Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας;

Συνηθιζω να διαχωριζω τον ορο συνωμοσιολογια από τον όρο θεωρία συνωμοσίας. Ο πρώτος όρος ενδέχεται και να εμπεριέχει μια υγιή θέαση των όσων συμβαίνουν γύρω μας, μια τάση αμφισβήτησης εαν θέλετε, που δεν μας μαθαίνουν στα σχολεία. Ο δεύτερος όρος χαρακτηρίζεται συνήθως από μια αρνητική χροιά και σχετίζεται με υπερβολικά και ευφάνταστα σενάρια που παραφουσκώνουν ήδη σκοτεινές υποθέσεις (είτε έχουν είτε δεν έχουν βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται).
Όμως τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν σε παράξενες θεωρίες συνωμοσίας; Ποιοι είναι οι παράγοντες που κάνουν λαούς όπως π.χ τους Αμερικάνους ή τους Έλληνες περισσότερο προσφιλείς στην ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας; Και τελικά ζούμε όντως σε έναν κόσμο όπου όλοι μας αποτελούμε πειραματόζωα;
ψηφισα τις δολοφονιες προσωπων,ομως η κατηγοροποιηση αυτη δεν με διευκολυνει.γενικοτερα πιστευω σε συνωμοσιολογικες θεωριες επειδη απλως παρατηρω το περιβαλλον μου.παρατηρω πως οι οικονομικες επιστημες εχουν αποτυχει παταγωδως,αφου η φτωχεια,η ανεργια και η κοινωνικη ανισοτητα οργιαζουν στις μερες μας.παρατηρω πως οι τεχνολογικες επιστημες εξελισσονται μεν,καταστρεφουν το περιβαλλον και την υγεια μας δε.παρατηρω πως οι ιατρικες επιστημες ενω κανουν συνεχως βηματα προοδου,ερχονται συνεχως αντιμετωπες με νεες θανατηφορες ασθενειες.παρατηρω πως οποια πετρα και αν σηκωσεις,θα βρεις απο κατω και ενα μυστικο.επιστημονικα μυστικα,θρησκευτικα μυστικα,κυβερνητικα μυστικα!και ποσα ακομη να κατσω να σκεφτω.........!!
δεν θεωρω πως ολα αυτα ειναι απλως ανικανοτητα του ανθρωπου.θεωρω πως ειναι προμελετημενα σχεδια με στοχο τη συσσωρευση του χρηματος και το βασικοτερο,τον ελεγχο της μαζας.δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανεναν πλεον,αφου κατα τη γνωμη μου το καθε τι εμπεριεχει δολο.
δεν θεωρω πως ολα αυτα ειναι απλως ανικανοτητα του ανθρωπου.θεωρω πως ειναι προμελετημενα σχεδια με στοχο τη συσσωρευση του χρηματος και το βασικοτερο,τον ελεγχο της μαζας.δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανεναν πλεον,αφου κατα τη γνωμη μου το καθε τι εμπεριεχει δολο.
Ίσως γιατί έτσι μπορούμε να δώσουμε άλλοθι στην ηθική, πολιτική και οικονομική κατάπτωση των κοινωνιών μας, χωρίς να χρειαστεί να προβληματιστούμε για την ατομική ή τη συλλογική μας ευθύνη... Ίσως γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις (και αποδείξεις σε κάποιες περιπτώσεις) ότι πράγματι κάτι συμβαίνει που ξεφεύγει από τα όρια της επίσημης πληροφόρησης ή της καταγραφής της επίσημης ιστορίας... Ίσως γιατί η κάθε είδους συνομωσιολογία εξάπτει τη φαντασία μας και κάνει λιγότερο συμβατική τη ζωή μας, δίνοντάς μας την αίσθηση του "απαγορευμένου" και καλά κρυμμένου μυστικού που πρέπει ν' αποκαλύψουμε... Ίσως, τελικά, γιατί ένα τέτοιο απέραντο "χάος" γύρω μας, δεν είναι δυνατό να έχει δημιουργηθεί από άκριτα, βολεμένα και απλά ανθρωπάκια, αλλά χρειαζόταν δυνάμεις πολύ πιο "σατανικές", καταχθόνιες και ισχυρές για να το ....προκαλέσουν!
Εγώ θεωρώ πως -σε κάθε περίπτωση- επικρατεί ένας "πάγιος κανόνας": ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ.
...Γι΄αυτό μετά, ψαχνόμαστε...
...Γι΄αυτό μετά, ψαχνόμαστε...
Παράθεση:
| Εγώ θεωρώ πως -σε κάθε περίπτωση- επικρατεί ένας "πάγιος κανόνας": ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ. |
Μετά όμως αναλαμβάνουν τα ψυχολογικά προβλήματα των ανθρώπων - πομπών και δεκτών...
Μικρό παράδειγμα:
Στο στρατόπεδο εκπαιδεύσεως που ήμουν συζητούσαμε ένα βράδυ για τις φήμες.
Ένας άλλος στρατεύσιμος μας λέει: είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, καθίστε να δείτε. Και αρχίζει με πλάγιους τρόπους να διαδίδει την φήμη ότι θα πάμε για νυχτερινή άσκηση... Σε λίγο όλος ο θάλαμος (πάνω από 100 άτομα) ήταν σχεδόν έτοιμος για νυχτερινή άσκηση όπως επίσης και οι διπλανοί θάλαμοι!!!
Βραδινό προσκλητήριο και φυσικά καμία βραδινή άσκηση.
Το πιο ωραίο ήταν μετά που κάποιοι από τους σταρτεύσιμους συζητούσαν το γιατί δεν πήγαμε βραδινή άσκηση, ενώ το είχαν ανακοινώσει!!! Από τηλεφωνήματα που έπεσαν στους υπουργούς μέχρι σενάρια για εγρήγορση των στρατεύσιμων έπεφταν σε αυτές τις συζητήσεις...
