ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/01/2010, 14:37:33
Κι αυτό το τόπικ, ειναι μια χαρα φίλε μου Kostakis....Κατάλυση της
δημοκρατιας, εννοώ αυτή που έχει αλλάξει τα δεδομένα, οποια κι αν ήταν αυτα, σε όλα τα θέματα λογικής,ήθους, τάξης, ιστορίας,ιδεών και έχει καταντήσει τον άνθρωπο άβουλο όν στην εποχή μας..Εννοώ τον φασισμό των ΜΜΕ, που επιβάλλουν ιδέες και αποψεις και ο πολίτης, δεν μπορεί πια να έχει την γνώμη του..
Με ενοχλεί το αμερικάνικο δόγμα, ή μαζί μας η εναντιον μας, γιατι δειχνει σκοτεινά κίνητρα....Κατάλυση της δημοκρατίας έχουμε όταν ο μέσος πολίτης, ο πλειοψηφών πολίτης, θεωρείται ίσος ή και χειρότερος, με τις μειονότητες στον τοπο του, εδώ ή όπου αλλού, όταν εξυπηρετουν διαφορετικά συμφέροντα...
Την κατάλυση της δημοκρατίας με τη Νέα Εποχή, λέω πιο σημαντική φίλε μου...Θέλεις να μιλήσουμε γι αυτήν;
12/01/2010, 00:23:44
quote:
kostakis:
Παρότι προϊδεάζεις την απάντησή μου (sic), συμφωνώ. Άρα;

Άρα, από μόνο του οδηγεί στο ότι, η ασυνείδητη αυτή μηχανική λειτουργία δεν είναι παρά μία λειτουργία του πνεύματος.

quote:
kostakis:
Η μηχανολογία αναπτύχθηκε εξαιτίας ακριβώς των αρχικών επιτευγμάτων στον τομέα. Αν δεν είχε εφευρεθεί κάποια αρχική μορφή μηχανής, δε θα υπήρχε μηχανολογία και οι δομές αυτής της επιστήμης αναπτύχθηκαν ως προς το πρακτικό μέρος μετά από τις πρώτες εφευρέσεις.
Άλλο θεολογία, άλλο θρησκειολογία, πιστεύω να μην τα συγχέουμε αυτά τα δύο. Δεν μπορεί να υπάρξει θρησκειολογία, μελέτη δηλαδή των θρησκειών, άμα δεν υπάρχουν θρησκείες προς μελέτη!

Μα για να έρθουν τα αρχικά επιτεύγματα στον τομέα αυτό! κάποιος δε θα έπρεπε να σκεφτεί "μηχανολογικά"? άρα αυτομάτως έχουμε την ανάπτυξη της μηχανολογίας!
-Ναι αλλά για να υπάρξουν θρησκείες προς μελέτη και να αρχίσει έτσι η θρησκειολογία! .....δε θα πρέπει πρώτα! να αναπτυχθεί η θεολογία? αφού το κεντρικό πρόσωπο των θρησκειών! δεν είναι παρά ο Θεός?

Τέλος πάντων μου φαίνεται ότι έχουμε αρχίσει την κολοκυθιά!...οπότε ας το κλείσουμε εδώ!

quote:
kostakis:
Στην απάντηση του trexagireve χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό στοιχείο ένα έγγραφο, το οποίο στην πράξη είναι εντελώς συμβατικό ως προς αυτό το χαρακτηριστικό του πολίτη (δες πόσοι, όπως κι εγώ, φαίνεται να είναι "αυτοπροσδιορισμένοι Χ.Ο." ενώ δεν είναι ιδεολογικά Χ.Ο., απλά και μόνο επειδή δε γουστάρουν να αλλάξουν την παλαιά - ελληνοπρεπή - ταυτότητα).
Στην απάντηση τη δική σου υπεισερχόμαστε σε καθαρά αντικειμενικά, βάσει ορθόδοξων κανόνων, στοιχεία και γι' αυτό το ποσοστό κατακρημνίζεται. Το θέμα είναι ότι αν συζητήσουμε βάσει της δικής σου απάντησης, οι Χ.Ο. δεν είναι παρά σχετική μειοψηφία (πιθανόν μεγαλύτερη πληθυσμιακά ομάδα από οποιαδήποτε άλλη, αλλά όχι υπερβαίνουσα το 50%, αν και εγώ τη βλέπω συντριπτικά χαμηλότερα). Υπό αυτή τη συνθήκη, συμφωνούμε.

