ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Oι άγνωστες ιδιότητες των φυτών

Oι άγνωστες ιδιότητες των φυτών

beetlejuice30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Παρακολουθησα αποσπασματικα την εκπομπη " Οι πυλες του Ανεξηγητου" το Σαββατο που μας περασε. Ηταν μια πραγματικα ενδιαφερουσα εκπομπη που ειχε να κανει με τις αγνωστες δυναμεις των φυτων. Με την ικανοτητα τους να αντιδρουν στα ερεθισματα του περιβαλλοντος, στις ανθρωπινες παρεμβασεις, ακομη και στην ανθρωπινη σκεψη!

Εμαθα για τον πρωην ανακριτη της CIA κ. Μπαξτερ ο οποιος ηταν ο πρωτος που πειραματιστηκε με τις αντιδρασεις των φυτων, ενω στα ρεπορταζ της εκπομπης παρουσιαστηκε και καθηγητης πανεπιστημιου Πατρων κ. Παϊπετης (γνωτος για το βιβλιο του "Η Αγνωστη Τεχνολογια στον Ομηρο, εκδ. Εσοπτρον), ο οποιος και εκανε αναφορα στα ελληνικα πειρματα του ΕΜΠ λιγες δεκαετιες πριν.

Οπως ηταν φυσικο, τεραστια εντυπωση μου προκαλεσε η δυνατοτητα των φυτων να αντιλαμβανονται τις ανθρωπινες σκεψεις, να αντιδρουν δηλαδη πριν απο μια συγκεκριμενη πραξη. Π.χ σκεφτομαι να κοψω το φυλλο του φυτου και αμεσως εχουμε μια βιαιη αντιδραση στους μετρητες των ειδικων αισθητηρων που εχουν τοποθετηθει πανω του. Δε γνωριζω ποσο εχουν προχωρησει σημερα οι ερευνες (ειναι διαπιστωμενο οτι η ΝΑΣΑ ακομη πειραματιζεται). Εαν και εφ'οσων ολα τα παραπανω ισχυουν , τοτε μαλλον πρεπει να μιλησουμε για εναν διαφορετικο και αγνωστο τροπο μεταδοσης πληροφοριων ή ενεργειας εαν θελετε, μεταξυ των εμβιων οντων του πλανητη. Αναρωτιεμαι εαν ολοι αυτοι οι μηχανισμοι θα μπορουσαν να συνδεθουν και με αλλα ανεξηγητα εως σημερα φαινομενα (βλ. Τηλεπαθεια, φαινομενο dopellganger, λευκος θορυβος κ.α) δημιουργωντας ενα ενιαιο θεωρητικο -σε πρωτη φαση- μοντελο. Θα μπορουσαν αραγε οι θεωριες του βρετανου βιολογου Ruppert Sheldrake και η επαναφορα του αιθερικου πεδιου στο επιστημονικο προσκηνιο να δωσουν τη λυση;
Πριν το καλοσκεφτω ο κ. Παϊπετης με ειχε επιβεβαιωσει
2006-02-17 14:14
Δεν ξερω για τις αλλες περιεργες ιδιοτητες των φυτων,ξερω ομως οτι τα φυτα ακουνε την μουσικη και αντιδρουν στους ηχους...
2006-02-18 11:38
θα πρέπει να αναφέρουμε και τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών.
Κατά την γνώμη μου ναι τα φυτά αντιλαμβάνονται τα πάντα και ζουν όπως και οι άνθρωποι.Βέβαια οι άγνωστες δυνάμεις των φυτών είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων.Θα φέρω ως παράγειγμα μία δοξασία σχετικά με την ρίζα του φυτού μανδραγόρας,η οποία λέγεται ότι είχε σχήμα ανθρωπίνου σώματος και η δοξασία έλεγε ότι αν την κόψεις τότε το φυτό ουρλιάζει σαν να είναι ζωντανό.Βέβαια η δικαιολογία αυτή τότε ίσως προσπαθούσε να ερμηνέυει τα συγκεκριμένα ερεθίσματα που προκαλούσε το περιβάλλον στο φυτό και αυτό που αναφέρει ο beetlejuice σχετικά με το κόψιμο ενός φύλλου του φυτού.
2006-02-18 12:00
Είναι ενδιαφέρουσες αυτές οι θεωρίες και είναι γνωστός ο τρόπος σκέψης και η επανάσταση που έχει επιφέρει σε αυτήν ο Ρούπερτ Σελντρέικ.
