ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Σωτήρας και σωτηρία!

Σωτήρας και σωτηρία!

foni10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Η συχνή προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να αποδείξουν το ψέμα και την απάτη που μπορεί να περικλείει μία θρησκεία (και ισχύει για όλες τις θρησκείες, ιδιαιτέρως αυτές που ασκούν τον προσηλυτισμό), πολλές φορές δεν αποσκοπεί στο να αντικαταστήσουν αυτό με κάποια άλλη άποψη, πεποίθηση ή θρησκεία. Αποσκοπεί κυρίως στην αποκάλυψη, αν όχι της απεχθούς απάτης που καταδυναστεύει γενεές ανθρώπων με τελικό αποτέλεσμα να τους κάνει χειρότερους κι όχι καλύτερους, τουλάχιστον του άτοπου, και του αχρείαστου που κυριαρχεί στο μυαλό και εμποδίζει το πνεύμα να εξελιχθεί και να οδηγηθεί εντέλει στο φως (γιατί νομίζω πως αυτό ισχυρίζονται όλοι πως αναζητούν). Πχ. όταν βλέπεις κάποιον να σκάβει με τα νύχια του το βράχο για να βρεί το φως που υπάρχει από πίσω, αν εσύ έχεις δει ένα άνοιγμα, έναν δρόμο που οδηγεί στην ίδια κατεύθυνση, του το δείχνεις για να μη συνεχίσει να κάνει κακό στον εαυτό του. Έγκειται στη δική του βούληση πλέον αν θα συνεχίσει η όχι. Έχεις κάνει το χρέος σου. Αν όμως, διαπιστώσεις ότι έχει βάλει κάποιους άλλους να σκάβουν και να χύνουν το αίμα τους λέγοντάς τους πως εκεί θα βρούν το φως και εμποδίζοντάς τους με κάθε τρόπο, (μα με κάθε τρόπο) να δούν το άνοιγμα που εσύ έχεις δείξει, τότε ποιό είναι το ηθικό σου χρέος;
Θα θέσω λοιπόν μία παρατήρηση που αγγίζει τα όρια της παράνοιας και ένα ερώτημα:

1. Την εποχή που λέμε ότι παρουσιάστηκε ο Ιησούς, εξαιτίας του οποίου παρουσιάστηκε και ο χριστιανισμός, ο μόνος λαός που περίμενε κάποιον να τους στείλει ο Θεός τους κάποιο σωτήρα (μεσσία) ήταν οι Εβραίοι, κανείς άλλος!
Στη συνέχεια λοιπόν, όλος ο δυτικός κόσμος σχεδόν, φαίνεται να δέχεται και να ασπάζεται τον σωτήρα-θεό, τον οποίο σωτήρα-θεό οι Εβραίοι που ήταν οι μόνοι που τον περίμεναν τον απορρίπτουν! Αυτοί που μιλούν τα γραπτά τους για μεσσία και μόνο αυτοί περίμεναν τον Υιό ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ, του Γιαχβέ, λένε "όχι αυτός δεν είναι ο Υιός του Θεού μας", και οι άλλοι λένε "όχι, αυτός είναι ο Υιός ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ, ξεχνάμε τις παραδόσεις μας και την κοσμοθεωρία χιλιάδων ετών και τον ασπαζόμαστε". Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου!
Σωτήρας λοιπόν, σωτήρας που άλλοι τον περίμεναν κι άλλοι τον ασπάστηκαν (το πως δεν το εξετάζουμε εδώ). Εδώ προκύπτει το δεύτερο πλέον ερώτημα:

2. Με ποιον τρόπο η διδασκαλία αυτή που ισχυρίζεται ότι έγινε δεκτή γιατί οδηγεί στην φώτιση της ψυχής, έσωσε εντέλει τήν ανθρωπότητα;Με ποιόν τρόπο έσωσε τον άνθρωπο; Μιλάμε για 1700 χρόνια γαλόυχισης των γενεών μέσα σ' αυτή τη διδασκαλία, στη διάρκεια των οποίων ο άνθρωπος και μαζί του η ανθρωπότητα, καταποντίζεται ολοένα και πιο βαθιά στο χάος, ενώ όλο και πιο κατώτερα ένσικτα κυριαρχούν.
Από τι ακριβώς λοιπόν πιστεύετε προσπαθεί να σώσει τον άνθρωπο;
και που βλέπετε ότι αυτή η πίστη τον έχει οδηγήσει και τον οδηγεί;