Άρα οι θεωρίες υπάρχουν γιατί:
α) Ξεκινούν από το ότι κάτι μας κρύβουν - μερικές φορές είναι έτσι.
β) Εξελίσσονται από την άγνοια, τα ψυχολογικά προβλήματα, τον πόθο κάποιων για το κέρδος και την φήμη.
γ) Γίνονται πιστευτές γιατί πάντα οι άνθρωποι είναι ικανοί να τα πιστέψουν εάν τους τα πει το κατάλληλο άτομο ή είναι πέρα από την λογική τους και τα τα μέχρι τώρα ερεθίσματα που έχουν.
δ) Γίνονται τμήμα του πλήθους σαν μία νεομυθολογία, έστω και εάν ψέμα!!!
Ανέκαθεν και για πάρα πολλούς πιστεύω ότι οι θεωρίες συνωμοσίας λατρεύονται πάρα πολύ από τον κόσμο.
Προσωπικά, δηλώνω μεγάλος "θαυμαστής" της κατηγορίας αυτής. Είτε αφορούν δολοφονίες σημαντικών προσώπων, είτε σχετίζονται με θρησκευτικά θέματα και αμφισβήτηση ή όχι αυτών, για ανακαλύψεις που ίσως να μην έγιναν ποτέ, για κατασκευασμένους ιούς, κ.τ.λ.
Κοινώς, όλες οι επιλογές της δημοσκόπησης είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σημαντικές! Ωστόσο, επέλεξα την 4η επιλογή " Διαστημική (πήγαμε στη Σελήνη, Εναλλακτική Λύση 3 κ.α)" γιατί πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που συνεχώς μένει στην επιφάνεια της επικαιρότητας αφού συνεχώς προκύπτουν νέα και εξελίξεις από την υπόθεση αυτή.
Τώρα, στο γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας: πολύ απλά, διότι οι πεζές και "λογικές" εξηγήσεις που δίνονται δεν πείθουν! Αυτός πιστεύω είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος ενθουσιάζεται από σενάρια αμφισβήτησης, αρέσει να ψάχνει όλες τις όψεις του νομίσματος, να μην μένει στην απλή και αληθοφανή εξήγηση του εκάστοτε γεγονότος, κ.τ.λ.
Δεν πρέπει, επίσης, να παραλείψουμε διάφορους εξωτερικούς λόγους όπως κοινωνικά και θεσμικά στοιχεία, ψυχολογικά φαινόμενα ή κοινωνικοπολοτικά θέματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα τον άνθρωπο με αποτέλεσμα να δει με διαφορετική ματιά κάποιο συμβάν.
Γι αυτό, άλλωστε, οι ταινίες, ντοκυμαντέρ, άρθρα σε έντυπα, σε διαδίκτυο, κ.τ.λ. κατέχουν υψηλή θέση προτίμησης στο κοινό.
Υ.Γ: Ζούμε σε έναν κόσμο που όλοι μας αποτελούμε πειραματόζωα...; Χμ...
Ας ελπίσουμε η απάντηση στο ερώτημα αυτό να μην αργήσει να έρθει...
Προσωπικά, δηλώνω μεγάλος "θαυμαστής" της κατηγορίας αυτής. Είτε αφορούν δολοφονίες σημαντικών προσώπων, είτε σχετίζονται με θρησκευτικά θέματα και αμφισβήτηση ή όχι αυτών, για ανακαλύψεις που ίσως να μην έγιναν ποτέ, για κατασκευασμένους ιούς, κ.τ.λ.
Κοινώς, όλες οι επιλογές της δημοσκόπησης είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σημαντικές! Ωστόσο, επέλεξα την 4η επιλογή " Διαστημική (πήγαμε στη Σελήνη, Εναλλακτική Λύση 3 κ.α)" γιατί πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που συνεχώς μένει στην επιφάνεια της επικαιρότητας αφού συνεχώς προκύπτουν νέα και εξελίξεις από την υπόθεση αυτή.
Τώρα, στο γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας: πολύ απλά, διότι οι πεζές και "λογικές" εξηγήσεις που δίνονται δεν πείθουν! Αυτός πιστεύω είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος ενθουσιάζεται από σενάρια αμφισβήτησης, αρέσει να ψάχνει όλες τις όψεις του νομίσματος, να μην μένει στην απλή και αληθοφανή εξήγηση του εκάστοτε γεγονότος, κ.τ.λ.
Δεν πρέπει, επίσης, να παραλείψουμε διάφορους εξωτερικούς λόγους όπως κοινωνικά και θεσμικά στοιχεία, ψυχολογικά φαινόμενα ή κοινωνικοπολοτικά θέματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα τον άνθρωπο με αποτέλεσμα να δει με διαφορετική ματιά κάποιο συμβάν.
Γι αυτό, άλλωστε, οι ταινίες, ντοκυμαντέρ, άρθρα σε έντυπα, σε διαδίκτυο, κ.τ.λ. κατέχουν υψηλή θέση προτίμησης στο κοινό.
Υ.Γ: Ζούμε σε έναν κόσμο που όλοι μας αποτελούμε πειραματόζωα...; Χμ...
Ας ελπίσουμε η απάντηση στο ερώτημα αυτό να μην αργήσει να έρθει...
Γιατι;
Ισως να εχουν βαρεθει την καθημερινοτητα τους και να ψαχνουν εναν τροπο διασκεδασης και διαφυγης.
Εναν τροπο για να την "παλεψουν" ισως.
