- ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - «Κουσούρι» για την Πυρά? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 19/02/2011 15:39:46
Θα τον βάλω να σε φάει ζωντανό.![]()
Edited by - Narkissa555 on 19/02/2011 15:42:31
Ούτε και εγώ... Φτάνει να μη μου την πέσουν.... χε χε..!!!
quote:
Αυτη ειναι η παραφυση το ειπε και ο Πλατωνας.
Ωχ θεοί...ένα τελευταίο μήνυμα προς τον "απολίτιστο" φίλο μας μπας και πάρει γραμμή...και το κάνω διότι κατά βάθος μας διαβάζει πολύ πιο προσεκτικά απ'ότι θέλει να δειχνει...και το "wannabe απολίτιστος" φυσικά δεν πιάνει...η "πρωτογονίλα" που πουλάει ο φίλος μας είναι τόσο επιτηδευμένη και ψεύτικη όσο δεν μπορεί να φανταστεί...
Εκατό φορές λοιπόν έχει γράψει ο "Wolverine" ή "Πρωκτολάγνος" ή whatever: "ΜΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ"...
Ε και??
Και μ'αρέσει ρε μαιμούδι που βγάζεις τους άλλους "πιθήκους" ενώ εσύ μαιμουδίζεις με τον χειρότερο τρόπο...
Μάθε λοιπόν και αυτό: Σε μερικές ιδέες του Πλάτωνα έχει υποκλιθεί όλη η ανθρωπότητα, αλλά σε μερικές άλλες ο φιλόσοφος έχει εκτεθεί, για να μην πω γελοιοποιηθεί...
Δηλαδή δεν κατάλαβα, επειδή το είπε ο Πλάτωνας είναι απόδειξη αλήθειας???
Ο Θεός επί της Γης ήταν ο Πλάτωνας και ό,τι μας είπε πρέπει να το έχουμε Ευαγγέλιο??
Να απαγορεύσουμε λοιπόν και την τέχνη και τη μουσική, και ας γίνουμε "καταδότες κατά συνείδηση" μπας και ξαναβρούμε τον "Ορθό" δρόμο του φιλοσόφου!
Και εξάλλου όπως είπα αυτό το έγραψε στους Νόμους, σε ηλικία 80+, ενώ σε προηγούμενους διαλόγους δεν είχε γράψει τίποτα αντίστοιχο, ίσα-ίσα...ο νοών νοείτο...
Οτιδήποτε συναντάται στη Φύση και το ζωϊκό βασίλειο, είναι "φυσικό" και όχι "παρά φύσιν"...το εάν κάποιους τους αηδιάζει και κάποιους τους αρέσει αυτό είναι άλλη ιστορία...φυσικό δεν είναι μόνο ό,τι εξασφαλίζει αναπαραγωγή...υπάρχει και η ηδονή και το πώς βρίσκει κανείς την ηδονή είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...εδώ υπάρχουν τόσοι straight άνθρωποι με τόσο περίεργα βίτσια που μπροστά τους ο μέσος ομοφυλόφιλος είναι ό,τι πιο συμβατικό υπάρχει...τι λέμε τώρα...
Ωχ, μάλλον σ'έτσουξα
Σόρυ Αμαλία, απλά μου αρέσει να το ταπώνω το αστείο μαιμούδι! Υπόσχομαι να μην το ξανακάνω!!![]()
Άντε και με τη νίκη ο Θρύλος!!
quote:
Όταν φθάσω στο τέλος του δρόμου, θα σφυρίξω τρις και θα πάω για σέρβις
...Τον τροχό που δανείστηκα απ’ τον Ιξίωνα για να βασανίσω στην ...δίνη του τον Μακεδόνα.
Λουκάς
Τελικά γιά ποιά συμπεριφορά μου με "κατηγορείς";Που βαριέμαι να αφιερώσω χρόνο (μέρες) στη μελέτη του θέματος;Που τα σχόλια μου δεν είναι αυτά που θα "έπρεπε" να ήταν με βάση τα στοιχεία που παρέθεσες;Κάτι άλλο;
Ανάλογα με την απάντηση σου θα ετοιμάσω την απολογία μου.
ΥΓ:Έχω την εντύπωση Ανδρέα ότι με την νοοτροπία σου θα μπορούσες να "αθωώσεις" και τον Εφιάλτη.Ξέρεις,δύσκολοι καιροί,φτώχια,μη σχηματισμένη εθνική ταυτότητα,το αναπόφευκτο της ήττας των Ελλήνων κ.α.
quote:
Ανάλογα με την απάντηση σου θα ετοιμάσω την απολογία μου.
