ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Παιδιά Indigo : H αύρα της επανάστασης!

Παιδιά Indigo : H αύρα της επανάστασης!

beetlejuice100 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
2007-02-27 18:49
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Christin
Θα συμφωνήσω με τον κύριο Νομικό, εφ'όσον συζητάτε το φαινόμενο INDIGO καλό θα ήταν να ανοίξετε και μια κουβέντα με κάποιο τέτοιο άτομο...

Που είναι ένα τέτοιο άτομο, φίλη μου; Έχεις να μας προτείνεις κάποιο; Αν μη τι άλλο, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να συζητούσαμε μαζί του/της...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από melian
Θα μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και ίσως να εκφράζω και κάποιους άλλους εδώ μέσα. Προσωπικά δεν πιστεύω στην ύπαρξη των παιδιών indigo. Αναγνωρίζω ότι μπορεί να έχεις κάποιες δυνατότητες που να σε κάνουν να αισθάνεσαι διαφορετική από όλους εμάς, τους μη indigo, αλλά γιατί να πρέπει να σου δώσουμε το όνομα indigo; Και συγνώμη κιόλας αλλά απορώ με την ευκολία που παρατήρησα ότι έχεις να θέλεις να κατηγοριοποιήσεις τον εαυτό σου, να του βάλεις μια ταμπέλα. Καταλαβαίνω ότι ίσως να θέλεις με αυτό το τρόπο να δώσεις μια απάντηση στον εαυτό σου αλλά κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος που μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τις καταστάσεις και με βάση το ερωτηματολόγιο όλοι μπορούμε να αρχίσουμε να δηλώνουμε ότι είμαστε indigo.

Τα λέω αυτά εντελώς φιλικά με καμία δόση κριτικής. Απλά είναι κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν. Και ίσως αυτοί να είναι κάποιοι από τους λόγους που δε σε βομβαρδίσαμε με ερωτήσεις.

Δεν πιστεύεις στα indigo, δικαίωμα σου! Ομως δεν δικαιολογώ το γεγονός να μιλάς για εμενα απ τη στιγμη που δεν γνωριζόμαστε!Καλύτερα λοιπον να μην κριτικαρεις, εγω δεν νομιζω να εκανα κατι τετοιο σε εσενα... Και επισης ξέρω καλύτερα απο εσενα ποια είμαι.. Όσο για τις δυνατοτητες που λες πως εχώ, ναι τις εχω, ομως αυτό δεν με κάνει να νιώθω ούτε ξεχωριστή ούτε ανώτερη..Είναι κάτι το φυσιολογικό...Κι εγώ κάπου υστερώ..Κι εσύ μπορείς να κάνεις κάτι το οποίο εγώ να μην μπορώ να κάνω.. Τώρα για το όνομα indigo που λες τι να κάνω, αυτό το όνομα έχουν δώσει σε τέτοια άτομα εγώ δεν μπορώ να το αλλάξω.. Όσο για αυτό που λες πως θέλω να κατηγοριοποιήσω τον εαυτό μου και να του βάλω μια ταμπέλα ισχύει αυτό που είπα πριν, δεν αισθάνομαι ανώτερη, δεν υποβιβάζω κανέναν.. Το άλλο που έιπες οτι θέλω να δώσω απαντήσεις στον εαυτό μου, να ξέρεις πως ερωτήματα δεν έχω..Γνωρίζω.. Και τέλος που είπες οτι με βάση το ερωτηματολόγια όλοι μπορούμε να πούμε πως είμαστε indigo...Προσωπικά, δεν βασίστηκα εκεί...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Darkoverlordoftheabyss
Ναι ίσως να μην ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσω την άποψή μου άλλα θέλω να ξέρεις όχι μονό εσύ άλλα και τα άτομα που γράφουν στο φόρουμ ότι με το να καλείς άτομα τα οποία έχουν κάποια ιδιαίτερά χαρακτηριστικά δεν κερδίζεις τίποτα η να λες ότι και εσύ είσαι ένα από αυτά ,πρώτον γιατί κάνεις δεν θα σε πιστέψει για το λόγο ότι μπορεί άπλα να θέλεις να σπάσεις πλάκα με αυτά τα άτομα , τα οποία άτομα αυτά συνήθως πιστεύουν ότι όντως έχουν τέτοια χαρίσματά είναι πολλές φορές ευαίσθητα και δεν θέλουν να πληγώνονται κάτι που σαφώς δεν θέλεις και εσύ φαντάζομαι, άλλα και γιατί είναι πολύ καχύποπτα πχ. αν εγώ για παράδειγμά ήμουν indigo kid δεν θα επικοινώνησα μαζί σου γιατί δεν ξέρω τι σκοπούς έχεις μπορεί να θες να δημιουργήσεις μια δήθεν cult κοινότητά από τέτοια άτομα για εξυπηρετείς έτσι τους σκοπούς σου ,μπορεί λέμε τώρα να είσαι κάποιο ψυχικά διεστραμμένο άτομο το οποίο ψάχνει τέτοια άτομα για να τους κάνει κακό νομίζοντας ότι αυτά τα άτομα είναι απειλή λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Το γεγονός ότι η elise θέλησε να απικοινωνήσει με άτομα της ίδιας σκέψης προσωπικά το θεωρώ πολυ φυσιολογικο, καθώς όπως όλοι βλέπετε δεν υπάρχει κατανόηση απο μη indigo άτομα... Αν ήσουν indigo kid όπως λες θα επικοινωνούσες μαζί της καθώς η τόσοι δυσπιστία των υπολοίπων και η τόση τους καχυποψία δεν θα σε άφηνε να εκφράσεις πράγματα που δεν θα μπορούσες να κρατήσεις μέσα σου..Θα έτρεχες κιόλας μη σου πω βλέποντας πως υπάρχει ένα άτομο που θα σε καταλάβει και θα σε στηρίξει! Όπως είπες τα indigo πληγώνονται εύκολα, νομίζεις πως με όλα αυτά που έχεις γράψει δεν την πλήγωσες καθόλου? Ισα ίσα όλοι θα έπρεπε να σεβαστούμε το γεγονός πως η elise είναι εδώ και μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Φιλικά
Σκοπός μου φυσικά και δεν ήταν να πληγώσω κανέναν απλά νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη μου όπως και όλοι εδώ μέσα. Η γνώμη μου , σωστή ή λάθος , είναι αυτή. Αν κάποιος θέλει να μας μιλήσει για τον εαυτό του και επιμένει να τον πάρουμε στα σοβαρά τότε θα πρέπει να γίνει και πιο συγκεκριμένος. Δηλώσεις του τύπου "είμαι indigo και πιστέψτε με" δεν είναι και ότι καλύτερο. Δηλαδή αν σου πω εγώ ότι είμαι από τον Πλανήτη Άρη θα με πιστέψεις έτσι εύκολα;

Και κάτι τελευταίο τι θα πει "είναι άτομα υπερευαίσθητα"; Και εγώ μπορεί να είμαι που δε δηλώνω indigo. Έλεος βρε παιδιά!

