ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απορίες περί ορθοδοξίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απορίες περί ορθοδοξίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
29/07/2005, 00:34:32
Αφού είσαι ηλεκτρονικός λοιπόν, μην αποφαίνεσαι με τόση σιγουριά.
Και δε νομίζω να είπα πως είσαι θεολόγος...
Προβαίνεις σε ελεύθερη μετάφραση και σε ελεύθερα νοήματα που σε βολεύουν?
Ας μην μείνουμε άλλο σε αυτό λοιπόν, επειδή δε νομίζω να αλλάζεις γνώμη στον καθένα μας και γίνεται κουραστικό και για σένα τον ίδιο, πιστεύω.
Απάντησε μου λοιπόν στο εξής:
Αν υπολογίσεις τις γενιές που αναφέρονται από τον Αδάμ κι έπειτα, ο αριθμός των ετών ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες, όχι πάνω από 10000.
Πως γίνεται να έχουν βρεθεί απολιθώματα από αρχαιολόγους που να είναι υπολογισμένα σε εκατομμύρια χρόνια...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

actrΜέλος
29/07/2005, 01:16:28
quote:
θα τρώτε το ψωμί σας ενώ θα περιβάλεστε από άλλους λαούς που θα σας μιαίνουν με τις συνήθειές τους όπως η μιαρή στάχτη περιβάλλει το αγγείο και το μιαίνει και αυτό με τη σειρά του μιαίνει τα ψωμιά που έχει μέσα του

Απο αυτή τη μετάφραση που παρέθεσες καταλαβαίνω πως ή επίτηδες το κάνεις για να πείς αυτά που πρέπει να πείς ή είσαι άσχετος απο αρχαία Ελληνικά.
Λυπάμαι που στο λέω αλλά και πόλύ ασχολήθηκα

Dying incubus ήταν ενα απο τα ερωτήματα που ήθελα να κάνω και εγώ αλλά κατάλαβα πως δεν εχει νόημα γιατί αν κάποιος εχει κατεβάσει ρολά θα σου δόσει μια οποιαδήποτε απάντηση ακόμη και μ@λ@κίες δηλαδή

Τέλοσπάντων

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

Edited by - actr on 29/07/2005 01:21:08

dimitris2Μέλος
29/07/2005, 01:22:28
Από ένα κείμενο 1000 σελίδων ο καθένας αντλεί αυτά που θέλει.
Άλλος χορτόπιτα, άλλος σκατόπιτα, κτλ.
οπου κανείς εστιάσει την προσοχή του.

actrΜέλος
29/07/2005, 01:29:02
quote:
Από ένα κείμενο 1000 σελίδων ο καθένας αντλεί αυτά που θέλει.
Άλλος χορτόπιτα, άλλος σκατόπιτα, κτλ.
οπου κανείς εστιάσει την προσοχή του.

Και η θειά μου η Καλλιόπη στο χωριό, ετσι ακριβώς θ'απαντούσε. Τουλάχιστον εκείνη τη δικαιολογώ

Edited by - actr on 29/07/2005 01:30:02

29/07/2005, 01:33:15
quote:

Και η θειά μου η Καλλιόπη στο χωριό, ετσι ακριβώς θ'απαντούσε. Τουλάχιστον εκείνη τη δικαιολογώ

Χαχαχαχα!
Φίλε μου, actr, ό,τι άλλο και να πώ είναι λίγο!
Αν ο άλλος έχει παρωπίδες αρνείται τα πάντα!

actrΜέλος
29/07/2005, 01:43:38
Ρε γαμώτο κρίμα γιατί αύριο φεύγω για Πάρο για μια βδομάδα και θα χάσω τα υπόλοιπα

dimitris2Μέλος
29/07/2005, 01:56:34
Η θειά σου στο χωριό καθώς κι εσύ αγνοειτε ότι βόλβητες ονομάζουμε τα αποθέματα βοοειδών και άλλα που παλαιά τα χρησιμοποιούσαν για ψηστικά.

Έχετε επείσης την τάση να επικεντρώνεστε σε σκατόπιτες και όχι σε ότι χρήσιμο προσφέρει η Π. Δ.

