- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μόλις έρθει πιο κοντά στη Γη,τον άλλο μήνα,θα βαπτισθεί ανάλογα.
Είτε Fox.είτε Nibiru!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ξέρει αυτός από αυτά.
Όσο για το Fox θα τον αναλάβει προσωπικά ο Τσακ. ![]()
many questions, tiring answers
quote:...Και την ώρα που όλοι θα περιμένουμε τον Chuck Norris να μας σώσει... θα μας αποκαλυφθεί οτι το αληθινό του όνομα είναι Chuck Fox!
Όσο για το Fox θα τον αναλάβει προσωπικά ο Τσακ.
Και θα μας έχει ξεγελάσει όλους παίρνοντας την εξουσια
quote:
Αν δείτε λοιπόν,να ''ξεπετάγεται'' και να ''ακούγεται'' ένα τέτοιο όνομα στο μέλλον,να μην έχετε αμφιβολία οτι είναι αυτός!Απο το όνομα θα τον αναγνωρίσουμε...Αν και ίσως δεν χρειαστεί ούτε αυτό,διότι μην ξεχνάμε και τους 2 προφήτες......
Aν είναι έτσι,τότε υπάρχει ήδη!!
http://foxsecuritysolutions.com/Products.aspx
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Συνοδινός. 1Εσύ έχεις επιστημονική άποψη; Για ποιό πράγμα;
Φοβάσαι να μπεις στο συγκεκριμένο thread?
Δεν ξέρεις να κατανοείς αυτά που διαβάζεις?
Ντρέπεσαι να μας πεις ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ?
Τι απ'όλα αυτά?
Έλα και με τρώει η αγωνία...
quote:
Τέλος πάντων. Γράψε μου εσύ, που ακριβώς μέσα στην ανόητη φλυαρία σου βλέπεις τον Θεό της Βίβλου (ή κάποιο κακό πνεύμα έστω) κι εγώ θα΄ρθώ να σου πω την άποψή μου.
Βάζεις όρους (και μάλιστα θρησκειολογικούς) ως εχέγγυο για να συμμετάσχεις σε μια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ συζήτηση ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ θρησκειολογίας εκ μέρους μου???
Μάζεψε τα πούπουλά σου από το forum γιατί μπορεί να γλιστρήσει κανείς.
RUN LOLA, RUN...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 24/10/2012 22:30:05
quote:
macedonΧριστιανός Ορθόδοξος
quote:
και στις 25 Μαρτίου του 2018 έρχεται η Δευτέρα Παρουσία!"Περί δε της ημέρας εκείνης ή της ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ει μη ο Πατήρ" λέει ο Ιησούς. Εσύ από την άλλη φαίνεται να γνωρίζεις καλύτερα.
Εκεί ακριβώς "σκοντάφτουν" όοοοολοι όσοι δίνουν ημερομηνίες (τρομάρα τους).
Μόνο από τα σημεία των καιρών μπορείς να έχεις μια ένδειξη και πέραν τούτου ουδέν!
Χριστιανέ Ορθόδοξε μην ακούς κανέναν Μάξιμο/Μίνιμο.
ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και πρόσεξε πολύ καλά αυτά που σου λέει ο Doc...
Εσύ θα πληγωθείς στο τέλος, αλλά Χριστιανοί και άθεοι σε προειδοποίησαν αρκούντως...
Υ.Γ Γεια σου ρε macedon παπαδοπαίδι...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
"Περί δε της ημέρας εκείνης ή της ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ει μη ο Πατήρ" λέει ο Ιησούς. Εσύ από την άλλη φαίνεται να γνωρίζεις καλύτερα.
Εκεί ακριβώς "σκοντάφτουν" όοοοολοι όσοι δίνουν ημερομηνίες (τρομάρα τους).
Μόνο από τα σημεία των καιρών μπορείς να έχεις μια ένδειξη και πέραν τούτου ουδέν!
Χριστιανέ Ορθόδοξε μην ακούς κανέναν Μάξιμο/Μίνιμο.
ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και πρόσεξε πολύ καλά αυτά που σου λέει ο Doc...
Ερευνάτε τας Γραφάς
[/quote]
Συμφωνω απολυτα ετσι ακριβως οπως τα περιγραφεις, περι ημερομηνιών,μονο τα σημεια των καιρων ειναι οι ενδειξεις.Τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλωση.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
oros777 Δεν σου κρύβω ότι αρκετές φορές έως τώρα αμφιταλαντεύτηκα να συνεχίσω τις παραθέσεις στο esoterica. Εκείνο που εξακολουθεί να με απωθεί, είναι η διάθεση της στείρας αντιπαράθεσης ορισμένων (ευτυχώς λίγων τώρα).
Μα φίλε oros777 το πρώτο που πρέπει να μάθουμε σε κάθε εσωτερική «προσφορά» που δίνουμε, είναι πως δεν πρέπει να περιμένουμε επιβραβεύσει ή ακόμα και αποδοχή σε αυτά που λέμε από άλλους, αλλά και να κατανοούμε τον λόγο που πρέπει να συμβαίνει αυτό .
Βλέπεις ευτυχώς τίποτε δεν είναι εύκολο στον δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης και μαθητείας, κάθε αντιπαράθεση και κάθε μη αποδοχή σε αυτά που έχεις «προσφέρει/καταθέσει» με τα γραπτά σου εδώ μέσα, είναι απαραίτητη πρώτα για εσένα και μετά για όσους ασχολούνται με αυτά .
Πρώτο παράδειγμα περνώ τον ίδιο τον εαυτό μου, έχοντας διαβάσει όλα αυτά που έχεις γράψει και μην σε έχοντας ποτέ ρωτήσει αυτά που δεν αντιλαμβάνομαι και αυτό για τον λόγο ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά που μπορώ να κατανοήσω είναι αυτά που έχω «βιώσει» με τον δικό μου τρόπο, για τα υπόλοιπα που δεν μπορώ να αντιληφθώ (συνειδητοποιήσω) απλά ελπίζω…
.

Αγαπητέ elo
quote:
elo Μα φίλε oros777 το πρώτο που πρέπει να μάθουμε σε κάθε εσωτερική «προσφορά» που δίνουμε, είναι πως δεν πρέπει να περιμένουμε επιβραβεύσει ή ακόμα και αποδοχή σε αυτά που λέμε από άλλους, αλλά και να κατανοούμε τον λόγο που πρέπει να συμβαίνει αυτό .Βλέπεις ευτυχώς τίποτε δεν είναι εύκολο στον δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης και μαθητείας, κάθε αντιπαράθεση και κάθε μη αποδοχή σε αυτά που έχεις «προσφέρει/καταθέσει» με τα γραπτά σου εδώ μέσα, είναι απαραίτητη πρώτα για εσένα και μετά για όσους ασχολούνται με αυτά .
