ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/10/2012, 19:02:35
ΡΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΠΕΡΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ?

ΝΑΙ Ή ΟΥ???

Υ.Γ Αχ, βρε ταλαίπωρη Υπατία ποιοι πήγαν να σε υπερασπιστούν στο esoterica...

Ερευνάτε τας Γραφάς

29/10/2012, 19:40:58
quote:

ΡΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΠΕΡΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ?

ΝΑΙ Ή ΟΥ???

Πάντως περισσότερα απο όσα έχεις κι εσυ,για τον θάνατό της απο βαθειά γεράματα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

29/10/2012, 21:08:41
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:

ΝΑΙ Ή ΟΥ???

Πάντως περισσότερα απο όσα έχεις κι εσυ,για τον θάνατό της απο βαθειά γεράματα!!

Κάνεις κάποιου είδους πλάκα που δεν κατάλαβε ή όντως θεωρείς ότι έγραψα για το θάνατο της Υπατίας από βαθειά γεράματα?

Ερευνάτε τας Γραφάς

30/10/2012, 02:39:37
Εγώ ακόμα περιμένω να που απαντήσει ο Πάνος αν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία έγκλημα θρησκευτικού μίσους με θύτες Χριστιανούς.

01/11/2012, 14:28:08
quote:

Εγώ ακόμα περιμένω να που απαντήσει ο Πάνος αν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία έγκλημα θρησκευτικού μίσους με θύτες Χριστιανούς.

Στο ξαναέγραψα για το οξύμωρο του πράγματος αλλά ως συνήθως δεν το κατάλαβες ή δεν θέλεις να καταλάβεις.

Η δολοφονία της Υπατίας θεωρείται ως ένα εξέχον τέτοιο παράδειγμα που ζητάς.
Από τη συζήτηση μέχρι τώρα εσύ τι έχεις καταλάβει?

Όοοοοτι λοιπόν και αν έχεις καταλάβει, το ΙΔΙΟ πάνω-κάτω ισχύει και για τα υπόλοιπα μιας που είναι λιγότερο "καραμπινάτα" στον κόσμο των urban myths περί Χριστιανικών εγκλημάτων.

Πάμε και με ένα κοντινό σου παράδειγμα.

Αν εγώ "καθαρίσω" το macedon και ισχυριστώ εντίμως και ξεκάθαρα και πριν και μετά το γεγονός ότι το έκανα από θρησκευτικό ζήλο/μίσος, οι γονείς σου, (που κατά δήλωσή σου είναι Χριστιανοί), θα με θεωρούσαν ακόμα "καλό" Χριστιανό και την πράξη μου εξόχως Χριστιανική και θεάρεστη?

Η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία θα μου έδινε άφεση και συγχώρεση για το φόνο ενός συνανθρώπου μου που δήλωνε άθεος και εχθρός της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού (για τη Θεική Δικαιοσύνη ούτε καν το συζητώ)?

Οι γονείς σου, ο Ψηλός, ο Robben, ο europaios 2 και τα υπόλοιπα μέλη που έχουν δηλώσει Χριστιανοί θα έπρεπε να είναι υπόλογοι για το έγκλημα (θρησκευτικού ζήλου/μίσους κατά δήλωση μου) που έκανα εγώ?

Αυτά...

Ερευνάτε τας Γραφάς

01/11/2012, 14:29:35
Τι έγινε ρε θλιβεροί υπερασπιστές της Υπατίας?

Ξεμείνατε από Ιστορικά στοιχεία???

Άντε ζωηρέψτε λίγο!!!!

Ερευνάτε τας Γραφάς

01/11/2012, 16:16:27
quote:
Η δολοφονία της Υπατίας θεωρείται ως ένα εξέχον τέτοιο παράδειγμα που ζητάς.
Από τη συζήτηση μέχρι τώρα εσύ τι έχεις καταλάβει?

