Ο Αριθμός 23
Παιδιά προσωπικά πιστεύω ότι την ταινία την έσωσε ο Jim Carrey με την ερμηνεία του.
Η ταινία έμοιαζε με το Secret window με τον Johnny Depp. Δεν λέω είχε λίγο αγωνία. Δεν είχε το μυστήριο που σε κρατάει σε αγωνία. Σε κάποια φάση μάλιστα με κούρασε.
Καλύτερα να την πάρετε σε DVD.
Η ταινία έμοιαζε με το Secret window με τον Johnny Depp. Δεν λέω είχε λίγο αγωνία. Δεν είχε το μυστήριο που σε κρατάει σε αγωνία. Σε κάποια φάση μάλιστα με κούρασε.
Καλύτερα να την πάρετε σε DVD.
Θα βάλω ένα 6 στη ταινία η οποία προσπάθησε να πλησιάσει το μεταφυσικό αλλά δεν τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Οι ερμηνεία του πρωταγωνιστή ήταν όντως πολύ καλή αλλά πιστεύω πως η ταινία θα μπορούσε να γίνει πιο μυστήρια... επίσης ανάκαλυψα κι ένα λάθος στο σενάριο... ή έτσι νομίζω τουλάχιστον... Όλως περιέργως όταν τελείωσε η ταινία ήταν 23:23... χεχε 

Επειδή είχα εκατοντάδες προσωπικά μυνήματα στα οποία με θερμοπαρακαλούσαν (σχεδόν με ικέτευαν) να μιλήσω για το λάθος που εντόπισα στο σενάριο της ταινίας, αποφάσισα να μιλήσω κι ελπίζω να μη κριθώ αυστηρώς.
Το λάθος: "Σύμφωνα με τη ταινία όταν ο πρωταγωνιστής συλαμβάνεται και νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο, είναι παρόντες δύο γιατροί, ο ένας εκ των οποίων είναι αυτός που παίρνει το βιβλίο και στη συνέχεια το εκδίδει. Όταν ο πρωταγωνιστής μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του ανακαλύπτουν ποιος είναι ο εκδότης του βιβλίου, αφού παρήγγειλαν 23 άδεια κουτιά σε ένα βιβλιοπωλείο, τότε ο εκδότης-γιατρός, όταν βλέπει τον Jim του λέει έκπληκλτος που τον βλέπει ζωντανό "Εσύ έπρεπε να είσαι νεκρός"... Γιατί όμως το είπε αφού ήταν κι ο ίδιος στη κλινική όταν νοσηλευόταν και άρα ήξερε πως η υγεία του έβαινε καλώς?..." Εδώ βρήκα το λάθος....ή καλύτερα να πω πως η κοπέλα μου το βρήκε κι εγώ απλά συμφώνησα....
Το λάθος: "Σύμφωνα με τη ταινία όταν ο πρωταγωνιστής συλαμβάνεται και νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο, είναι παρόντες δύο γιατροί, ο ένας εκ των οποίων είναι αυτός που παίρνει το βιβλίο και στη συνέχεια το εκδίδει. Όταν ο πρωταγωνιστής μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του ανακαλύπτουν ποιος είναι ο εκδότης του βιβλίου, αφού παρήγγειλαν 23 άδεια κουτιά σε ένα βιβλιοπωλείο, τότε ο εκδότης-γιατρός, όταν βλέπει τον Jim του λέει έκπληκλτος που τον βλέπει ζωντανό "Εσύ έπρεπε να είσαι νεκρός"... Γιατί όμως το είπε αφού ήταν κι ο ίδιος στη κλινική όταν νοσηλευόταν και άρα ήξερε πως η υγεία του έβαινε καλώς?..." Εδώ βρήκα το λάθος....ή καλύτερα να πω πως η κοπέλα μου το βρήκε κι εγώ απλά συμφώνησα....
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από teoilio
...όταν βλέπει τον Jim του λέει έκπληκλτος που τον βλέπει ζωντανό "Εσύ έπρεπε να είσαι νεκρός"... Γιατί όμως το είπε αφού ήταν κι ο ίδιος στη κλινική όταν νοσηλευόταν και άρα ήξερε πως η υγεία του έβαινε καλώς?...
|
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
έπρεπε να είναι νεκρός μια και σύμφωνα με την ιστορία όποιος διαβάζει το βιβλίο (άρα αποκτά και την εμμονή με τον αριθμό 23) τελικά σκοτώνεται/πεθαίνει
|
Συμφωνώ μαζί σου γι' αυτό άλλωστε και το είδα σαν κενό. Ο γιατρός ήταν παρών όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε με τον αριθμό 23. Η μετέπειτα πορεία του πρωταγωνιστή, ότι δηλαδή ξαναβρήκε στο βιβλίο και ξαναπέκτησε εμμνονή με τον αριθμό δεν ήταν γνωστή στο γιατρό. Εξ' άλλου κι ο γιατρός που είχε διαβάσει το βιβλίο δεν ήταν νεκρός όταν συναντήθηκαν..... Εκτός κι αν ενωείται πως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του αριθμού οπότε πλέον δεν υπάρχουν επιλογές παρά μόνο μοίρα....
Αν και λίγο αργά, εχτές αξιώθηκα να την δω, επιτέλους, αυτή τη ταινία!! Μπορώ να πω πως μου άρεσε αρκετά, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας. Ίσως από την τόση διαφήμιση να περίμενα κάτι πιο...μεταφυσικό, πιο ανεξήγητο. Είχε ενδιαφέρουσα πλοκή αν και προς το τέλος υπήρχε ένα μπέρδεμα...Κατά τ' άλλα δεν με άφησε αδιάφορη.
8-9 από μένα!
8-9 από μένα!
W = 23
WWW = 23+23+23 = 69
69/3 = 23 -> 6+9+3 = 18 = 23-5 (2+3=5)
2 / 3 = .666
Μια μικρή γεύση για το τι μπορεί να διαβάσει κανείς σε αυτή τη σελίδα.....
@
WWW = 23+23+23 = 69
69/3 = 23 -> 6+9+3 = 18 = 23-5 (2+3=5)
2 / 3 = .666
Μια μικρή γεύση για το τι μπορεί να διαβάσει κανείς σε αυτή τη σελίδα.....
@
Εξαιρετική ταινία με μια ακόμη πιο εξαιρετική ερμηνεία από τον Τζιμ Κάρει και ένα μεταφυσικό φαινόμενο που πρώτος μελέτησε ο μεγάλος Ψυχίατρος Καρλ Γιούνγκ, στα πλαίσια της θεωρίας της Συγχρονικότητας, που εκείνος διατύπωσε. Ένα ανάλογο φαινόμενο είχε συμβεί και στον ίδιο, με τη διαφορά ότι δεν επρόκειτο για έναν αριθμό αλλά για...ψάρι. Έχω επίσης την εντύπωση πως και ο Τζον Κιλ έχει μιλήσει για κάτι τέτοιο αλλά παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτός ή κάποιος άλλος συγγραφέας.
Υψηλή βαθμολογία από εμένα, τόσο για την ερμηνεία του Κάρεϊ όσο και για το σενάριο που, ενώ στρέφει τη σκέψη μας σε μια μη μεταφυσική εξήγηση, ωστόσο αφήνει ένα τεράστιο παράθυρο ανοιχτό.
Υψηλή βαθμολογία από εμένα, τόσο για την ερμηνεία του Κάρεϊ όσο και για το σενάριο που, ενώ στρέφει τη σκέψη μας σε μια μη μεταφυσική εξήγηση, ωστόσο αφήνει ένα τεράστιο παράθυρο ανοιχτό.