ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

makfor30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/12/2009, 11:00:44
trexagireve

quote:
Ο Χριστός έφερε την μόνη αληθινή θρησκεία

Φαντάσου να είχε υπάρξει κιόλας, τι θα έφερνε...

macedon

makforΜέλος
11/12/2009, 12:35:08
κατι τετοια ελεγε και ο ξαδερφος μου , εμπελεξε και με παλιοημερολογητες , πηγε και στο ορος , φορσουε μονο λευκα , οτι ειχε τεχνολογια ηταν διαβολικο , ξυλωσε κουρτινες και πεταξε τα ρουχα που ηταν χρωματιστα ..... τελικα τον κλεισαμε στο ψυχιατριο ... τωρα ευτυχως ειναι καλα και ξεκοψε απο ολες αυτες τις .....

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

ar_iaΜέλος
11/12/2009, 12:49:26
quote:
makfor
κατι τετοια ελεγε και ο ξαδερφος μου , εμπελεξε και με παλιοημερολογητες , πηγε και στο ορος , φορσουε μονο λευκα , οτι ειχε τεχνολογια ηταν διαβολικο , ξυλωσε κουρτινες και πεταξε τα ρουχα που ηταν χρωματιστα ..... τελικα τον κλεισαμε στο ψυχιατριο ... τωρα ευτυχως ειναι καλα και ξεκοψε απο ολες αυτες τις .....

Και ο trexa παλαιοημερολογίτης είναι.....

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

11/12/2009, 13:11:10
Ναι καλή μου ar_ia, among others....Αλλά, τι θέλεις να κάνεις βρε ζιζάνιο;Που το πάς;
Για το ..τρελάδικο;Πειραχτήρι!!!!
dimitris2Μέλος
12/12/2009, 13:09:45

macedon
Τον Γιαχωβά. Αυτόν που "ζει" μέσα στην Παλαιά Διαθήκη

Που αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη τη λέξη Γιαχωβά;
Η Καινή;
Οι πατέρες της εκκλησίας;
Η υμνολογία;

12/12/2009, 14:02:56
dimitris2

quote:
Που αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη τη λέξη Γιαχωβά;

Η λέξη "Γιαχωβάς" (Γιαχβεχ) αναφέρεται πάνω από 7.000 στην Παλαιά Διαθήκη. Πάρε ένα παράδειγμα:

"יהוָ֛ה פָּקַ֥ד אֶת־שָׂרָ֖ה כַּאֲשֶׁ֣ר אָמָ֑ר וַיַּ֧עַשׂ יְהוָ֛ה לְשָׂרָ֖ה כַּאֲשֶׁ֥ר דִּבֵּֽר"
(Γιαχβέχ πακάτ ετ Σαρά καασέρ αμάρ βαιγιαάς Γιαχβέχ λεσαρά καασέρ ντιμπέχ) (Γεν. 21:1)

quote:
Η Καινή;

Στην Καινή έχουμε τον υποτιθέμενο γιο του Γιαχωβά.

macedon

12/12/2009, 14:56:47
quote:
makfor -για τον Ανθρωπο , το ψαχνω ακομη αν και υπαρχουν συγκεκριμενοι λογοι που αυτη την στιγμη σιγα σιγα αποκαλυπτονται απο την επιστημη ,
η δικη μου αποψη για τον Ανθρωπο , ειναι οτι ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ θεους , απλα τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ , χωρις ισως ξεκαθαρο λογο , αλλα πιθανον γιατι ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ…
αραγε τι ειναι αυτο που κανεις καποιους περισσοτερο, λιγοτερο ή καθολου πιστους (η αναγκη να εχουν θεο) , τι ειναι ? η αμαθεια? δεν νομιζω , τι ειναι ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ? μηπως ειναι "κατασκευαστικο" το θεμα ?

