ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το Παιχνίδι των Θρόνων - Game of Thrones - - Κινηματογράφος -

- Το Παιχνίδι των Θρόνων - Game of Thrones - - Κινηματογράφος -

simori89 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
27/06/2013, 12:02:32
Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί τόση τρέλλα με αυτή την σειρά.

Kαταλαβαίνω οτι έχουν πέσει λεφτά με το τσουβάλι για την μεταφορά απο τα βιβλία και την προώθηση του Game of thrones.Αυτό απο μόνο του όμως δεν θα έπρεπε να είναι ο λόγος της επιτυχίας του,κατα την γνώμη μου,αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Εχω δεί και άλλες πολλές σειρές και έχω αποκτήσει μια γενική αίσθηση για το τί είναι ποιοτικό και τί όχι σε αυτές.Το βάθος των χαρκτήρων, η πλοκή,το σενάριο, οι ανατροπές,κλπ. Απο ότι έχω καταλάβει,δεν έχουν σημασία ούτε καν αυτά,αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το ΑΙΣΘΗΜΑ που σου αφήνουν αυτές οι σειρές όταν τελειώνουν.Μονο απο αυτό μπορώ να τις κρίνω σε καλές ή κακές.Μεσα σε αυτό το αίσθημα υπάρχει και το μήνυμα που περνάει στο υποσυνείδητο,καλό ή κακό.

Η τέχνη δεν θα έπρεπε να θυσιάζεται στον βωμό των χρημάτων.

24/01/2014, 20:12:30
Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της 4ης σεζόν

Δείτε το εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=xZY43QSx3Fk

Οι τρελαμένοι φίλοι της επικής σειράς μετράμε μέρες μέχρι τον Απρίλιο...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

23/07/2014, 00:36:20
Ολοκλήρωσα όλους τους κύκλους πριν από λίγες βδομάδες.
Αυτό που έχω να πω είναι πως η σειρά είναι Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η !!!
Ιδιαίτερα η μουσική είναι φοβερή.
Αλλά... πολύ αίμα βρε παιδάκι μου!!!

23/07/2014, 01:11:19
Κατόπιν παρότρυνσης της Αμαλίας, μεταφέρω εδώ το παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=XmMaB6WuvQY

Φυσικά είναι χιουμοριστικό, και καμμία πρόθεση δεν υπάρχει να μειώσω την αξία της σειράς. Κι εγώ πριν από λίγες βδομάδες την ολοκλήρωσα και θεωρώ οτι τα σπάει.

Εννοείται πως είμαστε με τον Tyrion. Φανατικά και άνευ όρων.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

23/07/2014, 18:48:14
Καλά αυτή η Κρητική κριτική δεν παίζεται με τίποτα!!!
Πέθανα στα γέλια όταν την άκουσα.
Ειδικά στο σημείο με το Γιαννιό και την Αλβανίδα

06/08/2014, 23:50:18
Και ο 4ος κύκλος ήταν εξαιρετικός κρατώντας την σειρά σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως ήταν μέχρι τώρα. Απολαύσαμε πολλές σημαντικές εξελίξεις, μεγάλες στιγμές, σπουδαίες μάχες και μονομαχίες, και ερμηνευτικά ρεσιτάλ για σεμινάριο όπως στη δίκη του Τύριον.

Και φυσικά όπως επιβάλλει η παράδοση, πολλοί σημαντικοί χαρακτήρες πέθαναν απροσδόκητα ξαφνιάζοντας τους θεατές, τουλάχιστον όσους δεν ήξεραν spoilers ή δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία. Αντε τώρα να περιμένουμε τον πέμπτο κύκλο! Τι θα βλέπουμε μέχρι τότε??? Κλαψ!!

Να και μια χαβαλεδιάρικη φώτο ενός χαρακτηριστικού διδύμου από τα γυρίσματα του 4ου κύκλου.

