- Γιατι δεν νιωθω πια περηφανος που ειμαι Ελληνας? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Edited by - zip on 14/02/2012 17:24:01
Γιατι να εχω μοναδα κτηνοτροφικη για να παιρνω εγω τα ψιχουλα και να γαμιεσαι ολη μερα μεσα στην κοπρια?
Να εχεις κανει συμβολαιο με φιξ τιμη και να σε πληρωνουν με αλλη με προσχημα ενα σωρο μαλακιες?
Αρα πως να σταθει ενας παραγωγος !!!!!!!!!!!!!
Πως να συνεχισει ο γεωργος να εξακολουθει να παραγη σιταρι ? οταν σου λενε οτι κανουμε εισαγωγη με μικροτερη τιμη απο βουλγαρια !
Πως να μην λεμε τοτε οτι δεν παραγωγουμε τιποτα ,αφου το κρατος το ιδιο σε κανει με το κοστος παραγωγης να αυξανεται ,να μην μπορεις να ανταπεξελθεις και αναγκαστικα σταματας την παραγωγη.
Το μονο που ξερουν να λενε στην τηλεοραση ειναι δεν παραγωγουμε τιποτα.
Οποιος δε ασχοληθηκε με το αντικειμενο λεει ,για να λεει,θεωρια μπλα μπλα..............
Η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη
Δεν μπηκαν ομως σε βαθος να δουν τις φταει.Πιπιλιζουν συνεχως την καραμελα ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΟΥΜΕ ,ναι αλλα το γιατι κανεις δεν το εξηγησε.
Αλλα τινο να πιστευω πως ΟΛΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ.........
http://firiki.pblogs.gr/2011/00/mas-fagane-lahano.html
Edited by - stiv on 14/02/2012 18:19:10
τα κωλοκαθικια
εμ οι νομοι για το καλο μας ψηφιζονται ή για να προστατεψουν τους αδύναμους;;;
Δεν είναι καθόλου έτσι απλά όπως τα δείχνουν στη TV.
Αν κανείς σκεφτεί τα γεωργικά μηχανήματα, τα πετρέλαια, τα ποτιστικά, τα λιπάσματα, τα φάρματα, τις βροχές, τα χιόνια, το χαλάζι, κ.ο.κ, γενικά έξοδα καλλιέργειας και καιρικές συνθήκες, για να μη πούμε τις κοπιαστικές ώρες γεωργικής εργασίας σποράς, συγκομιδής κ.ο.κ, χώρια τα δάνεια που αναγκάζονται να πάρουν πολλοί αγρότες για να τα φέρουν βόλτα,τότε όταν ο αγρότης φτάνει να δίνει τη σοδιά για 10 λεπτά το κιλό ή και λιγότερο, όχι απλά δεν κερδίζει τα προς το ζήν αλλά ούτε τα έξοδα παραγωγής δε μπορεί να καλύψει, πόσο μάλλον τα έξοδα για να ζήσει, που συνεχώς αυξάνονται και πληθαίνουν.
Αυτό που λένε, αντί να βγάζει, μπαίνει και μέσα.

quote:
ΑίολοςΛάθος!
Ολοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στον εθνικό πλούτο.
Ολων ο χρόνος έχει την ίδια αξία στο δημόσιο.
Αλλος προσφέρει τον χρόνο του για να καθαρίζει, άλλος για να γράφει, άλλος για να επισκευάζει, κοκ.
Ουδενός η εργασία είναι πιο "πολύτιμη" από των άλλων, διότι ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τους άλλους.
Το κύριο χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η ισονομία.
Με τον νόμο που πληρώνεται ο Περικλής, με τον ίδιο νόμο αμοίβονται όλοι.
