Άγνωστος (στρατιώτης), ανάμεσα σε άγνωστους
Τις τελευταίες μέρες πολύ λόγος έγινε για το κάψιμο του άγνωστου στρατιώτη. Έκαψαν λέει τον άγνωστο στρατιώτη, οι γνωστοί, άγνωστοι. Πολύ άγνοια τελικά έχουμε σε αυτή την χώρα. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτόν τον όρο. Άγνωστος στρατιώτης. Από πού και ως που άγνωστος. Ξέρει κανείς γιατί πήρα αυτό το όνομα; Υπάρχει κάποιος άγνωστος που πολέμησε; Υπάρχει κάποιος που άγνωστος πέθανε, έδωσε την ζωή του για την πατρίδα. Όχι, κανείς δεν ήταν άγνωστος. Ήταν όλοι γνωστοί. Πολλοί γνωστοί. Ήταν οι πολίτες αυτής της χώρας που έδωσαν την ζωή τους, ήταν οι πολίτες αυτού του κόσμου που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Και ξαφνικά κάποιοι τους χαρακτήρισαν άγνωστους. Από πού άγνωστοι; Κανείς από τους συγγενείς μου που πολέμησαν δεν ήταν άγνωστοι. Και τελικά τι συμβολίζει αυτό το σύμβολο; Τους άγνωστους; Και εάν συμβολίζει όλους τους άγνωστους αυτοί που το έκαψαν δεν είναι μέρος τους; Δεν είναι άγνωστοι; Ή μήπως είναι γνωστοί. Και βγήκαν όλοι οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές μαριονέτες του ίδιου τους του εαυτού και της αδυναμίας τους να σκεφτούν, σοκαρισμένοι, να καταγγέλουν για το κάψιμο του συμβόλου. Την ίδια στιγμή που κάποιοι αστυνομικοί χτυπούσαν φοιτητές και κανένα κουκουλοφόρο. Και κανείς δεν είπε για τους φοιτητές, όλοι είπαν για το κουβούκλιο. Λες και τα σύμβολα κλείνονται μέσα σε κουβούκλια. Λες και ο φοιτητής δεν είναι ένα σύμβολο. Λες και ο φοιτητής δεν αντιπροσωπεύει εκείνη την στιγμή και κάθε στιγμή όλο το φοιτητικό κίνημα. Αυτό το φοιτητικό κίνημα που αγωνίστηκε και πάντα αγωνίζεται, αυτό το φοιτητικό κίνημα για όλους όσους το ξέχασαν ήταν αυτοί, αυτοί και πάντα αυτοί, αυτοί οι νέοι, αυτοί οι φοιτητές που πρώτοι ξεσηκώνονταν για την ελευθερία, την δημοκρατία αυτού του τόπου. Κανείς δεν μίλησε για αυτούς. Λες και δεν θα είναι οι πρώτοι που θα καλέσει αυτό το κράτος για να πολεμήσουν όταν παραστεί η ανάγκη. Λες και δεν θα είναι αυτοί οι πρώτοι που θα δώσουν τους αγώνες τους και το αίμα τους. Πρώτοι, πρώτα από όλους αυτούς που βγαίνουν και τους κρίνουν. Πρώτοι από όλους αυτούς που τους χτυπούν. Αυτό το κράτος που με μοχλό την αστυνομία τους χτυπά, αυτό θα πάνε πρώτοι να υπερασπιστούν όπως έκαναν πάντα. Αλλά κανείς δεν είπε τίποτα για τους φοιτητές αλλά όλοι τραβούσαν τα μαλλιά τους για το σύμβολο. Και κανείς δεν μίλησε για το σύμβολο του φοιτητή που το ποδοπατούσαν οι αστυνομικοί. Λες και τα σύμβολα είναι κάτι αφηρημμένο όπως ένα άγαλμα, ένα κουβούκλιο που καίγεται. Δεν είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη το σύμβολο, ο Κολοκοτρώνης είναι το σύμβολο, που πρώτα τον φυλάκισαν, τον χτύπησαν και μετά τον έκαναν ήρωα και άγαλμα. Αλλά οι Έλληνες μοιάζει να ξεχνάμε πολύ εύκολα και ξεχάσαμε ότι όλοι όσοι έγιναν ήρωες ήταν πάντα κάποιοι που στην ζωή τους φώναζαν αλήτες. Ήταν πάντα αυτοί οι περιθωριακοί τύποι που κάποιοι τους αφόριζαν, αυτοί ήταν που χρωστάει το έθνος την Ελευθερία του. Απλά μετά τους έβαλαν στα βιβλία, τους έκαναν και τους έκοψαν στα μέτρα τους οι χαρτογιακάδες, τους έλουσαν όλους με την ίδια λοσιόν και τους πλάσαραν στα βιβλία. Τα σύμβολα είναι πάντα ζωντανά και απλά όταν πεθαίνουν κάποια άλλα παίρνουν την θέση τους. Τα σύμβολα δεν είναι άγνωστα και δεν κρύβονται μέσα σε αγάλματα και κουβούκλια εύφλεκτα. Τα σύμβολα είναι ιδέες και οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες, δεν καίγονται παρά μόνο τσαλαπάτιουνται κάτω από τις μπότες του κράτους. Τα σύμβολα είναι ζωντανά και περπατούν ανάμεσα μας. Έχουμε χάσει το μέτρο και αντί να δούμε πίσω από τα σύμβολα την ιδέα κοιτάμε σαν χάνοι τα αγάλματα και τα φλόγες. Τι είναι άραγε ποιο επικίνδυνο για την δημοκρατία και την ελευθερία του τόπου, ένα κουβούκλιο που κάποιοι έδωσαν το όνομα άγνωστος στρατιώτης λες και είναι κάτι απροσδιόριστο όλοι αυτοί που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία ή ένας φοιτητής που τσαλαπατάτε και μαζί με αυτόν ότι άλλο αντιπροσωπεύει;
Καθε σημαία κ κάθε αγάλμα είναι "ιδέα"-"συμβολα" κάθε άνθρωπος είναι αυτός που δημιουργεί αυτές τις "ιδέες" .Κάθε σύμβολο όσες φορές κ να το κάψεις θα ζεί πάντα σαν ιδέα μέσα σε αυτούς που πιστεύουν σε αυτό!Ενας άνθρωπος όμως?Αρα πρέπει να αναλογιστούμαι τι είναι πιο σημαντικό ένα σύμβολο ή μια ζωή?ενα σύμβολο ή η αξιοπρέπια του ανθρώπου που κατακερματίζεται με όλες αυτές τις καταστάσεις που συμβαίνουν στην κοινωνία μας καθημερινά οπου χωρίς έλεος έχουν θυσιαστει όλα παιδεία υγεία αθλήτισμός κ.τ.λ. στο βωμό του χρήματος κ του ατομισμού?Ενα σύμβολο ή η ανθρώπινη λογική που αλοιώνεται κ διαστρεβλώνεται καθημερηνά απο τα "τηλεκατευθηνόμενα" ΜΜΕ?Αρα τι είναι πιο σημαντικό? το σύμβολο ή ο άνθρωπος?
Υ.Γ. ( Εδω ακόμα θέλω να αναφέρω οτι είμαι κατα των συνδικαλιστών κ όλων αυτων π.χ των "φοιτητών"ενώ δεν ασχολούνται με τη σχολή τους κ είναι υποκινούμενοι απο παρατάξεις για συγκεκριμένα συμφέροντα που μόνο την παιδεία κ κάθε "παιδεία" δεν υποστηρίζει!αλλά πιο πολύ ακόμα απεχθάνομαι αυτούς που εχουν την εξουσία κ τη δύναμη εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση για να δημιουργουν συγκεκριμένο κλίμα μη διστάζοντας να θυσιάσουν μέχρι κ τη ΜΑΝΑ τους!!!!!!)
