Άγιος Ανδριανός-το μυστήριο της οπής (Μιχάλης)

Σχολιασμός της αποστολής που μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.explorers.gr/show.php?action=m&id=35
Είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις και διευκρινήσεις. Πρόσφατα ενημερώθηκα πως υπάρχει άλλο ένα τέτοιο εκκλησάκι στην Αρκαδία. Όποιος γνωρίζει περισσότερα, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.
Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης του Ναυπλίου δεσπόζουν δύο λόφοι.
Ο ένας ξερός, ο άλλος, πνιγμένος στη βλάστηση, είναι ο προορισμός μου εκείνη τη βροχερή ημέρα του Οκτώβρη. Πάνε χρόνια από τότε που φήμες είχαν φτάσει στα αυτιά μου για το ησυχαστήριο του Αγίου Ανδριανού που βρίσκεται στον κατάφυτο λόφο του μικρού χωριού Νέου Ροινού (Κατσίγκρι) Ναυπλίας, ένα πανέμορφο εκκλησάκι που στο τέμπλο του, μια οπή κάτω από την εικόνα της Παναγίας θεωρείται από τους πιστούς πως αποτελεί ένα από τα πολλά θαύματα της χριστιανοσύνης.[...]
Κριτήριο για τη διάβασή του αυτή δεν είναι ούτε η κοινωνική - οικονομική του κατάσταση, ούτε οι σωματικές του διαστάσεις αλλά μόνο η πίστη...
Κατ'αρχάς χαίρομαι Μιχάλη για την πρώτη σου παρουσίαση αποστολής στην Πυθέας που είναι εξαίρετη, ανάλογη με τα πολλά άρθρα που συνεχώς γράφεις.
Αν και ανέκαθεν η γνώμη ήταν(και είναι) αντίθετη με το δόγμα του Χριστιανισμού ως προς τη δοκιμασία του ανθρώπου και όλων των έμβιων όντων στην παρούσα ζωή, νομίζω ότι τέτοια μικρά μυστικά όπως αυτό που παρουσιάζεις πάντοτε θα με βάζουνε σε σκέψεις για να κοιτάζω και άλλες περιοχές που έως τώρα αγνοούσα, ή ήθελα να αγνοώ.
Η Αργολίδα που ζεις και πραγματοποίησες την αποστολή σου, όπως είμαι βέβαιος ότι θα ξέρεις κρύβει άπειρους υπέροχους χώρους που ενδιαφέρουν άμεσα την Πυθέας. Ένας από αυτούς είναι και το κάστρο του Άργους που πολύ σύντομα σκοπεύω να επισκεφτώ. Οπότε αν δε βρεθούμε από κοντά για κάποια αποστολή, καθώς γνωρίζω ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, ελπίζω να δω σύντομα μια άλλη παρουσίαση σου που θα σχετίζεται με τον υπέροχο νομό σου.
Φιλικά,
Μίλτος
Αν και ανέκαθεν η γνώμη ήταν(και είναι) αντίθετη με το δόγμα του Χριστιανισμού ως προς τη δοκιμασία του ανθρώπου και όλων των έμβιων όντων στην παρούσα ζωή, νομίζω ότι τέτοια μικρά μυστικά όπως αυτό που παρουσιάζεις πάντοτε θα με βάζουνε σε σκέψεις για να κοιτάζω και άλλες περιοχές που έως τώρα αγνοούσα, ή ήθελα να αγνοώ.
Η Αργολίδα που ζεις και πραγματοποίησες την αποστολή σου, όπως είμαι βέβαιος ότι θα ξέρεις κρύβει άπειρους υπέροχους χώρους που ενδιαφέρουν άμεσα την Πυθέας. Ένας από αυτούς είναι και το κάστρο του Άργους που πολύ σύντομα σκοπεύω να επισκεφτώ. Οπότε αν δε βρεθούμε από κοντά για κάποια αποστολή, καθώς γνωρίζω ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, ελπίζω να δω σύντομα μια άλλη παρουσίαση σου που θα σχετίζεται με τον υπέροχο νομό σου.