Εάν όντως τα φυτά ακούνε και αισθάνονται, πρέπει να αναζητήσουμε με ποιόν τρόπο, με ποιό μέσο γίνεται αυτό, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν τους αισθητηριακούς μηχανισμούς και τα όργανα των ζωϊκών οργανισμών. Άρα, πρέπει να ανατρέξουμε σε άλλες θεωρίες, όπως αυτές του γνωστού βιολόγου. Μήπως όλα αυτά υπενίσσονται οι μύθοι σχετικά με τις μεταμορφώσεις ανθρώπων σε φυτά, όπως για παράδειγμα της Δάφνης, του Νάρκισσου ή ακόμα και τις όσες αντιλήψεις αναπαρήγαγε ο Τόλκιν για τα "ζωντανά" (νοήμοντα) δέντρα (Χούορν, βοσκοί των δέντρων -Εντ)?
2006-02-28 14:56
Και βέβαια! Οι θρύλοι για τα νοήμονα δέντρα υπάρχουν από την αρχαιότητα. Αν μιλήσουμε για την Ελλάδα, η λέξη που χρησιμοποιούμε σήμερα "νεράιδα" [και αφορά ετυμολογικά τις νοήμονες υποστάσεις που υπάρχουν στα ύδατα] προέρχεται από την αρχαία "νύμφη" οντότητες γυναικείες όχι αθάνατες αλλά μεγαλύτερης διάρκειας ζωής. Οι νύμφες κατά τους αρχαίους χωρίζονται στις Νηρηίδες/Ναϊάδες [του ύδατος], τις Ορεστιάδες [που ζούν στα βουνά] και τις Δρυάδες/Αμαδρυάδες, που ήταν νύμφες των δέντρων, που η ζωή τους άρχιζε τη στιγμή που άρχιζε να αναπτύσσεται ένα δέντρο και τελείωνε με το θάνατο του δέντρου. Το πιο ιερό δέντρο ήταν η Δρύς [εξ'ου και το όνομα]. Δρύς ήταν το ιερό δέντρο του μαντείου της Δωδώνης. Δρυμονία δε λέγεται αυτή του κατοικεί σε Δρύες.
Θα ήθελα να πείτε αν πιστεύετε στο ότι τα φυτά αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα...σας έχει συμβεί κάτι το οποίο να αποδεικνύει ότι τα φυτά ακούν και "νιώθουν" τι συμβαίνει γύρω τους;
Απο την αρχαιοτητα τα φυτα λατρευονταν και οι σοφοι αυτων των εποχων γνωριζαν πραγματα που εμεις τωρα ανακαλυψαμε.Η πρωτη επισημη αναφορα ομως εγινε το 1748 απο τον ελβετο Δρ.Λουι Ζαλλαμπερ,ο οποιος διακυρηξε οτι τα φυτα διαθετουν E.S.P (υπεραισθητικη αντιληψη).Εν συνεχεια το 1904 ο ινδος Σερ Τζαγκαντις Τσαντρα Μποζε ασχοληθηκε με το θεμα πιστευοντας πωσ οτι υπαρχει στον ανθρωπο υπαρχει και στα φυτα.Κατασκευασε το ''υπερμικροσκοπιο'',το οποιο μετρουσε τους νευρικους παλμους και απεδειξε πως καθε φυτο και καθε οργανο του φυτου εμφανιζει μια ξεχωριστη αντιδραση σε καθε μηχανισμο ερεθισμο και πραγματοποιει φυσιολογικες ενναλαγες παρομοιες με αυτες πυ εμφανιζουν οι ζωικοι ιστοι.Επισης κατασκευασε τον ''αντηχητικο παλμογραφο'' και τον ''σπινθηροπαλμογραφο'' με τα οποια απεδειξε την ομοιοτητα των παλμων των φυτων με τους παλμους της καρδιας των ζωων.Με ενα πληθος αλλων εφευρεσεων και πειραματων και αποδεικνυοντας οτι τα φυτα εχουν πολλες περισσοτερες ιδιοτητες απο αυτες που ξεραμε κερδισε απο την Βρεττανικη κυβερνηση τον τιτλο του Σερ.
Το 1966 ο Μπαξτερ μελετωντας τις ανακαλυψεις του Μποζε συνεχισε ειδε οτι εμοιαζαν πολυ με τις δικες του.Οι μελετες του Μπαξτερ προσφερουν ενδειξεις πως τα φυτα οχι απλα αισθανονται(πονο,χαρα,θανατο ακομα και λιποθυμια!!)αλλα επιπλεον διαθετουν ενα ειδος τηλεπαθιτικης επικοινωνιας με τις υπολοιπες μορφες ζωης.