Δε σκοπεύω όμως να συνεχίσω να συμμετέχω στο παρόν θέμα μιας και βλέπω ότι η συζήτηση παίρνει μια πολύ λάθος τροπή και υποψιάζομαι ότι θα οδηγηθούμε σε λάθος δρόμους. Άλλωστε η κατηγορία του θέματος δεν είναι οι Προσωπικές Εμπειρίες όπως σωστά σημειώθηκε από τον Beetlejuice.
Αγαπητοι φίλοι,
τωρα που σας εχω περιγράψει στα προηγουμενα μυνηματα, με το τι ασχολούμαι, θα προχωρήσω να σας πω τηνάποψη μου για τα άτομα Indigo. Σιγουρα η υπαρξη τετοιων ατόμων ειναι δύσκολο να γίνει κατανοητη και πιστευτή. Οταν μάλιστα αναγνωριζεται δυσκολα και βασίζεται σε υποκειμενικες απαντησεις σε ερωτηματολόγιο, αντε βρες τους. Ασ σκεφτουμε όμως το γιατι έχει υποβληθει το "περίεργο" ερωτηματολόγιο στους νεους φοιτητες του 2001, οταν μαλιστα έγινε υπο την αιγίδα του κράτους και σε άλλες εκτος Έλλάδας χωρες. (Υπαρχει στο site για όσους δεν το έχουν δει). Κατ αρχην αυτό το ερωτηματολόγιο άφου έψαχνε (ισως) παιδια Indigo και σε αλλες χωρες, μαλλον αποδυναμώνει την θεωρια περί Ελλήνων θεων ή ημιθέων... Ας σκεφτουμε το οτι , αν ειναι αλήθεια η υπαρξη ανθρώπων που σαν σκοπο έχουν την στροφή του ανθρωπινου γένους από τον δρόμο που εχει πάρει σημερα και που ίσως (μακάρι) πολλοί συμφωνείτε πως δεν ειναι και ο καλυτερος, πιθανως να θιγει πολλα συμφέροντα. Η επικράτηση στην καθημερινότητα, των απαταιώνων, της αρπαχτης, του ωχαδερφισμου, των κλεφτων, του μισους, του πολέμου, της μόλυνσης και καταστροφής του περιβάλλοντος, η σταδιακή μειωση από την ζωη μας της αγάπης για τον δίπλα μας, το παιδί μας, τον σύντροφό μας, της φύσης, των ζωων, της αγαπης για τη ζωή, της αναγκης για προσφορά στον διπλανο μας, σ' αυτον που εχει ανάγκη, και οτι άλλο μας οδηγεί στην άνοδο του πνευματος και της ψυχής μας, ισως πρέπει να σταματήσει. Αν αυτό έχουν ερθει να κάνουν τα άτομα Indigo, τοτε δεν νομίζω να ειναι καλοδεχτα από τις πάσης φύσεως κυβερνησεις... Ισως να θελουν να τους ελέγξουν πρός όφελός τους. Μακάρι να το κάνουν από ενδιαφέρον για αυτα τα άτομα, για να τα βοηθησουν στην (πιθανη) αποστολή τους, αλλά αμφιβάλλω. Ελπιζω πως αν κάποιοι απο εσας ανηκετε σε αυτη την κατηγορία (εφ΄οσον πάντα υπαρχει ) να συνεχίσετε απτόητοι το εργο σας. Οποιοι νομιζουν πως μπορουν να βοηθησουν στην ερευνα μου, για αντικειμενικά κριτηρια αναγνωρισης ατομων Indigo, μεσω της βιοηλεκτρογραφίας, ας μου στείλουν e-mail, για να μην απασχολούμε το φορουμ. Επ ευκαιρία το Σαββατο 3 Μαρτιου θα εχω την ευκαιρία να πω τις απόψεις μου για το θεμα, στην εκπομπη του Κωστα Χαρδαβελλα, στις 12 τα μεσάνυχτα, που διναι συνεχει στο θεμα, και ειχα την τιμη να προσκληθω στους ομιλητές... Να ειστε όλοι καλά....
Παράθεση:
Θα μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και ίσως να εκφράζω και κάποιους άλλους εδώ μέσα. Προσωπικά δεν πιστεύω στην ύπαρξη των παιδιών indigo. Αναγνωρίζω ότι μπορεί να έχεις κάποιες δυνατότητες που να σε κάνουν να αισθάνεσαι διαφορετική από όλους εμάς, τους μη indigo, αλλά γιατί να πρέπει να σου δώσουμε το όνομα indigo; Και συγνώμη κιόλας αλλά απορώ με την ευκολία που παρατήρησα ότι έχεις να θέλεις να κατηγοριοποιήσεις τον εαυτό σου, να του βάλεις μια ταμπέλα. Καταλαβαίνω ότι ίσως να θέλεις με αυτό το τρόπο να δώσεις μια απάντηση στον εαυτό σου αλλά κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος που μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τις καταστάσεις και με βάση το ερωτηματολόγιο όλοι μπορούμε να αρχίσουμε να δηλώνουμε ότι είμαστε indigo.

Τα λέω αυτά εντελώς φιλικά με καμία δόση κριτικής. Απλά είναι κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν. Και ίσως αυτοί να είναι κάποιοι από τους λόγους που δε σε βομβαρδίσαμε με ερωτήσεις.

Αγαπητή φίλη melian, θα διαφωνήσω στη λογική σου απαντώντας με έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως δέν είμαι ένα απο τα άτομα που ονομάζονται "indigo", παρ'όλα αυτά όμως πιστεύω πως υπάρχουν. Πιστεύω ακόμη, πως indigo ονομάστηκε μια, ας το πούμε "ομάδα" ανθρώπων, η οποία έχει κάποιες διαφορετικές ιδιότητες από την πλειοψηφία, όμως δέν σταματάει να είναι και αυτή αρκετά μεγάλη σε αριθμό. Η christin πιθανόν να έχει κάποιες απο αυτές τις διαφορετικές ιδιότητες, τις οποίες αν έλεγε σε κάποιον απο την κοινή πλειοψηφία, θα την αποκαλούσε σίγουρα τρελή, όπως για παράδειγμα η διαίσθηση ή η τηλεπάθεια. Και ίσως και γι'αυτόν τον λόγο να κατέφυγε και στο συγκεκριμένο Forum. Δηλαδή για κατανόηση και συμπόνια. Indigo ονομάστηκαν τα άτομα με αυτές, και όχι μόνο, τις ιδιότητες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η υπερευαισθησία. και πρέπει όλοι ανεξαρτήτως να τη σεβαστούμε,όποια και αν είναι η άποψή μας πάνω σε αυτό το θέμα.
Παράθεση:
Σκοπός μου φυσικά και δεν ήταν να πληγώσω κανέναν απλά νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη μου όπως και όλοι εδώ μέσα. Η γνώμη μου , σωστή ή λάθος , είναι αυτή. Αν κάποιος θέλει να μας μιλήσει για τον εαυτό του και επιμένει να τον πάρουμε στα σοβαρά τότε θα πρέπει να γίνει και πιο συγκεκριμένος. Δηλώσεις του τύπου "είμαι indigo και πιστέψτε με" δεν είναι και ότι καλύτερο. Δηλαδή αν σου πω εγώ ότι είμαι από τον Πλανήτη Άρη θα με πιστέψεις έτσι εύκολα;

Και κάτι τελευταίο τι θα πει "είναι άτομα υπερευαίσθητα"; Και εγώ μπορεί να είμαι που δε δηλώνω indigo. Έλεος βρε παιδιά!