Πρώτο παράδειγμα περνώ τον ίδιο τον εαυτό μου, έχοντας διαβάσει όλα αυτά που έχεις γράψει και μην σε έχοντας ποτέ ρωτήσει αυτά που δεν αντιλαμβάνομαι και αυτό για τον λόγο ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά που μπορώ να κατανοήσω είναι αυτά που έχω «βιώσει» με τον δικό μου τρόπο, για τα υπόλοιπα που δεν μπορώ να αντιληφθώ (συνειδητοποιήσω) απλά ελπίζω… .
Χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία να πούμε μερικά πράγματα για την αντιπαράθεση.
Θα σου πω λοιπόν την γνώμη μου.
Οι άνθρωποι που αντιπαρατίθενται λειτουργούν προσωπικά. Λειτουργούν με αφετηρία την προσωπικότητά τους. Νομίζουν ότι γνωρίζουν την αλήθεια και προσπαθούν να την περάσουν στους άλλους. Οι προσωπικότητές μας λειτουργούν χωριστικά και αυτός είναι ο κύριος λόγος της τάσης αρκετών που δεν μπορούν να ελέγξουν την προσωπικότητα να λειτουργούν με διάθεση αντιπαράθεσης. Προσπαθούν δηλαδή να επιβάλουν ή να υποβάλουν τους άλλους σ’ αυτά που λένε.
Οι άνθρωποι που αποφάσισαν να ζουν ως εάν ψυχές δεν λειτουργούν με τους κανόνες της αντιπαραθετικής διάθεσης της προσωπικότητας, αλλά με τους κανόνες της ενωτικής διάθεσης της ψυχής!
Μαθαίνουν να μην αντιπαρατίθενται και προπαντός δεν ζητούν ΤΙΠΟΤΕ για τον χωριστό εαυτό που είναι η προσωπικότητα.
Μήπως επομένως έκανες λάθος με αυτό που έγραψες;
κάθε αντιπαράθεση και κάθε μη αποδοχή σε αυτά που έχεις «προσφέρει/καταθέσει» με τα γραπτά σου εδώ μέσα, είναι απαραίτητη πρώτα για εσένα και μετά για όσους ασχολούνται με αυτά .
Έχω γράψει επανειλημμένα ότι οι άνθρωποι διαφέρουν από λίγο έως πάρα πολύ στον χαρακτήρα! Θα σου ήταν δύσκολο να κατανοήσεις ότι τα κίνητρά μας (το ατομικό μου και το ατομικό σου κίνητρο) μπορεί να είναι πολύ διαφοροποιημένα;
Σε χαιρετώ φιλικά
Καλό σου βράδυ
Γνώθι σαυτόν
Όπως επίσης και θα συμπληρώσω ότι και ο άνθρωπος/οι που κατάφερε να ξεπεράσει το Εγώ του και να «λειτουργεί» με τους κανόνες της ενωτικής διάθεσης της ψυχής, το κατάφερε μέσα από μια αρκετά επίπονη αναζήτηση της ίδιας του ψυχής .
Αυτός είναι και ο λόγος για αυτά που έγραψα «κάθε αντιπαράθεση και κάθε μη αποδοχή σε αυτά που έχεις «προσφέρει/καταθέσει» με τα γραπτά σου εδώ μέσα, είναι απαραίτητη πρώτα για εσένα και μετά για όσους ασχολούνται με αυτά .»
Ότι ακόμα και αν είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες και ακόμα και τα κίνητρα μας να είναι διαφορετικά, ο σκοπός του ανθρώπου είναι ένας και αυτό γιατί ο άνθρωπος (πνεύμα / ψυχή) πάντα θα είναι ένα κομμάτι του ένα, μέσα στο Ένα (Όλο) .
Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, αλλά όταν διάβασα το «παράπονο» σου «Δεν σου κρύβω ότι αρκετές φορές έως τώρα αμφιταλαντεύτηκα να συνεχίσω τις παραθέσεις στο esoterica. Εκείνο που εξακολουθεί να με απωθεί, είναι η διάθεση της στείρας αντιπαράθεσης ορισμένων (ευτυχώς λίγων τώρα).» ένοιωσα έναν άνθρωπο, αναζητητή μιας εσωτερικής γνώσης, που δυστυχώς δεν εστιάζει στο κάθε συναίσθημα του και δεν προσπαθεί να μάθει το γιατί και να εξελιχθεί από αυτό που κρύβει βαθιά μέσα του .
Αυτά φυσικά είναι η προσωπική μου αίσθηση που δεν πάει να πει ότι είναι και σωστή, αλλά που είναι απόλυτα αγαθή χωρίς τον παραμικρό πονηρό σκοπό .

Απο όσα έχουνε ειπωθεί , αντιλαμβάνομαι ότι για να ξεκινήσει κάποιος τις μυήσεις ,θα πρέπει πρώτα να έχει στην κατοχή του , μία εσωτερική φιλοσοφία .
Ενοείται βέβαια ότι αυτή θα είναι θεωρητική .
Η απορία μου είναι , αν η εσωτερική φιλοσοφία είναι μία και μοναδική , ισχύουσα για όλους τους ανθρώπους , η περισσότερες απο μία ?
Το γεγονός ότι ο αγαπητός oros777 , παραθέτει συνήθως κείμενα απο τα 24 βιβλία της Αλίκης μπέιλη , δείχνει ότι μέσα απο αυτά , έχει ωφεληθεί .
Θεωρώ ότι έχει αφαρμόσει την εσωτερική αυτή φιλοσοφία (δεν γνωρίζω μέχρι ποιον βαθμό ) στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του .
Το θεώρημα αυτό γίνεται αντιληπτό , απο τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να προσεγγίσει άτομα , ( παραδείγματος χάριν εμένα ) που έχω ακόμη προβλήματα με τον έλεγχο της προσωπικότητάς μου , απο την ΨΥΧΗ .
Κάνω βέβαια υπομονή και περιμένω , να έχω στην κατοχή μου , όλη την εσωτερική φιλοσοφία .
Υπάρχουνε σημεία σε αυτήν , που δεν μπορώ να αφομοιώσω πλήρως .
Αν ήθελα να αναφερθώ σε κάποια απο αυτά, θα έπρεπε να γυρίσω πίσω ,
Βέβαια , το ζητούμενο για εμένα είναι να ολοκληρωθεί η παράθεση ,όλης της φιλοσοφίας .
Έτσι έχοντας την θεωρία ολόκληρη, θα μπορούσα να την μελετήσω και να εκτιμήσω ,αν αυτή θα με προχωρήσει περισσότερο ,η θα την απορίψω μη δυνάμενος να την αντιληφθώ .