Υ.Γ. ( Εδω ακόμα θέλω να αναφέρω οτι είμαι κατα των συνδικαλιστών κ όλων αυτων π.χ των "φοιτητών"ενώ δεν ασχολούνται με τη σχολή τους κ είναι υποκινούμενοι απο παρατάξεις για συγκεκριμένα συμφέροντα που μόνο την παιδεία κ κάθε "παιδεία" δεν υποστηρίζει!αλλά πιο πολύ ακόμα απεχθάνομαι αυτούς που εχουν την εξουσία κ τη δύναμη εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση για να δημιουργουν συγκεκριμένο κλίμα μη διστάζοντας να θυσιάσουν μέχρι κ τη ΜΑΝΑ τους!!!!!!)
Μαζί σου σε οτι λες agaliarep. Σύμβολα. Μιλανε για σύμβολα αυτοί που δεν έχουν σύμβολα. Στα δικά μου μάτια γενικότερα ακόμα και σύμβολα μπορούν να θυσιαστούν αν είναι να γίνει ενα μεγαλύτερο καλό. Αλλά εδω δεν είναι ετσι η κατάσταση. Δεν ξερω αν το υποννούσε κανείς, αλλά ολα είναι κατευθυνόμενα. Οι κουκουλοφόροι είναι της αστυνομίας. Δεν λέω λόγια του αέρα τώρα, το εχω ακούσει απο εγκειρη πηγή. Δεν θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς. Αποφασίζω και διατάζω την εχουν δει οι κυβερνήσεις οχι μόνο εδω αλλά και παντού. Ολα αυτό το σκηνικό με κάνει όμως και αναρωτιέμαι. Αν τώρα καταφεύγουν σε βία και μη έντιμες μεθόδους, φανταστείτε τι θα κάνουν ολοι οταν έρθει η ώρα για μεγαλύτερες εξεγέρσεις. Γιατί θα έρθει. Εκτος κι αν εχει ξεχαστεί τελείως πλέον απο τον πολύ κόσμο η έννοια της ελευθερίας
.......είναι η κατάσταση.
Θα συμφωνήσω με τον/την chaoticblue στο θέμα με την αστυνομία.
Δεν μπορεί ρε παιδιά τόσα χρόνια να γίνονται όλες αυτές οι καταστροφές και να μην έχει μπει κανένας στη φυλακή. Όσους πιάνουν, την επόμενη μέρα είναι έξω!!
Πως γίνεται αυτό;;
Οι δικαστικοί (λένε κάποιοι κύκλοι) είναι εξαγριωμένοι με τους αστυνομικούς γιατί πολλές προσαγωγές είναι δίχως σοβαρές κατηγορίες και για του κόσμου τα μάτια.
Δεν μπορεί σε κάθε πορεία, μα κάθε πορεία πάντα να έχουμε καταστροφές και έκτροπα. Δηλαδή η αστυνομία είναι τόσο ανάξια (συγνώμη που το λέω, αλλά.....) που έστω σε μια πορεία δεν πρόλαβε τους “ταραχοποιούς” πριν δράσουν;;;;;
Δεν είμαι δεξιός, κεντρώος ούτε αριστερός, αλλά Έλληνας και πονάω τον τόπο μου και θλίβομαι όταν βλέπω αυτές τις καταστάσεις ειδικότερα τον τελευταίο καιρό με τις πορείες και τις καταστροφές.
Θυμάμαι πριν περίπου ένα έτος είχε κλείσει η Πανεπιστημίου στις 11:30 για μια διαμαρτυρία – πορεία φοιτητών για κάποιο θέμα. Δεν ήταν παραπάνω από 50 άτομα. Ήταν εντωμεταξύ όλοι τους διασκορπισμένοι για να δείχνουν μεγάλο όγκο. Έγινε το κομφούζιο της αρκούδας!!!
Δεν είναι δυνατόν ένα τσούρμο 20-50 ατόμων, ώρα αιχμής να κλείνουν ένα κεντρικό ωδικό άξονα της Αθήνας!!!!
Θα συμφωνήσω με τον/την chaoticblue στο θέμα με την αστυνομία.
