- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Σε όλες τις θρησκείες συναντουμε το Καλό και το Κακό.Γιά άλλους ο Θεός είναι το Καλό, γιά άλλους το Κακό.Πολλές οι μορφές, από το δυνατό ΦΩΣ έως μιά απλή ΕΙΚΟΝΑ.
Το ανθρώπινο πνέυμα είναι αυτό που τελικά συναντά το Θείο και όχι ύλη.
Ο Θεός είναι μέσα μας.
Ευχαριστω .'.
ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ
Είναι σαν την έρημο που αν δε βρέξει δε θα υπάρξει ζωή.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 22/07/2003 01:17:35
Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα ανιληφθούμε οτι τα πάντα είναι ενέργεια.
Τα πάντα ζούν και κινούνται λόγω αυτής της ενέργειας.
Αν δεν υπάρχει αυτή η ενέργεια όλα καταρέουν, παύουν να υπάρχουν, δηλαδή πεθαίνουν.
Το ανθρώπινο σώμα καταναλώνει κρέας φρούτα και λαχανικά για να έχει αρκετή ενέργεια (καύσιμο,)ώστε να ζήσει.
Τα ζώα και αυτά όταν δεν πρόκειται για σαρκοφάγα, γεμίζουν απο την ενέργεια των φυτών που με τη σειρά τους παίρνουν ενέργεια ζωής απο το ζωοδότη ήλιο, η χλωροφύλη μέσα στα κύτταρα των φυτών, μετατρέπει τις ακτίνες του ήλιου σε ενέργεια.
Με τη σειρά του ο ήλιος καίει την ίδια του τη μάζα για να έχει ενέργεια κίνησης (καύσιμο).
Σε κάποιο χρόνο στο μακρινό μέλλον, δε θα υπάρχει ήλιος, θα αυτοκαταστραφεί, οπότε θα εκλείψει και η ζωή όπως τη γνωρίζουμε-Θάνατος ανθρώπινου σώματος
Δε θα εκλείψει όμως η ενέργεια-Αθανασία της ψυχής.
Απο τη στιγμή που πεθαίνουμε, η ενέργεια που συντηρούσε το σώμα μας (ψυχή) διαχέεται στο χώρο ώστε να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες που δε γνωρίζουμε γιατί προφανώς δεν έχουμε πεθάνει...
Απο εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να υποστηρίζουμε τη μετεμψύχωση ή κάποια άλλη θεωρία.
Το γεγονός μας παρεμβάλει την αλήθεια του, οτι δηλαδή δε ξέρουμε τι γίνεται μετά.
Όλη αυτή η ενέργεια που περιβάλει τα πάντα, είναι Θεός ή Δημιουργός ή Ανώτερη Διάνοια~λέξεις που μάταια χορεύουν στο κεφάλι μας...
Ο πρώτος νόμος της θερμοδυναμικής το λέει καθαρά
"Η ενέργεια ούτε κατασκευάζεται ούτε καταστρέφεται"
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 22/07/2003 06:19:41
Edited by - reptilesalonica on 04/08/2003 20:35:36

Βήμα βήμα τελείται η ολοκλήρωση και ολόκληρος είναι αυτός που μπορεί να κατανοήσει κάθε κομμάτι του που τον έφτασε στην ολοκλήρωση...
Ας μη βιαζόμαστε να θέτουμε τέτοια ερωτήματα...γιατί ο άνθρωπος δε μπορεί να δώσει τέτοιου είδους απάντηση.
Είναι σα να ρωτάμε ένα ουρακοτάγκο τι είναι άνθρωπος.
Είμαστε πολύ μικρόνοες για να βρούμε την απάντηση σ' αυτή την ερώτηση.
Και μια απάντηση δε θα είναι η απάντηση αυτής της ερώτησης.
από την άλλη όμως δε νομίζω ότι είναι απαγορευτικό να τίθεται ένα τέτοιο θέμα προς συζήτηση μόνο και μόνο επειδή είναι "άπιαστο". Μέσα από την κουβεντούλα αυτή γνωριζόμαστε καλύτερα αφού καταθέτουμε την άποψή μας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα... που βρίσκεις λοιπόν το κακό?