Ο Δρ.Μπερναρντ Γκραντ περιπου το 1960 απεδειξε οτι η προσευχη εππηρεαζει σημαντικα την αναπτυξη των φυτων.
Απο το 1968 μεχρι το 1971(Ντοροθυ Ρεταλλακ) στους ειδικους θαλαμους με ελεγχομενο κλιματισμο του καλλεγιου Τεμπλ Μπουελ στο Ντενβερ,πραγματοποιηθηκε μια μεγαλη σειρα πειραματων για τον ελεγχο της επιδρασης της μουσικης πανω στα φυτα.Διαπιστωθηκε οτι τα τελευταια,οπως και εμεις,διαθετουν τις μουσικες αντιπαθειες (ροκ)και προτιμησεις (κλασσικη μουσικη,ινδικη σιταρ,ποπ).Η μουσικη οντως επηρεαζει τα φυτα ,και ειδικα καποιες υψηλες συχνοτητες,που μεταβαλλουν το ρυθμο αναπαραγωγηςτων αναπτυξιακων κυτταρων.
Η ΝΑΣΑ κανει μια σειρα πειραματων σε φυτα σε συνθηκες μηδενικης βαρυτητας βλεποντας πως εξελισσονται τα φυτα.Στελνοντας δε φυτα στο διαστημα ειδαν οτι τα φυτα αναπτυσσονται και αναπαραγονται κανονικα.
Αποτελεσμα ειναι ο σιωπηλος κοσμος των φυτων ν'αρχιζει να αποκτα ιδιαιτερο ενδιαφερον στα επιστημονικα εργαστηρια του κοσμου,αποκτοντας ετσι μια διαφορετικη ματια και προσσεγγιση για ολα τα πραγματα γυρω μας ξεφευγοντας απο τα καθιερομενα κλισε που κινοθνταν οι ανθρωποι και η επιστημη τα παλαιοτερα χρονια.
2008-05-21 17:54
To κυριώτερο χαρακτιριστικό των φυτών πάντως είναι η αίσθηση του <πάνω-κάτω> δηλαδή οι ρίζες κατευθύνονται πρως τα κάτω και το υπόλοιπο τμήμα προς τα πάνω. Αν μια γλάστρα στην οποία υπάρχει ένα λουλούδι την γυρίσουμε ανάποδα τότε το φυτό θα <στρήψει> και θα ανρχίσει να ξαναανεβαίνει ενώ οι ρίζες θα συστραφούν ώστε να ξανακινιθούν προς τα κάτω.
Τα Νούφαρα μόλις ανθίσουν απελευθερώνουν μια μυρωδιά που τραβάει τα σκαθάρια, μόλις το σκαθάρι μπει στο άνθος, αυτό κλείνει και φυλακίζει το σκαθάρι για ένα βράδυ την επόμενη μέρα ξανα ανοίγει απελευθερόνοντας το έντομο το οποίο είναι πλέον πασαλημένο με γύρη. Με το που το σκαθάρι πάει σε άλλο λουλούδι γονιμοποιήτε από την γύρη που έμεινε στο σώμα του εντόμου.
Τα αναριχητικά φυτά πάντα κατευθύνονται σε αντικείμενα στα οποία μπορούν να αναριχυθούν δηλαδή <γνωρίζουν> κατά κάποιο τρόπο προς τα που πρέπει να κατευθυνθούν...
Αυτές οι ικανότητες οφείλεται άραγε μόνον στην λειτουργεία και ανάπτυξη των φυτών ή σε άγνωστες ιδιότητες που πιθανώς να έχουν...?
Ένα γνωστό σο όλους βότανο είναι το δενδρολίβανο (Rosmarinus Officinalis)
Εκτός από την μαγειρική το χρεισημοποιούσαν και στην Αρχαία Ελλάδα για την ανάπτυξη πνευματικών ικανοτήτων. Μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείτε σαν stick κυρίως από φοιτητές σε περίοδο εξεταστικής διότι το άρωμά του υποτείθεται πως βοηθάει στην απομνημόνευτική ικανότητα του εγκεφάλου!
Η εξεταστική πλησιάζει οπότε είναι ευκαιρία για πειραματισμό...! ;-)))
2008-06-20 15:00
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Οπως ηταν φυσικο, τεραστια εντυπωση μου προκαλεσε η δυνατοτητα των φυτων να αντιλαμβανονται τις ανθρωπινες σκεψεις, να αντιδρουν δηλαδη πριν απο μια συγκεκριμενη πραξη. Π.χ σκεφτομαι να κοψω το φυλλο του φυτου και αμεσως εχουμε μια βιαιη αντιδραση στους μετρητες των ειδικων αισθητηρων που εχουν τοποθετηθει πανω του.

