ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ330 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/11/2010, 14:38:13
quote:
Πρωτον ολα αυτα που σου λεω,ειναι οπως σου εδειξα απο χριστιανικη σελιδα.Εκτος αν και αυτους τους θεωρεις χριστιανομαχους.....Που ειδες οτι εγραψα κατι απο σελιδα καποιων που μαχονται τον χριστιανισμο ωστε να μου καταλογιζεις το παραπανω?

Είναι ζήτημα τακτικής. Αν ζούσαμε μερικούς αιώνες πριν, θα σου καταλόγιζε μαγεία.

quote:
Απο εκει και περα,αν εχεις διαφορετικη αποψη,σου εδειξα απο ποια σελιδα πηρα τα στοιχεια,καμμια σχεση με χριστιανομαχους.Στειλτους λοιπον ενα μηνυμα και πεισε τους οτι κανουν λαθος.....Και αν το κανεις και εγω μαζι σου

Άμα διαφωνείς με τον ευρωπαίο, χριστιανομάχος είσαι. ΤΕΛΟΣ.

02/11/2010, 14:42:07
Ρε ευρωπαίοι (όλοι μαζί), εδώ και χιλιάδες μηνύματα αναμασάτε τις ανοησίες των χριστόπληκτων σελίδων του νετ, τι προσπαθείτε να περάσετε και σε ποιόν;;;;;

Μπορείτε να αποσαφηνίσετε πότε τα "ιερά σας" κείμενα και οι "πατέρες σας" αναφέρονται στους Έλληνες ως έθνος και πότε ως θρησκεία;;;

Όποτε συμφέρει τις ιστορικές, χριστιανικές κωλοτούμπες ή όποτε συμφέρει τον κάθε βαρεμένο, λιβανισμένο χριστιανό, όπως είστε εσείς;;;

Εν πάση περιπτώση, αν εσείς θέλετε να λέγεστε ρωμηοί ή γραικοί, είναι δικαίωμά σας, ούτως ή άλλως Έλληνες δεν είστε, είστε χριστιανοί, όπως έλεγε πασάς Σχολάριος ως αρχηγός σας....

Γι' αυτό και αδυνατείτε να χωνέψετε τη διαφορά.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

02/11/2010, 14:55:02
quote:

quote:

Πρωτον ολα αυτα που σου λεω,ειναι οπως σου εδειξα απο χριστιανικη σελιδα.Εκτος αν και αυτους τους θεωρεις χριστιανομαχους.....Που ειδες οτι εγραψα κατι απο σελιδα καποιων που μαχονται τον χριστιανισμο ωστε να μου καταλογιζεις το παραπανω?

Είναι ζήτημα τακτικής. Αν ζούσαμε μερικούς αιώνες πριν, θα σου καταλόγιζε μαγεία.

Αυτό είναι το πλέον σίγουρο...
Περασμένα μεγαλεία...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
02/11/2010, 15:01:58
Μα ειναι δυνατον ο αποστολος να γραφει στους γαλατες και να τους λεει ειτε εισαι ελληνας στο εθνος ειτε ιουδαιος αν βαπτιστεις θα εχεις το χριστο μεσα σου?Ποσο βλακας πρεπει να εισαι για να πεις κατι τετοιο?Ειναι σαν να παει ενας σημερα στους ινδους και να τους πει ειτε εισαι αλβανος ειτε ρωσος,αμα βαπτιστεις .......

Απλως κανει σαφεστατα θρησκευτικο διαχωρισμο σε πολυθειστες(ελληνες -για αυτον βλακωδως ειδωλολατρες) και σε μονοθειστες(ιουδαιους),κοινωνικο διαχωρισμο λεγοντας για δουλους και ελευθερους,και διαχωρισμο φυλλου αναμεσα σε ανδρες και γυναικες.Στην ουσια δηλαδη περικλειει ολες τις κατηγοριες της εποχης του,προτρεποντας τους ολους να βαπτιστουν......

Και ομως ο ευρωπαιος,για να μην παραδεχτει τη κοτσανα για τον ιουλιανο κανει οτι δεν βλεπει....

02/11/2010, 15:08:08
quote:
αρες μαρες κουκουναρες απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.Ελληνας ειναι οποιος συμμετεχει της Ελληνικης παιδειας φιλε μου.