Αυτό είναι δημοκρατία.Δεν φαίνεται να σου αρέσει ε;
Εγώ κατ' αρχήν δεν μίλησα για "πολύτιμες" και "μη πολύτιμες" εργασίες. Ως συνήθως, καταλαβαίνεις μόνο αυτά που θέλεις κι όχι αυτά που γράφονται. Εγώ μίλησα για προσφερόμενες υπηρεσίες προς το δημόσιο και ανέφερα συγκεκριμένη περίπτωση, την περίπτωση αυτής της καθαρίστριας που ο μισθός της, ούτε συνάδει με την ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρει αλλά ούτε και συνάδει με τις αντίστοιχες αμοιβές [ για την ίδια υπηρεσία ] του ιδιωτικού τομέα. Πάνω σ' αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση έκανες την ερώτησή σου :
quote:
Αίολος...και θέλεις να ανεβής κι εσύ στα 3000 ή να κατεβή εκείνη; Θέλεις κι εσύ γάϊδαρο ή θέλεις να ψοφήσει του γείτονα;
και πάνω σ' αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση σου απάντησα.
Αν τώρα θέλεις να μιλήσουμε γενικά για τις αμοιβές των προσφερόμενων υπηρεσίων στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, τότε πρέπει να ξέρεις πως αυτές οι αμοιβές καθορίζονται από πάρα πολλές παραμέτρους. Όταν π.χ κάποιος βάζει την υπογραφή του σε δημόσια έγγραφα με κίνδυνο να βρεθεί την επομένη στον εισαγγελέα, ε, δεν νομίζω πως η αμοιβή του θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν της καθαρίστριας που δεν θα πάθει και τίποτε αν δεν καθαρίσει π.χ καλά τον πρώτο όροφο μιας δημόσιας υπηρεσίας.
quote:Όταν π.χ κάποιος βάζει την υπογραφή του σε δημόσια έγγραφα με κίνδυνο να βρεθεί την επομένη στον εισαγγελέα, ε, δεν νομίζω πως η αμοιβή του θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν της καθαρίστριας που δεν θα πάθει και τίποτε αν δεν καθαρίσει π.χ καλά τον πρώτο όροφο μιας δημόσιας υπηρεσίας.
Με βρισκεις σε αυτο απολυτο συμφωνω ,κινδυνευουμε να παμε στον εισαγγελεα για μια υπογραφη , και μια καθαριστρια του ο.κ. παρνει τα διπλασια οπως ειπες.Δεν τους κατηγορω ,αλλα ετσι ειναι.
quote:
Αν τώρα θέλεις να μιλήσουμε γενικά για τις αμοιβές των προσφερόμενων υπηρεσίων στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, τότε πρέπει να ξέρεις πως αυτές οι αμοιβές καθορίζονται από πάρα πολλές παραμέτρους. Όταν π.χ κάποιος βάζει την υπογραφή του σε δημόσια έγγραφα με κίνδυνο να βρεθεί την επομένη στον εισαγγελέα, ε, δεν νομίζω πως η αμοιβή του θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν της καθαρίστριας που δεν θα πάθει και τίποτε αν δεν καθαρίσει π.χ καλά τον πρώτο όροφο μιας δημόσιας υπηρεσίας.
Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική
Δηλαδή ο χαρτογιακάς που υπογράφει δημόσια έγραφα, αραχτός στο πεντακάθαρο γραφείο του, αν πάρει πολλαπλάσια αμοιβή από την καθαρίστρια που εργάζεται μες στα απορρυπαντικά και στις χέστρες του χαρτογιακά, θα πάψει να κινδυνεύει από τον εισαγγελέα?
Η πολλαπλάσια αμοιβή λειτουργεί αποτρεπτικά?
Και για ποιόν λόγο να αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα αν κάνει καλά την δουλειά του?
Και ούτε δικαιολογία είναι οι σπουδές του, αν αυτές παρέχονται δωρεάν.
Αυτές θα του εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, όχι μισθό.
Και ο σκουπιδιάρης και ο γιατρός το ίδιο χρειάζονται στην κοινωνία.
Τι ίδιες ανάγκες έχει και ο ένας και ό άλλος.
Το περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίας διαφέρουν
Θα σου δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από τον δικό μου τον εργασιακό χώρο, για να γίνω περισσότερο αντιληπτός.