Υπαρχει καποια εμπεριστατωμενη μελετη πανω στο συγκεκριμενο θεμα ; Καποιο αρθρο ;
2008-06-20 15:54
Εγώ έχω διαπιστώσει ότι είναι αλήθεια , αυτό που πριν το θεωρούσα πρόληψη, σχετικά με τα φυτά. Ότι δηλαδή υπάρχουν φυτά που φέρνουν γούρι στον κάτοχό τους και φυτά "γρουσούζικα".
΄Εχω παρατηρήσει και στον εαυτό μου και σε άλλους ότι αυτό ισχύει.΄Οπως π.χ. ότι το αγαπημένο φυτό της Α.Βουγιουκλάκη ήταν η βουκαμβίλια(μη γούρικο φυτό). Τελευταία είδα στην τηλεόραση ότι η βεράντα του αείμνηστου Σεργιανόπουλου είχε πολλές πικροδάφνες που θεωρούνται από τους ειδήμονες ως το υπ'αριθμ.1 γρουσούζικο φυτο΄, όπως και ότι μέσα στην κυρία είσοδο της πολυκατοικίας του υπήρχαν φυτά που " τραβούν μαχαίρι" .
δεν ξέρω πώς εξηγείται αυτό αλλά έχω πολλά παραδείγματα ότι όντως συμβαίνει.Οι διαπιστώσεις που έχω κάνει με ώθησαν στο να γίνω κάτι σαν ερευνήτρια επί του θέματος.΄Αν ενδιαφέρεται κάποιος και δεν τα κοροιδεύει αυτά , μπορώ σε επόμενο μήνυμα να αναφέρω ΄οτι γνωρίζω.
2008-06-20 17:31
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις Ημίφως...
Εγώ θα ήθελα να μάθω περισσότερα...
2008-06-20 20:39
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raistlin
Ένα γνωστό σο όλους βότανο είναι το δενδρολίβανο (Rosmarinus Officinalis)
Εκτός από την μαγειρική το χρεισημοποιούσαν και στην Αρχαία Ελλάδα για την ανάπτυξη πνευματικών ικανοτήτων. Μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείτε σαν stick κυρίως από φοιτητές σε περίοδο εξεταστικής διότι το άρωμά του υποτείθεται πως βοηθάει στην απομνημόνευτική ικανότητα του εγκεφάλου!
Η εξεταστική πλησιάζει οπότε είναι ευκαιρία για πειραματισμό...! ;-)))