Φιλικά,
Μίλτος
Μίλτο, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν ξέρω αν είναι ο χριστιανισμός εκείνος που μιλάει για τη δοκιμασία των ανθρώπων ή οι ίδιοι οι άνθρωποι, εντούτοις στην αποστολή, χωρίς να παίρνω θέση για το εάν η οπή κρύβει κάποιο θαύμα ή όχι, υιοθετώ περισσότερο το συμβολισμό της, όπως μπορείς να διαβάσεις και στο κείμενο. Και είναι γνωστή η σημασία του συμβολισμού στην ανθρώπινη ιστορία.
Η πρώτη και παρθενική μου αποστολή στην Πυθέας υπήρξε όνειρο που υποκινήθηκε ουσιαστικά από τις εξαίρετες αποστολές που έχουν παρουσιαστεί εκεί, τόσο από εσένα όσο και από άλλους και αναμένεται και συνέχεια, καθώς έχω ήδη καταθέσει άλλες δύο αποστολές και μία ακόμα που βρίσκεται στα σκαριά.
Το κάστρο της πόλης μου έχει ιδιαίτερο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον και με χαρά θα δεχτώ να σε ξεναγήσω εκεί όποτε το επιθυμήσεις.
Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσω εδώ και μερικές ακόμα φωτογραφίες από τον Άγιο Ανδριανό, που ελπίζω, λόγω του καλύτερου εξοπλισμού, να είναι ευκρινέστερες.
Η πρώτη και παρθενική μου αποστολή στην Πυθέας υπήρξε όνειρο που υποκινήθηκε ουσιαστικά από τις εξαίρετες αποστολές που έχουν παρουσιαστεί εκεί, τόσο από εσένα όσο και από άλλους και αναμένεται και συνέχεια, καθώς έχω ήδη καταθέσει άλλες δύο αποστολές και μία ακόμα που βρίσκεται στα σκαριά.
Το κάστρο της πόλης μου έχει ιδιαίτερο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον και με χαρά θα δεχτώ να σε ξεναγήσω εκεί όποτε το επιθυμήσεις.
Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσω εδώ και μερικές ακόμα φωτογραφίες από τον Άγιο Ανδριανό, που ελπίζω, λόγω του καλύτερου εξοπλισμού, να είναι ευκρινέστερες.
Καλησπέρα
Μιχάλη πολύ ενδιαφέρουσα η αποστολή σου στον Αγιο Ανδριανό....
Πάντα τέτοια και καλή δύναμη σου ευχομαι για να συνεχίσεις να μας ταξιδεύεις μέσα απο τις περιηγήσεις σου στην Αγνωστη Αργολίδα...
Θανάσης
Μιχάλη πολύ ενδιαφέρουσα η αποστολή σου στον Αγιο Ανδριανό....
Πάντα τέτοια και καλή δύναμη σου ευχομαι για να συνεχίσεις να μας ταξιδεύεις μέσα απο τις περιηγήσεις σου στην Αγνωστη Αργολίδα...
Θανάσης
Ελπίζω να κάνεις πολλά ταξίδια και να προσφέρεις πολλές, πολλές φώτο για μέρη που οι υπόλοιποι μπορεί να μην πάμε ποτέ.
Καλή δύναμη και πίστη στον εαυτό σου.

Μιχάλη μου, πραγματικά την περίμενα πώς και πώς αυτή την αποστολή σου, ειδικά τις φωτογραφίες με την οπή! Με είχες ενημερώσει εδώ και καιρό για την ύπαρξή της και επιτέλους ανέβηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες (διαστάσεις τρύπας, φωτογραφίες αλλά και μαρτυρία προσωπική).
Δε σου κρύβω πως (αν και γέλασα λίγο) παραξενεύτηκα που "κόλλησες" για λίγα λεπτά τη δεύτερη φορά που πέρασες μέσα από το άνοιγμα. Είναι κάτι που αν υποθέσουμε πως ωφείλεται σε καθαρά κλειστοφοβικούς λόγους δεν μπορεί να εξηγήσει τα πάντα. Διότι είναι λογικό να φοβάται κάποιος μήπως και σφηνώσει, αλλά να κολλάει ένα λεπτός και να περνάει ο Godzilla δε μου "πάει".