Σε ρώτησα τι θεωρείς ΕΣΥ. Εσύ δήλωσες ότι το αμβισβητείς. Δε θέλω να μου πεις τι θεωρείται από τους άλλους (είτε πολέμιους είτε ίσως και από την ιστορική έρευνα). Θέλω να μου πεις τι ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ότι συνέβη.

quote:
Όοοοοτι λοιπόν και αν έχεις καταλάβει, το ΙΔΙΟ πάνω-κάτω ισχύει και για τα υπόλοιπα μιας που είναι λιγότερο "καραμπινάτα" στον κόσμο των urban myths περί Χριστιανικών εγκλημάτων.

Το "ίδιο" που ισχύει και στο υπόλοιπα τι είναι ακριβώς;

Urban Myths; Άρα θες να πεις ότι, στη δικιά σου αντίληψη της ιστορίας: "Ποτέ δεν έχει διαπράξει Χριστιανός/ομάδα Χριστιανών έγκλημα θρησκευτικού μίσους". Απάντα ξεκάθαρα. Χαρακτηρίζεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ τέτοια αναφορά "μύθο"

Ερώτηση: Πιστοί άλλω θρησκειών, πχ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ έχουν διαπράξει έγκλημα θρησκευτικού μίσους;

quote:
Πάμε και με ένα κοντινό σου παράδειγμα.

Σου είπα, τενεκέ, από την αρχή να μη μου απαντήσεις σε θεωρητική βάση. Ναι ίσως, τάχα, γενικά, κάποτε, κάπως, κάποιος να έκανε ένα έγκλημα ή μπορεί να γίνει ένα τέτοιο έγκλημα.

Σου ζητάω ένα ΙΣΤΟΡΙΚΑ καταγεγραμμένο, όχι μύθο, έγκλημα θρησκευτικού μίσους.

quote:
Αν εγώ "καθαρίσω" το macedon και ισχυριστώ εντίμως και ξεκάθαρα και πριν και μετά το γεγονός ότι το έκανα από θρησκευτικό ζήλο/μίσος, οι γονείς σου, (που κατά δήλωσή σου είναι Χριστιανοί), θα με θεωρούσαν ακόμα "καλό" Χριστιανό και την πράξη μου εξόχως Χριστιανική και θεάρεστη?

Πιθανόν όχι αλλά το ερώτημα είναι ΑΣΧΕΤΟ με την ερώτηση που σου έκανα εγώ. Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος λογικός σήμερα που να θεωρεί δίκαιη (ή θεάρεστη) τη θανάτωση της Υπατίας. Αυτό όμως δεν καθιστά τους θύτες της λιγότερο ή περισσότερο ενόχους.

quote:
Η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία θα μου έδινε άφεση και συγχώρεση για το φόνο ενός συνανθρώπου μου που δήλωνε άθεος και εχθρός της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού (για τη Θεική Δικαιοσύνη ούτε καν το συζητώ)?

Δε γνωρίζω τι προβλέπει το δόγμα (ή τι τους συμφέρει πολιτικά να κάνουν :P ). Πιθανόν να σε συγχωρέσουν. Αυτό όμως δε σε καθιστά λιγότερο ή περισσότερο ένοχο.

quote:
Οι γονείς σου, ο Ψηλός, ο Robben, ο europaios 2 και τα υπόλοιπα μέλη που έχουν δηλώσει Χριστιανοί θα έπρεπε να είναι υπόλογοι για το έγκλημα (θρησκευτικού ζήλου/μίσους κατά δήλωση μου) που έκανα εγώ?

Όλοι αυτοί που ανέφερες στο υποθετικό έγκλημα δεν είναι υπόλογοι. Αλλά εγώ ρωτάω.

Οι δικοί ΣΟΥ γονείς δεν είναι υπόλογοι, που δε σου έμαθαν ότι δεν πρέπει να σκοτώνουμε ανθρώπους;

Ο πνευματικός σου δεν είναι υπόλογος που δε σου είπε το ίδιο;

Και αφού σου αρέσει να παίζουμε με υποθετικά σενάρια, αν είχε εμφανιστεί ένας παπάς και σου είχε πει ότι η Α.Γ. λέει να σκοτώνουμε τους απίστους και εσύ, ως γνήσιος τενεκές, τον είχες ακούσει και πιστέψει, τι υπαιτιότητα έχει; Ο νομικός όρος "ηθική αυτουργία" έχει να κάνει άραγε με αυτήν την περίπτωση;

Και επίσης, γιατί ένας Χριστιανός να σκοτώνει; Δεν τον εμποδίζει το δόγμα του;

Και γιατί δε ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΣ το Macedon, όπως ο Χριστός;

01/11/2012, 20:57:57
@ Industrial_Angel

Σου τα γράφω και στο άλλο thread.