Ισως απλα να ειναι χόμπυ για κάποιους άλλους. Οπως κάποιοι μαζεύουν βιβλία, άλλοι μαζεύουν πληροφορίες και τις κάνουν κτήμα τους!
οπως πάντα τα βλέπω εξω απ'την δική μου οπτική γωνία, οπότε το παραπάνω δε με εκφράζει! Ο άνθρωπος είναι ερευνητικό ον και πάντα γεμάτο περιέργεια. Ετσι φτάσαμε εδω που φτάσαμε άλλωστε. Ετσι εξελισσόμαστε. Με την διαρκή αναζήτηση. Σε όλα τα θέματα... ( τα τελευταία με εκφράζουν περισσότερο... χμμ )
Ισως να εχουν βαρεθει την καθημερινοτητα τους και να ψαχνουν εναν τροπο διασκεδασης και διαφυγης.
Εναν τροπο για να την "παλεψουν" ισως.
Ισως απλα να ειναι χόμπυ για κάποιους άλλους. Οπως κάποιοι μαζεύουν βιβλία, άλλοι μαζεύουν πληροφορίες και τις κάνουν κτήμα τους!
οπως πάντα τα βλέπω εξω απ'την δική μου οπτική γωνία, οπότε το παραπάνω δε με εκφράζει! Ο άνθρωπος είναι ερευνητικό ον και πάντα γεμάτο περιέργεια. Ετσι φτάσαμε εδω που φτάσαμε άλλωστε. Ετσι εξελισσόμαστε. Με την διαρκή αναζήτηση. Σε όλα τα θέματα... ( τα τελευταία με εκφράζουν περισσότερο... χμμ )
Κάποτε ρώτησα ένα φίλο ψυχίατρο, γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν μια συγκεκριμένη θεωρία, χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο για την αλήθειά της. Μου απάντησε ότι πολύ απλά οι άνθρωποι "κοιμούνται". Και όταν κοιμάσαι, πιστεύεις τα πάντα.
Για να γίνει πιο κατανοητό, η λέξη "κοιμούνται" είναι αναφορά στην μικρή διαφορά μεταξύ ύπνου και συνήθους κατάστασης εγρήγορσης, που θεωρεί ότι υπάρχει, τουλάχιστον η σχολή των Γκουρτσεϊφικών. Ή άλλως στην μειωμένη αυτο-συνείδηση και προσοχή, που διακρίνει την καθημερινότητά μας.
Για να γίνει πιο κατανοητό, η λέξη "κοιμούνται" είναι αναφορά στην μικρή διαφορά μεταξύ ύπνου και συνήθους κατάστασης εγρήγορσης, που θεωρεί ότι υπάρχει, τουλάχιστον η σχολή των Γκουρτσεϊφικών. Ή άλλως στην μειωμένη αυτο-συνείδηση και προσοχή, που διακρίνει την καθημερινότητά μας.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από rados
Κάποτε ρώτησα ένα φίλο ψυχίατρο, γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν μια συγκεκριμένη θεωρία, χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο για την αλήθειά της..
|
τι οριζεις ομως ως στοιχειο?μηπως το συγχεεις με την "χειροπιαστη αποδειξη"?για παραδειγμα τι στοιχεια χρειαζομαι για να καταλαβω τον λογο που επιτεθηκε η αμερικη στο ιρακ?δηλαδη οποιος πιστευει πως οι κυβερνησεις δεν λενε παντα την αληθεια,σημαινει πως κοιμαται?
Παράθεση:
| βεβαια η ερωτηση που εκανες στον φιλο σου αφορα συγκεκριμενη και μαλλον απαιδευτη μαζα και οχι το συνολο των ανθρωπων που πιστευουν σε συνωμοσιες. |
Δεν αναφερόταν ιδικά στην περίπτωση των συνωμοσιών.
Αντίστοιχα η απάντηση αφορούσε το σύνολο των ανθρώπων.
Παράθεση:
| τι οριζεις ομως ως στοιχειο?μηπως το συγχεεις με την "χειροπιαστη αποδειξη"?για παραδειγμα τι στοιχεια χρειαζομαι για να καταλαβω τον λογο που επιτεθηκε η αμερικη στο ιρακ?δηλαδη οποιος πιστευει πως οι κυβερνησεις δεν λενε παντα την αληθεια,σημαινει πως κοιμαται? |
Αλλά ας το δούμε λίγο πάρα πέρα. Έχουμε δύο φίλους που έρχονται σε "άμεση" επικοινωνία. Κάθε ένας τους, έχει σχηματίσει για τον άλλο μια εικόνα, από την σχέση τους, στο παρελθόν. Όταν "επικοινωνούν" ανασύρουν την ήδη διαμορφωμένη εικόνα από το παρελθόν, που έχουν ο ένας για τον άλλον. Και καταλήγουν να προσέχουν περισσότερο την εικόνα που έχουν σχηματίσει ο ένας για τον άλλο, αντί να παρατηρούν τι συμβαίνει στο παρόν, μεταξύ τους. Έτσι μοιάζει σαν να συνδιαλέγεται η εικόνα που έχω για τον άλλο, με την εικόνα που έχει αυτός για μένα.
Είναι σαν να μην υπάρχω εγώ, υπάρχουν οι εικόνες του παρελθόντος που προσπαθούν να βρουν άκρη μεταξύ τους. Είναι κάπως σαν να κοιμάμαι...
Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τις σχέσεις σας θα δείτε ότι συμβαίνει σε κάποιο βαθμό. Ίσως και σε πολύ μεγάλο βαθμό!