Μπορούμε όμως , όλοι εμείς που έχουμε τον πόθο να προχωρήσουμε παραπέρα στην εσωτερική αναζήτηση, να εστιάζουμε την προσοχή μας ,στο σημείο το οποίο εκτιμάμε ότι βρίσκεται η εξέλιξη της προσωπικότητάς μας ,σε σχέση με τις πληροφορίες που παρέχονται απο τον oros777 .
Δύσκολο μεν , αλλά εφικτό .
Αυτήν την δεδομένη χρονική περίοδο ,που δεν έκλεισε ακόμη τον κύκλο της , συνειδητοποίησα ,ότι η ΦΥΤΟΦΑΓΊΑ είναι μία παράμετρος , που πρέπει να επιδιώξω να υλοποιήσω στην προσωπική μου ζωή .
Είδη γνωρίζω ,ότι έπονται πολλά αρνητικά παρελκόμενα , με τον τωρινό τρόπο διατροφής μου , (σαρκοφάγος ) που επιδρούνε άμεσα στην εξέλιξη της ψυχής μου .
Είναι αρνητική αυτή η εξέλιξη και το γνωρίζω συνειδητοποιημένα .
Προσπάθησα εδώ και 3 ημέρες να μην τρώω κρέας και να επαρκούμε , όσο αυτό μου είναι εφικτό σε παράγωγα ζωικών τροφών , (γάλα ,βούτηρο, αυγά) φυτά,όσπρια ,λαχανικά και φρούτα .
Το δύσκολο αυτό έργο συνεχείζεται , με την μείωση των προιόντων ,που προκαλούνε εθισμό στον αννθρώπινο οργανισμό ,όπως καφείνη ,αλκοόλ και τσιγάρο .
Αυτήν την προσπάθεια έχω πρόθεση να την συνεχείσω .
Θα περιμένω την παράθεση νέων πληροφοριών και στοιχείων ,για την ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ .
Εστιάζομε στο θέμα :
Η απορία του αγαπητού Dying_Incubus , που εξέφρασε με το προυγούμενο μήνυμά του είναι και δική μου .
Αγαπητέ elo
quote:
elo oros777 θα συμφωνήσω απόλυτα στο λόγο που αναφέρεις, το γιατί οι άνθρωποι (προσωπικότητες) δρουν εγωιστικά/χωριστικά, προσπαθώντας να επιβάλουν την προσωπική τους αλήθεια .Όπως επίσης και θα συμπληρώσω ότι και ο άνθρωπος/οι που κατάφερε να ξεπεράσει το Εγώ του και να «λειτουργεί» με τους κανόνες της ενωτικής διάθεσης της ψυχής, το κατάφερε μέσα από μια αρκετά επίπονη αναζήτηση της ίδιας του ψυχής .
Αυτός είναι και ο λόγος για αυτά που έγραψα «κάθε αντιπαράθεση και κάθε μη αποδοχή σε αυτά που έχεις «προσφέρει/καταθέσει» με τα γραπτά σου εδώ μέσα, είναι απαραίτητη πρώτα για εσένα και μετά για όσους ασχολούνται με αυτά .»
Ότι ακόμα και αν είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες και ακόμα και τα κίνητρα μας να είναι διαφορετικά, ο σκοπός του ανθρώπου είναι ένας και αυτό γιατί ο άνθρωπος (πνεύμα / ψυχή) πάντα θα είναι ένα κομμάτι του ένα, μέσα στο Ένα (Όλο) .
Χαίρομαι που συμφωνούμε στα παραπάνω!
Αν και δεν γνωρίζω σε τι βαθμό καταλαβαίνεις όταν λες την φράση «Εγώ» ή «Ψυχή», δηλαδή σε τι βαθμό προχώρησες στην ατομική σου αναζήτηση.
Ή μήπως γνωρίζω ορισμένα πράγματα τα οποία το άτομό σου δεν γνωρίζει; Φυσικά δεν νομίζω να ξέρεις τι γνωρίζω και τι δεν γνωρίζω (από τα λίγα που ούτως ή άλλωστε γνωρίζουμε όλοι μας σε σχέση με το όλο, ποιο όλο όμως, τι γνωρίζεις εσύ για το όλο, Όλο, ΟΛΟ);
Όταν χρησιμοποιείς την φράση «εμένα», «εσένα», τι εννοείς σε βάθος όταν λες αυτές τις λέξεις; Ποιος είσαι εσύ σε βάθος αγαπητέ «elo»;
Μπορείς παραδείγματος χάριν να κάνεις μία ανάλυση του ατομικού εσωτερικού σου προφίλ από την σκοπιά της εσωτερικής ψυχολογίας και αστρολογίας;
Αναρωτήθηκες μήπως θα μπορούσα να σου κάνω μία τέτοια ανάλυση, εφόσον το επιθυμούσες;
(Αυτό φυσικά θα μπορούσε να γίνει και με την ανταλλαγή email μεταξύ μας.)
quote:
elo είναι απαραίτητη πρώτα για εσένα και μετά για όσους ασχολούνται με αυτά.»
Τι γνωρίζεις για την ατομική μου Ψυχή (ή έστω για την προσωπικότητά μου) αγαπητέ «elo»; Γνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις;
Πως γνωρίζεις (και μάλιστα το έχεις προεξοφλήσει) ότι η ανάγκη μου είναι πρώτα για μένα και έπειτα για όσους ασχολούνται με αυτά;
Γιατί δηλαδή να μην είναι πρώτα για τους άλλους και έπειτα για εμένα;
Μήπως δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα «Μαθαίνουν να μην αντιπαρατίθενται και προπαντός δεν ζητούν ΤΙΠΟΤΕ για τον χωριστό εαυτό που είναι η προσωπικότητα.»;
Γιατί έχεις αυτή την ανάγκη να προσωποποιείς την συζήτηση; Μήπως γιατί οι επιδράσεις του πλανήτη Άρη έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην ατομική σου ζωή (με ότι συνεπάγεται αυτό);
quote:
elo Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, αλλά όταν διάβασα το «παράπονο» σου «Δεν σου κρύβω ότι αρκετές φορές έως τώρα αμφιταλαντεύτηκα να συνεχίσω τις παραθέσεις στο esoterica. Εκείνο που εξακολουθεί να με απωθεί, είναι η διάθεση της στείρας αντιπαράθεσης ορισμένων (ευτυχώς λίγων τώρα).» ένοιωσα έναν άνθρωπο, αναζητητή μιας εσωτερικής γνώσης, που δυστυχώς δεν εστιάζει στο κάθε συναίσθημα του και δεν προσπαθεί να μάθει το γιατί και να εξελιχθεί από αυτό που κρύβει βαθιά μέσα του .Αυτά φυσικά είναι η προσωπική μου αίσθηση που δεν πάει να πει ότι είναι και σωστή, αλλά που είναι απόλυτα αγαθή χωρίς τον παραμικρό πονηρό σκοπό .
