ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/07/2010, 13:59:37
Μακεδών,
καλά τα λες αλλά δεν καταλαβαίνω το μου στη φράση "των προγόνων μου"...Έχεις την εντύπωση ότι μιλάς με Γερμανούς; Μόνο δικοί σου είναι οι πρόγονοι; Δε λέω πολύ θα ήθελα να είχα γεννηθεί σε ένα πολιτισμένο κράτος, να ήμουν Ιάπωνας, Γερμανός ή Αμερικάνος αλλά η μοίρα μου ήταν να γεννηθώ σε αυτή τη χώρα της...Αφρικής με λευκούς κατοίκους(που λέει και ο Χάρυ Κλυν). Ως εκ τούτου είμαι Έλληνας και θεωρώ τους κατοίκους αυτού του τόπου συμπατριώτες μου, όπως με θεωρούν και αυτοί. Αυτοί που έζησαν παλιότερα σε αυτόν τον τόπο είναι πρόγονοι ΜΑΣ όχι σου ή μου...

Α-Ω

quote:
Αυτό συμβαίνει διότι ασχολείσαι αποκλειστικά με την εξωτερική (αυτήν που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις ) φύση του Ανθρώπου .

Αν είχες ασχοληθεί σοβαρά με την εσωτερική , θα έβλεπες το όφελος της αγίας γραφής προς την ανθρωπότητα .

Τι γίνεται αν τα "εξωτερικά"συμπεράσματα συγκρούονται με τα "εσωτερικά"; Επίσης, τι σημαίνει εξωτερικός και εσωτερικός...Έχω κάτι υπόψιν μου αλλά θα ήθελα να το ορίσεις εσύ ώστε να συζητάμε στην ίδια βάση... Υπάρχουν αμερόληπτοι και κοινοί για όλους τρόποι να καταλήξουμε στα ίδια εσωτερικά συμπεράσματα; Υπάρχει μονάδα μέτρησης;

Επίσης, έχεις σκεφτεί ποτέ, ότι η ηθική της εποχής μεταβάλλεται με ένα δικό της τρόπο και βρίσκει την ανταπόκριση σε κάποιο χωρίο του ιερού βιβλίου κάθε θρησκείας;

16/07/2010, 14:04:17
Now you are talking...
16/07/2010, 14:06:27

quote:

Α-Ω Καλημέρα!

Τι σχέση -οποιαδήποτε σχέση- έχουν οι "αλληγορίες" και οι "πνευματικές συμβολικές ιστορίες" με την ουσία του ανθρώπου ως "ψυχολογικού υποκειμένου"..???

Είναι ζεύγη αντίθετων δυνάμεων.
Έλκονται και απωθούνται .
Σάρκα & ψυχή.

quote:

Ο χριστιανισμός και κάθε Θρηκεία , αναφέρεται "πέριξ" της ανθρώπινης ψυχολογίας και όχι εντός της , μιάς και δεν έχει το αναγκαίο "θεωρητικό υπόβαθρο"!

Συνέχισε μην αφήνεις κενά ...,
Ολοκλήρωσε την πρότασή σου .
Εσύ βρήκες υγιές θεωρητικό υπόβαθρο για να στηρίξεις την ψυχολογία σου και που ...,

16/07/2010, 14:30:45
quote:

alfa-omega
Πάντως θα με ενδιέφερε να δω την "εσωτερική" πλευρά της Αγίας Γραφής και ποιό "όφελος" είχε αυτή προς την ανθρωπότητα, πέρα απ'αυτήν που ήδη γνωρίζουμε...
macedon

Προσπαθεί να διδάξει τον Άνθρωπο ,με συναισθηματικό τρόπο , ότι δεν είναι μόνο σάρκα ....,

16/07/2010, 14:35:39
IndustrialAngel

quote:
καλά τα λες αλλά δεν καταλαβαίνω το μου στη φράση "των προγόνων μου"...Έχεις την εντύπωση ότι μιλάς με Γερμανούς; Μόνο δικοί σου είναι οι πρόγονοι;

Δεν γνωρίζω ποιούς θεωρεί προγόνους ή προπάτορές του ο καθένας και όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων.

Γνωρίζω για παράδειγμα ότι πολλοί από δω μέσα θεωρούν σαν προπάτορές τους (προγόνους τους) τον Αβραάμ (όπως οι ίδιοι δηλώνουν) ή τον Αδάμ και την Εύα ή άλλα πρόσωπα της Ιουδαϊκής μυθολογίας ή ιστορίας.