Δεν χρειάζεται απολογία Στράβωνα. Απλά, αγόρασε μερικά ποπ κορν, γιατί, όπως φαίνεται, σου αρέσει να βλέπεις.
quote:
Τον τροχό που δανείστηκα απ’ τον Ιξίωνα για να βασανίσω στην ...δίνη του τον Μακεδόνα.
Μπεκτάση φίλε μου, δεν ήξερα πως ήσουν εδώ! Νόμιζα πως, μετά από εκείνο το οδυνηρό σφίξιμο στο στομάχι είχες αποχωρήσει. Τώρα καλοκαιριάτικα βρήκες να μαζοχιστείς στο Esoterica;
Λες ο Macedon να είναι...Καρ;![]()
quote:
Άλλοιώνεις όλο το νόημα της εγκυκλίου αποκρύπτοντας αυτήν την ουσιαστική παράγραφο που επιτάσσει την αποστροφή από και το μίσος προς τα μαθηματικά και τις επιστήμες και γράφεις ένα ολόκληρο κατεβατό για να αναλύσεις το "μεταξύ άλλων" που λείπει (λέγε με αποσιωπητικά).Αντίθετα όμως με σένα δεν θα σε πώ φανατικό. Επαγγελματία απολογητή ίσως αλλά φανατικό ποτέ.
Πετσόκοψες τον Μακρυγιάννη (σελ.2) για να αποδείξεις ότι ο Επίσκοπος Μεθώνης ήταν "εκπρόσωπος του Ιμπραήμ".
Προσέθεσες λέξεις στην εγκύκλιο του Γρηγόριου για να αποδείξεις ότι αφόρισε τα μαθηματικά.
Είσαι πλαστογράφος καθ' έξιν και μάλιστα ερασιτέχνης.
Συνέχισε έτσι

macedon
quote:
EPAITHS: Sorry αγαπητέ μου, αλλά όλα έχουν κάποιο όριο.
Δέν απευθύνεσαι ούτε σε ηλιθίους αλλά ούτε και σε στραβούς.
Ειδικά εσύ, διεκδικείς με αξιώσεις και τους δύο τίτλους!
quote:
Macedon: Χαρακτηριστικό επίσης παράδειγμα ο Παπαφλέσσας που έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τόσο το πατριαρχείο που τον είχε επικηρύξει όσο και τον Π.Π. Γερμανό που τον κατηγορούσε δεξιά και αριστερά και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σαν γνήσιος Έλληνας και όχι σαν υπότουρκος ακόλουθος του Πατριαρχείου: Να πεθάνει με το όπλο στο χέρι. (σελ.3)
«…Μετά δε ταύτα, ο Φλέσας πάλιν ανέβη εις τας Ηγεμονίας προς αντάμωσιν του Υψηλάντου και των λοιπών αδελφών της εταιρίας. Εκεί συνήλθον οι απόστολοι, και έκαμαν το σχέδιόν των περί του κινήματος της αρχής. Εστάλη έκαστος των αποστόλων να ειδοποιήση τον σκοπόν της εταιρίας, και να φέρη αποτέλεσμα της αποστολής του, ως αλλαχού λεπτομερώς περί τούτου θα διηγηθώμεν. Τότε ο Α. Υψηλάντης εχάρισεν εις τον Αρχιμανδρίτην Φλέσαν μίαν ταμβακοθήκην πολυτιμον και δύω υπηρέτας. Εκ τούτων, ο μεν εις εδραπέτευσε καθ’ οδόν, ο δε έτερος τούρκος (Τάταρης), άγνωστος ως τοιούτος, αφού κατέβη εις Κωνσταντινούπολιν ο Παπά Φλέσας μετά τον οκτώβριον του 1820, έπραξε το ακόλουθον. Ο Αρχιμανδρίτης είχε συνήθειαν κάθε πρωί να πλύνη την γενειάδα το με παχιά σαπουνάδα, αλλ’ ο υπηρέτης του δεν επρόσεξε και έχυσε νερόν και την διέλυσε. Θυμωθείς τότε ο Φλέσας τον εκτύπησε εις το πρόσωπον (κατά στόμα) με το έξω μέρος της χειρός του. Ο τούρκος πετά το μπρίκι κάτω και τρέχει εις τον Μποσταντσίμπασην (διευθυντήν της αστυνομίας) της πόλεως, λέγει προς αυτόν ότι είναι Τούρκος, και ότι ο αφέντης του ενεργεί συνωμοσίαν κατά του Σουλτάνου (διότι ο άγνωστος ούτος Τάταρης έβλεπεν όλας τας ενεργείας του Αρχιμανδρίτου) και διεγείρει τους γκιαούριδες (απίστους) εις τα όπλα.