Αγαπητέ φίλε μήπως δεν είναι το προσωπικό παράπονό μου, … αλλά είναι το παράπονο της παγκόσμιας Ψυχής που προσπαθεί να εξωτερικευτεί μέσα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, για το καλό των συνανθρώπων τους;
Γιατί άραγε τόσοι και τόσοι φιλόσοφοι και θρησκευτικοί ηγέτες σε όλη την ιστορία θυσιάστηκαν για το καλό των συνανθρώπων τους, γιατί νομίζεις ότι το έκαναν; Το έκαναν πρώτα για το δικό τους καλό και έπειτα για το καλό των άλλων, ή μήπως το έκαναν πρώτα για το καλό των συνανθρώπων τους;
Μήπως το έκαναν γιατί υπακούουν σε κάποιον εσωτερικό Νόμο του σύμπαντος Όλου, που είναι ο νόμος της Θυσίας;
Φυσικά με τα παραπάνω δεν εννοώ ότι η ταπεινή ατομικότητά μου εργάζεται ακόμη εν συνειδήσει στα πλαίσια αυτού του Νόμου, … αλλά θα σε παρακαλούσα να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς την στιγμή που δεν γνωρίζουμε τους άλλους μέσα σε ένα forum, σε βάθος.
Γιατί άραγε να μην επιθυμούμε να αναλύουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα παγκόσμια γεγονότα, εξωτερικά και εσωτερικά, έξω από εμάς, αλλά αρκετοί έχουν την ανάγκη να αναφέρονται συνεχώς στα δεδομένα της προσωπικότητας του εαυτού τους και των συνομιλητών τους;
Μήπως σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι υπάρχουν συνάνθρωποί σου που λειτουργούν έξω και πάνω από τα συναισθήματά τους σε σημαντικό βαθμό;
quote:
elo ένοιωσα έναν άνθρωπο, αναζητητή μιας εσωτερικής γνώσης, που δυστυχώς δεν εστιάζει στο κάθε συναίσθημα του και δεν προσπαθεί να μάθει το γιατί και να εξελιχθεί από αυτό που κρύβει βαθιά μέσα του.
Σε πληροφορώ ότι ατομικά για μένα τα συναισθήματα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μου (αφού διαχωρίζω τα συναισθήματα εδώ και πολύ καιρό από τον Νου και το Αιτιατό Σώμα, εν συνειδήσει). Μπορεί όμως να είναι σημαντικά για σένα (και καλώς είναι).
quote:
eloΑυτά φυσικά είναι η προσωπική μου αίσθηση που δεν πάει να πει ότι είναι και σωστή, αλλά που είναι απόλυτα αγαθή χωρίς τον παραμικρό πονηρό σκοπό.
Μα αγαπητέ elo μήπως στην παραπάνω πρότασή σου βρίσκεται μία αντίφαση;
Πώς είναι δυνατόν η προσωπική σου αίσθηση (να υπάρχει περίπτωση) να μην είναι σωστή και συγχρόνως να αναφέρεις ότι είναι απόλυτα αγαθή και χωρίς τον παραμικρό πονηρό σκοπό;
Tι άραγε γνωρίζεις για το απόλυτο αγαθό (μόνον ο Θεός αναφέρεται ως «Πανάγαθος»);
Τι γνωρίζεις για τις δυνάμεις του «πονηρού» σε βάθος;
Σε χαιρετώ, ευχόμενος να έχεις μία πλήρως εποικοδομητική μέρα, … σε Σκέψη.
Καλημέρα
Γνώθι σαυτόν
quote:
Η απορία μου είναι , αν η εσωτερική φιλοσοφία είναι μία και μοναδική , ισχύουσα για όλους τους ανθρώπους , η περισσότερες απο μία ?
Η δική μου άποψη είναι οτι η διδασκαλία όπως και το κοσμικό πνεύμα είναι μια. Ο στόχος της παραμένει ο ίδιος απ όπου και αν προέρχεται και είναι η μετάδοση της εσωτερικής γνώσης στούς ανθρώπους.
Υπάρχουν όμως [ απ όσο έχω επιβεβαιώσει συζητώντας] διάφορες μεθόδοι προσέγγισης αυτού του στόχου που πάυτα παραμένει ο ίδιος και ωδηγεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Φιλικά
Αγαπητέ elo
quote:
Μα φίλε oros777 το πρώτο που πρέπει να μάθουμε σε κάθε εσωτερική «προσφορά» που δίνουμε, είναι πως δεν πρέπει να περιμένουμε επιβραβεύσει ή ακόμα και αποδοχή σε αυτά που λέμε από άλλους, αλλά και να κατανοούμε τον λόγο που πρέπει να συμβαίνει αυτό
Γιατί άραγε πιστεύεις ότι κάποιος που «προσφέρει» περιμένει επιβράβευση ή αποδοχή; Την αποδοχή και την επιβράβευση την ζητά η προσωπικότητά μας και όχι η Ψυχή μας. Κάποιος προσφέρει κάτι από τις γνώσεις του γιατί πιστεύει ότι μπορεί να ωφελήσουν ορισμένους που όμως είναι έτοιμοι συνειδησιακά να ακούσουν, να διαβάσουν και να προβληματιστούν. Η προσωπικότητά μας όμως αντιδρά γιατί θα χάσει το βόλεμά της, την ηρεμία της. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να σου ταρακουνούν τα θεμέλιά σου, τα πιστεύω. Πρέπει να μάθουμε να ήμαστε ανοικτοί στη γνώση, χωρίς να σημαίνει ότι αποδεχόμαστε όσα μας λένε. Ψάχνουμε, μελετάμε, συζητάμε. Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την άγνοιά μας. Εξάλλου δεν γεννηθήκαμε σοφοί. Η αλαζονεία όμως μερικών ότι γνωρίζουν χωρίς να έχουν μελετήσει ή ψάξει κάτι σημαίνει. Ας είμαστε καλοπροαίρετοι σε ανθρώπους που έχουν μελετήσει για χρόνια τον Εσωτερισμό και που απλά πιστεύουν ότι έχουν χρέος να μεταδώσουν αυτή τη γνώση με όποιο κόστος και όχι να την κρατήσουν για τον εαυτό τους.
Εξ άλλου τους ανθρώπους τους κρίνουμε μέσα από αυτό που είμαστε και τις προθέσεις μας.
Μήπως όμως ορισμένοι είναι πολύ διαφορετικοί από μας;
Χαιρετώ και ευχαριστώ
Η αγνή σκέψη αποτελεί άμεση εγγύηση συνεργασίας.