Γιατί αν διαφαίνεται ότι κάποιος δημιουργεί τον σατανά (αυτό μπορεί να αποτελέσει θέμα άλλης συζήτησης) για να τον πολεμήσει στη συνέχεια, θα πρέπει να σαφώς αμφισβητηθούν οι προθέσεις και οι σκοποί αυτής της μάχης από όποιον θέλει πραγματικά να σωθεί.
Παράθεση:
Πχ. όταν βλέπεις κάποιον να σκάβει με τα νύχια του το βράχο για να βρεί το φως που υπάρχει από πίσω, αν εσύ έχεις δει ένα άνοιγμα, έναν δρόμο που οδηγεί στην ίδια κατεύθυνση, του το δείχνεις για να μη συνεχίσει να κάνει κακό στον εαυτό του. Έγκειται στη δική του βούληση πλέον αν θα συνεχίσει η όχι.

Εδώ δεν μας τα λες καλά. Ποιός έχει βρεί την αλήθεια για να μπορεί να την υποδείξει σε άλλους? Εσύ πιστεύεις ότι βρήκες το φώς, αλλά δεν ξέρεις μέσα στο τούνελ που είμαστε όλοι, αν βλέπεις μια λάμπα ή την έξοδο...
Διότι αν βλέπεις την λάμπα, άσε τον άλλο να κάνει αυτό που νομίζει...

Παράθεση:
Έχεις κάνει το χρέος σου.

Όντως τον εξέτρεψες από έναν δρόμο που σου φαίνεται λάθος. Αν έχεις κάνει εσύ λάθος και είδες την λάμπα για έξοδο, μπορεί να τον έχεις εκτρέψει από τον σωστό δρόμο.