Συνεχίζεις την ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ (μην κατανοώντας αυτά που σου γράφω και απαντώντας άλλα αντί άλλων) την οποία μόνο σαν συνταξιούχος μπορώ να ακολουθήσω.

quote:
Industrial_Angel
Και γιατί δε ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΣ το Macedon, όπως ο Χριστός;

Τι μου έκανε καλέ ο άνθρωπος???

Γιατί να του δώσω συγχώρεση επιπέδου (ανύπαρκτου ή/και ψυχασθενούς) Ιησού???

Εγώ πρέπει να του ζητήσω συγχώρεση που ενώ οι άλλοι Χριστιανοί μετά από ένα σημείο απλά αδιαφορούσαν για τις όποιες παρατυπίες του, εγώ ασχολήθηκα ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ και τον έχω φέρει...εκεί που τον έχω φέρει τέλοσπάντων...

Επίσης, εδώ που τα λέμε με έχει προβληματίσει έντονα το γεγονός ότι "αν υπήρχε Θεός" θα έπρεπε ήδη να με είχε σταματήσει με κάποιο τρόπο από την ψυχολογική πίεση και το "κακό" που κάνω σ'έναν συνάθρωπό μου, αλλά τελικά ο macedon με το προσωπικό του παράδειγμα αυτοθυσίας ίσως να με κάνει και εμένα άθεο...

macedon με ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ???

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 01/11/2012 21:00:44

EumenisΜέλος
03/11/2012, 08:59:09
quote:

Ερευνάτε τας Γραφάς

Τατιανός Ασσύριος - Βικιπαίδεια

el.wikipedia.org/wiki/Τατιανός Ασσύριος

Ο Τατιανός(120-190), ήταν Συριακής καταγωγής χριστιανός δυαλιστής ....

«...το μίσος του κατά των Ελλήνων δεν αποκλείεται να είχε φυλετικές καταβολές»,

03/11/2012, 12:10:01
Ο Τατιανός γεννήθηκε γύρω στα 120 μ.Χ. στην ανατολική Συρία. Καταγόταν από οικογένεια ειδωλολατρική και έλαβε φροντισμένη ελληνική παιδεία. Θα πραγματοποιήσει διάφορα ταξίδια προκειμένου να γνωρίσει τις θρησκευτικές αντιλήψεις και τις ανατολικές μυστηριακές θρησκείες. Μεταξύ των σταθμών της περιοδείας του αυτής είναι και η Αθήνα. Θα καταλήξει στη Ρώμη όπου θα ασπασθεί το χριστιανισμό. Για τις συνθήκες της μεταστροφής του ο ίδιος μας πληροφορεί πως γνώρισε το χριστιανισμό αφού βρήκε γραφάς βαρβαρικάς οι οποίες τον εντυπωσίασαν επειδή ήταν αρχαιότερες, θειότερες, και συνταγμένες απλούστερα από τις ελληνικές φιλοσοφικές αντιλήψεις.

To μοναδικό σωζόμενο σύγγραμα του τιτλοφορείται Προς Έλληνας. Πρόκειται για μία συστηματική πολεμική κατά των θεσμών, και πολιτιστικών επιτευγμάτων του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Αρχικά συμπαραθέτει τα ελληνικά και βαρβαρικά επιτεύγματα καλώντας τους Έλληνες να μην υποτιμούν τους δεύτερους. Άλλωστε αρκετά από τα επιτεύγματά τους είναι δάνεια από τους βάρβαρους. Ακολούθως παραθέτει στοιχεία της χριστιανικής πίστεως: η ανωτερότητά της έγκειται, μεταξύ άλλων, στα πάθη που χαρακτήριζαν τον βίο αρχαίων φιλοσόφων, αλλά και στην αρχαιότητα των πηγών της χριστιανικής θρησκείας έναντι των εθνικών αντιλήψεων.
Πηγή Wikipedia

*