Αγαπητέ Alfa Omega
quote:
Η διδασκαλία, η απόκρυφος διδασκαλία είναι μία, παγκόσμια, και η Ατραπός δεν διαφέρει στην Ανατολή και στη Δύση. Υπάρχει μία μεγάλη Λευκή Στοά με μέλη της τους Διδασκάλους της Σοφίας που επαγρυπνούν τους πνευματικούς θησαυρούς της ανθρωπότητας. Ανοίγουν την Πύλη σε αυτόν που επιθυμεί να διατρέξει την στενή Ατραπό.
Θα πρέπει όπως είναι γνωστό, κάποιος που είναι έτοιμος να αρχίσει να πορεύεται αυτήν την Ατραπό, να έχει αποδεχθεί τον νόμο της Μετενσάρκωσης, τον νόμο του Αιτιατού, τους Διδασκάλους της Σοφίας. Βέβαια υπάρχουν πολλοί από εμάς που χωρίς ακόμη να γνωρίζουν αυτά, προχωρούν και εξελίσσονται προς την Ατραπό.
Το πρώτο που θα πρέπει κανείς να συνειδητοποιήσει είναι η αφοσίωση στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας. Η πρόοδος είναι βέβαιη γι αυτόν που είναι αφιλοκερδής. Γι αυτόν που σκέπτεται το γενικό καλό και όχι το ατομικό του συμφέρον, που δεν ζητά αντάλλαγμα. Πάντα εξετάζεται το κίνητρο, το ελατήριο σε κάθε μας πράξη. Δυστυχώς στις μέρες μας επαναλαμβάνεται ότι σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι η πρόθεση. Μια από τις πολλές διαστρεβλώσεις των εννοιών. Η εξωτερική πράξη όμως είναι αποτέλεσμα μιας προγενέστερης σκέψης ή συγκίνησης, και είναι πολύ σημαντικό το ελατήριο που προκάλεσε την πράξη αυτή.
Μύηση σημαίνει επέκταση της συνείδησης. Συνεπάγεται σειρά γεγονότων, συμβάντων που οφείλει να περάσει ο άνθρωπος . Όταν λέμε γεγονότα σημαίνει δοκιμασίες που απαιτούν ορισμένο χρονικό διάστημα. Επομένως το επόμενο μας βήμα είναι να ανέβουμε συνειδησιακά και όχι τόσο να ασχολούμαστε με τις μυήσεις. Νομίζω ότι απέχουμε αρκετά από αυτές.
quote:
Απο όσα έχουνε ειπωθεί , αντιλαμβάνομαι ότι για να ξεκινήσει κάποιος τις μυήσεις, θα πρέπει πρώτα να έχει στην κατοχή του , μία εσωτερική φιλοσοφία .
Ενοείται βέβαια ότι αυτή θα είναι θεωρητική .
Σου παραθέτω ένα κείμενο του Μορύα
570. Άλλο πράγμα είναι το να ακούτε, άλλο το να θυμάστε και ένα τρίτο το να εφαρμόζετε. Η Διδασκαλία θα βοηθήσει στο φτάσιμο του τρίτου ορίου. Η Διδασκαλία θα βοηθήσει επίσης το άτομο να εγκαταλείψει τα όρια των γήινων φαντασμάτων. Θα βοηθήσει στην αφομοίωση του συνηθισμένου όπως και του ασυνήθιστου. Όταν αυτή η απλή αλήθεια γίνεται φανερή, τότε δεν βρίσκεται πια κανείς μακριά από την επίτευξη και το επόμενο βήμα ανόδου στις υπερκόσμιες σφαίρες. Μπορεί κανείς να πει σε κείνους που ζητούν την επίτευξη: «Κυρίως θυσιάστε τον εαυτό σας.» Η προκαθορισμένη ώρα θα προσεγγίσει μόνο μέσω επίτευξης. Όταν η χαρά της επίτευξης γεμίζει το Δισκοπότηρο, υπάρχει επιτυχία. Φυσικά, αυτή η χαρά δεν έχει καμιά σχέση με τη χαρά ενός μοσχαριού που τα πηδήματα του τσακίζουν τα λουλούδια. Η χαρά της επίτευξης γνωρίζει όλους τους μόχθους και τους κινδύνους, διασχίζει τη γέφυρα μόνο μια φορά και ζαλίζει τον εχθρό με την ακτινοβολία της.
(Άγκνι Γιόγκα)
quote:
Προσπάθησα εδώ και 3 ημέρες να μην τρώω κρέας και να επαρκούμε , όσο αυτό μου είναι εφικτό σε παράγωγα ζωικών τροφών , (γάλα ,βούτηρο, αυγά) φυτά,όσπρια ,λαχανικά και φρούτα .