Ο Μποστατσίμπασης προσεκάλεσεν ενώπιόν του τον Φλέσαν, και τον ερωτά με εξαγριωμένον θυμόν: «Τι άνθρωπος είσαι συ, όπου έχεις μουσουλμάνους σκλάβους και γυρίζεις εδώ και εκεί, διεγείρεις τους ραγιάδες κατά του αφεντός μου;» Ο Αρχιμανδρίτης αφόβως αποκρίνεται. «Εφέντη μου εγώ είμαι καλόγητος και ιερεύς του Θεού. Αλήθεια γυρίζω και διαβάζω ευχάς εις τον έναν και εις τον άλλον, και με πλερώνουν». Τότε εβγάζει από τον κόλπον του ευχολόγιον, περιέχον θρησκευτικάς ευχάς και επιτραχήλιον, και λέγει: «αυτά έχω ως όπλα. Εφέντη μου, μην ακούης αυτόν τον αχάριστον άνθρωπον, διότι δεν σου λέγει την αλήθειαν. Ερχόμην από την Βλαχίαν, όπου με επροσκάλεσεν ο πατριάρχης να δώσω λόγον του ταξειδίου μου. Εις τον δρόμον εύρον αυτόν γυμνόν και πεινασμένον. Μου εζήτησε την βοήθειάν μου, και υποχρεωμένος από το ευαγγέλιον της πίστεώς μου, το οποίον μας διδάσκει να κάμνωμεν ψυχικά εις πάντα άνθρωπον, τον επήρα, αλλά δεν τον ηρώτησα αν ήναι τούρκος, μήτε αυτός μου το είπεν, έπερνα την διακονίαν μου από το Πατριαρχείον, και του έδιδα το ήμισυ. Τον τρέφω και τον ενδύω δια την ψυχήν μου. Αυτό μας διατάττει ο Χασρέτ Ισάς, ο προφήτης μας» (ούτως οι τούρκοι λέγουν τον Ιησούν Χριστόν). Ακούσας ταύτα ο Μποστατσίμπασης, εθυμώθη κατά του υπηρέτου, λέγει αυτόν αχάριστον και διατάττει να τον εβγάλωσιν έξω με γρονθοκοπήματα. Επειδή όμως αυτός εμουρμούριζε και έλεγεν, ότι εις το σπήτι του έρχονται πολλοί, και ότι είναι μεγάλος Μελέτ-μπασης (εθνάρχης), έστειλεν ο Μποστατσίμπασης να παραλάβουν τα πράγματά του από την οικίαν του, αλλ’ είχε προλάβει ο Αρχιερεύς Δέρκων και τα εσήκωσεν εκείθεν. Έδωσε και 700 γρόσια εις τους Τούρκους, και ούτως ηλευθερώθη ο Φλέσας.
Μετά ταύτα ο πατριάρχης Γρηγόριος, ο αρχιερεύς Δέρκων και οι λοιποί αδελφοί της εταιρίας, ως και η εφορεία της Κωνσταντινουπόλεως εν η και ο Παναγ. Σέκερης, έδωκαν εις αυτόν, κατά παραγγελίαν του Αλεξ. Υψηλάντου 90.000 γρόσια, και έναν άνθρωπον από το εμπορικόν του κατάστημα, Δημήτριον Δραγώνον ονομαζόμενον και καταγόμενον από το χωρίον Σέλιτσα του Δήμου Αβίας και ούτω τον εφυγάδευσαν εκείθεν» (Φωτάκου: Βίος Παπαφλέσα, σελ.9-11)
Edited by - Trainman on 04/12/2006 04:15:14
Ο Γρηγόριος όμως δεν ήταν ο μόνος. Αυτό που αγνοεί ο πολύς κόσμος είναι πως το πατριαρχείο δεν εξέδωσε μία αλλά τέσσερις αφοριστικές εγκυκλίους κατά της επανάστασης, τη μία από το Γρηγόριο και τις υπόλοιπες τρεις από τον διάδοχό του πατριάρχη Ευγένιο το Β΄ έναν αγράμματο βουλγαρικής καταγωγής.
