ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΤΑΝ (ΠΕΤΑΤΕ) ΚΟΙΜΑΣΤΕ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΟΤΑΝ (ΠΕΤΑΤΕ) ΚΟΙΜΑΣΤΕ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

z1gr31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
z1grΝέο Μέλος
19/09/2003, 01:11:57
akrivos ayto roto..

19/09/2003, 01:22:14
Δηλαδή τί; Αν πετάμε όταν κοιμόμαστε ή αν κοιμόμαστε όταν πετάμε;

Δεν θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο θέμα που θέλεις να συζητήσεις;

19/09/2003, 03:09:44
μιά μικρή διευκρίνηση:

όταν ρετάμε, ή όταν πετάμε?

εγώ νομίζω κατάλαβα

αν πετάμε όταν κοιμώμαστε, έτσι?
λοιπόν, πολλές φορές, και είναι υπέροχα.
ένα αίσθημα ανανέωσης και αισιοδοξίας.
πολύ θα ήθελα να έχω μιά πιό συνειδητή εμπειρία πετάγματος όμως!

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

19/09/2003, 10:56:55
Εγώ πάλι θα ήθελα κι άλλες διευκρινήσεις...

Αγαπητέ z1gr,

Αναφέρεσαι στα πολύ γνωστά και συχνά όνειρα--σημειωτέον δε τα συχνότερα όνειρα--τα οποία περιλαμβάνουν πτήση ή μήπως στο επίσης γνωστό φαινόμενο της αίσθησης--ή της ψευδαίσθησης, αυτό είναι προς συζήτηση--αιώρησης εκείνα τα λίγα λεπτά πριν την έλευση του ύπνου;

Δύο φαινόμενα διαφορετικά, αλλά εξίσου ενδιαφέροντα πιστεύω...

z1grΝέο Μέλος
19/09/2003, 14:07:32
pion pirazei pou grafo me latinikous xaraktires??
akou ekei.. petate kai oxi (retame) ti na po..to perno os peiragrma.

tora gia to thema eimoun safis OTAN ( PETATE) KOIMASTE?

19/09/2003, 16:25:38
Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή; Ο άνθρωπος ήταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ!
..Θέλω να γίνω Εχέμβροτος στη θέση του Εχέμβροτου...

Communicating at an unknown rate...

19/09/2003, 16:56:45
λιλιθ μου ,αααχ ,το ζηταει ο οργανισμουλης σου το πειραγμα χαχαααχααχαχααχαχ:))))

πεταγμα με ολοκληρη την σημασια????

δεν το προεκτεινω ομως θα περασουμε απο λογοκρισια χαααχχααχαχαχ

να εισαι παντοτε καλα,μου αρεσει η υπεροχη διαθεση που εχεις:)))

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

LOGOSΜέλος
19/09/2003, 19:24:26
Δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι μας όταν πετάμε κοιμώμαστε μιας και η επιτυχία είναι μια γλυκιά νάρκη.Ποιός μπορεί να θεωρηθεί ξύπνιος όταν όλα του πάνε καλά,μάλλον σε μια νιρβάνα βρίσκεται στην οποία ονειρεύεται τον εαυτό του σαν βασιλιά των πάντων.Η παραγματική αφύπνιση έρχεται στις προσγειώσεις ειδικά μάλιστα όταν αυτές είναι ανώμαλες.Τότε κινητοποιούμαστε να κάνουμε κάτι ή να μάθουμε κάτι διακόπτωντας τον βαθύ "ύπνο" της παντοδυναμίας μας.Τότε είναι που η αδρεναλίνη μας φτάνει στα ύψη και αν δεν μπούμε στη δράση τελικά η δράση αυτή πραγματοποιείται μέσα μας σαν μια βόμβα που σκάει στην παλάμη μας...και μας σκοτώνει.

19/09/2003, 19:49:05
ο φίλος LOGOS καλά τα είπε! έδωσε μιά νέα διάσταση στο θέμα...