Για άλλη μια φορά, αφήστε τον καθένα να πιστεύει αυτό που θέλει. Για να το πιστευει, τον εκφράζει απόλυτα, δόξα τον Αλλάχ ή τον Δία ή τον Ζωροάστερ, θρησκείες να διαλέξει κανείς υπάρχουν πολλές και για όλα τα γούστα.
2006-06-13 20:10
..................
Αγαπητέ/ή Φωνή (συγγνώμη αλλά δεν ξέρω το γένος σου), από τη μελέτη της θρησκειολογίας που έως τώρα έχω κάνει και που είναι πολύ μικρή μπροστά στον τεράστιο όγκο της θρησκειολογίας, μπορώ να σου πω ότι κατάφερα να ξεκαθαρίσω κάπως μέσα μου ερωτήματα όπως αυτά που παραθέτεις.
Έχουμε ασχοληθεί πάρα πολύ εδώ μέσα στο Μεταφυσικό με θέματα θρησκείας αλλά δυστυχώς, συνήθως λείπει η κατανοήση στους λόγους για τους οποίους ο κάθε άνθρωπος πιστεύει αυτό που πιστεύει. Το αποτέλεσμα είναι πάντα μονότονα να επιτιθέμεθα εναντίον του χριστιανισμού και ελάχιστες φορές ασχοληθήκαμε και με άλλες θρησκείες. Αυτό είναι εν μέρει λογικό λόγω του πολύ μεγάλου πλήθους των χριστιανών παγκοσμίως αφενός αλλά και εξαιτίας του ότι ο χριστιανισμός είναι η "κυρίαρχη" θρησκεία στον ελληνικό χώρο και ως εκ τούτου είναι λογικό να δέχεται τις περισσότερες επιθέσεις, καλόβουλες ή κακόβουλες.
Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει εκείνο που θέλει και εμείς έχουμε υποχρέωση να το σεβόμαστε και όχι να κάνουμε την επίθεσή μας θεωρώντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ ηλίθιο που πιστεύει κάτι τέτοιο, το οποίο ίσως η δική μας λογική να μην δέχεται. Αρκεί, όμως, που το δέχεται η δική του.
Όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεται η μελέτη μου, τείνω να πιστέψω αυτό που διατείνονται ορισμένοι εσωτερικοί κύκλοι, ότι δηλαδή η "αλήθεια" κρύβεται μέσα στις παραδόσεις όλων των θρησκειών, οι οποίες έχουν τους μύστες τους, τα ιερά τους βιβλία, τα ιερατεία τους, τα οποία πάνω κάτω λένε το ίδιο πράγμα, προσαρμοσμένο κάπως στις ιδιαιτερότητες του κάθε λαού. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι όλες οι θρησκείες είναι άξιες σεβασμού και σε τελική ανάλυση, σε ένα πιο "μυστικό" επίπεδο, δεν διαφέρουν πολύ. Φυσικά, όμως, δεν το παραδέχονται, τουλάχιστον τα ιερατεία τους, αλλά και αυτό ακόμα είναι κατανοητό, για λόγους εξουσίας και προστασίας του Δόγματος που πρεσβεύουν, αφού έκριναν πως οποιαδήποτε παρέκκλιση εκ μέρους των πιστών θα οδηγούσε σε αλλοίωση του Δόγματος που θα ήταν δύσκολο πια να ελεγχθεί. Οι ομοιότητες, ομως, που υπάρχουν στα δόγματα, δεν οφείλονται κατά τη γνώμη μου μόνο σε πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και σε εκείνη τη βαθύτερη, την κρυμμένη αλήθεια, την κατανοητή από λίγους, αλλά που έχει απήχηση σε τόσο πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, ακριβώς γιατί τους θυμίζει κάτι, μια λανθάνουσα ανάμνηση.
Σωτήρες - φωτισμένους - μύστες περίμεναν πάντοτε οι άνθρωποι, από την εποχή του Ορφέα (που τόσο λέγεται πως μοιάζει με το Χριστό) έως και το Βούδα. ΌΜως οι παραδόσεις τους ισχυρίζονται πως παρά την έλευση των φωτισμένων ανθρώπων, ο κόσμος συνέχεια θα χειροτερεύει, επειδή ο κόσμος δεν θα εφαρμόζει αυτές τις διδαχές. Τότε το κακό θα περισσέψει αλλά ο Μύστης θα ξαναέρθει και θα δώσει το οριστικό τέλος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μου για την Εσχατολογία.
Για αυτό, με αφορμή το θέμα που ξεκίνησες, θέλω να καταθέσω πως η οποιαδήποτε επίθεση κατά της οποιασδήποτε θρησκείας, όταν είναι κακόβουλη με ενοχλεί ως άνθρωπο (χωρίς να υπονοώ ότι ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία). Η κριτική σε μια θρησκεία οφείλει να γίνεται όταν έχουν ληφθεί υπόψη δεκάδες, εκατοντάδες ίσως παράγοντες-γνώσεις, τις οποίες κανείς από εμάς φρονώ ότι δεν έχει τόσο τελειοποιημένες, ώστε να μπορεί να εξετάζει ελαφρά τη καρδία...
Το θέμα δεν θα κλειδωθεί από εμένα τουλάχιστον, αν και υπάρχουν ήδη πολλά αντίστοιχά του στην ενότητα της θρησκειολογίας...
Παράθεση:
Την εποχή που λέμε ότι παρουσιάστηκε ο Ιησούς, εξαιτίας του οποίου παρουσιάστηκε και ο χριστιανισμός, ο μόνος λαός που περίμενε κάποιον να τους στείλει ο Θεός τους κάποιο σωτήρα (μεσσία) ήταν οι Εβραίοι, κανείς άλλος!