Αυτο ειναι κατι που ειπε ο ισοκρατης,σε συγκεκριμενη χρονικη στιγμη για να στηριξει τα πιστευω του.Στην πραξη ομως ,για να συμμετεχεις στους ολυμπιακους αγωνες επρεπε να εισαι ελληνας πρωτα απο ολα στην καταγωγη.Παντα να ξερεις οτι η αληθεια βρισκεται στην πραξη,και οχι στα λογια.....Και φυσικα για το αχαιος-δαναος κ.τ.λ. τουμπεκι....Τι να πεις αλλωστε?

02/11/2010, 15:11:59
quote:
Ελληνας ειναι οποιος συμμετεχει της Ελληνικης παιδειας φιλε μου.

δηλαδη, οι Ελληνες οι οποιοι δεν πανε σχολειο, αρα δεν εχουν την "παιδεια", δεν ειναι Ελληνες?

τι μλκς λεμε ρε παιδια????

02/11/2010, 15:16:45
quote:

Μα ειναι δυνατον ο αποστολος να γραφει στους γαλατες και να τους λεει ειτε......

Ότι θέλει λέει και εν-νοει...ούτως ή άλλως ο λόγος του Χριστιανισμού ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν ευθύς και συγκεκριμμένος , πάντα "ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει..." και έτσι πάντα μέσα έπεφτε και θα πέφτει...

Δεν το έχεις προσέξει το σχεδιασμό της όλης στρατηγικής...???

Δεν εν-νοούσε αυτό αλλα ήταν αλληγορικό και εν-νοούσε εκείνο ή το άλλο ή το παρ'αλλο...και όποιος δεν εν-νοεί επιτέλους να το καταλάβει και να το δεχθεί...ε!!! τοτε είναι ή Χριστιανομάχος...ή παγανιστής ή οτιδήποτε άλλο τους κατέβει στην γκλάβα...παλιά μου τεχνη κόσκινο...

Κατα τ'αλλα και χωρίς καμμιά -μα καμμιά όμως- γνώση του ψυχολογικού υποκειμένου ... έχουν το θράσος και αποφαίνονται ως ειδικοί , σε λίγα χρόνια , θα λένε ότι και την επιστήμη της ψυχολογίας , οι ίδιοι ήταν οι εισηγητές της -ήδη το λένε απ'εξω - απ'εξω..- γι'αυτό και στέλνουν τους παππάδες και σπουδάζουν την επιστήμη και αν θές δές τις Χριστιανοσελίδες τους με τι έντεχνο τρόπο προσπαθούν να την οικειοποιηθούν...

Ξέρουν αυτοί ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ...και πολύ πρίν απο αυτούς , σε καιρούς μάλιστα που κάθε αναφορά στην ψυχολογία και τις συναφείς επιστήμες , τους προκαλούσε αλεργία , για να μην πώ τίποτ'αλλο..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
02/11/2010, 15:30:16
skartados

quote:
Αχαιοι και δαναοι,ποτε δεν ονομαστηκαν στο συνολο του οι ελληνες.Π.χ οι δωριεις δεν συμμετειχαν στο τρωικο πολεμο,ουτε ποτε ονομαστηκαν ετσι.

Διαφωνώ φίλε μου. Οι Δωριείς, όπως και τα υπόλοιπα ελληνικά φύλα ήταν γνωστοί ως "Έλληνες", όπως αποδεικνύει και η αναθηματική γραφή του Αλεξάνδρου μετά την νίκη στο Γρανικό:

"Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων"

Εκείνο το "πλην Λακεδαιμονίων" βρίσκεται εκεί για να δηλώνει πως απ'όλους τους Έλληνες μόνον οι Λακεδαιμόνιοι δεν συμμετείχαν στην εκστρατεία.

Άλλωστε και οι Μακεδόνες δωρικό φύλο ήταν και ταυτόχρονα (όπως μαρτυράει και η παραπάνω επιγραφή) θεωρούσαν τον εαυτό τους Έλληνα, ονόμαζαν τον εαυτό τους Έλληνα και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπως και οι υπόλοιποι Δωριείς.

macedon

VELISSARIOSΜέλος
02/11/2010, 15:30:55
quote:

quote:
αρες μαρες κουκουναρες απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.Ελληνας ειναι οποιος συμμετεχει της Ελληνικης παιδειας φιλε μου.

