ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Αν κάποιος σας έλεγε ότι ετοιμάζεται «υποχθόνια» μια ομογενοποιημένη παγκόσμια θρησκεία με σκοπό τη κατάργηση όλων των επί μέρους θρησκευτικών δογμάτων και θρησκειών και την ανάδειξη μια σύγχρονης μοντέρνας Υπερθρησκείας η οποία θα λειτουργούσε σε άριστη σύνδεση με την ήδη επιβεβλημένη πολιτική και πολιτισμική παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων , θα συμφωνούσατε η θα διαφωνούσατε μαζί του ;
Θα συμφωνούσατε (όποια και αν είναι τα πιστεύω σας ) να συμπεριληφθούν σε έναν παγκόσμιο θρησκευτικό αχταρμά με μόνο σκοπό την ομαδοποίηση για καλύτερη και ταχύτερη χειραγώγηση ?
Νομίζετε ως Χριστιανοί η Έλληνες στο θρήσκευμα, η ακόμη ως μέλη του ΥΣΕΕ , ότι θα μπορούσατε να «συμβιώσετε» θρησκευτικά με τους υπόλοιπους ανά τη γη θρησκευόμενους ανθρώπους όπως οι βουδιστές , ινδουιστές , μουσουλμάνοι , παγανιστές κ.α. και να εκφραστείτε θρησκευτικά μαζί τους ;
Με λίγα λόγια θα σας εύρισκε σύμφωνους μια τέτοια κίνηση θρησκευτικής παγκοσμιοποίησης η όχι ;
Θα συμφωνούσατε (όποια και αν είναι τα πιστεύω σας ) να συμπεριληφθούν σε έναν παγκόσμιο θρησκευτικό αχταρμά με μόνο σκοπό την ομαδοποίηση για καλύτερη και ταχύτερη χειραγώγηση ?
Νομίζετε ως Χριστιανοί η Έλληνες στο θρήσκευμα, η ακόμη ως μέλη του ΥΣΕΕ , ότι θα μπορούσατε να «συμβιώσετε» θρησκευτικά με τους υπόλοιπους ανά τη γη θρησκευόμενους ανθρώπους όπως οι βουδιστές , ινδουιστές , μουσουλμάνοι , παγανιστές κ.α. και να εκφραστείτε θρησκευτικά μαζί τους ;
Με λίγα λόγια θα σας εύρισκε σύμφωνους μια τέτοια κίνηση θρησκευτικής παγκοσμιοποίησης η όχι ;
Καλέ μου φίλε phsyborg.......
Θέτεις το θέμα, για να το συζητήσουμε ως θρησκευτικό "γεγονός" ή ως συνωμοσιολογικό; Έχει πολύ μεγάλη διαφορά.
---
Δεν θα ήταν σωστό να καταργηθούν όλες οι θρησκείς-δογματα του πλανήτη και να συνενωθούν σε μία παγκόσμια θρησκεία, γιατί σε συνδυασμό με το ότι θα είναι "παρέα" με την σύγρονη πολιτική και τη νέα τάξη πραγμάτων, μου φαίνεται ότι πάνε να κλείσουν σε όλους το στόμα...
---
Οχι, εγώ δε συμφωνώ... Αλλά σιγά μην μας ρωτήσουν...!
---
Φιλικώς,
Νίκος
Θέτεις το θέμα, για να το συζητήσουμε ως θρησκευτικό "γεγονός" ή ως συνωμοσιολογικό; Έχει πολύ μεγάλη διαφορά.
---
Δεν θα ήταν σωστό να καταργηθούν όλες οι θρησκείς-δογματα του πλανήτη και να συνενωθούν σε μία παγκόσμια θρησκεία, γιατί σε συνδυασμό με το ότι θα είναι "παρέα" με την σύγρονη πολιτική και τη νέα τάξη πραγμάτων, μου φαίνεται ότι πάνε να κλείσουν σε όλους το στόμα...
---
Οχι, εγώ δε συμφωνώ... Αλλά σιγά μην μας ρωτήσουν...!
---
Φιλικώς,
Νίκος
Πλάκα σπάτε?!?! Φαντάζεστε ένα φανατικό χριστινανό και ένα φανατικό αρχαιοελληνιστή να πάνε χεράκι χεράκι και με το χαμόγελο στα χείλη, στον ναό της κοινής θρησκείας? Εγώ χτυπιέμαι στα γέλια όσο το σκέφτομαι. 
Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο. Για να έχεις κοινή θρησκεία, δεν πρέπει να υφίστανται κοινωνικές και πολιτιστικές διαφορές. Αυτό και αν είναι αδύνατο.

Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο. Για να έχεις κοινή θρησκεία, δεν πρέπει να υφίστανται κοινωνικές και πολιτιστικές διαφορές. Αυτό και αν είναι αδύνατο.
