- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
λίγες αναρτήσεις, όαση ανάγνωσης!
Εύγε φίλοι, εύγε!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Σχολιαζω για τρεις λογους.
1) Κατι τετοιες στιγμες νιωθω τυχερη που ανακαλυψα το φορουμ. Μπεσα.
2) Ζηλευω τον xristo και οποιονδηποτε xristo που δεχεται κριτικη και σας προκαλει να χαλασετε φαια ουσια για παρτη του.
3) Για να απαντησω στον αγαπημενο Πυθαγορα, οπου θα επικαλεστω την μεγαλοψυχια του (χα!) εις αφεσην αμαρτιων περι ΜΠΑΟΚ.
Υ.Γ: Κερασμενη η πρωτη φουστανελα απο τον Αμεινια και η δευτερη απο εμενα.
Υ.Γ2: Δεν σχολιασα χαρην εντυπωσιασμου ουτε για να κερδισω την ευνοια κανενος(προλαβαινω τους κακοπροαιρετους).
Αν νομιζεται παντως οτι αυτη η τακτικη, του και καλα διαλογου, τιμα καποιον απο εσας γελιεσται
Η αγνοια πανω στο ζητημα ,αλλα και ο τροπος που αποφευγεται την συζητηση ,επιτιθεμενοι, φαινεται καθαρα, και ειναι και αυτο, παρακαταθηκη ,που αποδυκνυει για ακομα μια φορα ,την ποιοτητα καποιων μελων
Υποβαθμιζει επισης και την ποιοτητα του φορουμ
Αμφιβαλω αν καποιος απο αυτους που μου επιτεθησαν φραστικα , συμπεριλαμβανομενου, και εσενα καταλαβε το νοημα αυτων που ειπα!!
Και δες εδώ
quote:
Συνεπαγεται πως θα σε χαρακτηρισω ηλιθιο αν αρνεισαι να δεχτεις οτι η θαλασσα ειναι μπλε παρα το πληθος αποδειξεων που θα σου προσκομισω.
Εγω βεβαια δεν θα σε καταταξω σε αυτην την κατηγορια ,για τον συγκεκριμενο λογο ,γιατι αν το κανω ,θα ειναι σαν να κλεινω τα ματια σε αυτο που συμβαινει καθε στιγμη
Καληνυκτος
Εξ ου και η φραση μου "ξαναδιαβασε την απαντηση μου με καθαρο νου".
Δεν κανω επιθεση.
Δεν σε θεωρω ανοητο οπως θεωρω αλλους, για αυτο και σε προετρεψα να ξαναδιαβασεις το διαλογο μας.
Καταλαβα πληρως το μηνυμα σου. Επελεξα να απαντησω στα 3 πρωτα δια της πλαγιας οδου.
Υ.Γ.: Δεν ειμαι...τους. Δεν ειμαι κανενος. Δεν ειμαι καμια. Μην βλεπεις συνομωσιες, συνομοταξιες και εχθρους. Δες πιθανους "φιλους". Ανοιξε τα ματια σου. Οχι αυτα. Τα αλλα. Βλεπουν πιο καθαρα.
Edited by - Σοφία_ on 15/03/2014 20:09:57
quote:
PY8AGORAS :
Λέξεις κλειδιά:-Αυτοδιόρθωση
-Αντιληπτική Ικανότητα
-Επίπεδο άνω του μέσου των μελώνΠερίπου σκιαγραφούμε και το τί γίνεται ή τι πρέπει να γίνεται.
Πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε καλύτερα. Και όσοι ξέρουν καλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει να μάθουμε να ακούμε καλύτερα.Και όσοι ξέρουν καλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει να μάθουμε να γράφουμε καλύτερα.Και όσοι ξέρουν καλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει να μάθουμε να εκφραζόμαστε καλύτερα.Και όσοι ξέρουν καλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει να μάθουμε να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ (καλύτερα ή περισσότερο).
Και όσοι το κάνουν ήδη, να το "ξανα-σκεφτούν"....
Ανοίχτηκε θέμα με τους Ανεγκέφαλους.