Αυτο ειναι κατι που ειπε ο ισοκρατης,σε συγκεκριμενη χρονικη στιγμη για να στηριξει τα πιστευω του.Στην πραξη ομως ,για να συμμετεχεις στους ολυμπιακους αγωνες επρεπε να εισαι ελληνας πρωτα απο ολα στην καταγωγη.Παντα να ξερεις οτι η αληθεια βρισκεται στην πραξη,και οχι στα λογια.....Και φυσικα για το αχαιος-δαναος κ.τ.λ. τουμπεκι....Τι να πεις αλλωστε?

τι θες να πω οταν μου παρουσιαζεις ναζιστικες αποψεις ?μονο οι ναζι πιστευανε στην καθαροτητα της φυλης με τετοια ατομα δενεχω να πω κατι αλλο .

http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84

02/11/2010, 15:42:22
quote:
skartados:

Δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά....αλλά και στα άλλα, όπως και να έχει όμως ο κοινός παρανομαστής όλων είναι η κρίση σου και τέτοια δεν διαθέτεις.
Κι εγώ πολλές φορές όταν ψάχνω πληροφορίες, πέφτω επάνω σε ιστοσελίδες φιλικές προς τον χριστιανισμό, αλλά που διαφωνώ με αυτά που γράφουν στο εν λόγω θέμα που πραγματεύομαι.
Θα μπορούσα να τις φέρω και εάν κάποιος μου ζητούσε το λόγο, τελείως χαζά να του έλεγα ότι να από εκεί αντέγραψα....τίποτα όμως δεν φέρνω χωρίς τη δική μου έγκριση.
Και δεν εγκρίνω κάτι χωρίς να το κρίνω.

quote:
skartados:
Δευτερον,καλα που εφερες και το προηγουμενο κομματι,ωστε και μια αμφιβολια αν υπηρχε την εσβησες.Λεει ξεκαθαρα στους γαλατες και οχι σε καποιους ελληνες οπως τους κορινθιους,οτι αν βαπτισθειτε (στους γαλατες το λεει),θα ενδυθειτε με το χριστο(στους γαλατες το λεει,αφου σε αυτους στελνει την επιστολη).Αρα αν ηθελε να απευθυνθει σε εθνικοτητα θα ελεγε ειτε γαλατες ειτε ρωμαιοι(αφου αυτοι ζουσαν εκει και οχι ελληνες)κ.τ.λ.......Δεν μπορει ρε φιλε,ειτε απευθυνεται σε κορινθιους ειτε σε γαλατες ειτε σε οποιον αλλον να μιλαει μονο για ιουδαιους και ελληνες.Ειναι γελοιο,δεν το καταλαβαινεις.Απλως τους λεει οτι θρησκευμα και αν ειχες απο τη στιγμη που θα βαπτιστεις "χριστον ενεδυσασθαι.Ευχαριστω πολλυ για το ξεκαθαρισμα,νασαι καλα.

Ο Παύλος χρησιμοποιεί στην αναφορά του τους Έλληνες που ήταν το μεγαλύτερο μεγάλο έθνος και που βρίσκονταν παντού όπως οι Ιουδαίοι.
Δεν υπήρχε περιοχή της Μικρά Ασίας τότε ή της Μ. Ανατολής που να μην είχε είτε Έλληνες, είτε Ελληνιστές και μάλιστα σε πολύ μεγάλο αριθμό.

Και δεν τους λέει εάν βαπτιστείτε. Η Επιστολή απευθύνεται προς τους Γαλάτες, αλλά εδώ ο Παύλος τους εξηγεί ότι όλοι οι χριστιανοί είναι το ίδιο απέναντι στα μάτια του Χριστού, ο οποίος δεν κάνει τον διαχωρισμό, εάν ο χριστιανός είναι Έλληνας ή Ιουδαίος κ.λ.π.

Μετάφραση:
"Όσοι βαπτιστήκατε στον όνομα του Χριστού, τον Χριστό ενδυθήκατε.
Δεν υπάρχει ποια ούτε Ιουδαίας, ούτε Έλληνας, ούτε δούλος ούτε ελεύθερος, ούτε γυναίκα ούτε άντρας, γιατί όλοι εσείς είστε με τον Χριστό (γίνατε δηλαδή νέοι άνθρωποι)