Και δεν ειναι μονο αυτη η δυναμη του Δεντρολιβανου. Το βοτανι αυτο ειναι νουμερο 1 εξαγνιστικο. Απομακρυνει και προστατευει τους χωρους απο πνευματα, αερικα, δαιμονια και γενικα το Κακο αν ειναι κρεμασμενο πανω απο την πορτα. Ενα μικρο πουγκακι με φυλλα δεντρολιβανο αν εχεις επανω σου φορεμενο, σου προσφερει πνευματικη διαυγεια πριν απο μια σημαντικη συναντηση ή καποια εξεταστικη.
Τη Μεσαιωνικη εποχη, το Δεντρολιβανο χρησιμοποιουνταν στους γαμους σαν συμβολο αγαπης. Επεισης εριχναν στον ταφο ενος αποθανοντα για να δειξουν οτι η οικογενεια του θα τον θυμαται.
Αυτα τα λιγα...
2008-06-20 22:49
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ημίφως
Εγώ έχω διαπιστώσει ότι είναι αλήθεια , αυτό που πριν το θεωρούσα πρόληψη, σχετικά με τα φυτά. Ότι δηλαδή υπάρχουν φυτά που φέρνουν γούρι στον κάτοχό τους και φυτά "γρουσούζικα".

kapoioi lene pws einai grousouziko gia mia oikogeneia pou exei gio, na exoun basiliko sto spiti. H mhtera mou mou eipe kapoia stigmi pws exame poles glastres me basiliko alla otan ths to eipan ayto, tis petakse oles!

kai oxi mono to dendrolibano, kai gia alla fyta exw akoysei polla ala den ta thimamai nomizw gia to melisoxwrto oti to syxainontai ta kswtika.
Eksallou se ola ta paramythia, aparetita systatika gia ta ksiorkia einai ta fyta...
gia thn sykia isxyei oti einai katarameno fyto epidh apo aythn kremastike o Ioudas kai oti an apokoimhtheis katw apo aythn tha pethaneis eks aitias ths ths, ayto omws isws na ofeiletai sto gegonos oti h sykia paragei para poly oksygwno pou den to antexei o organsmos mias kai o aeras pou anapneoume exei poly mikrh periektikotita se oksygono...
kai mhn ksexnamai ton Panoramix pou basiko systatiko tou magikou zwmou twn galatwn htan to gki!
2008-06-20 22:55
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ophelia
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις Ημίφως...
Εγώ θα ήθελα να μάθω περισσότερα...

Χαίρομαι φίλη μου που σ ενδιαφέρουν κι εσένα,όπως και μένα, αυτά τα θέματα.΄Αλλωστε αυτά οπως έχει διαπιστωθεί έχουν αντίκρυσμα στη ζωή.Λοιπόν γρουσούζικα φυτά θεωρούνται τα εξής:
Πικροδάφνη (που εκτός των άλλων είναι επικίνδυνα δηλητηριώδης και δεν πρέπει να υπάρχει σε σπίτι πού έχει μικρά ΄παιδιά ή ζώα), ο Κισσός, ο Φίκος η Βουκαμβίλια, τα Μπονσάϊ (θεωρείται ότι έχει διακοπεί αφύσικα η ανάπτυξή τους), οι Κάκτοι μέσα στο σπίτι (επιτρέπονται μόνο έξω από το σπίτι, αν υπάρχουν ενοχλητικοί γείτονες,προς την πλευρά τους), η Γιούκα(τα σαν μαχαίρια φύλλα της "κόβουν"σχέσεις και δημιουργούν καβγάδες).
Γούρικα φυτά θεωρούνται τα:
Η Γαρδένια, Το Γιασεμί, Η Δάφνη, Ο Βασιλικός(υπάρχει μία πρόληψη ότι μια γυναίκα που έχει γιο δεν κάνει να φυτεύει βασιλικό όχι όμως και να τον αγοράζει έτοιμο ή νατης τον κάνουν δώρο), Η Κρασσούλα, Η Γαρυφαλιά, Το Γεράνι, Η Ορτανσία.
Η Τριανταφυλλιά είναι το μόνο φυτό που από άλλους θεωρείται γούρικο και από άλλους όχι. Γεγονός όμως είναι ότι στην είσοδο του σπιτιού "διώχνει" επισκέπτες.
2008-06-20 23:18
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raistlin
kapoioi lene pws einai grousouziko gia mia oikogeneia pou exei gio, na exoun basiliko sto spiti. H mhtera mou mou eipe kapoia stigmi pws exame poles glastres me basiliko alla otan ths to eipan ayto, tis petakse oles!