Προφανέστατα αγνοείτε το θέμα:αν διαβάσετε την εισήγησι π.χ. του "εθνικιστού"και εξαιρετικού-εκπληκτικά εγγραμμάτου και εντίμου φιλολόγου και συγγραφέως κ.Σαράντου Καργάκου στην εισήγησι του την περίοδο 2002-2003 στο"Λαικό πανεπιστήμιο"που είχε ως θέμα το"ελληνισμός-χριστιανισμός" θα δείτε από την πλευρά των Ελληνών πως έχετε άδικο σαφέστατα.Παραδείγματα:
Ο "Προμηθεύς δεσμώτης "του Αισχύλου στον οποίον ο δεδεμένος στον Καύκασο υπό του Διός Τιτάνας φωτοδότης Προμηθεύς πληροφορείται πως δε θα δει τέλος στα βάσανά του εάν δεν δει έλθει κάποιος ο ο οποίος θα τον διαδεχθεί σε αυτό του το διακόνημα.Ο Σωκράτης λίγο προ του θανάτου του διδάσκει κάπου τον Αλκιβιάδη λέγοντας,απαντώντας στην αφόρητη υπαρξιακή αγωνία και κενό των αρχαίων Αθηναίων ότι"τον υπόλοιπο βίον καθεύδοντες διατέλοιτε αν,ει μη άλλον τινά ο θεός επιπέμψειεν κηδόμενος(=φροντίζοντας)ημών"...Ο Πλάτων έχουμε πει πως,όπως και ο Σόλων(όλως ενδεικτικώς),μίλησαν για την προσδοκία κάποιου Μεσσίού.Ακόμη,οι Σίβυλλες(εκ του Σίο και βουλή,με άλλα λογια ήσαν αυτές που φανέρωναν την θεία βούλησι),όπως η Ερυθραία,Κυμαία,Τιβουρτίνα(αν ενθυμούμαι καλώς)κ.α. αν και ιέρειες του Απόλλωνος κ.λπ.είχαν δώσει φοβερές προφητείες περί του Χριστού-σωτήρος του κόσμου,όπως έχουμε πει και σε άλλο θέμα,οι οποίες(συγκεκριμένα η Ερυθραία,η σημαντικότερη αυτών) μνημονεύονται και υπό πολλών Αγίων αργότερα όπως υπό της Αγίας Αικατερίνης σε μία οιονεί απολογία της ενώπιον του επίδοξου φονευτή της παγανοδωδεκαθειστού αυτοκράτορος Μαξιμίνου(και κάποιων "σοφών"),του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου,κ.α. πολλών...Αυτά δικαιώνουν και επαληθεύουν πλήρως το γνωστό εδάφιο της Γενέσεως της...εθνικιστικής Παλαιάς Διαθήκης"και αυτός(=ο Χριστός,ο Μεσσίας)προσδοκία εθνών"(και όχι μόνον των Εβραίων)για τους αρχαίους Έλληνες.Ακόμη,το ίδιο συνέβαινε με τους Ρωμαίους,τους Κινέζους και γενικώς με όλους τους λαούς νομίζω...Ο Βούδδας για τους Βουδδιστές(που σημαίνει φωτισμένος)ή Γκαουτάμα για τους υπολοίπους είχε προφητεύσει,όπως θα σας πληροφορούσαν και αγιορείτες μοναχοί που μελετούν Βουδδισμό(ναι,μην εκπλήσσεσθε),περί της ελεύσεως κάποιου Μεσσίου,Σωτήρος κοντά στα πεντακόσια π.Χ.οπότε κι έζησε και είχε πει πως αυτόν πρέπει αυτόν να υπακούσουν οι μαθητές του.Είχε επιπροσθέτως θέσει πέρας της ισχύος των διδασκαλιών του(γιατί άραγε;...)..Το ίδιο κάμνει και ο Κομφούκιος(ή Κονγκ-Τσου ή και άλλως,Κομφούκιος λέγεται πως είναι το όνομα που του έδωσαν χριστιανοί ιεραπόστολοι) στα"Ηθικά"(ή κάπως έτσι)του,ο οποίος είχε συμπυκνώσει,συστηματοποιήσει και μεταφέρει την προ αυτού κινεζική παράδοσι...Επίσης,έχει αποδειχθεί πως ο Μέγας Λάο Τσε(με τα γνωστά Τάο Κινγκ και και Τε Κινγκ,ή αλλοιώς βιβλία του Λόγου και της Φύσεως)ή Λάο Τσου,μέγας ερμηνευτής-σχολιαστής του"Κομφουκίου"είχε προφητεύσει την έλευσι του Λόγου του Θεού,το οποίο ταυτίζεται με το Τάο(βλ.σχετικό βιβλίο του π.Σεραφείμ Ρόουζ...)...Μπορώ να αναφέρω και άλλα,αλλά νομίζω πως αυτά καταδεικνύουν αυτό που θέλω να πω και αποτελούν ερεθίσματα για μία βαθύτερη και εκτενέστερη μελέτη...
Περνας ολη την ελληνικη γραμματεια μεσα απο το εβραιογενες χριστιανικο πρισμα και αυτο σε κανει να τα βλεπεις ολα μπλε (το χρωμα τυχαιο ειναι ).