Ένας Τελωνειακός ελεγκτής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης [ συνήθως είναι απόφοιτοι Οικονομικών σχολών αυτοί, ΑΣΟΕ δηλ. ή το δικό μας εδώ το Μακεδονίας ] βάζει την υπογραφή και την ατομική του σφραγίδα σε εκαντοντάδες δημόσια έγγραφα καθημερινά. Αυτά τα δημόσια έγγραφα, τα οποία διέπονται τόσο από την Εθνική όσο και από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στην ουσία είναι δηλώσεις εισπρακτικού χαρακτήρα που έχουν ως περιεχόμενο διάφορες χρεώσεις δασμών και φόρων των εμπορευμάτων που φτάνουν κάθε μέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Είναι δηλ. δηλώσεις που λένε πόσα χρήματα θα εισπράξει το κράτος από δασμούς και φόρους ενός ή περισσοτέρων εμπορευμάτων. Αυτές τις δηλώσεις [ τις διασαφήσεις που λέμε ] δεν τις συντάσσουν οι ίδιοι οι τελωνειακοί ελεγκτές. Τις συντάσσουν και τις υπογράφουν οι εκτελωνιστές. Οι τελωνειακοί ελεγκτές κάνουν αυτό που λέει το όνομά τους, τις ελέγχουν, τις υπογράφουν κι αυτοί και κάνουν τέλος πάντων και κάποιους άλλους συμπληρωματικούς ελέγχους που αφορούν το ίδιο το εμπόρευμα και όχι μόνο τα συνοδευτικά του έγγραφα.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για το πόσα χρήματα θα εισπράξει το Τελωνείο [ κι όταν λέω Tελωνείο, εννοώ το ίδιο το κράτος, έτσι ; ]. Η Τελωνειακή υπηρεσία είναι μία από τις αμιγώς εισπρακτικές υπηρεσίες που διαθέτει ένα κράτος. Η άλλη υπηρεσία είναι η εφορία. Αν συμβεί λοιπόν ένα λάθος σ' αυτές τις δηλώσεις και στην χρέωση των δασμών και των λοιπών φόρων [ ακούσιο ή εσκεμμένο, δεν έχει σημασία ], την άλλη μέρα ο τελ. υπάλληλος και ο εκτελωνιστής θα βρίσκονται στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για λαθρεμπορία. Κινδυνεύουν δηλ. να πάνε φυλακή.
Ένας τέτοιος υπάλληλος είναι πολύ λογικό να αμοίβεται καλά. Ε, αν σ' αυτό το Τελωνείο η καθαρίστριά του παίρνει 3000 ευρώ το μήνα, αυτός ο υπάλληλος πόσα θα έπρεπε να παίρνει, με την δουλειά που κάνει και βάζοντας κάθε μέρα το κεφάλι του στο ντορβά που λέμε ; Γι' αυτό λοιπόν, πάντα οι Τελωνειακοί και οι Εφοριακοί ήταν υπάλληλοι που είχαν καλές αμοιβές. Επίσης, μία καλή αμοιβή ενός τέτοιου υπαλλήλου λειτουργεί αποτρεπτικά στο να χρηματιστεί ο ίδιος ο υπάλληλος. Αν εσύ παίρνεις 5000 ευρώ το μήνα και κάποιος έρθει και σου δώσει μούχτι 10 ευρώ για να του κάνεις μια ... διευκόλυνση, σιγά να μην το πάρεις. Θα προτιμήσεις να του πεις να πάει να κάνει σωστά τη δουλειά παρά να ξεφτυλιστείς για 10 ευρώ. Εκτός αν είσαι δηλ. εντελώς ξεφτύλας, κάφρος και πεινασμένος [ υπάρχουν και τέτοιοι, έτσι ; δεν λέω πως δεν υπάρχουν ]
quote:
Και για ποιόν λόγο να αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα αν κάνει καλά την δουλειά του?