Όχι φίλε Raistlin, ο βασιλικός δεν είναι γρουσούζικος,αντίθετα είναι πολύ γούρικος.Υπάρχει μία πρόληψη που λέει ότι όταν μία γυναίκα έχει γιό δεν κάνει να φυτεύει βασιλικό, όχι όμως και να τον αγοράζει ή να της τον κάνουν δώρο.
Παράθεση:
Χαίρομαι φίλη μου που σ ενδιαφέρουν κι εσένα,όπως και μένα, αυτά τα θέματα.΄Αλλωστε αυτά οπως έχει διαπιστωθεί έχουν αντίκρυσμα στη ζωή.Λοιπόν γρουσούζικα φυτά θεωρούνται τα εξής:
Πικροδάφνη (που εκτός των άλλων είναι επικίνδυνα δηλητηριώδης και δεν πρέπει να υπάρχει σε σπίτι πού έχει μικρά ΄παιδιά ή ζώα), ο Κισσός, ο Φίκος η Βουκαμβίλια, τα Μπονσάϊ (θεωρείται ότι έχει διακοπεί αφύσικα η ανάπτυξή τους), οι Κάκτοι μέσα στο σπίτι (επιτρέπονται μόνο έξω από το σπίτι, αν υπάρχουν ενοχλητικοί γείτονες,προς την πλευρά τους), η Γιούκα(τα σαν μαχαίρια φύλλα της "κόβουν"σχέσεις και δημιουργούν καβγάδες).
Γούρικα φυτά θεωρούνται τα:
Η Γαρδένια, Το Γιασεμί, Η Δάφνη, Ο Βασιλικός(υπάρχει μία πρόληψη ότι μια γυναίκα που έχει γιο δεν κάνει να φυτεύει βασιλικό όχι όμως και να τον αγοράζει έτοιμο ή νατης τον κάνουν δώρο), Η Κρασσούλα, Η Γαρυφαλιά, Το Γεράνι, Η Ορτανσία.
Η Τριανταφυλλιά είναι το μόνο φυτό που από άλλους θεωρείται γούρικο και από άλλους όχι. Γεγονός όμως είναι ότι στην είσοδο του σπιτιού "διώχνει" επισκέπτες.

Η Τριανταφυλλια ειναι το πιο συνηθες βοτανο για οτι εχει να κανει με ερωτικη μαγεια. Μιλαω παντα απο μαγικης αποψης. Τα Τριανταφυλλα ειναι συμβολο της Αγαπης, Σεξουαλικης Προσελκυσης, Ρομαντισμου αλλα και φερνει τυχη σε ζητηματα καρδιας. Χρησιμοποιειται επισης και για εναν ξεκουραστο υπνο. Ειναι το νουμερο ενα βοτανο για τα ερωτικα φιλτρα. Τα πεταλα τους σκορπια στο σπιτι ηρεμουν το στρες και ηρεμουν τα πνευματα.
Παρομοιο ειναι και το Γιασεμι. Φυσικα αν εχεις επανω σου λιγο γιασεμι τραβας χρηματα κοντα σου. Φερνει επισης και προφητικα ονειρα.
Αλλα το κυριαρχο βοτανι για τα χρηματα ειναι ο Βασιλικος. Μια γλαστρα αν εχεις στην πορτα σου διπλα, τα λεφτα ερχονται στο σπιτικο σου. Οπως επισης και αν εχεις μεσα στο πορτοφολι σου 9 φυλλα Βασιλικου, το πορτοφολι συνεχεια γεματο θα ειναι. Αλλα η προληψη για τον Βασιλικο δεν ισχυει. Οχι πλεον.

Ο Κισσος ειναι σαν φυλακας του σπιτιου και γι'αυτο τον φυτευουν εξω στο μπαλκονι. Προσφερει προστασια σε ανθρωπους κακους και μοχθηρους

Και παλι Χρονια Πολλα σε οσους γιορταζουν σημερα
2008-06-22 00:12
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Witch Shadow
Η Τριανταφυλλια ειναι το πιο συνηθες βοτανο για οτι εχει να κανει με ερωτικη μαγεια. Μιλαω παντα απο μαγικης αποψης. Τα Τριανταφυλλα ειναι συμβολο της Αγαπης, Σεξουαλικης Προσελκυσης, Ρομαντισμου αλλα και φερνει τυχη σε ζητηματα καρδιας. Χρησιμοποιειται επισης και για εναν ξεκουραστο υπνο. Ειναι το νουμερο ενα βοτανο για τα ερωτικα φιλτρα. Τα πεταλα τους σκορπια στο σπιτι ηρεμουν το στρες και ηρεμουν τα πνευματα.