Το ενδιαφέρων φίλε makfor είναι το τι είναι αυτό που δημιουργεί την «ανάγκη» να πιστεύουμε (χρειαζόμαστε) μια ανώτερη δύναμη;

Αν η αιτία είναι η κατασκευή (όπως λες και εσύ), δηλαδή το γονίδιο (κληρονομικότητα) που περνάει από μια γενιά στην άλλη, τότε θα είχε ενδιαφέρων να αναρωτηθούμε ποιον ακριβώς ρόλο παίζουν και γιατί, αλλά και που εξυπηρετούν τον άνθρωπο, μέσα στην πορεία της εξελικτικής πορείας του…

dimitris2Μέλος
12/12/2009, 15:24:07
quote:

macedon

Η λέξη "Γιαχωβάς" (Γιαχβεχ) αναφέρεται πάνω από 7.000 στην Παλαιά Διαθήκη. Πάρε ένα παράδειγμα:

"יהוָ֛ה פָּקַ֥ד אֶת־שָׂרָ֖ה כַּאֲשֶׁ֣ר אָמָ֑ר וַיַּ֧עַשׂ יְהוָ֛ה לְשָׂרָ֖ה כַּאֲשֶׁ֥ר דִּבֵּֽר"
(Γιαχβέχ πακάτ ετ Σαρά καασέρ αμάρ βαιγιαάς Γιαχβέχ λεσαρά καασέρ ντιμπέχ) (Γεν. 21:1)

Και στα ταιλανδέζικα. Πάρε ένα παράδειγμα.
ป็นภาษากรีกแปลว่า “ผู้อยู่อาศัย” ซึ่งเป็นความหมายทึ่หมายถึงบริเวณที่เป็นอาณานิคมของ

Στα εβραίικα יְהֹוָה
4 γράμματα και ο φωνηεντισμός ελληνικός για απόδοση στα ελληνικά.

Κάθε λαός χρησιμοποιεί την δική του γλώσσα για να ονοματίσει τον Ανώνυμο.
Ο Πλάτων έλεγε Θεός για να περιγράψει τον σχηματισμό του σύμπαντος από κάποια άλλη οντότητα.(αναγκαστικά έπρεπε να χρησιμοποιήσει μια λέξη)

Ο Ταϊλανδός έχει άλλη λέξη για τον ίδιο λόγο.

Όλοι ομιλούν για κάποιον ο οποίος δεν έχει πατρίδα γιατί είναι αγέννητος.

Το να ονομάζεις τον Θεό του Πλάτωνα, του Ταιλανδού, του Κινέζου, του Έλληνα με το εβραιοελληνικό τετραγράμματο είναι βλακεία.
Ειδικά όταν χρησιμοποιείς τον όρο επιθετικά προς τους Έλληνες.
Γιατί ο Θεός είναι ένας και όνομα δεν έχει.

12/12/2009, 15:40:40
dimitris2

quote:
Και στα ταιλανδέζικα. Πάρε ένα παράδειγμα.

Μόνο που η Παλαιά Διαθήκη δεν γράφτηκε στα ταϋλανδέζικα αλλά στα εβραϊκά. Και στο εβραϊκό κείμενο η λέξη "Γιαχβέχ" υπάρχει πάνω από 7.000 φορές.

quote:
Γιατί ο Θεός είναι ένας και όνομα δεν έχει.

Κοίτα τώρα που ο θεός των Εβραίων λέει ότι ο ίδιος έχει όνομα κσι συστήνεται μ'αυτό:

"אֲנִ֥י יְהוָ֖ה ה֣וּא שְׁמִ֑י" (Ανι Γιαχβέχ χου σεμι - "Είμαι ο Γιαχωβάς κι αυτό είναι το όνομά μου") (Ησαϊας 42:8)

Ποιόν να πιστέψει κανείς; Εσένα ή τον ίδιο το Γιαχωβά που συστήνεται;

Το ότι διαλέξατε σαν θεό σας τον ίδιο θεό που είχαν κι οι Εβραίοι και ο οποίος ονομάζεται Γιαχωβάς, είναι δικαίωμά σας. Το να θέλετε να του αλλάξετε το όνομα γιατί δεν σας βολεύει, είναι ανοησία.

Εσείς μπορείτε να τον φωνάζετε και Προκόπη. Αλλά όπως ο ίδιος λέει, το όνομά του είναι Γιαχωβάς.

macedon

ar_iaΜέλος
12/12/2009, 15:49:41
quote:
macedon

Κοίτα τώρα που ο θεός των Εβραίων λέει ότι ο ίδιος έχει όνομα κσι συστήνεται μ'αυτό:
"אֲנִ֥י יְהוָ֖ה ה֣וּא שְׁמִ֑י" (Ανι Γιαχβέχ χου σεμι - "Είμαι ο Γιαχωβάς κι αυτό είναι το όνομά μου") (Ησαϊας 42:8)

Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που από την στιγμή που το γράφουν τα βιβλία τους εκείνοι το αμφισβητούν...υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος και το κάνουν....?

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