Δε σκοπεύω όμως να συνεχίσω να συμμετέχω στο παρόν θέμα μιας και βλέπω ότι η συζήτηση παίρνει μια πολύ λάθος τροπή και υποψιάζομαι ότι θα οδηγηθούμε σε λάθος δρόμους. Άλλωστε η κατηγορία του θέματος δεν είναι οι Προσωπικές Εμπειρίες όπως σωστά σημειώθηκε από τον Beetlejuice.
Σαφώς και είναι δικαίωμα σου να εκφέρεις τη γνώμη σου, ο καθένας έχει την δική του άποψη, δεν νομίζω κάποιος απο εδώ να είπε είμαι indigo και πιστεψτε με...Εκτός αν κάποιος το είπε και δεν το πρόσεξα! Απλά εφόσον υπήρχαν ερωτήσεις και υπάρχουν άτομα που μπορούν να τις απαντήσουν θα ήταν πολύ καλό αν γινόταν πιστεύω..
2007-02-28 14:47
Σ' ευχαριστω για την υποστηριξη Christin. Για μενα το θεμα εχει κλεισει. Παρολ' αυτα θα πω το εξης: Πρωτα απ' ολα δεν ηρθα εδω για να προσυλητησω κανεναν στη θεωρια των Indigo. ποτε δε μ'αρεσαν οι ταμπελες και στην τελικη αναλυση ο ορος Indigo αυτο ειναι. Απλα τον χρησημοποιησα χαριν συννενοησης.

Σκοπος μου δεν ηταν να περιγραψω προσωπικες μου εμπειριες, απλα ηθελα να επικοινωνησω με αλλα ατομα που νιωθουν σαν και εμενα. Χαιρομαι πολυ που βρηκα τουλαχιστον ενα και μονο γι' αυτο, θεωρω οτι αξιζε τον κοπο. Ομως αυτο που προσπαθησα να εξηγησω και δεν ξερω αν εγινε κατανοητο(περα απο την Christin) ειναι οτι ακομα και αν ειχα ερθει εδω προκειμενω να μοιραστω εμπειριες μου, παλι δεν θα παρεκτρεπα το θεμα αλλα αν μη τι αλλο, οσοι πραγματικα ενδιαφερονται για το φαινομενο Indigo, θα περιμενα να με ρωτουσαν συγκεκριμενες ερωτησεις που πολυ πιθανον να εδιναν μια πολυ ενδιαφερουσα τροπη στην συζητηση.

Tελοσπαντων, οπως προανεφερα το θεμα για μενα εχει κλεισει και γι αυτο σταματησα να συζητω επ' αυτου. Ελπιζω να συνεχιστει η συζητηση πιο εποικοδομητικα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Christin
Δεν πιστεύεις στα indigo, δικαίωμα σου! Ομως δεν δικαιολογώ το γεγονός να μιλάς για εμενα απ τη στιγμη που δεν γνωριζόμαστε!Καλύτερα λοιπον να μην κριτικαρεις, εγω δεν νομιζω να εκανα κατι τετοιο σε εσενα... Και επισης ξέρω καλύτερα απο εσενα ποια είμαι.. Όσο για τις δυνατοτητες που λες πως εχώ, ναι τις εχω,