Φαίνεται ότι ξέρεις πολλά φίλη, Witch Shadow. Μακάρι να ήθελες να μοιραστείς και άλλα μαζί μας. Αυτό που είπες για τον βασιλικό, ότι μία γλάστρα στην πόρτα "φέρνει" χρήματα, το έχω ακούσει για άλλο φυτό, την Κρασσούλα (σύμφωνα με το Φένγκ Σούι αυτό). ΄Εχω επίσης ακούσει για το γαϊδουράγκαθο ότι φέρνει ατυχία αν το βάλεις στο σπίτι, ενώ για τη ρίζα του φυτού "Αγγελική", αν την κρεμάσεις στο λαιμό θα προστατευτείς από το κακό. Δεν ξέρω όμως αυτά τα τελευταία αν ισχύουν. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε ακούσει τίποτα για το φυτό Μπαμπού που τελευταία έχει γεμίσει την ελληνική αγορά. Διαδίδεται ότι φέρνει τύχη, αλλά από προσωπική εμπειρία διαπίστωσα, ότι ισχύει εντελώς το αντίθετο.
Και από ότι είδα, εντελώς τυχαία, στην τηλεόραση, (θα το είδατε κι εσείς), κατά την τελευταία συνέντευξη του Σεργιανόπουλου σπίτί του, πίσω από τον καναπέ που καθόταν, πάνω στο τραπεζάκιστο βάζο είχε φυτό Μπαμπού.Δεν νομίζω λοιπόν ότι γενικά φέρνει τύχη.
Παράθεση:
Φαίνεται ότι ξέρεις πολλά φίλη, Witch Shadow. Μακάρι να ήθελες να μοιραστείς και άλλα μαζί μας. Αυτό που είπες για τον βασιλικό, ότι μία γλάστρα στην πόρτα "φέρνει" χρήματα, το έχω ακούσει για άλλο φυτό, την Κρασσούλα (σύμφωνα με το Φένγκ Σούι αυτό). ΄Εχω επίσης ακούσει για το γαϊδουράγκαθο ότι φέρνει ατυχία αν το βάλεις στο σπίτι, ενώ για τη ρίζα του φυτού "Αγγελική", αν την κρεμάσεις στο λαιμό θα προστατευτείς από το κακό. Δεν ξέρω όμως αυτά τα τελευταία αν ισχύουν. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε ακούσει τίποτα για το φυτό Μπαμπού που τελευταία έχει γεμίσει την ελληνική αγορά. Διαδίδεται ότι φέρνει τύχη, αλλά από προσωπική εμπειρία διαπίστωσα, ότι ισχύει εντελώς το αντίθετο.
Και από ότι είδα, εντελώς τυχαία, στην τηλεόραση, (θα το είδατε κι εσείς), κατά την τελευταία συνέντευξη του Σεργιανόπουλου σπίτί του, πίσω από τον καναπέ που καθόταν, πάνω στο τραπεζάκιστο βάζο είχε φυτό Μπαμπού.Δεν νομίζω λοιπόν ότι γενικά φέρνει τύχη.

Να σαι διορθωσω Ημιφως, λεγοντας σου οτι ειμαι αντρας και οχι γυναικα.

Το Feng Sui δεν μπορω να πω οτι ισχυει στην Ελλαδα. Ο λογος ειναι οτι το Feng Sui εχει γραφτει/δημιουργη8ει με βαση την γεωγραφικη τοποθεσια της Κινας και οχι της Ελλαδας πχ. Βεβαια εχει τυχει να βρω βιβλιο με το ελληνικο Feng Sui αλλα δεν του εδωσα σημασια. Τεσπα

Η Αγγελικη, το "Φαγητο των Αγγελων" αλλιως, ειναι βοτανι με πολλες ιδιοτητες και χρησεις. Ειναι ευεργετικο για το κρυολογημα και τη γριπη, προκαλωντας ιδρωτα και ζεσταινει το σωμα. Σκορπισμενο στις 4 γωνιες του σπιτιου εξαφανιζει την αρνητικοτητα και εξαγνιζει το χωρο απο το Κακο. Σαν θυμιαμα χρησιμοποιειται για διαλογισμο, Εξορκισμο, Προφητικα Ονειρα ή Προμηνυματα, Επουλωση και Θεραπεια. Το Βοτανι αυτο λεγεται οτι προσδιδει δυναμη στις γυναικες. Ειναι ο Προστατης και ο Θεραπευτης. Η ριζα του φερνει τυχη και βοηθα σε οικογενειακα θεματα.

Γαϊδουραγκαθο χρησιμοποειται συνηθως για Δυναμη, για Αντοχη (ολων των ειδων), για Προστασια του σπιτιου/ φυλαχτα/ προσωπα. Ειναι καλο επισης στο να εξουδετερωνει καταρες σε συνδυασμο με αλλα βοτανα. Το αρνητικο ειναι οτι εξοργιζει τα φιδια.

Το Μπαμπου προσφερει Προστασια, εκπληρωση των Ευχές και των Επιθυμιων, και κλεινωντας, ειναι και αυτο μαζι με το Γαιδουραγκαθο βοτανο που ελευθερωνει απο τις καταρες.