ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Tρίγωνο των Bερμούδων

Tρίγωνο των Bερμούδων

xontro_mpizeli20 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
τρίγωνο των βερμούδων ή αλλιώς, τρίγωνο του διαβόλου!

ένα απο τα σημαντικότερα μυστήρια της εποχής μας με το οποίο έχουν ασχοληθεί πολλοί ερευνητές.

πολλά πλοία και αεροπλάνα έχουν χαθεί με μυστήριο τρόπο στο τρίγωνο αυτό που ορίζεται μεταξύ των νήσων βερμούδες, το πουέρτο ρίκο και το μαιάμι των η.π.α.

τα πλοία που έχουν χαθεί βρέθηκαν αργότερα ανέπαφα, χωρίς όμως το πλήρωμά τους. οι λόγοι που εξαφανίζονταν ξαφνικά και χωρίς σημείο ζωής παραμένουν έως και σήμερα ανεξιχνίαστοι...

πολλές θεωρίες έχουν ειπωθεί για το τί μπορεί να συμβαίνει στα πληρώματα των πλοίων και των αεροσκαφών που έχουν χαθεί.

τι πραγματικά συνέβαινε (ή μήπως συμβαίνει ακόμα στο τρίγωνο των βερμούδων;
2006-07-15 19:22
στο τριγωνο αυτο οι πυξιδες δεν δειχνουν σωστα το μαγνητικο βορρα με αποτελεσμα πολλοι ναυτικοι ισως και αεροποροι να χανουν το προσανατολισμο τους και να τελειωνουν τα καυσιμα κανωντας ασκοπους γυρους. τωρα πως χανεται το προσωπικο ειναι αλλο θεμα, παντως μου ακουγεται λογικο να βρισκουν μετα τα πλοια χωρις κανενα προβλημα, προφανως ειχαν κινηθει απο καποιο κυματισμο χωρις καυσιμα.
παντως τα στατιστικα που εχουν δημισιευτη δεν δειχνουν κατι το ιδιαιτερο στον αριθμο των ατυχων γεγονοντων στο σημειο αυτο σε σχεση με αλλα. για μενα παραμενει ενας μυθος που εχει ξεκινησει απο παλιες εποχες και παραμενει απο μερικους που το εμπορευονται για αλλους λογους. και δεν εννοω αυτους που γραφουν βιβλια βασισμενα στο φαινομενο αυτο, τουλαχιστον αυτα προσφερουν και καποιο ειδος ψυχαγωγιας. αν ψαξει κανεις σιγουρα θα βρει πληροφοριες πανω στο θεμα.
2006-07-21 13:22
Τι να σας πω παιδιά, εγώ έχω πάει στο τρίγωνο 2 φορές και κάθησα εκεί από έναν μήνα κάθε φορά. Το ταξίδι ήταν απόλυτα φυσιολογικό και μόνο 2-3 φορές συνάντησα κακοκαιρία μέσα στη θάλασσα.

Αν όμως θέλεις κανείς παραπάνω πληροφορίες, μπορεί να βρει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία στο βιβλίο, Μυστήρια του Κόσμου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.
2006-08-25 17:38
Καλημέρα,

