ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

GALEX30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
GALEXΜέλος
18/05/2008, 01:30:19
Αγαπητή Nst, λες:
quote:
Αυτό το κενό γεμίζουν οι θρησκείες με το καθηκοντολόγιο που παραθέτουν. Μια επιφανειακη σταθερότητα.

και επίσης:

quote:
Ομως μια ερώτηση...

Πιστεύεις οτι μπορεί ενας άνθρωπος να ζήσει χωρίς κανένα σταθερό σημείο που να δίνει την αίσθηση της ασφάλειας?

Αγαπητή μου φίλη, έχεις απόλυτα δίκιο και στα δύο statements.
Ακριβώς το κενό αυτό, προσπαθούν, στην φαντασία μας, να γεμίσουν οι θρησκείες και με την ψευδαίσθηση της μετά θάνατον "ζωής" όπου θα κριθούν οι πράξεις μας εάν ήταν σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο και θα πάρουμε την ανάλογη ανταμοιβή μας.
Όσον αφορά στο δεύτερο, πράγματι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κάποιο σταθερό σημείο. Ο αθλητής του μήκους ή του άλματος, χρειάζεται ένα σταθερό σημείο, ένα εφαλτήριο, για να στηριχθεί προκειμένου να κάνει ένα μεγάλο άλμα. "Δωσ' μοι ταγάν και την γην κινήσω" είπε, ο Αρχιμήδης (εάν δεν κάνω λάθος).
Οι θρησκείες, για όσους τις αποδέχονται ως τέτοιο, αποτελούν ένα πρώτης τάξεως σταθερό και ακλόνητο σημείο, μιάς και υποτίθεται ότι ήρθαν στους ανθρώπους δι'αποκαλύψεως. Και μιάς και δεν επιδέχονται ερεύνης και αμφισβήτησης σαφώς και για πολλούς ανθρώπους "είναι μια κάποια λύση" (όπως είπε και ο Καβάφης στους "Βαρβάρους") Γιατί αν κάποια στιγμή κατερίπτετο ο μύθος των θρησκειών τότε οι άνθρωποι θα έλεγαν πανικόβλητοι: "Και τώρα? Τι θα απογινουμε τώρα χωρίς βαρβάρους?"

Για όσους όμως η θρησκεία δεν αποτελεί κ'αν σημείο - πόσο μάλλον σταθερό - αφού δεν τις δέχονται, που θα βρουν μία άλλη σταθερά για να προχωρήσουν, αφού και στην φυσική και τα μαθηματικά χρησιμοποιούμε σταθερές προκειμένου να λύσυμε μία εξίσωση?
Εκεί λοιπόν έρχεται η ώρα της ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ όπου πρέπει, ισορροπώντας ΚΑΙ μεταξύ της ζωώδους πλευράς μας ΚΑΙ μεταξύ της ανώτερης πλευράς μας να βρούμε σταθερές και να προχωρήσουμε όπως μας διδάσκει ο Πλάτων (ο φιλόσοφος εννοώ) χαλιναγωγώντας το νοητικό, θυμικό και βουλητικό ώστε το άρμα με τα δύο ατίθασα άλογα να μείνει στην ευθεία.
=====================================================================

Και κάτι για τον φίλο μου Trexagireve.
Κοίταξε φίλε, μου έχω παρατηρήσει πολλές φορές στα γραφόμενά σου, να καταφέρεσαι με δριμύτητα εναντίον της ζωώδους πλευράς σου.
Σχεδόν σαν να μην αποδέχεσαι ότι κρύβεις (κρύβουμε) μέσα μας ΚΑΙ ένα ζώο.
Νομίζω ότι η άρνηση της ύπαρξής του και κατά συνέπειαν η συνεχής καταπίεσή του, έχει ως αποτέλεσμα αυτό να γίνεται περισσότερο επιθετικό, ανηπάκουο και αδηφάγο. Είναι ακριβώς όπως συμβαίνει και με ένα τραυματισμένο ή αιχμάλωτο θηρίο.
Πρέπει νομίζω να αποδεχθούμε την ύπαρξη του ζώου μέσα μας - γιατί δεν γίνεται αλλιώς ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ - και να προσπαθήσουμε να το εξημερώσουμε, εξισορροπώντας μεταξύ μαύρου και άσπρου.

Τα παραπάνω φίλε μου Τρεχαγύρευε δεν τα γράφω ως ψυχαναλητής. Έτσι?
Απλά σκέψεις κάνω...

Edited by - GALEX on 18/05/2008 01:32:17

18/05/2008, 07:43:32
Τα περισσοτερα από οσα γραφονται, βλεπω μας βρισκουν συμφωνους.

Ετσι για να μην γραφω απο τα ιδια, θα προσπαθησω, ώστε το θεωριτικο μερος, να γινει βιωμα, (το βιωμα δεν είναι εμπειρια, η μνημη που αφηνει το βιωμα, είναι εμπειρια), διαφορετικα οσα συζηταμε εχουν ελαχιστη αξια.

Ένα σταθερο σημειο αγαπητοι φιλοι, είναι πως εχουμε ένα σωμα. Και αν το ερευνησετε λιγο θα δειται πως σας ζητα να το συντηρεισεται, *(τροφη, προστασια), και στα χρονια ακμης ζητα κοκο.

Πολύ σωστα φιλη ΝΣΤ λες πως πως αυτές οι φυσιολογικες αναγκες, σιγα σιγα εγιναν ψυχολογικες, τετοιες μαλιστα, ώστε και αναγκη να μην εχουμε, να ζηταμε με κατι να γεμισουμε τους εαυτους μας.

Προσφατα κατεβηκα λιγες μερες στην αθηνα, (όχι τοσο για Πασχα, μα για τους ηλικιωμενους γονεις μου).

Ζητησα ένα παραθυρο στο τσεκιν, μα ως συνηθως, παρατηρουσα γυρω μου, και όταν επιβιβαστηκα, βρηκα τη θεση μου κατυλημενη από μια ομορφη, μεσοριμη, ξανθια υπαρξη.