Τα νούμερα πλησιάζουν στο ...100.
Οντως οι κατηγορίες είναι πάρα πολλές. Δεν είναι όλες ίδιες.
Το αυτό συμβαίνει και με τα μέλη
όσα τελοσπάντων γράφουν και όσο γράφουν, με κάποιο 'στιγμα' ώστε να γίνονται άξια αναφοράς (διά του παραδείγματος ή του...αντιπαραδείγματος).
Συνειρμικά με τα παραπάνω , που ανέφερε ο φίλος Πυθαγόρας , μου ήρθαν στο μυαλό ορισμένες σκέψεις που έκανα , κατά καιρούς , όσον αφορά την κατάταξη των διαφόρων χαρακτήρων των ανθρώπων :
Πολλοί πρότειναν μια κατάταξη χαρακτήρων σε πνευματώδη , συναισθηματικό και βουλητικό , ανάλογα με την επικράτηση της σκέψης , του συναισθήματος ή της βούλησης . Αφού όμως ο βουλητικός τύπος μπορεί να είναι ταυτόχρονα και συναισθηματικός ή επίσης και πνευματώδης , βγαίνουμε πάλι από την ίδια πόρτα από την οποία μπήκαμε .
Υπάρχουν δύο τρόποι μελέτης του ανθρώπου :
Ο ένας είναι εξωτερικός και αρχίζει από το περιβάλλον . Αυτός ο τρόπος βλέπει τον άνθρωπο σαν ένα μηχανισμό προσαρμογής .
Ανοίγει τη σκέψη στα εξωτερικά πράγματα και τον “νου” σε “ύλη” και καταλήγει στον μεταμφιεσμένο ματεριαλισμό του Σπένσερ και τον μπηχεϊβιορισμό του Ουάτσον .
Είναι μια αντίληψη , η οποία συγκαταλέγει μεγάλα ονόματα μεταξύ των εκπροσώπων της όπως οι : Δημόκριτος , Επίκουρος , Λουκρήτιος , Χόμπς – ακόμη και ο Σπινόζα . Στην βιολογία , μας έδωσε τον Δαρβίνο και την θεωρία της φυσικής επιλογής – εκ μέρους του περιβάλλοντος – σαν ερμηνεύουσα την εξέλιξη των ειδών . Στην κοινωνιολογία μας έδωσε τον Σπένσερ , και τον Μαρξ και την ερμηνεία της ιστορίας ως προϊόντος των οικονομικών επιδράσεων , των απρόσωπων μαζών .
Ο άλλος τρόπος αρχίζει εκ των έσω : Βλέπει τον άνθρωπο σαν ένα σύστημα αναγκών , παρορμήσεων και επιθυμιών , οι οποίες τον αναγκάζουν να μελετήσει , χρησιμοποιήσει και θέσει υπό τον έλεγχό του το περιβάλλον .
Του αρέσει να ανάγει τα πράγματα σε σκέψη και την ύλη σε πνεύμα .
Ξεκινάει από “την εντελέχεια” του Αριστοτέλη (κατά την οποία ένας εσώτερος σκοπός καθορίζει κάθε εξωτερική μορφή) και καταλήγει στον βιταλισμό του Μπέρξον και τον πραγματισμό του Ουίλιαμ Τζαίημς .
Εδώ , επιπλέον των τριών αυτών , κατατάσσονται και οι : Πλάτων , Ντεκάρτ , Λάϊμπνιτς , Καντ και Σοπενάουερ .
Στην βιολογία , αυτή η αντίληψη μας έδωσε τον Λαμάρκ και την θεωρία της εξέλιξης δια μέσου επανειλημμένων προσπσθειών υπαγορευομένων από ασίγαστη επιθυμία .
Στην κοινωνιολογία μας έδωσε τον Γκαίτε , τον Καρλάϋλ και τον Νίτσε, καθώς και την ερμηνεία της ιστορίας ως προϊόντος ψυχολογικών επιδράσεων , εφευρετικών πνευμάτων και ισχυρών βουλήσεων .
