- Χριστιανισμός. Οι ερωτήσεις και οι υπέρμαχοι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Έχω τους τρόπους και τα μέσα για να το κάνω, δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που μπήκα εδώ.
Χαίρομαι πάντως που αυτή τη φορά μου μίλησες χωρίς να με κάνεις erase, είναι μια αρχή :)
Το δικαίωμα να μιλά το κέρδισε, αυτός που ήξερε να ακούει.
Οι θεοί δεν με τρομάζουν και οι θνητοί με διασκεδάζουν.
Εσένα σε ενδιαφέρει η προσβολή σε αρχικό post ή γενικά η προσβολή?
Διότι η προσβολή ως υπόσταση επικειται είται σε αρχικό είται σε μεταβατικό στάδιο, παρ' όλα αυτά είναι προσβολή.
Και οι προσβολές είναι το μόνο όπλο που έχετε, με το σκεπτικό:
-ΟΚ, θα τον προσβάλω, θα τσιμπήσει, θα με βρίσει, θα φάει λουκέτο.
Δεν πάει έτσι ρε φίλε, δεν είμαστε όλοι ψάρια στο πιάτο το δικό σου, νομίζεις οτι το IQ είναι ένα χάρισμα αποκλειστικά δικό σου ![]()
Και μια μαντινάδα για πάρτυ σου Ψηλέ.
Γειά σου ψηλέα, άρχοντα
Ποτέ να μην πεθάνεις
Στο φόρουμ έλα να γραφτείς
Κουβέντα να μας πιάνεις
Ψηλέα όμως φρόνιμα
Και μην το παρακάνεις
Την ιστορία διάβασε
Και μην μας κουζουλάνεις
Καλό σου βράδυ._
Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.
Άντε να αποδείξεις ότι υπάρχει και είναι αβάπτιστο ή αδήλωτο στο δημαρχείο (που ζητάνε χαρτί βάπτισης από την εκκλησία το λέω 2η φορά).
Πως να κάνω ένα παιδί που δεν θα μπορεί να αποκτήσει χαρτιά, ή θα πρέπει να πώ της γυναίκας μου, "Σφυτ, σήκω πάμε στο εξωτερικό να γεννήσεις" γιατί αλλιώς όνομα δεν έχει χωρίς βαφτίσια άρα δεν έχει χαρτιά, άρα δεν υπάρχει σαν πολίτης.
quote:
Durden χάσου από τα μάτια μου μην με διαγράψουν πάλι.
Τόση κακοτυχία σου φέρνω, βρε παιδί μου; ![]()
Μα ποιος είμαι τελοσπάντων; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; (Ναι, Tripod, αυτός με το τικ...
)
quote:
Να σου ζήσουν! Αλλά υποχρεωμένος δεν είσαι!”
Καλά ρε παλιο#$* μου ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ;; Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;;
Εσύ αυτό κατάλαβες να σου λέω;
quote:
Οι άλλοι τουλάχιστον είναι τίμιοι κλέφτες
Κυρίες και κύριοι...Η φράση της χρονιάς by Tripod! ![]()
![]()
![]()

Edited by - durden_alie on 14/12/2005 02:04:58
τα δίνω στην αρχοντιά σου,
που χεις ήρεμη μιλιά
και ίσια τα μυαλά σου.
Μωρέ, μήπως είσαι Κρητηκάκι ή απλά ένα ποιητάκι;
.
quote:
Durden έψαχνα ένα τρόπο να σου πω, “η σιωπή μου προς απάντηση σου” και βρήκα τον εξής:.
Σ' ευχαριστώ...Κι εγώ σ' αγαπώ...![]()
quote:
έχετε να διατυμπανισετέ τίποτα που να ακουμπάει στη σφαίρα της πραγματικότητας και της γνώσης
Μια που το ανέφερες, σε περιμένουμε και δίπλα :
'Ελλην και φυλετική αγνότητα."καθαρό αίμα"
για να μας "διαφωτίσεις" λίγο...![]()

Μασονικά/αποκρυφιστικά σύμβολα στο δολάριο, είναι η πυραμίδα του θεού Ώρου, με το μάτι (του) του αδερφού που πετάει από την ύλη της πυραμίδας και από κάτω γραφεί
NOVUS ORDO SECLORUM - Νεα Παγκόσμια Τάξη.