Πηγα να πω, βρε κοπελλα μου, μου αρεσει να κοιταζω το θεαμα από ψηλα όταν πεταω, μα το χαμογελο της με προλλαβε, σαν να ελεγε κατσε δυπλα μου και κοιτα.

Εδώ η σταθερη ευθεια της παρατηρησης, πριν συντονησθει με την ομορφια των Αλπεων και του δημιουργου, περναγε αναγκαστικα από το μισανοιχτο ντεκολτε της υπαρξης, και οσο το αεροπλανο ανεβαινε, τοσο η θεα γινοταν στην κυριολεξια αποκαλυπτικη. Βλεπετε φιλοι μου, προσωπικα, αν και εχω χαλιναγωγησει από καιρου τα αλογα μου, και οδηγω το αρμα μου, με μεγαλη ανεση, σε ένα σημειο εφτασαν σκεψεις…που πολλαπλασιασθηκαν όταν με ρωτησε χαριτωμενα.

Sei Greco?

Βλεπετε, αυτοι οι αυτοματισμοι, που ολοι μιλατε με τοση ευκαιρια, η προελευση της ηθικη, αν είναι επικτητη η δεν την εχουμε ακομα ανακαλυψει, εχουν λιγη σημασια, χωρις να γνωρισουμε (κατ εμε), την προελευση της σκεψης.

Σας γραφω αυτό, γιατι η διαμορφωση που εχουμε, απαντα αυτοματα σε κάθε προκληση, μα αν γνωριζουμε την φυση της σκεψης, και ειληκρινα αυτό που σκεφτομαι, δεν συμφωνει με αυτά που μεχρι τωρα σκεφτονται οι περισσοτεροι.

Οι περισσοτεροι πιστευουν πως οι σκεψεις είναι αποκλειστικα μεσα μας, πως γεννιουνται από μονες τους, και είναι αυθορμητες.

Πιστευω, πως αυτό που πραγματικα υπαρχει, είναι η σφαιρα της σκεψης, και αυτή είναι το συνολο των σκεψεων, των εμπειριων και συναισθηματων της ανθρωποτητος, και αυτή περνα από γενεα σε γενεα.

Όπως ακριβως περναγαν οι σκεψεις της ξανθιας υπαρξης, και προκαλουσαν τα αλογα μου…

18/05/2008, 09:55:50
quote:
Βλεπετε φιλοι μου, προσωπικα, αν και εχω χαλιναγωγησει από καιρου τα αλογα μου, και οδηγω το αρμα μου, με μεγαλη ανεση, σε ένα σημειο εφτασαν σκεψεις…που πολλαπλασιασθηκαν όταν με ρωτησε χαριτωμενα.

Ευτυχως που μεγάλωσα και μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα...
Πλάτωνα παρουσιάζεις μια απολύτως φυσιολογική λειτουργία μας σαν κατι μεμπτό ?
Δλδ το γεγονός οτι βλέπουμε απλώς δεν μας εντυπωσιάζει επειδή το θεωρούμε δεδομένο και μας ξενίζει το οτι αυτή η αισθητή εντύπωση προκαλεί ευχαρίστηση η επιθυμία?
Νομίζω οτι εχει γίνει μια αλλοίωση των διδασκαλιων σε αυτό το σημείο.
Η χαλιναγώγηση των ενστίκτων η των ''αλόγων'' οπως παρουσιάζονται στην ελληνική μυθολογία αλληγορικά, δεν σημαίνει κατάργηση η απώθηση αυτών αλλά μια ισοροπία η οποία χαρακτηρίζεται απο την ελλειψη ταύτισης και εξάρτησης.
Δλδ κατα την γνώμη μου, η σεξουαλική επιθυμία και πράξη δεν εχουν τίποτα το ΄''κακό'' αν δεν γίνει κατάχρηση αυτών. Και όπως λένε και οι δύο Δάσκαλοι [ Κρισναμούρτι και Γκουρζίεφ...εγω τους θεωρώ οτι εξαιρετικότερο εχει εμφανιστεί απο ψυχαναλυτικης πλευρας] κατάχρηση δεν είναι η μεγάλη συχνότητα αλλά η σύγχιση μεταξύ των άλλων κέντρων με αυτό της βάσης.
Είναι η ενέργεια που παίρνουμε απο εκεί γρήγορη και εύκολη εν σχέση με αυτή των άλλων κέντρων. Και αυτό το γνωρίζουμε πιστεύω όλοι.
Επίσης η αναπλήρωση συναισθηματικών και κινητικων αναγκών μεσω του σεξουαλικού είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο.

quote:
Ένα σταθερο σημειο αγαπητοι φιλοι, είναι πως εχουμε ένα σωμα.

Μα ο άνθρωπος ΕΙΝΑΙ σώμα και ΨΥΧΉ μαζί. Δεν υπολείπεται το ένα του άλλου.Πιστέυω οτι αυτός ο υπερτονισμός που υπάρχει στην αόρατη έκφαση μας είναι σκόπιμος και δρά σαν παρηγοριά περισσότερο παρά είναι αλήθεια.

quote:
Εκεί λοιπόν έρχεται η ώρα της ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ όπου πρέπει, ισορροπώντας ΚΑΙ μεταξύ της ζωώδους πλευράς μας ΚΑΙ μεταξύ της ανώτερης πλευράς μας να βρούμε σταθερές και να προχωρήσουμε όπως μας διδάσκει ο Πλάτων (ο φιλόσοφος εννοώ) χαλιναγωγώντας το νοητικό, θυμικό και βουλητικό ώστε το άρμα με τα δύο ατίθασα άλογα να μείνει στην ευθεία.

Αγαπητέ GALEX, ισως να είναι ακριβώς έτσι΄, ισως και όχι. Κρατω μια επιφύλαξη που εχω αποκτήσει κατόπιν παρατηρήσεως και του εαυτού μου και αλλων που σχετίζομαι σε αυτό το τομέα...
ΔΕΝ ξερω ακόμη.