Μα και ο trexagireve, ούκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στο ότι οι πραγματικοί Χριστιανοί είναι σαφώς λιγότεροι....έτερον εκάτερον όμως!
Ε! όχι και 50%!! θα ζούσαμε σε μία Ελλάδα παραμυθένια!! ....δυστυχώς είναι πολύ μικρότερο το νούμερο και συμφωνώ μαζί σου.
Ωστόσο τα υψηλά πράγματι αυτά ποσοστά του αυτοπροσδιορισμού! Δεν κρύβουν τόσο την «υποκρισία» όσο το τι πραγματικά θα ήθελαν να είναι! Από εκεί κι έπειτα θα συμφωνήσω με τον trexagireve ότι δε χρειάζεται «τεστ δεξιοτήτων και δρόμος μετ’ εμποδίων για να αποδείξει κάποιος την πίστη του!»

quote:
kostakis:
Δε χρειάζομαι βοήθεια, σε ευχαριστώ, είναι αρκετά εύκολο να καταλάβω ότι διαφέρουν οι προσεγγίσεις σας, συνεπώς και τα ποσοστά που δίνετε.

Μα δε διαφέρουμε!! αν τους ρωτήσεις θα δεις ότι σχεδόν όλοι δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι!...βέβαια τα τελευταία χρόνια και σίγουρα στο μέλλον, οι μουσουλμάνοι όχι μόνο έχουν αυξήσει το ποσοστό τους! αλλά μελλοντικά, θα υπερκεράσουν και αυτό του χριστιανισμού!....τότε όμως θα έχουμε πάψει να είμαστε και πλειοψηφία στη χώρα μας....ως Έλληνες εννοώ....και θα είναι ενδεχομένως και η "τελευταία Άλωση".

quote:
Sesostris:
Ούτε την Βίβλο δεν γνωρίζεις τρομάρα σου . Οι απαντήσεις σου δείχνουν ότι οι γνώσεις σου στα θρησκευτικά είναι της 6ης δημοτικού .

Ε! τι να κάνουμε?...εσύ είσαι του Πανεπιστημίου βλέπεις......θα πάρεις και υποτροφία σε λίγα χρόνια!!....

quote:
Sesostris:
Σώωωπα ! Τότε γιατί εσύ και οι ομόθρησκοί σου μας πρήζετε με κατεβατά από αυτή ; Όποτε σας συμφέρει στηρίζεστε στην Παλαιά διαθήκη για να δικαιολογήσετε τον Μεσσία σας , και όταν δεν σας συμφέρει δεν βασίζεστε σε ότι γράφει ;

Αντλούμε από αυτήν το θεολογικό μέρος και όχι την ιστορία των Εβραίων...αυτή μας αφήνει αδιάφορους....μελετήστε την εσείς!!!...."οι του Πανεπιστημίου"

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

kokoakisΝέο Μέλος
12/01/2010, 01:09:54
Καλά δεν έχετε καταλάβει ότι δεν υπάρχει θεός;
που ζείτε;
να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε 2010 και όχι -2010
12/01/2010, 02:04:26
quote:
kokoakis
Καλά δεν έχετε καταλάβει ότι δεν υπάρχει θεός;
που ζείτε;
να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε 2010 και όχι -2010

Πέστα βρε μεγάλε γιατί τους τα λέω τόσο καιρό τώρα εδώ μέσα, αλλά δεν με ακούνε!!!!

kostakisΜέλος
12/01/2010, 12:19:36
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ europaios2

quote:
Άρα, από μόνο του οδηγεί στο ότι, η ασυνείδητη αυτή μηχανική λειτουργία δεν είναι παρά μία λειτουργία του πνεύματος.

Το να εξισώνεις το ασυνείδητα πραχθέν με το πνευματικό δε μου κολλάει ιδιαίτερα. Το ένα αφορά ακούσια λειτουργία, το άλλο εκούσια δραστηριότητα. Τέλος πάντων, διαφωνούμε.

quote:
Μα και ο trexagireve, ούκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στο ότι οι πραγματικοί Χριστιανοί είναι σαφώς λιγότεροι....έτερον εκάτερον όμως!