Και ένα διασκεδαστικό βίντεο με ευτράπελα από τα γυρίσματα εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=v-7Fs9HJvs0

Lost in Necropolis

La ville de la mort

16/07/2015, 20:37:19

Πολύ καλή η σειρά όντως και εθιστική! Εξαιρετικά δουλεμένοι χαρακτήρες, πανέξυπνο σενάριο, φοβερά εντυπωσιακές σκηνές, εφέ εκπληκτικά και τα λοιπά και τα λοιπά...στα μείον η διαρκής και διεστραμμένη βία που είναι εξαρχής αυτοσκοπός...δεν ξέρω αν αυτό προκύπτει από τα ίδια τα βιβλία ή αν ήταν επιλογή των σεναριογράφων...και εντάξει η εμμονή με το σεξ και την ποιοτική τσόντα δεν μας χαλάει, παρότι κι αυτό καταχρηστικό λειτουργώντας καθαρά ως εμπορικός κράχτης...αλλά όλο αυτό με τις διαρκείς σφαγές και τα διαρκή βασανιστήρια καταντάει αηδία...είπαμε ο λαός θέλει βία και πορνό για να σου κάνει νούμερα τηλεθέασης αλλά υπάρχει και ένα μέτρο...

αυτοί οι αμερικάνοι πάντως δεν την παλεύουν, έγινε πριν κανά μήνα ο χαμός με τη σκηνή του βιασμού της Σάνσα Σταρκ, σκηνή μάλιστα όπου ο θεατής δεν βλέπει παρά μόνο το χαλαρό ξεκίνημα του βιασμού και τίποτα παραπάνω...και βγήκαν φεμινίστριες, συντηρητικοί, πιο προοδευτικοί να διαρρηγνούουν τα ιμάτιά τους και να φωνάζουν ότι δε ξαναβλέπουν τη σειρά αυτή για κανένα λόγο.

δηλαδή πόσο ηλίθιοι και υποκριτές πουριτανοί μπορεί να είναι; εδώ και πέντε χρόνια η σειρά αυτή είναι γεμάτη από αίμα και βία, και μιλάμε για ακραία βία που σου φέρνει αναγούλα,να στρέφεις το κεφάλι να μη βλεπεις...η παραπάνω σκηνή του βιασμού δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλα τα άλλα...τι αποκεφαλισμοί, τι βιασμοί, τι σαδιστικά βασανιστήρια ακόμα και σε μικρά παιδάκια, τι αρρωστημένες εκτελέσεις,της παναγιάς τα μάτια...και μία από τις πιο ενοχλητικές σκηνές που ο Στάνις Μπαράθιον βάζει την ίδια την κόρη του στην πυρά, ένα αξιαγάπητο άτυχο πλασματάκι που δεν έφταιγε σε τίποτα...και παρόλα αυτά οι άλλοι οι ηλίθιοι ξεσηκώθηκαν από την παραπάνω σκηνή και μόνο! όλα τ'άλλα δεν τους πείραξαν...δεν πάμε καλά...

18/07/2015, 15:48:12
να πούμε και τίποτα εσωτεριστικό...Η λατρεία των Επτά στη σειρά παραπέμπει βεβαίως κατευθείαν στο αρχαίο δόγμα περί των 7 πλανητικών θεοτήτων...όλες οι αρχαίες θρησκείες ανεξαιρέτως περιείχαν αναφορές στους "7 Ουρανούς", οι δε Νεοπλατωνικοί ονόμαζαν τους επτά πλανήτες Κοσμοκράτορες...ακόμα και ο χρόνος χωρίστηκε σε Εβδομάδες, όπου κάθε ημέρα αφιερώθηκ σε κάθε πλανητική θεότητα...στη σειρά αποκαλούνται και ως "Νέοι Θεοί", οι δε Παλαιοί φαίνεται να αναφέρονται σε πανάρχαιες χθόνιες θεότητες...τα δε ονόματά τους φαίνεται να ταιριάζουν με τα αρχέτυπα πίσω από κάθε πλανήτη, Πατέρας (Ήλιος), Μητέρα (Σελήνη), Κόρη (Αφροδίτη), Πολεμιστής (Άρης), Τεχνίτης (Ερμής), Ξένος (Δίας), Γριά (Κρόνος)...και η ίδια η σειρά απ'ότι λέγεται θα ολοκληρωθεί στον έβδομο κύκλο...

έχει όμως και στοιχεία από άλλες θρησκείες η σειρά. Στον τελευταίο κύκλο, ο οποίος γενικώς κάνει μία κοιλιά, πρωταγωνιστεί αυτή η ομάδα φανατικών της Πίστης, που παραπέμπει κατευθείαν στην Ιερή Εξέταση και τις μεθόδους της...