Θέλοντας να μην εθελοτυφλώ, αντιλαμβάνομαι οτι μερικές φορές υπαρχει μια μετάθεση των ονομαζόμενων ''σταθερών''.
Φεύγουμε απο μια συγκεκριμένη θρησκεία η απο ενα κοινωνικό σύνολο και το αντικαθιστούμε με ενα άλλο που ναι μεν ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία μας [ εξ ου και η ''ποικιλία'' των χώρων] αλλά πάλι και αυτό δρά σαν μια σταθερά και ισως ακόμη πιο ''τσιμεντένια'' ακλόνητη ..
Και όσο πενάει ο καιρός..

<<Κάτω, ωστόσο, από τα σούρτα φέρτα των περιπλανήσεων, στα οποία –πλανώμενοι οι άνθρωποι– καταγίνονται με απόλυτη προσήλωση, υπάρχει το μόνιμο τραγικό υπόστρωμα, όπου μετεωρίζεται ένα ερώτημα αναπάντητο ανά τους αιώνες: μήπως το μοναδικό γέρας εν τέλει από όλον αυτό τον ορυμαγδό είναι ένα “πουκάμισο αδειανό”, μια “Ελένη” χωρίς οστά και σάρκα!>>
Καμπανέλης.

Φιλικά

Edited by - nst on 18/05/2008 10:03:06

18/05/2008, 10:25:10
quote:
Ευτυχως που μεγάλωσα και μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα...
Πλάτωνα παρουσιάζεις μια απολύτως φυσιολογική λειτουργία μας σαν κατι μεμπτό ?
Δλδ το γεγονός οτι βλέπουμε απλώς δεν μας εντυπωσιάζει επειδή το θεωρούμε δεδομένο και μας ξενίζει το οτι αυτή η αισθητή εντύπωση προκαλεί ευχαρίστηση η επιθυμία?
Νομίζω οτι εχει γίνει μια αλλοίωση των διδασκαλιων σε αυτό το σημείο.
Η χαλιναγώγηση των ενστίκτων η των ''αλόγων'' οπως παρουσιάζονται στην ελληνική μυθολογία αλληγορικά, δεν σημαίνει κατάργηση η απώθηση αυτών αλλά μια ισοροπία η οποία χαρακτηρίζεται απο την ελλειψη ταύτισης και εξάρτησης.
Δλδ κατα την γνώμη μου, η σεξουαλική επιθυμία και πράξη δεν εχουν τίποτα το ΄''κακό'' αν δεν γίνει κατάχρηση αυτών…..

Σορρυ ΝΣΤ, μα που ειδες να γραφω πως ειναι κατι μεπτο?

Καλη μου δεν εχω ουτε προωθω ουδεμια διδασκαλια, απλα εγραψα σκεψεις, και οτι βιωνω…

Αν συμφωνουν με τον Κ, η τον Γκουρτζεφ η ότι εσυ ο Α η ο Β σκεφτεται….δεν με απασχολει. Πως θα γνωρισεις πραγματικα κατι, αν εχεις μεσα σου, ενός αλλου το καλουπι, τις ιδεες, και τα βιωματα?

Σαν Χ, βαζω μεγαλα ???? σε ότι ειπε ο Καθενας, (και στις σκεψεις μου φυσικα), και για να ειμαι ειληκρινης…οσο περνανε τα χρονια, βρισκω αρκετες μεταφυσικες αρλουμπες….

Οτι εχει αναγκη το σωμα σου, ο γατος η ο σκυλος σου δεν το εχει?

18/05/2008, 10:31:29
Αγαπητέ Galex, κάνεις λάθος… «Δώς μη γη πας τω και ταν γαν
κινάσω,» είναι το του Αρχιμήδη απόφθεγμα, αλλά και στο ότι
έχω ζωώδη απωθημένα, επίσης κάνεις λάθος…
Ξέρεις, χθες βράδυ έβλεπα ένα παιδάκι που έχασε το πρόσωπο του
και του κάνανε πολλαπλές εγχειρήσεις, προκειμένου να επαναφέρουν
ότι μπορούσαν από το προσωπάκι του και ειλικρινά με πήραν τα κλάμματα γιατί έχω την ευτυχία, έζησα όσα το λιγότερο ήθελα και
με το παραπάνω κι ευχαριστώ το Θεό που ότι αντιμετωπίζω τώρα ως πρόβλημα είναι τόσο υλικό, όσο μπορεί να είναι το οικονομικό και τίποτε άλλο… Φίλε μου ένοιωσα τύψεις σχεδόν, γιατί δεν έχω
παράπονο από τη ζωή, αντίθετα δηλαδή από αυτό που εσύ νομίζεις,
και αυτό το λέω, όχι για να αντιπαρατεθώ μαζί σου, αλλά για να τονίσω αυτό που εγώ νομίζω αχαριστία μου απέναντι στον
Πλάστη μου… Αυτό που λες θρησκεία φίλε μου είναι το ίδιο
που βάζεις ως σταθερά αυτογνωσίας για όσους λες δεν πιστεύουν θρησκεία… Δεν έχουν σημασία οι τίτλοι. Ας πούμε ότι λέμε αυτό το συγκινησιακό διανοητικό αίσθημα, που μας καλύπτει όλους. Δεν έχουν σημασία οι λέξεις…Το ζώο που λές ότι μισώ κι είναι αλήθεια, είναι αυτό που μας στερεί την λεπτότητα του πνεύματος, μ’ αυτή την
έννοια το λέω…
Αγαπητή nst και Πλάτωνα, συμφωνώ, περί των αισθήσεων και του συναισθάνομαι, μόνο που πρέπει να είναι λεπτό κι όχι ζωώδες…
GALEXΜέλος
18/05/2008, 21:35:52
Να'σαι καλά βρε Πλάτωνα που με έκανες πραγματικά και γέλασα απόψε το απόγευμα με την γλαφυρότατη περιγραφή που έκανες για το τι σου σνέβει στο αεροπλάνο.
Κοίτα, μόλις τελείωσα την ανάγνωση του κειμένου σου, ήθελα αμέσως να σου απαντήσω, αλλά επειδή έχω να μπω στο net απο χθες το βράδυ, ήθελα πρώτα να διαβάσω τι έχουν πει και οι άλλοι. Ήμουν ετοιμος να σου πω ακριβώς τα ίδι αμε αυτά που σου είπε η Nst. Γιατί την ίδια εντύπωση απεκόμισα κι'εγώ, ότι δηλαδή το θεώρησες μεμπτό το γεγονός ότι απολύτως φυσιολογικά σου προσείλκυσε το βλέμμα το ανοικτό ντεκολτέ της ξανθιάς. Σε διαβεβαιώ ότ έκανες πολύ καλά, γιαί όταν εππιστρέψεις στην Ελβετία οι Άλπεις θα είναι εκεί, αλλά όχι και η ξανθιά.
quote:

Φυσικά συμφωνώ Nst. Αυτό ακριβώς είπα χθες "Ισορροπία"
quote:
Πιστέυω οτι αυτός ο υπερτονισμός που υπάρχει στην αόρατη έκφαση μας είναι σκόπιμος και δρά σαν παρηγοριά περισσότερο παρά είναι αλήθεια.