Σου παραθέτω ένα κείμενο από τον Μορύα πάνω στην κρεατοφαγία και γενικά στην διατροφή:
482. Στο Θιβέτ τα άλογα τρέφονται με σάρκα λεοπάρδαλης για να γίνουν άγρια. Οι Kshatniyas της Rajputana ακολουθούσαν μια δίαιτα με κρέας για να διατηρήσουν το πολεμικό τους πνεύμα. Αυτά τα δύο παραδείγματα και μόνο δείχνουν τη σημασία της κρεατοφαγίας. Οι άνθρωποι δεν σφάζουν μεγάλους αριθμούς ζώων από αίσθηση λεπτότητας. Σαν τους τρωγλοδύτες, είναι έτοιμοι να καταβροχθίσουν αρκούδες. Πρέπει να κατανοηθεί ότι ο μαζικός σφαγιασμός των ζώων συνεχίζεται με πλήρη συνείδηση. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα λαχανικά ή τα φρούτα δίνουν περισσότερη ζωτική ενέργεια απ΄ ό,τι μια κούπα αίμα κι όμως προτιμούν να σερβίρονται με ματωμένο κρέας, απολαμβάνοντας τα μέγιστα αυτήν τη χυδαιότητα. Δεν υπάρχει άλλο όνομα γι’ αυτήν τη φρενίτιδα της κατανάλωσης αίματος. Οι άνθρωποι είναι τέλεια ενήμεροι ότι μια χούφτα σταριού ή κριθαριού αρκεί για να υποστηρίξει τη ζωή, αλλά το ζωικό τους ένστικτο προσπαθεί να σύρει το μυαλό τους πίσω σε μια κτηνώδη κατάσταση. Δεν προσπαθούν τα κτήνη να σχίσουν το λαρύγγι το ένα του άλλου; Μήπως δεν παρακινεί το σκοτάδι τους ανθρώπους στις πιο ποταπές πράξεις; Ας μην ξεχνάμε ότι οι μαζικοί σκοτωμοί, είτε γίνονται στον πόλεμο ή στο σφαγείο, μολύνουν εξ ίσου την ατμόσφαιρα και παραβιάζουν το Λεπτοφυή Κόσμο. Πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι κάθε συνειδητή θανάτωση συγκλονίζει την όλη περιβάλλουσα ατμόσφαιρα. Επί πλέον, αυτές οι πράξεις ενισχύουν τις δυνάμεις του σκότους και του χάους, σπάζοντας το ρυθμό. Πρέπει ν’ αποφεύγει κανείς να διαταράσσει το Λεπτοφυή Κόσμο με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορούμε να επιτρέψουμε μια δίαιτα λαχανικών, αλευρώδους τροφής και γάλακτος, επίσης αυγών ολόφρεσκων και σε ρευστή κατάσταση. Γνωρίζετε πόσο απωθητική γίνεται η ίδια η θέα του κρέατος για τον οργανισμό που συνηθίζει σε μια χορτοφαγική δίαιτα. Έτσι, στην πράξη πρέπει να συνηθίσουμε τον εαυτό μας στην εκλέπτυνση και να θυμόμαστε ότι ακόμη κι ένας ελέφαντας αυξάνει τη δύναμη του μόνο με φυτά. Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι οι άνθρωποι τρώνε κρέας εξ αιτίας της φτώχειας. Με μια ελάχιστη προσπάθεια μπορεί κανείς να επιτύχει μια δίαιτα λαχανικών εκτός αυτού, πολλά πολύ θρεπτικά βότανα και ρίζες δεν χρησιμοποιούνται. Θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά από ορισμένα ζώα• ξέρουν πολύ περισσότερα για τις φυσικές τροφές απ΄ όσα ο άνθρωπος, ο κρεοφάγος. Μη σας ενδιαφέρει αν αυτός που αγαπά το αίμα χλευάζει την τροφή από λαχανικά• μόνο θυμηθείτε τον, γιατί είναι απ΄ το σκοτάδι. Πολλοί είναι αδιάφοροι στο κρέας κι εξαναγκάζονται σ’ αυτό μόνο από άσχημες οικιακές συνθήκες. Δεν εννοούμε αυτούς. Οικτίρουμε τους συνειδητούς βρικόλακες και τους νεκροφάγους. Συνεπώς, να είσαστε πιο απλοί και πιο εκλεπτυσμένοι στη δίαιτά σας.
(Πύρινος Κόσμος I)
Χαιρετώ και ευχαριστώ
Η αγνή σκέψη αποτελεί άμεση εγγύηση συνεργασίας.
Αγαπητέ alfa-omega
quote:
alfa-omega Η απορία μου είναι, αν η εσωτερική φιλοσοφία είναι μία και μοναδική , ισχύουσα για όλους τους ανθρώπους , η περισσότερες απο μία ?
Ο Πλανήτης μας η Γη είναι ένας. Αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά από τις χιλιάδες φωτογραφίες που μας στέλνουν οι δορυφόροι από το διάστημα. Θα ήταν ανόητο ίσως να εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να δεχόμαστε ότι οι εσωτερικές φιλοσοφίες είναι πολλές. …
Απλώς κατά την διάρκεια της ιστορίας και επειδή οι αποστάσεις στον πλανήτη πριν 100, 1000, 2000, 10000, … χρόνια ήταν μεγάλες, εμφανίστηκαν στις διάφορες περιοχές της τότε Γης (και σε διάφορα έθνη) προχωρημένοι μαθητές, Μυημένοι και Μύστες που δημιούργησαν διάφορες σχολές και έδωσαν την δική τους εκδοχή, της Μίας Πραγματικότητας.
Το ίδιο ισχύει για τις Θρησκείες, τις μονοθεϊστικές Θρησκείες τουλάχιστον, … δόθηκαν για την κάλυψη των πνευματικών αναγκών των ανθρώπων της τότε εποχής, … και φυσικά εξακολουθούν λόγω του χαμηλού συνειδησιακού σημείου της ανθρωπότητας, να εφελκύουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων. (Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα στις θρησκείες δεν υπήρξαν χιλιάδες πολύ εξελιγμένοι, που στην πραγματικότητα και αυτοί ήταν μυημένοι, … Οι Άγιοι των θρησκειών είναι το λαμπρό παράδειγμα.)
Από τα τέλη του 19ου αιώνα κυρίως και τις αρχές του 20ου, εμφανίστηκε ένα πλήθος προχωρημένων μαθητών και μυημένων που έδωσε τα φώτα του σε διάφορες πνευματικές – φιλοσοφικές – αποκρυφιστικές και μεταφυσικές κατευθύνσεις. Έτσι δημιουργήθηκαν σχετικά διάφορες σύγχρονες σχολές και νέα φιλοσοφικά ρεύματα.
Ο Γ. Γκουρτζίεφ και ο Ουσπένσκυ, η Ε. Π. Μπλαβάτσκυ και η Α. Μπέϊλη, Η Ε. Ρέριχ, η Α. Μπέζαντ, Ροδόσταυροι, ο Δον Χουάν με τον Καστανέντα, η Ντιόν Φόρτσουν, ο Παράκελσος και ο Ελιφάς Λεβί, κτλ.
Υπάρχουν φυσικά, η πληθώρα των φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας, η φιλοσοφία ΖΕΝ, διάφορες άλλες Βουδιστικές και Ινδουιστικές φιλοσοφίες, … που όλες αυτές αποτελούν τμήμα της Μίας Ενιαίας Εσωτερικής Φιλοσοφίας, των αρχών και ιδεών της Προαιώνιας Σοφίας που εμείς τα ανθρώπινα όντα λόγω της χωριστικής μας διάθεσης, … τις χωρίζαμε σε ομίλους και ομάδες, φιλοσοφικά ρεύματα κτλ.
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχουν προκύψει τόσες πολλές παραφυάδες από διαφόρους Γκουρού που ήρθαν και έρχονται συνήθως από την Ανατολή (από διάφορα άλλα μέρη του κόσμου) που δημιουργούν διάφορες σχολές, σεμινάρια κτλ. παίρνοντας ορισμένες φορές χρήματα (προβληματίζοντας πολλούς), έτσι ώστε όλες αυτές οι κινήσεις να μπερδεύουν τους διαφόρων ειδών αναζητητές, που δεν έχουν εμπειρία. …
Ατομικά έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια εκατοντάδες βιβλία από τους παραπάνω διάφορους συγγραφείς, τις διάφορες φιλοσοφίες και γνωρίζω ότι αρκετοί άλλοι Έλληνες που έχουν διαβάσει επίσης χιλιάδες βιβλία, δέχονται ότι ο εσωτερισμός είναι Ένας.