η δε λατρεία του θεού του Φωτός (δηλαδή της Φωτιάς) παραπέμπει στον Ζωροαστρισμό και τις μαγικές του τελετουργίες...λέει κάπου αυτή η μιλφάρα στα κόκκινα ότι "ο θάνατος από φωτιά είναι ο πιο αγνός", ή ότι "υπάρχουν μόνο δύο θεοί, αυτός του Φωτός και αυτός του Σκότους" παραπέμποντας κατευθείαν στην αρχή του Ζωροαστρισμού περί κοσμικής δυαρχίας...οι ζωροαστριστές ΄ταν αυτοί που λέγεται ότι χρησιμποιούσαν κατεξοχήν την πυρομαντεία...

στοιχεία ζωροαστρισμού φαίνεται να υιοθετεί και ο Πλάτωνας στα περί της Δυαρχίας που λέει στα γεράματά του...και σε άλλους φιλόσοφους έχουμε πολλές αναφορές στα τέσσερα στοιχεία, ο Ηράκλειτος ανήγαγε το στοιχείο του πυρός σε πρωταρχική αιτία, και ότι η κρίση του πυρός (μία ολοκληρωτική πυρκαγιά) είναι που πάντα καταστρέφει και εξαγνίζει τον κόσμο...στους δε "μάγους, βάκχους, μύστες" κτλ, όσους δηλαδή συμμετείχαν σε ακραίες οργιαστικές τελετές τους αποκαλεί αγύρτες και ανίερους στους οποίους επιφυλάσσεται "μαντεία πυρός", δηλαδή τιμωρία με φωτιά...και για τον Εμπεδοκλή υπήρχε ένας θρύλος που τον ήθελε να κάνει σάλτο μορτάλε στη λάβα της Αίτνας πιστεύοντας και αυτός ότι "ο θάνατος διά πυρός είναι ο αγνότερος όλων".

18/07/2015, 15:55:20

όλα τα λεφτά οι ατάκες του σάτυρου Τύριον, λέει κάπου:

-ο θεός του φωτός θέλει τους εχθρούς του να καούν, ο Πνιγμένος θεός τουςθέλει να πνιγούν...γιατί όλοι τους είναι τόσο σαδιστικά μουν...; Και πού είναι ο θεός των βυζιών και του κρασιού;

-Άκουσα ότι κάπου στη Δύση λατρεύουν μία πολύστηθη θεά της γονιμότητας και του σεξ.

-Νομίζω πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως για εκεί

22/01/2011, 22:49:36
κανει καλο το πεταγμα ,? ξανθια και τα εφαψες ξανθια ??

22/01/2011, 22:50:29
quote:

κανει καλο το πεταγμα ,? ξανθια και τα εφαψες ξανθια ??

Έλα ντε!! 2 φορές βλαμμένη!!

22/01/2011, 22:51:30
quote:

Γωγω????????

Το ξερεις.....Το ξερεις πως το ξερεις....Μου κρατας μυστικα??

Αυτά είναι ανάμεσα στο Σταύρο και μένα.

22/01/2011, 22:51:34
quote:

quote:

εεεεεε μεχρι τοτε θα κανονισουμε της προετοιμασιες ξερεις εσυ!!!!

ποιες προετοιμασίες?

εμα....αυτα δεν αποκαλυπτονται δημοσια Ναρκισσα!

22/01/2011, 22:52:39
quote:

quote:

quote:

εεεεεε μεχρι τοτε θα κανονισουμε της προετοιμασιες ξερεις εσυ!!!!

ποιες προετοιμασίες?

εμα....αυτα δεν αποκαλυπτονται δημοσια Ναρκισσα!

Ναι, συγγνώμη!! έχεις απόλυτο δίκιο! Είδες τι απάντησα και στην τσες.

22/01/2011, 22:53:36
Μιλκο και πουγατσα καλα ειναι Ναρκισσα σε πρωτη φαση πριν το κυριως μενου?

22/01/2011, 22:54:45
quote:

Μιλκο και πουγατσα καλα ειναι Ναρκισσα σε πρωτη φαση πριν το κυριως μενου?

Μόνο καλά??? ΤΕΛΕΙΑ!! Και για το κυρίως μενού τι έχουμε?

22/01/2011, 22:56:28
Ναρκισσα αυτα τα αφηνω για εκπληξη !!!!!!

22/01/2011, 22:57:17
Α ωραία, υπέροχα!! μου αρέσουν οι εκπλήξεις!!

22/01/2011, 22:58:50
σας αφηνω .....καλα να περασετε τα λεμε αυριο ηρθε η ωρα για εργασια.

chessΜέλος
22/01/2011, 22:58:50
Δεν βγηκα καμμενη!!! Κανω σεμιναρια επιμορφωσης στον φεα....