Δεν μπορεί ρε παιδιά τόσα χρόνια να γίνονται όλες αυτές οι καταστροφές και να μην έχει μπει κανένας στη φυλακή. Όσους πιάνουν, την επόμενη μέρα είναι έξω!!
Πως γίνεται αυτό;;
Οι δικαστικοί (λένε κάποιοι κύκλοι) είναι εξαγριωμένοι με τους αστυνομικούς γιατί πολλές προσαγωγές είναι δίχως σοβαρές κατηγορίες και για του κόσμου τα μάτια.
Δεν μπορεί σε κάθε πορεία, μα κάθε πορεία πάντα να έχουμε καταστροφές και έκτροπα. Δηλαδή η αστυνομία είναι τόσο ανάξια (συγνώμη που το λέω, αλλά.....) που έστω σε μια πορεία δεν πρόλαβε τους “ταραχοποιούς” πριν δράσουν;;;;;
Δεν είμαι δεξιός, κεντρώος ούτε αριστερός, αλλά Έλληνας και πονάω τον τόπο μου και θλίβομαι όταν βλέπω αυτές τις καταστάσεις ειδικότερα τον τελευταίο καιρό με τις πορείες και τις καταστροφές.
Θυμάμαι πριν περίπου ένα έτος είχε κλείσει η Πανεπιστημίου στις 11:30 για μια διαμαρτυρία – πορεία φοιτητών για κάποιο θέμα. Δεν ήταν παραπάνω από 50 άτομα. Ήταν εντωμεταξύ όλοι τους διασκορπισμένοι για να δείχνουν μεγάλο όγκο. Έγινε το κομφούζιο της αρκούδας!!!
Δεν είναι δυνατόν ένα τσούρμο 20-50 ατόμων, ώρα αιχμής να κλείνουν ένα κεντρικό ωδικό άξονα της Αθήνας!!!!
Φιλε Labro εχω μια απαντηση η οποια μπορει να μην ειναι πολυ ικανοποιητικη αλλα εχει μια βαση...
καταρχας...ας δουμε ποιοι μπορει να ειναι αυτοι οι κουκουλοφοροι που τα σπανε ολα....ανρθωποι της εργατικης ταξης και φτωχοι δεν μπορει να ειναι γιατι αυτοι πασχιζουν καθημερινα να βγαλουν το ψωμακι τους.
Πιθανον να ειναι ατομα τα οποια δεν εχουν πως να σκοτωσουν το χρονο τους, και το χειροτερο πληρωνονται για να τα κανουν αυτα.....
εχω την εντυπωση οτι ειναι παιδια πλουσιων, τα οποια πραγματικα δεν εχουν τι να κανουν και ο λογος που δεν συλλαμβανονται ειναι γιατι πεφτουν εντολες απο τα ανωτερα κλιμακια στην αστυνομια να μην τους πιασουν.
Και ας πουμε οτι τους πιανουν, σε λιγο θα τους αφησουν ελευθερους γιατι θα πληρωσουν εγγυση οι δικοι τους και θα φυγουν αμεσως.
καταρχας...ας δουμε ποιοι μπορει να ειναι αυτοι οι κουκουλοφοροι που τα σπανε ολα....ανρθωποι της εργατικης ταξης και φτωχοι δεν μπορει να ειναι γιατι αυτοι πασχιζουν καθημερινα να βγαλουν το ψωμακι τους.
Πιθανον να ειναι ατομα τα οποια δεν εχουν πως να σκοτωσουν το χρονο τους, και το χειροτερο πληρωνονται για να τα κανουν αυτα.....
εχω την εντυπωση οτι ειναι παιδια πλουσιων, τα οποια πραγματικα δεν εχουν τι να κανουν και ο λογος που δεν συλλαμβανονται ειναι γιατι πεφτουν εντολες απο τα ανωτερα κλιμακια στην αστυνομια να μην τους πιασουν.
Και ας πουμε οτι τους πιανουν, σε λιγο θα τους αφησουν ελευθερους γιατι θα πληρωσουν εγγυση οι δικοι τους και θα φυγουν αμεσως.