Κατέληξα στην παραπάνω διδασκαλία των 24 βιβλίων της Α. Μπέϊλη γιατί την θεωρώ ως την πληρέστερη επειδή προσεγγίζει το κάθε τι μέσα στο Ηλιακό Σύστημα (και ευρύτερα το Σύμπαν) από μία περιεκτική και συνθετική σκοπιά που κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει σε τέτοιο επαρκή βαθμό, σε καμία άλλη διδασκαλία.
Θα ήταν ίσως παράληψη να μην αναφέρω ότι ο συγκεκριμένος Διδάσκαλος της Σοφίας Djwhal Khul υπήρξε γραμματέας της Πνευματικής Ιεραρχίας του Πλανήτη και επιφορτίστηκε με αυτό το δύσκολο έργο για 30 ολόκληρα χρόνια (1919 – 1949) να μεταδώσει τηλεπαθητικά αυτή την Διδασκαλία μέσον της Α. Μπέϊλη στην ανθρωπότητα, για τους Πνευματικούς Αναζητητές.
Ατομική μου άποψη καθώς επίσης και άποψη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σ’ όλη την ανθρωπότητα είναι ότι αποτελεί αν όχι την πληρέστερη, τουλάχιστον από τις πληρέστερες εσωτερικές διδασκαλίες.
Φυσικά ατομικά σέβομαι κάθε άλλη πνευματική διδασκαλία και δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ανταγωνιστική διάθεση απέναντι σε καμία.
Αυτή η Διδασκαλία είναι μία Διδασκαλία δεύτερης ακτίνας κυρίως, στην οποία επικρατεί η Αγάπη Σοφία.
Η δεύτερη ακτίνα της Αγάπης Σοφίας είναι η ακτίνα του Ήλιου.
Πολλοί συνάνθρωποί μας που δεν έλκονται απ’ αυτή την διδασκαλία, αλλά έλκονται από άλλες διδασκαλίες όπως της Ντιόν Φόρτσουν, του Δον Χουάν και του Καστανέντα, ή του Γ. Γκουρτζίεφ για παράδειγμα, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί επικρατεί σ’ αυτές το στοιχείο της Μαγείας και της τρίτης ακτίνας της ενεργού νοημοσύνης (και της δράσης).
Παραθέτω στοιχεία από μία συγκεκριμένη διδασκαλία, γιατί αυτήν γνωρίζω με μεγαλύτερη επάρκεια και αν ανακάτευα στοιχεία και από άλλες διδασκαλίες στις οποίες υπάρχει διαφορετική ορολογία, τότε σίγουρα θα υπήρχε σύγχυση στους αναγνώστες.
Άλλωστε οι περισσότερες από τις υπόλοιπες διδασκαλίες προέρχονται από μαθητές προχωρημένους (και λιγότερο προχωρημένους), μέσους μυημένους και κατά την γνώμη μου δεν είναι σε καμία περίπτωση επιπέδου ενός από τους Διδασκάλους της Σοφίας, πέμπτου βαθμού.
Τα βιβλία του Μορία θεωρούνται ακόμη περισσότερο συνθετικά αφού αυτός είναι ένας από τους Τσόχαν (6ου βαθμού) αλλά ξενίζουν τις περισσότερες φορές λόγω της πρώτης ακτίνας, της θέλησης δύναμης, που είναι γραμμένα. Δηλαδή συνθετικά, αιχμηρά και κοφτά.
quote:
alfa-omega Κάνω βέβαια υπομονή και περιμένω , να έχω στην κατοχή μου , όλη την εσωτερική φιλοσοφία .Υπάρχουνε σημεία σε αυτήν , που δεν μπορώ να αφομοιώσω πλήρως. Βέβαια , το ζητούμενο για εμένα είναι να ολοκληρωθεί η παράθεση ,όλης της φιλοσοφίας .
Έτσι έχοντας την θεωρία ολόκληρη, θα μπορούσα να την μελετήσω και να εκτιμήσω ,αν αυτή θα με προχωρήσει περισσότερο ,η θα την απορίψω μη δυνάμενος να την αντιληφθώ .
Αυτή η συγκεκριμένη πνευματική διδασκαλία των βιβλίων της A. Bailey (απ’ ότι αναφέρεται απ’ τον Θιβετανό) καλύπτει τις πνευματικές ανάγκες των μαθητών και μυημένων των τριών πρώτων μυήσεων. Δηλαδή μεταδίδονται πληροφορίες σχετικά εύκολες που αφορούν ζηλωτές και δόκιμους μαθητές έως πάρα πολύ δύσκολες πληροφορίες που δεν μπορούν να αφομοιωθούν (μάλλον) από κανένα (όπως παραδείγματος χάριν ορισμένες από τις πληροφορίες της «Εσωτερικής Αστρολογίας» και του βιβλίου «Ακτίνες και Μυήσεις»).
Όποιος διαβάσει το βιβλίο «Μαθητεία στην Νέα Εποχή» όπου δίδονται κατάλληλες πληροφορίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μαθητών του Άσραμ του Διδασκάλου σύμφωνα με τον ακτινικό εξοπλισμό του καθένα, θα κατανοηθεί ότι αυτή η ιστορία της εξέλιξης της συνείδησης και των μυήσεων αφορά χρονικό διάστημα αρκετών ενσαρκώσεων.
Επομένως αγαπητέ alfa omega θα αντιλαμβάνεσαι ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αφομοιωθεί ολόκληρο αυτό το πλήθος των πληροφοριών, εκτός και αν κάποιος υπήρξε προχωρημένος μυημένος σε προηγούμενη ενσάρκωση και απλώς σε αυτήν επαναλαμβάνει πολύ γρήγορα τα μαθήματα της προηγούμενης, αλλά τότε δεν θα του χρειαζόταν τα βιβλία και δεν θα είχε την ανάγκη αυτών των κειμένων, γιατί θα έπαιρνε απ’ ευθείας τις πληροφορίες από το Άσραμ στο οποίο θα ήταν προσεταιρισμένος (μέσον της δομημένης ανταχκάρανα).
Με κανένα τρόπο δεν μπορώ να παραθέσω πληροφορίες από όλη την φιλοσοφία, για τον απλούστατο λόγο, γιατί είναι τεράστια αφενός και γιατί … οποιοσδήποτε το επιθυμεί δεν έχει παρά να αγοράσει τα βιβλία και να τα διαβάσει (όπως φυσικά θα έπρεπε να κάνει με τα βιβλία κάθε πνευματικής κατεύθυνσης).
Ένα άλλο σημείο που είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον σχετικά με αυτή την διδασκαλία είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες αναφέρονται ως «Νέα Διδασκαλία». Δηλαδή έννοιες και ιδέες που δεν υπήρξαν, πριν το γράψιμο αυτών των βιβλίων.
