβληματισμός μου έγκειται στο που οδηγείται με τα νέα ήθη η νεολαία μας και που θα μας οδηγήση τελικά αυτή η υποβάθμιση των ηθικών αξιών .
Αναφαίρετο δικαίωμα όλων είναι το να αποδέχονται ή όχι τον Αρχιεπίσκοπο , όπως ο γράφων , αλλά το ότι δεν σέβονται ούτε τις τελευταίες στιγμές ενός θνήσκοντος ανθρώπου και στήνουν φάρσες με αυτές , αυτό κατά την γνώμη μου πρέπει να μας προβληματίση σοβαρά .
Φίλε sesostris, σε μία κοινωνία που έχει τη δυνατότητα (και ορθώς την έχει, όσον αφορά το δικαίωμα της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης) να "blogοποιεί" ή να δημιουργεί κάθε είδους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, πόσο περίεργο είναι ότι βρέθηκε κάποιος να προχωρήσει σε αυτόν τον "πανέξυπνο" διαγωνισμό; Όσο για το θέμα του σεβασμού στις τελευταίες στγμές ενός θνήσκοντος ανθρώπου, παρότι συμπαρίσταμαι στον προσωπικό του αγώνα, είμαι πολύ επιφυλακτικός ως προς το πως αντιμετωπίζει και ο ίδιος τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της υγείας του.
Ας μην αγνοούμε ότι διάφοροι επώνυμοι κατά καιρούς αντιμετώπισαν αυτή τη μάστιγα : συνέχισαν, όσο άντεχαν, τη ζωή τους κανονικά και απεβίωσαν με ταπεινότητα και σχεδόν στα κρυφά. Το γιατί η εξέλιξη της υγείας κάποιων γίνεται πρωτοσέλιδο και κεντρικό θέμα, ειδικά όταν οι ίδιοι δεν απέταξαν ποτέ τη δημοσιότητα, θα έπρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο.
Μακάρι πάντως (ως άνθρωπος, όχι ως ιεράρχης) να παραμείνει κοντά μας. Με αλλαγμένα μυαλά ενδεχομένως...
Φίλε macedon
quote:
Εγώ φίλε Κωστάκη θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να διακατέχεσαι από μανίες καταδίωξης, όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα. Ούτε συνωμοσίες εξυφαίνονται για να πλήξουν την ορθοδοξία, ούτε καθοδηγούμενοι υπάρχουν, ούτε καθοδηγητές ούτε χρηματοδότες.
Μην ανησυχείς για μένα και τις δήθεν "μανίες" μου. Όσο για το αν υπάρχει καθοδήγηση και χρηματοδότηση ή οποιασδήποτε άλλης μορφής τακτική στο συγκεκριμένο θέμα, δε θα το μάθουμε ποτέ. Μην αγνοείς ότι πολλές από αυτές τις ομάδες "εμφανίζονται" και "εξαφανίζονται" στην πλήρη αφάνεια... δε γνωρίζουμε καν αν υπάρχουν ποτέ, έστω και για μικρό διάστημα, ως οργανωμένες. Τη δράση των όμως τη μαθαίνουν πολλοί.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
ευχαριστώ.-
-Από το φίλο ελάχιστο!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Ας αφήσουμε τον άνθρωπο αυτό να περάσει την πολύ δύσκολη αυτή δοκιμασία του κι ας αναβάλλουμε για λίγο τις αναλύσεις του βίου, των έργων του και της πορείας του.
Νομίζω ότι σε παρόμοιες στιγμές, καλό θα ήταν απλά να ευχηθούμε το καλύτερο για τον άνθρωπο αυτόν...

In anticipation of my resurrection...