ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde63 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
29/01/2008, 02:30:26
quote:
maya1 - Γιατί άραγε πιστεύεις ότι κάποιος που «προσφέρει» περιμένει επιβράβευση ή αποδοχή; Την αποδοχή και την επιβράβευση την ζητά η προσωπικότητά μας και όχι η Ψυχή μας. Κάποιος προσφέρει κάτι από τις γνώσεις του γιατί πιστεύει ότι μπορεί να ωφελήσουν ορισμένους που όμως είναι έτοιμοι συνειδησιακά να ακούσουν, να διαβάσουν και να προβληματιστούν .

Μα maya1 πουθενά δεν αναφέρθηκα ότι κάποιος που προσφέρει πρέπει να περιμένει επιβράβευση ή αποδοχή .
Εν αντιθέσει είπα πως «το πρώτο που πρέπει να μάθουμε σε κάθε εσωτερική «προσφορά» που δίνουμε, είναι πως δεν πρέπει να περιμένουμε επιβραβεύσει ή ακόμα και αποδοχή σε αυτά που λέμε από άλλους, αλλά και να κατανοούμε τον λόγο που πρέπει να συμβαίνει αυτό»

Βλέπεις η σκέψη της εγκατάλειψης του εγώ μας είναι πολύ οδυνηρή, επειδή έχουμε μάθει να το καλλιεργούμε, να το στολίζουμε με δεκάδες φανταχτερά στολίδια .

Όπως πολύ σωστά αναφέρεις - Η προσωπικότητά μας όμως αντιδρά γιατί θα χάσει το βόλεμά της, την ηρεμία της. -

Δυστυχώς νομίζουμε ότι το εγώ είναι ο μόνος μας θησαυρός, είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε, που πολλές φορές μας τυφλώνει κάνοντας τα πάντα να τα βλέπουμε εχθρικά, επικίνδυνα .
Άλλωστε έχω αναφερθεί πολλές φορές πως η παραδοχή της άγνοιας μας δεν υποτιμητική, αλλά δηλώνει μια μορφή «αυτογνωσίας/σοφίας» .

quote:
maya1 - Εξάλλου δεν γεννηθήκαμε σοφοί. Η αλαζονεία όμως μερικών ότι γνωρίζουν χωρίς να έχουν μελετήσει ή ψάξει κάτι σημαίνει. Ας είμαστε καλοπροαίρετοι σε ανθρώπους που έχουν μελετήσει για χρόνια τον Εσωτερισμό και που απλά πιστεύουν ότι έχουν χρέος να μεταδώσουν αυτή τη γνώση με όποιο κόστος και όχι να την κρατήσουν για τον εαυτό τους.

Οφείλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι και σε αυτούς που «γνωρίζουν» αλλά και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, αλλά δυστυχώς η αλαζονεία έχει να κάνει με αυτούς που ενώ γνωρίζουν, δεν γνωρίζουν την άγνοια τους μέσα σε μια ατελείωτη γνώση, γιατί αν γνώριζαν θα είχαν κατανοήσει πως ο πραγματικός εσωτερισμός είναι μακριά από κάθε μορφή προκατάληψης και ανωτερότητας .

ΣΑΜΑΝΟΣΝέο Μέλος
29/01/2008, 10:00:14
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΕLO;

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟ;

ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΝΟΟΥΜΕΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΓΡΑΦΕΙ.

ΣΑΜΑΝΟΣ

ΣΑΜΑΝΟΣ

29/01/2008, 11:16:40
quote:

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΕLO;

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

ΣΑΜΑΝΟΣ

Έχει λεχθεί αρκετές φορές , ότι η προσωπικότητα διχάζει και η ψυχή ενώνει .
Κάποιοι καταφέρνουνε και κρατάνε την πρώτη , εκτός εσωτερικού διαλόγου .
Προσωπικά απέχω ακόμη ,απο αυτήν την ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ .

Παραθέτω προσωπικά δεδομένα , παρότι γνωρίζω ότι αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά .

Το παρών θέμα καθώς επίσης , το θέμα της διάκρισης μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής (oros 777),με προχώρησαν ,ώστε να αντιληφθώ τους λόγους για τους οποίους , πρέπει να κρατάμε εκτός εσωτερικού διαλόγου , τις διαμορφωμένες προσωπικότητές μας .

Ένας απο αυτούς είναι το μήνυμά σου ΣΑΜΑΝΟΣ .

Διχάζει .
Και δίνει τροφή , για περισσότερες ανούσιες* αντιπαραθέσεις .

*ενασχόληση με την προσωπικότητα και όχι με την ΨΥΧΗ την οποία υποτείθεται ,ότι αναζητάμε εδώ μέσα .

Έχεις άποψη για την ψυχή ?
Γράψε την σε παρακαλώ ,για να μάθω κάτι παραπάνω .
Αναμένω τον αίθριο λόγο σου .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

oros777Μέλος
29/01/2008, 13:58:07

Αγαπητέ elo

Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα της συζήτησης και του διαλόγου.

Ποιος είναι αυτός που χαίρεται η προσωπικότητα, η Ψυχή ή μια προσωπικότητα που ακόμη δεν έχει πλήρως συγχωνευτεί με την Ψυχή και (η οποία) βρίσκεται στην διαδικασία της συγχώνευσης;

Η συγχώνευση της προσωπικότητας με την Ψυχή επιτυγχάνεται στην τρίτη μύηση σύμφωνα με την διδασκαλία που αναφέρεται σ’ αυτό το θέμα.
(Αυτό το αναφέρω για να μην βρεθούμε εκτός θέματος).

Προσωπικότητα ……… ευτυχία
Ψυχή …………………….. Χαρά
Πνεύμα ………………….. Ευδαιμονία
(Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την διδασκαλία του εσωτερισμού, δεν είναι ατομικά).

quote:
elo Ανάγκη δεν έχω να προσωποποιώ τίποτε, αλλά μήπως δεν έχεις καταλάβει κάτι σημαντικό για τον σκοπό του φόρουμ στο ESOTERICA.

Το ότι γράφουμε κάποια «πιστεύω» μας εδώ μέσα, είτε είναι σε θέματα εσωτερισμού, είτε σε οτιδήποτε αλλά θέματα, έχουν ως έναν από του βασικούς σκοπούς το να γίνει ένας υγιείς διάλογος ανάμεσα στα μέλη, ώστε να μπορέσουν μέσα από αυτό να ωφεληθούν και οι συνομιλητές αλλά και όσοι απλά διαβάζουν .
Ακόμα και αν κατά την γνώμη σου προσωποποιώ την συζήτηση .

Άλλωστε πολύ σωστά το ανάφερες και εσύ «Σε χαιρετώ, ευχόμενος να έχεις μία πλήρως εποικοδομητική μέρα, … σε Σκέψη»

Το θέμα είναι η σκέψη να μην είναι….μονόπλευρη .

Τι άραγε σημαίνει υγιής διάλογος;
Υπάρχει περίπτωση ένας διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι εγωκεντρικοί να είναι υγιής;
Υπάρχει περίπτωση ένας διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι αλαζόνες να είναι υγιής;
Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μπορεί να υπάρχει υγιής διάλογος.
Επίσης κατά την ταπεινή μου άποψη ο διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι εγωκεντρικοί ή αλαζόνες, συνήθως είναι καταστροφικός.

Ο διάλογος μπορεί να τείνει να είναι υγιής, με μία αύξουσα πρόοδο, όταν τα άτομα έχουν κατανοήσει σε κάποιο σημαντικό βαθμό ότι η αποκλειστική επικέντρωση και ομιλία με αφετηρία την προσωπικότητα απλά δημιουργεί τριβή (και φυσικά δημιουργείται κάρμα ανάλογα με τις προθέσεις των συνομιλητών). Συνεχώς λειτουργεί η τέταρτη ακτίνα της αρμονίας μέσω σύγκρουσης που είναι η πρωταρχική ακτίνα του τέταρτου Βασιλείου. (Στον εσωτερισμό το ανθρώπινο Βασίλειο είναι το τέταρτο στην φύση). (και φυσικά δημιουργείται κάρμα ανάλογα με τις προθέσεις των συνομιλητών).

Τώρα σχετικά με το πολύ σημαντικό θέμα της ΣΚΕΨΗΣ που αναφέρθηκες και που για μένα ατομικά αποτελεί την λέξη ΚΛΕΙΔΙ σε όλες της συζητήσεις που γίνονται.

Δεν γνωρίζω σε τι βαθμό τα μέλη του esoterica έχουν διαλογιστεί πάνω στο θέμα της σκέψης και για πόσο χρονικό διάστημα στην ζωή τους.

Καταθέτω μέρος της ατομικής μου άποψης (για όσους ενδιαφέρονται).

Για μένα η λέξη «ΣΚΕΨΗ» είναι συνώνυμη με τις λέξεις «ΨΥΧΗ» - «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ».

Φυσικά αν μελετήσει κάποιος την εσωτερική διδασκαλία θα κατανοήσει ότι υπάρχει σκέψη που διαδραματίζεται με αφετηρία τον συναισθηματικό παράγοντα και τότε λέμε ότι αυτού του είδους η σκέψη σχετίζεται με την ζωϊκή ψυχή – συνείδηση.

Υπάρχει επίσης σκέψη που έχει σαν αφετηρία την συγκεκριμένη συμπερασματική διάνοια (κατώτερος νους) και αυτή η σκέψη αναφέρεται ως «ανθρώπινη ψυχή – συνείδηση». (ο νοητικός παράγων όπως ελπίζω να κατανοείται είναι αυτός που διαφοροποιεί την ανθρωπότητα από τα ζώα).

Υπάρχει επίσης η σκέψη που αναφέρεται ως πνευματική σκέψη «Πνευματική Ψυχή – Συνείδηση» και που έχει ως αφετηρία τον αφηρημένο νου στον οποίο (απ’ ότι λέγεται στην εσωτερική φιλοσοφία) βρίσκεται το Αιτιατό Σώμα.
(Ορισμένοι μέσα στο esoterica κατά καιρούς κάνουν χρήση αυτής της αφηρημένης σκέψης (πιθανότατα) χωρίς να το (πολύ) συνειδητοποιούν).

Φυσικά υπάρχει:

Η Θεία Σκέψη η οποία διαφοροποιείται στην Σκέψη του Πλανητικού Λόγου, του Ηλιακού Λόγου κτλ. για την οποία εμείς τα ανθρώπινα όντα δεν γνωρίζουμε τίποτε. …

(Θα μου επιτρέψεις αγαπητέ elo να αναφέρω, ότι όταν γράφω δεν γράφω τόσο για τον αγαπητό elo, ή για τον οποιονδήποτε αγαπητό «alfa omega», … αλλά για όλον τον όμιλο των μελών του esoterica που αυτός ο όμιλος έχει μία συλλογική προσωπικότητα και Ψυχή. Νομίζω ότι αν ο καθένας μέσα στον όμιλο που γράφει συχνά βρισκόταν συνεχώς σε επίγνωση αυτού του γεγονότος ότι τον διαβάζουν και άτομα που δεν είναι καν μέλη του esoterica τότε θα είχαν διαφορετική βαρύτητα τα λόγια του. Όταν κάποιος που δεν είναι μέλος (εκτός esoterica) και μπήκε για να ρίξει μια ματιά στα forum νομίζω ότι δεν του μένουν τόσο οι αντιπαραθέσεις των μελών, αλλά αυτά τα κείμενα που του μεταφέρουν σημαντικά νοήματα. Γι’ αυτό τον λόγο (και γι’ αυτούς τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον εσωτερισμό εξακολουθώ να παραθέτω τα κείμενα και όχι τόσο για να κάνω διάλογο με τα διάφορα μέλη. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αποκλείω την δυνατότητα του ορθού εποικοδομητικού διαλόγου.)

Φυσικά για το θέμα της Ψυχής και της προσωπικότητας πιθανότατα θα έχεις υπόψη σου ότι οι συνειδήσεις και οι προσωπικότητες όλων μας ανήκουν σε κάποια από τις επτά ακτίνες. Έτσι αν η συνείδηση κάποιου ανήκει στην 2η ακτίνα και η συνείδηση κάποιου άλλου στην 1η ακτίνα τότε ο διάλογος απ’ ότι αναφέρεται, είναι σχεδόν αδύνατος. Αυτό συμβαίνει γιατί ο της δεύτερης ακτίνας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα (με όρους συνείδησης) μπλε, ενώ ο της πρώτης ακτίνας πορτοκαλί.
Γι’ αυτό συνήθως η εποικοδομητική συζήτηση γίνεται μεταξύ ανθρώπων που έχουν όμοια, η συμπληρωματικό τύπο συνείδηση.
Γι’ αυτό γίνεται λόγος για ομοιοκραδασμό (μεταξύ συνομιλητών) και πάει λέγοντας. …
Φυσικά αυτό είναι ένα θέμα τεράστιο και το αφήνω ανοιχτό. …
Κάθε λέξη μεταφέρει νοήματα, φως, χρώμα, ήχο, …

Η σκέψη κάποιου είναι μονόπλευρη όταν είναι αποκρυσταλλωμένη.
Όταν κάποιος είναι ανοικτόμυαλος σίγουρα η σκέψη του αποκλείεται να είναι μονόπλευρη (ή αποκρυσταλλωμένη).
Ανοικτόμυαλοι είναι όλοι αυτοί που έχουν ανοικτή την σκέψη τους στο άπειρο (ορατό και αόρατο), σε κάθε τύπο ενέργειας και δύναμης. …

quote:
elo Μα φίλε μου oros777 δεν εκφράστηκες πουθενά στην αρχή της κουβέντας μας, ότι ο προβληματισμός σου δημιουργήθηκε επειδή η συλλογική/παγκόσμια ψυχή «είναι το παράπονο της παγκόσμιας Ψυχής που προσπαθεί να εξωτερικευτεί μέσα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους πάνω στον πλανήτη….», αλλά ότι αμφιταλαντεύεσαι λόγο μιας στείρας αντιπαράθεσης που δείχνουν κάποιοι, που μάλιστα αυτή η αντιπαράθεση σε απωθεί όπως λες να συνεχίσεις να προσφέρεις μια γνώση πολύτιμη για εσένα, αλλά και για άλλους .
Αν πραγματικά είχες κατανοήσει έστω και λίγο τι εστί συλλογική ψυχή και εργαζόσουνα για αυτή, ο προβληματισμός που έκφρασες ούτε καν που θα είχε περάσει από το ΕΓΩ σου .
Και το ποιο σημαντικό, από την στιγμή που τα συναισθήματα δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην ζωή σου, δεν θα υπήρχε καν ο λόγος μέσα από όλα αυτά λες να ξεπροβάλει ολοκάθαρα το συναίσθημα μιας «προκατάληψης» ή μήπως κάνω λάθος .

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις υπάρχει το κατώτερο εγώ που αναφέρεται στην προσωπικότητα και το ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΓΩ που αναφέρεται στην ΨΥΧΗ.