Ένα άλλο παράδειγμα. Όποιος έχει προσπαθήσει να εξηγήσει έννοιες και θεωρίες, που είναι ξένες προς τους ακροατές, βλέπει ότι δεν έχουν την διάθεση ή την ικανότητα, να ακούσουν αυτό που λέει. Έχοντας μια ήδη διαμορφωμένη άποψη, προσπαθούν να εντάξουν τις νέες πληροφορίες στο ήδη από το παρελθόν, γνωστό τους πλαίσιο, αντί να φτιάξουν ένα καινούριο. Κάπως σαν να κοιμούνται...
Αντίστοιχα στο θέμα που αναφέρεις, κάποιος μπορεί να έχει διαμορφώσει την άποψη ότι οι κυβερνήσεις δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία, αν είναι σωστή ή πως την διαμόρφωσε.
Σημασία έχει ότι την επαναλαμβάνει στις περισσότερες περιπτώσεις που κολλάει. Την επαναλαμβάνει αυτόματα, μηχανικά. Το σημαντικό είναι αυτό, μηχανικά!
Αντίστοιχα κάποιος είναι δυνατό να παρατηρεί προσεκτικά την κατάσταση, και να εξετάζει αν έχει στοιχεία που να ενισχύουν την θέση, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση οι κυβερνήσεις λένε ψέματα. Δηλαδή να δρα χωρίς αυτοματισμό.
Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να περιγράψω το θέμα του "ύπνου" με σαφήνεια. Αλλά ευχαρίστως να επανέλθω αν κάποιος το κρίνει σκόπιμο. Υπάρχουν και μερικά βιβλία, που σίγουρα, θα είναι πιο κατατοπιστικά από μένα.
Άμα διαβάζεις κάτι τέτοια απορείς είναι αλήθεια ή όχι;
http://www.teithes.com/forum/index.php?showtopic=9353
Ναι παιδιά κοιτάξτε τι του καταμαρτυρούν του καημένου. Σήμερα το διάβασα και λέω αν το ήξερα κι εγώ και οι Έλληνες δεν θα τον ψηφίζαμε, αλλά για πέστε μου τελικά είναι θεωρία συνωμοσίας ή είναι μια αλήθεια που πρέπει να μας ανησυχήσει όλους;
http://www.teithes.com/forum/index.php?showtopic=9353
Ναι παιδιά κοιτάξτε τι του καταμαρτυρούν του καημένου. Σήμερα το διάβασα και λέω αν το ήξερα κι εγώ και οι Έλληνες δεν θα τον ψηφίζαμε, αλλά για πέστε μου τελικά είναι θεωρία συνωμοσίας ή είναι μια αλήθεια που πρέπει να μας ανησυχήσει όλους;
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Φίλη fantasy στο θέμα του Τεκτονισμού ένα φίλος κατέθεσε μια ιστοσελίδα
που από ότι έγραφε περιέχει στοιχεία ότι ο Γ.Α. Παπανδρέου είναι τέκτονας...
Πήγα να το διαβάζω και περιέχει την ιστορία της Γιαγιάς του ΓΑΠ....
Αρχίζει απο το 1623 μέσα αναφέρει συγγένειες και γάμους με την Βασιλική
Οικογένεια της Ιρλανδίας και του Βυζαντίου ανακατεύει τους Ιππότες της
Μάλτας οικογένειες από Ρωσία, Γερμανία, Λιθουανία ,Πολωνία μόνο
συγγένεια με τον Δράκουλα δεν αναφέρει.......
Ούτε για Τέκτονες έλεγε ούτε και για κάτι άλλο ενδιαφέρον.....
Τώρα φιλη fantasy καταθέτης μια ιστοσελίδα που λέει πως είναι Εβραίος
και η μάνα του είναι εβραϊκής καταγωγή και ο πατέρας της μάνας του
στέλεχος των Ιεχωβάδων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πιστεύω πως με όλα αυτά γυρνάμε τον μύλο της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ηθελημένα με απουσία στοιχείων......
Μετά ρωτάμε γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση και οι θεωρίες
συνωμοσίας φουντώνουν...
Ευχαριστώ.
Φίλη fantasy στο θέμα του Τεκτονισμού ένα φίλος κατέθεσε μια ιστοσελίδα
που από ότι έγραφε περιέχει στοιχεία ότι ο Γ.Α. Παπανδρέου είναι τέκτονας...
Πήγα να το διαβάζω και περιέχει την ιστορία της Γιαγιάς του ΓΑΠ....
Αρχίζει απο το 1623 μέσα αναφέρει συγγένειες και γάμους με την Βασιλική
Οικογένεια της Ιρλανδίας και του Βυζαντίου ανακατεύει τους Ιππότες της
Μάλτας οικογένειες από Ρωσία, Γερμανία, Λιθουανία ,Πολωνία μόνο
συγγένεια με τον Δράκουλα δεν αναφέρει.......
Ούτε για Τέκτονες έλεγε ούτε και για κάτι άλλο ενδιαφέρον.....
Τώρα φιλη fantasy καταθέτης μια ιστοσελίδα που λέει πως είναι Εβραίος
και η μάνα του είναι εβραϊκής καταγωγή και ο πατέρας της μάνας του
στέλεχος των Ιεχωβάδων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πιστεύω πως με όλα αυτά γυρνάμε τον μύλο της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ηθελημένα με απουσία στοιχείων......
Μετά ρωτάμε γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση και οι θεωρίες
συνωμοσίας φουντώνουν...
Ευχαριστώ.
Φίλε μου Avatargr καλημέρα.