Παιδιά, έχουμε πει πολλές φορές πως ο καθένας που δημοσιεύει μια προσωπική άποψη, κρίνεται από τους υπόλοιπους βάση αυτής και είναι δικαίωμα του καθενός να δυσπιστεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλείστε από αυτό και δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο θα πρέπει να δεχόμαστε ή να συμφωνούμε με οτιδήποτε ισχυρίζεται ο καθένας εδώ μέσα.
Αν θεωρείς πως είσαι Indigo, είναι δικαίωμά σου, αλλά είναι δικαίωμα όλων μας να αμφισβητούμε και να αναρωτιόμαστε για αυτό το φαινόμενο και επειδή πρέπει όλα αυτά κάποια στιγμή να γίνουν αντικείμενο έρευνας, όπου αυτή και αν οδηγήσει, είναι υποχρέωσή μας να ρωτάμε κάποια πράγματα ένα άτομο που θεωρεί πως ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μήπως και καταφέρουμε να σχηματίσουμε μια όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενική ή πολύπλευρη άποψη.
Στους σκεπτικιστές για αυτό το φαινόμενο ανήκω και εγώ που, όπως και να το κάνουμε, έχω μια εμπειρία από μεταφυσικά φαινόμενα, χωρίς να θεωρώ εαυτόν ειδικό επί του φαινομένου Indigo. Η μικρή μου μελέτη και οι γνώσεις που έχω αποκτήσει από την επιστήμη μου, με κάνουν να θεωρώ πως όλα αυτά τα "συμπτώματα" ερμηνεύονται με βάση την ψυχολογία και, ειλικρινά και χωρίς δόση κριτικής, θεωρώ πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέραν αυτού. Είμαι, όμως, ανοιχτός στο διάλογο και περιμένω την παράθεση απόψεων που ίσως και να μου αποδείξουν πως έχω άδικο. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, ευχαρίστως να παραδεχτώ πως δεν είχα δίκιο.
Καλησπέρα, είμαι καινούργια εδώ και θέλω να πω τη γνώμη μου μιάς και έχω κάνει τα τέστ και έχει δείξει πως είμαι ένα απο αυτά τα παιδιά...θα ήθελα να πώ πως δεν οφείλεται σε κάτι ψυχολογικό η γενικότερα ψυχολογία... Μπορώ να πώ πως μετά απο το τέστ και αφού διάβασα όλες τις λεπτομέροιες για τα παιδιά indigo μου λύθηκαν πολλές απορίες που είχα στη ζωή μου και δεν ήξερα η δεν καταλάβενα γιατί συμβεναν σε μένα και όχι στους άλλους...Ένα απλό παράδηγμα είναι τα όνειρα λένε πως αυτά τα΄παιδιά δεν μαντεύουν το μέλλον αλλά ξέρουν το μέλλον γιατι λοιπόν εγώ αφου είμαι σαν όλατα παιδιά έννοιοθα η πολλές φορές έβλεπα τι θα γίνει και πάντα γινόταν ? Λένε επείσεις ότι αυτά τα παιδιά έχουν ζείσει πολλές φορές σε αυτόν τον πλανήτη και είναι τα παιδιά που έχουν επιλέξει να ξαναζήσουν εδώ ακόμα πως ξέρουν πράγματα χωρίς να τα έχουν διδαχτεί γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο επειδή έχουν ξαναζήσει εδώ...Γιατί λοιπόν εγώ απο μικρή ήξερα πολλά ιατρικά και γενικα πολλές αντιδράσεις απο το σώμα κάποιου η την ψυχολογία του η γενικότερα όπως μια φορά που άκουσα ειδήσεις και κάτι έλεγαν για την υγεία του ανθρώπου και γύρησα και είπα "για νέο μας το λένε ? " και γύρησαν όλοι και με κοίταξαν και μου λένε "εσύ που το ξέρεις ?" λέω "μα είναι λογικό" τα ήξερα χωρίς να τα έχω ακούσει πουθενά και γιατί λοιπόν σε μένα να φένονται πολλά πραγματα λογικά και φυσιολογικά και στα παιδιά που είναι "όπως εμένα" να μην τα έχουν καν σκευτεί ? Γιατί λοιπόν εγώ καθώς είμαι ξυπνια και καθώς δεν σκεύτομαι τίποτα να μου πετάγονται εικόνες οι οποίες δεν είναι καν απο αυτήν την ζωή που ζω δεν είναι κάν εικόνες απο αυτό το έτος που ζούμε να μου πετάγονται λες και τις έχω ζήσει και απλά το υποσινιδητό μου, μου τις πετάει έτσι λες και θυμάμαι μια ζωή που δεν έχω ζήσει καν...και για να μην σκευτούν κάποιοι ότι πολλές ταινίες βλέπω πάνω σε αυτό που είπα θα σας πληροφορήσω ότιδε βλέπω τηλεώραση διότι δείχνει μόνο βία πλέον...και να λύσαμε άλλο ένα που λέγετε για τα indigo ότι όταν βλέπουν βία κλείνουν τα μάτια ή γυρνάνε το κεφάλι τους αλλού...Ναι, όλα αυτά ακούγονται τρελά αλλά σας διαβεβαιώ ότι έχω πάει σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους επείδή πριν την ανακάληψη indigo στην ελλάδα γιατι σε άλλες χώρες είδη αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά με άλλες μεθόδους μιας και δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις μεθόδους που προσαρμόζονται τα άλλα παιδια...πριν απο αυτό λοιπόν νόμιζα πως είχα αρχήσει να τρελαίνομαι με όλα αυτά τα ανεξήγητα που έννιωθα η έβλεπα γι'αυτο κατέφυγα σε ψυχολόγους και τα λοιπά αυτοί δεν είχαν πεί τίποτα άλλο παρά μόνο " απλά είναι διαφορετική δεν έχει τίποτα το ανυσηχητικό.." Ακόμα εάν ο όρος indigo λένε ότι απλά είναι κάτι σχετικά με την ψυχολογία ...
Λέγετε πώς τα παιδία αυτά έχουν πολλά χαρίσματα τα οποία ούτε τα ίδια δεν γνωρίζουν πολλές φορές και γι'αυτό σε άλλες χώρες αυτά τα παιδιά διδάσκονται να ελέγχουν τα χαρισματά τους όταν λέω ελεγχουν εννοώ πως απλά αυτά τα παιδιά περνάνε καταστάσεις που οι υπόλοιποι δεν τις περνάνε ως αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι τους συμβαίνε γι'αυτό λοιπόν διδάσκονται...Λοιπόν λέγετε πως ένα τέτοιο παιδί η μητέρα τoυ είχε καρκίνο μόλις είχε γυρήσει απο τον γιατρό και πήγε να βρεί το παιδί της που ήταν με τον παπού του΄..όταν λοιπόν αυτό το παιδί είδε τη μαμά του έτρεξε και της έπιασε το στήθoς...ο παππούς του βλέποντας αυτό του είπε : "ντροπή κακό "
αλλά η μητέρα του απάντησε : " άστον απλά ξέρει ότι έχω καρκίνο " μετά απο αυτό η μητέρα του όταν ξαναπήγε για εξετάσεις δεν είχε τίποτα ο καρκίνος είχε εξαφανιστεί .. δεν νομίζω πως και αυτό μπορεί να εξιγηθεί με την ψυχολογία ... αυτά ήθελα να πώ και άλλα πολλά αλλά θα περιοριστώ σε αυτά.
καλα εννοειται και συμφωνω με αυτα που λεει η melian..παιδια indigo και ξεindigo. τι ειναι αυτα?πως πιστευετε τοσο ευκολα σε τετοια πραγματα?δεν ξερω συγνωμη που μιλαω ετσι αλλα μου φαινονται παραλογα ολα αυτα..και λεω συγνωμη γιατι ο καθενας μπορει να πιστευει οπου θελει και εγω μαλλον μιλαω αποτομα.τεσπα!ηθελα να το πω..
2007-03-02 18:21
Αυτό που δεν έχετε καταλάβει πολλοί απο εδώ είναι το ότι τα παιδιά indigo είναι μια κατηγορία ανθρώπων με χαρίσματα...όπως υπάρχουν και οι κατηγορίες φτωχός πλούσιος και τα λοιπά δεν παύουν να είναι ανθρώποι απλά είναι διαφορετικοι, με άλλα πιστεύω ίσος και με άλλη συμπεριφορά στο να αντιμετοπίζουν καταστάσεις, με άλλα συνεσθύματα και γενικότερα αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα πράγματα απο τα παιδιά "μη indigo" δεν είναι κάτι το αφύσικο ούτε το υπερβολικό δεν απειλήτε κανείς ...
Που ειναι αυτο το τεστ να το κανω και εγω.. που ξερεις μπορει και να βγει θετικο και να ειμαι και εγω τρεντι χαχαχα!

Κυριε ελεισον κι ας μην υπαρχεις..

Χαρισματικα παιδια, ευαισθητα, βλεπουν ονειρα, αισθανοντε.. μου ακουγετε εντελος εξωπραγματικο.. εγω πχ αν αισθανομουν καποια πραγματα, η αν εβλεπα ονειρα η αν ενιωθα σημαντικος η χαρισματικος θα σημαινε οτι ειμαι για τα σιδερα μονον και μονον επειδη ειμαι γενιμενος πριν το 83?