Ο trexagireve επιμένει πως το 98% των Ελλήνων αυτοπροσδιορίζονται χριστιανοί και βάσει αυτού του ποσοστού μιλάει για ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στην Ελλάδα και εκφέρει τα όποια δικά του συμπεράσματα. Αν όμως κινηθούμε στη λογική του "λιγότερο από 50%" (ποσώ μάλλον του λιγότερο από 10% που πιστεύω εγώ), τα συμπεράσματα διαφέρουν.

quote:
Ωστόσο τα υψηλά πράγματι αυτά ποσοστά του αυτοπροσδιορισμού! Δεν κρύβουν τόσο την «υποκρισία» όσο το τι πραγματικά θα ήθελαν να είναι!

Δηλαδή δέχεσαι τη λογική ότι "στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις"; αν ναι, εγώ δηλώνω Θεός, δε δέχομαι καμία αμφισβήτηση επ' αυτής της δήλωσης και απαιτώ να σταματήσει η οποιαδήποτε διαφωνία με τις απόψεις μου...
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε μία "τυπική" δήθεν δήλωση (είτε αναγραφή σε μία ταυτότητα, είτε απάντηση σε δημοσκόπηση) ως τεκμήριο του αληθινού Χριστιανού; προφανώς όχι, συνεπώς εφεξής θα συζητάμε πάνω στο "πολύ μικρότερο του 50%", το οποίο εσύ ο ίδιος ανέφερες.
Για μένα υποκρύπτεται υποκρισία από πολλούς στο να δηλώνουν κάτι συγκεκριμένο, εφόσον βολεύονται με αυτό. Θεωρώ μεγαλύτερη μαγκιά να δηλώνεις κάτι και να το τηρείς και στην πράξη.

quote:
Μα δε διαφέρουμε!! αν τους ρωτήσεις θα δεις ότι σχεδόν όλοι δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι!...βέβαια τα τελευταία χρόνια και σίγουρα στο μέλλον, οι μουσουλμάνοι όχι μόνο έχουν αυξήσει το ποσοστό τους! αλλά μελλοντικά, θα υπερκεράσουν και αυτό του χριστιανισμού!....τότε όμως θα έχουμε πάψει να είμαστε και πλειοψηφία στη χώρα μας....ως Έλληνες εννοώ....και θα είναι ενδεχομένως και η "τελευταία Άλωση".

Εύχομαι να μη συμβεί η ανατροπή των δεδομένων στη σχέση ορθόδοξων - μοσουλμάνων, για καθαρά προσωπικούς λόγους. Εντούτοις, δεν μπορώ να δεχτώ επ' ουδενί την ταύτιση που κάνεις με την Ελληνικότητα, αλλά δε θα το συζητήσουμε εκ νέου.

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Κατάλυση της δημοκρατιας, εννοώ αυτή που έχει αλλάξει τα δεδομένα, οποια κι αν ήταν αυτα, σε όλα τα θέματα λογικής,ήθους, τάξης, ιστορίας,ιδεών και έχει καταντήσει τον άνθρωπο άβουλο όν στην εποχή μας..

Προσωπικά, ως κατάλυση της δημοκρατίας θεωρώ πρωτίστως την ανισότητα στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, την κατάργηση της ελευθερίας και το συνεχόμενο εκφοβισμό των πολιτών. Δε διαφωνώ πάντως στη γενικότερη τοποθέτησή σου.
Αλήθεια... γιατί ο άνθρωπος γίνεται άβουλος κατ' εσέ; δεν έχει τα νοητικά μέσα να ανταπεξέλθει; βλέπεις λοιπόν ότι φτάνεις στο συμπέρασμά μου ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού δε διαθέτει τα πνευματικά ή παιδευτικά εφόδια για να δικαιολογήσει τον όποιο αυτοπροσδιορισμό του; άλλο το αν έχει το δικαίωμα αυτό ή όχι, που ευτυχώς το έχει.

quote:
Εννοώ τον φασισμό των ΜΜΕ, που επιβάλλουν ιδέες και αποψεις και ο πολίτης, δεν μπορεί πια να έχει την γνώμη του.

Δε σου φαίνεται περίεργο το ότι εμείς φαίνεται να έχουμε γνώμη; δε σου φαίνεται περίεργο το ότι εμείς έχουμε απόψεις; τι συμβαίνει λοιπόν με κάποιους άλλους συμπολίτες μας;

quote:
Με ενοχλεί το αμερικάνικο δόγμα, ή μαζί μας η εναντιον μας,

Εμένα να δεις.

quote:
γιατι δειχνει σκοτεινά κίνητρα

Βασικά δείχνει και αδυναμία αποδοχής της ελευθερίας του πλησίονος.

quote:
Κατάλυση της δημοκρατίας έχουμε όταν ο μέσος πολίτης, ο πλειοψηφών πολίτης, θεωρείται ίσος ή και χειρότερος, με τις μειονότητες στον τοπο του, εδώ ή όπου αλλού, όταν εξυπηρετουν διαφορετικά συμφέροντα...