Καλά και μόνο που το θέσατε ως ερώτημα είναι λίγο κάπως....χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω κάποιον αλλά όπως είπε ο φίλος Ανέστης το να δω έναν χριστιανό και έναν ελληνολάτρη αγκαζέ
Φίλε όχι εγώ δεν θα συμφωνούσα στην κοινή θρησκεία διότι έτσι ο κόσμος χάνει την διαφορετικότητά του και την πολιτιστική του ταυτότητα.
Φίλε όχι εγώ δεν θα συμφωνούσα στην κοινή θρησκεία διότι έτσι ο κόσμος χάνει την διαφορετικότητά του και την πολιτιστική του ταυτότητα.
Ούτε εγω συμφωνώ. Είμαι υπερμαχος της θρησκείας μου και δεν την αλλάζω με καμία άλλη. Κυρίως όταν αυτή προέρχεται από κανένα ιερατείο εξ ανατολών....
Κανείς δέν μπορεί να συμφωνήσει σε μιά τέτοια ενέργεια. Δέν είναι τίποτε άλλο απο μιά προσπάθεια ΥΠΟΤΑΓΗΣ και ΠΕΡΙΘΩΡΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ σε παγκόσμιο επίπεδο όχι μονάχα όλων των υπόλοιπων θρησκειών αλλά και όλων των ανθρώπων που για τον δικό τους λόγο έχουν διαφωνίες με την εφαρμόζουσα υπερθησκεία - τέρας όποια και άν είναι.
Δέν θα έλεγα οτι αυτό συμβαίνει με τον Χριστιανισμό σήμερα αλλά έχουμε μιά μικρή γεύση. Μπορεί να εμφανίζεται με 100 παρακλάδια αλλά ο παρονομαστής είναι ένας : ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (τί ορθόδοξος, τί καθολικός, τί διαμαρτυρόμενος το ίδιο κάνει).
Έχει καταντήσει κάτι σάν παγκόσμια θρησκεία απο την στιγμή που υποστηρίζεται απο όλα τα αναπτυγμένα κράτη του πλανήτη που ασκούν κάποια εξουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Και δείτε με τί υποτιμητικό τρόπο συμπεριφέρονται χριστιανοί υπερηγέτες απέναντι σε κράτη που η θρησκεία τους είναι αντίθετη με την δική τους (π.χ. Μουσουλμάνοι).
Έχουν βέβαια και τα δίκαια τους ώς ένα σημείο αφού τα Μουσουλμανικά κράτη συμπεριφέρονται φορές - φορές βάναυσα στους υπηκόους τους, αλλά αυτό δέν έχει καμιά σημασία. Είναι εσωτερική τους - οικογενειακή υπόθεση.
Το τελικό συμπέρασμα είναι οτι οι προσπάθειες αυτές οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια, και η προσπάθεια εκμηδένισης όλων των υπόλοιπων θρησκειών εκτός της μίας και μοναδικής οδηγεί σε καταστάσεις που μυρίζουν μπαρούτι.
Δέν θα έλεγα οτι αυτό συμβαίνει με τον Χριστιανισμό σήμερα αλλά έχουμε μιά μικρή γεύση. Μπορεί να εμφανίζεται με 100 παρακλάδια αλλά ο παρονομαστής είναι ένας : ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (τί ορθόδοξος, τί καθολικός, τί διαμαρτυρόμενος το ίδιο κάνει).
Έχει καταντήσει κάτι σάν παγκόσμια θρησκεία απο την στιγμή που υποστηρίζεται απο όλα τα αναπτυγμένα κράτη του πλανήτη που ασκούν κάποια εξουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Και δείτε με τί υποτιμητικό τρόπο συμπεριφέρονται χριστιανοί υπερηγέτες απέναντι σε κράτη που η θρησκεία τους είναι αντίθετη με την δική τους (π.χ. Μουσουλμάνοι).
Έχουν βέβαια και τα δίκαια τους ώς ένα σημείο αφού τα Μουσουλμανικά κράτη συμπεριφέρονται φορές - φορές βάναυσα στους υπηκόους τους, αλλά αυτό δέν έχει καμιά σημασία. Είναι εσωτερική τους - οικογενειακή υπόθεση.
Το τελικό συμπέρασμα είναι οτι οι προσπάθειες αυτές οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια, και η προσπάθεια εκμηδένισης όλων των υπόλοιπων θρησκειών εκτός της μίας και μοναδικής οδηγεί σε καταστάσεις που μυρίζουν μπαρούτι.
Ουφ.....
Περίμενα αρκετές ημέρες ώστε να ρίξω τη 13η ψήφο .
Και φυσικά θα με έβρισκε σύμφωνο μια νέα παγκόσμια θρησκεία, αρκεί ο Θεός της να ήταν ΟΡΑΤΟΣ καθώς επίσης να αισθανόμουν καθημερινά το πνεύμα του να με ζεσταίνει .