Εμένα άλλο πράγμα με προβληματίζει εδώ και μέρες...
Οι "νόμοι"...
Τελικά τι είναι νόμος;
Για πιο λόγο υπάρχει;
Τους ψηφίζουν κάποιοι και εξαιτίας του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού μας συστήματος είμαστε υποχρεωμένοι να τους υπακούμε. Διαφορετικά θα χουμε κυρώσεις, έτσι δεν είναι;
Ε τότε, γιατί κάποιοι (και δη πολιτικοί φορείς) ωθούν τον κόσμο να μην τους τηρεί, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε καθημερινά στα κανάλια;
Με την ίδια λογική να αποφασίσει ο καθένας ιδιωτικά ποιοι νόμοι του αρέσουν και ποιοι όχι και να πράττει αναλόγως...
Είναι για γέλια κάποιοι που επειδή δε μπορούν να σταθούν πολιτικά, προωθούν εμμέσως ,όχι τις πορείες διαμαρτυρίας(που είναι θεμιτές και απαραίτητες για τη δημοκρατία), αλλά τις πρακτικές των κουκουλοφόρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Μωρέ καλά τα λέει ο Πάγκαλος

Οι "νόμοι"...
Τελικά τι είναι νόμος;
Για πιο λόγο υπάρχει;
Τους ψηφίζουν κάποιοι και εξαιτίας του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού μας συστήματος είμαστε υποχρεωμένοι να τους υπακούμε. Διαφορετικά θα χουμε κυρώσεις, έτσι δεν είναι;
Ε τότε, γιατί κάποιοι (και δη πολιτικοί φορείς) ωθούν τον κόσμο να μην τους τηρεί, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε καθημερινά στα κανάλια;
Με την ίδια λογική να αποφασίσει ο καθένας ιδιωτικά ποιοι νόμοι του αρέσουν και ποιοι όχι και να πράττει αναλόγως...
Είναι για γέλια κάποιοι που επειδή δε μπορούν να σταθούν πολιτικά, προωθούν εμμέσως ,όχι τις πορείες διαμαρτυρίας(που είναι θεμιτές και απαραίτητες για τη δημοκρατία), αλλά τις πρακτικές των κουκουλοφόρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Μωρέ καλά τα λέει ο Πάγκαλος

Φίλε tsilof, οι νόμοι εξυπηρετούν μονάχα τους κρατούντες, εκεί εχω καταλήξει. Είναι γρανάζια απρόσιτα λόγω σκόπιμης πολυπλοκότητας απο τον μέσο πολίτη, που σκοπό εχουν να τους συγκεντρώνουν την εξουσία. Οι νόμοι με την εννοια της δικαιοσύνης απαιτούνται σε μία κοινωνία ανώριμη πνευματικά (όπως η δική μας). Αλλά απο ενα σημείο και έπειτα εγιναν τα μέσα για να είμαστε εμείς υπό και αυτοί απο πάνω. Ακριβώς όπως λες αν δεν υπακούσουμε σε εναν νόμο που αυτοί μόνοι ψηφίσαν θα έχουμε κυρώσεις. Ωραια ελευθερία. Ολα τα ιδανικά εχουν πάψει να ισχύουν στις μέρες μας. Γιατί να έχει την ψευδαίσθηση κανείς οτι υπάρχει δικαιοσύνη? Να δω πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος απο τον λήθαργο. Αυτή είναι η απορία μου.
Γειά στο στόμα σου chaoticblue!!!!!!!!!!!Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια(και εσύ είσαι και τα 2
)
Δώστε βάση παιδιά σε αυτά που λέει το παιδί,μην βλέπεται το δέντρο και χάνεται το δάσος,πιό συγκεκριμένα,μην μελετάτε αποσπασματικά αυτό το γεγονός,δεν έπεσε ξαφνικά κομήτης στον επίγειο παράδεισο που λέγεται Ελλάδα.Όλα αυτά είναι ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ και εμείς πρώτα πρέπει να καταλάβουμε το σχέδιο ώστε να έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες να το εμποδίσουμε.Και για να γίνει αυτό πρέπει να δούμε ολόκληρη την εικόνα,να συνθέσουμε όλο το παζλ.Ως τότε θα είμαστε απλοί κομπάρσοι ενός έργου που παίζεται μπροστά στα μάτια μας...