Το τρίγωνο των Βερμούδων καταρχήν δεν είναι ακριβώς τρίγωνο.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι στην περιοχή δεν έχουν γίνει περισσότερα δυστυχήματα απ'ότι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν το πλήθος των γεγονότων. Το κλειδί νομίζω πως είναι η μοναδικότητα των συμβάντων. "Εξαφανισμένα πληρώματα"-"άθικτα πλοία" κλπ.
2006-10-15 14:02
Γιατι σχεδον ολες οι εξαφανισεις σημειονονται στην περιοδο του ψυχρου πολεμου?
2006-10-15 22:00
Ο Κώστας Χαρδαβέλας έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με το θέμα στις "Πύλες του Ανεξήγητου". Σε μια από τις εκπομπές αυτές, την πρώτη αν θυμάμαι καλά, ήταν καλεσμένος και ο κ. Μάκης Ποδώτας, ένας εξαιρετικός ερευνητής χαμηλών τόνων. Ανέφερε ότι υπάρχουν 12 διαφορετικά σημεία σε όλον τον κόσμο, ένα από τα οποία είναι το Τρίγωνο των Βερμούδων, που θεωρούνται "πύλες" σε άλλες διαστάσεις. Δύο άλλα σημεία είναι η Θάλασσα του Διαβόλου στην Ιαπωνία και το Τρίγωνο των Μεγάλων Λιμνών μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά. Για το θέμα του Τριγώνου των Μεγάλων Λιμνών υπάρχει ένα εξαιρετικό βιβλίο.
Στη συγκεκριμένη εκπομπή, εκτός των άλλων, υπήρχαν και μαρτυρίες από ναυτικούς που έχουν περάσει από τις Βερμούδες. Όλοι σχεδόν ανέφεραν μια παράξενη πράσινη ομίχλη που τρέλαινε τα όργανα των πλοίων. Ένας ηλικιωμένος ναυτικός περιέγραψε μια αλλόκοτη εμπειρία που είχε με απώλεια χρόνου: είχε ανάψει τσιγάρο και δευτερόλεπτα (για αυτόν) μετά όταν πήγε να τραβήξει δεύτερη "τζούρα" είδε έκπληκτος ότι το τσιγάρο είχε ήδη καεί μέχρι το φίλτρο!
Άν ενδιαφέρεται κανείς μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το thread.
2006-10-16 20:36
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Michalis
Για το θέμα του Τριγώνου των Μεγάλων Λιμνών υπάρχει ένα εξαιρετικό βιβλίο.
Μήπως εννοείς το βιβλίο του Τζέυ Γκούρλεϋ "Το μυστήριο του Τριγώνου των Μεγάλων Λιμνών". Το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω από παιδί στη σειρά Αναζητώντας και δεν ξέρω πως γίνεται και είναι το μόνο που δεν έχω διαβάσει από τη σειρά. Κοιτάζοντας τώρα τα περιεχόμενα βλέπω ότι όντως περιγράφει παρόμοια συμβάντα με αυτά που αναφέρονται για το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Από εκείνες τις εκπομπές του Χαρδαβέλλα πραγματικά υπήρχαν πολλές μαρτυρίες για παράξενα πράγματα σχετικά με το χρόνο. Επίσης μου έκανε εντύπωση και η αναφορά από τους ναυτικούς ότι χάλασε η γυροσκοπική πυξίδα. Αυτή η πυξίδα βασίζεται καθαρά σε νόμους της μηχανικής και στην κίνηση της γης και δεν έχει σχέση με ηλεκτρισμό ή μαγνητισμό ούτε επηρεάζεται από αυτούς. Είναι απίθανο να ξεσυντονιστεί σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Για αυτό και τα πλοία την χρησιμοποιούν έτσι ώστε αν όλα τα άλλα όργανα χαλάσουν αυτή να δουλεύει.
2006-10-17 00:50
Έχεις δίκιο για τη γυροσκοπική πυξίδα. Το βιβλίο είναι πράγματι αυτό, κι επειδή κι εγώ έχω όλη τη σειρά και την έχω διαβάσει σου λέω ότι αυτό είναι το καλύτερο απ΄όλα. Όχι μόνο γιατί αυτά που λέει είναι 100% τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα, αλλά και λόγω του τρόπου γραφής. Όταν το διαβάσεις θα καταλάβεις τι εννοώ.
Το “μυστήριο” σχετικά με τις Βερμούδες, παρόλο που είναι αρκετά δημοφιλές στους ανά τον κόσμο θιασώτες του Μεταφυσικού, προσωπικά θεωρώ ότι σαν θέμα είναι τραβηγμένο. Ο μύθος βασίσθηκε σε γεγονότα-ατυχήματα που έγιναν στο παρελθόν και σκόπιμα παρερμηνεύτηκαν από διάφορους κύκλους προς όφελος τους.

