ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΔΥΟ ΝΑΟΙ ΚΑΙ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΟΙ ΔΥΟ ΝΑΟΙ ΚΑΙ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

xristosxatz60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
ZanderΜέλος
16/02/2006, 02:30:42

----

Η εφημερίδα εφόσων είναι φιλελευθερη μπορεί να γράφει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!!!
Δεν εχει ΚΑΝΕΝΑΣ το δικαίωμα να τις κάνει παράπονα.Είναι το ''Άμα σου αρέσει! ''. ''Αν δε σ'αρέσει μη την αγοράσεις''!
Αν έχουμε μια συζήτηση εδώ μέσα και λέμε το πόσο χαμηλό IQ έχουν οι Αμερικάνοι(λέμε τώρα) τότε θα πρέπει η Ελλάδα να ζητήσει δημόσια συγνώμη στο Γιου Ες Εϊ??

--
Το θέμα είναι ποιος και ΓΙΑΤΙ πληροφόρησε-ξεσήκωσε τόσα εκκατομύρια μουσουλμάνους για κάτι τόσο μικρό (..και όμως τόσο μεγάλο)

Δώσανε την πολύτιμη ζωή τους για 1002 λόγους.Κανένας από αυτούς όμως δεν ήταν δικός τους...

16/02/2006, 11:24:07
quote:

Το θέμα είναι ποιος και ΓΙΑΤΙ πληροφόρησε-ξεσήκωσε τόσα εκκατομύρια μουσουλμάνους για κάτι τόσο μικρό (..και όμως τόσο μεγάλο)

Μα οι Μουσουλμάνοι της Δανίας υποθέτω. Νομίζεις ότι δεν είχαν αυτό το δικαίωμα;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

master22Νέο Μέλος
16/02/2006, 11:33:59
ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΤΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΟΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ
ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΙΣΩ
master22Νέο Μέλος
16/02/2006, 11:36:13
ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΤΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΟΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ
ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΙΣΩ
PeronosporosΜέλος
16/02/2006, 11:38:00
Φίλε Zander, θα είμαι λίγο κάφρος σε αυτό που θα πώ.... (αν και δεν στρέφομαι εναντίον σου προσωπικά, θα θιχθείς, αλλά είπαμε όπως υποστηρίζεις έχουμ ελευθερία λόγου έτσι)
Αν την αυριανή δείχνουν την φιλενάδα σου σε σκίτσο να γ*****ται με έναν άλλο σε αφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, και να γράφει "ο Zander (ή όποιο είναι το πραγματικό σου όνομα) δεν μπορεί οπότε πάω με άλλον" δεν θα θιχθείς???
Είναι ελευθεριά γνώμης αυτό???
Σε πληροφορώ ότι για τον μέσο μουσουλμάνο αυτό ακριβώς συνέβει. Δεν πρέπει να ζητήσουνε συγνώμη?? Επικροτείς δηλαδή την οχλοκρατία και όχι την δημοκρατία???

Το παράδειγμα για την Ού-σ-α είναι άστοχο γιατί μπορούμε να λέμε διάφορα μεταξύ μας, είδες ποτέ όμως να δημοσιεύεται άρθρο στα Νέα ή στο Βήμα και να τιτλοφορείται "οι αμερικάνοι είναι ηλίθιοι!!"??? Αυτό δεν θίγει τους Αμερικάνους?? Δεν θα ζητήσουνε (δίκαια) τα ρέστα μετά???

Κάποια πράγματα δεν λέγονται φίλε μου, τουλάχιστον όχι δημόσια, οι αρχαίοι το ήξεραν και για αυτό προέκυψε η ρήση: "τα εν οίκω ουκ εν τω δήμω"

quote:
Ιδού η απορία και ορθότατη μάλιστα

Peace (ή Piece) [of mind] ελπίζω..

O Μέγας Απο-συντονιστής και σεντονιστής!!!
Περονόσπορος

16/02/2006, 13:55:09

απαντω στην Κυρα μας των Κλειδιωνε πρωτα:

quote:

Κατά τη γνώμη μου Jonnie, εκτός από μερικές λίγες περιπτώσεις που κάποιος είναι "στρατιώτης της μαύρης πλευράς", κάτι θα μπορούσε να εξεταστεί υπό το πρίσμα καλό - κακό, σύμφωνα με 2 κριτήρια:
Με τον σκοπό.
Με τον τρόπο.

συζηταμε για τον δικο μου σκοπο και τροπο, ετσι?

θεωρεις οτι τους καταλαβες?

quote:

Ο σκοπός που λέει κάποιος κάτι, μπορεί να χρωματίσει το περιεχόμενο του λόγου του.

Μπορεί να το βάψει με εγωϊσμό, με άγνοια, με καλή προαίρεση, με διάθεση βοήθειας, με ανάγκη για αυτοπροβολή, κ.λπ.

διεκρινες καποιο χρωμα στον σκοπο μου?

quote:

Θα έλεγα μάλιστα, πως η εκφορά του λόγου από τον καθένα μας, είναι η εξωτερίκευση του τι υπάρχει μέσα μας. Ποιότητες (καλές ή κακές) που έχουμε οι ίδιοι στην ψυχική μας υπόσταση, είναι αυτό που και έξω προβάλλουμε.

ποία η ποιότις μου Κυρα μας?

ποία η ψυχικη μου υπόστασις?

τι ακριβως βλεπεις εσυ να προβαλλω προς τα εξω?

quote:

Το πρόβλημα βέβαια είναι, πως και οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι ακριβώς κουβαλάμε.

μα γι αυτο ρωταω εσενα!

πες μου τι κουβαλαω μεσα μου γιατι με τρομαξες!!!

να παω και σε κανα γιατρο?

quote:

το να γνωρίζεις τι είναι αυτό που μιλάει μέσα από το στόμα σου, ή που γράφει μέσα από το πληκτρολόγιό σου, είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή.

ωχ, ειμαι και δαιμονισμενος???

quote:

Εάν πραγματικά σε ενδιαφέρει να είσαι καλός

καλός εισαι, δεν γινεσαι γλυκεια μου!

quote:

Συναφής είναι και ο τρόπος. Δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε αντιληφθεί το πόση δύναμη μας έχει δοθεί για να χειριστούμε. Εσύ για παράδειγμα, ως μέλος του forum και ως άνθρωπος γενικότερα, έχεις κάποια μερίδα δύναμης. Εάν ξεκαθαρίσεις μέσα σου το στόχο, θα πρέπει να επιλέξεις τον τρόπο της δράσης σου έτσι, ώστε να σε οδηγήσει σε επίτευξη του στόχου σου, αλλά και στην άυξηση της ικανότητάς σου να διαχειρίζεσαι τη δύναμη.

μα εδω ειναι το προβλημα καλη μου: δεν εχω σκοπο!

ουτε και τροπο προφανως, αφου γραφω ενστικτωδως με ερεθισμα αυτα που καθε φορα διαβαζω.

οσον αφορα την αυτοπαρατηρηση, σου διεφυγε οτι σχεδον απο την πρωτη στιγμη που μπηκα στο φορουμ, την συνιστω ανεπιφυλακτα?

και δεν συστηνω τιποτα που δεν εχω πρωτα βιωσει ο ιδιος.

quote:

Μπορείς να τα σκεφτείς αυτά και πιστεύω πως μόνος σου θα απαντήσεις στο ερώτημα που θέτεις.

την απαντηση την γνωριζα πριν θεσω το ερωτημα: οι συντονιστες πρεπει να εχουν την δυνατοτητα αμεσου κοκκινισματος των υβριστικων ποστ.

για τα αμφισβητουμενα μπορουν να σε ειδοποιουν.

τοσο απλα!

νασαι καλα!

.

σορυ για την διακοπη της ροης του τοπικ - επανερχομαι στο θεμα:

δεν σας προβληματιζει οτι ξεσηκωθηκαν οι μουσουλμανοι με τα σκιτσα και δεν ξεσηκωθηκαν με τα βασανιστηρια? (εγω τα βλεπω και φρικαρω - μηπως αυτοι ειναι συνηθισμενοι σε τετοια πραγματα?)

οταν δεν μετραει ο ανθρωπος και μετρανε τα δογματα, τοτε εχουμε περιπτωση ακραιου φανατισμου.

ο φανατισμος ειναι το προβλημα σε ολες τις θρησκειες, αλλά και σε στην πολιτικη, στο ποδοσφαιρο, κτλ.

εδω εχουμε να κανουμε με θρησκευτικα κρατη, και ειμαι αναγκασμενος να το πω επιστημονικα: γμσ΄ τα Πολυχρονη που γινηκαμε "ευζώνοι"

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

ZanderΜέλος
16/02/2006, 17:02:19
'Συγνώμη' θα πρέπει να ζητήσει η εφημερίδα μόνο και όχι όλο το κράτος, καθώς όπως λέει και το licence της(και κάθε εφημερίδας και γενικά τα μίντια), οι σχολιασμοί και οι γνώμες τις ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ την γνώμη όλων ,αλλά μόνο τη δικιά τους.
Επομένως η Δανία τι φταίει γι'αυτό>?
Επειδή κάποιοι ''βλάκες'' είπαν την προσβλητική γνώμη τους δημόσια, γιατί να την πληρώσει και να νιώθει ευθύνη ολόκληρη η χώρα(και γενικά να χαλάσουν πάλι οι σχέσεις Δύσης-Ανατολής).
Επίσης η εφημερίδα είναι από όσο ξέρω ανεξάρτητη από κρατικό φορέα, οπότε μπορεί να γράφει ότι αρλούμπες θέλει.
Αν τώρα τα έγραφε αυτά η κρατική εφημερίδα τότε είναι άλλη κατάσταση και το κράτος θα έχει κάποια ευθήνη..

Τέλως ισχύει και αυτό που είπε ο jonniebegood, δηλαδή που δε ξεσηκωθήκανε για τα ανθρώπινα βασανίστηρια, αλλά απλά για λίγα σκίτσα..
Κάποιος κρύβεται πίσω από όλη αυτή την επανάσταση.Πιθανων κανένας πολιτικός ηγέτης που να θέλει να μαζέψει κόσμο στο πλάι του, και να αυξήσει τη δύναμη και την επιροή του.

Και να προσθέσω εδώ, ότι εμείς σαν Έθνος και σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν είπαμε τίποτα όταν οι Τούρκοι κάνανε επίδηξη μόδας στην Αγία Σοφιά.Δηλαδή τι, αυτοί με τη στάση τους δεν προσβάλλουν τη Δύση?
Δεν υποστηρίζω το 'Οφθαλμόν αντί οφθαλμού' 'η κοινώς 'Μια σου και μία μου' αλλά...

Δώσανε την πολύτιμη ζωή τους για 1002 λόγους.Κανένας από αυτούς όμως δεν ήταν δικός τους...

Edited by - Zander on 16/02/2006 17:07:48

xifomaxosΜέλος
18/02/2006, 10:11:19
zander η δημοκρατία και η ελευθερία λόγου εμπεριέχει και την αξία του σεβασμού της πίστης των άλλων. Για τους μουσουλμάνους δεν είναι απλώς "λίγα σκίτσα". Μέχρι και ο πιο άσχετος γνωρίζει ότι η απεικόνιση του Μωάμεθ αποτελεί ύψιστη προσβολή για τον Ισλαμισμό. Η Δυτικοί αρνούνται να ζητήσουν συγγνώμη και προβάλλουν επιχειρήματα περί ελευθεροτυπίας. Όταν όμως το Ιράν θα δημοσιεύσει σκίτσα για το Ολοκαύτωμα τότε δεν θα ισχύει η ελευθεροτυπία. Βλέπεις λοιπόν ότι η πρόκληση ήταν προμελετημένη και εξυπηρετεί συμφέροντα.
Θα σου θυμίσω και την ιστορία πριν μερικά χρόνια με την έκθεση ζωγραφικής στην Ελλάδα. Θυμάσαι; αυτή που περιείχε έναν πίνακα με ένα πέος δίπλα σε έναν σταυρό. Ο πίνακας κατέβηκε γιατί κρίθηκε ότι πρόσβαλλε την θρησκεία της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