Έγραψα επίσης παραπάνω ότι έως ότου η προσωπικότητα ενοποιηθεί με την Ψυχή περνάει από διάφορα στάδια Μαθητείας και συγχωνεύσεων, …

Όταν αναφερόμουν σε μένα (και θα παρατήρησες αφού λες ότι με διαβάζεις ότι σπάνια αναφέρομαι σε μένα (προσωπικά) όλο αυτό το χρονικό διάστημα που γράφω στο esoterica) φυσικά μιλούσα από εσωτερική σκοπιά (τι καταλαβαίνει κάποιος όταν αναφέρεται η φράση εσωτερική σκοπιά;).

quote:
elo Αν πραγματικά είχες κατανοήσει έστω και λίγο τι εστί συλλογική ψυχή και εργαζόσουνα για αυτή, … …

Αυτό τώρα σαν τι θα ήθελες να το πάρω εκτός σαν επιθετική αντίδραση εκ μέρους σου. … ……;

Για ποιο λόγο νομίζεις ότι τόσο χρονικό διάστημα παραθέτω όλα αυτά τα κείμενα και που μέχρι τώρα κανείς άλλος δεν το έχει κάνει σε τέτοιο βαθμό στο esoterica … και που εσύ ατομικά κάποια στιγμή στο παρελθόν με ευχαρίστησες;

Έχει ειπωθεί παραπάνω στα κείμενα ότι υπάρχουν:

H Σαμπάλλα (το Κέντρο όπου η Θέληση είναι γνωστή).

Η Ιεραρχία (Κέντρο της Αγάπης).

Η Ανθρωπότητα (Κέντρο της νοημοσύνης).

Μεταξύ της Πνευματικής Ιεραρχίας και της Ανθρωπότητας (δηλαδή της Αγάπης και της Νοημοσύνης) υπάρχει ένας όμιλος που ονομάζεται «Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών του Κόσμου», καθώς επίσης «άνθρωποι Καλής Θέλησης».

Τι άλλο κάνετε εσείς μέσα στο esoterica όταν μπαίνει κάποιο νέο μέλος μέσα σ’ αυτό από το να σπεύδετε να το εξυπηρετήσετε (ενημερώνοντας το, διευκρινίζοντας με όλη σας την καλή διάθεση διάφορες ερωτήσεις που κάνει, κτλ., κτλ.) ;

Μήπως δεν αντιλαμβάνεστε που ανήκετε και που μία εσωτερική Διδασκαλία που παραθέτω, προσπαθεί να σας διευκρινίσει αυτό που σε κάποιο βαθμό γίνεται (και που αν δείχνατε λίγο περισσότερο καλή διάθεση θα γινόταν σε πληρέστερο βαθμό);

quote:
elo Για να καταφέρουμε να «εργαστούμε» αποκλειστικά για τους άλλους, πρέπει πρώτα να τελειώσουμε την εργασία με το εγώ μας .
Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την ψυχή μας από κάθε «ΕΓΩ» που την κρατάει εγκλωβισμένη, και ο μόνος τρόπος είναι να αυτοπαρατηρούμαστε .
Αν πραγματικά έχεις καταφέρει και έχεις τελειώσει την εργασία με τον εαυτό σου…συγχαρητήρια .

Όπως ήδη έχει αναφερθεί (και σύμφωνα με την διδασκαλία που παραθέτω κείμενά της) για να απελευθερωθεί κανείς από το κατώτερο εγώ την προσωπικότητα (πλήρως), αυτό συμβαίνει στην τέταρτη μύηση. Δηλαδή ο άνθρωπος σύμφωνα με την γνώμη σου, έως τότε, θα πρέπει να κάθεται σπίτι του και να μην μιλάει με κανένα;

Γιατί να μην δεχτούμε ότι έως ότου απελευθερωθεί η Ψυχή πλήρως από την προσωπικότητα περνάει από διάφορα στάδια Μαθητείας κατά τα οποία ανελίσσεται σταδιακά μέσον των κατωτέρων μυήσεων και συνεπώς μαθαίνει μέσα από πειραματισμό και ανάλογου τύπου εμπειρίες;

quote:
]elo Η αντιφάσεις φίλε μου γεννιούνται στο μυαλό των ανθρώπων βάση αυτό που επικρατεί μέσα τους, μέσα στον εσωτερικό τους κόσμο .
Αν υπάρχει το καλό (αγαθό), τα πάντα θα τα δει και θα τα εκλάβει ως αγαθά .
Αν υπάρχει το πονηρό, τα πάντα θα τα δει και θα τα εκλάβει ως πονηρά .
Αν υπάρχει η προκατάληψη, τα πάντα θα τα δει και θα τα εκλάβει με μια προκατάληψη .
Αν υπάρχει η αλαζονεία, τα πάντα θα τα δει και θα τα εκλάβει με το μάτι του αλαζόνα .

Δηλαδή ο Χριστός όταν αναφερόταν στους Φαρισαίους και τους έλεγε Υποκριτές, Αλαζόνες, κτλ. μέσα του υπήρχε η υποκρισία και η αλαζονεία;
(Φυσικά σε καμία περίπτωση εμείς δεν έχουμε σχέση με τον Χριστό).

Χαιρετώντας σε, θα σε παρακαλούσα να συνεχίσουμε την συζήτησή μας στην έννοια των κειμένων που κατατίθενται και φυσικά για οτιδήποτε προσωπικό είμαι ανοικτός μέσον της ανταλλαγής email.

Και πάλι σε χαιρετώ φιλικά ελπίζοντας κατά το δυνατόν σε απρόσωπη εποικοδομητική σκέψη που σε τελική ανάλυση είναι «η Σκέψη της Ψυχής».

Γνώθι σαυτόν

29/01/2008, 14:45:51
quote:
oros777- Χαιρετώντας σε, θα σε παρακαλούσα να συνεχίσουμε την συζήτησή μας στην έννοια των κειμένων που κατατίθενται και φυσικά για οτιδήποτε προσωπικό είμαι ανοικτός μέσον της ανταλλαγής email.

Φίλε oros777,αν και θα έπρεπε να απαντήσω σε πολλά από αυτά που έγραψες ως απάντηση προς εμένα, πιστεύω και συμφωνώ πως είναι ποιο σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος πάνω στα κείμενα που κατατίθενται στο συγκεκριμένο θέμα του φόρουμ, που έχει να προσφέρει περισσότερα από ένα διάλογο μεταξύ μας και που ίσως απομακρύνει κάποια μέλη που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μέσα από αυτά που καταθέτεις …

Edited by - elo on 29/01/2008 14:50:05

30/01/2008, 11:40:24
quote:

quote:
oros777- Χαιρετώντας σε, θα σε παρακαλούσα να συνεχίσουμε την συζήτησή μας στην έννοια των κειμένων που κατατίθενται και φυσικά για οτιδήποτε προσωπικό είμαι ανοικτός μέσον της ανταλλαγής email.

Φίλε oros777,αν και θα έπρεπε να απαντήσω σε πολλά από αυτά που έγραψες ως απάντηση προς εμένα, πιστεύω και συμφωνώ πως είναι ποιο σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος πάνω στα κείμενα που κατατίθενται στο συγκεκριμένο θέμα του φόρουμ, που έχει να προσφέρει περισσότερα από ένα διάλογο μεταξύ μας και που ίσως απομακρύνει κάποια μέλη που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μέσα από αυτά που καταθέτεις …

Edited by - elo on 29/01/2008 14:50:05

Πολύ σωστό και αξιο για να παραδειγμαριστούνε και άλλα άτομα απο αυτήν την συμπερυφορά σου . Εύχομαι αγαπητέ elo μέσα απο την ψυχή μου να ωφεληθείς και εσύ προσωπικά , μέσω αυτών των καταθέσεων , που δεν ανήκουνε προσωπικά στον oros 777 , αλλά σε βιβλία που μελέτησε για αρκετό χρονικό διάστημα .

oros777Μέλος
30/01/2008, 13:22:38

Αγαπητέ elo

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Ελπίζω να εκφράζεις, εφόσον το επιθυμείς και το κρίνεις σωστό, τις σκέψεις σου σχετικά με αυτά που κατατίθενται στο συγκεκριμένο θέμα.

Θα ήθελα παραδείγματος χάριν να σε ρωτήσω ποια είναι η άποψή σου σχετικά με την (αόρατη) Πνευματική Ιεραρχία του Πλανήτη; Την θεωρείς ως ένα υπαρκτό γεγονός ή όχι;
Αν ναι, για ποιο λόγο;
Αν όχι, για ποιο λόγο;

Σε χαιρετώ φιλικά
Καλημέρα

Γνώθι σαυτόν

oros777Μέλος
30/01/2008, 13:51:07

Αγαπητέ Dying Incubus

Με συγχωρείς που δεν σου απάντησα αμέσως.

Δεν πρόσεξα το μήνυμά σου (26/01/2008, 15:57:08) και την απορία σου γιατί βρισκόταν στο τέλος της έβδομης σελίδας και ατομικά διάβαζα αυτές τις τελευταίες μέρες τα μηνύματα της όγδοης σελίδας.

Απόρησα φυσικά κάποια στιγμή και με το μήνυμα του αγαπητού alfa omega που είχε την ίδια απορία με εσένα, γι’ αυτό και έψαξα και βρήκα το μήνυμά σου, που μου είχε διαφύγει.

quote:
Κοσμικό Πυρ [blue]α. Oι επτά πλανητικοί Λόγοι.
β. Τα επτά Πνεύματα ενώπιον του Θρόνου.
γ. Oι επτά Ακτίνες.
δ. Oι επτά Oυράνιοι Άνθρωποι.
[blue]

quote:
Dying Incubus
Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κατανοήσω το σημείο β. και το σημείο δ.

Για το β. νόμιζα ότι τα επτά Πνεύματα είναι οι Επτά Πλανητικοί Λόγοι που απαρτίζουν τον Ηλιακό Λόγο.

Για το δ. μου ήρθαν στο νου οι 7 Κουμάρα (Σανάτ Κουμάρα, 3 εξωτερικοί Κουμάρα και 3 εσωτερικοί) αλλά πιθανότατα να κάνω και λάθος.
Οπότε θα με βοηθούσαν κάποιες διευκρινήσεις.

Σου αναφέρω το εξής απόσπασμα από την «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός».

----------------------------------

γ. Oι Nτέβα και τα Πεδία.

Προκαταρκτικές Παρατηρήσεις. Eξετάσαμε με ευρείς και γενικούς όρους τους ποικίλους τύπους δύναμης που εμψυχώνουν τη ντεβαϊκή ουσία και την προέλευσή της. Μπορούμε πλέον να μελετήσουμε ειδικότερα τις ντεβαϊκές οντότητες στις διάφορες ομάδες τους αφού διατυπώσαμε τα ουσιώδη σε σχέση μ’ αυτούς.
Στο ιδιαίτερο αυτό τμήμα οι σπουδαστές πρέπει να θυμούνται ότι δεν εξετάζουμε εκείνους τους δομητές της ενελικτικής ανάπτυξης οι οποίοι αναφέρονται στη θεοσοφική και αποκρυφιστική φιλολογία σαν στοιχειακές ουσίες. Αναφερόμαστε μόνο σ’ εκείνους που βρίσκονται στο ανελικτικό τόξο κι είναι πράκτορες κοσμικής δύναμης, ενώ οι ελάσσονες δομητές είναι ειδικά πράκτορες ηλιακής και σεληνιακής δύναμης. H ηλιακή δύναμη υποδηλώνει τις ποικίλες διαφοροποιήσεις της τριπλής κοσμικής δύναμης καθώς εκδηλώνεται μέσα στο ηλιακό σύστημα. H ηλιακή δύναμη μπορεί επίσης (όσον αφορά τη δημιουργική ή δομητική ικανότητα του ανθρώπου) να ορισθεί σαν πλανητική δύναμη, γιατί κάθε ανθρώπινο ον (είτε πρόκειται για Μύστη είτε για συνήθη άνθρωπο) δομεί και δημιουργεί τις σκεπτομορφές του – συνειδητά ή ασυνείδητα – μέσα στις πλανητικές σφαίρες των τριών κόσμων.
Ερχόμαστε πλέον σε μια αξιοσημείωτη σειρά ταξινομήσεων, γιατί όλα όσα είναι συνετό κι εφικτό να δώσουμε αυτή την εποχή είναι ορισμένα γεγονότα, ονόματα και περιγράμματα, που μπορούν να καταδειχθούν μόνο μέσω του νόμου της αντιστοιχίας. Tο κλειδί της κατανόησης είναι πάντοτε αυτός ο νόμος. H βασική διαφοροποίηση στο ηλιακό σύστημα έχει ως εξής:

Άγκνι ………Hλεκτρικό πυρ ………Πνεύμα .……Kεντρικός Πνευματικός Ήλιος ……Eνέργεια.
Σούρυα ……Hλιακό πυρ …………..Bισνού ……..Kαρδιά του Ηλίου ……………………Φως.
Βράχμα ……Πυρ δια τριβής………………………...Φυσικός ορατός Ήλιος ……………..Φοχάτ.

Ως ηλεκτρικό πυρ ο Λόγος εκδηλώνεται σαν οι επτά όψεις της Θέλησης, της πνευματικής ώθησης ή σκοπού.

Ως ηλιακό πυρ εκδηλώνεται σαν οι επτά Aκτίνες ή το Φως της Σοφίας, της Συνείδησης, που ακτινοβολεί δια της μορφής.

Ως πυρ δια τριβής εκδηλώνεται σαν οι επτά Yιοί του Φοχάτ, τα επτά μείζονα πυρά ή η ενεργός θερμότητα της νοήμονος ουσίας.

Oι τρεις αυτές όψεις του Θεού του Πυρός και του πυρός του Θεού είναι οι τρεις οντότητες της λογοϊκής Tριάδας και καθεμιά εκδηλώνεται με τη σειρά της μέσω επτά άλλων Oντοτήτων που απαρτίζουν την ολική της εκδήλωση.

Eπταπλό ηλεκτρικό πυρ. Oι επτά τύποι πνευματικών υπάρξεων ή τα επτά Πνεύματα ενώπιον του Θρόνου στην ουσιώδη Tους ουσία· η δυναμική δύναμη ή θέληση που βρίσκεται πίσω από κάθε εκδήλωση. Κατά μια ιδιαίτερη έννοια σχηματίζουν στο δικό τους πεδίο το λογοϊκό “Πετράδι στο Λωτό” κι ως εκ τούτου είναι ακατάληπτες για τη διάνοιά μας στο παρόν ηλιακό σύστημα, καθόσο δεν αποκαλύπτονται ωσότου ο “Yιός τελειωθεί” ή αφυπνισθεί πλήρως η λογοϊκή συνείδηση. Eσωτερικά είναι τα “Πνεύματα του Σκότους”.