Η ιστορία ξεκίνησε το 1945, όταν πέντε αεροπλάνα του ναυτικού, επιτελώντας εκπαιδευτική πτήση ,έπεσαν σε ισχυρή καταιγίδα με αποτέλεσμα να πέσουν στην θάλασσα. Ασφαλώς ο παράγοντας καταιγίδα δεν θα μπορούσε από μόνος του να προκαλέσει μια τέτοια πτώση. Καταλυτικό παράγοντα έπαιξε το γεγονός ότι στο αεροπλάνο το οποίο ηγητω του σμήνους, παρουσιάσθηκε βλάβη στην πυξίδα. Τα υπόλοιπα αεροπλάνα δεν ήταν εφοδιασμένα με πυξίδα (μιλάμε για το 1945) και ακολουθώντας τον “αρχηγό” τους ξέμειναν από καύσιμα και έπεσαν και αυτά. Η μοναδική “διαβολική” σύμπτωση συνέβη όταν ένα αεροσκάφος που ετοιμαζόταν προς την διάσωση τους, ανατινάχτηκε λίγο πριν την απογείωση, λόγο χαλασμένης αντλίας καυσίμων (οι αντλίες, όπως και οι πυξίδες εν έτη 1945 δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους και την αντοχή τους).

Ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο γεγονός μεταφυσικής φύσεως παρά μόνο από το συγκεκριμένο ατύχημα και μετά. Όπως προανέφεραν και παραπάνω user, τα ατυχήματα που γίνονται στην περιοχή δεν ξεπερνούν τον μέσο όρο ατυχημάτων άλλων περιοχών σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλά μάλιστα ατυχήματα που γίνονται πολύ μακριά από το λεγόμενο τρίγωνο, τοποθετούνται εσκεμμένα από κάποιους φαντασιόπληκτους , σώνει και καλά, μέσα στην επίμαχη περιοχή. Η παραφιλολογία σχετικά με την νέκρωση των πυξίδων στην περιοχή, θα είχε μια πιθανότητα αλήθειας (εφόσον είναι ένα μόνιμο –διαβολικό- φαινόμενο της περιοχής ) εάν συνέβαινε σε οτιδήποτε πέρναγε από εκεί, κάτι που δε συμβαίνει σε καμία περίπτωση παρόλο που η περιοχή βρίθει από δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων, λόγω του δημοφιλέστατου προορισμού των Βερμούδων. Επίσης, χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο πρώτος που βάφτισε την περιοχή “Τρίγωνο του Διαβόλου” δεν ήταν παρά ένας ταπεινός συγγραφέας , ο οποίος έτσι ονόμασε μια ιστορία του σε περιοδικό που ασχολείται με την μυθοπλασία και το “fiction” γενικότερα..
Χμμμ... όλες οι γενικεύσεις (και ανακρίβειες) είναι επικίνδυνες. Κατ΄ αρχήν κανείς δεν ξέρει σίγουρα ότι η πτήση 19, γιατί περί αυτής πρόκειται, έπεσε στη θάλασσα. Επρόκειτο για 5 τορπιλοπλάνα τύπου TBM-3 Avenger.
Ποτέ δεν βρέθηκε, όχι αεροπλάνο ή πτώμα, αλλά ούτε καν συντρίμμι από τα αεροπλάνα. Επίσης το υδροπλάνο (και όχι αεροπλάνο) PBM-5 Martin Mariner που στάλθηκε σε βοήθεια καθόλου δεν ανατινάχθηκε πριν την απογείωση. Απογειώθηκε κανονικά και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίστηκε και αυτό. Για αυτήν την περίπτωση όμως αναφέρθηκε από ένα διερχόμενο τάνκερ ότι έγινε έκρηξη στον αέρα, την ίδια στιγμή που το αεροπλανοφόρο Solomons, το οποίο παρακολουθούσε στο ραντάρ του το υδροπλάνο, έχασε το στίγμα του στο ραντάρ. Αργότερα εντοπίστηκαν κηλίδες καυσίμου στο σημείο αυτό. Και πάλι όμως δεν βρέθηκαν ούτε συντρίμμια ούτε πτώματα.
Επίσης είναι μεγάλο λάθος ότι ποτέ πιο πριν δεν είχαν αναφερθεί και σημειωθεί εξαφανίσεις. Απλώς η πτήση 19 ήταν η πρώτη περίπτωση αεροσκαφών (λογικό δεν είναι;. Υπάρχουν και περιπτώσεις που εξαφανίστηκαν πληρώματα πλοίων, αλλά τα ίδια τα πλοία και τα φορτία τους έμειναν άθικτα.
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες (κυριολεκτικά) ανηξήγητες περιπτώσεις, αλλά θα σταθώ ενδεικτικά σε τρεις μόνο:
1840: Το γαλλικό πλοίο Rosalie, 222 τόνων, βρέθηκε ανοιχτά της Κούβας, με το φορτίο του, αλλά χωρίς το πλήρωμα. Ποτέ δεν έγινε γνωστό τι απέγινε.
1918: Η πιο πολυσυζητημένη εξαφάνιση πλοίου: το USS Cyclops του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, 12.000 τόνων και 522 ποδών, με πλήρωμα 309 άτομα.
1961: Εξαφανίζεται ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52, ένα τεράστιο αεροπλάνο με μήκος περίπου 50 μέτρα και άνοιγμα πτερύγων 52. Η εξαφάνιση αυτή είχε κρατηθεί μυστική για πολύ καιρό, για ευνόητους λόγους.