AngelosΜέλος
18/02/2006, 18:05:09
Να που τελικά βγαίνει στη φόρα οτι
Τα σκίτσα που εστάλησαν στις ισλαμικές χώρες ήταν "εμπλουτισμένα"
με προβοκάτσιες με στόχο να προκαλέσουν τη μέγιστη αντίδραση.
Και μάλιστα αυτοί που τα έστειλαν και τα εμπλούτισαν με τις προβοκάτσιες
ήταν φανατικοί ισλαμιστές...

Κόστος ? Μερικοί θανατοι κάποιων εύκολα παρασυρόμενων (χώρια τη διεθνή ειρήνη).
Κέρδος ? Για μερικούς φανατικούς ηγέτες της κάθε Γουαδελούπης.

Μια αναλυτική και ψύχραιμη τοποθέτηση, την καλύτερη που έχω διαβάσει ώς τώρα
μπορείτε να δείτε εδώ.
http://histologion-gr.blogspot.com/2006/02/blog-post_18.html

Ηθικό δίδαγμα ?
Οι πιστοί σκοτώνονται για να κερδίζουν μερικοί μεγάλοι (σιγά το νέο δηλαδή).

Αγγελος.

18/02/2006, 23:02:59
quote:
Ηθικό δίδαγμα ?
Οι πιστοί σκοτώνονται για να κερδίζουν μερικοί μεγάλοι (σιγά το νέο δηλαδή).

Ας μην γενικεύουμε.
Το ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που δρουν στην παρούσα φάση στο παγκόσμιο γεωπολιτικό στερέωμα που αφορμούνται από την διαφορετικότητα των λαών και τα αντικροουόμενα θρησκευτικά πιστεύω για να προκαλέσουν ανάφλεξη στην μέση ανατολή δεν θα πρέπει να μας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως οι πιστοί είναι απλώς τα πρόβατα που άγονται και φέρονται από την θρησκευτική τους ηγεσία.
Πολύ πιο εύκολο μου είναι να πιστέψω πως οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι στην Δανία και ανά τον κόσμο που πυροδοτούν τις αντιδράσεις προς τα βλάσφημα σκίτσα έχουν πλήρη επίγνωση ότι οι ενέργειές τους θα έχουν παράπλευρα αποτελέσματα, και θα προκαλέσουν γενικότερη κρίση. Δεν θεωρώ τις μάζες τόσο χαζές ώστε να μην μπορούν να αντιληφθούν το αυτονόητο - ότι διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να τις χρησιμοποιήσουν για τον σκοπούλη τους. Αντίθετα, μάλλον το έχουν πάρει χαμπάρι και το διασκεδάζουν: παίρνουν το αίμα τους πίσω, απαντούν στο φτύσιμο και στην καταπίεση με τα ίδια μέσα, και αυτή την φορά έχουν και την δικαιολογία τους.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

AngelosΜέλος
19/02/2006, 10:10:51
Walker

Δεν ήθελα να πώ οτι οι πιστοί είναι πρόβατα. Αυτά τα λένε άλλοι
παρερμηνεύοντας την λέξη "Ποίμνιο" που όπως όλοι ξέρουμε δεν έχει
καμία σχέση με το συμπαθές μυρικιαστικό παρά μόνο στα πλαίσια
του Σβαμπισμού.

Αλλα για να το πώ πιο αναλυτικά θα ήθελα πολύ χώρο.
Ισως λιγο πιο αναλύτικά θα μπορούσε να το θέσει κανείς έτσι.