Γιατί είμαστε άνθρωποι gianipseftis και πάνω στη βιασύνη μας ή πάνω στο άγχος της δουλειάς μπορεί να κάνουμε λάθος. Το δικό μας το λάθος όμως ... κοστίζει στο κράτος. Αν εγώ χρεώσω εισαγωγικό δασμό 1,70% αντί για 17,00% σε ένα εμπόρευμα, αυτό αυτόματα μεταφράζεται σε κάτι χιλιάδες ευρώ που χάνει το κράτος [ αναλόγως βέβαια και την αξία του εμπορεύματος ]. Μόνο για ένα εμπόρευμα και μόνο από έναν εκτελωνιστή. Φαντάσου αυτό να γίνει για δεκάδες εμπορεύματα που τελωνίζονται από δεκάδες εκτελωνιστές. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ πλέον.
Και η νομοθεσία είναι νομοθεσία, κι όταν εγώ θα βρεθώ μπροστά στον εισαγγελέα, δεν μπορώ να του πω "Α, συγγνώμη κυρ εισαγγελέα μου, πάνω στη βιασύνη μου έκανα λάθος και έβαλα την υποδιαστολή μια θέση πιο αριστερά. Sorry δηλ. δεν θα το ξανακάνω. Ε, δεν το είδε και ο ελεγκτής και πέρασε έτσι. Ξέρω πως οι διαφυγόντες δασμοί είναι 150000 ευρώ, sorry δηλ. αλλά δεν θα το ξανακάνω.".
Και σε πληροφορώ πως υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι των Τελωνείων οι οποίοι τους έχει καλέσει ο εισαγγελέας για ... αστεία πράγματα κι όχι όπως αυτό που αναφέρω παραπάνω που είναι δηλ. πολύ σοβαρό. Ε, δεν πρέπει αυτός ο υπάλληλος να αμοιφθεί γι' αυτό που κάνει ; Μόνο και μόνο δηλ. που παίζει το κεφάλι του κορώνα - γράμματα κάθε μέρα, φτάνει.
Τώρα, εγώ δεν λέω να αμοίβεται ... με υπέρογκα ποσά. Αλλά τουλάχιστον να παίρνει κάτι παραπάνω από ... την καθαρίστρια. Και φυσικά αυτό δεν το λέω γιατί υποτιμώ τις καθαρίστριες, έτσι ; Αλλά η εργασία μιας καθαρίστριας, ε, δεν έχει και τόσο μεγάλη ευθύνη, όπως και να το κάνεις δηλ.
Edited by - zip on 15/02/2012 00:33:06
ΨΕΥΤΕΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Search Engine Marketing
Google Bombing
Η πρακτική αυτή εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το Google δεν λαμβάνει υπ΄όψιν του μόνο το περιεχόμενο μιας σελίδας για να την κατατάξει αλλά δίνει μεγάλη σημασία και στα links που παραπέμπουν σε αυτήν και κυρίως στο κείμενο του link. Έτσι είναι δυνατόν μια ομάδα χρηστών που έχουν συμφωνήσει να εφαρμόσουν την ίδια πρακτική, να επηρεάσει τα αποτελέσματα του Google.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ...Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ
ΑΨΟΓΟ..!!!!!!![]()
![]()

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 10/12/2005 14:26:09
(Και ίσως, πικρά αληθινό...![]()
)
Και επίσης άπαιχτο αυτό :
quote:
ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ...Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ
![]()
![]()

Για δοκιμάστε το ''failure'' (με τα εισαγωγικά) και θα δείτε τι σας περιμένει...
.
Άντε και για να μην σας κουράζω, απλά πατήστε [url=''http://www.google.com.gr/search?q=%22failure%22&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:el-GR:official'']εδώ[/url]
Μήπως τελικά λέει και κάποιες αλήθειες το google?

Δώσανε την πολύτιμη ζωή τους για 1002 λόγους.Κανένας από αυτούς όμως δεν ήταν δικός τους...
Edited by - Zander on 30/01/2006 23:38:38
TO GOOGLE ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑΙ.