ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Δημοσιογραφική απάτη??

Δημοσιογραφική απάτη??

Βελλερεφόντης10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Έλαβα το κάτωθι email...

H κρίση δική σας...και ας αναρωτηθούμε όλοι μαζί γιατί....

__________________________________________________ _____________

Το ότι η ελληνική δημοσιογραφία είναι απόλυτα αναξιόπιστη και καθοδηγούμενη, είναι νομίζω γνωστό.

Το γεγονός ότι η λέξη αλήθεια είναι άγνωστη στους Έλληνες εκδότες, είναι επίσης γνωστό.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση και φαίνεται απίστευτο είναι ότι ακόμα και οι υποτιθέμενες φωτογραφίες-ντοκουμέντα είναι πλαστές!

Δεν έχει κανείς παρά να ρίξει μια ματιά στο εξώφυλλο της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" της 26ης Ιουλίου 2007 για να καταλάβει.

http://www.ethnos.gr/showpic.asp?pic=http://media.feed.gr/filesystem/images/20070726/low/assets_LARGE_t_942_113829.JPG

Στο εξώφυλλο βλέπουμε τρεις ανθρώπους να δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες πάνω στην σκεπή του σπιτιού τους. Μέχρι εδώ καλά...

Για κακή τύχη των δημοσιογράφων και των συντακτών της εφημερίδας, η ίδια φωτογραφία δημοσιεύτηκε και σε άλλα έντυπα (όπως η εφημερίδα city press) με τη μόνη διαφορά ότι η τεράστια φωτιά δεν υπήρχε!!!

http://www.cpress.gr/article.php?art=42879

Προφανώς οι κύριοι της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" για να δημιουργήσουν μεγαλύτερη εντύπωση (και αγανάκτηση) στο αναγνωστικό κοινό θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του γνωστού λογισμικού Photoshop και ομολογώ ότι έκαναν καλή δουλειά.

Το ερώτημα φυσικά που γεννάται είναι εάν ακόμα και μια απλή φωτογραφία από μια πυρκαγιά αποδεικνύεται ότι είναι πλαστή και προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις, τι γενικότερη αξιοπιστία μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν τα έντυπα σε άλλα πολύ πιο σημαντικά θέματα;

2007-08-18 10:26
Φαίνεται πως το πρωτότυπο της φωτογραφίας δεν ήταν το μοναδικό.
Παρ' όλα αυτά είναι σύχνό το φαινόμενο οι δημοσιογράφοι να κάνουν την τρίχα τριχιά.
2007-08-18 12:31
Ναι μόνο που ένα είναι αλήθεια κατά 100% οι "δημοσιογράφοι" και οι "υπεύθυνοι" της εθημερίδας θα έπρεπε να τιμωρηθούν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ για πλαστογράφηση στοιχείων...
Φυσικά στον γελοίο ελληνικό τοπίο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει...
Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το συγκεκριμένο θέμα με την φωτογραφία από μία άλλη οπτική γωνία.

Προφανώς ο δημοσιογράφος του Έθνους έβγαλε την φωτογραφία και την πήραν και στο citypress. Συνεπώς οι δεύτεροι φοβούμενη τον νόμο περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων επεξεργάστηκαν την εικόνα (έβγαλαν την φωτιά) και την έκαναν μικροσκοπική (την εικόνα), ώστε κανείς να μην καταλάβει τι συνέβη.
2007-08-18 13:18
Πολλοι φωτογραφοι δινουν τις φωτογραφιες τους σε πανω απο ενα εντυπα, ενω κατι αντιστοιχο συμβαινει και με τους οπερατερ και τα καναλια ορισμενες φορες. Αρα δε ξερω κατα ποσο πρεπει να μεινουμε σε αυτο που σημειωσες Εξελεντ.