Και πάλι πόσο δίκιο έχεις.....

Φίλε μου Τρεχαγύρευε, το ήξερα ότι κατά 99% έκανα λάθος στην απόδοση του αποφθέγματος στην αρχαία Ελλ. Η αλήθεια είναι ότι πάντα το κάνω λάθος το συγκεκριμένο. Δεν ξέρω γιατί. Στην αρχή ήθελα να το αναφέρω στην μετάφρασή του αλλά δεν το έκανα γιατί ήθελα επιτέλους να το αποτυπώσω στην μνήμη μου, και σ' ευχαριστώ.

Και στο θέμα.
Δεν ξέρω πως το πήρες, αλλά δεν εννοούσα ότι έχεις ζωώδη απωθημένα. Τα ζωώδη απωθημένα ανήκουν στην σφαίρα των ψυχοπαθολογικών κατατάσεων και σίγουρα δεν μιλάω για κάτι τέτοιο.
Μιλώ πολύ απλά για την εξισορρόπηση της ζωώδους πλευράς μας που, θες δεν θες, έχεις και εσύ, και εγώ και η Nst και όλοι μας.
Επίσης λες:

quote:
Το ζώο που λές ότι μισώ κι είναι αλήθεια, είναι αυτό που μας στερεί την λεπτότητα του πνεύματος, μ’ αυτή την
έννοια το λέω…

Ακριβώς εκεί βρίσκεται το πρόβλημά μας, όχι μόνο το δικό σου, όλων μας. Ή τουλάχιστον όσων δεν είναι μόνο μαμ, κακά και νάνι:
Το μίσος προς το ζώο. Έκτός του ότι δεν μπορείς να το εξαφανίσεις ό,τι κι'αν κάνεις, εάν θεωρητικά το εξαφάνιζες ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μπορεί να ήσουν κάτι άϋλο αλλά όχι άνθρωπος.
Ξέρεις ότι υπάρχουν μοναχοί, και στην εσπερία και στην ανατολή, που η συνεχής καταναγκαστική καταπίεση της σάρκας, τους οδηγεί σε εξαιρετικά μιαρές και κατακριτέες πράξεις (ξέρεις τι εννοώ) που έχουν σαν αποτέλεσμα εν συνεχεία να αποζητούν ως "λύτρωση" από τις τύψεις την αυτοτιμωρία τους. Αυτομαστιγώσεις κλπ. Τα ξέρουμε αυτά...

Θέλω να πω ότι "παν μέτρον άριστον" όπως και "μέτρον πάντων άνθρωπος" (Αυτά τουλάχιστον ελπίζω ότι τα έγραψα σωστά)

Φίλε Τρεχαγύρευε, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν καμία προσωπική αιχμή τα παραπάνω. Εντάξει?

Edited by - GALEX on 18/05/2008 21:38:24

GALEXΜέλος
18/05/2008, 22:22:57
quote:
Κάτω, ωστόσο, από τα σούρτα φέρτα των περιπλανήσεων, στα οποία –πλανώμενοι οι άνθρωποι– καταγίνονται με απόλυτη προσήλωση, υπάρχει το μόνιμο τραγικό υπόστρωμα, όπου μετεωρίζεται ένα ερώτημα αναπάντητο ανά τους αιώνες: μήπως το μοναδικό γέρας εν τέλει από όλον αυτό τον ορυμαγδό είναι ένα “πουκάμισο αδειανό”, μια “Ελένη” χωρίς οστά και σάρκα!>>
Καμπανέλης.

..., ιδού η απορία! Πάντως η ιδιοσυγκρασία μου σίγουρα δεν ταιριάζει με αυτό το μοντέλο
18/05/2008, 22:27:32
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ Αν συμφωνουν με τον Κ, η τον Γκουρτζεφ η ότι εσυ ο Α η ο Β σκεφτεται….δεν με απασχολει. Πως θα γνωρισεις πραγματικα κατι, αν εχεις μεσα σου, ενός αλλου το καλουπι, τις ιδεες, και τα βιωματα?

Σαν Χ, βαζω μεγαλα ???? σε ότι ειπε ο Καθενας, (και στις σκεψεις μου φυσικα), και για να ειμαι ειληκρινης…οσο περνανε τα χρονια, βρισκω αρκετες μεταφυσικες αρλουμπες….

Πλάτωνα αν και συμφωνώ «εν μέρει» με αυτό που γράφεις θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω κάτι ;

Όσο μεγάλα και αν είναι τα Χ που βάζεις στον κάθε Α, Β (φιλόσοφο, επιστήμονα,)… και πάει λέγοντας, δεν πρέπει να αναγνωρίσεις πως απαραίτητα χρειάζονται να χτίσουμε κάποιες «βάσεις» και από εκεί και πέρα να εξελίξουμε τις σκέψεις μας ;

Ακόμα και αν όπως λες, αποφεύγεις τα «καλούπια» και στηρίζεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου μακριά από κάθε τι ξαναειπωμένο, ποιος σου λέει ότι αυτό που «γνωρίζεις πραγματικά» δεν είναι παρά η συνέχεια της βάσης που απλά το κάθε τούβλο που βάζεις, είναι ξανά τοποθετημένο από κάποιον άλλον .