Συμφωνώ απόλυτα. Αρκεί να αναγνωρίζουμε στις ΝΟΜΙΜΕΣ μειονότητες τα δικαιώματα που τους αναλογούν και η συντεταγμένη πολιτεία να φροντίζει να υπερασπίζεται την άποψη της πλειοψηφίας. Ούτε το 35% του εκλογικού σώματος να βγάζει αυτοδυναμία, ούτε το 10% των πολιτών να επιχειρεί να επιβάλλει τη δική του ιδεολογία.

quote:
Την κατάλυση της δημοκρατίας με τη Νέα Εποχή, λέω πιο σημαντική φίλε μου...Θέλεις να μιλήσουμε γι αυτήν;

Ευχαρίστως και σου δίνω τον πρώτο λόγο για την εισαγωγή.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

12/01/2010, 14:41:42
Να πούμε λοιπόν, αγαπητέ μου Kostakis,για το βασικό,που ανέφερα
πιο πανω,"αν δεν είσαι μαζί μας,είσαι εναντίον μας",όπου,ολοι οι άνθρωποι, είναι είτε με τους,αμερικάνους,π.χ.,είτε με τους ιρακινούς,
δικαίωμα στην άλλη θέση, δεν υπάρχει..Σε όλα βέβαια, τα πράγματα,
αν το δεις αυτό, δεν είναι απλώς κατάλυση της δημοκρατίας, αλλά
εφαρμογή κατοχικής κατάστασης, απο μια μειρά, που σε αναγκάζει να κανεις ότι θέλει, άλλως, είσαι εχθρός....
Να πούμε και το άλλο;Περί συντάγματος ελληνικού που επίσης αναφέραμε...Δεν έχει καμιά ισχύ σήμερα, υπαρχει το ευρωπαικό,το οποίο αλλάζει κατά βούλησην...
Κοινώς, ένα το δεν μπορείς να αποστασιοποιείσαι απο καταστάσεις που συμβαίνουν και το άλλο,να μην ξέρεις τι ισχύει...
Ποια δημοκρατία, λέμε;
12/01/2010, 18:07:48
quote:
kostakis:
Το να εξισώνεις το ασυνείδητα πραχθέν με το πνευματικό δε μου κολλάει ιδιαίτερα. Το ένα αφορά ακούσια λειτουργία, το άλλο εκούσια δραστηριότητα. Τέλος πάντων, διαφωνούμε.

Το αποκαλείς ασυνείδητο, αλλά περιβάλλεται από συνειδητότητα!
Ακριβώς αυτό είναι το ένστικτο! δεν είναι ένα παραλήρημα! μία παραισθησιακή φιγούρα της στιγμής! αλλά μία κατάσταση, που όχι απλά δεν περιβάλλεται από βιολογικούς παράγοντες, αλλά εμπεριέχει μία τέτοια μορφή ευαισθησίας που καταλήγει μέσω μίας "άγνωστης" επικοινωνιακής οδούς στο ζητούμενο.
Αν αυτό δεν είναι μέρος του Πνεύματος τότε τι είναι? ΄

Θα μπορούσες βέβαια να πεις, ότι οι δυαδισμοί του τύπου "νους ή πνεύμα - σώμα" παρά τις ποικίλες μορφές που έχουν πάρει, θα πρέπει ίσως να αναθεωρηθούν ριζικά προκειμένου να συμφωνούν με την ύπαρξη ψυχικών ικανοτήτων και την κατανόηση των συμπλεγμάτων ψυχικών πληροφοριών.....αλλά μέχρι τότε και επειδή απλά δεν είμαστε ακόμη ικανοί να το θέσουμε κατά έναν τρόπο επιστημονικά κατανοητό, μιας και καμία από τις προτεινόμενες αποδείξεις δεν είναι είτε ευνόητη είτε αποδείξιμη....ας αρκεσθούμε σε ότι έχουμε.