Οι αφοριστικές εγκύκλιοι του Ευγένιου έχουν την ίδια δομή και το ίδιο ύφος με την εγκύκλιο του προκατόχου του Γρηγορίου δείχνοντας τη συνεπή γραμμή του πατριαρχείου στη "δουλική υποταγή" που επίτασσε ο εργοδότης τους. Οι δύο απ'αυτές τις εγκυκλίους εκδόθηκαν τον Αύγουστο του 1821 και η τρίτη τον Ιανουάριο του 1822.
Οι εγκύκλιοι παρατίθενται στο έργο του Δ. Σοφιανού "Εγκύκλιοι (1821-1822) του Οικουμενικού Πατριάρχη Ευγενίου του Β΄ περί δουλικής υποταγής των Ελλήνων στον Οθωμανό κατακτητή", στο Β΄ τόμο του δελτίου του Κεντρου Ερεύνης Μεσαιωνικού και Νεότερου ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών.
Θα τις παραθέσω κι εδώ ώστε να έχουμε όλοι μια καλύτερη εικόνα της συμβολής του πατριαρχείου στην συνέχιση της οθωμανικής δουλείας.

macedon
Edited by - macedon on 04/12/2006 07:14:36
quote:
Ειδικά εσύ, διεκδικείς με αξιώσεις και τους δύο τίτλους!
Έχεις χάσει εδώ και καιρό κάθε αίσθηση πραγματικότητας, και αυτό δέν φαίνεται στην συμπεριφορά σου μόνο απέναντι μου που διεκδικώ τους τίτλους αλλά και απέναντι των άλλων που δέν τους διεκδικούν!!
Σε καταλάβαν βλέπεις για τα καλά τί σκατόμουτρο είσαι, η προπαγάνδα σου των ατέλειωτων κατεβατών δέν πέρασε.
quote:
Λες ο Macedon να είναι...Καρ; Trainman Απεστάλη: 04/12/2006, 04:11:51
...εννοείς «όχημα»;
Η γνώμη μου πάντως είναι ότι...
…no one can enter or leave the station except on the train that the Trainman conducts.
Θα φανεί ...πόσο καλό πρόγραμμα έχει ο καλός μας φίλος Macedon μόλις σταματήσει στο Mobil Ave. για τσιγάρα.
Λουκάς
quote:
Ο Γρηγόριος όμως δεν ήταν ο μόνος. Αυτό που αγνοεί ο πολύς κόσμος είναι πως το πατριαρχείο δεν εξέδωσε μία αλλά τέσσερις αφοριστικές εγκυκλίους κατά της επανάστασης, τη μία από το Γρηγόριο και τις υπόλοιπες τρεις από τον διάδοχό του πατριάρχη Ευγένιο το Β΄ έναν αγράμματο βουλγαρικής καταγωγής.
Φίλε macedon τα κριτήρια με τα οποία εξελέγετο πάντοτε ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως απο το 1453 μέχρι ακόμα και σήμερα κάποια στιγμή τα εξέθεσα. Κάτι έγραψα και για το "πεσκές" αλλά ο πολλά βαρύς Ανδρέας TRAINMAN τα προσπέρασε ξώφαλτσα έκανε οτι δέν τα είδε.
quote:
…no one can enter or leave the station except on the train that the Trainman conducts.Θα φανεί ...πόσο καλό πρόγραμμα έχει ο καλός μας φίλος Macedon μόλις σταματήσει στο Mobil Ave. για τσιγάρα.
Φίλε μου Μπεκτάση, επιτέλους με κατάλαβες!
Όσο για τον Macedon, σιγά μην σταματήσει στο Mobil Ave. Στα δύσκολα, βλέπεις, θυμάται πως έχει σταματήσει το κάπνισμα!
quote:
Στράβων: Έχεις δίκιο.Είμαι αυστηρός εθνικιστής (και ρομαντικός).Εδώ με "έπιασες".Είμαι όντως ουτοπιστής.Αν μπορούσαν όλοι οι Έλληνες να ήταν "Σπαρτιάτες" (ομοιογένεια,γενναιότητα,υπερηφάνεια) θα ήμουν ο πιό ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη (μετά τον Καρεμπέ).