Βλέπεις φίλε ψάχνεις τις σκέψεις σου, προβληματίζεσαι με αυτές, και οι απαντήσεις που δίνεις είναι καλούπια ξαναειπωμένα και βέβαια αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό….

Π,χ…ΠΛΑΤΩΝΑΣ- Πως θα γνωρισεις πραγματικα κατι, αν εχεις μεσα σου, ενός αλλου το καλουπι, τις ιδεες, και τα βιωματα

ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ -Μια πίστη είναι καθαρά μια ατομική υπόθεση και δεν μπορείτε και δεν πρέπει να την οργανώσετε. Αν το κάνετε, πεθαίνει, αποκρυσταλλώνεται΄ γίνεται δόγμα, αίρεση, θρησκεία που επιβάλλεται στους άλλους .

19/05/2008, 00:25:48
Αγαπητέ μου Galex, το ζώο που λέμε για μένα είναι ένα σώμα που φιλοξενεί το σώμα, προκειμένου αυτο να έχει ατομικές
εμπειρίες, αλλοιώς επειδή δεν ανήκει πουθενά, θα έμενε παγερά η αλήθεια σκέτη... Αν με καταλαβαίνεις...
Ήρθαμε στο ζώο, για να αποκτήσουμε ατομικήσυνείδηση, αλλά, κάτι
δεν πήγε καλά και μας υπέταξε, μερικώς το ζώο... Ο άνθρωπος
πολεμάει να το ελέγξει, σαν ένα όχημα που είναι...
Τι λες πάνω σε αυτά;
19/05/2008, 00:33:49
Αγαπητέ μου Galex, το ζώο για το οποίο αναφέρομαι
Είναι το όχημα που χρησιμοποιεί το πνεύμα μας, προκειμένου να έχει υποκειμενική κι όχι αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων, ώστε να μην είμαστε όλοι το ίδιο, καθώς η αλήθεια μας κάνει και χάνουμε την ατομικότητα.Χωρίς να είναι κακό
Αυτό γίνεται κακό…Η αλήθεια που είναι το πνεύμα, μπορεί να γίνει προσωπικότητα μόνο μέσα από την προσωπική οπτική, άρα μέσα από ένα σώμα που πάσχει… Και είναι τρωτό, όπως το γήινο σώμα μας…
Δυστυχώς όμως, κάπου εκεί το σώμα άρχισε να ελέγχει την κατάσταση και δεν μας αφήνει καθαρά τον έλεγχο του οχήματος…
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε ζωές, προκειμένου να το πετύχουμε, αλλά και να κερδίσουμε την προσωπικότητα και την ατομικότητα..
Πως σου φαίνεται αυτά που γράφω, όσον αφορά την ηθική πλευρά του ζητήματος
που θέτω;
19/05/2008, 05:38:56
quote:
Να'σαι καλά βρε Πλάτωνα που με έκανες πραγματικά και γέλασα απόψε το απόγευμα με την γλαφυρότατη περιγραφή που έκανες για το τι σου σνέβει στο αεροπλάνο.
Κοίτα, μόλις τελείωσα την ανάγνωση του κειμένου σου, ήθελα αμέσως να σου απαντήσω, αλλά επειδή έχω να μπω στο net απο χθες το βράδυ, ήθελα πρώτα να διαβάσω τι έχουν πει και οι άλλοι. Ήμουν ετοιμος να σου πω ακριβώς τα ίδι αμε αυτά που σου είπε η Nst. Γιατί την ίδια εντύπωση απεκόμισα κι'εγώ, ότι δηλαδή το θεώρησες μεμπτό το γεγονός ότι απολύτως φυσιολογικά σου προσείλκυσε το βλέμμα το ανοικτό ντεκολτέ της ξανθιάς. Σε διαβεβαιώ ότ έκανες πολύ καλά, γιαί όταν εππιστρέψεις στην Ελβετία οι Άλπεις θα είναι εκεί, αλλά όχι και η ξανθιά.

Φιλε GALEX,

Επεστρεψα στο Μιλανο, δεν μπορεσα να δω τις αλπεις, γιατι καθομουν σε παραθυρο που κοιταζε προς το εσωτερικο της Ιταλιας, οσο για την Ξανθια υπαρξη, ζει κοντα στο Μιλανο, και ακουγομαστε ταχτικα...

Ο Λογος που εγραψα ετσι, ειναι γιατι κάθε στιγμη που ζουμε εχει ομορφια, κάθε στιγμη είναι διαφορετικη, κάθε στιγμη μαθαινουμε κατι, και εχει μεγαλη σημασια να εχεις επιγνωση των αντιδρασεων σου, σε κάθε επιπεδο.

quote:
Πλάτωνα αν και συμφωνώ «εν μέρει» με αυτό που γράφεις θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω κάτι ;
Όσο μεγάλα και αν είναι τα Χ που βάζεις στον κάθε Α, Β (φιλόσοφο, επιστήμονα,)… και πάει λέγοντας, δεν πρέπει να αναγνωρίσεις πως απαραίτητα χρειάζονται να χτίσουμε κάποιες «βάσεις» και από εκεί και πέρα να εξελίξουμε τις σκέψεις μας ;
Ακόμα και αν όπως λες, αποφεύγεις τα «καλούπια» και στηρίζεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου μακριά από κάθε τι ξαναειπωμένο, ποιος σου λέει ότι αυτό που «γνωρίζεις πραγματικά» δεν είναι παρά η συνέχεια της βάσης που απλά το κάθε τούβλο που βάζεις, είναι ξανά τοποθετημένο από κάποιον άλλον .
Βλέπεις φίλε ψάχνεις τις σκέψεις σου, προβληματίζεσαι με αυτές, και οι απαντήσεις που δίνεις είναι καλούπια ξαναειπωμένα και βέβαια αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό…

Φιλε ΕΛΟ,

Δεν βαζω μεγαλα Χ, μα εγραψα σαν Χ (χριστος), βαζω μεγαλα ? (ερωτηματικα) σε οτιδηποτε συναντω.

Κάθε φορα, είναι σαν να μην γνωριζω, τα εξεταζω εκ νεου, είναι σαν να τα συναντω πρωτη φορα.