Αν ανατρέξεις στα υπόλοιπα θέματα του forum 'Μύθος & Θρησκεία', θα καταλάβεις το λόγο...
Είναι λυπηρό ο άνθρωπος να αναρωτιέται για το Θεό και να τον αναζητά και στο όνομα αυτού να κάνει τα χειρότερα εγκλήματα και τους περισσότερους πολέμους...
~Γρηγόρης~
quote:
Είναι λυπηρό ο άνθρωπος να αναρωτιέται για το Θεό και να τον αναζητά και στο όνομα αυτού να κάνει τα χειρότερα εγκλήματα και τους περισσότερους πολέμους
Θα ήθελα να προσθέσω οτι εχει το θράσος να επικαλείται οτι τα εγκλήματα αυτά γίνονται με τη βοήθεια του Θεού.
quote:
Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα ανιληφθούμε οτι τα πάντα είναι ενέργεια.
Τα πάντα ζούν και κινούνται λόγω αυτής της ενέργειας.
Και εγώ την ίδια γνώμη έχω, η ενέργια είναι αθάνατη, το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει μορφή.
quote:
Απο εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να υποστηρίζουμε τη μετεμψύχωση ή κάποια άλλη θεωρία.
Δεν θα συμφωνήσω εδώ, γιατί δεν ξέρουμε τί είναι η ψυχή ακριβώς. Αν
υποθέσουμε πως είναι ενέργια και άν αυτή η μορφή ενέργιας έχει "μνήμη" τότε δεν αποκλίετε η μετεμψύχωση.
quote:
"Η ενέργεια ούτε κατασκευάζεται ούτε καταστρέφεται"~Γρηγόρης~
Μόνο μεταβάλετε, αλλάζει μορφή. Θερμική->Δυναμική->Κηνιτική και άλλες πολλές μορφές που είτε δεν έγραψα είτε ακόμα δεν της ξέρουμε.
Όταν μάθουμε μπορεί να βρούμε αρκετές απαντήσεις.

J.C.Bach "Ψευδαισθήσεις"
pentheas
Taf
Τα γραφόμενά σου με έκαναν να αναρωτηθώ "Τι είναι ο Θεός χωρίς τους ανθρώπους ή τα άλλα νοήμωνα όντα του σύμπαντος να τον λατρεύουν"?
Οι Θεοί της παλιάς εποχής χαθήκανε γιατί κανείς πλέον δεν πιστεύει
σε αυτούς... στην εποχή τους και εκείνοι έκαναν θαύματα και εκείνοι είχαν οπαδούς...Τώρα πια τίποτα...
Εξακολουθούν άραγε να υπάρχουν?
Μήπως ο Θεός υπάρχει μόνο μέσα από τον άνθρωπο?
Μήπως ο Θεός υπάρχει μόνο μέσα στον άνθρωπο?

quote:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ??
Είναι το υψηλότερο δημιούργημα μας…
….και δεν χρειάζεται καν την λατρεία μας ..μόνο αναγνώριση και το σεβασμό μας
Γιώργος![]()
..μάκια ![]()
ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ
quote:
"Ο άνθρωπος είναι τόσο δυνατός και ευφυής, που μπορεί να δημιουργεί παντοδύναμους θεούς και μετά να τους καταρρίπτει ...."
J.C.Bach "Ψευδαισθήσεις"pentheas
Taf
Συμφωνόντας μαζί σου φίλε μου θα συμπληρώσω........σύμφωνα με τα προσωπικά μου πιστεύω οτί Θεός είναι ο κάθε ανεξήγητος φόβος που νιώθουμε ...... και η δύναμη που έχει ο ανθρώπινος νους και ψυχή, δύναμη που δε την έχουμε κατανοήσει "ακόμη". Πέρα απο αυτό ο Θεός, η ιδέα του ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα ανώτατο ον, ο "Πατέρας" μας δίνει την ασφάλεια που αποζητάμε....και άλλα πολλά πολλά πολλά........
Με σεβασμό,
ermioni
IXBX Eβραϊκά
ΑDAD Aσσυριακά
ΑΜΩΝ Αιγυπτιακά
ΣΥΡΕ Περσικά
ΘΕΟΣ Ελληνικά
DEUS Λατινικά
GOTT Γερμανικά
DIEU Γαλλικά
ΕΣΑΡ Τουρκικά
ΙΤGA Ταρταρικά...
και όλα αυτά σε μόνο 4 γράμματα... το ιερό τετραγράμματο φαίνεται ότι ισχύει και σε άλλες γλώσσες και ας ισχυρίζονται άλλα οι Ραβίνοι...
Σύμπτωση?