Eπταπλό ηλιακό πυρ. Oι επτά Oυράνιοι Άνθρωποι, το ολικό άθροισμα του Φωτός, οι επτά Aκτίνες εκδήλωσης του Πνευματικού Ηλίου. Σε χρόνο και χώρο οι επτά αυτές Aκτίνες Φωτός καθίστανται εννέα (οι τρεις κύριες με την τρίτη να εκδηλώνεται σαν επτά) κι έτσι αποτελούν εσωτερικά τα εννέα πέταλα του λογοϊκού Eγώ όπως εκδηλώνεται στο φυσικό Tου φορέα. Eσωτερικά είναι οι “Yιοί του Φωτός”.

Επταπλό πυρ δια τριβής. Oι επτά αδελφοί του Φοχάτ. Oι επτά εκδηλώσεις του ηλεκτρισμού ή των ηλεκτρικών φαινομένων. Είναι οι επτά Kύριοι-Pάτζα ή οι Nτέβα των επτά πεδίων· είναι τα επτά Πυρά ή εκείνες οι επτά καταστάσεις δραστηριότητας δια των οποίων εκφράζεται η συνείδηση. Αποτελούν φορείς της συνείδησης και των επτά κραδασμών. Εσωτερικά είναι οι “Aδελφοί της ενέργειας”.
Είναι λοιπόν φανερό ότι το ολικό άθροισμα της λογοϊκής εκδήλωσης όπως φαίνεται να υφίσταται σε χρόνο και χώρο είναι:

Τα Eπτά Πνεύματα …………………………..η επταπλή θέληση.
Oι Eπτά Aκτίνες ……………………………….η επταπλή ποιότητα ή ψυχή.
Oι Eπτά Ντεβαϊκοί Kύριοι ………………….η επταπλή μορφή.

Oι τελευταίοι συνιστούν κυριολεκτικά τα επτά σπειρώματα ή δυναμικούς κραδασμούς του λογοϊκού φυσικού μόνιμου ατόμου. Aυτό πρέπει να το λάβετε προσεκτικά υπόψη και να το συλλογισθείτε. Oι επτά Aκτίνες αποτελούν το ολικό άθροισμα της ψυχικής φύσης του Λόγου καθώς ακτινοβολεί δια της φυσικής Tου μορφής – των επτά ποιοτήτων Tου, της εκφραστικής ολότητας της επιθυμίας ή της αγαπητικής Του φύσης. Tα επτά Πνεύματα αποτελούν το ολικό άθροισμα της όψης Tου Θέληση-για-είναι, της συνθετικής Zωής της ολικής Του εκδήλωσης, εκείνου στο οποίο οφείλεται η διατήρηση της μορφής και η εξέλιξή της για όσο χρόνο το λογοϊκό Eγώ επιζητά φυσική ύπαρξη.
Μεταφέροντας την ομοιότητα ή την αναλογία ακόμη πιο πίσω, ώστε να διατηρούμε στο νου την ομοιότητα ανάμεσα στη μικροκοσμική και τη μακροκοσμική ανάπτυξη, έχουμε:

1. Tα επτά Πνεύματα έχουν την εκπορευτική Τους ώθηση:
α. Στα κοσμικά κατώτερα νοητικά επίπεδα.
β. Στο λογοϊκό “Πετράδι στο Λωτό”.
γ. Στο κοσμικό ατμικό πεδίο.

2. Oι επτά Oυράνιοι Άνθρωποι είναι στη γραμμή δύναμης από:
α. Tο κοσμικό αστρικό πεδίο.
β. Tο λογοϊκό εννεαπέταλο λωτό.
γ. Tο κοσμικό βουδδικό πεδίο (τους επτά Pίσι της Mεγάλης Άρκτου).

3. Oι επτά Yιοί του Φοχάτ έχουν τη ζωτική τους δύναμη να εκπορεύεται από:
α. Tο κοσμικό φυσικό πεδίο.
β. Tα λογοϊκά μόνιμα άτομα (μέσα στο αιτιώδες σώμα).
γ. Tα κοσμικά ανώτερα νοητικά επίπεδα.

Ωστόσο τα τρία αυτά δεν αποτελούν παρά εκφράσεις της Mίας Ύπαρξης, γιατί πίσω απ’ το Λόγο σε φυσική ενσάρκωση βρίσκεται η λογοϊκή Eνάδα που εκφράζεται δια του λογοϊκού Eγώ και της αντανάκλασής του, της λογοϊκής Προσωπικότητας.
Kαι οι τρεις αυτές πνευματικές Oυσίες είναι ατομικοποιημένες αυτοσυνείδητες Ταυτότητες κι οι “Πύρινες Zωές” είναι πραγματικές και συνειδητές, ζωτικές Yπάρξεις. Βλέπουμε έτσι το Λόγο να εκδηλώνεται σαν Eνότητα που όμως είναι Tρεις σε Ένα· βλέπουμε την τριπλή Eνότητα να διαφοροποιείται σε επτά μεγάλες Zωές που περιέχουν μέσα Tους όλες τις μικρότερες ζωές.
Πρέπει επίσης ν’ αναφερθεί μια άλλη πλατιά διαφοροποίηση:

α. Tα επτά Πυρά σχηματίζουν τα σαράντα εννέα Πυρά.

β. Oι επτά Oυράνιοι Άνθρωποι εκδηλώνονται μέσω σαράντα εννέα μικρότερων Aκτίνων.

γ. Tα επτά Πνεύματα καταδεικνύονται σαν σαράντα εννέα Yπάρξεις.

Ως προς την όψη Πνεύμα είναι ανώφελο να προωθήσουμε περαιτέρω τη σκέψη. Για το καθαυτό Πνεύμα δεν μπορούμε να ξέρουμε τίποτε και πέρα από την πρόβλεψη των σαράντα εννέα ηλιακών Mανού (κάθε Oυράνιος Άνθρωπος εκφράζεται στο φυσικό πεδίο μέσω επτά Mανού) είναι αδύνατο να προχωρήσουμε. Συζητώντας λοιπόν τα αφηρημένα αυτά ζητήματα, θα περιορισθούμε μόνο στις επτά Aκτίνες Φωτός ή Oυράνιους Aνθρώπους και στα επτά Πυρά. ……………
……………………………………….

(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός».)
----------------------------------

Σχόλια του oros777

Αγαπητοί Dying Incubus και alfa omega, θα παρατηρήσατε ότι ορισμένα θέματα του εσωτερισμού θεωρούνται πολύ δύσκολα έως ακατανόητα και αν κάποιος δεν έχει δεχτεί πιο μπροστά ορισμένα πιο απλά θέματα με τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει σ’ αυτού του είδους τις μελέτες.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όλα αυτά αποτελούν άσκηση της αφηρημένης σκέψης (για εμάς που τα διαβάζουμε) και … γεφυρώνουν σιγά σιγά το χάσμα (που υφίσταται) μεταξύ της συγκεκριμένης σκέψης και της ενόρασης. …

Στα αρχικά βήματα μπορούμε κάλλιστα να θεωρούμε ότι δεν υφίστανται και τόσο μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των Επτά Πλανητικών Λόγων, των Επτά Πνευμάτων ενώπιον του Θρόνου, των Επτά Ακτίνων και των Επτά Ουράνιων Ανθρώπων γιατί στην σκέψη των περισσοτέρων οι όροι Ψυχή – Πνεύμα κατά κάποιο τρόπο είναι ταυτόσημοι στην σκέψη των Μαθητών. Όταν όμως αρχίσει να υπάρχει η ανάγκη διάκρισης μεταξύ Ψυχής και Πνεύματος τότε αναγκαστικά η αναζήτηση προχωράει σε μεγαλύτερο βάθος.

Στο σημείο που αναφέρεται ότι τα Eπτά Πνεύματα … Eσωτερικά είναι τα “Πνεύματα του Σκότους”. …… και προκειμένου να αποφευχθούν διάφορες παρεξηγήσεις κτλ., αναφέρω από το Αγγλικό Πρωτότυπο της φράση «The Spirits of Darkness», και επομένως η Ελληνική μετάφραση είναι σωστή.

Εσωτερικά κάπου αλλού (αν θυμάμαι καλά) σχετικά με το τι είναι πνεύμα, αναφέρεται ως «Πνεύμα είναι καθαρό Σκότος».

Επομένως στην φτωχική μου διάνοια όταν γίνεται λόγος για τις δυνάμεις του σκότους, γίνεται αναφορά για τις δυνάμεις της μορφής, ή της ύλης, που κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν ως «Ακάθαρτο Σκότος».

Θα μπορούσα να προχωρήσω ακόμη περισσότερο τις σκέψεις μου, αλλά νομίζω ότι ξεφεύγει από τις απαιτήσεις των μελών του esoterica. …

Χαιρετώ ευχόμενος εποικοδομητικό προβληματισμό.

Γνώθι σαυτόν

30/01/2008, 21:17:12
quote:
oros777 -Θα ήθελα παραδείγματος χάριν να σε ρωτήσω ποια είναι η άποψή σου σχετικά με την (αόρατη) Πνευματική Ιεραρχία του Πλανήτη; Την θεωρείς ως ένα υπαρκτό γεγονός ή όχι;
Αν ναι, για ποιο λόγο;
Αν όχι, για ποιο λόγο;

Φίλε oros777 πιστεύω σε μια από τις γνωστές αρχές/νόμους «Όπως είναι πάνω, είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω, είναι και πάνω»

Απλά πρέπει να καταλάβουμε πως, άλλο η αντίληψη της γνώσης και κάθε τι που την περιβάλλει και άλλο η «γνώση / Αυτoσυνείδηση» που φέρει ένα τέλος στην αντίληψη .

Κάθε «απόκρυφη διδασκαλία» που μιλάει για ιεραρχίες, οντότητες κλπ, δεν είναι παρά ένα «κατώτερο φάσμα» εμφανίσεων, ώστε να μπορούν να γίνουν αναγνωρίσιμες από την ανθρώπινη συνείδηση .

Πάντως για να γίνω ποιο ακριβείς στο ερώτημα σου ναι πιστεύω, πιστεύω αυτά που βιώνω/συνειδητοποιώ και τα υπόλοιπα απλά τα κρατάω ως μια γνώση περιμένοντας τώρα ή σε κάποια… .άλλη στιγμή/ζωή που θα τα συνειδητοποιήσω .

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι και εγώ φίλε μου.

Κατά πόσο πιστεύεις ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και όχι μόνο, είναι απαραίτητη στην εξέλιξη του Όλου ;

oros777Μέλος
31/01/2008, 01:13:38

Αγαπητέ elo

quote:
elo Κατά πόσο πιστεύεις ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και όχι μόνο, είναι απαραίτητη στην εξέλιξη του Όλου ;

Έχω τονίσει αρκετές φορές στο esoterica ότι οι λέξεις μεταφέρουν νοήματα.
Ανάλογα με την ποιότητα του νοήματος που δίδουν οι άνθρωποι στις λέξεις, μπορούν να συνεννοηθούν ή όχι.

Αρχικά θα ήθελα να σου πω ότι για μένα η λέξη Όλο (όπως και κάθε λέξη) προσεγγίζεται από αρκετές οπτικές γωνίες. …

Η σπουδαιότερη απ’ αυτές προσεγγίζεται από την αποδοχή του Σύμπαντος ορατού και αόρατου ως ενός Ζώντος Οργανισμού που συμπεριλαμβάνει δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων άστρα. …
(Θα μπορούσα να αναφερθώ περισσότερο στα παραπάνω αλλά θα έπρεπε να μιλήσω για την εσωτερική αστρολογία γι’ αυτό προσπερνώ αυτήν την δύσκολη γνώση).

Περιορίζομαι στο Ηλιακό Σύστημα το οποίο φυσικά επίσης είναι ένας Ζωντανός Οργανισμός.
Ο Ζωντανός αυτός οργανισμός έχει το ορατό σώμα του που αντιλαμβανόμαστε με την φυσική όραση κυρίως, αλλά έχει και το αόρατο τμήμα του το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση απ’ το ορατό.
Αυτός ο Ζωντανός Οργανισμός έχει επτά κύρια ενεργειακά κέντρα στο σώμα της εκδήλωσής του που είναι οι επτά ιεροί πλανήτες (Ορατοί και αόρατοι).
Η ενέργεια κυκλοφορεί στους εσωτερικούς φορείς του Ηλιακού Συστήματος όπως κυκλοφορούν και φτάνουν στη Γη μας οι ηλιακές ακτίνες (οι οποίες έχουν καταγραφεί με επιστημονικά όργανα). …

Όπως «Άνω Ούτω και Κάτω» και αντιστρόφως.
Όταν ατομικά λέω την φράση «Άνω» την ερμηνεύω εννοιολογικά ως τους αόρατους υποκειμενικούς κόσμους δηλαδή τους κόσμους που δραστηριοποιείται η Ψυχή και το Πνεύμα και όταν μιλάω για την λέξη «Κάτω» την ερμηνεύω ως τους τρεις κόσμους της μορφής.

(Η τελευταία παράγραφος σχετικά με τις ορατές και τις αόρατες σε μας ενέργειες και δυνάμεις - ακτινοβολίες.)

Περιοριζόμαστε στην μικρή μας Γη η οποία επίσης είναι ένας Ζωντανός Οργανισμός (Φυσικά επίσης υπάρχει το ορατό μέρος που αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε φυσικές αισθήσεις και το αόρατο τμήμα, η ενεργειακή αύρα του πλανήτη).

Όπως στο ορατό τμήμα του πλανήτη μας υπάρχουν δισεκατομμύρια ζωές ανθρώπινες και υπανθρώπινες έτσι και στο αόρατο τμήμα της Γης (στην ενεργειακή αύρα του πλανήτη) υπάρχουν επίσης πολύ πολύ περισσότερες ζωές. … (υπανθρώπινες, ανθρώπινες και υπερανθρώπινες, …).

Η ανθρωπότητα απλώς αποτελεί ένα από τα ενεργειακά κέντρα στο σώμα εκδήλωσης του Ζωντανού οργανισμού που είναι ο πλανήτης μας.
(Στην εσωτερική φιλοσοφία (την οποία μελετώ και αποδέχομαι) το κέντρο αυτό που η ανθρωπότητα έχει στο σώμα της Γης, είναι το κέντρο του λαιμού. Κέντρο της Νοημοσύνης.)

Τέλος φτάνουμε στο μικρότατο άτομο της ύλης (ορατό και αόρατο).

Θα παρατήρησες από τα παραπάνω ότι η σκέψη μου κινήθηκε από την περιφέρεια προς το κέντρο.
Δηλαδή από το σφαιροειδές Σύμπαν, προς τον σφαιροειδή Ήλιο, μετά στην σφαιροειδή Γή, έπειτα στον σφαιροειδή άνθρωπο (Η αύρα του ανθρώπου έχει σφαιροειδές σχήμα) και τέλος στο σφαιροειδές άτομο. …

Έτσι για μένα ο άνθρωπος σε σχέση με το ΟΛΟ ΣΥΜΠΑΝ είναι μία τόσο αμελητέα ποσότητα ύπαρξης που παίζει φυσικά κάποιο ρόλο, αλλά δεν μπορώ να διευκρινίσω με μεγάλη ακρίβεια, σε τι μέγεθος είναι σημαντικός.