Πανω σε τετοια ζητηματα,( γνωση εαυτου), δεν κτιζω απολυτως τιποτα, τουναντιον, γκρεμιζω.

Αυτα που κτιζω σαν σκεψη, είναι γνωσεις που αφορουν την δουλεια μου, την τεχνολογια, τις γλωσσες και επιστημες.

Όλα τα αλλα στη ζωη μου, είναι ΖΗΣΗΜΟ, εντονη φωτια που συγχρονως ΖΩ και ΤΕΛΕΙΩΝΩ.

Ξανθια η Μελαχρινη, φυσικη η μεταφυσικη εμπειρια, δεν προστιθονται επουδενος, σε οτι αποκαλουμε εαυτο.

Κατι προσπαθει να πει ο και ο φιλος τρεχαγυρευε πανω εκει, μα τον μπερδευει ο Παυλος. (σε πειραζω)

Σκεψου κατι φιλε.

Γινετε ενας ανθρωπος, να είναι συγχρονως ωραιος σαν τον Μπραντ Πιτ, εξυπνος σαν τον Αινσταιν, να εχει το συγραφικο ταλεντο του Ντοστογιεφσκυ, τη φωνη του παβαροτι, την φιλοσοφικη βλεψη του Πλατωνα, την πνευματικοτητα του Κ, τις ποδοσφαιρικες ικανοτητες του Μαραντωνα, την δημιουργικοτητα του μοζαρτ, τις διοικητικες ικανοτητες του περικλη, και βαλε ότι άλλο θες εσυ…

Αν βρεις πως στον εαυτο σου, όλα αυτά μαζι είναι αδυνατο να συνυπαρξουν, τοτε αρχισε να βλεπεις γενικα την δημιουργια/θεο διαφορετικα.

Βλεπεις, η ιατρικη διδασκει, πως όταν ένα οργανο μας δεν λειτουργει όπως πρεπει, είναι πιο ευκολο να δημιουργηθει καρκινος, και αυτος να επεκταθει και να σκοτωσει και το υγιες μερος.

Και η ανθρωπινη σκεψη μας, που τοσο ολοι λατρευουμε, δεν χτιζει μονο νοσοκομεια και βιβλιοθηκες, μα και αρματα μαχης, οπλα, σφετερισμο, χαζομαρα…. ανοιξε το κουτι και δες λιγο τα σοου, και τις ειδησεις….

Αυτό που θελω να πω, και είναι φυσικα σκεψεις (μου), πως η φυση/θεος/συστημα, και ότι εσεις νομιζεται, ισως νοησε την καλυτερεψη του ΟΛΟΥ, και να να είναι ετσι (δημιουργημενα) τα πραγματα....
ώστε αν τα επι μερους δεν λειτουργουν, (συμπεριλαμβανομενης της ανθρωποτητας), φτου και από την αρχη. (Θανατος/Ζωη)

Ξανασκεψου λοιπον,

Γινετε ενας ανθρωπος, να είναι συγχρονως ωραιος σαν τον Μπραντ Πιτ, εξυπνος σαν τον Αινσταιν, να εχει το συγραφικο ταλεντο του Ντοστογιεφσκυ, τη φωνη του παβαροτι, την φιλοσοφικη βλεψη του Πλατωνα, την πνευματικοτητα του Κ, τις ποδοσφαιρικες ικανοτητες του Μαραντωνα, την δημιουργικοτητα του μοζαρτ, τις διοικητικες ικανοτητες του περικλη, και βαλε ότι άλλο θες εσυ…

Εν Σοφια ειναι ολα φιλε.

19/05/2008, 06:27:06
quote:
Καλη μου δεν εχω ουτε προωθω ουδεμια διδασκαλια, απλα εγραψα σκεψεις, και οτι βιωνω…

Αν συμφωνουν με τον Κ, η τον Γκουρτζεφ η ότι εσυ ο Α η ο Β σκεφτεται….δεν με απασχολει. Πως θα γνωρισεις πραγματικα κατι, αν εχεις μεσα σου, ενός αλλου το καλουπι, τις ιδεες, και τα βιωματα?

Πλάτωνα, οταν γράφουμε σε ανοιχτή συζήτηση απευθυνόμαστε σε όλους και οχι σε εναν μεμονωμένα.
Ο λόγος που κάποιες φορες αναφέρω συγγραφείς η αποσπάσματα, είναι επειδή προσωπικά το θεωρω ανέντιμο και ακρως ματαιόδοξο να παραθετω ιδέες που εχω κάποτε διδαχθεί, ανεξάρτητα του αν συμφωνώ 100/100.

Κανείς μας δεν ξύπνησε μια ημέρα και άρχισε να εχει βαθυστόχαστες ιδέες και να φιλοσοφεί. Ολοι εχουμε περάσει κάμποσα χρόνια στα θρανία και άλλα και άλλα τόσα διαβάζοντας ....
Πρώτη εγω είπα να βάλουμε το μυαλό μας να ''δουλέψει'' αλλα το περιεχόμενο αυτού ας μην ξεχνάμε οτι είναι προκατασκευασμένο. Η ηθική επιλογή, πιθανώς να είναι δική μας.

Φιλικά

19/05/2008, 09:33:35
quote:
Πλάτωνα, οταν γράφουμε σε ανοιχτή συζήτηση απευθυνόμαστε σε όλους και οχι σε εναν μεμονωμένα.
Σε ολους απευθυνομαι ΝΣΤ, μα όταν μεμονομενα καποιος ερωτα, του απαντω.

Ο λόγος που κάποιες φορες αναφέρω συγγραφείς η αποσπάσματα, είναι επειδή προσωπικά το θεωρω ανέντιμο και ακρως ματαιόδοξο να παραθετω ιδέες που εχω κάποτε διδαχθεί, ανεξάρτητα του αν συμφωνώ 100/100.
Κανείς μας δεν ξύπνησε μια ημέρα και άρχισε να εχει βαθυστόχαστες ιδέες και να φιλοσοφεί. Ολοι εχουμε περάσει κάμποσα χρόνια στα θρανία και άλλα και άλλα τόσα διαβάζοντας ....
Πρώτη εγω είπα να βάλουμε το μυαλό μας να ''δουλέψει'' αλλα το περιεχόμενο αυτού ας μην ξεχνάμε οτι είναι προκατασκευασμένο. Η ηθική επιλογή, πιθανώς να είναι δική μας.