Να προσθέσω επίσης ότι άλλο "ατύχημα" και άλλο "εξαφάνιση".
2006-10-25 04:10
Επιτρέψτε μου να προσθέσω και δύο πιο "κοντινές" μας περιπτώσεις, του "Μίλτων Ιατρίδης" το 1970 και του "Kiki", ενός κυπριακού εμπορικού το 1971.
Αγαπητέ Michalis, πράγματι το υδροπλάνο PBM-5 Martin Mariner που στάλθηκε προς βοήθεια για την αναζήτηση της πτήσης 19, δεν ανατινάχτηκε λίγο ΠΡΙΝ την απογείωση, αλλά λίγο ΜΕΤΑ, όπως έπρεπε σωστά να έχω γράψει την πρόταση. Εδώ συμφωνούμε και σε ευχαριστώ που διόρθωσες το λάθος μου.

Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι διατύπωσα κάτι ανακριβές στα γραφόμενα μου. Συνεχίζω να πιστεύω ότι το μυστήριο των Βερμούδων είναι ένα σενάριο τραβηγμένο από τα μαλλιά. Δεν ισχυρίζομαι ότι αποκλείω απόλυτα οποιαδήποτε μεταφυσική έκφανση της συγκεκριμένης υπόθεσης, όμως τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζονται οι διάφορες μεταφυσικές ιδιότητες του Τρίγωνου, εμένα προσωπικά δεν με πείθουν. Και εξηγούμαι :

Καταρχήν πρέπει να πω ότι το “Τρίγωνο του Διάβολου” μου έγινε γνωστό μέσα από το βιβλίο του Charles Berlitz “To πείραμα της Φιλαδέλφειας” το οποίο, όπως και το “μυστήριο” των Βερμούδων, αναδείχθηκε από τον ίδιο συγγραφέα με τρομερή εμπορική επιτυχία. Όσο και εάν αναγνωρίζω στον Berlitz το εξαιρετικό ταλέντο του να γράφει για μυστήρια με τέτοιον τρόπο, που να τραβάει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ωστόσο έχω σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο και για την “διασκευή” που κάνει στα στοιχεία των ερευνών του, προς όφελος των εντυπώσεων.

Συνεχίζοντας, πιστεύω, ότι δεν υπάρχει κάτι μυστηριώδες στην εξαφάνιση της πτήσης 19. Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, τα λεγόμενα και “Iron Birds” ζυγίζανε γύρω στους 5.5 τόνους και είναι φυσιολογικό μετά την πτώση τους στην θάλασσα να πάνε κατευθείαν στον πάτο, αύτανδρα. Επίσης, στις περιπτώσεις του USS Cyclops του βομβαρδιστικού Β-52 θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι “εξαφανίσεις” τους συνέβησαν κατά την διάρκεια έντονων πολιτικών και στρατιωτικών συγκρούσεων( Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και Ψυχρός Πόλεμος, αντίστοιχα) και οι κυβερνήσεις τότε, για ευνόητους λόγους είχαν συμφέρον να αποκρύπτουν πληροφορίες(χαρακτηριστικά, στην περιβόητη περίπτωση του USS Cyclops,ο καπετάνιος είχε επανειλημμένα κατηγορηθεί σαν γερμανόφιλος από το πλήρωμα, και πριν ξεκινήσουν για το τελευταίο ταξίδι ).Η περίπτωση του γαλλικού πλοίου Rosalie είναι αρκετά παλιά και είναι δύσκολο μόνο από τα άρθρα εφημερίδων της τότε εποχής να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα.