Φυσικά είναι αρκετά σημαντική η ανθρωπότητα, όσον αφορά τον πλανήτη μας αφού είναι ένα από τα κέντρα του Πλανητικού Λόγου, σίγουρα επίσης έχει κάποια σημαντική θέση μέσα στο Ηλιακό Σύστημα, αλλά σχετικά με το τι συμβαίνει εκτός του Ηλιακού μας Συστήματος, δηλαδή το ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΟ (το οποίο συμπεριλαμβάνει δισεκατομμύρια άλλα Ηλιακά ζωντανά Συστήματα), σίγουρα δεν γνωρίζω. …

Δεν γνωρίζω γιατί δεν έχει ειπωθεί πόσα απ’ αυτά τα άλλα δισεκατομμύρια Ηλιακά Συστήματα κατοικούνται από ανθρωπότητες και πόσα όχι. …

Πιθανότατα επίσης μπορεί να δέχεσαι ότι και οι υπόλοιποι πλανήτες μέσα στο Ηλιακό Σύστημα κατοικούνται από ανθρώπους, αλλά όχι με την δική μας γνωστή ανθρώπινη μορφή και όχι απαραίτητα στον φυσικό κόσμο αλλά στους εσωτερικούς αόρατους κόσμους. Δηλαδή στον αστρικό, τον νοητικό, κτλ.

Η εξέλιξη πάντως στην Γη μας, σίγουρα επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την εξέλιξη του ανθρώπου.
Φυσικά όταν λέμε εξέλιξη, ατομικά δέχομαι κάτι πολύ ευρύτερο απ’ αυτό που δέχεται η γνωστή επιστήμη, γιατί υπάρχει η υλική εξέλιξη, η συνειδησιακή εξέλιξη και η πνευματική εξέλιξη.
Για να ακριβολογώ μάλιστα δέχομαι ότι αν η γνωστή γήινη ανθρωπότητα σταματούσε να υπάρχει στον φυσικό κόσμο θα εξακολουθούσε να υφίσταται (η ανθρωπότητα) στον αστρικό – συναισθηματικό κόσμο (την επόμενη διάσταση) και η εξέλιξη θα συνεχιζόταν εκεί. …

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με έναν Πλανήτη ή και με ένα ολόκληρο Ηλιακό Σύστημα, η εξέλιξή τους μπορεί να συνεχίζεται μέσα στους εσωτερικούς (για μας αόρατους) κόσμους.

Η Εξέλιξη επίσης σύμφωνα με την άποψη του εσωτερισμού σχετίζεται μ’ αυτό που αναφέρεται σχετικά με τις Μυήσεις (και φυσικά προσεγγίζεται πολύ διαφορετικά από τις απόψεις της ακαδημαϊκής επιστήμης.)

Και κάτι άλλο σχετικά με την λέξη εξέλιξη. Σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνεται ή έλιξη και η ανέλιξη. Δηλαδή η πτώση του πνεύματος στην ύλη και έπειτα η επιστροφή του από εκεί που ξεκίνησε.

Επομένως μετά την παραπάνω ανάλυση, συνθέτοντας, για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους είναι απαραίτητη σε σχέση με την Γη και το Ηλιακό Σύστημα, … αλλά δεν γνωρίζω αν είναι απαραίτητη (και σε τι βαθμό) σε σχέση με το ΟΛΟ ΣΥΜΠΑΝ.

Σε χαιρετώ καληνύχτα

Γνώθι σαυτόν

oros777Μέλος
05/02/2008, 13:44:22

Αγαπητέ elo

Επιστρέφω στο μήνυμα που έγραψες στις 30/01/2008.

quote:
elo Φίλε oros777 πιστεύω σε μια από τις γνωστές αρχές/νόμους «Όπως είναι πάνω, είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω, είναι και πάνω»

Και στην απάντησή μου μέσον του μηνύματος στις 31/01/2008.

quote:
oros777 Έχω τονίσει αρκετές φορές στο esoterica ότι οι λέξεις μεταφέρουν νοήματα.
Ανάλογα με την ποιότητα του νοήματος που δίδουν οι άνθρωποι στις λέξεις, μπορούν να συνεννοηθούν ή όχι.
……………………………………………
Όπως «Άνω Ούτω και Κάτω» και αντιστρόφως.
Όταν ατομικά λέω την φράση «Άνω» την ερμηνεύω εννοιολογικά ως τους αόρατους υποκειμενικούς κόσμους δηλαδή τους κόσμους που δραστηριοποιείται η Ψυχή και το Πνεύμα και όταν μιλάω για την λέξη «Κάτω» την ερμηνεύω ως τους τρεις κόσμους της μορφής.

Θα ήθελα τώρα, μετά τα παραπάνω, να αναφερθώ λίγο περισσότερο σχετικά με την αρχή του Ερμή του Τρισμέγιστου «Ως εν τοις άνω ούτω και εν τοις κάτω».

(Στα βιβλία του Θιβετανού Διδασκάλου Djwhal Khul αναφέρονται αρκετά σχετικά με τον Ερμή, εκ των οποίων θα μπορούσα να αναφέρω μερικά, αν το επιθυμούν οι φίλοι του esoterica.)

Όταν ατομικά χρησιμοποιώ την παραπάνω φράση εννοώ.

«Ως εν τοις άνω» βρίσκεται Ο ΘΕΟΣ, το Βασίλειο του Θεού, και Όλα όσα συμπεριλαμβάνονται - περιέχονται σ’ Αυτό το Βασίλειο.
Επειδή μάλιστα ο ΘΕΟΣ είναι μία αόρατη ΥΠΑΡΞΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ κυρίως αν θέλει κάποιος να ερευνήσει και να κατανοήσει την παραπάνω Αρχή του «Ερμή του Τρισμέγιστου» θα πρέπει αναγκαστικά να ερευνήσει – βιώσει, τα των αοράτων κόσμων. …

Φυσικά για να ερευνήσει κανείς τα των αοράτων κόσμων θα πρέπει να έχουν αφυπνιστεί οι εσωτερικές του αισθήσεις, … Είναι ένα θέμα το οποίο το έχω ξαναθέσει προς προβληματισμό στο esoterica (όπως και πολλά άλλα θέματα) και ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν.
Αυτός που ερευνά τα διάφορα θέματα των αοράτων κόσμων φυσικά είναι ο εσωτερισμός, ……
Σ’ αυτόν γίνεται αναφορά για τους Πλανητικούς Λόγους, για τον Ηλιακό Λόγο, για τον «ΈNA περί του Οποίου τίποτε δεν μπορεί να λεχθεί», για υπερανθρώπινες οντότητες, για τους Ντέβα Ανώτερων τάξεων και κατώτερων, κτλ.

Τώρα φθάνουμε στο «ούτω και εν τοις κάτω».
Όπως η φράση «Άνω» μας οδηγεί στους Αόρατους (για μας τους ανθρώπους) κόσμους, έτσι και η φράση «Κάτω» μας οδηγεί στον ορατό και κατανοητό για μας κόσμο, μέσω των πέντε φυσικών αισθήσεων.

Η λέξη «Άνω» αναφέρεται κυρίως στον Θεό, δηλαδή τον Μακρόκοσμο και η λέξη «Κάτω» αναφέρεται στον άνθρωπο, δηλαδή τον μικρόκοσμο.

Η λέξη «Άνω» αναφέρεται στις «εσωτερικές γνώσεις» και η λέξη «Κάτω» αναφέρεται στις «εξωτερικές γνώσεις».

Όταν αντιστρέψουμε την παραπάνω αρχή του Ερμή του Τρισμέγιστου και κάνουμε λόγο για την φράση «Ως εν τοις Κάτω ούτω και εν τοις Άνω» τότε ακολουθούμε μία άλλη οδό που σχετίζεται με την αποδοχή ότι ο ορατός κόσμος δεν είναι τίποτε άλλο παρά η «εξωτερική ορατή μορφή μίας εσωτερικής πνευματικής πραγματικότητας».
Δηλαδή θα πρέπει κανείς να παρατηρεί και να προσεγγίζει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στον άνθρωπο και το εξωτερικό περιβάλλον του (συμπεριλαμβανομένων των υπανθρώπινων Βασιλείων) ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εκδήλωση εσωτερικών πνευματικών γεγονότων.

Όπως είναι γνωστό (σε όσους είναι), ο ορισμός του συμβόλου είναι:

Σύμβολο είναι η Εξωτερική ορατή μορφή μίας Εσωτερικής Πνευματικής Πραγματικότητας.
Γι’ αυτό τον λόγο η μελέτη των συμβόλων μας ανοίγει το παράθυρο για τον ΕΝΟΡΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Εκτός από τα καθιερωμένα (απλά σχετικά) γεωμετρικά σύμβολα όπως είναι ο σταυρός, ο κύκλος, το τρίγωνο, η σφαίρα, ο πεντάκτινος αστέρας, οι αριθμοί, κτλ. κτλ., όλη η φύση, ο άνθρωπος και κάθε τι που αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε φυσικές αισθήσεις (και ακόμη παραπέρα με τα συναισθήματα και την συγκεκριμένη σκέψη) θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι είναι σύμβολα, δηλαδή ότι προκύπτουν ως μορφές αφού έχουν προηγηθεί έννοιες και ιδέες των εσωτερικών αόρατων κόσμων.
(Τι άραγε είναι ο φυσικός εξωτερικός άνθρωπος (και όλη κατ’ επέκταση η προσωπικότητά του) εκτός από μία υλοποιημένη (εκδηλωμένη) ιδέα της Ψυχής - Πνεύματος;)

Αυτή η μέθοδος της αποκρυπτογράφησης των συμβόλων χρησιμοποιείται από πολλούς από τους Μαθητές του Εσωτερισμού προκειμένου να κατανοηθούν αυτά που συμβαίνουν στους εσωτερικούς υποκειμενικούς αόρατους κόσμους. Αυτός ο τρόπος της αποκρυπτογράφησης των συμβόλων οδηγεί στην Ενόραση. …… Στην αφύπνιση της Ενόρασης, με την πρωταρχική ενορατική προδιάθεση που επιδεικνύουν ορισμένα ελάχιστα άτομα, μέσα στην ανθρώπινη οικογένεια.

Η αφύπνιση της Ενόρασης επιφέρει την διάλυση της Πλάνης. Αυτό αναφέρεται στην εσωτερική φιλοσοφία.

Θα αναφέρω τώρα λίγες τολμηρές σκέψεις σχετικά με τα παραπάνω.

Όταν συζητούμε με ορισμένους φίλους (οι οποίοι ασχολούνται για δεκαετίες με τον εσωτερισμό) σχετικά με αυτά τα εξωτερικά και ποικίλα προβλήματα που υπάρχουν στην ανθρωπότητα και παρατηρώντας τα με συμβολική προδιάθεση καταλήγουμε σε κάποιες σκέψεις (ανεξάρτητα με την πιθανότητα του λάθους αυτών των σκέψεων).

Αν οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι ειρηνικές, αυτό οφείλεται σε κάποιες μη ειρηνικές σχέσεις που υφίστανται μεταξύ οντοτήτων στους εσωτερικούς αόρατους κόσμους. …

Αν υπάρχουν διάφορες ασθένειες στον φυσικό κόσμο αυτό οφείλεται σε διάφορες άρρωστες καταστάσεις που υπάρχουν στους εσωτερικούς κόσμους.

Αν υπάρχουν κάποιες ιεραρχίες (στον πολιτικό, στρατιωτικό, δικαστικό, θρησκευτικό κύκλο, κτλ.) στον εξωτερικό κόσμο αυτό οφείλεται στην ύπαρξη εσωτερικών Πνευματικών Ιεραρχιών που υφίστανται στους εσωτερικούς αόρατους κόσμους.

Αν υπάρχει το κακό εκδηλωμένο στην Γη αυτό οφείλεται στην ύπαρξη του κακού μέσα στους αόρατους εσωτερικούς κόσμους της Γης.
(Στην εσωτερική φιλοσοφία, η Γη μας, δεν θεωρείται Ιερός πλανήτης.)

Όπως υπάρχει η εξωτερική μαθητεία στην Γη, έτσι υπάρχει και η εσωτερική Μαθητεία στους εσωτερικούς υποκειμενικούς αόρατους κόσμους.

Όπως υπάρχουν οι διάφορες εξωτερικές ανθρώπινες δραστηριότητες και κλάδοι της Πολιτικής, Θρησκείας, Εκπαίδευσης, Τέχνης, Επιστήμης, Φιλοσοφίας, Οικονομίας, κτλ., έτσι υπάρχουν και αντίστοιχες εσωτερικές πνευματικές δραστηριότητες στους αόρατους εσωτερικούς υποκειμενικούς κόσμους.

Δηλαδή η αρχή του Ερμή του Τρισμέγιστου με την αντίστροφη φορά «Ως εν τοις Κάτω ούτω και εν τοις Άνω» θα πρέπει να επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. … καθώς επίσης χιλιάδες άλλα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος με αφετηρία αυτή την αρχή και από συμβολική εννοιολογική σκοπιά.
(Όλα τα παραπάνω επίσης έχουν άμεση σχέση με την ορθή χρήση του Νόμου της Αναλογίας.)

Θα μπορούσε όμως να ειπωθεί ότι αν ένας άνθρωπος είναι καθαρά προσωπικός και δεν δέχεται καθόλου την ύπαρξη των εσωτερικών αόρατων κόσμων όταν ακούει (ή διαβάζει) για την φράση «Ως εν τοις άνω ούτω και εν τοις κάτω» καταλαβαίνει και προσεγγίζει αυτή την έννοια μόνο από εξωτερική αντικειμενική σκοπιά.

Δηλαδή η φράση «Ως εν τοις άνω» γι’ αυτόν σημαίνει πραγματικότητες που συνδέονται μόνο με τον κύκλο δραστηριοποίησης της προσωπικότητας.

Θα αναφερθούν ορισμένα παραδείγματα.

Στην σκέψη ενός αστροφυσικού η φράση «Ως εν τοις άνω» θα σχετίζεται με τον χώρο και θα μεταφέρει την σκέψη του … στον ουρανό που παρατηρεί με το τηλεσκόπιο τα δισεκατομμύρια των αστεριών, … ενώ η φράση «ούτω και εν τοις κάτω» θα τον προσγειώνει στην ορατή Γη.

Στην σκέψη ενός πολιτικοποιημένου ανθρώπου η φράση «Ως εν τοις άνω» μπορεί να σχετίζεται με αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής, δηλαδή τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ενώ η φράση «ούτω και εν τοις κάτω» να τον προσγειώνει στην δραστηριότητα ενός διοικητικού συμβουλίου, μίας επιχείρησης, στην οποία είναι μέλος.