Τι άραγε να συμβαίνει εκεί πέρα;;; 
Συγχαρητήρια για την αποστολή, anyway!
Δε σου κρύβω πως (αν και γέλασα λίγο) παραξενεύτηκα που "κόλλησες" για λίγα λεπτά τη δεύτερη φορά που πέρασες μέσα από το άνοιγμα. Είναι κάτι που αν υποθέσουμε πως ωφείλεται σε καθαρά κλειστοφοβικούς λόγους δεν μπορεί να εξηγήσει τα πάντα. Διότι είναι λογικό να φοβάται κάποιος μήπως και σφηνώσει, αλλά να κολλάει ένα λεπτός και να περνάει ο Godzilla δε μου "πάει".
Τι άραγε να συμβαίνει εκεί πέρα;;; 
Συγχαρητήρια για την αποστολή, anyway!

Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Δε σου κρύβω πως (αν και γέλασα λίγο) παραξενεύτηκα που "κόλλησες" για λίγα λεπτά τη δεύτερη φορά που πέρασες μέσα από το άνοιγμα. Είναι κάτι που αν υποθέσουμε πως ωφείλεται σε καθαρά κλειστοφοβικούς λόγους δεν μπορεί να εξηγήσει τα πάντα. Διότι είναι λογικό να φοβάται κάποιος μήπως και σφηνώσει, αλλά να κολλάει ένα λεπτός και να περνάει ο Godzilla δε μου "πάει". Τι άραγε να συμβαίνει εκεί πέρα;;; ![]() |
Ξέρεις, Αντωνία μου, όλες αυτές οι εμπειρίες έχουν μέσα τους αναγκαστικά τον προσωπικό παράγοντα, που ενδεχομένως να αλλοιώνει την αίσθηση της πραγματικότητας. Δεν πήγα εκεί προιδεασμένος πως πρόκειται περί θαύματος. Περισσότερο πήγα για να μελετήσω ένα ιστορικό μνημείο (γιατί και οι ναοί ιστορικά μνημεία είναι) και να ρίξω μια ματιά στο "περίεργο" που συμβαίνει εκεί. Έχω πάει πολλές φορές, γιατί ο χώρος έχει έντονα θετική ενέργεια και μου αρέσουν πολύ οι παμπάλαιες αγιογραφίες που έχει ο ναός. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να είναι έτοιμες και μερικές ακόμα φωτογραφίες που έχω τραβήξει, ώστε να τις παρουσιάσω και αυτές στην Κοινότητα.
Ευχαριστίες σε όλους για τα καλά σας λόγια...
Μιχάλη πολύ ωραίο και κατατοπιστικό το άρθρο για την πρώτη σου αποστολή, εύγε
Θυμάμαι που συζητούσαμε για το συγκεκριμένο ναό και την οπή και τώρα που είδα και τις φωτό ,όντως μιλάμε για ένα περίεργο αν μη τι άλλο γεγονός.
Το ότι φράκαρες σε μία από τις προσπάθειές σου μονάχα για λίγο, καλό ήταν
. Το κακό θα ταν να σε ψάχναμε ακόμη
.
Και πάλι συγχαρητήρια
Θυμάμαι που συζητούσαμε για το συγκεκριμένο ναό και την οπή και τώρα που είδα και τις φωτό ,όντως μιλάμε για ένα περίεργο αν μη τι άλλο γεγονός.
Το ότι φράκαρες σε μία από τις προσπάθειές σου μονάχα για λίγο, καλό ήταν
. Το κακό θα ταν να σε ψάχναμε ακόμη
.Και πάλι συγχαρητήρια

Επειδή είναι αρκετά δύσκολο να ανέβουν φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους στο φόρουμ, σας παραθέτω αυτές τις δύο, που είναι καλύτερης ποιότητας. Είναι μια φωτογραφία από τον Παράδεισο και άλλη μία από την Κόλαση. Προσέξτε τις μορφές των κόκκινων Αγγέλων που στέκουν κοντά στο σημείο όπου στο ζυγό της Δικαιοσύνης γίνεται το ζύγισμα των ψυχών και κάνετε τον παραλληλισμό με τους "Κόκκινους" των ιστοριών της πολυσυγγραφίας...