Αν νομίζετε ότι θα γλιτώσετε με τις αγάπες και το άφθονο Hollywood think again. Ο κόσμος είναί έξω από την τηλεόραση
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ..!!!

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»
Προσπάθησε το icon αυτό
να με προειδοποιήσει το τι θα έβρισκα εδώ μέσα αλλά δεν του έδωσα σημασία.
Tripod:
quote:
Επειδή ψηλέ αναγνωρίζω το στένεμα του πνευματικού σου ορίζοντα, θα σου εξηγήσω αυτό που στον Durden. Τι είναι ένα παιδί χωρίς χαρτιά, πιστοποιητικά στο σημερινό κοινωνικό σύστημα; Τίποτα . Δεν υπάρχει.
Άντε να αποδείξεις ότι υπάρχει και είναι αβάπτιστο ή αδήλωτο στο δημαρχείο (που ζητάνε χαρτί βάπτισης από την εκκλησία το λέω 2η φορά).
Πως να κάνω ένα παιδί που δεν θα μπορεί να αποκτήσει χαρτιά, ή θα πρέπει να πώ της γυναίκας μου, "Σφυτ, σήκω πάμε στο εξωτερικό να γεννήσεις" γιατί αλλιώς όνομα δεν έχει χωρίς βαφτίσια άρα δεν έχει χαρτιά, άρα δεν υπάρχει σαν πολίτης.
Τα χαρτιά αγαπητέ tripod δεν ανησυχούν τους γονείς τόσο πολύ όσον ο 'ψυχολογικός πόλεμος' που θα δεχτεί το παιδί σαν μη βαπτισμένο απο τους γύρω του.(τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο)
Απο το νηπιαγωγείο μέχρι να τελειώσει το παιδί θα περάσει απο πολλές δύσκολες καταστάσεις.
Μην ξεχνάς ότι γενικά στην Κύπρο αν πείς κάποιου ότι δεν είσαι χριστιανός σε ρωτά με έντονη απορία.
Δηλαδή είσαι άθεος;
Με προβλημάτιζε και εμένα το γεγονός ότι εδω οι άνθρωποι δεν καταλάμβαιναν ή δεν ήθελαν να καταλάβουν ότι
α. Το να μην είσαι χριστιανός ΔΕΝ σημαίνει είσαι άθεος.
β. Το να είσαι άθρησκος ΔΕΝ σημαίνει είσαι άθεος.
Άρα δεν είναι καλύτερα προς το παρόν σαν γονιός να βαφτίσεις το μωρό και απλώς απο το σπίτι να του δέιχνεις εκείνο που νομίζεις εσύ ότι θα τον κάνει πιό πνευματικά ελεύθερο άνθρωπο;
Σε όλη την περίοδο νηπιαγωγείου-δημοτικού-γυμνασίου μου φίλε τripod τα πρώτα 2 λεπτά ΚΑΘΕ πρωί ήταν ώρα προσευχής εδώ στη Λεμεσό. Θέλω να σκεφτείς πως θα ένιωθε ένα μη βαφτισμένο παιδί σε αυτήν την κοινωνία το 2005-6.
Οι 2 τελευταίες γενεές που έμειναν ακόμα ζωντανές εδώ στη Κύπρο(πατέρας/παππούς) δεν είναι έτοιμες να τους πάρεις το 'όπιο' τους μακριά. Αλλα ούτε και να τους το αντικαταστήσεις.
Πρέπει να έχουμε υπομονή γιατί με τον τρόπο που αντιδράς κάνεις παραπάνω ζημιά στον εαυτόν σου παρά καλό. Και να σου πώ την αλήθεια
ο άλλος που σε διαβάζει προτιμά να συντονίζεται σε ένα πιό ήρεμο τρόπο ανταλλαγής απόψεων γιατι πολύ απλά είναι πιο παραγωγικό και πιό ελκυστικό. Αυτο το Forum-Rage μου θυμίζει τους οδηγούς εδώ στην Κύπρο.
