- AΦΙΕΡΩΜΑ:ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Tο χθεσινό/παράξενο/ήταν το ίδιο με το πρώτο post που έκανα σ'αυτό το θέμα...
[...ότι βρισκόμουν σε μια τεράστια βιβλιοθήκη...σκοτεινή κ με υγρασία κ έψαχνα για ένα βιβλίο χαμένο από χρόνια...στο διπλανό δωμάτιο 3 γέροι καθισμένοι, συζητούσαν για τους Βάσκους κ την Ατλαντίδα....είχα 2 παιδιά μαζί μου..κ ήταν δικά μου....
Ενα κορίτσι ξανθό, με μαλλιά που σερνόντουσαν στο πάτωμα.Περπατούσε αθόρυβα δίπλα μου κ ήταν κάπως σαν να πετούσε...Το πρόσωπό της ήταν λευκό,πολύ λευκό,σαν να μην είχε επιδερμίδα.Ήταν διάφανη, φαινόταν η κυκλοφορία του αίματος κ της άρεσε να δίνει καινούργια ονόματα στους αστερισμούς... Κ ένα αγόρι.Μελαχροινό,με μάτια σαν κάρβουνα κ 2 βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο.Ένα παιδί με βλέμμα γέρου,που το όνομά του ήταν "Κ.Δ.". Φόραγε το όνομά του σε μια καρτέλα στο χέρι του.Το κορίτσι το φωνάζαμε απλά Ισμήνη...
Το φωνάζαμε...εγώ κ κάποιος άλλος...κάποιος που δεν έβλεπα, αλλά γνώριζα πως ξέρει τα παιδιά μου καλύτερα από μένα.Τα παιδιά μου είχαν δάχτυλα βαμμένα γαλάζια.Έντονο γαλάζιο που φωσφόριζε μέσα σε σκοτεινούς διαδρόμους.
"Είναι το γνώρισμα της φυλής του πατέρα τους", μου είπε ο άγνωστος,χωρίς να τον ρωτήσω...]
..μέχρι εδώ/το ίδιο ακριβώς, μόνο που έχω μια "extra" αίσθηση/
ότι φοβάμαι για το αγόρι/μη χαθεί/ή μήπως δεν τα καταφέρει-σε τι, δεν ξέρω...
αλλά κάθε λίγο ελέγχω την καρτέλα στο χέρι του κ του μιλάω ψιθυριστά (ίσως κρυφά).
Όταν μιλάει ο άγνωστος αντιλαμβάνομαι ότι το αγόρι είναι κατά κάποιο τρόπο "παρείσακτο",
το παίρνω αγκαλιά κ βγαίνω από το δωμάτιο. Eίναι πολύ ελαφρύ κ γαντζωμένο πάνω μου σαν μαϊμουδάκι. Tραγουδάει κάτι, σαν παιδικό τραγούδι αλλά σε άλλη γλώσσα κ γω αγχώνομαι κ του λέω να σταματήσει κ αυτό τεντώνεται προς τα πίσω για να με κοιτάξει κ μου λέει "αφού έτσι θα γίνει, μη φοβάσαι..."
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Kοίταζα από το τη μπαλκονόπορτα του δωματίου μου έξω κ κισσοί είχαν σκεπάσει τα γκαράζ στην πυλωτή, κ γρασίδι απλωνόταν παντού, όλοι οι τόνοι του πράσινου, στα αριστερά μου υπήρχε ένα κτήμα (θέα από άλλο σπίτι που έμενα πριν) μόνο που κ αυτό ήταν καταπράσινο κ είχε μια μεγάλη λίμνη...
Άνοιξα την πόρτα κ βγήκα στο μπαλκόνι, σκεφτόμουν πως ίσως να έπρεπε να το σκεπάσω με βότσαλα (;), 2 κύκνοι ήταν καθισμένοι εκεί, σηκώθηκαν κ ήρθαν προς το μέρος μου, άνοιξα το χέρι μου κ μέσα είχα ψίχουλα, το άπλωσα κ άρχισαν να τρώνε...
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Δεν θυμάμαι ολόκληρο το όνειρο που είδα... μόνο ότι ήθελα να λούσω τα μαλλιά μου και αφού το έκανα, τα τύλιξα με μια πετσέτα για να στραγγίσουν λίγο. Όταν έβγαλα την πετσέτα, τα μαλλιά μου ήταν κοντα, αγορίστικα. Από κόκκινα που είναι, είχαν γίνει άσπρα με ξεθωριασμένες κεραμιδί ανταύγειες.... και ήταν χτενισμένα και στεγνα...
Αύτο κάτι σημαίνει.... αλλά τί?