Καταλήγοντας, πρέπει να επισημάνω ότι οι περιπτώσεις εξαφάνισης πλοίων και αεροσκαφών που έγιναν γνωστές με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο Τρίγωνο, ακόμα και εάν κάποιες παρουσιάζουν κάποιες στοιχειώδη υποψίες μεταφυσικής, δεν εξηγούν γιατί το φαινόμενο παρουσιάζεται “επιλεκτικά” ,και όχι μαζικά ,σε οποιοδήποτε σκάφος διασχίζει την επίμαχη περιοχή ,δια αέρος η θαλάσσης. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε στο μέλλον με την τεχνολογία GPS (Global Positioning Satellites), όπου θεωρητικά τίποτα δεν ξεφεύγει από τους δορυφόρους, εάν θα υπάρξουν άλλες “εξαφανίσεις”, και όχι ατυχήματα στην περιοχή. Τέλος, επειδή δεν γνωρίζω τις υποθέσεις του "Μίλτων Ιατρίδης"και του "Kiki", θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος ξερει λεπτομέρειες να μας τις αναπτύξει.
Αγαπητέ άβαξ,
Κανένας δεν ξέρει με βεβαιότητα ότι το Martin Mariner ανατινάχτηκε. Υποθέτουμε μόνο ότι αυτό έγινε, με βάση την απώλεια του ίχνους του από το ραντάρ του αεροπλανοφόρου και τις κηλίδες καυσίμου που βρέθηκαν μετά.
Συμφωνώ μαζί σου για τον Berlitz και για τη "διασκευή" στις έρευνές του. Άν όμως πιστεύεις ότι είναι αναξιόπιστος μπορείς να διαβάσεις και βιβλία άλλων σχετικά με το ίδιο θέμα. Επίσης όπως προείπα το βιβλίο του Τζέυ Γκούρλεϋ "Το μυστήριο του Τριγώνου των Μεγάλων Λιμνών", για ένα άλλο "τρίγωνο".
Προσωπικά δεν πιστεύω σε "μεταφυσικές" εξηγήσεις. Δεν αποκλείω όμως την περίπτωση να υπάρχει κάτι, το οποίο δεν εξηγείται, ή δεν εξηγείται εύκολα, με τις γνώσεις που έχουμε (ή που μας "αφήνουν" να έχουμε...) τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Λες ότι δεν υπάρχει κάτι μυστήριο στην εξαφάνιση της πτήσης 19. Πέντε αεροπλάνα εξαφανίστηκαν (έξι αν υπολογίσουμε και το Martin Mariner) και δεν είναι τουλάχιστον περίεργο; Ακόμα και αν βρίσκονταν συντρίμμια ή πτώματα (που δεν βρέθηκε τίποτα, όπως είπαμε) και πάλι θα ήταν περίεργο.
Όσο για το σχήμα της περιοχής, για μένα δεν έχει σημασία αν είναι τρίγωνο, τετράγωνο, ή πολύγωνο. Πιστεύω ότι η απόδοση του συγκεκριμένου σχήματος έγινε αρχικά για διευκόλυνση. Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις εξαφανίσεων και ατυχημάτων που έχουν συμβεί εκτός των ορίων του νοητού αυτού τριγώνου. Κατά τη γνώμη μου η ΠΕΡΙΟΧΗ είναι περίεργη, όχι οι Βερμούδες.
Υπάρχουν και άλλα παράξενα περιστατικά. Π.χ. μία (τουλάχιστον) περίπτωση αεροπλάνου που ξαφνικά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ χωρίς λόγο και χωρίς να εκπέμψει SOS. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 8-10 λεπτά) εμφανίστηκε ξανά στα ραντάρ. Ο πιλότος ρωτήθηκε αν αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα και απάντησε αρνητικά, εκτός από το ότι είχαν περάσει μέσα από κάποια παράξενη (πράσινη ομίχλη. Όταν προσγειώθηκαν διαπιστώθηκε το εξής: όλα τα ρολόγια στο αεροπλάνο πήγαιναν πίσω, κατά τόση ώρα όσο κράτησε το πέρασμα από την ομίχλη. Δεν δόθηκε ποτέ κάποια επαρκής εξήγηση, εκτός από την παρατήρηση κάποιου ελεγκτή από τον πύργο: "Είναι απλό: για 10 λεπτά απλώς δεν υπήρχατε!!!".
Τελειώνοντας για τώρα να πω μόνο ότι την περίπτωση του Kiki την είχα δει σε ένα ντοκυμανταίρ σχετικό και την περίπτωση του Μίλτων Ιατρίδης την είχε και ο Χαρδαβέλας στην εκπομπή του. Υπάρχει και στο Internet, βέβαια.
2007-10-07 17:16
http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews3026.html
http://www.physics4u.gr/news/2003/scnews1126.html
2007-10-07 18:45
Ολα σχεδόν τα "μυστήρια" γεγονότα του τριγώνου των Βερμούδων μπορούν να εξηγηθούν πλήρως επιστημονικά.
http://www.fatsimare.net/Science_Te..._articleid/5186

