- Πως θα αντιδρουσατε αν ολα ηταν ψεματα...? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ολα καλα και ωραια ως εδω, αλλα το γλυκο ποτε σερβιρεται??? Και χωρις αυτο το γλυκο μπορουμε να ζησουμε εστω και αν ειναι στο μυαλο μας μονο???
quote:
Οκ λοιπον να θαυμασω το βουνο, να ανακαλυψω τον θεο μεσα στο ποταμι(στον πατο??!!!)...να ζησω για το τωρα και να μην περιμενω τιποτα μετα...αντε "να αδραξω και την ημερα" οπως λεει και το γνωστο ρητο...
Ολα καλα και ωραια ως εδω, αλλα το γλυκο ποτε σερβιρεται??? Και χωρις αυτο το γλυκο μπορουμε να ζησουμε εστω και αν ειναι στο μυαλο μας μονο???
Και γιατί να το βλέπεις τόσο απόλυτα ?
Δεν υπαρχει κάποια απόδειξη οτι υπάρχει ή οτι δεν υπάρχει. Πολλά πράματα τα πιστεύουμε σαν δόγμα.
Ούτε να διακινδυνέψεις τη ζωή σου χρειάζεται, όσο απίστευτο και να σου φαίνεται, η ζωή σου κινδυνεύει πιο πολύ με το μηχανάκι παρά με τον καταβατήρα... !
Αν ζελις τη ζωή σου σεινηδητά, τότε και έχεις ζήσει και έχεις ολοκληρώσει την ευκαιρία που σου δίνει η ίδια η ζωή. Αν πάλι την έχεις σπαταλήσει, ίσα για να επιβιώσεις μέσα στο λαβύρινθο των προβλημάτων σου, τότε δεν έχεις ολοκληρώσει την ευκαιρία που σου δόθηκε ενόσω ζούσες.
Αν τώρα, στο τέλος αυτής της ευκαιρίας υπάρχει κάτι, θα το μάθεις ΜΟΝΟ όταν φτάσεις εκεί.
Αν τώρα έχεις ολοκληρώσει, η ικανοποίηση που θα νοιώσεις θα αξίζει την κάθε στιγμή που έζησες. Αν πάλι όχι, τι να πώ...
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν σωστό να πείς, άμα δεν έχει το σοκολατάκι στο τέλος, τότε πήγαν άδικα τα όσα έκανα.
Μην σκέφτεσαι την συναλλαγή με το Θείο, θα χάσεις. Δεν είσαι σε θέση να απαιτήσεις το "δίκιο" σου !
Και αυτό που λέει η Ονειρίκ, και αυτό λάθος είναι. Τι θα πεί "κρίμα".
Κρίμα είναι, να προσπαθείς να επιβαβαιώσεις τον λόγο ύπαρξής σου ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. Όπως π.χ. να μην έχεις ποτέ δική σου γνώμη και απλά να προσπαθείς να μεταμορφώνεις ανάλογα τον ευατό σου ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΕΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !
(Το σύνδρομο της "κουκλίτσας" )
....
Σκέφτομαι τους στίχους από τον επιτήμβιο στύλο του Σείκειλου.
Και τους σκέφτομαι ολοένα και πιο συχνά ... !
ο κακός Βρίλ
Ενταξει μαλλον δικιο εχεις απλα οπως φαινεται τελικα ολη αυτη η διαδικασια (εννοω να ψαχνεις το γλυκο..Τον θεο, το φαντασμα, το βρυκολακα κτλ..)ειναι μια πολυ καλη φυγη απο τα οποια προβληματα μπορει να κουβαλαει καποιος, η απλα μια ωραια δικαιολογια για να μην αλλαζει την ζωη του οσο βαρετη η προβληματικη μπορει να ειναι αυτη.
Τι να πω πια σας αφηνω παω να αυτοκτονησω και ερχομαι!!!
quote:
2. αν τελικα ημασταν μονοι μας σε ολο το συμπαν
Νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό. Δηλαδή ολόκληρο σύμπαν και «δημιουργήθηκε» μόνο για να "υποδεχτεί" εμας?! Απογοητευτικότατο...