Εύχομαι να περάσεις καλά στην Πάρο.

29/07/2005, 02:01:29
Και στο είπα, βρέ actr!!!!
Πέρα από την κοπροφαγία, ας βλέπαμε και τις αιμομιξίες, τις γενοκτονίες, τους προαγωγούς συζύγους, τις 1000 ανακρίβειες.....

actrΜέλος
29/07/2005, 02:02:30
quote:
τα αποθέματα βοοειδών
Έχετε επείσης την τάση να επικεντρώνεστε σε σκατόπιτες και όχι σε ότι χρήσιμο προσφέρει η Π. Δ.

Τα αποθέματα τοων βοοειδών δηλαδή με απλά λογάκια για να καταλάβω και εγώ ο αγράμματος μήπως εννοείς τα σκατά?

Χρήσιμο στην Π.Δ?
Α θα εννοείς τις υποσχέσεις του Θεού σου στον περιούσιο λαό των Εβραίων πως για να επικρατήσει στη Γη θα καταστρέψει ολους τους άλλους λαούς....
Να τον χαίρεσαι αγαπητέ το Θεούλη σου

Σευχαριστώ πολύ για τις ευχές

actrΜέλος
29/07/2005, 02:03:32
quote:
Και στο είπα, βρέ actr!!!!
Πέρα από την κοπροφαγία, ας βλέπαμε και τις αιμομιξίες, τις γενοκτονίες, τους προαγωγούς συζύγους, τις 1000 ανακρίβειες.....

Τελικά τώρα χωρίς πλάκα, αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορτί να πάθει ο άνρθωπος... οι παρωπίδες
Δυστυχώς τόσα παραμύθια απο τους αγράμματους Εβραίους που γράφονται στο μίασμα που ονομάζεται Π.Δ μας αποκοιμίζουν ακόμη... ακόμη και 2000 χρόνια μετά
Κρίμα

Edited by - actr on 29/07/2005 02:06:46

29/07/2005, 02:11:33
Άστα, actr.....
Τι άλλο να πείς?
Ποτισμένοι ως το κόκκαλο!

actrΜέλος
29/07/2005, 02:23:00
Και κάτι αφιερωμένο στο φίλο μου filosofo με πολύ αγάπη

Αρχή των όντων ο Θεός
και νούς και φύση και ύλη...
αδιορίστων δε όντων απάντων
και ακατασκευάστων...
ήν γαρ σκότος άπειρον
εν αβύσσω
και ύδωρ και πνεύμα νοερόν
δυνάμει θεία, όντα εν χάει
ανείφθη δε φώς άγιον

Ερμής Τρισμέγιστος ΙΙΙ 1-2

Εν αρχή εποίησεν ο Θεός
τον ουρανόν και την γήν.
η δε γή ήν αόρατος.
και ακατασεύαστος,
και σκότος επάνω
της αβύσσου
και πνεύμα θεού
επεφέρετο επάνω του ύδατος.
και είπεν ο θεός γενηθήτω το φώς

("Ο") Βίβλος Γένεσις Α! 1-2

Τα συμπεράσματα τα φήνω σε σάς...
Αντε και όνειρα γλυκά...
(Και μη μου πεί κανείς γιατί να μην τα αντέγραψε ο Ερμής ο Τρισμέγιστος απο τη Βίβλο, γιατί θάναι το λιγότερο άσχετος και αδαής...απλώς γιατί γράφτηκε κάτι χιλιάδες χρόνια πρίν)

Edited by - actr on 29/07/2005 02:42:00

29/07/2005, 02:32:41
Ω!!!
Τι έκπληξη....
Η Γένεσις της Βίβλου είναι πανομοιότυπη με τον προγενέστερο "Ερμή τον Τρισμέγιστο"....
Γιατί άραγε? Μήπως είναι αντιγραφή??

actrΜέλος
29/07/2005, 02:39:16
Θά πρεπε να ντρέπεσαι Dying Incubus. Η απάντηση είναι πολύ απλά οτι ο Ερμής ταξίδεψε στο χρόνο, πήγε τα έκλεψε απο τους θεόπνευστους εβραίους και γύρισε πίσω και τα έγραψε και κείνος
Αμ τί νόμισες?