Τοσο ωστε να ονομασεις τα βασανα του Προμηθεα ως διακονημα ( ) για να καταφερεις να υποστηριξεις την αρχαιοελληνικη προφητεια. Οι ...Λιακοπουλοθρεμενες προφητειες των Σιβυλλων εχουν αποδειχτει απο ολοκληρη την επιστημονικη κοινοτητα ως πλαστες.Δεν τις ειχα διαβασει, μεχρι που τις παρεθεσες στο τοπικ "Ιησους: ιστορικο προσωπο", στην προσπαθεια σου να στηριξεις με στοιχεια την ιστορικη υπαρξη του Ιησου .Εχοντας διαβασει δεκαδες εργα αρχαιων Ελληνων συγγραφεων, ομολογω πως εβαλα τα γελια οταν διαβασα το χωριο στο οποιο αναφερεται η αρχαιοελληνικη... προφητεια (ορος-με τη χριστιανικη σημασια-αγνωστος στην αρχαια Ελλαδα). Ακομα και για καποιον μη ειδικο οπως εγω, ειναι ηλιου φαεινοτερον πως προκειται για μετεπειτα προσθηκη. Μιας και υπαρχουν σωσμενα κειμενα του Πλατωνα, θα ηθελα να μας παραπεμψεις στις... προφητειες του Ελληνα φιλοσοφου, οπως επισης και σε αυτες του νομοθετη Σολωνα!
Περι Κομφουκιου και Βουδισμου, θα ηθελα να ακουσω την αποψη του Rbt3r.

Ο Μεσσιανισμος ειναι ενα τεραστιο ζητημα, το οποιο και αντανακλα την κουλτουρα και τον πολιτισμο του καθε λαου.

Την επομενη φορα που θα συμμετεχω εδω, θα αναλυσω την κοινωνικη κατασταση των Εβραιων, στα χρονια που υποτιθεται οτι εζησε ο Ιησους.
Παράθεση:
Τοσο ωστε να ονομασεις τα βασανα του Προμηθεα ως διακονημα

Αρχικά,αγαπητέ,πρέπει να σας πω πως ακολουθείτε την κλσσική οδό της αβελτηρίας να μην διορθώνετε τις πλάνες σας...Τώρα,ας συμπληρώσω το τι διεμοίφθη στο κλασσικό αυτό έργο του Αισχύλου:ο Ερμής λέγει στον δεσμώτη:"τοιούδε μόχθου τέρμα μη τι προσδόκα,πριν αν θεός τις διάδοχος των σων πονων φανή".
Επίσης,όταν ο Αλκιβιάδης και ο Σωκράτης συζητούν,ο Αλκιβιάδης ρωτά το Σωκράτη για το ποιος θα είναι αυτός ο θεός και αυτός απαντά"ω μέλλει και περί σου"(=εκείνος που ενδιαφέρεται -και προνοοεί-και για σένα).Όσον αφορά για τον Πλάτωνα,αν ήμουν στην θέσι σας,αντί να ανατρέχω σε αναξιόπιστα βιβλιδάρια θα είχα ήδη βρει όλες του τις ρήσεις(για τις οποίες και άλλες έχει γίνει τόσος λόγος,ακόμη και στο αποκρυφιστικών απόψεων-ανάλογα βεβαίως με τον συντάκτη- περιοδικό"άβατον").Μία εκ των οποίων σύμφωνα και με τον Κλήμη τον Αλεξανδρέα είναι αυτή που λέγει ότι "ο δίκαιος θα συλληφθεί,θα δαρεί,"ανασκολοπισθήσεται(=θα σταυρωθεί)"...Και άλλες πολλές σαφώς.