Κατ αρχας, εχω αναφερει παρα πολλες φορες τις πηγες μου.

Υστερα, αν παρεις μια οποιαδηποτε φραση από καπου, θα δεις πως ακομα και στα αρχαιοτερα ρητα, βρισκεις κατι ακομα προγενεστερο.

Σε κάθε μου φραση λοιπον, για να ειμαι όπως γραφεις εντιμος και όχι ματαιοδοξος, πρεπει να γραψω πως περιεχει 20% από Κ, 20% απο Πλωτινο, 20% από Πλατωνα, 10% από Βουδα, 10% από Ηρακλειτο, 10% από προσωκρατικους, 9% από διαφορους αλλους, και ισως και μετα βιας, το 1% να είναι δικο μου.

Και αυτό ΝΣΤ, γιατι και δεν διαβαζω εδώ και πολλα χρονια, μα για να ειμαι απολυτα ειληκρηνεις, όταν τους διαβαζα, από ένα σημειο και μετα, δεν προσθετα τιποτα στη μνημη, απλα εβλεπα, παρατηρουσα μεσα μου, τα σκεφτομουν, αναρωτιωμουν, και δεν ειχα ποτε βιασυνη να δωθουν απαντησεις.

Ελπιζω να σε ικανοποιει αυτό φιλη ΝΣΤ, διαφορετικα κρατα την ηθικη επιλογη που εχεις, όπως και την εικονα που σχηματισες, περι ματαιοδοξιας και ανεντιμοτητος μου, ψττ και που εισαι...
κοιτα και λιγο προς την ζηλεια, μηπως και ξεφυγε της προσοχης σου, ώστε να την προσαψεις και αυτη μια μερα…

19/05/2008, 11:26:28
quote:
Και αυτό ΝΣΤ, γιατι και δεν διαβαζω εδώ και πολλα χρονια, μα για να ειμαι απολυτα ειληκρηνεις, όταν τους διαβαζα, από ένα σημειο και μετα, δεν προσθετα τιποτα στη μνημη, απλα εβλεπα, παρατηρουσα μεσα μου, τα σκεφτομουν, αναρωτιωμουν, και δεν ειχα ποτε βιασυνη να δωθουν απαντησεις.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλους αλλά αυτό απλως σημαίνει οτι η πληροφορία μπορεί να εχει γίνει γνώση...την πήραμε πάντως...

quote:
Ελπιζω να σε ικανοποιει αυτό φιλη ΝΣΤ, διαφορετικα κρατα την ηθικη επιλογη που εχεις, όπως και την εικονα που σχηματισες, περι ματαιοδοξιας και ανεντιμοτητος μου, ψττ και που εισαι...
κοιτα και λιγο προς την ζηλεια, μηπως και ξεφυγε της προσοχης σου, ώστε να την προσαψεις και αυτη μια μερα…

Πλάτωνα απο σεβασμό σε εσένα και στις αρχές μου θα περιοριστώ σε μια εικόνα περιγραφικότατη του τι αισθάνομαι....
Κατ αρχήν δεν είπα εσένα ανέντιμο και ματαιόδοξο. Αν είδες έίπα οτι ΕΓΩ δεν θέλω να παρουσιάζω ως δικό μου κάτι που ανήκει σε άλλον, ιδιως τόσο συγκεκριμένο όπως η αναλυτικές απόψεις των δασκάλων ...
ΕΣΥ γιατί φούντωσες?

Παρακάτω...μου λες να κοιτάξω προς την ζήλια????? Αυτό είναι και το πλέον σοβαρό επειδή ουτε καν την αναγνωρίζω εδω πέρα ... Επειδή όμως ψάχνοντας, βρίσκονται διαφορα σε παρακαλώ να μου πεις τι εννοείς ..

Η φωτο που λέγαμε...

19/05/2008, 14:11:03
quote:
Πλάτωνα απο σεβασμό σε εσένα και στις αρχές μου θα περιοριστώ σε μια εικόνα περιγραφικότατη του τι αισθάνομαι....Κατ αρχήν δεν είπα εσένα ανέντιμο και ματαιόδοξο. Αν είδες έίπα οτι ΕΓΩ δεν θέλω να παρουσιάζω ως δικό μου κάτι που ανήκει σε άλλον, ιδιως τόσο συγκεκριμένο όπως η αναλυτικές απόψεις των δασκάλων ...

ΕΣΥ γιατί φούντωσες?

Παρακάτω...μου λες να κοιτάξω προς την ζήλια????? Αυτό είναι και το πλέον σοβαρό επειδή ουτε καν την αναγνωρίζω εδω πέρα ... Επειδή όμως ψάχνοντας, βρίσκονται διαφορα σε παρακαλώ να μου πεις τι εννοείς ..

Δεν την αναγνωριζεις, γιατι είναι κρυμενη, όπως ο βιαιοαιματηρος εαυτος μας.

Ουτε εγω γνωριζα πως την ειχα, απλα μου την εδειξε καποιος, που ειχα κανει πολλα χιλιομετρα για να γνωρισω.

Ηταν ευγενικος και με ρωτησε το σκοπο της επισκεψεως μου.

Του ειπα διαφορα, καποια στιγμη συκωθηκε και μου ειπε να παμε προς την βιβλιοθηκη του.

Μου ζητησε να τον περιμενω, ετσι εριξα μια ματια στα βιβλια.

Εκτος από τα δικα του, να τα βιβλια του Πλατωνα, να του Πλωτινου, να οι βεδες, να..να..να…ένα σωρο τετοια και παρομοια διεκρυνα.

Βρε για κοιτα, σκεφτηκα.

Και αυτος μας λεει πως δεν εχει διαβασει κανεναν. Όταν γυρισε, καποια στιγμη τον ρωτησα.

Γιατι με συγκρινεις με τι ειπαν οι αλλοι? ρωτησε ηρεμα.