29/07/2005, 03:06:20
actr, δεν το σκέφτηκα!!!
1000 συγγνώμη!
θα τιμωρηθώ....?

29/07/2005, 04:33:32
"1.Η Εγκυκλοπαίδεια «Ο ΗΛΙΟΣ», τόμος 8, σελ. 249, μια που η Εγκυκλοπαίδεια αυτή εκτιμάται, όπως έχουμε ξαναδεί, από τον κ. Καλόπουλο, εκεί, διαβάζουμε τα ακόλουθα:

«Εις τον Ερμήν τον Τρισμέγιστον αποδίδονται και πολλά Ελληνικά συγγράμματα, περί τινων των οποίων εικάζεται (σ. σ. προσέξτε τις λέξεις, δηλαδή δεν είναι έτσι, αλλά, «αποδίδονται» και «εικάζεται») ότι μεταφράσθησαν εκ της αιγυπτιακής γλώσσης επί Πτολεμαίων, τινά δε σωζόμενα και φέρονται (sic) το όνομα Ερμού του Τρισμεγίστου θεωρούνται πολύ μεταγενέστερα (σ. σ. το σημειώσατε; «πολύ μεταγενέστερα»), όχι αρχαιότερα του 3ου μ.Χ. (σ. σ. ΜΕΤΑ Χριστόν) αιώνος, γραφέντα υπό των Νεοπλατωνικών» (σ. σ. όχι, δηλαδή, αρχαιότερα του 3ου ΜΕΤΑ Χριστόν αιώνα, και όχι από τον Ερμή, αλλά από τους Νεοπλατωνικούς!!!).

2.Ο μεγάλος ειδικός και αδιαμφισβήτητος ερευνητής Mircea Eliade, ασυναγώνιστος επιστήμονας στο είδος του, θα πει:

«... αυτό που αποκαλούμε Corpus hermeticum[5] είναι μια συλλογή γραπτών διαφόρων ειδών, που συντάχθηκε από το 100 ως το 300 μ.Χ.»[6] (Eliade/Couliano, Λεξικό των Θρησκειών, σελ. 181, Χατζηνικολή, Αθήνα 1992, η υπογρ. δική μας).

3.Το Γερμανικό Duben RoRoRo Lexikon, τόμος 4, σελ.971, (έκδ. Οκτ. 1966), γράφει ότι τα γραπτά που αποδίδονται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο προέρχονται από τον 2ο και 3ο αιώνα ΜΕΤΑ Χριστόν. Θα προσθέσει δε ακόμα ότι Ο ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΜΑΓΟΣ.

4. Ο Francoise Bonardel, στο βιβλίο του Ερμητισμός (σελ. 15, στην Ελληνική μετάφραση, έκδ. Καρδαμίτσα, Αθήνα 1994), γράφει τα εξής καταπληκτικά:

Επιπλέον, αυτές οι σοφές πραγματείες θρησκευτικής έμπνευσης, γραμμένες όλες (σ. σ. προσέξτε τη λέξη ΟΛΕΣ) τον 2ο και 3ο αιώνα της χριστιανικής περιόδου, κατάφεραν να απογράψουν έναν ορισμένο αριθμό κειμένων που αποδίδονται (σ. σ. σημειώστε και πάλι, «αποδίδονται», όχι ότι είναι πραγματικά έτσι) στον Ερμή και αποτελούν αυτό που ο A.-J. Festugiere ονομάζει Λαϊκό Ερμητισμό. Η φήμη του Τρισμεγίστου ως μάγου, ιδιαίτερα στη διάρκεια της Αναγέννησης, οφείλει την αρχή της σ’ αυτά».

Μη διαβάζετε πολύ Καλόπουλο βρε παιδιά. Τελευταίες έρευνες, έφεραν στην επιφάνεια στοιχεία ηλικίας 10000 ετών και σύμφωνα με αυτά, υπάρχει κίνδυνος ασθένειας που λέγετα Καλοπουλίαση.