Παράθεση:
ομολογω πως εβαλα τα γελια οταν διαβασα το χωριο στο οποιο αναφερεται η αρχαιοελληνικη... προφητεια

"Ο μωρός (=ο ανόητος)γελά καν τι μη γελοίον η",φίλτατε.Σας παρέθεσα και παραπομπές που αποδεικνύουν το κατά πόσο η επιστημονική κοινότητα τα δέχεται σήμερα τότε...Αλλά εσείς αντί να μαθαίνετε παίζετε τον...επαναστάτη...

Παράθεση:
Οι ...Λιακοπουλοθρεμενες

Καλά,αυτό κι αν είναι ιλαροτραγικό.Ο κ.Λιακόπουλος είναι πρώτον απείρως σοβαρότερος και εντιμότερος από τους διαφόρους κουτοπόνηρους που έχετε την αφέλεια ή την αναίδεια να μας παρουσιάζετε τα...πονήματά των...Δεύτερον,ο Λιακόπουλος έχει επίσης υποστηρίξει απόψεις δικές σας.Άρα είστε κραυγαλέα και εσείς...λιακούρειος,αφού υποστηρίζετε:
1.Την...αξιοπιστία των αποκρύφων,
2.Τον"Δαυλό",
3.την αγιότητα των αρχαίων μας προγόνων,
4.την...ανηθικότητα κ.α. της Παλαιάς Διαθήκης κ.α.πολλά.
Βλέπετε λοιπόν πως είστε Λιακοπουλοθρεμμένος και Λιακούρειος κατά την δική σας λογική;...

Παράθεση:
Ακομα και για καποιον μη ειδικο οπως εγω, ειναι ηλιου φαεινοτερον πως προκειται για μετεπειτα προσθηκη.
Είναι ηλίου φαεινότερο πως είστε φανατικός,ελληνότροπος αγιατολλάχ(κατά έννοιαν τινά),αφού δεν γνωρίζετε για ό,τι δεν σας κάνει...γούστο να ψάχνετε και να ερευνάτε...Περιμένω τα τεκμήρια σας που το αποδεικνύουν και να είστε σίγουρος πως θα το δεχθώ.Έχω υπ'όψει μου κείμενο ινδάλματός σας,ωργισμένου νεαρού και φαινομενολογικά ελληνολάτρου αρθρογράφου του Δαυλού που δεν το αρνείται πάντως.(Είδατε ότι είστε εκτός...γραμμής;...)Γι αυτό μελετήστε το θέμα κι αφήστε τις...ειρωνείες(!).
Παθοκτονε δεν ημουν ειρωνικος μαζι σου και κρινω πως η δικη σου απαντηση ηταν ειρωνικη και αναιτια σκληρη θα ελεγα απεναντι μου.

Τοσο αναιτια, ωστε να διαπιστωσω (μετα απο απλη ερευνα-ενστικτο βλεπεις...) για 2η φορα μεσα σε διαστημα 4-5 ημερων το ιδιο ακριβως πραγμα. Πως ειναι δηλαδη δυνατον στις 21:04 (το προηγουμενο ποστ σου) να μας γραφεις απο την ομορφη Θεσσαλονικη και να απαντας με ηρεμια, νηφαλιοτητα, παραθετοντας στοιχεια(οσα θεωρεις εσυ τουλαχιστον ως στοιχεια) στο "καυστικο" ποστ της Φωνης και 5 ωρες μετα, να κανεις ποστ απο αθηναϊκη ip απαντωντας μου οχι και με τον καλυτερο τροπο στις παρατηρησεις που εκανα...; (Λιγα λεπτα μετα μαλιστα διαπιστωνω ποστ σου στο τοπικ "Μυθος τα αρχαια οργια" στις 23:45 και παλι απο Θεσσαλονικη-οποτε ο χρονος μειωνεται τελικα στις 2 ωρες...)