"Η ιστορία έχει δείξει οτι ο θρησκευτικός φανατισμός
αποτελεί πρώτης τάξης εργαλείο στα χέρια των ισχυρών ωστέ
να ωθούν έντεχνα τους πιστούς σε απάνθρωπες διαμάχες που
δεν έχουν σε τελική ανάλυση ουδεμία σχέση ουτε με την πίστη
των πιστών, ούτε με τα συμφέροντά τους. Τα γεγονότα με τα
σκίτσα αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα"

Αυτό σε καλύπτει ?

19/02/2006, 11:31:43
Απόλυτα

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

20/02/2006, 01:04:15
Βρε Αγγελε, αυτό που έγραψες για τα παραπάνω σκίτσα (φωτογραφίες απ ότι κατάλαβα και όχι σκίτσα) είναι σίγουρο, ή μήπως είναι ράδιο αρβύλα; Το διάβασα και σε ένα ξένο φόρουμ αλλά δεν είχε κάποιο link (εννοώ σοβαρό link)... και βαριέμαι να ψάξω τώρα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

AngelosΜέλος
20/02/2006, 11:44:00
Ostria

Αν είχα το χρόνο και την υπομονή να το ψάξω ο ιδιος προσωπικά
θα δούλευα δημοσιογράφος ετσι δεν είναι ?

Τελος πάντων, κυκλοφορεί παντού και δεν το βρίσκω και απίθανο να
είναι αλήθεια. Βρήκανε κάπου τις φωτογραφίες, τις βάλανε και αυτές
στη σούπα.

Επιμένω πάντως. Το οτι ένας κακόγουστος σου βρίζει τη μάνα δεν είναι
λόγος να ξεκινήσεις ιερό πόλεμο, να σκοτώσεις και να σκοτωθείς.

Αγγελος.

20/02/2006, 12:10:25
quote:
Επιμένω πάντως. Το οτι ένας κακόγουστος σου βρίζει τη μάνα δεν είναι
λόγος να ξεκινήσεις ιερό πόλεμο, να σκοτώσεις και να σκοτωθείς.

συμφωνώ και προσθέτω ότι ειναι σφάλμα να εξισώνουμε την πραγματική μάνα που μας γέννησε με έναν "πνευματικό" ας το πούμε πατέρα που δεν ειναι τσιφλίκι κανενός αλλά ανήκει στην ιστορία γενικά της ανθρωπότητας, οπότε όλοι έχουν δικαίωμα να τον σχολιάζουν ακόμα και χλευαστικά. Το να τσαντιστείς επειδή σου βρίσανε τους πραγματικούς σου γονείς απο τους οποίους γεννήθηκες έχει μια λογική(όχι βέβαια να θες να σκοτώσεις και τον υβριστή). Το να κάνεις όμως σαν θηρίο επειδή τολμησε κάποιος να χλευάσει ένα θρησκευτικό πρόσωπο που ούτε γνώρισαν ποτέ οι σημερινοί πιστοί αλλά και που η "ιερότητα" του δεν ειναι αποδεκτή από όλους,είναι παραλογισμός κατ'εμέ. Ας εκφράσουν την δυσφορία τους αλλά όχι και να φτάνουμε σε καταστάσεις βανδαλισμών και φίμωσης του τύπου. Αν φτάσουμε στο σημείο να φιμώνουμε οποιονδήποτε αισθανόμαστε ότι προσβάλλει τα πιστεύω μας τότε μπορεί κάλλιστα να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος φιμώσεων αφού ο καθένας μας μπορεί να θεωρήσει ότι προσβάλλεται από οτιδήποτε. Π.χ. τα δικά μου αθεΪστικά πιστεύω θα μπορούσαν να προσβάλλονται απο εδάφια της βίβλου που μειλάνε για τιμωρία άπιστων. Πως θα φαινόταν στους θρησκευόμενος όλοι οι άθεοι να ζητάμε να αφαιρέσουν συγκεκριμένα εδάφια?? Γι'αυτό σας λέω...ας αφήσουμε τη λογοκρισία στην άκρη διότι δεν έχει νόημα και δεν οδηγεί πουθενά. Αλλωστε δεν νομίζω ότι ο κάθε συγγραφέας ή σκιτσογράφος έχει κάθε στιγμή όρεξη να σατυρίζει έναν θρησκευτικό ήρωα. Οταν όμως συμβαίνει να έχει μια έμπνευση να σατυρίσει κάτι ας μην κάνουμε σαν αγρίμια..