Φιλικά όπως πάντα

29/07/2005, 04:47:29
Κι αν θέλετε, κάντε τον κόπο να διαβάσετε αυτή τη θεματική ενότητα μιας που είναι και παραγωγή "δική μας":

http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=2515

Φιλικά όπως πάντα

KrisnnaΜέλος
29/07/2005, 05:34:07
quote:
Η Γένεσις της Βίβλου είναι πανομοιότυπη με τον προγενέστερο "Ερμή τον Τρισμέγιστο"....
Γιατί άραγε? Μήπως είναι αντιγραφή??

Βεβαίως και είναι αντιγραφή. Την Γέννεση της Βίβλου την έγραψε ο Μωυσής ή ΟΣΑΡΣΗΦ που ήταν μυημένος στα Αιγυπτιακά μυστήρια

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

29/07/2005, 07:25:38
Krissna, απ' όπου και να το πιάσεις το θέμα βρωμάει κι αφήνει μία δυσωδία αφόρητη!
Όχι μόνο είναι αντιγραφή, όπως για παράδειγμα ο μύθος του κατακλυσμού του Νώε είναι αντιγραφή του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και του Γκιλγκαμές όπως έχω προαναφέρει, αλλά η Αγία Γραφή είναι γεμάτη με αντιφάσεις και σκοτεινά εδάφια.
Ψηλέ, απ' όσο έχω μάθει κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ο Ερμής ο Τρισμέγιστος είναι χρόοοοοοοοοονια νωρίτερα από την Βίβλο...
Αλήθεια, η Βίβλος πότε γράφτηκε, είπαμε...?
Επίσης, αναφέρεις οτι μεταφράστηκαν την εποχή εκείνη, όχι οτι γράφτηκαν...
Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο!

filosofos3Μέλος
29/07/2005, 12:04:30
Ρε παιδάκια για καθήστε λίγο και σκεφτείτε αυτά που γράφετε...
Έχει καμμιά σημασία αν είναι αντιγραφή από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο τα λόγια της Γένεσης που έγραψε ο Μωυσής;

Ξέρω πολύ καλά τα ερμητικικά κέιμενα και ξέρω ότι ορισμένα βρέθηκαν και στις πυραμίδες χαραγμένα , οπότε δεν είναι όλα τ ου 3ου αιώνα. Αλλά ποιο είναι το νόημα που θέλετε να βγάλετε;

Αν πιστεύετε ότι είναι θεόπνευστα τα λόγια του Ερμή τότε θα είναι και του Μωυση είτε τα αντέγραψε είτε όχι, αφού ταυτίζονται. Οπότε που είναι το πρόβλημα;

Πολεμάτε τη φαντασία σας μου φαίνεται υποθέτωντας ίσως ότι εγώ δεν αναγνωρίζω την σοφία άλλων κειμένων πέρα από εκείνα της Αγίας Γραφής.

Η Αγία Γραφή δε λέει ότι ήταν παλαιότερη από το 1500 πΧ. Οπότε ποιο είναι το "κακό" λοιπόν που έκανε ο Μωυσής αν χρησιμοποίησε λόγια του Ερμή; η ίδια η Καινή Διαθήκη δε λέι ότι "επαιδεύθη εν πάσει σοφία Αιγυπτίων;" (στις Πράξεις ομιλία Στεφάνου).

Όσον αφορά τις γενεές αν διαβάσετε το κείμενο το Γένεσης και το ψάξετε δε θα βρείτε να λέει πουθενά ότι ο Αδάμ, ως υλικό ον, είναι ο ΠΡΩΤΟΣ άνθωπος αλλά ότι "έπλασε ο Θεός άνθρωπον" κλπ. Η δημιουργία του ανθρώπου είχε πολλές φάσεις και ο Αδάμ ως υλικό ον είναι μία μόνο από αυτές.

Οπότε που το πρόβλημα να υπάρχουν άνθρωποι από δισεκατομμύρια χρόνια;

Μήπως είστε στην εποχή της Αναγέννησης ή του Μεσαίωνα ακόμη και θεωρείτε ότι και η Εκκλησία έχει απόψεις της ίδιας εποχής;

Όλα είναι τέλεια