)Δώστε βάση παιδιά σε αυτά που λέει το παιδί,μην βλέπεται το δέντρο και χάνεται το δάσος,πιό συγκεκριμένα,μην μελετάτε αποσπασματικά αυτό το γεγονός,δεν έπεσε ξαφνικά κομήτης στον επίγειο παράδεισο που λέγεται Ελλάδα.Όλα αυτά είναι ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ και εμείς πρώτα πρέπει να καταλάβουμε το σχέδιο ώστε να έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες να το εμποδίσουμε.Και για να γίνει αυτό πρέπει να δούμε ολόκληρη την εικόνα,να συνθέσουμε όλο το παζλ.Ως τότε θα είμαστε απλοί κομπάρσοι ενός έργου που παίζεται μπροστά στα μάτια μας...
Μου φαίνεται υπερβολή να είναι μόνο πλούσιο ή η πλειοψηφία τους, dragoness crysta.
Δεν ξέρω αλλά δεν μου κάνει σαν ιδέα. Σεβαστή η γνώμη σου.
Άκουσα μια φήμη (νομίζω είναι πολύ, πολύ υπερβολικό) για το ότι υπάρχουν τιμές “ταρίφες” για να συμμετάσχει κάποιος άγνωστος σε μια πορεία, διαδήλωση, συλλαλητήριο κοκ. Οι “ενδιαφερόμενοι” ψάχνουν και βρίσκουν άτομα που δεν έχουν κάτι να κάνουν και αρέσκονται στις καταστροφές και τους πληρώνουν για να “συμμετάσχουν”. Αν κάποια/ος έχει ακούσει κάτι ανάλογο ας επιβεβαιώσει, μιας και επαναλαμβάνω ότι ακούγεται πολύ υπερβολικό.
Ωραίο το φοιτητικό κίνημα δεν λέω, σιγά, σιγά ο νέος εισάγεται στο “κόλπο” της πολιτικής και αρχίζει και συμμετέχει στα κοινά και στις εκδηλώσεις “Δημοκρατίας”. Από τη στιγμή όμως που
εμπλέκονται οι νεολαίες κομμάτων, με τις “πιέσεις” από τα αρχηγεία, αρχίζει και στραβώνει το πράγμα.
Γνώμη μου, ότι νόμοι υπάρχουν, απλά δεν τους ακολουθούν τα μεγάλα κεφάλια. Είναι για τους θνητούς.
Δεν ξέρω αλλά δεν μου κάνει σαν ιδέα. Σεβαστή η γνώμη σου.
Άκουσα μια φήμη (νομίζω είναι πολύ, πολύ υπερβολικό) για το ότι υπάρχουν τιμές “ταρίφες” για να συμμετάσχει κάποιος άγνωστος σε μια πορεία, διαδήλωση, συλλαλητήριο κοκ. Οι “ενδιαφερόμενοι” ψάχνουν και βρίσκουν άτομα που δεν έχουν κάτι να κάνουν και αρέσκονται στις καταστροφές και τους πληρώνουν για να “συμμετάσχουν”. Αν κάποια/ος έχει ακούσει κάτι ανάλογο ας επιβεβαιώσει, μιας και επαναλαμβάνω ότι ακούγεται πολύ υπερβολικό.
Ωραίο το φοιτητικό κίνημα δεν λέω, σιγά, σιγά ο νέος εισάγεται στο “κόλπο” της πολιτικής και αρχίζει και συμμετέχει στα κοινά και στις εκδηλώσεις “Δημοκρατίας”. Από τη στιγμή όμως που
εμπλέκονται οι νεολαίες κομμάτων, με τις “πιέσεις” από τα αρχηγεία, αρχίζει και στραβώνει το πράγμα.