Τη στιγμή λοιπόν που κάποιος βαπτίστηκε πως είναι δυνατόν να είναι ειδωλολάτρης? Στέκει?
Εάν όμως δεν καλεί τους Έλληνες παρά με την εθνική τους ιδιότητα, στέκει και παραστέκει....τόσο δύσκολο είναι να αποδεχτείς ότι κάνεις λάθος?
Δεν είναι κακό.
Κι εγώ αλλού έχω παραδεχτεί όταν ήμουν λάθος και ο συνομιλητής μου, μου απέδειξε ότι ήμουν λάθος, το λάθος αυτό. Εσύ τόσο ξεροκέφαλος είσαι?

quote:
skartados:
Απο εκει και περα,αν εχεις διαφορετικη αποψη,σου εδειξα απο ποια σελιδα πηρα τα στοιχεια,καμμια σχεση με χριστιανομαχους.Στειλτους λοιπον ενα μηνυμα και πεισε τους οτι κανουν λαθος.....Και αν το κανεις και εγω μαζι σου

Δεν είναι πανάκεια για εμένα αν μία ιστοσελίδα είναι χριστιανική. Όταν τυχαίνει και αντλώ στοιχεία από τέτοιες σελίδες, πρώτα το τσεκάρω και αφού το διασταυρώσω, μόνο τότε το ασπάζομαι.
Αντλώ τις πληροφορίες πάντα με κρίση.
Έχω κι εγώ χρησιμοποιήσει πληροφορίες κατά καιρούς από χριστιανομαχικά site, είδα ότι με εξυπηρετούσαν τις έκρινα είδα ότι ήσαν σωστές και τις παρουσίασα.....και δεν μου έφερε και κανείς αντίρρηση.

quote:
skartados:
Για δειξε μου ρε χαχα,που ειπα εγω οτι το ονομα γραικος μας το επεβαλαν?

Συνεχίζεις να εκτίθεσαι.

Έγραψες: "3ον,το ονομα γραικοι μας το εβγαλαν οι λατινοι" .....δηλαδή ότι μας βγάζουν εμείς το δεχόμαστε έτσι εύκολα? τόσο χάχες είμαστε?
Το να σε ονομάσει κάποιος και εσύ να αποδεχτείς αυτό το όνομα, σημαίνει ότι είτε στο επέβαλλαν είτε συμφώνησες με αυτό.

Σου ξαναγράφω όμως:Ολυμπιόδωρος:
"Τότε μὲν Γραικοί, νῦν δὲ Ἕλληνες."

Λεξικό Σούδα: "Γραικοί: οι Ἕλληνες."

Στέφανος ο Βυζάντιος που επικαλέστηκες:
"λήμμα: Γραικός, ο Έλλην, οξύτονος, ο Θεσσαλούς υιός, αφ' ου Γραικοί οι Έλληνες."

Αριστοτέλης:
"αύτη δ' εστίν η περί Δωδώνην και τον Ἀχελώον,
ούτος γαρ πολλαχού το ρεύμα μεταβέβληκεν,
ώκουν γάρ οι Σελλοί ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί νυν δ' Έλληνες."

quote:
γιαπετ:
Ρε ευρωπαίοι (όλοι μαζί), εδώ και χιλιάδες μηνύματα αναμασάτε τις ανοησίες των χριστόπληκτων σελίδων του νετ, τι προσπαθείτε να περάσετε και σε ποιόν;;;;;

Μπορείτε να αποσαφηνίσετε πότε τα "ιερά σας" κείμενα και οι "πατέρες σας" αναφέρονται στους Έλληνες ως έθνος και πότε ως θρησκεία;;;

Όποτε συμφέρει τις ιστορικές, χριστιανικές κωλοτούμπες ή όποτε συμφέρει τον κάθε βαρεμένο, λιβανισμένο χριστιανό, όπως είστε εσείς;;;

Εν πάση περιπτώση, αν εσείς θέλετε να λέγεστε ρωμηοί ή γραικοί, είναι δικαίωμά σας, ούτως ή άλλως Έλληνες δεν είστε, είστε χριστιανοί, όπως έλεγε πασάς Σχολάριος ως αρχηγός σας....

Γι' αυτό και αδυνατείτε να χωνέψετε τη διαφορά.

μπλα..μπλα.....μπλα.....και ουσία μηδέν. Επιχειρήματα φέρατε γιαπετ, αλλά σας τα κατέρριψα σαν χάρτινους πύργους

IndustrialAngel, τυχερός είσαι βρε μαύρε....λες να σε έχω ξεχάσει? που θα πάει θα τον βρω το χρόνο....

Ποντιακή Ιστορία

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