για μενα δεν υπαρχει θεος που μπορω να τον αντιληφθω στην πρωταρχικη του μορφη γιατι η ουσια του ειναι απολυτη...και η φυση μου δεν τον αποκαλυπει...απολυτο δεν υπαρχει γυρω μου...αρα θεος ειναι μεν το παν μα ειναι και αυτο που που αγνοω...
καλο βραδυ καλη μου...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Me megalo endiaferon paratirisa tis diafores apopseis pou ekfrazonatai se ayto to forum kai pragmatika xairomai pou diapistono tin yparksi atomon pou aporiptoun me opoiadipote enoia tin yparksi opoioudipote theou.
Prosopika aporipto kati tetoio os paramythakia ta opoia apoteloun anapospasto komati tis mizeris fysis tou mesou anthropou.
Anekathen kathe organomeni koinonia eixe thriskia. Ayto en meri eksipiretouse tin anagki gia apantiseis se orismena themeliodi erwtimata opou i epistimi den dynato na eksigisei. Den einai ntropi na leei kaneis pos den gnorizw, ntropi einai na min gnorizeis alla na aspazese romantika paramithakia, polles fores vatheia filosofimena, ws apantisei se osa den dynate o anthropinos noos na antilifthei. Kai na min ksexname pos me tin proodo tis epistimis kai tis texnologias polles thriskeytikes erminies antikathistante apo epberistaomenes epistimonikes eksigiseis klp klp... se simio pou akoma kai oi ekprosopoi tou theiou paradexontai ( px katagogi tou anthropou )
Episis arnoume na pistepsw pws mono oi orthodoksi xristianoi pisteyoun ston pragmatiko theo... eno olos o ypoloipos plithismos tou planiti mas planiete planin oiktra... poioi eimaste re ?
An kai o mesos anthropos ( diladi i syntriptiki pleiopsifia ) kata tin gnomi oxi mono tin dikia mou alla kai pollon epifanwn "fotismenon" anthropon, einai paramythiasmenos kai anoitos (giayto alloste zoume se mia koinwnia frikis)
Min thelontas na makrigoriso akomi perisotero...
geia
Η μήπως να πω Αγνωστικιστή?
Σου εύχομαι καλή διαμονή στο φόρουμ του esoterica.

ROGG
quote:
Ο Θεός είναι μέσα μας. Ο Θεός είναι ο Ηλιος και η Φύση. Ο Θεός είμαστε εμείς και η Αγάπη στην καρδιά μας. Ο Θεός είναι η Ενέργεια του Σύμπαντος. Ισως, ο Θεός να είναι και Κάτι που ακόμη δεν γνωρίζουμε και παντοτινά αναζητάμε...ROGG
Υπέροχο ROGG, πραγματικά τόσο υπέροχο, όσο και λιτό...
Ο Θεός βρήσκεται μέσα μας, γιατί εμείς είμαστε κομμάτι του.
Θεία πλάσματα που "καταγώμαστε" από την Θεία ουσία του και μόλις φτάσουμε στην "πλήρωση" (όποιο κι αν είναι το όνομα του και η Φύση του),πάλι σ' αυτόν θα γυρίσουμε!
Μπορεί να είμαι άθρησκη, αλλά οχι άθεη!
Edited by - Mantis on 13/11/2003 11:36:50