Έτσι όπως το γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι το έχω συντάξει εγώ προσωπικά. Ηρέμησε. Το ξέρω για όλους έχουν πει καλά και κακά τον Παπανδρέου θα άφηναν έξω; Απλά το είδα χθες και ταράχτηκα και ήθελα να δω αν αληθεύει. Μόνο αυτό. Δεν είμαι κατά του, το παραδέχομαι κι εγώ τον ψήφισα, άλλά αν είναι θεωρίες συνωμοσίας δεν πειράζει. Αν όμως είναι αλήθεια; Έχεις δίκιο όταν λες ότι παραπληροφορούν τον κόσμο χωρίς στοιχεία. Ακόμα και για το Χριστό έχουν πει τόσα. Ο κόσμος δεν πιστεύει στις θεωρίες συνωμοσίας όπως παλιά γιατί έχει καταλάβει ότι ο καθένας κρίνεται άσχημα από τους αντιπάλους του. Εσύ ΄π.χ. μισείς εμένα και λες σε όλους κακά λόγια. Υποθετικά μιλάω. Ο καθένας με το δικό του μυαλό θα κρίνει αν αυτό που είπες είναι αλήθεια ή όχι. Κάποιοι θα επηρεαστούν από σένα κάποιοι θα σκεφτούν γιατί το είπες και και οι υπόλοιποι δεν θα τους νοιάξει, θα έχουν σχηματίσει δική τους γνώμη για το άτομο μου. Θελω να πιστεύω λοιπόν πως είναι ψέμα όσα είπαν για τον Παπανδρέου.
Έτσι όπως το γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι το έχω συντάξει εγώ προσωπικά. Ηρέμησε. Το ξέρω για όλους έχουν πει καλά και κακά τον Παπανδρέου θα άφηναν έξω; Απλά το είδα χθες και ταράχτηκα και ήθελα να δω αν αληθεύει. Μόνο αυτό. Δεν είμαι κατά του, το παραδέχομαι κι εγώ τον ψήφισα, άλλά αν είναι θεωρίες συνωμοσίας δεν πειράζει. Αν όμως είναι αλήθεια; Έχεις δίκιο όταν λες ότι παραπληροφορούν τον κόσμο χωρίς στοιχεία. Ακόμα και για το Χριστό έχουν πει τόσα. Ο κόσμος δεν πιστεύει στις θεωρίες συνωμοσίας όπως παλιά γιατί έχει καταλάβει ότι ο καθένας κρίνεται άσχημα από τους αντιπάλους του. Εσύ ΄π.χ. μισείς εμένα και λες σε όλους κακά λόγια. Υποθετικά μιλάω. Ο καθένας με το δικό του μυαλό θα κρίνει αν αυτό που είπες είναι αλήθεια ή όχι. Κάποιοι θα επηρεαστούν από σένα κάποιοι θα σκεφτούν γιατί το είπες και και οι υπόλοιποι δεν θα τους νοιάξει, θα έχουν σχηματίσει δική τους γνώμη για το άτομο μου. Θελω να πιστεύω λοιπόν πως είναι ψέμα όσα είπαν για τον Παπανδρέου.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλη fantasy κατ' ουδένα τρόπο υπαινίχτηκα ότι είσαι εσύ το έχεις συντάξει
το θέμα με τον ΓΑΠ ούτε και φαίνεται κάν απο τα γραπτά μου....
Δυστυχώς το αρχαίο ρητό είναι πάντα σε ισχύ...
Δρυός πεσούσης πας ανηρ ξυλεύεται...
(όταν χάσει κάποιος τη δύναμή του κάποιοι τρέχουν να εκμεταλλευτούν την
ευκαιρία εις βάρος του)
Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου....
Όταν είναι όρθιος κάποιος εκεί να τον χτυπήσεις....
Δυστυχώς φίλη fantasy οι θεωρίες συνωμοσίας ζουν και βασιλεύουν και το
χειρότερο είναι πως όλο και ποιό πολλοί τις πιστεύουν αλλά και ακόμα
περισσότεροι τις αναπαράγουν....
Ευχαριστώ.
Φίλη fantasy κατ' ουδένα τρόπο υπαινίχτηκα ότι είσαι εσύ το έχεις συντάξει
το θέμα με τον ΓΑΠ ούτε και φαίνεται κάν απο τα γραπτά μου....
Δυστυχώς το αρχαίο ρητό είναι πάντα σε ισχύ...
Δρυός πεσούσης πας ανηρ ξυλεύεται...
(όταν χάσει κάποιος τη δύναμή του κάποιοι τρέχουν να εκμεταλλευτούν την
ευκαιρία εις βάρος του)
Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου....
Όταν είναι όρθιος κάποιος εκεί να τον χτυπήσεις....
Δυστυχώς φίλη fantasy οι θεωρίες συνωμοσίας ζουν και βασιλεύουν και το
χειρότερο είναι πως όλο και ποιό πολλοί τις πιστεύουν αλλά και ακόμα
περισσότεροι τις αναπαράγουν....
Ευχαριστώ.
Παράθεση:
|
Άμα διαβάζεις κάτι τέτοια απορείς είναι αλήθεια ή όχι;
http://www.teithes.com/forum/index.php?showtopic=9353 Ναι παιδιά κοιτάξτε τι του καταμαρτυρούν του καημένου. Σήμερα το διάβασα και λέω αν το ήξερα κι εγώ και οι Έλληνες δεν θα τον ψηφίζαμε, αλλά για πέστε μου τελικά είναι θεωρία συνωμοσίας ή είναι μια αλήθεια που πρέπει να μας ανησυχήσει όλους; |
Διαβάζεις το φόρουμ των τειτζίδων; WoW!
Πάμε ρε τει αρρώστια! Γίναμε πασίγνωστοι λέμε.
Σε κάθε του ποστ γίνεται πόλεμος από κάτω, μόνο με πυρηνικά που δεν εξοπλίσαμε τον υπολογιστή μας για να διαλύσουμε το λαπτοπ του!