Ας δώσει κάποιος τα φώτα του... ανυσιχώ!
"...Να μη γράφεις ποτέ σου στο χαρτί, ότι δε θα τολμούσες και να το υπογράψεις..."
Εισαι σιγουρη οτι δεν ηταν εφιαλτης?
Η μηπως βλεπεις πολυ τηλεοραση και επηρεαστηκες απο την προεκλογικη περιοδο?
για να μην αναρωτιέται ο κόσμος από που πήρα την ειρωνία...
Θα περιμένω μαζί με την Mantis κανα πονόψυχο άνθρωπο να μου κάνει ανάλυση...
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
M…Ωρίμασες…(μα δεν θέλεις να το δεις)
πονοψυχος......ΠΥΘΙΟΠΛΑΤΩΝ...![]()
![]()
![]()
![]()
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
quote:
M…Ωρίμασες…(μα δεν θέλεις να το δεις)πονοψυχος......ΠΥΘΙΟΠΛΑΤΩΝ...
Τώρα στα 26 μου?
Φτουυυυυ! και έλεγα πως θα την γλυτώσω....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ευχαριστώ Αδελφούλη
.... το ήξερα πως μπορούσα να βασιστώ πάνω σου....
quote:
Πονόψυχος κ λακωνικός....
Και λίγα λές Valntoula μου.... και λίγα λές...![]()
![]()
![]()
![]()
"...Να μη γράφεις ποτέ σου στο χαρτί, ότι δε θα τολμούσες και να το υπογράψεις..."
Αλλο ειρωνια αλλο καυστικο χιουμορ ,να μη τα μπερδευουμε γιατι μπερδευονται και οσοι μας διαβαζουν...
(Για οσο αφορα τα σχολια μου φυσικα,στα οποια σχεδον ποτε δεν θα ερμηνευτουν σαν ειρωνια )
Υ.Γ. αντε και σου ανοιξα νεα σελιδα. καλοριζικη καλοριζικη ![]()
![]()
Υ.Γ2. Σου φαινομαι για το Σκιπ? σε λιγο θα μου πεις οτι 49 βαφτιστηρια εμενα ξερουν εμενα εμπιστευονται..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Edited by - Το ξωτικό on 23/01/2004 17:19:29
K μιας κ το δώρο μου ακόμα δεν το έχω λάβει (!@#$%ελληνικά ταχυδρομεία)
ετοιμάσου να βαφτίσεις κ τα δίδυμα... που να τρέχω τώρα να βρω άλλη...
εσένα ξέρω, εσένα εμπιστεύομαι...
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
PS. φχαριστώ, φχαριστώ!!! Πάλι ποδαρικό μου έκανες..
PS2. Tι 49 καλή μου; Ποια είσαι, η Mπακογιάννη;...
Edited by - Valnta on 23/01/2004 17:43:04

Aν ήταν να γράφουμε εδώ τι έχει φάει ο καθένας,
500 σελίδες θα το'χα φτάσει το θέμα... μόνη μου!!!
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Edited by - Valnta on 26/01/2004 13:54:53
quote:
Χρίστος Έλ
Πολύ σωστός Panpam.Τα αυθεντικά κείμενα, παραδέχεται και ο πολέμιος Σέσοστρις, πως δεν υπάρχουν. Έτσι η παραχάραξη παραμένει μια υποψία.
Αν αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλες ύστερα από τόσες σελίδες μηνυμάτων φίλε Χρίστο, τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα σοβαρού διαλόγου.
*
quote:Οι σελίδες επί σελίδων είναι απλά αναμάσημα γνωστών ενστάσεων που δεν έχουν καλύτερη στήριξη από αυτή που έχουν τα κείμενα που θέλουν να 'κριτικάρουν' οπότε αποτέλεσμα = 0quote:
Χρίστος Έλ
Πολύ σωστός Panpam.Τα αυθεντικά κείμενα, παραδέχεται και ο πολέμιος Σέσοστρις, πως δεν υπάρχουν. Έτσι η παραχάραξη παραμένει μια υποψία.
Αν αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλες ύστερα από τόσες σελίδες μηνυμάτων φίλε Χρίστο, τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα σοβαρού διαλόγου.*
quote:Καλά εννοείται αυτό, εξέλιξη της συνείδησης, του εγκεφάλου.. ποιος συμφωνεί με αυτά; Μόνο κάτι αιρετικοί.
Χρίστος Έλ
Στην ενότητα "Γνώση" γράφονται πράγματα με τα οποία διαφωνώ(εξέλιξη της συνείδησης, του εγκεφάλου κτλ.).
quote:Αλλά με την αλλαγή φύλου δεν έχεις πρόβλημα.