Οταν ειμουνα μικρος και θα ελεγα μεχρι και την ηλικια των 17 ισως και 18 χρονων ειχα την εντυπωση πως μονο εγω ειμαι ανθρωπος πειραματοζωο και ολοι οι αλοι ειναι μεσα σε ενα μεγαλο κολπο, ψευτικοι ισως και ρομποτ δε ξερω, μονο και μονο για να μη καταλαβω οτι ο κοσμος δεν ειναι πραγματικος.. και να φανταστιτε δεν ειχα ιδεα απο μεταφυσικο η κατι αλο παρεμφερες..
Νομιζα πως ειμαι το κεντρο του συμπαντος, πως ειχα πολλες δυνατοτητες ενω οι αλοι ηταν μαριονετες και προσπαθουσαν να μαθουν πως το καταφερνω.. να μου παρουν το μυστικο(οπως ακριβως ενα πειραματοζωο..)

Φυσικα μικρος εβλεπα και ονειρα, ειχα και ντεζαβου, ειχα ζησει και τη Μορα, και εξωσοματικες εμπειριες.. ομως ολα αυτα δεν θυμαμε ποτε, εξαφανιστικαν, χαθηκαν.. πλεων ουτε καν ονειρα δεν θυμαμαι να βλεπω..

Αυτο που θελω να πω ειναι πως κατα την ταπινη μου γνωμη, ολοι μας καποια στιγμη στη ζωη μας εχουμε κατι το μεταφυσικο μεσα μας, νιωθουμε ιδιαιτεροι, χαρισματικοι, και μαλιστα πολλες φορες αυτο γινετε μαρτιριο. Αργοτερα καποιες λειτουργιες του εγκεφαλου η οριμαζουν η καταστρεφοντε(πως ειχε πει η καλομηρα "η κατσικα χαλασεεεε.." επειδη δεν ηξερε να την αρμεξει) και σταματαμε να νιωθουμε τοσο σημαντικοι.
Πιστεβω πως και αυτο το ομορφο/περιεργο γεγονος, γιατι σιγουρα το να ελπιζεις σε καποιον ειναι ειτε ομορφο ειτε περιεργο(επιπεδο στο οποιο σε αναγκαζουν καποιοι να πεσεις/καταντια/ελπιδα), ειναι μια ομορφη ιστορια που την κατασκευασαν καποιοι για να πεσουμε, ακομα και εμεις που ψαχνουμε στην ομιχλη για μια απαντιση, στο λαβυρινθο της ελπιδας, και ετσι να αναθεσουμε τα προβληματα και ολα τα λαθη που καναμε και θα κανουμε στη συντομη ζωη μας, σε μερικα παιδια ιντιγκο η οπως αλιως τα λενε, και ετσι να συνεχισουμε αμεριμνοι να τρωμε το κουτοχορτο της ελπιδας.
2007-03-03 10:47
Να πω την αληθεια, καταλαβαινω εναν απο τους λογους που πολλοι δυσπιστουν το φαινομενο Indigo: οταν ακους/διαβαζεις οτι υπαρχει μια καινουργια "ρατσα" ατομων με καποια χαρακτηριστικα που μπορει να περιγραφουν και ως χαρισματα, ειναι λογικο και κατανοητο να νιωθεις μειονεκτικα και να αναρωτιεσαι συνειδητα/υποσυνειδητα, "γιατι αυτοι και οχι εγω". Ομως αυτη ειναι λανθασμενη αντιμετωπιση. Τα ατομα αυτα ειναι απλα προαγγελλοι μιας ανωτερης συνειδητοτητας που καποια στιγμη στο μελλον θα εξαπλωθει παντου. Οσοι δεν καταφερουν να ανελιχθουν σ' αυτο το επιπεδο σ' αυτη την ζωη, θα το κανουν στην επομενη/επομενες. In cosmic terms, time is irrelevant.

Αναρωτιεμαι αν κανενας εχει ακουσει για τα Crystal Children?

Να και ενα σχετικο αρθρο:

http://www.starchild.co.za/what.html
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Elise Carrington
Να πω την αληθεια, καταλαβαινω εναν απο τους λογους που πολλοι δυσπιστουν το φαινομενο Indigo: οταν ακους/διαβαζεις οτι υπαρχει μια καινουργια "ρατσα" ατομων με καποια χαρακτηριστικα που μπορει να περιγραφουν και ως χαρισματα, ειναι λογικο και κατανοητο να νιωθεις μειονεκτικα και να αναρωτιεσαι συνειδητα/υποσυνειδητα, "γιατι αυτοι και οχι εγω".

Ελίζα, ελπίζω να έγραψες τα παραπάνω θέλοντας να κάνεις χιούμορ, γιατί εάν τα πιστεύεις κιόλας τότε δεν ξέρω τι να πω. Για σένα, λοιπόν, ένας από τους λόγους που δεν πιστεύουμε σε αυτό το φαινόμενο είναι η υποσυνείδητη ζήλια...ο λόγος, αγαπητή μου, είναι πως το φαινόμενο είναι κάτι που φαίνεται, που διαπιστώνεται. Στα Indigo, δεν υπάρχει φαινόμενο, αλλά θεωρία. Θεωρία που δεν έχει επαληθευτεί και μέχρι να επαληθευτεί (και αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο), θα παραμένει θεωρία.
Αντιστρέφοντας το επιχείρημά σου περί υποσυνείδητης ζήλιας, θα μπορούσα να ισχυριστώ το ίδιο για τα άτομα που νομίζουν πως είναι indigo. Η υποσυνείδητη ανάγκη τους να διαφέρουν από τους υπόλοιπους, προφανώς γιατί θεωρούν πως, έτσι όπως είναι, δεν είναι "σημαντικοί". Αυτό είναι λάθος, γιατί κάθε άνθρωπος έχει τη σημασία του.
Στο τελευταίο mystery που κυκλοφορεί, εκεί στις πρώτες σελίδες, ο κύριος Ιωαννίδης, που είναι και ψυχολόγος, τοποθετείται επί του θέματος, όπως έκανε και στο άρθρο επικαιρότητας που δημοσιεύσαμε στο Μεταφυσικό. Θα σου πρότεινα να του έριχνες μια ματιά..αν μη τι άλλο, ξέρει τι λέει ο άνθρωπος.
Φίλε Μιχάλη, με κάθε σέβασμό προ το άτομο σου αλλά και σε όσους έχουν παρόμοιες απόψεις, θα πρέπει να διαφωνήσω και να ταχθώ με την Elise. Ο λόγος είναι οσο κι αν φαντάζει υπεροπτική η αποψή της, εμπεριέχει μέσα την αλήθεια. Ποιος απο το φόρουμ θα αμφισβητήσει το οτι όποτε εμφανίζεται κάποιος προικισμένος η κοινωνία θέλει να τον τραβήξει κάτω. Εχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω οτι είναι κατάρα να είσαι προικισμένος και ΔΕΝ αναφέρομαι στα Indigo αλλά σε οποιοδήποτε ατομο το οποίο είναι προικισμένο με κάποιο ή κάποια ταλέντα πάνω απο τον μέσο άνθρωπο. Οπως έλεγα δεν νομίζω οτι κανείς εδω μέσα μπορεί να βγεί και να πει οτι η κοινωνία δέχεται με ανοικτές αγκάλες το διαφορετικό. Η κοινωνία φέρει τα χαρακτηριστηκά του μέσου όρου των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι (συντριπτικά περισσότεροι) έχουν στην ψυχοσύνθεσή τους των παράγοντα ζήλεια. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί. Δεν λέω σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση οτι ολοι οι ανθρωποι ζηλέουν αλλά κι οσοι ζηλεύουν δεν ζηλεύουν στο ίδιο βαθμό.