Τα περισσότερα από τα γλαφυρά που λέει, τα επινοεί ο ίδιος, οπότε...

Ως εκ τούτου, ακόμη και όντως εξωγήινοι να υπήρχαν και να μας το έλεγε αυτός, πάλι δε θα το πιστευα.
Άκου 'κει, τειθες!
you 're famous serpantina!
Καλησπέρα Vakryle. Χάρηκες ε; Θα σε απογοητέψω όμως. Κάτι άλλο έψαχνα στο google και τυχαία έπεσα σ' αυτή τη σελίδα. Έτυχε. Αφού σου έδωσα τέτοια χαρά χαλάλι το ψάξιμο φίλε. Αυτό θέλω εγώ να δίνω χαρά στους φίλους μου. Ούτε ειρωνεία είναι, ούτε καλαμπούρι. Μιλω κυριολεκτικά. Δεν με παρεξηγείς ε;
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλη fantasy ένας πολύ καλός λόγος που πολλοί πιστεύουν στις θεωρίες
συνωμοσίας είναι και η παράθεση ιστοσελίδων χωρίς να ψάχνουμε η και να
διερευνούμε τις πηγές τους αλλά ταυτόχρονα να προσπαθούμε να
διασταυρώνουμε αυτά που γράφουν και να μην τα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα
και χωρίς έρευνα....
Μέσα σε αυτό το πλήθος των θεωριών Συνωμοσιολογίας θα πρέπει να
ξεσκαρτάρουμε πολλά...
Ένας ακόμα κίνδυνος που υπάρχει και ίσως έχει αγνοηθεί είναι ότι μέσα στην
πληθώρα των θεωριών αυτών υπάρχουν κάποια πράγματα που χρίζουν να
ερευνηθούν αλλά "κάποιοι" για το ίδιο θέμα βάζουν σχετικές ιστοσελίδες
που μπερδεύουν και θολώνουν την όποια έρευνα...
Ευχαριστώ.
Φίλη fantasy ένας πολύ καλός λόγος που πολλοί πιστεύουν στις θεωρίες
συνωμοσίας είναι και η παράθεση ιστοσελίδων χωρίς να ψάχνουμε η και να
διερευνούμε τις πηγές τους αλλά ταυτόχρονα να προσπαθούμε να
διασταυρώνουμε αυτά που γράφουν και να μην τα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα
και χωρίς έρευνα....
Μέσα σε αυτό το πλήθος των θεωριών Συνωμοσιολογίας θα πρέπει να
ξεσκαρτάρουμε πολλά...
Ένας ακόμα κίνδυνος που υπάρχει και ίσως έχει αγνοηθεί είναι ότι μέσα στην
πληθώρα των θεωριών αυτών υπάρχουν κάποια πράγματα που χρίζουν να
ερευνηθούν αλλά "κάποιοι" για το ίδιο θέμα βάζουν σχετικές ιστοσελίδες
που μπερδεύουν και θολώνουν την όποια έρευνα...
Ευχαριστώ.
Τις πιο πολλές φορές η λέξη έρευνα είναι κάτι που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των ανθρώπων.
Θέλουν απλώς να πιστέψουν σε κάτι - σε κάτι που έξω από την πραγματικότητα τους...
Π.χ. γυναίκα γνωστού ηθοποιού πήγε σε κομμωτήριο (γύρω στα 1990 αυτό) χωρίς να ξέρουν πια είναι - εκεί έμαθε από τις κομμώτριες και κάποιες από τις πελάτισσες ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ο άντρας της δεν είναι παντρεμένος και μάλιστα είναι δηλωμένος gay!!!
Έχετε κάτι να πείτε για έρευνα σε αυτή την περίπτωση;
Το παραμύθι είναι που πουλάει - το εξωπραγματικό.
Υπάρχουν δε πάρα πολλοί άνθρωποι που χρειάζονται αυτό το παραμύθι για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Τη χωρίς κανένα ενδιαφέρον ζωή τους...
Είναι το αλάτι που τους λείπει - για αυτό και δεν κάνουν κανένα κόπο να το ερευνήσουν...
Θέλουν απλώς να πιστέψουν σε κάτι - σε κάτι που έξω από την πραγματικότητα τους...
Π.χ. γυναίκα γνωστού ηθοποιού πήγε σε κομμωτήριο (γύρω στα 1990 αυτό) χωρίς να ξέρουν πια είναι - εκεί έμαθε από τις κομμώτριες και κάποιες από τις πελάτισσες ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ο άντρας της δεν είναι παντρεμένος και μάλιστα είναι δηλωμένος gay!!!
Έχετε κάτι να πείτε για έρευνα σε αυτή την περίπτωση;
Το παραμύθι είναι που πουλάει - το εξωπραγματικό.
Υπάρχουν δε πάρα πολλοί άνθρωποι που χρειάζονται αυτό το παραμύθι για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Τη χωρίς κανένα ενδιαφέρον ζωή τους...
Είναι το αλάτι που τους λείπει - για αυτό και δεν κάνουν κανένα κόπο να το ερευνήσουν...
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
Τις πιο πολλές φορές η λέξη έρευνα είναι κάτι που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των ανθρώπων.
|
Παρολα αυτα ομως η απουσια ερευνας δεν συνδεεται παντα με την ταση να υιοθετηθουν συνωμοσιολογικα σεναρια.Αποκλειεις το ενδεχομενο να πιστευουμε σε συνομωσιες επειδη εκει ακριβως μας οδηγησε η ερευνα?
Οι θεωρίες συνομωσία πουλάνε πάρα πολύ στον κόσμο.
Ανέκαθεν τα πάντα είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν συνομωσιολογικό χαρακτήρα.