Θέλουμε να ακούσουμε τις πληροφορίες που έχεις να προσφέρεις αλλά με πιό ανθρώπινο τρόπο. Εγώ πιστεύω ότι και θα σε ακούσει κάποιος με προσοχή αν μιλάς λίγο πιό ήρεμα αλλά και θα παρακολουθά τα πόστς σου μια διαφορετική μερίδα ανθρώπων.
.
Edited by - Sagaviper on 14/12/2005 11:38:38
quote:
Πέρα απο τα πληγωμένα σας αισθήματα, έχετε να διατυμπανισετέ τίποτα που να ακουμπάει στη σφαίρα της πραγματικότητας και της γνώσης ή θα συνεχίσετε να κλαψουρίζετε;Το δικαίωμα να μιλά το κέρδισε, αυτός που ήξερε να ακούει.
Φίλε Tripod
Η σωστή συμπεριφορά μέσα σε ένα φόρουμ είναι να θίγεις
απόψεις και όχι αυτούς που τις φέρουν .
Τώρα , αν ξέρεις να μας πέις , πως στην ευχή το 99% των
κατοίκων στην γη είναι οπαδοί κάποιας θρησκείας ?
Τι "παίζει" με τον εγκέφαλό μας ?
---
Φιλάκια,μάτςς μούτςς ΧΧΧ
αν το δείτε επιφανειακά το θέμα θα δείτε οτι φαίνεστε σαν κατίνες(σόρυ κιόλας)
θημήζετε συζητήσεις του τύπου "καλά ρε,ακόμα χέβι μέταλ ακους???βλάξ!βάρβαρε!άκου ελληνικά ρε!μόνο αυτη είναι μουσική!μόνο!
όσο με γοητεύει η αρχαία Ελλάδα τόσο με γοητεύει και το βυζάντιο...πήγατε ποτε στη πόλη να δείτε τι εστι να σε μαγεύει ένα μέρος?μπήκατε ποτε στην Αγία Σοφία να δείτε τι εστί μεγαλείο?διαβάσατε ποτε Γεμιστό?
η κατηγορία μύθος και θρησκεία θα πρέπει να μετανομαστεί σε "άθεοι και δωδεκαθειστές εναντίον χριστιανών"
τι να πώ...αντι να ανοίξετε θέματα λιιιίγο ΠΡΟΤΟΤΥΠΑ καθεστε και το μόνο που λέτε(πλέον) είναι μπλα μπλα μπλα...
βρε Tripod,αν σου πει ο Ψηλός "οκ,έχεις απόλυτο δίκιο...τι θα καταλάβεις?και εσύ Ψηλέ.
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ?
ελπίζω να ξεκολλήσετε απο την λάσπη.
φιλικα
Απ΄τη μέθη του πόθου γλιστρώ ξανά στην ηδονή...
Κι όσο μεθώ απο ηδονή,τόσο ξανά φουντώνει ο πόθος...
Φάουστ
Ο κοινωνικός αποκλεισμός, δεν είναι και τόσο τρομακτικός για μένα και να είσαι σίγουρος(η) ότι αν του δασκαλέψω τις απαντήσεις στα κοροϊδέματα, τα παιδάκια που θα το κοροϊδεύουν θα πηγαίνουν κλαίγοντας σπίτι τους γιατί θα αισθάνονται χαζά. Το παιδί μου ΟΥΤΕ τυπικά δεν πρόκειται να το δώσω σε ρασοφόρο να το κρατήσει. Καλυτέρα να πάω στην Ουγκάντα που λέει ο λόγος και το ονομάσω χωρίς βαφτίσια παρά να το δώσω σε παπά.
Μίλησες για την προσευχή, ούτε εγώ έκανα την προσευχή μου και μου τράβαγαν το αυτί οι καθηγητές, αλλά όταν ακούσαν ένα μπόμπιρα να τους τα χώνει ανελλιπώς και ανεπανάληπτα, δεν άντεξαν το ανταγωνισμό και με έστειλαν σπίτι για να έρθω με το κηδεμόνα μου.
Μετά τους τα είπε ένα χεράκι και αυτός.