Γνώμη μου, ότι νόμοι υπάρχουν, απλά δεν τους ακολουθούν τα μεγάλα κεφάλια. Είναι για τους θνητούς.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
Τις τελευταίες μέρες πολύ λόγος έγινε για το κάψιμο του άγνωστου στρατιώτη. Έκαψαν λέει τον άγνωστο στρατιώτη, οι γνωστοί, άγνωστοι. Πολύ άγνοια τελικά έχουμε σε αυτή την χώρα. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτόν τον όρο. Άγνωστος στρατιώτης. Από πού και ως που άγνωστος. Ξέρει κανείς γιατί πήρα αυτό το όνομα; Υπάρχει κάποιος άγνωστος που πολέμησε; Υπάρχει κάποιος που άγνωστος πέθανε, έδωσε την ζωή του για την πατρίδα. Όχι, κανείς δεν ήταν άγνωστος. Ήταν όλοι γνωστοί. Πολλοί γνωστοί. Ήταν οι πολίτες αυτής της χώρας που έδωσαν την ζωή τους, ήταν οι πολίτες αυτού του κόσμου που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Και ξαφνικά κάποιοι τους χαρακτήρισαν άγνωστους. Από πού άγνωστοι;
|
Οπως λες και οπως ειπε και εκεινος ο δημοσιογραφος στο πρωινο του Μεγκα, που αν και τον παω τωρα τον ξεχναω, ο Στρατης πρεπει να ειναι, ΔΕΝ ειναι αγνωστοι.
Ειναι με ονοματεπωνυμο.
Αλλα οποιος εχει ονοματεπωνυμο εχει και δικαιωμα στην αποζημιωση, ή αλλιως και καλλιτερα στην ανταποδοση της προσφορας του στην πατριδα απο την πατριδα.
Ητοι φραγκα (αφου ο σεβασμος εχει χαθει).
Αντι να κανουνε μνημειο πεσοντων, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΟΙΩΘΟΥΝ οι οικογενειες τους για την θυσια τους, φτιαξαν πολυ ωραια και εξυμνα ενα μνημειο, αυτο του αγνωστου στρατιωτη, και μεσα σε αυτο θαβονται ολοι οι γνωστοι στρατιωτες που πεθαναν.
Αυτος ειναι ο αγνωστος στρατιωτης.
Τον ρολο που θελουν να εχει (που και καλα εχει τωρα) θα τον ειχε αν υπηρχε για καθε νεκρο στρατιωτη μνημειο με το ονομα του.Εστω και σε ομαδικο (μνημειο οχι ταφο) με αναγραμμενο πανω τα ονοματα ΚΑΙ ΣΥΝ αυτο να υπηρχε και αυτο του αγνωστου στρατιωτη.
Αλλα υπαρχει ΜΟΝΟ ο αγνωστος.
Οι γνωστοι περναν στην ληθη (και οι προσφατοι νεκροι ακομα πιο γρηγορα, ακομα πιο ''βιαια'').
Με αυτην την οπτικη, συμβολο το μνημειο του αγνωστου στρατιωτη, αλλα τι συμβολο...
Συμβολο... οικονομικης αναπτυξης οπως αυτη πραγματοπποιειται απο την μειωση των δημοσιων δαπανων... !!!!!
Καποιοι στρατιωτες-στρατιωτικοι κηδευονται δημοσιας δαπανης ξερετε νομιζω.
Αυτο που ισως δεν ξερετε ειναι οτι υπαρχει... κρατηση απο τον μισθο τους γι αυτην την δημοσια δαπανη....
Ασχετο αλλα το θυμηθηκα.
ΚΑλα εκαναν και το εκαψαν-εβαψαν.
Το ασχημο ειναι οτι αυτοι που το εκαναν ειναι (αυτολογοκρινομενο)
Το αλλο ασχημο ειναι, οτι νομιζουν οτι πανε σε παρελασεις και οχι σε πολεμο (γι αυτους που τα καινε) αποροια του χαρακτηρισμου που τους διακρινει.