Στο zapping έπεσα -που αλλού- στον εν Χριστώ αδερφό Λιακόπουλο. Δε θα σχολιάσω τα λεγόμενά του, δεν είναι επί του παρόντος. Εκείνη η εκπομπή είχε σαν θέμα τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσο τον άκουγα, σκεφτόμουν το εξής, ότι δε χρειάζεται να είναι συνομωσία ή να έγκειται σε συνομωσία το κάθε τι.
Καλώς ή κακώς, καλώς για τους δανειστές, κακώς για εμάς, βιώνουμε μία τραπεζική κρίση που έχει αντίκτυπο και στις ζωές μας. Καθημερινά ακούμε για μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων και όλα τούτα τα γραφικά και λογικό είναι ο καθένας από εμάς που εργάζεται και προσπαθεί να τα βγάλει εις πέρας με όσο τον δυνατόν περισσότερη αξιοπρέπεια του έχει απομείνει, να βάζει κακές σκέψεις με το μυαλό του. Να σκέφτεται το χειρότερο και να φαντάζεται ότι η αυριανή μέρα θα είναι -τουλάχιστον- ίδια (αν όχι χειρότερη, καλύτερη αποκλείεται) με την σημερινή. Ως εδώ καλά;
Ως εδώ καλά, λοιπόν.
Ο ανιστόρητος τηλεθεατής Έλληνας (μη το παίρνετε πατριωτικά, σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν κομμάτι μάζας σε τούτο το πλανήτη), γαλουχημένος στην μίζερη καθημερινότητά του, σκεπτόμενος μόνο τα μπούτια της Μενεγάκη, τις σούβλες του Πάσχα, την φοροδιαφυγή της Εταιρίας του και το σταυρωμένο ψηφοδέλτιό του (οι υπόλοιποι λαοί του πλανήτη έχουν παρόμοια ήθη κι έθιμα, δεν είμαστε οι μόνοι), ενώ τόσο καιρό την πέρναγαν ζωή και κότα, ξαφνικά έπρεπε να στρώσουν χαρακτήρα! Ως εδώ καλά πάλι;
Ως εδώ καλά, πάλι.
Στρώνοντας τον χαρακτήρα, έπρεπε να περάσουν δύσκολες στιγμές με τις προαναφερθείσες περικοπές, απολύσεις και όλα τα συναφή. Ως εδώ περιγράφω απλά μια αλήθεια. Τραγικές - ξετραγικές αυτές είναι αλήθειες.
Κάποιοι που σκεφτόταν λίγο περισσότερο (εγώ δεν ήμουν μέσα σ' αυτούς) έλεγαν ότι όλο αυτό το παραμύθι που ζούμε αυτά τα χρόνια, θα έχει ένα κακό τέλος. Το λέγανε, γιατί ήταν γνώστες. Προσέξτε, δεν ήταν συνομώτες, απλά γνώστες!!!
Ο Λιακόπουλος και ο κάθε Λιακόπουλος ασπαζόταν αυτές τις λογικές εξηγήσεις και μελέτες και τις παρουσίαζαν στον κόσμο. Το ζουμί της υπόθεσης είναι εδώ: Γνωρίζοντας από πριν τι θα συμβεί, πεπεισμένοι ότι σίγουρα κάτι τέτοιο θα συμβεί, το πλάσαραν μέσω των εκπομπών τους μαζί με την υπόλοιπη θεωρία περί Ελοχίμ, Νεφελίμ. Βλέποντας ότι τώρα όλα αυτά συμβαίνουν, μιλούν με την λογική: "Είδες, εγώ στα έλεγα! Τώρα ετοιμάσου και για τα άλλα που θα έρθουν και που σου είπα!".
Και ο κοσμάκης απλά το πιστεύει, γιατί ξαφνικά ξύπνησε με βίαιο τρόπο από την ονειρεμένη φρουτοπία που ζούσε και σαν αγουροξυπνημένος και έχοντας ήδη μία θέση στον πάτο της οικονομικής κοινωνίας, προσπαθεί να μείνει ζωντανός κρατώντας τα μαλλιά του για να αποφύγει τον πνιγμό!
Θέλω να πω ότι ο κόσμος πιστεύει στις θεωρίες συνομωσίας, γιατί πολύ απλά δεν είναι συνομωσία, αλλά γεγονότα που προλέχθηκαν όχι γιατί ήτο συνομωσίες, αλλά γιατί αυτή ήταν η πραγματική ροή τους.
Τώρα αν κάποιος πει ότι θεωρίες συνομωσίας δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και οι εξωγήινοι και οι μασώνοι και οι ΕΛ και η Μάγια η Μέλισσα, οφείλω να σας ενημερώσω ότι αν παρακολουθήσετε προσεκτικά την ροή των λόγων όλων αυτών των συνομωσιολόγων, θα εκπλαγείτε, ανακαλύπτοντας ότι όλα τούτα βασίζονται απλά σε γεγονότα που οι ίδιες οι πολιτικές απέφεραν.
Τέλος, αν κάποιος νομίζει ότι και πάλι ομιλούμε για συνομωσίες όσων αφορά τις πολιτικές, ας αναλογιστεί ο καθείς μας, ότι έχει ο ίδιος κριτική σκέψη και ικανότητα και ας αναλύσει μόνος τους τις καταστάσεις που βιώνει και θεωρεί "περίεργες", πριν καταφύγει στις εύκολες λύσεις των τηλε-προφητών.
Αν κάποιος πεινάει οφείλει να μαγειρέψει ή να προσπαθήσει να μαγειρέψει, πριν παραγγείλει από junk food, γιατί η πολύ συνήθεια του πιτόγυρου στο τέλος θα τον βλάψει!
Ανέκαθεν τα πάντα είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν συνομωσιολογικό χαρακτήρα.