Θα μπορούσαμε κάποια στιγμή (αργότερα) να δώσουμε μια ανάλυση των ανθρώπινων χαρακτήρων που να υιοθετεί τον δεύτερο τρόπο , λαμβάνοντας , όμως , υπόψη τις παγίδες που υπάρχουν καθ’οδόν
Ας δούμε λοιπόν τον άνθρωπο πώς μεταβάλλει το περιβάλλον του πολύ περισσότερο παρ’όσο το περιβάλλον τον μεταβάλλει αυτόν τον ίδιο .
Το κάθε χωράφι ή περιβόλι κατά μήκος της Εθνικής οδού και το κάθε αεροπλάνο στον ουρανό είναι ένα σημείο και σύμβολο της ανθρώπινης βούλησης .
Ο χαρακτήρας , λοιπόν , υπό το πρίσμα αυτό , είναι ένα σύνολο εσωτερικών διαθέσεων και επιθυμιών .
Είναι ένα μωσαϊκό ενστίκτων , τα οποία τροποποιούνται και ανακατατάσσονται από το περιβάλλον , την απασχόληση και την πείρα .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
quote:
"Οι περιοχες της Βορειας Ελλαδας βρισκονται πιο κοντα στα συνορα με Βουλγαρια απο οτι οι πειοχες της Νοτιας Ελλαδας. Αρα οι Ελληνες της Νοτιου Ελλαδας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εχουν Βουλγαρικες ριζες".
Αστειος ο συλλογισμος μου.
Εδω μαλλον θελεις να μου πεις ,οτι το οτι ισχυουν αυτα που εγραψα στο πρωτο κειμενο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν ηλιθιοι
Αυτο Σοφια ενοειται !!Ειπα και αλλου οτι ,τα χαρακτηριστικα των ανθρωπων ειναι παντα χαρακτηριστικα !!
Αν θελεις να τα ονομασεις ονομασε τα !!
Οταν ομως ονομασεις [εκτος των αλλων ],ειναι σαν να κλεινεις μια κατασταση ,σαν να λες ''γνωριζω''
Μια λεξη μπορει να προσθετει δονησεις ,να ενισχυει ψυχολογικες καταστασεις και χαρακτηριστικα Ο λογος εχει δυναμη
Επειδη δεν εχουμε μαθει να αυτοδιαιρουμαστε ,να εχουμε επιγνωση, ολα αυτα περνουν απαρατηρητα !!
Μας καθοριζουν απολυτα μεν, περνουν απαρατηρητα δε !!
Εδω βρισκεται και η ενσταση μου για την χρηση παρομοιων χαρακτηρισμων
Το μεγαλο προβλημα της υπαρξης ,ειναι οτι εχουμε καταταξει τα παντα ,και δεν μπορουμε να δουμε το καινουργιο , γιατι ηδη ''γνωριζουμε ''!!
Οι λεξεις βοηθουν πολυ σε αυτο
Εγω ας πουμε, επειδη εχω καταταξει καποιους ανθρωπους που με εβλαψαν,στο παρελθον ,[οι καλες εμπειριες δυσκολα κρατιουνται οταν υπαρξει εστω και μια αρνητικη] μου ειναι δυσκολο να διακρινω μια διαθεση διαφοτερικη απο μερους τους , διοτι δεν ζω στο τωρα .....Γνωριζω!!!!!
Αυτο το γνωριζω ειναι του παρελθοντος Εκει ζω !!!
Οταν ειμαι προκατειλειμενος με εσενα , αν θα μου στειλεις ενα mail,δεν θα διαβασω mail αλλα αυτα που ειναι στο κεφαλι μου , και δεν ειναι και τοσο απλο [οσο μου προτεινες ] να αντιπαρελθουμε απο αυτα !!
πέμπτη φάλαγγα ;
Δεν ξεκουμπίζεσαι από δω .
Δεν σε γουστάρομε !
Άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνεις . Γι'αυτό στα λέω στη δικιά σου !