Οποιος αμφιβάλλει ας επιχειρηματολογήσει υπέρ των απόψεών του.
2007-10-08 00:35
Φίλε μου apos13, δημοσίευσες ένα λινκ που περιέχει το άρθρο από το λινκ που έδωσα εγώ από το PHYSICS4U.GR.
Καλησπέρα και από μένα.

Διαβάζοντας τις απαντήσεις σας προκύπτουν και άλλα ερωτήματα που ξεφεύγουν από το θέμα.

Αρχίζοντας από τις πυξίδες που ''τρελαίνονται'', όταν κάποιο πλοίο,αεροπλάνο πλησιάσει το λεγόμενο τρίγωνο των βερμούδων, κάπου είχα διαβάσει(θα ψάξω να βρω τη πηγή πάλι) ότι τα βουνά που υπάρχουν εκεί, στο εσωτερικό τους περιέχουν κάποιο μέταλλο(δεν θυμάμαι ποίο ) που κάνει τις πυξίδες να ''τρελαίνονται''

Όσο αφορά τις εξαφανίσεις ανθρώπων,κρατάω κάποιες επιφυλάξεις αφού δεν υπάρχει κάτι επίσημα επιβεβαιωμένο συνεπώς μπορεί να γίνεται προπαγάνδα με στόχο τον φόβο ή την δημιουργία λάθος αντίληψης για το συγκεκριμένο θέμα?

Παράθεση:
ο κ. Μάκης Ποδώτας, ένας εξαιρετικός ερευνητής χαμηλών τόνων. Ανέφερε ότι υπάρχουν 12 διαφορετικά σημεία σε όλον τον κόσμο, ένα από τα οποία είναι το Τρίγωνο των Βερμούδων, που θεωρούνται "πύλες" σε άλλες διαστάσεις

Από εδώ προκύπτει ένα άλλο ερώτημα
Οι πύλες!

Υπάρχουν θεωρίες για κάποιες πύλες
Οι πύλες αναφέρονται μέσα σε προφητείες (Άγιος Ανδρέας)
Επίσης μέσα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη
Στην θεωρία της κούφιας γης...
Βεβαίως για να μην ξεφεύγω από το θέμα, εάν υπάρχει υλικό για τις παραπάνω θεωρίες ας το αναλύσουμε σε άλλη θεματική ενότητα.
2008-01-29 18:02
Χωρίς να θέλω να αποκλείσω άλλες εκδοχές, πιστεύω πως η περίπτωση του
τριγώνου των Βερμούδων οφείλεται σε τοπικά καιρικά/φυσικά φαινόμενα.
Νομίζω πως η έρευνα για τις φυσαλίδες που παραθέτει και ο φίλος excellent
είναι από τις πιο πιστικές θεωρίες.