Κακά τα ψέματα οι περισσότερες κοινωνίες που έχουν εμφανιστεί στην Γη και σίγουρα η σημερινή προωθούν την μετριότητα. Μην κρυβόμαστε πίσω απο το δακτυλό μας. Ολοι μας εδω είμαστε συνειδητοποιημένα άτομα για να το καταλάβουμε. Δεν δέχομαι λοιπόν απλά τα οσα λέει η Ελίζα, τα πιστεύω ο ίδιος. Είσαι προικισμένος? Είσαι καταραμένος. Αφου λοιπόν αυτό ισχύει για τα "ανθρώπινα" ταλέντα να το πούμε έτσι, τι θα συμβεί με το θέμα των Indigo?? Ο άνθρωπος θα αρχήσει να ψάχνει για να "φυλαχτεί" απο την "απειλή" σε θεωρείες (επιστημονικές συνήθως γιατι έχουν πέραση στον μέσο ανθρωπο οταν τις ακούει) αν δεν τον καλύπτουν θα εφεύρει κάποιες. Αλλά ΠΟΤΕ δεν θα βγεί να πει: "ναι ρε συ, για χ ψ λόγους έτυχε να έχεις τα ταλέντα αυτά. Μαγκιά σου, κάνε την δουλέιά σου να κάνω την δική μου" . Οχι, δεν θα αρκεστεί η κοινωνία σε αυτην την απλή παραχώρηση θα θελήσει να τον/την τραβήξει κάτω. Να τον/την γκρεμίσει. Πολλά τα παραδείγματα. Κλείνοντας όμως υπάρχει και (όπως πάντα) η άλλη οψη του νομίσματος. Αυτή που λες εσυ Μιχάλη. "Η υποσυνείδητη ανάγκη τους να διαφέρουν από τους υπόλοιπους". Το οποίο επίσης πηγάζει απο την ζήλεια. Εχει καταλάβει κάποιος την μετριότητα μέρος της οποίας είναι και θέλει (αλλιώς δεν θα "ήθελε" να διαφέρει γιατί απλά θα διέφερε) ναι και κάνει το παν για να ξεχωρίσει. Κλείνοντας να πω λοιπόν οτι ακριβώς για τους παραπάνω λόγους οι ισσοροπίες είναι δύσκολες. Το πιστεύω πράγματι οτι υπάρχει η περίπτωση να υπάρξουν τέτοια άτομα ή και να υπάρχουν ήδη. Αλλά το οτι: "όποιος απαντήσει στο ερωτηματολόγιο να έρθει να παραλάβει τα σκήπτρα της εξουσίας του" όπως είχε πεί ενας γνωστός μου είναι επίσης λάθος.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Ελίζα, ελπίζω να έγραψες τα παραπάνω θέλοντας να κάνεις χιούμορ

Οχι αλλα βρισκω τον αρνητισμο σου διασκεδαστικο.

Παράθεση:
Για σένα, λοιπόν, ένας από τους λόγους που δεν πιστεύουμε σε αυτό το φαινόμενο είναι η υποσυνείδητη ζήλια...ο λόγος, αγαπητή μου, είναι πως το φαινόμενο είναι κάτι που φαίνεται, που διαπιστώνεται.

Ναι θα μπορουσε καλλιστα να ειναι η υποσυνειδητη(και συνειδητη) ζηλια γιατι οπως προανεφερε και ο chaoticblue ετσι λειτουργουν οι ανθρωπινες κοινωνιες απο πολυ παλια. Και αυτο δεν ειναι απλα θεωρια, θα βρεις απειρα παραδειγματα αν διατρεξεις την Ιστορια.

Οσο για τον αν φαινομενο ειναι ο σωστος ορος, θα ελεγα πως τελικα ειναι. Η λεξη προερχεται απο το ρημα φαινομαι και ειδικα στο εξωτερικο εχουν παραρατηρηθει απο ψυχολογους πολλες περιπτωσεις ατομων με χαρακτηριστικα σαν κι αυτα που περιγραφονται στο ερωτηματολογιο. Το πιο σημαντικο ειναι οτι η τηλεπαθεια και η εντονη διαισθηση που παρουσιαζουν αυτα τα παιδια επαληθευεται και απο τους γονεις τους και ευρυτερο συγγενικο περιβαλλον οποτε παυει να ειναι θεωρια, γινεται φαινομενο. Τωρα, αν θα αποκαλεσεις αυτα τα παιδια Indigo η κατι αλλο, δεν με απασχολει καθολου. Εγω προσωπικα δεν ειχα εμπειρια με την Kirlian photography η αλλες μεθοδους αποτυπωσης της αυρας αλλα γενικα δεν το θεωρω και τοσο σημαντικο. Φανταζομαι οτι για αλλους ειναι γιατι με αυτο το τροπο μπορεις να αποδειξεις οτι οντως κατι γινεται με αυτα τα ατομα.