Το Πνεύμα αγαπητέ kostaki, περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από τη σκέψη, δεν μπορείς λοιπόν να λες ότι υπάρχει ένα "ορφανό" ασυνείδητο! κάπου θα πρέπει και αυτό να εντάσσεται! και αφού δεν μπορεί να ενταχθεί στο βιολογικό μέρος εκ των πραγμάτων θα ενταχθεί στο χώρο του Πνεύματος και του νου.

quote:
kostakis:
Ο trexagireve επιμένει πως το 98% των Ελλήνων αυτοπροσδιορίζονται χριστιανοί και βάσει αυτού του ποσοστού μιλάει για ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στην Ελλάδα και εκφέρει τα όποια δικά του συμπεράσματα. Αν όμως κινηθούμε στη λογική του "λιγότερο από 50%" (ποσώ μάλλον του λιγότερο από 10% που πιστεύω εγώ), τα συμπεράσματα διαφέρουν.

Μα φίλε μου ο trexagireve, αναφέρεται, στο αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται! ή εν πάση περίπτωση να προτιμά! αυτό που θέλει! και η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στην Ελλάδα δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος......με το ζόρι δηλαδή?....δε σε καταλαβαίνω!!

quote:
kostakis:
Δηλαδή δέχεσαι τη λογική ότι "στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις"; αν ναι, εγώ δηλώνω Θεός, δε δέχομαι καμία αμφισβήτηση επ' αυτής της δήλωσης και απαιτώ να σταματήσει η οποιαδήποτε διαφωνία με τις απόψεις μου...
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε μία "τυπική" δήθεν δήλωση (είτε αναγραφή σε μία ταυτότητα, είτε απάντηση σε δημοσκόπηση) ως τεκμήριο του αληθινού Χριστιανού; προφανώς όχι, συνεπώς εφεξής θα συζητάμε πάνω στο "πολύ μικρότερο του 50%", το οποίο εσύ ο ίδιος ανέφερες.
Για μένα υποκρύπτεται υποκρισία από πολλούς στο να δηλώνουν κάτι συγκεκριμένο, εφόσον βολεύονται με αυτό. Θεωρώ μεγαλύτερη μαγκιά να δηλώνεις κάτι και να το τηρείς και στην πράξη.

Τότε να κάνουμε αυτό που πρότεινε ο φίλος μας, να βάλουμε τεστ δεξιοτήτων και δρόμο μετ’ εμποδίων......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

12/01/2010, 18:33:01
quote:

quote:
kostakis:

Ακριβώς αυτό είναι το ένστικτο! δεν είναι ένα παραλήρημα! μία παραισθησιακή φιγούρα της στιγμής! αλλά μία κατάσταση, που όχι απλά δεν περιβάλλεται από βιολογικούς παράγοντες, αλλά εμπεριέχει μία τέτοια μορφή ευαισθησίας που καταλήγει μέσω μίας "άγνωστης" επικοινωνιακής οδούς στο ζητούμενο.

Παραισθησιακή φιγούρα της στιγμής είσαι σύ ο ίδιος ..πω..πω...πω..τι άλλο θ'ακούσουμε απο τον Μέγα Χριατιανολόγο Χριστιανοψυχίατρο..τι μας λές τώρα..τι είπες ... πω ...πω...πω ..ποιός Ηράκλειτος και Χιούμ και Κάντ μαζί..

Άγνωστη επικοινωνιακή οδός είσαι μόνο εσύ και τα όσα λές...φοβερός ...μπράβο ...και εις ανώτερα..!

Ε!! Ρε τι πάθαμε..

soul

kostakisΜέλος
12/01/2010, 19:25:43
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Να πούμε λοιπόν, αγαπητέ μου Kostakis,για το βασικό,που ανέφερα
πιο πανω,"αν δεν είσαι μαζί μας,είσαι εναντίον μας",όπου,ολοι οι άνθρωποι, είναι είτε με τους,αμερικάνους,π.χ.,είτε με τους ιρακινούς,
δικαίωμα στην άλλη θέση, δεν υπάρχει..

Σπανίως συμφωνώ με λογικές τύπου "άσπρο-μαύρο", στη δε προκείμενη περίπτωση ακόμα λιγότερο, καθώς συνήθως παίζονται ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε ήμουν από τους πρώτους που υποστήριζα τη μη συμμετοχή της χώρας μας στην εισβολή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ως λογική ουδετερότητας, αλλά...

quote:
Περί συντάγματος ελληνικού που επίσης αναφέραμε...Δεν έχει καμιά ισχύ σήμερα, υπαρχει το ευρωπαικό,το οποίο αλλάζει κατά βούλησην...