Παράθεση:
1840: Το γαλλικό πλοίο Rosalie, 222 τόνων, βρέθηκε ανοιχτά της Κούβας,
με το φορτίο του, αλλά χωρίς το πλήρωμα. Ποτέ δεν έγινε γνωστό τι
απέγινε.
1918: Η πιο πολυσυζητημένη εξαφάνιση πλοίου: το USS Cyclops του αμερικανικού
πολεμικού ναυτικού, 12.000 τόνων και 522 ποδών, με πλήρωμα 309 άτομα.
1961: Εξαφανίζεται ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52, ένα τεράστιο αεροπλάνο
με μήκος περίπου 50 μέτρα και άνοιγμα πτερύγων 52. Η εξαφάνιση αυτή είχε κρατηθεί μυστική
για πολύ καιρό, για ευνόητους λόγους.

Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε μια λίστα παρόμοιων περιστατικών.
Πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύω ότι μερικά 'ατυχήματα' ή 'εξαφανίσεις'
μπορεί να έγιναν σκόπιμα (για απόκρυψη στρατιωτικών στόχων/ μυστικών,
κατασκοπεία, κτλ.)
2008-04-15 15:06
Όσες φορές έχει γίνει κάποια εξαφάνηση στο τρίγωνο έχει παρατηρηθεί μια πράσινη ομίχλη. Η ομίχλη αυτή έχει παρατηρηθεί επίσης στο πείραμα της φιλαδέλφειας, σε περιστατικά της πεντέλης και αλλού. Με την εμφάνιση αυτής της ομίχλης τα οργανα και οι πυξίδες χαλάνε. Η ομίχλη αυτή είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσης και λίγο ραδιενεργή. Πιστεύω με την μελέτη πάνω στο φαινόμενο της πράσινης ομίχλης θα λυθούν πολλές απορίες. Επίσης το πλήρωμα ενός πλοίου που εισέρχεται σε αυτή την ομίχλη μπορεί να εξαφανιστεί πάρα πολύ εύκολα. Το πλοίο είναι από μέταλλο. Ενα τεράστιο μεταλλικο αντικείμενο δηλαδή κινείτε σε μαγνητικό πεδίο. Άρα έχουμε την δημιουργία ηλεκτρικού ρεύματος μεγάλης τάσης. Το πλήρωμα πολύ απλά εξαυλώνεται από τις ηλεκτρικές εκενώσεις που προκαλούνται με την κίνηση του κάθε ανθρώπου πάνω στο πλοίο.
Ενας ξαδερφος μου καπετανιος μου εδωσε καποτε μια αλλη εντελως διαφορετικη εκδοχη για το θεμα.
Μου είπε λοιπον πως για καποιο περιεργο λογο που δεν γνωριζε τα ρανταρ δεν μπορουν να εντοπισουν τα πλοια που περνουν απο την περιοχη.
Στο παρελθον λοιπον καποιοι φιλόδοξοι εφοπλιστές εκαναν το εξης:

Αφου το πλοιο εισερχόταν στο τριγνωνο και αφου δεν μπορυσαν τα ρανταρ να το εντοπισουν, ο καπετανιος εσβηνε τις μηχανες.
Το πλοιο βαφοταν και αλλαζε αριθμους μητρωου εν πλω. Του αλλαζαν ονομα, χρωμα και αλλα διαφορα χαρακτηριστικα.
Με νέα χαρτιa που ειχαν δημιουργηθεί για ενα πλοιο που δεν υπηρχε καν, άναβαν τις μηχανες και ηταν παλι στη θαλλασσα προς ενα αλλο διαφορετικο προορισμό αυτή τη φορα.
Οι εν λογω ιδιοκτήτες δήλωναν εξαφανξση στο τρίγωνο και εισέπρατταν την αναλογη ασφαλεια.
...κρατουσαν και το πλοιο.

Αυτα βεβαια συνέβαιναν σε αλλες εποχες οπου το λαδωμα και τα πλαστα εγγραφα ηταν μια αρκετα ευκολη υποθεση...

Αυτή ηταν η δική του εκδοχη…