Μα δεν πρεπει? Ρωτησα με τη σειρα μου…

Όταν συγκρινεις η ταυτιζεσαι με καποιον, αυτό τι σημαινει?

Δεν ηξερα τι να πω…

Σημαινει Χ, πως βρισκεσαι στη μνημη, και η μνημη δεν είναι αγαπη.

Στη μνημη σου είναι ο παραδεισος και η Νιρβανα, η φωτιση και ο φωτισμενος, μα για να κατανοησεις ενα γεγονος, δεν θα χρησημοποιησεις ένα άλλο γεγονος, ετσι δεν είναι?

Εμεινε σιωπηλος, και μεσα μου περναγαν εικονες.

Ειδα μια στιγμη, μια περασμενη σχεση, ειχα στην αγγαλια μου μια κοπελλα, και συγχρονως ζηλευα.

Πως ηταν δυνατον να την αγγαλιαζω και να ζηλευω?

Του μιλησα.

Ειπε πως ηταν δυο γεγονοτα.

Ένα ηταν η αγγαλια, και το άλλο η ζηλια.

Απλα διεστραβλωνα το ένα γεγονος, με ένα μου συμπερασμα, η του τι πιστευα πως ηταν αγαπη. Προφανως, απευευγα να δω το γεγονος πως ζηλευα, και εκανα το ιδιο και σε αυτον!

Στην ουσια αρνιωμουν, πως μεσα μου πως ημουν και ζουσα συνγχυσμενος...

Παρακατω,

Ο φουντωμενος... πλατωνας!!!

19/05/2008, 15:28:55
Αγαπητέ μου Πλάτωνα….γίνεται… Τα έζησα και δεν έκανα τίποτα για να τα εκμεταλλευθώ… Απλά τα έζησα…Το όλο θέμα , για μένα, είναι ότι δεν κατάλαβα ποτέ τα απωθημένα… Πάντα έλεγα ένα τραγούδι των Roxy Music από το Avalon:
«All the world even you, will learn to love the way I do…» είναι από το « More than this»…..
19/05/2008, 18:12:31
Πιθανώς να εχεις δίκιο Πλάτωνα. Θα το ..ψάξω....
Πάντως αυτό που με ενόχλησε κυρίως μάλλον ηταν η προσκόληση παρά η ζήλια απ όσο εψαξα..
Μου φάνηκε οτι υποτίμησες τον αγαπημένο μου [ Κρισναμούρτι] ....

Οσο κι να δεν ήθελε μαθητές πάλι ολο και κάποιος βρίσκεται και αυτοχρίζεται μαθητής του..χιχι

Καλό απόγευμα

GALEXΜέλος
19/05/2008, 22:59:21
Βρε παιδιά ποιός είναι επιτέλους αυτός ο Κρισναμούρτι, που σφάζονται παληκάρια στην ποδιά του, γιατί μου φαίνεται ότι έχουμε χάσει και τ'αυγά και τα πασχάλια.
Και εννοώ, τι έχει πει αυτός ο κύριος, τι έχει κάνει, ποιά είναι η πορεία στην ζωή του, τι έχει διδάξει ή τι διδάσκει? Ελικρινά δεν τον έχω ξανακούσει, αλλά επειδή έχω ξανακούσει για κάποιους άλλους Κρίσνα...τάδε, (πάντα με το συνθετικό "Κρίσνα" λανσάρονται) γενικώς είμαι πάντα λίγο suspicious με αυτούς τους Ινδούς.
Sorry Nst, αν είναι ο αγαπημένος σου αλλά, όλοι κρίνονται.
Αν δεν το θεωρείς ταμπού να μας μιλήσεις γι'αυτόν, πολύ θα το χαρώ.
Εννοώ ότι, βγήκαμε που βγήκαμε από το θέμα, (στο οποίο by the way δεν νομιζω οτι έχουμε να πούμε πολλά ακόμα, εκτός και αν διαψευσθώ)τουλάχιστον ας μάθουμε περί Κρισναμούρτι....

Edited by - GALEX on 19/05/2008 23:52:06

19/05/2008, 23:48:51
Μίλα φίλη nst, δεν θα σου τον καταρίψω...
Αυτό έγινε σε άλλη συζήτηση με άλλο θέμα...
Απλά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός...(Ούπς!!! σόρρυ...)
20/05/2008, 00:34:31
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ -Φιλε ΕΛΟ,
Δεν βαζω μεγαλα Χ, μα εγραψα σαν Χ (χριστος), βαζω μεγαλα ? (ερωτηματικα) σε οτιδηποτε συναντω.

Ουπς, λάθος κατάλαβα….

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ –Γινετε ενας ανθρωπος, να είναι συγχρονως ωραιος σαν τον Μπραντ Πιτ, εξυπνος σαν τον Αινσταιν, να εχει το συγραφικο ταλεντο του Ντοστογιεφσκυ, τη φωνη του παβαροτι, την φιλοσοφικη βλεψη του Πλατωνα, την πνευματικοτητα του Κ, τις ποδοσφαιρικες ικανοτητες του Μαραντωνα, την δημιουργικοτητα του μοζαρτ, τις διοικητικες ικανοτητες του περικλη, και βαλε ότι άλλο θες εσυ…

Την απάντηση μου την έδωσες μόνο σου, γράφοντας προς την nst ….
«Σε κάθε μου φραση λοιπον, για να ειμαι όπως γραφεις εντιμος και όχι ματαιοδοξος, πρεπει να γραψω πως περιεχει 20% από Κ, 20% απο Πλωτινο, 20% από Πλατωνα, 10% από Βουδα, 10% από Ηρακλειτο, 10% από προσωκρατικους, 9% από διαφορους αλλους, και ισως και μετα βιας, το 1% να είναι δικο μου.»

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ –Πανω σε τετοια ζητηματα,( γνωση εαυτου), δεν κτιζω απολυτως τιποτα, τουναντιον, γκρεμιζω.

Πάντως η προσωπική μου άποψη είναι πως όλοι μας έχουμε τις σταθερές βάσεις μας, απλά αυτό που κάνουμε είναι να αλλάζουμε κάθε φορά το «οικοδόμημα» με καινούργια και ποιο όμορφα εσωτερικά υλικά…..