Προς το παρόν υπάρχει μια, αόριστης μορφής, συνύπαρξη των δύο, με αποτέλεσμα ο πολίτης συνήθως να είναι μπερδεμένος, ειδικά στις περιπτώσεις που οι επιταγές των συγκρούονται (αν και συνήθως κατισχύει το ευρωπαϊκό, καλά να πάθουμε). Η ουσία είναι ότι με την είσοδο του 2010 και την αποδοχή της γνωστής συνθήκης από όλα τα κράτη-μέλη (με τις γνωστές μεθοδεύσεις), η συσσώρευση εξουσιών γύρω από τα γνωστά κέντρα βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.

quote:
Ποια δημοκρατία, λέμε;

Στο είπα και παραπάνω, θεωρώ ότι έχουμε τύποις και μόνο δημοκρατία, στην πραγματικότητα έχουμε ένα πλήρως αλλοτριωμένο κοινοβουλευτισμό.

Αγαπητέ europaios2

quote:

Σε ποιο επίπεδο ορίζεις συνειδητότητα στο ένστικτο;

quote:
Το Πνεύμα αγαπητέ kostaki, περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από τη σκέψη, δεν μπορείς λοιπόν να λες ότι υπάρχει ένα "ορφανό" ασυνείδητο! κάπου θα πρέπει και αυτό να εντάσσεται! και αφού δεν μπορεί να ενταχθεί στο βιολογικό μέρος εκ των πραγμάτων θα ενταχθεί στο χώρο του Πνεύματος και του νου.

Αν θεωρήσουμε πνευματική κατάσταση το ένστικτο, θα οδηγηθούμε στο αποτέλεσμα ότι όλα τα υπόλοιπα ζώα, πλην του ανθρώπου, σκέπτονται κανονικά, όπως εμείς. Είναι όμως έτσι;
Προσωπικά πάντως δε θεωρώ πνευματική την κατάσταση του ενστίκτου. Πρόκειται περί ενός αρχέγονου λανθάνοντος μηχανισμού και όχι προϊόν πνευματικής επεξεργασίας.

quote:
Μα φίλε μου ο trexagireve, αναφέρεται, στο αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται! ή εν πάση περίπτωση να προτιμά! αυτό που θέλει! και η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στην Ελλάδα δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος......με το ζόρι δηλαδή?....δε σε καταλαβαίνω!!

Σε άλλες συζητήσεις το ποσοστό αυτού του αυτοπροσδιορισμού, παρότι χαλκευμένο ως προς την ουσία του, χρησιμοποιείται ως τεκμήριο πλειοψηφίας. Αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να το δεχτώ.
Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να ψάξουμε καλά το πόσο συντριπτική είναι η πλειοψηφία που αναφέρεις : και δεν εννοώ τον αλλοδαπό πληθυσμό, για σκέψου το λίγο.

quote:
Τότε να κάνουμε αυτό που πρότεινε ο φίλος μας, να βάλουμε τεστ δεξιοτήτων και δρόμο μετ’ εμποδίων......

Όταν δηλώνεις κάτι, ο βίος σου είναι τεστ δεξιοτήτων και δρόμος αντοχής. Αν δεν μπορεί κάποιος να ακολουθήσει, βγαίνει εκτός αγώνα, αλλά τότε δε θεωρείται συμμετέχων.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

12/01/2010, 19:31:19
Αγαπητέ μου Kostakis, βασικά καλησπέρα,χαίρομαι που συμφωνείς, ότι
το νέο "δόγμα" που ισχύει, με τη δύση, είναι απολυταρχικό και φασιστικό...
Όσο για το ποσοστό,επειδή πρέπει κάποια στιγμή να συννενοηθούμε,μιλάμε για την Ελλάδα και οτι ισχύει..Πόσοι παντρεύονται, ποσοι βαπτίζονται, πόσοι κάνουν ότι ένας χριστιανός, ασχέτως συχνότητος...Αλλοιώς,να βάλουμε ....τέστ ..πιστότητας....
Ποιός θα το κάνει,θέλω να δω, κατά το "αναμάρτητος πρώτος, τον λίθο βαλέτω.."
Ποιός είναι σε θέση να κρίνει την πίστη των άλλων;