Στην σκέψη ενός οικονομολόγου η φράση «Ως εν τοις άνω» μπορεί να σχετίζεται με την άνοδο (ή την κάθοδο) των δεικτών στα διεθνή χρηματιστήρια ενώ την φράση «ούτω και εν τοις κάτω» να την κατανοεί σε σχέση με τις κίνηση των προσωπικών του μετοχών.

Μετά την έκθεση των παραπάνω μπορεί να υποθέσει κανείς ότι το νόημα που δίνουμε στην ερμηνεία διαφόρων λέξεων, φράσεων, κτλ. εξαρτάται άμεσα από τον τύπο της συνείδησής μας, δηλαδή της σκέψης μας και για την οποία η εξωτερική επιστήμη έχει σε μεγάλο βαθμό άγνοια, … ενώ ο εσωτερισμός αναφέρει ότι γνωρίζει πάρα μα πάρα πολλά. …

Χαιρετώ φιλικά, ευχόμενος και πάλι, εποικοδομητικό προβληματισμό.

Καλημέρα

Γνώθι σαυτόν

06/02/2008, 11:19:06
Φίλε oros777 θα συμφωνήσω με αυτά που γράφεις και περισσότερο με το συγκεκριμένο σημείο… «Φυσικά για να ερευνήσει κανείς τα των αοράτων κόσμων θα πρέπει να έχουν αφυπνιστεί οι εσωτερικές του αισθήσεις…»

Απλά θα συμπληρώσω σε αυτό που λες περί αοράτων κόσμων, ότι σε αρκετές εσωτερικές διδασκαλίες έχουμε συμβολικές αναφορές για αυτό που λέμε κλίμακες, σφαίρες, ιεραρχίες .
Κάθε διδασκαλία / συμβολισμός έχει ως σκοπό να βοηθήσει τον άνθρωπο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τον κόσμο που τον περιβάλλει «Η Αρχή της Αντιστοιχίας ή της Αναλογίας», δηλαδή κάθε τι μη αισθητό που λέμε μακρόκοσμο έχει μια αναλογία με το αισθητό δηλ. τον μικρόκοσμο και όποιος γνωρίζει/βιώνει το ένα, γνωρίζει αντιστοίχως και το άλλο.

Συμβολισμοί όπως η ΓΗ «υλικός κόσμος» ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ «ενδιάμεσος κόσμος» και ΟΥΡΑΝΟΣ «πνευματικός κόσμος» ή ακόμα και το Κυμβάλειο που μας αποκαλύπτει 7 αρχές/νόμους που θεμελιώνουν το αισθητό και μη «Σύμπαν» έχουν ως σκοπό στο να βιώσει ο άνθρωπος αυτές τις πρωταρχικές αλήθειες.

Τώρα όσο για αυτό που λες

quote:
«Επομένως μετά την παραπάνω ανάλυση, συνθέτοντας, για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους είναι απαραίτητη σε σχέση με την Γη και το Ηλιακό Σύστημα, … αλλά δεν γνωρίζω αν είναι απαραίτητη (και σε τι βαθμό) σε σχέση με το ΟΛΟ ΣΥΜΠΑΝ.»

Φαντάσου το Σύμπαν/Όλο ως μια «ανθρώπινη ολότητα» που χαρακτηρίζεται μέσα από μια πολλαπλότητα, αποτελούμενη από άκρα, εσωτερικά όργανα, αγγεία, κύτταρα, κλπ.

Η σχεση της «ανθρώπινης ολότητας» μπορεί εύκολα να κατανοηθεί, αλλά όταν προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την ολότητα μέσα από την πολλαπλότητα αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί τα πολλά είναι ενσωματωμένα στο ένα και το ένα είναι το άθροισμα των πολλών…

Δηλαδή δεν μπορώ να σκεφτώ πως το ΟΛΟ είναι περιορισμένο αλλά ούτε και απεριόριστο, αλλά ότι είναι απλά ένα ΟΛΟ…
Κάθε εξέλιξη ενός κύτταρου πχ άνθρωπος, θα βοηθήσει στην αλυσιδωτή εξέλιξη της ολότητας .

Βέβαια αυτά φίλε μου δεν είναι παρά ανθρώπινες σκέψεις, οπότε δεν πάει να πει ότι είναι και σωστές, ίσως απλά να είναι ένα προσωπικό μου πιστεύω που κάποια στιγμή στην πορεία της αναζήτησης μου να αλλάξει…

oros777Μέλος
08/02/2008, 13:21:18

Αγαπητέ elo

Χαίρομαι που συμφωνούμε με όσα αναφέρεις στο προηγούμενο μήνυμά σου.

θα ήθελα όμως να επεκταθώ σε ορισμένα σημεία, καθώς επίσης να κάνω τις εξής διευκρινήσεις.

quote:
elo Φαντάσου το Σύμπαν/Όλο ως μια «ανθρώπινη ολότητα» που χαρακτηρίζεται μέσα από μια πολλαπλότητα, αποτελούμενη από άκρα, εσωτερικά όργανα, αγγεία, κύτταρα, κλπ.

Η σχεση της «ανθρώπινης ολότητας» μπορεί εύκολα να κατανοηθεί, αλλά όταν προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την ολότητα μέσα από την πολλαπλότητα αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί τα πολλά είναι ενσωματωμένα στο ένα και το ένα είναι το άθροισμα των πολλών…

Δηλαδή δεν μπορώ να σκεφτώ πως το ΟΛΟ είναι περιορισμένο αλλά ούτε και απεριόριστο, αλλά ότι είναι απλά ένα ΟΛΟ…
Κάθε εξέλιξη ενός κύτταρου πχ άνθρωπος, θα βοηθήσει στην αλυσιδωτή εξέλιξη της ολότητας .

Βέβαια αυτά φίλε μου δεν είναι παρά ανθρώπινες σκέψεις, οπότε δεν πάει να πει ότι είναι και σωστές, ίσως απλά να είναι ένα προσωπικό μου πιστεύω που κάποια στιγμή στην πορεία της αναζήτησης μου να αλλάξει…

Όπως έχω ξανααναφέρει υπάρχει τεράστια έως άπειρη διαφορά μεταξύ του «ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΟΛΟΥ» και του δικού μας Ηλιακού Συστήματος.
Για εμάς τους ενσαρκωμένους ανθρώπους ως «ΟΛΟ» μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί εκτός από το «ΣΥΜΠΑΝ», μόνο του, το «Ηλιακό Σύστημα».

Το «ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΟ» απ’ ότι λέγεται από τους αστροφυσικούς που με τα υπέρ σύγχρονα ηλεκτρονικά τους τηλεσκόπια υποθέτουν ότι περιέχει 200 δισεκατομμύρια Γαλαξίες, καθώς επίσης και ότι κάθε Γαλαξίας περιέχει με την σειρά του άλλα 200 δισεκατομμύρια αστέρια. … είναι τόσο πολύ μεγαλύτερο (εις την νιοστή δύναμη) από το Ηλιακό μας Σύστημα, που νομίζω ότι θα ήταν πολύ τολμηρό από μέρους μας να τα θεωρούμε ότι έχουν την ίδια σπουδαιότητα σε σχέση με το ΟΛΟ, αλλά ότι πρέπει να υπάρχει κάποια εμφανής διάκριση μεταξύ των δύο.

Δηλαδή αυτό που θέλω να τονίσω είναι, ότι το Ηλιακό μας Σύστημα είναι περισσότερο κοντά μας, ενώ το Σύμπαν είναι πάρα μα πάρα πολύ έξω από τα ανθρώπινα μέτρα και την εμβέλεια (φιλοσοφική και αποκρυφιστική) προς το παρόν, για να κάνουμε υποθέσεις, σχετικά μ’ αυτό.
Το τελευταίο το αναφέρω από εσωτερική σκοπιά.
Εμείς οι άνθρωποι χωρίς να έχουμε γνωρίσει αυτό που βρίσκεται αρκετά κοντά μας πλέον όπως το Ηλιακό Σύστημα, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, αναφερόμαστε στο Σύμπαν το οποίο με τίποτε δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε, … εκτός από το να κάνουμε υποθέσεις, υπό υποθέσεων, ώ υποθέσεις.
Φυσικά μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Γαλαξία μας, και τους γνωστούς αστερισμούς (Μεγάλη Άρκτο, Πλειάδες, Σείριο, από την σκοπιά της Εσωτερικής Αστρολογίας κτλ.)

Νομίζω επομένως ότι όταν αναφερόμαστε σχετικά με το ΟΛΟ μάλλον θα ήταν καλύτερο να συμπεριλαμβάνουμε στην σκέψη μας το Ηλιακό Σύστημα, καθώς και αυτό που αναφέρεται στην εσωτερική φιλοσοφία την Οντότητα που συμπεριλαμβάνει Στην δικαιοδοσία της «επτά Ηλιακά Συστήματα» και που αναφέρεται ως Ο «ΕΝΑΣ περί του Οποίου τίποτε δεν μπορεί να λεχθεί», παρά να σκεφτόμαστε σχετικά με το «ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΟ» που συμπεριλαμβάνει ποιος ξέρει πόσες «OΥΡΑΝΙΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ» που κανείς μυημένος (έστω και υψηλόβαθμος) μέσα στα όρια του Ηλιακού μας Συστήματος (πιθανόν) δεν γνωρίζει με ακρίβεια.

Φυσικά όλα τα παραπάνω τα αναφέρω από την σκοπιά κάποιας σχετικής δήλωσης του Διδασκάλου της Σοφίας Djwhal Khul που σε κάποιο σημείο της Διδασκαλίας, αναφέρει σχετικά.
«Το τι συμβαίνει μέσα στο «Κοσμικό Αστρικό Πεδίο» αδελφοί μου, ΕΓΩ (ως Μονάδα το ΕΓΩ) δεν γνωρίζω (φυσικά από την σκοπιά της βιωματικής εμπειρίας)».
Όπως είναι γνωστό το Κοσμικό Αστρικό Πεδίο βρίσκεται υπεράνω (πιο εσωτερικά) των «Επτά Πεδίων του Ηλιακού μας Συστήματος» που ονομάζονται επίσης «Φυσικό Κοσμικό Πεδίο».

Εμείς οι άνθρωποι διεπόμαστε (και νομίζω ότι θα συμφωνείς μ’ αυτό) από μία ανθρωποκεντρική αντίληψη και έως ότου αλλάξουμε συμπεριφορά και αποκεντρωθούμε από την σκέψη ότι είμαστε το κέντρο του Σύμπαντος δεν θα προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη διαύγεια το ΟΛΟ, και σχετικά με το τι μπορεί να συμβαίνει.

Στην εσωτερική φιλοσοφία παραδείγματος χάριν αναφέρεται ότι ο μυστικιστής προσεγγίζει την πραγματικότητα από το κέντρο προς την περιφέρεια, ενώ ο αποκρυφιστής από την περιφέρεια προς το κέντρο. Επίσης αναφέρεται ότι ο αποκρυφιστής υπήρξε σε προηγούμενες ενσαρκώσεις του μυστικιστής.
Οι αποκρυφιστές στην εσωτερική φιλοσοφία θεωρούνται περισσότερο προχωρημένοι εξελικτικά ως συνειδήσεις από τους μυστικιστές, γι’ αυτό επίσης λέγεται ότι οι αποκρυφιστές είναι πρακτικοί μυστικιστές (ενώ οι μυστικιστές είναι απλώς θεωρητικοί).

Ίσως γι’ αυτό τον λόγο στην εσωτερική φιλοσοφία (της οποίας αποσπάσματα παραθέτω κάθε τόσο) δίδονται τόσο πολλά δεδομένα σχετικά με το Ηλιακό μας Σύστημα και τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, γιατί αυτή η Διδασκαλία απευθύνεται κυρίως σε αποκρυφιστές και Μαθητές, δηλαδή σε κάποιο καθορισμένο συνειδησιακό σημείο ανθρώπων, το οποίο δεν μπορεί να κατανοηθεί από τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας.

Σχετικά μ’ αυτό που αναφέρεις για την κυτταρική εξέλιξη, …

Κάθε άνθρωπος ως φυσική ανθρώπινη ενσαρκωμένη μονάδα φυσικά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα κύτταρο της Ανθρωπότητας, αλλά και ως ένα κύτταρο του Πλανήτη (που συμπεριλαμβάνει την ανθρωπότητα και τα υπανθρώπινα Βασίλεια της Φύσης) καθώς επίσης και ως κύτταρο του Ηλιακού Συστήματος (ας μην προχωρήσουμε να τον δούμε και ως κύτταρο του Σύμπαντος γιατί θα χαθούμε).

Δηλαδή τον άνθρωπο ως μορφή μπορούμε να τον φανταστούμε ως την κυτταρική ζωή έναντι:
Της Ανθρωπότητας (ως όλο).
Του Πλανήτη (Ως Όλου).
Του Ηλιακού Συστήματος (Ως ΟΛΟΥ).

Σε επίπεδο Συνείδησης (Ανώτερου Εαυτού) τώρα.
Επίσης την ανθρώπινη Συνείδηση μπορούμε να την προσεγγίσουμε με αφετηρία τον Νόμο της Αναλογίας ότι είναι η κυτταρική συνειδησιακή ζωή έναντι:

Του συνόλου της Συνειδησιακής Ζωής της Ανθρωπότητας.
Του συνόλου της Συνειδησιακής Ζωής του Πλανήτη.
Του συνόλου της Συνειδησιακής Ζωής του Ηλιακού Συστήματος.

Το ίδιο μπορούμε να υποθέσουμε με αφετηρία τον Νόμο της Αναλογίας (ή των ορθών Αντιστοιχιών όπως πολύ σωστά αναφέρεις) σχετικά με κάθε ανθρώπινη Μονάδα (Ενάδα, σε επίπεδο Πνεύματος) ότι είναι η κυτταρική Μοναδική Ζωή έναντι:

Του συνόλου της Μοναδικής Ζωής της Ανθρωπότητας.
Του συνόλου της Μοναδικής Ζωής του Πλανήτη.
Του συνόλου της Μοναδικής Ζωής του Ηλιακού Συστήματος.

Όπως ο άνθρωπος είναι Μορφή, Ψυχή και Πνεύμα έτσι και ο Πλανήτης, καθώς επίσης το Ηλιακό Σύστημα, είναι αντίστοιχα Μορφή, Ψυχή και Πνεύμα.
(Φυσικά όλα τα παραπάνω ο άνθρωπος, οι πλανήτες, τα Ηλιακά Συστήματα, ως ζωντανές οντότητες επανενσαρκώνονται, γι’ αυτό είναι καλύτερο ορισμένες φορές να κοιτάζουμε αυτό που είναι πλησιέστερα σε μας παρά να πιάνουμε στην σκέψη μας το Σύμπαν γιατί δεν γνωρίζουμε παραδείγματος χάριν αν Αυτό επανενσαρκώνεται.)