Κάποια στιγμή θα μεταδώσω και άλλες πληροφορίες (με απλά λόγια), για τις μυήσεις.
Σε χαιρετώ ευχόμενος εποικοδομητικό προβληματισμό.
Καλημέρα
Γνώθι σαυτόν
quote:
oros777 -Γιατί έχεις αυτή την ανάγκη να προσωποποιείς την συζήτηση;
Ανάγκη δεν έχω να προσωποποιώ τίποτε, αλλά μήπως δεν έχεις καταλάβει κάτι σημαντικό για τον σκοπό του φόρουμ στο ESOTERICA.
Το ότι γράφουμε κάποια «πιστεύω» μας εδώ μέσα, είτε είναι σε θέματα εσωτερισμού, είτε σε οτιδήποτε αλλά θέματα, έχουν ως έναν από του βασικούς σκοπούς το να γίνει ένας υγιείς διάλογος ανάμεσα στα μέλη, ώστε να μπορέσουν μέσα από αυτό να ωφεληθούν και οι συνομιλητές αλλά και όσοι απλά διαβάζουν .
Ακόμα και αν κατά την γνώμη σου προσωποποιώ την συζήτηση .
Άλλωστε πολύ σωστά το ανάφερες και εσύ «Σε χαιρετώ, ευχόμενος να έχεις μία πλήρως εποικοδομητική μέρα, … σε Σκέψη»
Το θέμα είναι η σκέψη να μην είναι….μονόπλευρη .
quote:
oros777 -Αγαπητέ φίλε μήπως δεν είναι το προσωπικό παράπονό μου, … αλλά είναι το παράπονο της παγκόσμιας Ψυχής που προσπαθεί να εξωτερικευτεί μέσα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, για το καλό των συνανθρώπων τους;
Μα φίλε μου oros777 δεν εκφράστηκες πουθενά στην αρχή της κουβέντας μας, ότι ο προβληματισμός σου δημιουργήθηκε επειδή η συλλογική/παγκόσμια ψυχή «είναι το παράπονο της παγκόσμιας Ψυχής που προσπαθεί να εξωτερικευτεί μέσα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους πάνω στον πλανήτη….», αλλά ότι αμφιταλαντεύεσαι λόγο μιας στείρας αντιπαράθεσης που δείχνουν κάποιοι, που μάλιστα αυτή η αντιπαράθεση σε απωθεί όπως λες να συνεχίσεις να προσφέρεις μια γνώση πολύτιμη για εσένα, αλλά και για άλλους .
Αν πραγματικά είχες κατανοήσει έστω και λίγο τι εστί συλλογική ψυχή και εργαζόσουνα για αυτή, ο προβληματισμός που έκφρασες ούτε καν που θα είχε περάσει από το ΕΓΩ σου .
Και το ποιο σημαντικό, από την στιγμή που τα συναισθήματα δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην ζωή σου, δεν θα υπήρχε καν ο λόγος μέσα από όλα αυτά λες να ξεπροβάλει ολοκάθαρα το συναίσθημα μιας «προκατάληψης» ή μήπως κάνω λάθος .
quote:
oros777 -Αν και δεν γνωρίζω σε τι βαθμό καταλαβαίνεις όταν λες την φράση «Εγώ» ή «Ψυχή», δηλαδή σε τι βαθμό προχώρησες στην ατομική σου αναζήτηση.
Ή μήπως γνωρίζω ορισμένα πράγματα τα οποία το άτομό σου δεν γνωρίζει; Φυσικά δεν νομίζω να ξέρεις τι γνωρίζω και τι δεν γνωρίζω…
Πολύ σωστά το αναφέρεις φίλε μου, όπως δεν γνωρίζεις το σημείο που έχει φτάσει η εσωτερική μου αναζήτηση, έτσι δεν γνωρίζω και εγώ το σημείο που έχεις φτάσει και εσύ .
Αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως ο πνευματικός χαρακτήρας του καθενός, φαίνεται όταν θίγεται το "ΕΓΩ του .
quote:
oros777 -Πως γνωρίζεις (και μάλιστα το έχεις προεξοφλήσει) ότι η ανάγκη μου είναι πρώτα για μένα και έπειτα για όσους ασχολούνται με αυτά;
Γιατί δηλαδή να μην είναι πρώτα για τους άλλους και έπειτα για εμένα;
Για να καταφέρουμε να «εργαστούμε» αποκλειστικά για τους άλλους, πρέπει πρώτα να τελειώσουμε την εργασία με το εγώ μας .
Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την ψυχή μας από κάθε «ΕΓΩ» που την κρατάει εγκλωβισμένη, και ο μόνος τρόπος είναι να αυτοπαρατηρούμαστε .
Αν πραγματικά έχεις καταφέρει και έχεις τελειώσει την εργασία με τον εαυτό σου…συγχαρητήρια .
quote:
oros777 -Μα αγαπητέ elo μήπως στην παραπάνω πρότασή σου βρίσκεται μία αντίφαση;
Πώς είναι δυνατόν η προσωπική σου αίσθηση (να υπάρχει περίπτωση) να μην είναι σωστή και συγχρόνως να αναφέρεις ότι είναι απόλυτα αγαθή και χωρίς τον παραμικρό πονηρό σκοπό;
Η αντιφάσεις φίλε μου γεννιούνται στο μυαλό των ανθρώπων βάση αυτό που επικρατεί μέσα τους, μέσα στον εσωτερικό τους κόσμο .
Αν υπάρχει το καλό (αγαθό), τα πάντα θα τα δει και θα τα εκλάβει ως αγαθά .
Αν υπάρχει το πονηρό, τα πάντα θα τα δει και θα τα εκλάβει ως πονηρά .
Αν υπάρχει η προκατάληψη, τα πάντα θα τα δει και θα τα εκλάβει με μια προκατάληψη .
Αν υπάρχει η αλαζονεία, τα πάντα θα τα δει και θα τα εκλάβει με το μάτι του αλαζόνα .
quote:
oros777 -Tι άραγε γνωρίζεις για το απόλυτο αγαθό (μόνον ο Θεός αναφέρεται ως «Πανάγαθος»);
Την ίδια ερώτηση θα μπορούσα να κάνω και εγώ, αλλά μιας και απευθύνεσαι σε εμένα, αυτή η Θεϊκή Σπίθα που κρύβω/κρύβουμε μέσα μου/μας, είναι που με ωθεί και μου δίνει δύναμη σε κάθε εσωτερική αναζήτηση, ώστε να ελευθερώσω το απόλυτο αγαθό .
Σε χαιρετώ και εγώ, ευχόμενος επίσης να έχεις και εσύ μία πλήρως εποικοδομητική μέρα, … σε Σκέψη.