εγω πιστευω οτι δημιουργηθηκαμε ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ...το συμπαν δεν δημιουργηθηκε αποκλειστικα για μας
quote:
Εάν δεν υπήρχε τίποτα τελικά από όσα πιστεύουμε απλά θα βρίσκαμε κάτι άλλο να πιστέψουμε, δεν θα χανόμασταν, μεγάλο πράγμα η προσαρμογή.
Όποιος προσαρμόζεται συνεχίζει να υπάρχει όποιος δεν προσαρμόζεται εκλείπει, αυτό διδάσκει η φύση.
γιατι εχουμε την αναγκη ντε και καλα να πιστευουμε σε κατι ανωτερο???
γιατι δεν μπορουμε να αποδεκτουμε ολα ως εχουν και να ειμαστε οι θεοι του εαυτου μας?
Vril τελειες οι φωτο....μονο που ημουν με την εντυπωση οτι τα/οι Vril ειναι μικρα πλασματακια και ασχημα ![]()
Edited by - ixwr on 14/06/2005 17:41:51
Ψάχνουμε απεγνωσμένα για μπαστούνια και μπαστουνάκια.
Έχουμε μάθει να λέμε θεέ μου βόηθα
και έχει ο θεός.
Εμείς?
Πότε θα γίνουμε τα υποκείμενα των πράξεών μας?
Όσο για το ποτάμι είναι καλό σχολείο,
δεν είναι ποτέ το ίδιο.
Κάθε μέρα άλλο νερό κυλά στο αυλάκι.
Από τον πάτο μέχρι τις όχθες αναγέννηση.
Το αυτό μπορούμε κι εμείς,
με γνώση και συνείδηση.
Πίσω να γυρίσουμε δεν μπορούμε,
μπορούμε όμως ανά πάσα στιγμή να στρέψουμε το βλέμμα μας τόσο στην πηγή,
όσο και στη θάλασσα.
Να απολαύσουμε τα ψηλά βουνά και να μάθουμε ξαφνικά πως υπάρχει κι ο καταρράκτης και θα πέσουμε χαμηλά.
Καινούρια σύννεφα θα φέρουν νέο νερό στο ποτάμι και θα αφομοιωθεί κι αυτό.
Και έτσι με τα νέα του και τα παλιά του θα βγει στη θάλασσα και δεν θα υπάρχει πια.
Θα χαθεί μια για πάντα ως ύπαρξη.
Το ποτάμι της ζωής κυλά πάντα με ή χωρίς θεό,
με ή χωρίς γείτονες στο σύμπαν
χωρίς την απαραίτητη διαιώνιση μέσα στη θάλασσα.
Άρα κι εμείς,
αφού στην ουσία οι ίδιοι φυσικοί νόμοι μας διέπουν.
Το ξωτικάκι σας...
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
http://www.purplemoon.com/Stickers/gnome-mushrooms.jpg
Λέω θα προσπαθούσα,επειδή το πιο πιθανό είναι να επικρατούσε πανικός παντού...Δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει θεός ή οχι,το ίδιο και για εξωγήινη ζωή,το ίδιο και για μεταθανάτια ύπαρξη.Ωφείλω να ανοίξω τα στραβά μου για τον κόσμο αυτόν,για τους γήινους και για αυτή την ζωή.
*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*
quote:
Και αυτό που λέει η Ονειρίκ, και αυτό λάθος είναι. Τι θα πεί "κρίμα".
Κρίμα είναι, να προσπαθείς να επιβαβαιώσεις τον λόγο ύπαρξής σου ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. Όπως π.χ. να μην έχεις ποτέ δική σου γνώμη και απλά να προσπαθείς να μεταμορφώνεις ανάλογα τον ευατό σου ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΕΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !
(Το σύνδρομο της "κουκλίτσας" )....