Για ακομη μια φορα αποδεικνυεται η σαπιλα των πολιτικων εφημεριδων (που σταματησα συνειδητα να διαβαζω στα χρονια του Λυκειου) και νομιζω πως το τοπικ ξεκινησε ισως την καταλληλοτερη περιοδο για να διαπιστωθει του λογου το αληθες. Την εποχη αυτη (της προεκλογικης περιοδου) οι κατα τα αλλα ηπιες (για αντικειμενικες ουτε λογος) εφημεριδες θα βγαλουν τις μασκες τους και θα γινει το ελα να δεις στα εξωφυλλα...
Παιδιά τι να λέμε τώρα...
Και καλά για μένα η φωτιά κάνει μπαμ ότι είναι fake αλλά για την κυρία που μένει στο δίπλα διαμέρισμα νομίζω θα ήταν μια τραγική φωτογραφία. Άσε δε που η κυρία κατά 90% δεν έχει διαδίκτυο στο σπίτι, και κατά 99% δεν θα δει ποτέ αυτό το τόπικ.
Άρα τι συζητάμε;

Οι εφημερίδες [όπως και τα κανάλια] μπορούν να κάνουν την προπαγάνδα τους ελεύθερα και ανενόχλητα. Αυτό έκαναν πάντα άλλωστε. Ίσως κάποτε να είχαν και λίγη τσίπα, αλλά τώρα πια κυριολεκτικά μόνο για χαρτί υγείας κάνουν (αν και γι' αυτό πάλι έχω ενστάσεις μια και ως γνωστόν οι φυλλάδες τους ξεβάφουν μαυρίλα).

Ίσως πρέπει να τα σκεφτόμαστε παράλληλα αυτά τα δύο:
Όσο οι εφημερίδες ξεβάφουν στα χέρια μας, τόσο θα ξεβάφουν και στις συνειδήσεις μας...
(Σημ.: Έγραψα το μήνυμα πριν να διαβάσω της αντωνίας)

Και έτσι να είναι Beetlejuice, πάλι υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

[δεν ξέρω τι κόμμα υποστηρίζει η κάθε εφημερίδα...]

Ή είναι σωστή του έθνους και το citypress την έσβησε για να μην σπιλώσει τον "κρατικό μηχανισμό" (αυτή η φράση στην ελλάδα είναι ένα από τα σύντομα ανέκδοτα...), επειδή υποστηρίζει τη Ν.Δ.

Ή είναι σωστή του citypress και το έθνος την πρόσθεσε για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, επειδή υποστηρίζει το ΠΑ.ΣΟΚ.
2007-08-18 14:09
Όπως και να'χει,μία από τις δύο έχει κάνει λαδιά

Καλά, από παρα-πληροφόρηση πάμε πρίμα !
Έτσι όπως φαίνεται στα μάτια μου, η φωτογραφία του "Έθνους" είναι πειραγμένη. Ο καπνός φαίνεται να έχει κατεύθυνση προς τα δεξιά, άρα φυσάει προς τα εκεί, ενώ οι φλόγες δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Επίσης, και ο καπνός έχει αφύσικα λευκό χρώμα, σε σχέση με τη φωτογραφία της Citypress, που δείχνει πιο φυσική. Ίσως βέβαια αυτό να είναι και θέμα εκτύπωσης.

Όπως και να χει, η δημοσιογραφία από λειτούργημα έχει καταντήσει βόθρος και ο καθένας κοιτάζει
τα συμφέροντά του (από τους μεγαλοεκδότες) και την τσέπη του (από τους δημοσιογράφους).

Παράθεση:
Οι εφημερίδες [όπως και τα κανάλια] μπορούν να κάνουν την προπαγάνδα τους ελεύθερα και ανενόχλητα. Αυτό έκαναν πάντα άλλωστε. Ίσως κάποτε να είχαν και λίγη τσίπα, αλλά τώρα πια κυριολεκτικά μόνο για χαρτί υγείας κάνουν (αν και γι' αυτό πάλι έχω ενστάσεις μια και ως γνωστόν οι φυλλάδες τους ξεβάφουν μαυρίλα).

Ίσως πρέπει να τα σκεφτόμαστε παράλληλα αυτά τα δύο:
Όσο οι εφημερίδες ξεβάφουν στα χέρια μας, τόσο θα ξεβάφουν και στις συνειδήσεις μας...

σωστόόόόόό

και σε μενα η φωτο με την φωτια μου φαινετε οτι εχει περασει απο επεξεργασια
βεβαια ολα αυτα μην περημενετε να οδηγησουν πουθενα κανεις δεν θα παθει τιποτα