Και μετα την... μαχη, κλαιγονται.
Μακαρι να καουνε ολα.
Γιατι η επαναγεννηση μεσα απο τις σταχτες ερχεται, απο τα ερειπια.
Και εμεις βρισκομαστε σε κωμα.
Ουτε γινομαστε καλα, ουτε πεθαινουμε να βρουμε την υγεια μας.
Σαφως και υπαρχει και αλλος δρομος, αλλα αυτος εχει την δικη του ιστορια και εμεις θελουμε να ξεχασουμε την δικη μας.
Οποτε ακροτητες.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
Τι είναι άραγε ποιο επικίνδυνο για την δημοκρατία και την ελευθερία του τόπου, ένα κουβούκλιο που κάποιοι έδωσαν το όνομα άγνωστος στρατιώτης λες και είναι κάτι απροσδιόριστο όλοι αυτοί που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία ή ένας φοιτητής που τσαλαπατάτε και μαζί με αυτόν ότι άλλο αντιπροσωπεύει;
|
Για την δημοκρατια αδιαφορω.
Αλλα για την ελευθερια του τοπου, σαφως και ενας φοιτητης που τσαλαπατειται ειναι πιο επικυδυνο.
ΔΕΙΞΕ μου εναν ΦΟΙΤΗΤΗ agaliarep (χρησιμοποιω το ονομα σου για ευκολια, μιας και θεωρω λιγοτερο πιθανο να παρεξηγηθεις) που τσαλαπατειθηκε.
Αν το βρεις κερδιζεις την κουρτινα δυο.
Γιατι εγω δεν ειδα κανεναν.
Ειδα εναν που εφαγε μια κλωτσα ξεγυρισμενη στο κεφαλι ενω ηταν πεσμενος κατω και πιθανον και ζαλισμενος ΑΛΛΑ ταμπελες νεον, με βελακια να τον δειχνουν και να γραφουν ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ειδα.
Οποτε που να ξερω ο ανθρωπος οτι ειναι φοιτητης;;;
Εσεις που το ξερετε;;
Αν θελει να να λεγεται φοιτητης να παει να φοιτησει το μη χαρακτηριζομενο.
Οχι να κρυβεται πισω απο μια ιδιοτητα που ΜΟΝΟ υποχρεωσεις φερει.
Τις καταληψεις δεν τις κανουνε οι... διωκτικες αρχες, αλλα οι φοιτητες.
Που στο διαολο φοιτουν για να εχουν αυτοι την ιδιοτητα, και πιο συγκεκριμενα που φοιτουν στην πορεια μεσα για να εχουν αυτην την ιδιοτητα δεν το ξκερω.
ουτοπιστης ρομαντικος δεν ειμαι για να δεχτω οτι θεωρουν ΟΛΗ την ζωη ενα πανεπιστημιο οπου εκει φοιτουν και μαθαινουν, οποτε φιλε μου, ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗ.
Για τοσο χασιμο μιλαμε.Για τοση εξαδεικευση.
Και πεφτουμε ολοι σε αυτην την λουμπα.
Φοιτητες δερνονται μας λενε.
Ε, χεστηκα.
Οταν αυτοι οι φοιτητες ειναι στην μεση του δρομου.
Καλα τους κανουν.Μαθηματα τους δινουν.
Αν ομως σταματησει αυτο του παραμυθι και οι παπαγαλισμοι του, και δουμε-πουμε τα πραγματα χωρις παρωπιδες, τα πραγματα θα ειναι αλλιως.
Και το χεσιμο θα σταματησει.
Επικυνδυνο για την ελευθερια του τοπου ειναι οταν ΠΟΛΙΤΕΣ τσαλαπατουνται.
Και οχι οταν αυτοι οι πολιτες ονομαζονται εν μεσο του δρομου... φοιτητες.
Ε, εγω που δεν ειμαι φοιτητης δεν κινδυνευω δηλαδη;
Και οταν αυτοι οι φοιτητες παψουν να ειναι τετοιοι, θα αλλαξουν και μυαλα;;
Ακου φοιτητες....