ήταν όμως άραγε αυτό το οποίο ήθελε να πει ο ποιητής -του θέματος;

δείτε!!! η απορία παραμένει ζωγραφισμένη σαν μιά αγωνιώδη γκριμάτσα στα πρόσωπα των περισσοτέρων αναγνωστών μας!

η αγωνία Τ Ω Ρ Α κορυφώνεται!!!

μείνετε λοιπόν συντονισμένοι μαζί μας!
στο επόμενο μήνυμά του, ο φίλος z1gr θα έχει σίγουρα να μας πει περισσότερα!

από μένα μιά καληνύχτα γιά ένα όμορφο βράδυ, και...
θα τα πούμε σύντομα αύριο!

Y.G. file z1gr mhn to perneis prosopika! to still mou einai!

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

Edited by - λίλιθ on 19/09/2003 19:51:18

8odwrisΜέλος
20/09/2003, 01:12:32
quote:

Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή; Ο άνθρωπος ήταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ!
..Θέλω να γίνω Εχέμβροτος στη θέση του Εχέμβροτου...

Communicating at an unknown rate...

XAAXAAXAXXAAAXXAX EISAI FOVERI LEMEEEE!!!!!!!!!!

8.n

20/09/2003, 03:55:22
Φίλε LOGOS
Η διάσταση που έδωσες στο θέμα είναι πρόκληση για προβληματισμό. Μου θυμίζει μία δική μου παρομοίωση με ένα ποδήλατο.
Βρίσκεσαι στην κατηφόρα, και το ποδήλατο τρέχει - τρέχει, και δεν χρειάζεται να εξαντλείσαι γυρνώντας τα πετάλια για να κινηθεί.
Κάποτε όμως η κατηφόρα θα τελειώσει, κι ο κοιμισμένος ποδηλάτης, νόμιζε πως αυτός κι όχι η κατηφόρα ευθυνότανε για την κίνηση του ποδηλάτου.
Ας ευχηθούμε να ξυπνήσει εγκαίρως, να βάλει τα πόδια του σε κίνηση, να πονέσει τους μύες του, γιατί η ζωή και ο δρόμος έχει και ανηφόρες, και κατηφόρες.

αυτή...που τα κατάφερε!

20/09/2003, 04:01:19
Προσπαθώ όταν πετάω να έχω ορθάνοιχτα τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς μου...Δε νομίζω οτι κοιμάμαι...αποχωρίζομαι πολλά πέπλα απο πάνω μου...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