Εχω ολη την καλη διαθεση να κανω διαλογο μαζι σου, αλλα τετοια φαινομενα οχι μονο με προσβαλλουν ως ανθρωπο και μελος ενος φορουμ(αρχιζω να αναρωτιεμαι με ποσους... Παθοκτονους "κοντραρομαι" τοσο καιρο! ), με καλουν συν τοις αλλοις να παρω θεση ως συντονιστης.
Παράθεση:
Περι Κομφουκιου και Βουδισμου, θα ηθελα να ακουσω την αποψη του Rbt3r.

Και θα την ακούσεις....
Για κομφούκιο που έχω διαβάσει τα άπαντα, δεν θυμάμαι πουθενά να αναφέρει κάτι τέτοιο. Εκτός αν του αποδίδεται κάτι τέτοιο, σε κάποιο άλλο κείμενο. Επίσης επειδή αναφέρθηκε και ο Λαο Τζού (ο Ιδρυτής του Ταοϊσμού) , ούτε στο Τάο τε Τσίνγκ θυμάμαι κάτι τέτοιο.
Μου κάνει δε και εντύπωση διότι ο ταοϊσμός δεν δέχεται ενσαρκώσεις του "δρόμου" (ταό σημαίνει δρόμος), γιατί με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε ο Ιησούς να ενσαρκώνει την Δυική φύση καλού-κακού που φυσικά δεν το έκανε....

Προφανώς θα ήθελα κάποιες περισσότερες πληροφορίες πάνω στις πηγές του παθοκτόνου για να το επιβεβαιώσω.

Για τον Βούδα δεν έχω κάποια επιπλέον στοιχεία, λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι ο Βούδας στήριζε τον μέσο δρόμο, περιληπτικά θα πώ αυτά που είπε: "έχοντας ζήσει την ζωή ενός πρίγκιπα και την ζωή ενός ερημίτη ασκητή, έφτασα στο συμπέρασμα ότι η ευτυχισμένη και σωστή ζωή, είναι η μέση οδός".
Ήδη δεν διαφοροποιείται από τον ορθόδοξο ασκητισμό?

Παράθεση:
ανασκολοπισθήσεται(=θα σταυρωθεί)
Ανασκολοπισμός δεν είναι η σταύρωση.....
Τον Αθανάσιο Διάκο τον ανασκολόπησαν, και νομίζω ότι θα προτιμούσε να τον σταύρωναν....
Παράθεση:
Τοσο αναιτια, ωστε να διαπιστωσω (μετα απο απλη ερευνα-ενστικτο βλεπεις...) για 2η φορα μεσα σε διαστημα 4-5 ημερων το ιδιο ακριβως πραγμα. Πως ειναι δηλαδη δυνατον στις 21:04 (το προηγουμενο ποστ σου) να μας γραφεις απο την ομορφη Θεσσαλονικη και να απαντας με ηρεμια, νηφαλιοτητα, παραθετοντας στοιχεια(οσα θεωρεις εσυ τουλαχιστον ως στοιχεια) στο "καυστικο" ποστ της Φωνης και 5 ωρες μετα, να κανεις ποστ απο αθηναϊκη ip απαντωντας μου οχι και με τον καλυτερο τροπο στις παρατηρησεις που εκανα...; (Λιγα λεπτα μετα μαλιστα διαπιστωνω ποστ σου στο τοπικ "Μυθος τα αρχαια οργια" στις 23:45 και παλι απο Θεσσαλονικη-οποτε ο χρονος μειωνεται τελικα στις 2 ωρες...)

Κατά τα άλλα ο Παθοκτόνος ισχυρίζεται ότι δεν ανήκει σε κάποια ομάδα τύπου ΟΟΔΕ κτλ.
Οι αναφορές στις Σίβυλλες είναι λίγο ξεκάρφωτες, άντε την Προφητεία του Προμηθέα να την δεχθώ, αλλά μπορεί να προοιωνίζει οποιαδήποτε αλλάγή της θεϊκής ιεραρχίας-τάξης.

Αλήθεια ξέρετε πως φώναζαν οι φοίνικες τον Διόνυσο? ΣΑΒΑΟΘ σας θυμίζει τίποτα?