Radmila υπάρχουν φρούτα και φρούτα εδώ μέσα. Κάποια είναι σάπια και προσπαθούν να πωληθούν για καινούργια. Τι να κάνουμε, ελεύθερη αγορά σου λέει. Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις μου είναι κατευθυνόμενες προς πρόσωπα, δεν ξεσπαθώνω άνευ λόγου και αιτίας.
Το 99% που λές δεν είναι όλοι θρήσκοι. Που το βρήκες αυτό το νούμερο που είναι λάθος; Είναι λάθος ως προς το μέγεθος άλλα όχι ως προς το νόημα, δηλαδή ότι όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν το θεό.
Ο θεός αποτελούσε πάντα την απαγορευμένη υπόσχεση που βρίσκονταν ψηλά στον ουρανό. Από κει και μετά οι διάφοροι θρησκευτικοί ηγέτες πάντα έταζαν στους πιστούς του μια συνάντηση με το θείο που τόσο μακριά τους βρίσκεται. Οι μέθοδοι και οι τρόποι λατρείας πολλοί, άλλοι όμως στοχεύουν στην καλλιέργεια του πνεύματος, όπως ο Βούδας και άλλες Ινδικές θρησκείες και άλλοι στην καλλιέργεια της τσέπης όπως οι χριστιανοί.
Η θρησκεία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής αναζήτησης κάθε ανθρώπου. Πρέπει όμως αυτός, να έχει τη δύναμη να δεί πάνω από το ομιχλώδες πέπλο και να ανακαλύψει την ορθότητα των διδαγμάτων της.
Για τον εγκέφαλο, δυστυχώς δεν έχω ακόμα πολλά να σου γράψω, διαβάζω αυτό το καιρό ένα βιβλίο για τον κβαντικό εγκέφαλο και μαζεύω πληροφορίες. Τα βαθύτερα μυστικά της λειτουργίας του μας είναι ακόμα άγνωστα και κάποια άλλα τα έχουμε εξηγήσει μέσω χημικών αντιδράσεων μόνο.
Τι δυνατότητες έχει;
Αυτό βάλε το καλά στο μυαλό σου εσύ και όσοι το διαβάσουν γιατί όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν την ορθότητα του, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η ανάπτυξη.
-Λοιπόν-
Ο απλός άνθρωπός χρησιμοποιεί το 5% του εγκεφάλου του.
Οι "ημίθεοι" χρησιμοποιούν το 40%
Και οι "Θεοί" από το 80% και πάνω.
Με λίγα λόγια, ό άνθρωπος από τη φύση του έχει τις προδιαγραφές να γίνει αυτό που ονομάζουμε θεός.
Είναι όλα μέσα στον εγκέφαλο του. Τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, ενόραση εμπάθεια και όλες αυτές οι δυνάμεις υπάρχουν μέσα σε όλους μας, αλλά ποτέ δεν μάθαμε να τις χρησιμοποιούμε.
Έχω διαβάσει επίσης πως χρησιμοποιώντας πάνω από το 80% του εγκεφάλου ο “άνθρωπος” έχει την δυνατότητα να δώσει υλική υπόσταση στη σκέψη του. Να γίνει ο λόγος δημιουργίας…
Πέρα από αυτά κάποιοι τιποτένιοι "κύριοι" το ξέρουν αυτό και μας έχουν επιβάλει ένα ανθυγιεινό τρόπο ζωής (τηλεόραση, τρόφιμα, καλώδια ρεύματος, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ψεκασμός χημικών από αεροπλάνα, θόρυβος, ασύδοτη τσιμεντοποίηση) που σκοπό έχει να αχρηστεύσει τον εγκέφαλο μας και να τον κάνει εργαλείο υπάκουο της νέας τάξης τους.
Είμαστε θεοί και δεν το ξέρουμε. Μπορούμε να γίνουμε ξανά αλλά πρέπει πρώτα το μυαλό να ανεβεί στο επόμενο πνευματικό επίπεδο για να μπορεί να δει πάνω από το καλό και το κακό, το αρσενικό και το θηλυκό έτσι ώστε να τιμήσει τη δύναμη που έχει και να μην την εκμεταλλευτεί. Δεν ήμασταν άξιοι να κρατήσουμε τη γνώση αυτή, γι αυτό ό εγκέφαλος μας δεν τη θυμάται, είναι γραμμένη όμως σε όλα τα κύτταρα μας και σε λίγο καιρό θα είναι ενεργή, μέσω των πλανητικών επιρροών σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, που θα αρχίσουν σιγά, σιγά να θυμούνται, την αρχαία αλλά πότε χαμένη γνώση.