LOGOSΜέλος
20/09/2003, 16:12:27
Αγαπητή φίλη amalia
Ο άνθρωπος,ειδόμενος απο μια ενεργειακή-θερμοδυναμική οπτική,είναι ένα ανοικτό ενεργειακό σύστημα που ανταλάσσει ενέργεια με το σύμπαν.
Για να μη θεωρηθεί οτι αναφέρομαι σε κάποια υπερφυσική ενέργεια ,διευκρινίζω οτι μιλώ για τη φυσική έννοια της ενέργειας που είναι κάθε δυναμική οντότητα η οποία καταναλισκόμενη (αξιοποιούμενη) αποδίδει έργο και μέσο αυτού μεταβολές τόσο στον ενεργόντα όσο και στον υφίσταμενο την ενέργεια αυτή.Το σύμπαν ουσιαστικά αποτελείται απο φορείς ενέργειας και αυτό που το ενδιαφέρει περισσότερο απ'όλα είναι η ομαλή διακίνηση της ενέργειας αυτής.
Ο καθένας μας είτε συσωρεύει ενέργεια είτε αποδίδει ενέργεια και τελικά το ισοζύγιο συσώρευσης-απόδοσης είναι αυτό που καθορίζει πόσο καλοί διαχειριστές ενέργειας είμαστε.Δεν ενδιαφέρει τη φύση πόση ενέργεια θα συσωρεύσεις αρκεί να λειτουργείς σαν αξιόλογη επένδυση ενέργειας και να αποδίδεις άλλη τόση ενέργεια ή και περισσότερη με αυτήν που συσώρευσες.Άν δεν είσαι καλός διαχειριστής τότε το πλεόνασμα ή το έλλειμα ενέργειας μέσα σου το πληρώνεις με την ίδια την ύπαρξη σου.Άν όλη τη μέρα αποθηκεύεις τροφή και δε κινείσαι καθόλου το πάχος σε σκοτώνει....άν απο την άλλη ξεκουράζεσαι εν όψει κάποιου αγώνα-δοκιμασίας έχεις να επιτελέσεις τότε αυτή η συσώρευση όχι μόνο κακό δε σου κάνει αλλά απενντίας σε οφελεί.Όλα αυτά τα σκαμπανεύάσματα στα οποία αναφέρεσαι είναι ουσιαστικά οι αλληλοδιάδοχες καταστάσεις συσώρευσης και απόδοσης απο τις οποίες διέρχεται κάθε φυσική ύπαρξη.Δεν είμαι ενάντια στον ύπνο λοιπόν που μπορεί να συνοδεύει το πέταγμα μας(ενεργειακός πλούτος) αλλά με την προυπόθεση αυτός να γίνεται εν όψει μιας νέας ενεργαιακής επένδυσης που θα μας ανεβάσει ακόμα ψηλότερα.Ύπνος που να οδηγεί σε μια μόνιμη και στάσιμη κατάσταση(που φυσικά δεν υπάρχει τέτοια απλά είναι το όριο μεταξύ εξέλιξης και φθοράς)είναι η αποδοχή οτι πλέον δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον πλούτο με τον οποίο πολύ πρόθυμα μας δανειοδοτεί το σύμπαν.Χαίρομαι που είσαι μια πολύ σωστή διαχειρίστρια.

21/09/2003, 02:50:09
VERY WELL SAID! Mr LOGOS...καλώς ήλθατε eso-terra!

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

21/09/2003, 12:52:47
LOGOS! Είσαι όλα τα λεφτά!

Ο "ποιητής" του θέματος που εξαφανίστηκε?

"Τάδε έφη Avallon"
z1grΝέο Μέλος
21/09/2003, 17:51:53
tha miliso ligo gia to thema to opio evala (den exo poli time sorry).
sto telos,isos na sas po kai gia to pos petao ego..
merikoi plisiasan arketa, ksefigan omos kai pali

o grigoris pige konta..

o logos ekvathinei ypervolika logo kektimenis taxytitas kai tis arketis gnosis apo eksoterikes piges gnosis kai oxi apo ton idio
as parousiasoume tis gnosis parmenes apo apo tous eaytous mas.
oso gia ton (ypno) de exo kataferei na elegxo oute myalo oute soma
otan koimame..
kai sigoura den milao gia ta pedika oneira sta opia (petagame)thimaste..(an kai isos itan ena mynima gia mas to ti mporoume na kanoumesto melon..

ΑΜΑΛΙΑ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ grafo etsi..sorry
ta leme argotera

LOGOSΜέλος
21/09/2003, 19:48:32
Αγαπητέ z1gr
Εμβαθύνω γιατί μου αρέσει πολύ να περιπλανιέμαι στα πολλά νοήματα των λέξεων.Καμμία γνώση δεν είναι αποκλειτικά εξωτερική μιας και το κάθε τι φιλτράρεται απο εσωτερικά φίλτρα και εσωτερικές ανάγκες μας ωθούν προς αυτό.Άν με το όρο εσωτερική γνώση εννοείς κάποιον που να είναι Γκουρού,όχι φίλε μου πράγματι δεν είμαι.Ωστόσο προσπαθώ να μελετώ τα μαθήματα που καθημερινά μου διδάσκει η ζωή μου.Και φυσικά δεν υπήρχε κεκτημένη ταχύτητα απλά αν διαβάσεις μερικές ακόμα συμμετοχές μου στο φόρουμ θα καταλάβεις οτι μου αρέσει η εννοιολογική προέκταση και οι συνειρμοί στους οποίους μπορεί να οδηγηθείς απο εξωτερικά ερεθίσματα.