Γι’ αυτό συνεπώς που αναφέρεις ως την «ανθρώπινη ολότητα» ότι μπορούμε να την φανταστούμε αποτελούμενη από άκρα, εσωτερικά όργανα, αγγεία, κύτταρα, κτλ. μπορούμε να την φανταστούμε από διάφορες οπτικές γωνίες δηλαδή.

Ότι αυτά τα εσωτερικά όργανα, αγγεία, κύτταρα κτλ. μπορούν να προσεγγιστούν από μορφική (υλική) σκοπιά, συνειδησιακή (Ψυχική) σκοπιά και φυσικά από πνευματική (Εναδική) σκοπιά.

Μπορούμε επίσης να προσεγγίσουμε το παραπάνω θέμα σχετικά με τα εκατομμύρια ανθρώπινα κύτταρα που υπάρχουν στο φυσικό μας σώμα και που γι’ αυτά εμείς αποτελούμε μία ολότητα και σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο της αναλογίας που αναφέρθηκε να σκεφτούμε τον εαυτό μας με την σειρά μας ως ένα κύτταρο της ανθρωπότητας (ή ως ένα κύτταρο του Πλανήτη, ή ένα κύτταρο του Ηλιακού Συστήματος και όλα αυτά από μορφική, συνειδησιακή και πνευματική σκοπιά).

Όπως είναι γνωστό και επειδή το ανθρώπινο φυσικό σώμα μας το γνωρίζουμε αρκετά καλά μέσα από την σύγχρονη επιστήμη, καθώς επίσης την λειτουργία των εκατομμυρίων κυττάρων μας σε σχέση με εμάς, μπορούμε να επεκτείνουμε τις σκέψεις μας σχετικά με την δική μας λειτουργία και την στάση μας έναντι της ανθρωπότητας.

Όλα τα παραπάνω φυσικά μπορούν επίσης να προσεγγιστούν από την υποστήριξη των κυττάρων, και των διαφόρων επιμέρους οργάνων στο σώμα μας από την λειτουργία του αιθερικού σώματος, των αιθερικών κέντρων που υπάρχουν στο σώμα μας και την ζωογόνησή τους από την πράνα που έρχεται από διάφορες κατευθύνσεις (ήλιος, πλανήτης, εσωτερικά πεδία) και να παραλληλίσουμε αυτή την γνώση σχετικά με την ανθρωπότητα, τον πλανήτη, κτλ.

Δηλαδή παραδείγματος χάριν πόσοι γνωρίζουν ότι οι πόλεις Λονδίνο, Νταρτζίλιγκ, Νέα Υόρκη, Γενεύη και Τόκιο είναι κύρια ενεργειακά κέντρα πάνω στον πλανήτη και ότι μέσα απ’ αυτά ρέει η ενέργεια στα διάφορα σημεία της Γής;

Χαιρετώ φιλικότατα, ευχόμενος να έχεις μία χαρούμενη μέρα.

Γνώθι σαυτόν

12/02/2008, 12:26:01

quote:

Δηλαδή παραδείγματος χάριν πόσοι γνωρίζουν ότι οι πόλεις Λονδίνο, Νταρτζίλιγκ, Νέα Υόρκη, Γενεύη και Τόκιο είναι κύρια ενεργειακά κέντρα πάνω στον πλανήτη και ότι μέσα απ’ αυτά ρέει η ενέργεια στα διάφορα σημεία της Γής;

Εδώ αγαπητέ oros 777 θα σε παρακαλούσα να παρουσιάσεις ,όσο περισσότερο αντικειμενικά επιχειρήματα μπορείς , γιατί πρώτη φορά το διαβάζω και βέβαια με ενδιαφέρει , ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ αν τα άνωθεν λεχθέντα είναι αλήθεια η όχι .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ .

oros777Μέλος
13/02/2008, 11:52:57

Αγαπητέ alfa-omega

quote:
oros777 Δηλαδή παραδείγματος χάριν πόσοι γνωρίζουν ότι οι πόλεις Λονδίνο, Νταρτζήλιγκ, Νέα Υόρκη, Γενεύη και Τόκιο είναι κύρια ενεργειακά κέντρα πάνω στον πλανήτη και ότι μέσα απ’ αυτά ρέει η ενέργεια στα διάφορα σημεία της Γής;

quote:
alfa-omega Εδώ αγαπητέ oros777 θα σε παρακαλούσα να παρουσιάσεις ,όσο περισσότερο αντικειμενικά επιχειρήματα μπορείς , γιατί πρώτη φορά το διαβάζω και βέβαια με ενδιαφέρει , ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ αν τα άνωθεν λεχθέντα είναι αλήθεια η όχι .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ .

Σε διάφορες εκπομπές από την τηλεόραση, τα διάφορα εσωτερικού περιεχομένου περιοδικά και φυσικά σε αρκετά αποκρυφιστικής φύσεως βιβλία, τα τελευταία χρόνια έχει γραφτεί ότι η Γη περιβάλλεται από ένα ενεργειακό πλέγμα. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν (ακόμη και από επιστημονικά αντικειμενικά ερευνητικά κέντρα) ότι αυτό το ενεργειακό πλέγμα έχει καταγραφεί και υπάρχει σε χάρτες που διευκολύνει ορισμένες από τις υπερατλαντικές αεροπορικές εταιρείες, την τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων με οπτικές ίνες μέσα στις θάλασσες, κτλ.
Έτσι φτάνουμε να μιλούμε για την αύρα του πλανήτη και για ένα αραχνοΰφαντο πλέγμα διέλευσης και ροής των ενεργειών από διάφορες εσωτερικές κατευθύνσεις μεταξύ διαφόρων κόμβων, κτλ.
Συμβαίνει δηλαδή κάτι αντίστοιχο με τον άνθρωπο και το ενεργειακό του δυναμικό της αιθερικής αύρας, το οποίο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων ετών. (Σ’ αυτό στηρίζεται η επιστήμη του βελονισμού εδώ και πάρα πολλούς αιώνες στην Κίνα).

Όπως υπάρχουν κύρια κέντρα στο ανθρώπινο σώμα εισόδου και εξόδου των ενεργειών, γιατί να μην υπάρχουν και αντίστοιχα κέντρα πάνω στον πλανήτη εισόδου και εξόδου των ενεργειών από το διάστημα (εξωτερικό και εσωτερικό;)

Παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο «Το πεπρωμένο των Εθνών» σχετικό με τις παραπάνω πόλεις Λονδίνο, Νταρτζήλιγκ, Νέα Υόρκη, Γενεύη και Τόκιο.

-------------------------------------

5. Η Σημασία Ορισμένων Πόλεων.

Αυτές οι ενέργειες που εξετάσαμε αποδεσμεύονται στην πλανητική μας ζωή διαμέσου ορισμένων μεγάλων εισόδων. Αυτή την εποχή υπάρχουν πέντε τέτοιες είσοδοι διασκορπισμένες σ’ όλο τον κόσμο. Οπουδήποτε υπάρχει μια απ’ αυτές τις εισόδους πνευματικής δύναμης, θα υπάρχει επίσης μια πόλη πνευματικής σπουδαιότητας στην ίδια τοποθεσία. Τα πέντε αυτά σημεία πνευματικής εισροής είναι:

1. Λονδίνο …………………….Για τη Βρετανική Αυτοκρατορία.
2. Νέα Υόρκη ………………..Για το Δυτικό Ημισφαίριο.
3. Γενεύη ………………….Για την Ευρώπη, περιλαμβανομένης της Ε.Σ.Σ.Δ.
4. Τόκιο ………………………..Για την Άπω Ανατολή.
5. Νταρτζήλιγκ ………………Για την Ινδία και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας.

Αργότερα θα προστεθούν σ’ αυτά δύο ακόμη σημεία ενέργειας, αλλά δεν ήρθε ακόμη ο καιρός. Διαμέσου των πέντε αυτών τόπων και των γειτονικών τους περιοχών διαχύνεται η ενέργεια των πέντε ακτίνων, ρυθμίζοντας τον κόσμο των ανθρώπων, οδηγώντας σε αποτελέσματα βαθιάς σημασίας και προσδιορίζοντας την πορεία των γεγονότων. Τα πέντε αυτά σημεία ρυθμιστικής ενέργειας (παρά το γεγονός ότι η ενέργεια που ρέει δια του Νταρτζήλιγκ δεν έφθασε ακόμη σε πλήρη ισχύ) δημιουργούν δύο τρίγωνα δύναμης με την αλληλοσχέτισή τους:

1. Λονδίνο. Νέα Υόρκη. Νταρτζήλιγκ.
2. Τόκυο. Νέα Υόρκη. Γενεύη.

Η Γενεύη και το Νταρτζήλιγκ είναι δύο κέντρα δια των οποίων μπορεί να κατευθυνθεί καθαρή πνευματική ενέργεια με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ό,τι στα υπόλοιπα τρία· αποτελούν συνεπώς τις ανώτερες κορυφές των αντίστοιχων τριγώνων τους. Είναι επίσης περισσότερο υποκειμενικές στην επίδρασή τους από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή το Τόκυο. Μαζί σχηματίζουν σήμερα τα πέντε κέντρα “παρωθητικής ενέργειας”.
Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρει να γνωρίζετε τις κυβερνώσες ακτίνες και τα αστρολογικά ζώδια των πέντε αυτών κέντρων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι ακτίνες προσωπικότητας αλλάζουν από περίοδο σε περίοδο σε σχέση με τις χώρες και τις πόλεις όπως ακριβώς και με τα ανθρώπινα όντα σαν άτομα:

Πόλη ………………..Ψυχή ………….Προσωπικότητα …………………Ζώδιο
Λονδίνο ………….5η ακτίνα …………7η ακτίνα ………………………Δίδυμοι.
Νέα Υόρκη ……..2η ακτίνα …………3η ακτίνα ……………………….Καρκίνος.
Τόκυο …………….6η ακτίνα …………4η ακτίνα ……………………….Καρκίνος.
Γενεύη ……………1η ακτίνα …………2η ακτίνα ……………………….Λέων.
Νταρτζήλιγκ ……2η ακτίνα …………5η ακτίνα ………………………Σκορπιός.

Αν οι σπουδαστές μελετήσουν αυτές τις πληροφορίες σε σχέση με όσα δίνονται αλλού αναφορικά με τα έθνη και τις άλλες πόλεις, οι αλληλοσυσχετίσεις που προβάλλουν τώρα στις παγκόσμιες υποθέσεις θα ιδωθούν σαν αποτέλεσμα της επίδρασης αυτών των δυνάμεων και ενεργειών και συνεπώς σαν αναπόφευκτες σε ορισμένο βαθμό. Η χρήση της ενέργειας μπορεί να γίνει πάνω σε λανθασμένες γραμμές, προκαλώντας χωρισμό και δυσχέρεια· μπορεί να γίνει πάνω σε ορθές γραμμές, οδηγώντας σε τελική αρμονία και κατανόηση· αλλά η ενέργεια είναι εκεί και πρέπει να κάνει αισθητά τα αποτελέσματά της. Όπως στην ατομική ζωή, σαν αποτέλεσμα της επίδρασης της ψυχικής ενέργειας στη μορφική όψη θα κυριαρχήσει η μια ή η άλλη ακτίνα.
Αν το πρόσωπο ή το έθνος είναι πνευματικά προσανατολισμένο, το αποτέλεσμα της ενεργειακής κρούσης θα είναι καλό και θα οδηγήσει στην εκπλήρωση του θείου σχεδίου κι έτσι θα είναι τελείως εποικοδομητικό. Όταν κυριαρχεί η δύναμη της προσωπικότητας, τα αποτελέσματα θα είναι καταστρεπτικά και μπορεί να παρεμποδίσουν πρόσκαιρα το θείο Σκοπό. Ωστόσο ακόμη και η δύναμη που στρέφεται σε καταστροφικούς σκοπούς μπορεί και τελικά εργάζεται για το καλό, γιατί η τάση της εξελικτικής δύναμης είναι αμετάβλητη, βασιζόμενη στη Θέληση-για-το-καλό της ίδιας της Θειότητος. Η εισρέουσα ψυχική ενέργεια μπορεί να επιβραδυνθεί ή να επιταχυνθεί στην πορεία της ανάλογα με το σκοπό, την έφεση και τον προσανατολισμό της οντότητας (ανθρώπινης ή εθνικής)· μπορεί να εκφράσει ψυχικό σκοπό ή προσωπική ιδιοτέλεια αλλά η ενδόμυχη παρόρμηση για βελτίωση θα θριαμβεύσει αναπόφευκτα.

Το όλο αυτό ζήτημα των πλανητικών κέντρων και της ενέργειας που αποδεσμεύουν είναι φυσικά μεγάλου ενδιαφέροντος και υπέρτατης σημασίας, αν μπορούσαμε να το αντιληφθούμε. Κάποια μεγάλη αλήθεια συγκαλύπτεται πίσω απ’ την τάση όλων των λαών να θεωρούν ορισμένες πόλεις και τοποθεσίες σαν ιερές και ξεχωριστές για την πνευματική τους αξία· τις καθιστούν στόχο των προσκυνημάτων τους· σε σχέση με το ανθρώπινο ον ισχύει η ίδια αναλογία και για κάποιο λόγο η καρδιά θεωρείται ιερότερη και πιο επιθυμητή στην έκφρασή της από την κεφαλή. Όλα αυτά δείχνουν μια έμφυτη αναγνώριση από μέρους της ανθρωπότητας ότι πίσω από την εξωτερική μορφή βρίσκεται πάντοτε το άψαυστο, το πραγματικό και το ιερό.