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

20/02/2006, 13:13:34
Καλά Αγγελε θα το ψάξω κάποια στιγμή. Απλώς θα μπορούσε να είναι και προβοκάτσια.

Συμφωνώ στα περί μητέρας, πατερούλη κλπ αλλά δεν αντιδρούμε όλοι το ίδιο βρε παιδιά στα διάφορα ερεθίσματα. Εγώ το βρίσκω προβοκατόρικο όταν ξέρεις ότι ο άλλος θα αντιδράσει βίαια, και συ με την στάση σου τον προκαλείς να αντιδράσει ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή εδώ είναι φανερό ότι υποδαυλίζουν την βίαιη αντίδραση των μουσουλμάνων. Κοινώς τους χειραγωγούν.

-Arthur C. Clarke-

20/02/2006, 15:13:04

.

χθες ετυχε να συζητησω με ενα χριστιανο της ηλικιας μου και μου ειπε οτι "οταν προσβαλλουν τον Θεο του τουρχεται να σκοτωσει".

περαν του ηδη γνωστου συμπερασματος οτι ο φανατικος ειναι το ιδιο φανατικος σε όποια θρησκεια κι αν ανηκει, του εθεσα και θετω και εδω μια αφελη ερωτηση: ποιος διοριζει τον οποιονδηποτε ως υπερασπιστη της τιμης του Θεου?

ποιος τον χριζει τιμωρο?

ποιος του επιτρεπει να το παιζει "αντ Αυτου"???

Υβρις

οπως Υβρις ειναι και το να θεωρεις οτι ο Θεος σε χρειαζεται για να "καθαρισεις" γι Αυτον...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

KissTheFlameΝέο Μέλος
20/02/2006, 23:33:28

"ποιος διοριζει τον οποιονδηποτε ως υπερασπιστη της τιμης του Θεου?"

Δεν πιστεύω ότι το θέμα είναι αυτό,αν και θεωρώ το ερώτημά σου πολύ σωστό.

Πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα "πλύσης εγκεφάλου",κάτι που δεν αφορά μόνο τη θρησκεία..Πολύς κόσμος είναι αμόρφωτος..Κατά τη γνώμη μου από εκεί αρχίζουν πάρα πολλά(ΟΧΙ όλα).Επίσης η θρησκεία για πολλούς αποτελεί ένα είδος "καταφύγιου".Αυτά τα δύο σε συνδυασμό με την έκφραση "για να κατακτηθεί κάτι, πρέπει να χυθεί αίμα" που "επιβάλλεται" ουσιαστικά στον ισλαμισμό αιώνες τώρα, δεν νομίζω ότι αφήνουν πολλά περιθώρια λογικής αντίδρασης σε γεγονότα, σαν αυτό με τα σκίτσα, στους μουσουλμάνους..Αυτό που εμείς βλέπουμε σαν φανατισμό, γ αυτούς ειναι ΠΙΣΤΗ.

Τι πιο λογικό λοιπόν από "τρομοκρατικές" (πολύ βολικός χαρακτηρισμός) ενέργειες?

20/02/2006, 23:42:48
KissTheFlame να σε καλωσορίσω στο Εσωτέρικα και να σου ευχηθώ δημιουργικούς και γόνιμους διαλόγους.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
KissTheFlameΝέο Μέλος
21/02/2006, 00:46:55

Καλώς σας βρήκα gretel και πολλά συγχαρητήρια για το υπέροχο αυτό site :)))))