endoramaΜέλος
22/09/2003, 04:24:10
εγω δεν θα παω πιο βαθια (ετσι και αλλιως ειμαι ρηχος τυπος )απλα θα σταθω εδω
quote:
den milao gia ta pedika oneira sta opia (petagame)

αυτα τα ονειρα ειναι ακρως σεξουαλικα οπως λεει και ο μπαμπακας της ψυχολογιας γιαυτο ειναι και πολυ ωραια δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να εχει δει τετοιο ονειρο και να ξενερωσε (το ξενερωμα ερχεται οταν ξυπνας) εκτος και αν πασχει απο υποθερμια πισω χαμηλα

τελικα ομως φιλε μου τι θελεις να μας πεις? αν μπορεις να πετας με τον νου σου οπου θελεις? αυτο γινεται ευκολα και οχι μονο στον υπνο αν καποιοι με αποκαλεσουν ονειροπαρμενο θα πω οτι οσοι δεν ειναι χανουν επεισοδια (αν και δεν θεωρω τον εαυτο μου ονειροπαρμενο αλλα προσγειωπαρμενο)

απο την αλλη αν εννοεις μαζι με τον νου να πετας και εσυ δεν ξερω φιλε μου αν γινεται αυτο (ασε που κανει και κρυο εκει ψηλα )

και μια τριτη εκδοχη που μου αρεσει και πολυ και την βρισκω και σωστη αν εννοεις να πετας με τον νου σου αλλα εκει που πας να τα βλεπεις real time δηλαδη αν πεις θα παω με τον νου μου μεχρι τον λευκο τον πυργο και να πας αλλα να βλεπεις οτι γινεται εκει σαν να εισαι εκει στα αληθεια ενω εισαι ξαπλα στον καναπε αυτο θα ηταν τελειο "τοσα μας χαρισε ο καλος δημιουργος του συμπαντος δεν μας εδινε και αυτο το χαρισμα? ο κοσμος μας θα ηταν πολυ καλυτερος χωρις συνομωσιες και βρωμικα μυστικα"

επιτελους ομως τι θελει να πει ο ποιητης? εγινε εδω μεσα ποιος θελει να γινει εκατομυριουχος "εγω εγω"

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

z1grΝέο Μέλος
22/09/2003, 23:38:27
gia sas kai pali.. eime atomo pou den fliarei gia na eksigisei kati
ston allon, giati apla an o allos eine na katalavei tha katalavei akoma kai me mia leksi.

vazontas ayto to thema me 3 lekseis stin ousia anazito (kati) apo (esas). perimeno apantisis-analisis-empiries as pei ti gnomi-apopsi tou opos to katanoi o kathenas.

mia apantisi gia ton LOGOS: den leo oti ekanes kati lathos file,
elega gia alli morfi gnosis-empirias proerxomeni eksolokliroy apo ton eayto mas(xoris tin epidrasi apo diavasmena keimena i didaskalia, i akoma apo apotipomenes kai anaplasmenes eikones)
dystixos de mporo na eksigiso parapano pragmata edo ektethimenos mesa
se forums kai zito sygnomi gia ayto.
(sevome apolita ton kathena sas kai tin apopsi tou)
ta leme pali

endoramaΜέλος
23/09/2003, 01:41:39
quote:
gia sas kai pali.. eime atomo pou den fliarei gia na eksigisei kati
ston allon, giati apla an o allos eine na katalavei tha katalavei akoma kai me mia leksi.
"ΜΠΑΝΑΝΕΣ" ελπιζω να με καταλαβες με αυτη την μοναδικη λεξη.

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you