Θα ήθελα να επεκταθώ κάπως σ’ αυτό το ζήτημα των κέντρων δια των οποίων ρέει σήμερα πνευματική ενέργεια, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε τώρα είναι γενικού ενδιαφέροντος κι όχι ατομικής σημασίας. Επιχειρηματολογώντας, όπως πρέπει πάντοτε να κάνουμε, από το παγκόσμιο στο ιδιαίτερο, είναι ουσιώδες για την ανθρωπότητα να συσχετίσει το μηχανισμό της με το μεγαλύτερο μηχανισμό (ολόκληρη την πλανητική μας ζωή) και να θεωρήσει αυτό που καλείται “η ψυχή κάποιου” σαν ένα απειροελάχιστο τμήμα της παγκόσμιας ψυχής. Είναι επίσης αναγκαίο για τον άνθρωπο να σχετίσει την ψυχή του με την προσωπικότητά του, θεωρώντας αμφότερες σαν όψεις κι ακέραια μέρη της ανθρώπινης οικογένειας. Αυτό θα συμβαίνει όλο και περισσότερο. Η διαδικασία αυτή αρχίζει να καταδεικνύεται στη σταθερά διευρυνόμενη ομαδική, εθνική και φυλετική συνείδηση που εκδηλώνει σήμερα η ανθρωπότητα – μια συνείδηση που παρουσιάζεται σαν πνευματική περιεκτικότητα ή σαν ανώμαλη και μοχθηρή προσπάθεια (από τη σκοπιά της ψυχής) να συνενωθούν και να συγχωνευθούν όλα τα έθνη σε μια παγκόσμια τάξη, βασισμένη σε υλικούς στόχους και κυριαρχούμενη από ένα υλικό όραμα. ……

(Από το βιβλίο ««Το πεπρωμένο των Εθνών»)

Σχόλια του oros777

Αγαπητέ alfa-omega θα μπορούσα να συνεχίσω για λίγο ακόμη το απόσπασμα αλλά το σταματώ εδώ για να μην κουράσω.
Στην συνέχεια του κειμένου του βιβλίου γράφονται μερικά πράγματα για την κάθε μία πόλη ξεχωριστά και φυσικά για τον ρόλο τους στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Όπως θα παρατηρήσεις από το παραπάνω κείμενο πάλι έχουμε την εμφάνιση των επτά ακτίνων, που μαζί με τις αστρολογικές ενέργειες αποτελούν μία νέα διάσταση προβληματισμού στην σκέψη του πνευματικού και προσανατολισμένου αναζητητή.

Αν θα ήθελες θα μπορούσα να συνεχίσω για λίγο την παράθεση του κειμένου κάποια άλλη στιγμή.

Σε χαιρετώ φιλικότατα

Καλημέρα

Γνώθι σαυτόν

17/02/2008, 12:05:31

Αυτό που με κάνει να απορώ αγαπητέ oros 777 ,είναι ο ΟΡΘΟΣ τρόπος αντίληψης .
Προσωπικά δέχομαι , ότι οτιδήποτε υπάρχει , έχει τουλάχιστον δύο μορφές , την εσωτερική & την εξωτερική .
Αυτό που με προβληματίζει είναι , γιατί το δέχομαι αυτό ως ένα πολύ αυτονόητο γεγονός ;

Βέβαια έχω προχωρήσει σε αυτήν την απάντηση λίγο περισσότερο μπροστά ,με το διάβασμα των επτα ακτίνων .
Πρέπει βέβαια να μελετήσω περισσότερο ,την ακτίνα στην οποία βρίσκομαι ,για να νοήσω πλήρως .

Γράφω για τις ακτίνες , διότι εκεί βρίσκεται το ΜΥΣΤΙΚΟ ( αν μπορώ να το γράψω έτσι ) ,της ατομικής συμπερυφοράς κάθε ανθρώπου και βέβαια της κατανόησης της απο τον ίδιο .

Αν είναι ώριμη η όχι η στιγμή ,για να ανοιχθεί αυτό το θέμα , το αφήνω στην κρίση σου .

oros777Μέλος
18/02/2008, 13:30:03

Αγαπητέ alfa-omega

quote:
alfa-omega Αυτό που με κάνει να απορώ αγαπητέ oros 777 ,είναι ο ΟΡΘΟΣ τρόπος αντίληψης .
Προσωπικά δέχομαι , ότι οτιδήποτε υπάρχει , έχει τουλάχιστον δύο μορφές , την εσωτερική & την εξωτερική .
Αυτό που με προβληματίζει είναι , γιατί το δέχομαι αυτό ως ένα πολύ αυτονόητο γεγονός ;

Βέβαια έχω προχωρήσει σε αυτήν την απάντηση λίγο περισσότερο μπροστά ,με το διάβασμα των επτα ακτίνων .
Πρέπει βέβαια να μελετήσω περισσότερο ,την ακτίνα στην οποία βρίσκομαι ,για να νοήσω πλήρως .

Γράφω για τις ακτίνες , διότι εκεί βρίσκεται το ΜΥΣΤΙΚΟ ( αν μπορώ να το γράψω έτσι ) ,της ατομικής συμπερυφοράς κάθε ανθρώπου και βέβαια της κατανόησης της απο τον ίδιο .

Αν είναι ώριμη η όχι η στιγμή ,για να ανοιχθεί αυτό το θέμα , το αφήνω στην κρίση σου .

Σχετικά με τον ΟΡΘΟ τρόπο αντίληψης μπορούν να ειπωθούν αρκετά πράγματα. Όμως, το πρόβλημα βρίσκεται σ’ αυτές τις ίδιες τις λέξεις οι οποίες μεταφέρουν διαφορετικά νοήματα στις συνειδήσεις μας.
Έχω την άποψη ότι αυτό ξεκινά από πολύ βαθιά και γι’ αυτό εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, γιατί το ανθρώπινο σύστημα είναι έτσι δομημένο, που εμποδίζει την κατανόηση.

Θα προσπαθήσω να κάνω μία μικρή εισήγηση σχετικά μ’ αυτό.

Στον εσωτερισμό υπάρχει η εξής διδαχή:
Ότι για να προχωρήσει κάποιος στην κατανόηση, θα πρέπει να μάθει να διακρίνει μεταξύ του «Ορθού από το απατηλό, του Φωτός από το σκότος και της Αθανασίας από τον θάνατο».

Τι όμως σημαίνουν οι παραπάνω λέξεις;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που λειτουργούν υλιστικά, δηλαδή που σκέφτονται με όρους μορφών, «Ορθό τρόπο αντίληψης» ονομάζουν οτιδήποτε σχετίζεται με αφετηρία τον υλικό κόσμο (κυρίως αυτά που αντιλαμβάνονται με τις πέντε αισθήσεις τους). Οι υλιστές τείνουν να ονομάζουν «απατηλό» οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουν σχετικά με τους πνευματικούς χώρους.
Αντιθέτως οι άνθρωποι που λειτουργούν πνευματικά ονομάζουν «Ορθό τρόπο αντίληψης» οτιδήποτε σχετίζεται με την Ψυχή – Πνεύμα και απατηλό οτιδήποτε σχετίζεται με τον υλισμό.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι υφίσταται η εξωτερική γνώση που κινείται κυρίως με αφετηρία τον υλισμό και η εσωτερική γνώση που συνειδητοποιεί την πραγματικότητα με αφετηρία την Ψυχή – Πνεύμα.

Για την εξωτερική γνώση ο Ορθός τρόπος αντίληψης σχετίζεται με τον υλισμό, ενώ για την εσωτερική γνώση ο Ορθός τρόπος αντίληψης σχετίζεται με την Ψυχή - Πνεύμα.

Μεταξύ όμως των υλιστών και των πνευματικών ανθρώπων υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες συνείδησης, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι στις μέρες μας να αισθάνονται μπερδεμένοι και άλλοτε να φαίνεται ότι ακολουθούν την μία ή την άλλη οδό, (να σύρονται μια από εδώ και μια από εκεί στην πράξη, στην καθημερινή βίωση).

Εσύ τώρα, έχω την άποψη ότι δέχεσαι ορισμένες πραγματικότητες σχετικά με την Ψυχή – Πνεύμα ως αυτονόητες, γιατί ο τύπος της συνείδησής σου είναι τέτοιας ποιότητας που να τις δέχεσαι. (Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα όλοι οι άνθρωποι διαφοροποιούμαστε από λίγο έως πάρα πολύ ως προς τον χαρακτήρα, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι αυτή η σύσταση και δομή της συνείδησής μας, είναι από λίγο έως πάρα πολύ διαφορετική.)

Τώρα για τις ΑΚΤΙΝΕΣ μερικά πράγματα.

Πράγματι και εμένα η άποψή μου είναι το «ΜΥΣΤΙΚΟ» βρίσκεται στις ακτίνες. Οι ακτίνες όμως είναι ένα θέμα που θεωρείται σχετικά πολύ «ΝΕΟ» στους κύκλους του Εσωτερισμού.
Θα μπορούσα να πραγματοποιήσω μία αρκετά μεγάλη ανάλυση σχετικά με το θέμα αλλά πρέπει αναγκαστικά να προηγηθούν αρκετά προηγουμένως.
Στο αρχικό διάγραμμα αυτού του θέματος μπορεί να παρατηρήσει κάποιος ότι οι Ακτίνες είναι τμήμα της «Ηλιακής Ιεραρχίας» ενώ αυτό με το οποίο έχουμε καταπιαστεί κυρίως στην συνέχεια σχετιζόταν με την «Πλανητική Ιεραρχία».

Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω με την σειρά μου αγαπητέ alfa-omega πως θα μπορούσα να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με τις «ΑΚΤΙΝΕΣ» που θεωρείται πολύ περισσότερο ανεβασμένο νοηματικά, όταν προηγουμένως δεν έγιναν αποδεκτά (εκτός από ελάχιστους), όσα προηγήθηκαν;

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την βιβλιογραφία σχετικό με την «Νέα Διδασκαλία».

ΝΕΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ – ΝΕΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ποιες είναι άραγε μερικές από τις νεότερες αυτές αλήθειες για τις οποίες είμαι υπεύθυνος ως διαβιβαστικός πράκτορας στον κόσμο των σπουδαστών του αποκρυφισμού; Ας τις αναφέρω σύντομα με τη σειρά της σχετικής τους σπουδαιότητας:

1. Η Διδασκαλία για τη Σαμπάλλα. Λίγα είχαν πάντα δοθεί γι’ αυτό το θέμα. Μόνο το όνομα ήταν γνωστό. Η διδασκαλία αυτή περιλαμβάνει:

α. Πληροφορίες ως προς τη φύση της όψης θέληση.
β. Ενδείξεις ως προς τους υποκείμενους σκοπούς του Σανάτ Κουμάρα.
γ. Οδηγίες ως προς τη δόμηση της ανταχκάρανα, που είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη εναδικής συνείδησης και συνεπώς το πρώτο βήμα για την Οδό της Ανώτερης Εξέλιξης.

2. Η Διδασκαλία για τη Νέα Μαθητεία. Αυτή υπήρξε επαναστατική όσον αφορά τις παλιότερες σχολές αποκρυφισμού. Η διδασκαλία περιλαμβάνει:

α. Μια παρουσίαση της νέας στάσης των Διδασκάλων προς τους μαθητές Τους, λόγω της ταχείας ανέλιξης της νοητικής αρχής και της ανάπτυξης της αρχής της “ελεύθερης βούλησης”. Η μεταβληθείσα αυτή τεχνική απορρίπτει τις παλιές στάσεις, όπως εκείνες που περιγράφονται στη Θεοσοφική φιλολογία και ήταν μια αναγνώριση των δυσκολιών διόρθωσης της εσφαλμένης εντύπωσης που δόθηκε και η οποία παρακίνησε την Ε.Π.Μπ. σε μια από τις ανακοινώσεις της στο Εσωτερικό Τμήμα της εποχής της να εκφράσει τη λύπη της επειδή ανέφερε τα ονόματά Τους. Η πρώιμη αυτή παρουσίαση ήταν χρήσιμη, αλλά εξυπηρέτησε πλέον το σκοπό της. Αν οι σχολές που βασίζονται στις παλιές μεθόδους δεν αλλάξουν τις τεχνικές τους και την προσέγγισή τους στην αλήθεια, θα εξαφανισθούν.
β. Πληροφορίες ως προς τη σύσταση της Ιεραρχίας και των διαφόρων Άσραμ απ’ τα οποία αποτελείται. Παρουσίασα την Ιεραρχία σαν το Άσραμ του Σανάτ Κουμάρα στην επταπλή του μορφή, συνδέοντας έτσι τη θέληση και την αγάπη.
γ. Μια παρουσίαση του νεότερου τύπου διαλογισμών, με την έμφασή του στον οραματισμό και τη χρήση της δημιουργικής φαντασίας· παρουσίασα ένα σύστημα διαλογισμού που εξάλειφε την προσοχή που δινόταν μέχρι τότε στα προσωπικά προβλήματα και την έντονη προηγούμενη εστίαση στη σχέση του μαθητή και του Διδασκάλου. Ο βασικός τόνος της ομαδικής συγχώνευσης και της υπηρεσίας υπόκειται στη νεότερη μορφή διαλογισμού κι όχι η ισχυρή αυτή έμφαση στην προσωπική σχέση του μαθητή με το Διδάσκαλο και στην επίτευξη του ζηλωτή ατομικά. Αυτή εκφυλίσθηκε σε μια μορφή πνευματικής ιδιοτέλειας και χωριστικότητας.

3. Η Διδασκαλία για τις Επτά Ακτίνες. Το γεγονός των επτά ακτίνων ήταν καλά γνωστό στους αρχηγούς της Θεοσοφικής Εταιρείας, αναφέρθηκε πολύ αφηρημένα κι αόριστα στη Μυστική Δοξασία κι αποτέλεσε σε στοιχειώδη μορφή κάποια διδασκαλία που δινόταν στο Εσωτερικό Τμήμα· δίνονταν τα ονόματα των ακτίνων και μεταδίδονταν κάποιες πληροφορίες για τις ποιότητές τους και τους Διδασκάλους επί των ακτίνων, αλλά τίποτε άλλο. Έδωσα πολλές πληροφορίες πάνω στο θέμα και προσπάθησα να δείξω τη σημασία αυτής της διδασκαλίας απ’ την ψυχολογική σκοπιά, επειδή η νέα ψυχολογία διαμορφώνεται τώρα. Αν η εσωτερική διδασκαλία πρόκειται τελικά να γίνει κοινή στην παρουσίασή της, θα δοθεί πάνω στις γραμμές της ψυχολογίας, γιατί η εσωτερική διδασκαλία στην πληρέστατη και βαθύτατη έννοιά της αφορά την όψη συνείδηση του ανθρώπου και του Θεού.

4. Η Διδασκαλία για τη νέα Αστρολογία. Και η διδασκαλία αυτή δόθηκε σε λίγες εκατοντάδες σπουδαστών πριν την έκδοσή της σε μορφή βιβλίου. Η νέα αυτή αστρολογία αγνοήθηκε μέχρι τώρα απ’ όσους αστρολόγους τη διάβασαν και (με την εξαίρεση τεσσάρων αστρολόγων που την εκτίμησαν βαθιά αλλά θα επιθυμούσαν να ήμουν περισσότερο σαφής) δε βλέπουν πολλά σ’ αυτή. Έδωσα αρκετά, αν μπορούσε να το αντιληφθεί ο ανοιχτόμυαλος αστρολόγος, για να εδραιωθεί η νέα αστρολογία σε σταθερή βάση· η ακρίβεια όσων έδωσα θα διακριβωθεί με την πάροδο του χρόνου, όταν οι αστρολόγοι που ασχολούνται με τα ωροσκόπια των προχωρημένων ανθρώπων και των μαθητών χρησιμοποιήσουν τους εσωτερικούς πλανήτες όπως δόθηκαν από μένα κι όχι τους ορθόδοξους πλανήτες όπως γίνεται συνήθως. Η ακρίβεια των συμπερασμάτων τους θα εξαρτηθεί αναγκαστικά από το σημείο ανάπτυξής τους κι επίσης απ’ την ικανότητά τους ν’ αναγνωρίζουν ένα προχωρημένο πρόσωπο, ένα μαθητή ή ένα μυημένο όταν τον συναντούν και αναλαμβάνουν να καταστρώσουν το ωροσκόπιο του. Αν οι ίδιοι είναι προχωρημένοι μαθητές, μπορεί να έχουν την τάση να θέτουν πολύ αυστηρά πρότυπα για όσους ζητούν αστρολογικά συμπεράσματα κι έτσι θα αποτυγχάνουν ν’ αναγνωρίσουν ένα μαθητή· αν δεν είναι προχωρημένοι, μπορεί να θεωρούν σαν προχωρημένους ανθρώπους που απέχουν πολύ απ’ το να είναι ακόμη κι αληθινοί ζηλωτές. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις το ωροσκόπιο μπορεί τότε ν’ αποδειχθεί ανακριβές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιούνται οι εσωτερικοί πλανήτες σε σχέση με το μέσο άνθρωπο.