Παντως, για την ιστορια, ας πω το εξηs: εχω παει σε πολλους ψυχιατρους/ψυχολογους λογο της υπερευαισθησιας/ιδιοσυγκρασιας μου και των σωμπτωματων που αυτη μου δημιουργησε/δημιουργει κατα καιρους στο καταπιεστικο περιβαλλον που εχει τυχει να ζησω. Δυστυχως, οι περισσοτεροι ψυχιατροι μου προτειναν να παρω αντικαταθλιπτικα και ηρεμιστικα. Τα αρνηθηκα το οποιο μου κοστισε συναισθηματικα γιατι οι γονεις μου τα πρωτα χρονια πιστευαν οτι επρεπε να κανω αυτο που ελεγαν οι ειδικοι. Αργοτερα ομως η μητερα μου(η ιδια γιατρος) συμφωνησε μαζι μου οτι τελικα η ψυχιατρικη προσπαθει να προσαρμοσει ολους μας σε ενα μεσο ορο χωρις να την ενδιαφερει να integrate((πως το λενε αυτο στα ελληνικα?) την διαφορετικοτητα ενος ατομου ειδικα οταν αυτη ανατρεπει της θεωριες που επικρατουν. Γιατι τελικα αν το ψαξεις λιγο το θεμα η ψυχιατρικη επιστημη(ο ορος επιστημη ισως πρεπει να μπει σε εισαγωγικα...) βαζει ταμπελες με φασιστικο τροπο και διαχωριζει αυθαιρετα το "normal" απο το "abnormal". Καταλαβαινω βεβαια οτι αυτο που θεωρειται νορμαλ σε καθε δεδομενη κοινωνια ειναι αυτο που παρατηρειται στην πλειοψηφια. Ομως γιατι να προσπαθουν να πεισουν την μειοψηφια οτι επειδη σκεφτεται/συμπεριφερεται διαφορετικα χρειαζεται φαρμακα? Ασε δηλαδη που αυτο που θεωρειται νορμαλ ειναι καθαρα ιστορικο φαινομενο. Οι νοοτροπιες αλλαζουν και ανατρεπονται συνεχεια με το περασμα του χρονου.
Δυστηχως το λαθος καποιον, ειναι οτι ειτε διαβαζοντας ενα κειμενο το διαβαζουν βιαστικα και δεν το καταλαβενουν ειτε δεν το καταλαβενουν επιτηδες.. Το φενομενο της ζηλιας ειναι ενα μεγαλο θεμα που σιγουρα ειπαρχει στον κοσμο μας και ειναι ενας απο τους πολλους λογους που βαδιζουμε λαθος σαν γενος ανθρωπων.

Οταν ομως σε προηγουμενο μου ποστ γινομαι ειρωνικος, αυτο δεν το κανω γιατι ζηλεβω, δεν εχω λογο αλλωστε (ουτε ειμαι τετιος ανθρωπος αλλα αυτο δεν αποδεικνυεται και δεν εχει σημασια) απο την αποψη οτι απο το "καταστατικο" της θεωριας προκειπτει οτι το βαρος που πευτει σαυτα τα ατομα ειναι πολυ μεγαλο, και δεν ειναι τοσο ευχαριστο να εχεις τετιο βαρος στις πλατες σου.. βαρος και υποχρεωση απεναντι στον κοσμο.
Ομως για να μη πολυλογο, η ειρωνια αναφεροταν στο γεγονος οτι καποιοι, χωρις να θελω να θιξω τους λογους, δεχονται σαν σωστη και πραγματικη μια θεωρια, τοσο ευκολα και τοσο αβιαστα. Εγω οπως και αρκετοι αλοι που ειμαστε μεγαλητεροι ισως απο αυτα τα παιδια.. δεν ζηλεβουμε οταν σας λεμε οτι ακουγετε περιεργο, αλλα σας το λεμε να το προσεξεται να μη βιαζεστε και να μη πιστεβεται οτι σας πασαρουν.

Δεν νομιζω να υπαρχει τουλαχιστο μεσα στο φορουμ αυτο ατομο που να ζηλεβει η να ενιωθει μειονεκτικα για οποιονδηποτε λογο, και αν το κανει ειναι μεγα λαθος και κριμα.

Εγω προσωπικα δεν πιστεβω σε θεωριες. Αλλα εχω μαθει να μην τις αποριπτω κιολας. Πιστεβω σε αποδηξεις, τις θεωριες τις διαβαζουμε τις ακουμε ενδεχομενος αν μας ενδιαφερουν προσπαθουμε να τις προσεγγισουμε να βρουμε στοιχεια κτλ. αλλα δεν τις αποριπτουμε ουτε τις δεχομαστε αβιαστα.

Υπαρχουν ανθρωποι κατα καιρους που εχουν ιδιαιτερα χαρακτιριστικα υπερευαισθησια, υψηλο δεικτη νοημοσυνης, υπερβολικη δυνατοτητα εκμαθηνσης κτλ, αυτο δε σημαινει ομως οτι θα βγαλουμε μια θεωρια για ολους και για πιο λογο ειναι ετσι. Εχω πολλους συγκενεις οι οποιοι γενηθηκαν το 83 και αργοτερα και δεν εμφανιζουν κατι το ιδιαιτερο. Πρεπει τα πραγματα να τα κοιταμε σφαιρικα, να μη κοιταμε μονο τα φενομενα που ταιριαζουν σε μια θεωρια μονο και μονο για να δημιουργουμε θεωριες, αλλα και αυτα που δεν τεριαζουν.
Μακαρι τα παιδια ιντιγκο να ειναι κατι το τοσο σπουδαιο, μακαρι να ειναι αληθεια αυτη η θεωρια, αλλα το οτι σε εναν κοσμο 5/6 δισεκατομυριων το οτι υπαρχουν ενδειξεις ατομων με ιδικα χαρισματα, δεν αποτελει αποδηξη για μια τετια θεωρια.
Συγνωμη αν βγηκα λιγο πολυ εκτος θεματος, αλλα αισθανθηκα πως δεν εγινα κατανοητος και επρεπε να εξηγησω τα λεγομενα μου. Ελπιζω να μη με παρεξηγησατε..
2007-03-03 19:49
Φίλε Γιώργο. Καθώς υποθέτω οτι τα περι ζήλιας που αναφέρεις πηγαίνουν στην Ελίζα και στα λεγομενά μου θα απαντήσω όσων αφορά τα οσα εγω είπα τουλάχιστον. Εκανα μια απλά υπόδειξη λοιπόν, οτι το φαινόμενο της απορριψης λόγω ενδόμυχης ζήλιας που η Ελίζα περιγράφει έχει βάση και μάλιστα μεγάλη. Δεν είπα όμως οτι οσοι στο φόρουμ εκφέρετε αντιρρήσεις στην θεωρεία είναι λόγω ζήλιας. Αλίμονο. Τι δηλαδή θα πιστεύουμε οτι ακούμε για να μην μας πουν ζηλιάρηδες ή σε άλλες περιπτώσεις κλειστόμυαλους ή χαζούς κτλπ? Οχι δα. Απλά επειδή στην συγκεκριμένη θεωρεία όντως ο παράγοντας της ζήλειας παίζει μεγάλο ρόλο (και απο τις δύο μεριές βέβαια) είπα να το αναπτύξω λίγο.
2007-03-04 22:35
xaxaxa καλο!με εκανες και γελασα ελισε καριγτον!ειναι δυνατον να πιστευεις οτι μπορει καποιος να νιωθει μειονεκτηκα που δεν ειναι τετοιο παιδι?τι λες?ποιος ο λογος ζηλειας?
Παράθεση:
Οχι αλλα βρισκω τον αρνητισμο σου διασκεδαστικο

Χαίρομαι που σου προσφέρω διασκέδαση, Ελίζα μου. Από αυτή την άποψη, τουλάχιστον, ταιριάζουμε.