Τη λέξη «κρίμα» που την βρήκες? Την έβγαλες από τα συμφραζόμενά μου? Γιατί εγώ δεν αναφέρω κάτι τέτοιο πουθενά.
ΚΡΙΜΑ νόμιζα ότι ήσουν μηχανικός αλλά προφανώς είσαι ψυχολόγος.
ΚΡΙΜΑ αλλά δεν θα μου ορίσεις εσύ το σωστό από το λάθος.
ΚΡΙΜΑ που θα ήθελες να είναι έτσι αλλά προφανώς «το σύνδρομο της κουκλίτσας» έχει γλυκάνει εσένα και μόνο εσένα (εννοείται και με αποδείξεις...!).
ΚΡΙΜΑ να προσπαθείς πάντα να δείχνεις «εναντίον» για να τραβάς την προσοχή.... ακόμα και έτσι δεν αξίζει..

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
quote:
Νομιζω οτι το ολο θεμα τελικα ειναι να εχεις πιστη στον εαυτο σου και σε καποιους ανθρωπους γυρω σου...Αλλωστε νομιζω οτι ερωτηματα τετοιου τυπου οταν προσπαθησεις να τα απαντησεις αυξανονται με ενα "μαγικο τροπο" γεωμετρικα...για καθε απαντηση δημιουργουνται αλλες αποριες και παει λεγοντας.
.... ακριβώς !
Και εδώ είσαι στη Μέκκα των χιλίων υπεκφυγών.
Μόλις χτηπήσεις κάτι και το φέρεις σε σημείο που στριμώχνεις τον άλλον, *τσούπ* θα σου "πετάξει" και ενα νέο κουφό, και άντε να τον/την πιάσεις μετά ...
Κανένας* δεν μιλαει με επιχειρήματα. Όλοι σου λένε ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ
*ας πούμε, σχεδόν κανένας.
quote:quote:
Νομιζω οτι το ολο θεμα τελικα ειναι να εχεις πιστη στον εαυτο σου και σε καποιους ανθρωπους γυρω σου...Αλλωστε νομιζω οτι ερωτηματα τετοιου τυπου οταν προσπαθησεις να τα απαντησεις αυξανονται με ενα "μαγικο τροπο" γεωμετρικα...για καθε απαντηση δημιουργουνται αλλες αποριες και παει λεγοντας..... ακριβώς !
Και εδώ είσαι στη Μέκκα των χιλίων υπεκφυγών.
Μόλις χτηπήσεις κάτι και το φέρεις σε σημείο που στριμώχνεις τον άλλον, *τσούπ* θα σου "πετάξει" και ενα νέο κουφό, και άντε να τον/την πιάσεις μετά ...Κανένας* δεν μιλαει με επιχειρήματα. Όλοι σου λένε ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ
*ας πούμε, σχεδόν κανένας.
Ευχαριστο που καταληξαμε καπου...Αρχισα να νιωθω σαν τον κοκορα του αρκα οταν αναρωτιεται για την ζωη...
quote:
1. αν δεν υπηρχε Θεος
3. αν δεν υπαρχει μεταθανατια ζωη
Αν γινόταν όλα αυτά μάλλον εμείς θα ήμασταν θεοί.
Πράγμα εγωιστικό όπως και να το δεις.
Αλλά αν όλα είναι ψέματα τότε και εμείς είμαστε ψέματα άρα δεν υπάρχουμε άρα και ότι κάνουμε είναι ψέμα. Επειδή θα καταλαβαίναμε ότι όλα είναι ένα ψέμα μάλλον θα το ξεχνούσαμε σε καμία 50αρια χρόνια και θα βρίσκαμε κάτι άλλο για να πιστέψουμε.
Και η ζωή συνεχίζεται.
aenao to peperasmeno toy photos to phasma ths anarxikhs taxis toy tipota.