5. Πληροφορίες για το Νέο Όμιλο Yπηρετών του Κόσμου και το έργο του. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν:

α. Την αναγνώριση αυτού του ομίλου σαν ενδιάμεσου μεταξύ της Ιεραρχίας και της Ανθρωπότητας.
β. Τη φύση του έργου του καθώς επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχή και καθώς επιδιώκει δια της μεσολάβησης των ανδρών και γυναικών καλής θέλησης να καθορίσει την περίοδο στην οποία ζούμε.
γ. Το έργο των Τριγώνων που ενσωματώνει δύο φάσεις του έργου του, δηλαδή το σχηματισμό του δικτύου φωτός σαν τον αγωγό επικοινωνίας μεταξύ της Ιεραρχίας και της Ανθρωπότητας και τον ταυτόχρονο σχηματισμό του δικτύου καλής θέλησης, που είναι η αντικειμενική έκφραση της υποκειμενικής επίδρασης του φωτός. Συλλογισθείτε αυτή τη δήλωση.

6. Η απόπειρα σχηματισμού ενός εξωτερικού κλάδου των εσώτερων Άσραμ. Αυτή καταδεικνύεται στο έργο που έκανα με μια ειδική ομάδα ζηλωτών κι αποδεγμένων μαθητών των οποίων οι οδηγίες που εκπορεύθηκαν από το Άσραμ μου, ενσωματώθηκαν στο βιβλίο Μαθητεία στη Νέα Εποχή (Τόμ. Ι και ΙΙ).

7. Διδασκαλία πάνω στη νέα παγκόσμια θρησκεία, με την έμφασή της στις περιόδους των τριών κύριων Πανσελήνων (Κριού, Ταύρου, Διδύμων, που συμπίπτουν συνήθως τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα) και των εννέα (περιστασιακά δέκα) μικρότερων Πανσελήνων κάθε έτους. Αυτή οδηγεί σε μια επακόλουθη σχέση που εδραιώνεται μεταξύ του έργου του Χριστού και του Βούδδα στις διάνοιες των ανθρώπων με πνευματική κλίση παντού στον κόσμο, με αποτέλεσμα μια μεγάλη διεύρυνση της ανθρώπινης έφεσης. Το έργο αυτό είναι ακόμη εμβρυώδες, αλλά πρέπει να λάβει μεγαλύτερη προσοχή. Τελικά θα καταδειχθεί σαν η κύρια συνδετική μονάδα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ιδιαίτερα αν φανερωθεί ότι ο Σρι Κρίσνα είναι μια προγενέστερη ενσάρκωση του Κυρίου της Αγάπης, του Χριστού. Έτσι θα συνδεθούν στενά τρεις μεγάλες παγκόσμιες θρησκείες – η Χριστιανική, η Ινδουιστική και η Βουδδιστική – ενώ η Μωαμεθανική πίστη θα βρεθεί ότι συνδέεται με τη Χριστιανική πίστη, επειδή ενσωματώνει το έργο του Διδασκάλου Ιησού καθώς επισκίασε έναν από τους πρεσβύτερους μαθητές Του, έναν πολύ προχωρημένο μυημένο, τον Μωάμεθ.
Μια στενή μελέτη όλων των ανωτέρω θα σας δείξει τις γραμμές πάνω στις οποίες θα επιθυμούσα να δω να διευρύνεται το έργο στα μελλοντικά χρόνια. Θα ζητούσα μια προσεκτική μελέτη αυτών των λόγων, γιατί τη θεωρώ σαν μια σπουδαία οδηγία η οποία μπορεί να θεωρηθεί σαν σκελετώδης περιγραφή του έργου που επιθυμώ να δω να γίνεται. Συνεπάγεται εντατικοποίηση του έργου του προχωρημένου τμήματος της Σχολής Αρκέην, μεγαλύτερη έμφαση στις συναντήσεις της Πανσελήνου, προσεκτική οργάνωση του έργου των Τριγώνων και της Καλής Θέλησης σαν μια πρόσθετη προσπάθεια να βοηθηθεί το έργο του Νέου Ομίλου Yπηρετών του Κόσμου συν μια προσπάθεια αναγνώρισης των μελών του Νέου Ομίλου οποτεδήποτε κι οπουδήποτε βρεθούν. Δε θα είναι καθόλου εύκολο έργο, αδελφοί μου, αν ψάχνετε μόνο για εκείνους που σκέπτονται κι εργάζονται με το δικό σας τρόπο ή αναγνωρίζουν την Ιεραρχία όπως την αναγνωρίζετε εσείς, ή αν αποκλείετε όσους εργάζονται σε θρησκευτικά ή άλλα πεδία με τρόπο διαφορετικό απ’ το δικό σας. Μην ξεχνάτε, για παράδειγμα, ότι το μεγάλο Εργατικό Κίνημα στον κόσμο εγκαινιάσθηκε από έναν απ’ τους Διδασκάλους κι αυτή την εποχή διευθύνεται απ’ το Άσραμ Του.
Αρχίζουμε τώρα μια λεπτομερή ανάλυση του Κανόνα ΧΙΙΙ. Στις προηγούμενες σελίδες σας έδωσα ορισμένες πλατιές αρχές και σκιαγράφησα μια νέα όψη του έργου που έχω αναλάβει να κάνω για την ανθρωπότητα – με οδηγίες απ’ την Ιεραρχία. Η διδασκαλία που έδωσα εκεί είναι πολύ δυσνόητη· μικρό μέρος της μπορεί επί του παρόντος να είναι πραγματικά χρήσιμο στην πλειονότητα των ζηλωτών, αλλά μια πλατιά και γενική ιδέα μπορεί να πάρει μορφή και να προσφέρει το ακλόνητο υπόβαθρο για μεταγενέστερη διδασκαλία. Θα ήθελα να θυμάστε ότι η διδασκαλία που έδωσα ήταν ενδιάμεσης φύσης, όπως εκείνη που δόθηκε απ’ την Ε.Π.Μπ. υπό τις οδηγίες μου ήταν προπαρασκευαστική.

Η διδασκαλία που σχεδιάσθηκε απ’ την Ιεραρχία για να προηγηθεί και να ρυθμίσει τη Νέα Εποχή, την Υδροχοϊκή Εποχή, διαιρείται σε τρεις κατηγορίες:

1. Προπαρασκευαστική, η οποία δόθηκε το 1875-1890…εγράφη απ’ την Ε.Π.Μπ.

2. Ενδιάμεση, η οποία δόθηκε το 1919-1949…εγράφη από την Α.Α.Μπ.

3. Αποκαλυπτική, η οποία θα προβάλλει μετά το 1975…θα δοθεί σε παγκόσμια κλίμακα μέσω του ραδιοφώνου.

Στον επόμενο αιώνα και τις αρχές του θα εμφανισθεί ένας μυημένος και θα συνεχίσει αυτή τη διδασκαλία. (δηλαδή τον σημερινό) Θα είναι κάτω απ’ την ίδια “εντύπωση”, γιατί το έργο μου (Djwhal Khul) δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί κι αυτή η σειρά των γεφυρωτικών πραγματειών μεταξύ της υλικής γνώσης του ανθρώπου και της επιστήμης των μυημένων έχει ακόμη να διατρέξει μια άλλη φάση. Το υπόλοιπο αυτού του αιώνα, όπως σας είπα αλλού (Πεπρωμένο των Εθνών, σελ. 106), πρέπει ν’ αφιερωθεί στην ανοικοδόμηση του βωμού της ζωής του ανθρώπου, στην αναστύλωση της μορφής της ζωής της ανθρωπότητας, στην ανασύσταση του νέου πολιτισμού πάνω στα θεμέλια του παλιού και στην αναδιοργάνωση των δομών της παγκόσμιας σκέψης, της παγκόσμιας πολιτικής, καθώς και στην αναδιανομή των παγκόσμιων πόρων σύμφωνα με το θείο σκοπό. Τότε και μόνο τότε θα είναι εφικτό να συνεχισθεί η αποκάλυψη.

(Από το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις»)

Χαιρετώ ευχόμενος εποικοδομητικό προβληματισμό.

Υ. Γ. του oros777 Προφανώς σχετικά με αυτό που αναφέρεται ως 3. Αποκαλυπτική, η οποία θα προβάλλει μετά το 1975…θα δοθεί σε παγκόσμια κλίμακα μέσω του ραδιοφώνου., όταν γράφτηκε το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις» (πριν μισό αιώνα περίπου) δεν υπήρχαν τα σύγχρονα μέσα μετάδοσης πληροφοριών (όπως το internet κτλ.), γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε συνοπτικά η φράση μέσω του ραδιοφώνου.

Γνώθι σαυτόν

22/02/2008, 12:59:05
quote:

Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω με την σειρά μου αγαπητέ alfa-omega πως θα μπορούσα να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με τις «ΑΚΤΙΝΕΣ» που θεωρείται πολύ περισσότερο ανεβασμένο νοηματικά, όταν προηγουμένως δεν έγιναν αποδεκτά (εκτός από ελάχιστους), όσα προηγήθηκαν;

Γνώθι σαυτόν

Για να δεχθεί κάποιος οτιδήποτε , που έχει σχέση με το άτομό του , πρέπει να έχει μία ιδέα ,για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ίδιος και οι συνάνθρωποί του .
Να του δημιουργηθεί η απορία ,γιατί συμπερυφέρομαι έτσι και όχι αλοιώς ;
Η να είναι τόσο μελετημένος στο θέμα στο οποίο παραθέτεις κείμενα και προσωπικές σου απόψεις , ώστε να υπάρχει ταύτιση απόψεων .

Σε τελική ανάλυση , αν αυτά που θα μπορούσες να γράψεις για τις ακτινες , τα αντιληφθούμε η όχι , όλοι εμείς που προσπαθούμε να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας , εξαρτάται απο τον τρόπο , που θα παρουσιάσεις το θέμα .
Αν είσαι ικανός να παρουσιάζεις πολύπλοκα θέματα με απλό τρόπο, θα πετύχει το θέμα των ακτίνων τον στόχο του .
Αν διέθετα τις δικές σου γνώσεις στα εσωτερικά πεδία , αγαπητέ oros 777 θα το ρισκάριζα .

oros777Μέλος
22/02/2008, 22:39:23

Αγαπητέ φίλε alfa-omega

quote:
alfa-omega Για να δεχθεί κάποιος οτιδήποτε , που έχει σχέση με το άτομό του , πρέπει να έχει μία ιδέα ,για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ίδιος και οι συνάνθρωποί του .
Να του δημιουργηθεί η απορία ,γιατί συμπερυφέρομαι έτσι και όχι αλοιώς ;
Η να είναι τόσο μελετημένος στο θέμα στο οποίο παραθέτεις κείμενα και προσωπικές σου απόψεις , ώστε να υπάρχει ταύτιση απόψεων .

Σε τελική ανάλυση , αν αυτά που θα μπορούσες να γράψεις για τις ακτινες , τα αντιληφθούμε η όχι , όλοι εμείς που προσπαθούμε να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας , εξαρτάται απο τον τρόπο , που θα παρουσιάσεις το θέμα .
Αν είσαι ικανός να παρουσιάζεις πολύπλοκα θέματα με απλό τρόπο, θα πετύχει το θέμα των ακτίνων τον στόχο του .
Αν διέθετα τις δικές σου γνώσεις στα εσωτερικά πεδία , αγαπητέ oros 777 θα το ρισκάριζα .

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, γι’ αυτό προτείνω εφόσον το επιθυμείς να συνεχίσουμε την συζήτησή μας σχετικά με το θέμα των επτά ακτίνων σε ατομική βάση, μεταξύ μας.
Δηλαδή είτε με την ανταλλαγή προσωπικών email, είτε τηλεφωνικά, είτε με απ’ απευθείας συναντήσεις μας.

Σε χαιρετώ φιλικότατα

Καληνύχτα

Γνώθι σαυτόν

GurdjieffΝέο Μέλος
16/03/2008, 21:52:19
o φίλος oros777 αναφέρει

Πολλοί συνάνθρωποί μας που δεν έλκονται απ’ αυτή την διδασκαλία, αλλά έλκονται από άλλες διδασκαλίες όπως της Ντιόν Φόρτσουν, του Δον Χουάν και του Καστανέντα, ή του Γ. Γκουρτζίεφ για παράδειγμα, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί επικρατεί σ’ αυτές το στοιχείο της Μαγείας και της τρίτης ακτίνας της ενεργού νοημοσύνης (και της δράσης).

Μάλλον δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς αλλά αν κατατάσσεις την διδασκαλία τις Ντιόν Φόρτσουν σαν παρεμφερή με αυτή του Γκουρτζίεφ θέλω να σου πω ότι δεν συμφωνώ καθόλου.Δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ η μία διδασκαλία με την άλλη.Η Φόρτσουν ήταν καμπαλίστρια και η διδασκαλία του Γκουρτζίεφ δεν έχει να κάνει επουδενή με την καμπαλά.

Ακόμη δεν καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας ότι σε αυτές τις διδασκαλίες επικρατεί το στοιχείο της μαγείας.
αν μπορείς να το αναλύσεις λίγο.

δυστυχώς αν και έχω διαβάσει πολλά βιβλία δυτικού και ανατολικού αποκρυφισμού με την Αλίκη Μπέιλη δεν ασχολήθηκα ποτέ μου.
οπότε ίσως μου λείπει η κατάλληλη εκπαίδευση στο έργο της,που θα μου επέτρεπε την ευκολότερη κατανόηση των διδασκαλιών της.

Αν μπορείς πρότεινε κάποια βιβλία της με την σειρά που πιστεύεις
ότι θα ήταν η αρμόζουσα σε κάποιον που την ανακαλύπτει και θέλει να εντρυφήσει στην διδασκαλία της για πρώτη φορά.

www.excoco.nl/images/enneagram.gif