Ξέρεις τι ζητάς φίλε panpam;
Αυτό πάλι πού το πας;
Έτσι περνάμε σε μια νέα αντίφαση εδώ. Τελικά οι κριτικοί πιστεύουν
1)πως αντιφάσεις (σε διάφορα θεολογικά/ιστορικά θέματα) υπήρχαν ήδη στα αυθεντικά κείμενα;
ή
2)πως αντιφάσεις δημιουργήθηκαν από φανατικούς δογματιστές καλόγερους;
Δηλαδή κοιτάγανε να εναρμονίσουμε τις διαφορές(δογματικές κτλ) και να διορθώσουν ιστορικά/γεωγραφικά λάθη ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ(τα οποία και παρέμειναν κατά Σέσοστρι!) ή οι "αντιφάσεις" δημιουργήθηκαν από τους φανατικούς αντιγραφείς(οι οποίοι κατά τα άλλα έκαναν μισοδουλιές αφήνοντας τελικά "αντιφάσεις" των αντίπαλων αντιγραφέων);
Και πρόσθεσε σε αυτό πως λένε ότι τα Ευαγγέλια μοιάζουν τελικά υπερβολικά και είναι αντιγραφές...
Κατά την συζήτησή μου με εξελικτές, παραθέτανε ένα σωρό σενάρια για την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής. Όμως δεν είναι δυνατόν να ισχύουν όλα ταυτόχρονα! Γιατί το ένα αναιρεί το άλλο. Έτσι και εδώ, οι κριτικοί δεν μπορούν να ισχυρίζονται πως όλα ισχύουν μαζί.
Το μόνο που καταλαβαίνω είναι πως δημιουργούν ένα ΧΑΟΣ γύρω από τις Γραφές, έτσι ώστε που ένας ανυποψίαστος αναγνώστης τα βλέπει όλα αυτά και λέει "Πω πω, την Γραφή δεν αξίζει να την διαβάζει κανείς". Κάνοντάς το εκούσια ή ακούσια(παροδηγημένοι από πνεύματα ανησυχίας και πλάνης), τελικά αυτό πετυχαίνουν.
Να απορροφηθεί δηλαδή κάποιος από τις ανούσιες αντιφατικές κατηγορίες των κριτικών, να σιχαθεί, να μην διαβάσει την Γραφή και να μην δεχθεί το Ευαγγέλιο.
Τελικά τί κάνανε αυτοί οι αντιγραφείς, συσσωρεύανε αντιφάσεις και προσθέτανε νέες ή εξαφανίζανε τις παλιές;
Και αν υπήρχαν ήδη στα πρωτότυπα κείμενα εχθρικά εδάφια, τί κάθησαν και ασχολήθηκαν κιόλας, θεωρώντας τα θεόπνευστα; Γιατί δεν τα καίγανε με τέτοιο μίσος που είχανε για τα διαφορετικά δόγματα, να τελειώνουμε; Δεν μπορούσαν να γράψουν δικά τους από την αρχή, παρά να μας κληρονομήσουν 8000 αντιφάσεις αφού δεν ξέρανε να σβήνουν; Και λίγες λέμε... ίοως 80000, 800000, 8000000.....
Άσε το, πουθενά δεν τους πιάνεις.
quote:quote:
Χρίστος Έλ
Αν αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλες ύστερα από τόσες σελίδες μηνυμάτων φίλε Χρίστο, τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα σοβαρού διαλόγου.*
Το μόνο πράγμα που δεν μου αρέσει σε έναν "διάλογο" είναι να διαμαρτύρεται ο άλλος πως διαστρεβλώνουμε αυτό που λέει είτε εκ του πονηρού, είτε λόγω χαμηλής νοημοσύνης. Το έχω δει πολύ συχνά σε διαλόγους χριστιανών και άθεων. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άθεοι προσπαθούν να ξεγελάσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό με αυτόν τον τρόπο!
Διαφώνησε μέχρι αηδίας, ουδέν πρόβλημα. Αλλά μην λες πως δεν καταλαβαίνω αυτό που εκφράζεις. Εσύ δεν είπες στον Panpam να φέρει τα αυθεντικά κείμενα εάν ποτέ τα βρει για να τα δούμε όλοι, υποδηλώνοντας πως δεν τα γνωρίζεις; Έτσι λοιπόν, αυτό δεν συνεπάγεται πως η παραχάραξη είναι μια ΥΠΟΨΙΑ δίχως ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να την αποδεικνύουν;
Σε τόση εκτίμηση έχουν τα ιερά βιβλία.