Παράθεση:
Ναι θα μπορουσε καλλιστα να ειναι η υποσυνειδητη(και συνειδητη) ζηλια γιατι οπως προανεφερε και ο chaoticblue ετσι λειτουργουν οι ανθρωπινες κοινωνιες απο πολυ παλια. Και αυτο δεν ειναι απλα θεωρια, θα βρεις απειρα παραδειγματα αν διατρεξεις την Ιστορια.

Δεν διαφωνώ πως για ορισμένους ίσως να αποτελεί λόγο αμφισβήτησης ένα αίσθημα ζήλιας. Αλλά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στην πλευρά εκείνων που, σε απουσία οποιασδήποτε έρευνας, πιστεύον αμέσως ότι τους κάθεται καλύτερα στα αυτιά. Και αν οι κοινωνίες λειτουργούν με τον τρόπο που αναφέρεις, σίγουρα λειτουργούν και με τον τρόπο που αναφέρω εγώ

Παράθεση:
Οσο για τον αν φαινομενο ειναι ο σωστος ορος, θα ελεγα πως τελικα ειναι. Η λεξη προερχεται απο το ρημα φαινομαι και ειδικα στο εξωτερικο εχουν παραρατηρηθει απο ψυχολογους πολλες περιπτωσεις ατομων με χαρακτηριστικα σαν κι αυτα που περιγραφονται στο ερωτηματολογιο. Το πιο σημαντικο ειναι οτι η τηλεπαθεια και η εντονη διαισθηση που παρουσιαζουν αυτα τα παιδια επαληθευεται και απο τους γονεις τους και ευρυτερο συγγενικο περιβαλλον οποτε παυει να ειναι θεωρια, γινεται φαινομενο.

Καλά, δεν θα κολλήσουμε τώρα στο φαινόμενο ή στη θεωρία. Τα χαρακτηριστικά που έχουν παρατηρήσει οι ψυχολόγοι, τα εντάσσουν σε πλαίσια μαθησιακών διαταραχών προσοχής και όχι σε χρώματα αύρας ή σε προσδοκίες σωτήρων και εξελιγμένων homo sapiens. Οι γονείς, αποτελούν σημαντική πηγή πληροφόρησης για την έρευνα αλλά δεν θεωρούνται αντικειμενικοί, επειδή έχουν να κάνουν με το δικό τους παιδί, στο οποίο προβάλλουν τον εαυτό τους, τα πρότυπά τους, το τι θα ήθελαν να είναι το παιδί τους και ένα σωρό άλλα.

Παράθεση:
Παντως, για την ιστορια, ας πω το εξηs: εχω παει σε πολλους ψυχιατρους/ψυχολογους λογο της υπερευαισθησιας/ιδιοσυγκρασιας μου και των σωμπτωματων που αυτη μου δημιουργησε/δημιουργει κατα καιρους στο καταπιεστικο περιβαλλον που εχει τυχει να ζησω. Δυστυχως, οι περισσοτεροι ψυχιατροι μου προτειναν να παρω αντικαταθλιπτικα και ηρεμιστικα. Τα αρνηθηκα το οποιο μου κοστισε συναισθηματικα γιατι οι γονεις μου τα πρωτα χρονια πιστευαν οτι επρεπε να κανω αυτο που ελεγαν οι ειδικοι. Αργοτερα ομως η μητερα μου(η ιδια γιατρος) συμφωνησε μαζι μου οτι τελικα η ψυχιατρικη προσπαθει να προσαρμοσει ολους μας σε ενα μεσο ορο χωρις να την ενδιαφερει να integrate((πως το λενε αυτο στα ελληνικα?) την διαφορετικοτητα ενος ατομου ειδικα οταν αυτη ανατρεπει της θεωριες που επικρατουν. Γιατι τελικα αν το ψαξεις λιγο το θεμα η ψυχιατρικη επιστημη(ο ορος επιστημη ισως πρεπει να μπει σε εισαγωγικα...) βαζει ταμπελες με φασιστικο τροπο και διαχωριζει αυθαιρετα το "normal" απο το "abnormal". Καταλαβαινω βεβαια οτι αυτο που θεωρειται νορμαλ σε καθε δεδομενη κοινωνια ειναι αυτο που παρατηρειται στην πλειοψηφια. Ομως γιατι να προσπαθουν να πεισουν την μειοψηφια οτι επειδη σκεφτεται/συμπεριφερεται διαφορετικα χρειαζεται φαρμακα? Ασε δηλαδη που αυτο που θεωρειται νορμαλ ειναι καθαρα ιστορικο φαινομενο. Οι νοοτροπιες αλλαζουν και ανατρεπονται συνεχεια με το περασμα του χρονου.

Καταρχήν, να σου εκφράσω τη συμπάθειά μου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και που μοιράστηκες μαζί μας. Γνώση αυτών των θεμάτων έχω αποκτήσει κι εγώ, όχι μόνο λόγω "ακαδημαικών" ενδιαφερόντων αλλά και εξαιτίας του ότι πάσχω κι εγώ από κατάθλιψη, όπως έχω αναφέρει και σε άλλα σημεία.
Ας επιστρέψω στο θέμα μας, όμως. Η θεωρία των παιδιών indigo έχει πολλά τρωτά σημεία, τα οποία με κάνουν να είμαι σκεπτικιστής και να αμφιβάλω για την ορθότητά της. Όμως, ζούμε σε έναν παράξενο κόσμο έτσι κι αλλιώς και πρέπει να αφήνουμε περιθώρια στο να ισχύει αυτό που εμείς κρίνουμε ως αδύνατον. Εγώ ζητώ έρευνα όλων αυτών των φαινομένων, αντικειμενικότητα (όσο είναι εφικτή) και αυτοσυγκράτηση στην αποδοχή ή στην απόρριψή τους. Τα στοιχεία που έχουν παραταθεί, με κάνουν να αμφιβάλω, γιατί ξέρετε πολύ καλά πόσες "μούφες" σκάνε μύτη κατά καιρούς, με ανυπόστατη επιστημονικοφάνεια. Θέλω να σε ρωτήσω, Ελίζα και αν φυσικά μπορείς να το μοιραστείς αυτό μαζί μας, σου συμβαίνουν συχνά παραφυσικά φαινόμενα; Αν ναι, από πότε ξεκίνησαν, ποιά η συχνότητά τους και τι εμπειρίες περιλαμβάνυον. Θέλησες ποτέ να επισκεφτείς κάποιον ερευνητή που ασχολείται με όλα αυτά;
Οι ερωτήσεις μου δεν έχουν σκοπό να σε κάνουν να νιώσεις άβολα και δεν έχουν το χαρακτήρα της ανάκρισης. Δέξου τις ως προσπάθεια κατανόησης.
Το θέμα με την ψυχιατρική και τις μεθόδους της, είναι πάρα πολύ μεγάλο και εξαιρετικά "λεπτό" και θα πρότεινα να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Θα περιμένω την τοποθέτησή σου...