Κηφέα, αν θέλεις να σου δανείσω τα...διδυμάκια μου, πολύ ευχαρίστως!![]()
![]()
![]()
Τα...κουφέτα δικά σου όμως, επειδή κοστίζουν!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Καλά εσύ ρε χαμένε xristosxatz, τι το παίζεις εδώ μέσα σ'αυτό το topic ;
πέμπτη φάλαγγα ;Δεν ξεκουμπίζεσαι από δω .
Δεν σε γουστάρομε !
Ουπς....!!!!
Αυτη ομολογουμενως ηταν η εκπληξη της εβδομαδος!!!!
quote:
Άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνεις . Γι'αυτό στα λέω στη δικιά σου !
Και μια μικρη διορθωση !!!!
Αυτη ΚΗΦΕΑ ειναι η δικη σου γλωσσα
Εγω δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε !!!!
Δεν το κανω ομως !!
Βλεπεις εισαι και επιστημονας ανθρωπος .....γαρ
Το πρόβλημα (το πολύ βαρύ ψυχολογικό πρόβλάμα !) , εσένα αφορά . Κι εσύ καλείσαι να το λύσεις !
Εκτός κι αν δεν έχεις καταλάβει από τι πάσχεις !
Τότε πάρε την μεγάλη απόφαση ! :
Ολοταχώς πήγαινε σ'εναν (καλό) ψυχίατρο !
Το περιστατικό σου είναι επείγον !
Σώσε τον εαυτό σου !
Τι σου εύχομαι ; Τίποτα ! Γιατί κυκλοφορούν τόσοι πολλού σαν κι'εσένα την εποχή μας !

Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.
Το ίδιο και η ψήφος του μπακάλη.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Τελικά xristosxatz, θα γίνεις εσύ το σημείο αναφοράς μας.
Ξεπέρασες τον regulus και με διαφορά!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
χμ...μια πράσινη ακτίνα και μια σύριγγα χρειάζεται...γακ..γακ..!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Να 'ναι καλα τα τσιπουρα που με χαλαρωνουν και απαντω τοσο γλυκα.
Και ενα edit γιατι ξεχασα να το σχολιασω. Αν δεν μπορεις να παραμερισεις την...προκαταληψη σου για ενα ατομο, αδυνατεις να διαβασεις υπο νορμαλ συνθηκας αλλα και να επεξεργαστεις αντικειμενικα χωρις φοβο και παθος αυτα που διαβαζεις τοτε δεν θα πας μπροστα. Ποτε.
Μεταξυ μας με αυτην την φιλοσοφια και αυτο το τουπε δεν προκειται να αποκομισεις ΤΙΠΟΤΑ. Ουτε απο το φορουμ, ουτε απο κανεναν γυρω σου. Λυπαμαι που τα λεω αυτα αλλα εισαι προκλητικος.
Edited by - Σοφία_ on 16/03/2014 19:24:03
Το πηρα το μυνημα !!
Ειμαι υποχρεωμενος να σεβαστω την πλειοψηφια !!!
Θελω μονο να απολογηθω στον ΑΜΕΙΝΙΑΣ αν χωρις να το θελω, εξετρεψα το θεμα του
Σοφια ,το γνωριζω οτι το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα καταφερω και πολλα πραγματα ,ομως εγω λεω να προσπαθησω ,και οτι ξεκολησει
Εσυ εχεις το μαχαιρι, αλλα και το πεπονι.
Καλο σου βραδυ.
quote:Νομίζω οτι ο άνθρωπος πλανεύεται απο την εντύπωση οτι επειδή έχει θέσει υπο έλεγχο το περιβάλλον του (έναν σχετικό έλεγχο), έχει θέσει υπο έλεγχο και τον εαυτό του.
Κηφεύς
Ο άλλος τρόπος αρχίζει εκ των έσω : Βλέπει τον άνθρωπο σαν ένα σύστημα αναγκών , παρορμήσεων και επιθυμιών , οι οποίες τον αναγκάζουν να μελετήσει , χρησιμοποιήσει και θέσει υπό τον έλεγχό του το περιβάλλον .