Πριν λίγες μέρες σου είχα πει κάτι...Θα πρέπει να ξέρεις ότι βρίσκεσαι μέσα σ' ένα δημόσιο forum και ότι σε ό,τι λες, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς και τον αντίλογο...
Λοιπόν...Η σημερινή σου συνεισφορά είναι η εξής :
quote:
Ο απλός άνθρωπός χρησιμοποιεί το 5% του εγκεφάλου του.
Οι "ημίθεοι" χρησιμοποιούν το 40%
Και οι "Θεοί" από το 80% και πάνω.
Για ημίθεους και θεούς δεν ξέρω...Για τον άνθρωπο όμως, θα παρακαλούσα τους αγαπητούς συνομιλητές να ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω links...:
http://www.ideopolis.gr/modules/news/article.php?storyid=16
http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html
http://www.csicop.org/si/9903/ten-percent-myth.html
http://www.sfu.ca/%7Ebeyerste/research/articles/07TenPercent-of-Brain.pdf
Και πάλι καλησπέρα σας...

Άκου χρησιμοποιούμε το 5% του εγκεφάλου. Το άλλο τί είναι διακοσμητικό
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
Είναι προνόμιο λίγων χαρισματικών πιστεύεις;
Θα σου υπενθυμίσω ότι πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας πειράματα στην γενιά του 83 που σκοπό είχαν να επισπεύσουν την πνευματική ανάπτυξη και την ψυχική συνείδηση.
Τι έχεις να πεις για όσους κάτω από ύπνωση απόκτησαν δυνατότητες που δεν είχαν όπως το να μιλάνε άπταιστα οποιαδήποτε γλώσσα;
Tripod...
quote:
Προφανώς durden εσυ πιστεύεις ότι ο Geller είναι ένας τσαρλατάνος και όχι ένα τρανταχτό παράδειγμα.
Το τι πιστεύω δεν έχει σημασία...Το τι μπορώ να ΑΠΟΔΕΙΞΩ έχει...![]()
quote:
Για πες μας λοιπόν εσύ , την δικιά σου εξήγηση για τα ψυχικά φαινόμενα.
Αν κατείχα αυτή τη γνώση, θα τη δίδασκα σε κανένα Πανεπιστήμιο...
quote:
Θα σου υπενθυμίσω ότι πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας πειράματα στην γενιά του 83 που σκοπό είχαν να επισπεύσουν την πνευματική ανάπτυξη και την ψυχική συνείδηση.
Ναι...Το έγραψε και η Espresso, όπως μας πληροφόρησε μια νέα φίλη εδώ : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 1983

Αν είχαν ίχνος σοβαρότητας οι απιστήμονες που τα έγραψαν αυτά, θα παρουσίαζαν μαγνητο εγκεφαλογραφήματα του εγκεφάλου, που φαίνεται ξεκάθαρα το ποσοστό του εγκεφάλου που είναι ενεργοποιημένο κάθε φορά.
"...Σε άλλες περιπτώσεις, παρατηρήθηκε η διανοητική ανάπτυξη ατόμων που μετά από ατύχημα ή ασθένεια, χρειάστηκε να τους αφαιρέσουν το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Τα άτομα αυτά μπορούσαν να μιλήσουν γλώσσες που δεν ήξεραν, μέχρι να παίζουν και πιάνο.
... Σε αντίθετα αποτελέσματα οδήγησε η αφαίρεση του δεξιού ημισφαιρίου. Οι άνθρωποι δήλωναν ότι δυσκολεύονται πολλές φορές να σκεφθούν ή να συγκεντρωθούν, παρουσίαζαν μικρά κινητικά προβλήματα και μερικοί υποστηρίζουν οτι ακούν το υγρό μέσα στο κεφάλι τους, που αντικαθιστούσε το χαμένο ημισφαίριο"
Απο το περιοδικό "Fortean Times"