Στο zapping έπεσα -που αλλού- στον εν Χριστώ αδερφό Λιακόπουλο. Δε θα σχολιάσω τα λεγόμενά του, δεν είναι επί του παρόντος. Εκείνη η εκπομπή είχε σαν θέμα τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσο τον άκουγα, σκεφτόμουν το εξής, ότι δε χρειάζεται να είναι συνομωσία ή να έγκειται σε συνομωσία το κάθε τι.
Καλώς ή κακώς, καλώς για τους δανειστές, κακώς για εμάς, βιώνουμε μία τραπεζική κρίση που έχει αντίκτυπο και στις ζωές μας. Καθημερινά ακούμε για μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων και όλα τούτα τα γραφικά και λογικό είναι ο καθένας από εμάς που εργάζεται και προσπαθεί να τα βγάλει εις πέρας με όσο τον δυνατόν περισσότερη αξιοπρέπεια του έχει απομείνει, να βάζει κακές σκέψεις με το μυαλό του. Να σκέφτεται το χειρότερο και να φαντάζεται ότι η αυριανή μέρα θα είναι -τουλάχιστον- ίδια (αν όχι χειρότερη, καλύτερη αποκλείεται) με την σημερινή. Ως εδώ καλά;
Ως εδώ καλά, λοιπόν.
Ο ανιστόρητος τηλεθεατής Έλληνας (μη το παίρνετε πατριωτικά, σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν κομμάτι μάζας σε τούτο το πλανήτη), γαλουχημένος στην μίζερη καθημερινότητά του, σκεπτόμενος μόνο τα μπούτια της Μενεγάκη, τις σούβλες του Πάσχα, την φοροδιαφυγή της Εταιρίας του και το σταυρωμένο ψηφοδέλτιό του (οι υπόλοιποι λαοί του πλανήτη έχουν παρόμοια ήθη κι έθιμα, δεν είμαστε οι μόνοι), ενώ τόσο καιρό την πέρναγαν ζωή και κότα, ξαφνικά έπρεπε να στρώσουν χαρακτήρα! Ως εδώ καλά πάλι;
Ως εδώ καλά, πάλι.
Στρώνοντας τον χαρακτήρα, έπρεπε να περάσουν δύσκολες στιγμές με τις προαναφερθείσες περικοπές, απολύσεις και όλα τα συναφή. Ως εδώ περιγράφω απλά μια αλήθεια. Τραγικές - ξετραγικές αυτές είναι αλήθειες.
Κάποιοι που σκεφτόταν λίγο περισσότερο (εγώ δεν ήμουν μέσα σ' αυτούς) έλεγαν ότι όλο αυτό το παραμύθι που ζούμε αυτά τα χρόνια, θα έχει ένα κακό τέλος. Το λέγανε, γιατί ήταν γνώστες. Προσέξτε, δεν ήταν συνομώτες, απλά γνώστες!!!
Ο Λιακόπουλος και ο κάθε Λιακόπουλος ασπαζόταν αυτές τις λογικές εξηγήσεις και μελέτες και τις παρουσίαζαν στον κόσμο. Το ζουμί της υπόθεσης είναι εδώ: Γνωρίζοντας από πριν τι θα συμβεί, πεπεισμένοι ότι σίγουρα κάτι τέτοιο θα συμβεί, το πλάσαραν μέσω των εκπομπών τους μαζί με την υπόλοιπη θεωρία περί Ελοχίμ, Νεφελίμ. Βλέποντας ότι τώρα όλα αυτά συμβαίνουν, μιλούν με την λογική: "Είδες, εγώ στα έλεγα! Τώρα ετοιμάσου και για τα άλλα που θα έρθουν και που σου είπα!".
Και ο κοσμάκης απλά το πιστεύει, γιατί ξαφνικά ξύπνησε με βίαιο τρόπο από την ονειρεμένη φρουτοπία που ζούσε και σαν αγουροξυπνημένος και έχοντας ήδη μία θέση στον πάτο της οικονομικής κοινωνίας, προσπαθεί να μείνει ζωντανός κρατώντας τα μαλλιά του για να αποφύγει τον πνιγμό!
Θέλω να πω ότι ο κόσμος πιστεύει στις θεωρίες συνομωσίας, γιατί πολύ απλά δεν είναι συνομωσία, αλλά γεγονότα που προλέχθηκαν όχι γιατί ήτο συνομωσίες, αλλά γιατί αυτή ήταν η πραγματική ροή τους.
Τώρα αν κάποιος πει ότι θεωρίες συνομωσίας δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και οι εξωγήινοι και οι μασώνοι και οι ΕΛ και η Μάγια η Μέλισσα, οφείλω να σας ενημερώσω ότι αν παρακολουθήσετε προσεκτικά την ροή των λόγων όλων αυτών των συνομωσιολόγων, θα εκπλαγείτε, ανακαλύπτοντας ότι όλα τούτα βασίζονται απλά σε γεγονότα που οι ίδιες οι πολιτικές απέφεραν.
Τέλος, αν κάποιος νομίζει ότι και πάλι ομιλούμε για συνομωσίες όσων αφορά τις πολιτικές, ας αναλογιστεί ο καθείς μας, ότι έχει ο ίδιος κριτική σκέψη και ικανότητα και ας αναλύσει μόνος τους τις καταστάσεις που βιώνει και θεωρεί "περίεργες", πριν καταφύγει στις εύκολες λύσεις των τηλε-προφητών.
Αν κάποιος πεινάει οφείλει να μαγειρέψει ή να προσπαθήσει να μαγειρέψει, πριν παραγγείλει από junk food, γιατί η πολύ συνήθεια του πιτόγυρου στο τέλος θα τον βλάψει!