Δυστυχώς η κυριαρχία του περιβάλλοντος, η οποία βασίζετε κυρίως στις νοητικές του και όχι στις ψυχικές του ικανότητες, δεν συνεπάγεται και κυριαρχία στον εαυτό του. Ο άνθρωπος μοιάζει να αδυνατεί να κυριαρχίσει στο "σύνολο των εσωτερικών του διαθέσεων και επιθυμιών".
Αντιθέτως αυτό το σύνολο - το σε μεγάλο βαθμό εξωτερικά καθοριζόμενο - εύκολα διαμορφώνει τον τρόπο ζωής και δράσης του καθενός.
Ποια η επιρροή μας σε αυτό το σύνολο;
Και αν μετά απο τόσα χρόνια "εξέλιξης" δεν έχoυμε μάθει να κυριαρχούμε σε αυτό, μπορούμε να πούμε οτι υπάρχει εξέλιξη;
quote:
Gnostic Student :quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Κηφεύς :
--------------------------------------------------------------------------------Νομίζω οτι ο άνθρωπος πλανεύεται απο την εντύπωση οτι επειδή έχει θέσει υπο έλεγχο το περιβάλλον του (έναν σχετικό έλεγχο), έχει θέσει υπο έλεγχο και τον εαυτό του.
Δυστυχώς η κυριαρχία του περιβάλλοντος, η οποία βασίζετε κυρίως στις νοητικές του και όχι στις ψυχικές του ικανότητες, δεν συνεπάγεται και κυριαρχία στον εαυτό του. Ο άνθρωπος μοιάζει να αδυνατεί να κυριαρχίσει στο "σύνολο των εσωτερικών του διαθέσεων και επιθυμιών".
Αντιθέτως αυτό το σύνολο - το σε μεγάλο βαθμό εξωτερικά καθοριζόμενο - εύκολα διαμορφώνει τον τρόπο ζωής και δράσης του καθενός.Ποια η επιρροή μας σε αυτό το σύνολο;
Και αν μετά απο τόσα χρόνια "εξέλιξης" δεν έχoυμε μάθει να κυριαρχούμε σε αυτό, μπορούμε να πούμε οτι υπάρχει εξέλιξη;
Gnostic Student , η πλήρης αποτύπωση του σκεπτικού μου (που έκανα στο προηγούμενο μήνυμά μου) έχει ως εξής :
“ Ο άλλος τρόπος αρχίζει εκ των έσω : Βλέπει τον άνθρωπο σαν ένα σύστημα αναγκών , παρορμήσεων και επιθυμιών , οι οποίες τον αναγκάζουν να μελετήσει , χρησιμοποιήσει και θέσει υπό τον έλεγχό του το περιβάλλον .”
“ Του αρέσει να ανάγει τα πράγματα σε σκέψη και την ύλη σε πνεύμα.”
Για να συνεχίσω μετά από μερικές παραγράφους παρακάτω :
Θα μπορούσαμε κάποια στιγμή (αργότερα) να δώσουμε μια ανάλυση των ανθρώπινων χαρακτήρων που να υιοθετεί τον δεύτερο τρόπο , λαμβάνοντας , όμως , υπόψη τις παγίδες που υπάρχουν καθ’οδόν .
Ας δούμε λοιπόν τον άνθρωπο πώς μεταβάλλει το περιβάλλον του πολύ περισσότερο παρ’όσο το περιβάλλον τον μεταβάλλει αυτόν τον ίδιο .
Το κάθε χωράφι ή περιβόλι κατά μήκος της Εθνικής οδού και το κάθε αεροπλάνο στον ουρανό είναι ένα σημείο και σύμβολο της ανθρώπινης βούλησης .
Ο χαρακτήρας , λοιπόν , υπό το πρίσμα αυτό , είναι ένα σύνολο εσωτερικών διαθέσεων και επιθυμιών .
Είναι ένα μωσαϊκό ενστίκτων , τα οποία τροποποιούνται και ανακατατάσσονται από το περιβάλλον , την απασχόληση και την πείρα .
Αυτές είναι οι μέχρι τώρα απόψεις μου , πριν προχωρήσουμε σε μια ανάλυση των ανθρωπίνων χαρακτήρων .