Το βοήθα θεέ μου είναι ανάγκη να στηριχτούμε κάπου να έρθει κάτι "απ'έξω να μας βοηθήσει". Ολοι γνωρίζουμε περισσότερα από ένα μυρμηγκι ή μια κατσαρίδα. Όσο προσπαθούμε να εξηγήσουμε στην κατσαρίδα αυτά που ξέρουμε, και όσο προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε να ζήσει τη ζωή της καλύτερα (
Όσο για τους εξωγήινους. Είτε υπάρχουν είτε όχι τί έγινε? Γιατί να αισθανόμαστε μοναξιά? Τόσα δις είμαστε και είμαστε μόνοι μας και δεν συννενοούμαστε μεταξύ μας με τους εξωγήινους θα συννενοηθούμε?
Όσο για την αθανασία της ψυχής. Αν είσαι δίκαιος και ειλικρινής, αν δεν περιμένεις ανταλάγματα για τις πράξεις σου, αν πράττεις ορθά, αν είσαι σωστός και αντιλαμβάνεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου αν δεν υπάρχει θα ζήσεις μια δίκαιη και καλή ζωή , αν υπάρχει έχεις μια καλή συνέχεια ως φωτεινή ψυχή και υγιής νόηση.
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙΣ.
ΘΕΕ ΜΟΥ
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ
ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ
ΑΝ ΕΧΩ ΨΥΧΗ
ΑΜΗΝ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Πως θα αντιδρουσατε αν ολα ηταν ψεματα...?1. αν δεν υπηρχε Θεος
Κανένα πρόβλημα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Φοβερος μηδενισμος και ισοπεδωση...ευκολη λυση βεβαια....
Μπα, η εύκολη λύση είναι να πιστεύεις σε όλα, χωρίς να έχεις καμιά απόδειξη...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:quote:
Φοβερος μηδενισμος και ισοπεδωση...ευκολη λυση βεβαια....Μπα, η εύκολη λύση είναι να πιστεύεις σε όλα, χωρίς να έχεις καμιά απόδειξη...
-Arthur C. Clarke-
Μερικα πραγματα δεν τα πιστευεις, τα "νιωθεις" οτι και να σημαινει αυτο για τον καθενα.Νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω.
Οταν εισαι π.χ ερωτευμενος (κοινο παραδειγμα αλλα νομιζω αντιπροσωπευτικο)Η λογικη σου καποια στιγμη "εξανεμιζεται" με ενα χαμογελο του αλλου, δεν μπορεις να το εξηγησεις ουτε να το περιγραψεις
απλα το βιωνεις και σε κυριευει.
quote:
Μερικα πραγματα δεν τα πιστευεις, τα "νιωθεις" οτι και να σημαινει αυτο για τον καθενα.Νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω.
Οταν εισαι π.χ ερωτευμενος (κοινο παραδειγμα αλλα νομιζω αντιπροσωπευτικο)Η λογικη σου καποια στιγμη "εξανεμιζεται" με ενα χαμογελο του αλλου, δεν μπορεις να το εξηγησεις ουτε να το περιγραψεις
απλα το βιωνεις και σε κυριευει.
Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά επειδή τα νοιώθεις δεν σημαίνει ότι υπάρχουν κι όλας. Ακόμα και τα συναισθήματα σε ξεγελάνε. Εκεί που θεωρείς ότι είσαι ερωτευμένος, συμβαίνει κάτι και καταλαβαίνεις ότι τα συναισθήματά σου απέναντι στο άλλο πρόσωπο δεν ήταν πραγματικά.
-Arthur C. Clarke-
quote:
Μπα, η εύκολη λύση είναι να πιστεύεις σε όλα, χωρίς να έχεις καμιά απόδειξη...
συμφωνω Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α
εξαλλου....γι'αυτο δεν ειμαστε μελη αυτου του φορουμ?
quote:
Πως θα αντιδρουσατε αν ολα ηταν ψεματα...?1. αν δεν υπηρχε Θεος
Έχω μάθει στην ζωή μου να παίρνω την χειρότερη εκδοχή των πραγμάτων και έτσι να μην απογοητεύομαι ποτέ άλλά αντίθετα να επωφελούμαι και να χαίρομαι όταν διαψεύδομαι.