Όσο για το θηλυκό στοιχείο , θα μπορούσε να είναι ένα αποκομμένο κομμάτι του Θεού, στο οποίο πατάμε όλοι μας και δημιουργούμε καθημερινά τη συνέχεια της ζωής αλλά και του πνεύματος Του.
Περίμενα αρκετές ημέρες ώστε να ρίξω τη 13η ψήφο .
Και φυσικά θα με έβρισκε σύμφωνο μια νέα παγκόσμια θρησκεία, αρκεί ο Θεός της να ήταν ΟΡΑΤΟΣ καθώς επίσης να αισθανόμουν καθημερινά το πνεύμα του να με ζεσταίνει .
Όσο για το θηλυκό στοιχείο , θα μπορούσε να είναι ένα αποκομμένο κομμάτι του Θεού, στο οποίο πατάμε όλοι μας και δημιουργούμε καθημερινά τη συνέχεια της ζωής αλλά και του πνεύματος Του.
Δηλώνω ένθεη μεν, άθρησκη δε οπότε (αν και σέβομαι τις θρησκείες) δε με απασχολεί το θέμα "θρησκεία" επί της ουσίας, παρά μόνο στο βαθμό που αποτελεί συνεκτικό ιστό για μια εθνότητα. Ψήφισα "όχι" διότι, είμαι υπέρ της διαφορετικότητας και της πολιτιστικής ταυτότητας, και κάθετα αντίθετη στον ομογενοποιημένο-εννιαίο αχταρμά που ευαγγελίζεται η παγκοσμιοποιητική κουλτούρα.
Β+
Β+
Ετσι οπως εχει θετει η ερωτηση ειναι αδυνατο να δωθει θετικη απαντηση εκτος και αν καποιος ειναι ευαγγελιστης λατρης του Μαμμωνα
Παντως για να παιξω λιγο με την ενδιαφερουσα γενικοτερα ερωτηση, εσας θα σας πειραζε να υπηρχε μια παγκοσμια θρησκεια (πανω απο ολες τις αλλες) η οποια α) να απαιτουσε απο τους ακολουθους της να μελετουν και να σεβονται ολες τις θρησκειες του κοσμου, β) να αποτελει ενα χωνευτηρι ολων των θρησκετικων παραδοσεων και γ) να εξελισεται βασει της αναμιξης στοιχειων απο ολες τις θρησκειες;;;
Τουλαχιστον πολλα εγκληματα θα αποτρεποταν αν υπηρχε μια τετοια θρησκεια μου φαινεται.
Παντως για να παιξω λιγο με την ενδιαφερουσα γενικοτερα ερωτηση, εσας θα σας πειραζε να υπηρχε μια παγκοσμια θρησκεια (πανω απο ολες τις αλλες) η οποια α) να απαιτουσε απο τους ακολουθους της να μελετουν και να σεβονται ολες τις θρησκειες του κοσμου, β) να αποτελει ενα χωνευτηρι ολων των θρησκετικων παραδοσεων και γ) να εξελισεται βασει της αναμιξης στοιχειων απο ολες τις θρησκειες;;;
Τουλαχιστον πολλα εγκληματα θα αποτρεποταν αν υπηρχε μια τετοια θρησκεια μου φαινεται.
Παράθεση:
| Παντως για να παιξω λιγο με την ενδιαφερουσα γενικοτερα ερωτηση, εσας θα σας πειραζε να υπηρχε μια παγκοσμια θρησκεια (πανω απο ολες τις αλλες) η οποια α) να απαιτουσε απο τους ακολουθους της να μελετουν και να σεβονται ολες τις θρησκειες του κοσμου, β) να αποτελει ενα χωνευτηρι ολων των θρησκετικων παραδοσεων και γ) να εξελισεται βασει της αναμιξης στοιχειων απο ολες τις θρησκειες;;; |
Aυτό σίγουρα μου ακούγεται καλό. Το βλέπω μάλλον να κινείται στις λογικές του οικουμενισμού, παρά σ'αυτές της παγκοσμιοποίησης. θα'ταν ιδεατό ο άνθρωπος να μελετά όλες τις κοσμοθεάσεις/φιλοσοφίες/θρησκείες ως στοιχεία/πληροφορίες/προσλαμβάνουσες, να ξεσκαρτάρει, να διαχωρίζει το σαθρό απ'το αληθές και να ενστερνίζεται αναλόγως. Κάποιοι το κάνουν, αλλά στα πλαίσια των ατομικών τους επεξεργασιών. Θεωρώ πως είναι ουτοπικό να προσδοκούμε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μαζικά. Τουλάχιστον σ'αυτόν τον αιώνα, για να μην πω σ'αυτήν την χιλιετία...