Όταν λοιπόν μιλώ για τους προγόνους "μου", εκφράζω τον εαυτό μου και μόνο.

macedon

16/07/2010, 14:39:45
quote:
Τι γίνεται αν τα "εξωτερικά"συμπεράσματα συγκρούονται με τα "εσωτερικά";

Μάχη ...,
Μεταξύ σαρκός (προσωπικότητας ) και ψυχής .

quote:
Επίσης, τι σημαίνει εξωτερικός και εσωτερικός...

Ότι ο Άνθρωπος δεν είναι μόνο σάρκα.

quote:

Έχω κάτι υπόψιν μου αλλά θα ήθελα να το ορίσεις εσύ ώστε να συζητάμε στην ίδια βάση...

Είναι και ψυχή αθάνατη.

quote:

Υπάρχουν αμερόληπτοι και κοινοί για όλους τρόποι να καταλήξουμε στα ίδια εσωτερικά συμπεράσματα; Υπάρχει μονάδα μέτρησης;

Δυστυχώς όχι.
Τουλάχιστον σε αντικειμενικό επίπεδο.
Θεωρητικά μπορεί όμως να ειπωθεί ,ότι όσοι άνθρωποι θεωρούν τον εαυτό τους νοητικά εξελιγμένο , δεν συμπεριφέρονται όπως (θα αναφέρω ένα παράδειγμα ) ο macedon .
Η νοητική του δραστηριότητα τον οδήγησε σε υπεροψία.
Άρα κάπου καβάλησε το καλάμι ..., 

quote:
Επίσης, έχεις σκεφτεί ποτέ, ότι η ηθική της εποχής μεταβάλλεται με ένα δικό της τρόπο και βρίσκει την ανταπόκριση σε κάποιο χωρίο του ιερού βιβλίου κάθε θρησκείας;

Γιατί μεταβάλλεται ,το σκέφτηκες και τι απάντησες εαυτόν ?
16/07/2010, 15:02:10
quote:

quote:

Α-Ω Καλημέρα!

Τι σχέση -οποιαδήποτε σχέση- έχουν οι "αλληγορίες" και οι "πνευματικές συμβολικές ιστορίες" με την ουσία του ανθρώπου ως "ψυχολογικού υποκειμένου"..???

Είναι ζεύγη αντίθετων δυνάμεων.
Έλκονται και απωθούνται .
Σάρκα & ψυχή.

quote:

Ο χριστιανισμός και κάθε Θρηκεία , αναφέρεται "πέριξ" της ανθρώπινης ψυχολογίας και όχι εντός της , μιάς και δεν έχει το αναγκαίο "θεωρητικό υπόβαθρο"!

Συνέχισε μην αφήνεις κενά ...,
Ολοκλήρωσε την πρότασή σου .
Εσύ βρήκες υγιές θεωρητικό υπόβαθρο για να στηρίξεις την ψυχολογία σου και που ...,

Προσωπικά ΕΓΩ δεν έχω κάτι το "πρωτογενές" και το έχω ξανα-πεί αυτό ευθέως Φίλε μου .... ωστόσο η επιστήμη της ψυχολογίας , έχει δώσει πολλά σε αυτόν τον τομέα και δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει και να ενημερωθεί αλλα και να ανιχνεύσει το "είναι" του !

Είναι εκείνη που έχει απαντήσει σε εσωτερικά δρώμενα -ασυνείδητα- και έχει αναφερθεί σε διαφόρους μηχανισμούς τους..!

Είναι εκείνη που έχει απαντήσει για το "υποκείμενο-άνθρωπος" και την δομή του και είναι αυτή που "επέτρεψε" σε πολλούς να "βγούν" κάπως απο τον βάλτο της λιβιδινικής τους στάσης , καθώς και απο την συνειρμική τους αποτελμάτωσης!

Η νευροψυχολογία δε , φέρνει στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία που μας βοηθούν να αντιληφθούμε επιπλέον άγνωστες πτυχές του "υποκειμένου-άνθρωπος" , κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε!

Αποψή μου!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
16/07/2010, 15:03:36
Μάχη ...,
Μεταξύ σαρκός (προσωπικότητας ) και ψυχής .

Η σάρκα είναι η προσωπικότητα...???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
16/07/2010, 15:26:33
Η προσωπικότητα συνήθως ταυτίζεται με την σάρκα .
Δεν είναι όμως η προσωπικότητα μόνο σάρκα...,
16/07/2010, 16:01:29
Ω ρε γλέντια ... τώρα θα γίνει της προσωπικότητας, της σάρκας και της ψυχής. Βάλε και λίγο Ανιδιοτέλεια ρε alfa-omega δηλ. , ανιδιοτέλεια αγόρι μου, μη το ξεχνάς αυτό.