Έχω την εντύπωση Ανδρέα ότι με την νοοτροπία σου θα μπορούσες να "αθωώσεις" και τον Εφιάλτη
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΕΗΣ
«Χαρακτηριστικόν παράδειγμα στρατιωτικής συσσωματώσεως αποτελεί η Μάνη. Εις την περιοχήν αυτήν της Πελοποννήσου, τελούσαν από της Αλώσεως υπό τοπικούς στρατιωτικούς αρχηγούς, ιδρύεται από των μέσων του 18ου αιώνος ημιανεξάρτητος Ηγεμονία, υπό ίδιον Καπετάνιον τον Μανιάτμπεην, διοριζόμενον υπό της τουρκικής εξουσίας και υποκείμενον εις συμβολικόν φόρον, σπανίως όμως και τούτον καταβαλλόμενον.
Ο Μπέης της Μάνης, συνεκέντρωνε εις χείρας του την ανωτάτην στρατιωτικήν, πολιτικήν και φορολογικήν εξουσίαν, ασκών έλεγχον και επί της οικονομικής της Μάνης ζωής, δια της αποκλειστικής διαχειρίσεως και διενεργείας του εκτός της Ηγεμονίας του εμπορίου». (Ν. Πανταζόπουλου, «Ελλήνων συσσωματώσεις κατά την τουρκοκρατίαν – Ανάτυπον εκ του περιοδικού «Γνώσεις», Αθήναι 1958)
«…αι νήσοι του Αιγαίου Πελάγους ετέλουν υπό την επίβλεψιν του Καπιτάν-Πασά, του οποίου εκτελεστική αρχή ήτο ο διερμηνεύς του στόλου, ανήκων και αυτός εις την τάξιν των Φαναριωτών» (Ν. Μοσχόπουλος: Η ελληνική Επανάστασις κατά τους Τούρκους ιστοριογράφους» (σ.σ. την εποχή της εξέγερσης της Επανάστασης, διερμηνεύς (δραγουμάνος) του στόλου, ήταν ο Ν. Μουρούζης).
Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΗ
«Όταν είμεθα αρματολοί, τα παιδιά μας ήταν εις την Μάνην, εις την Καστανιά την μεγάλην. Εις την Μάνην επηγαίναμε εις τες σημαντικές ημέρες, όταν είμεθα αρματολοί. Εις την Μάνην πάντοτε επηγαίναμεν βοήθεια εις τον Μπέη Κουμουντουράκη, εις τες χρείες τους και εβοηθούσαμε το μέρος τους (…) Ο Καπετάνιος Κωνσταντής Δουράκης, φίλος του πατρός μου και οι Κιτρινιαραίοι ανοίγουν πολέμους. Εμείς μεντάτι (…) Ο Ζαχαριάς εβοηθούσε τους άλλους, επολεμούσαμε και έπειτα εσμίγαμεν έξω. Εγώ υπεστήριζον τον Μπέην και με τον Καποτάνιο τον φίλον μου. Ένα ή δύο μήνες το καλοκαίρι, έπρεπε να βοηθήσω τους δικούς μου». (Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: Διήγησις συμβάντων ελληνικής φυλής Τόμος Α’)
Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΗ
«Όταν ο Φλέσας ήτον εις Κωνσταντινούπολιν, καταβάς από το Κισνόβι, εύρε τον Αλέξανδρον Κουμουνδουράκην, όστις εζήτει την αρχηγίαν της Μάνης. Τούτον ενίσχυσε και τον ενεθάρρυνε να επιμείνη ζητών την θέσιν του Μπάσμπογου της Μάνης από τον Καπετάν-πασά, όστις είναι ο στόλαρχος του Σουλτάνου. Αυτός είχεν εις την δικαιοδοσίαν του τας νήσους και όλην την Μάνην, όστις δια την ασφάλειαν του τόπου, διώριζεν ένα διοικητήν ονομαζόμενον τουρκιστί Μπάσμπογου. Ούτος έδιδε δύω στενούς συγγενείς αδελφούς, ή υιούς του εις τον Καπετάν-πασά ως ομήρους, τους οποίους ετήρει εις τον Ναύσταθμον προς διατήρησιν των μεταξύ των συμφωνιών, ήτοι να μη συμβαίνουν πειρατείαι εις την θάλασσαν και ληστείαι εις την ξηράν. Αλλ’ επειδή οι όμηροι ούτοι ήσαν χριστιανοί, συγκατένευεν ο Καπετάν-πασάς, να τους παραδίδη εις τον Πατριάρχην να τους φυλάττη εις το Πατριαρχείον υπόχρεως ων δια πάσαν πράξιν». (Μιχάλης Οικονόμου, γραμματικός του Κολοκοτρώνη στο έργο του «Ιστορικά της Ελληνικής Παλιγγενεσίας»).
Edited by - Trainman on 05/12/2006 21:23:00