Σχόλια για την Εκδίκηση2
Εδώ μπορείτε, αφού διαβάζετε την Εκδίκηση2, που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Antonia και συνεχίζεται με τη δική της συνδρομή, όπως και του αγαπητού Tsilof, να καταθέσετε την κριτική και τις ιδέες που μπορεί να έχετε...
Το ήξερα οτι διαβάζω διήγημα φαντασίας αλλά αυτό πια παραπάει...παραείναι επιστημονική φαντασία!Ειναι δυνατόν οι ιατροδικαστές να διαπιστώνουν οτι η κοπέλα πέθανε από ανακόπη αλλά να λένε ότι είναι και δολοφονία;Ή αστυνόμια θα εκλείνε την υποθέση και δεν θα κυνήγαγε μαγίσσες.Ειδίκα η ελλήνικη.Και άπο πάνω να προβληματίζεται ο δολοφόνος για το οτι δε θα βγει απo την φυλακή ποτέ...Με τι στοιχεία θα τον καταδίκαζε το δικαστήριο και για ποιο λόγο θα τον καταδίκαζε;Για τηλέπαθητική ανακοπή;
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από gayteacher
Ειναι δυνατών οι ιατροδικαστές να διαπιστώνουν οτι η κοπέλα πέθανε από ανακόπη αλλά να λένε ότι είναι και δολοφονία;Ή αστυνόμια θα εκλείνε την υποθέση και δεν θα κυνήγαγε μαγίσσες.Ειδίκα η ελλήνικη.Και άπο πάνω να προβληματίζεται ο δολοφόνος για το οτι δε θα βγει απo την φυλακή ποτέ...Με τι στοιχεία θα τον καταδίκαζε το δικαστήριο και για ποιο λόγο θα τον καταδίκαζε;Για τηλέπαθητική ανακοπή;
|
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Το άτυχο κορίτσι είχε πεθάνει με μια έκφραση τρόμου στο πρόσωπό της, χωρίς καμία απολύτως κάκωση στο σώμα της και αυτό έκανε την ιστορία πολύ περίεργη. Παρόλα αυτά, οι ιατροδικαστές μίλησαν για πιθανή δολοφονία δεδομένου ότι βρέθηκαν ίχνη σεξουαλικής επαφής στο άψυχο σώμα της κοπέλας αν και ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος επήλθε από καρδιακή ανακοπή, κάνοντας με αυτή τους τη δήλωση τους αστυνομικούς να πονοκεφαλιάζουν. Όμως, ο δολοφόνος είχε αφήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα πάνω στο θύμα, έτσι, όχι πολλή ώρα μετά, ο Μανώλης συνελήφθη ως ο δράστης του εγκλήματος, γιατί θύμα ήταν η Άννα, η νεαρή σερβιτόρα.
|
Πρέπει να διεύκρινησω ότι κατα τ άλλα το διήγημα είναι αρκετά ενδιαφέρον.Απλά το συγκεκριμένο σημείο με ξένισε γιατί απ ότι κατάλαβα προσπαθείτε να δημιουργήσετε ενάν κόσμο που εννοείται αλληλέπιδρα με τον πραγματικο-φυσιλογικό άρα εκτός από την ιστόρια με τις κύλιδες τα υπόλοιπα πρέπει να είναι-φαίνονται αληθοφανή.
Η Αντωνία νομίζω πως απάντησε με σαφήνεια στα ερωτήματά σου. Η ιδέα των Κηλίδων ξεκίνησε από το πρώτο μέρος της Εκδίκησης, που γράφτηκε εξολοκλήρου από εμένα και συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος με την ευγενική συνδρομή των φίλων. Αν θέλεις να σου πω λίγα πράγματα για αυτές τις Κηλίδες, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει κανείς να τους δίνει απαραίτητα μεταφυσική υπόσταση, όσο και αν από τα δύο διηγήματα μπορεί να προκύπτει κάτι τέτοιο...
Τώρα που έχει ολοκληρωθεί η "Εκδίκηση 2", θα ήθελα να πω πως είναι δύσκολο να προσπαθούν 3 διαφορετικά άτομα να συντάξουν ένα φανταστικό διήγημα, αφού το καθένα έχει τις δικές του σκέψεις και πιθανές εκδοχές για την έκβαση της ιστορίας. Προσωπικά με τους φίλους Μιχάλη και tsilof επικοινώνησα μέσω μηνυμάτων μόνο προς το τέλος της αφήγησης. Εξάλλου πιστεύω ότι αν επικοινωνούσαμε καθ' όλη τη διάρκεια για να εξηγήσουμε τι θέλουμε να γράψουμε παρακάτω, θα έχανε το νόημα του. Γι' αυτό πολλές φορές είναι πιθανό να υπάρξουν ανακρίβειες ή και μικρές αντιφάσεις.
Απ' την άλλη, θέλω να ευχαριστήσω το Μιχάλη που μου "εμπιστεύτηκε" την ιστορία που αυτός έχει ξεκινήσει και έχει προχωρήσει μάλιστα με πολλές αφηγήσεις, όπως ο ίδιος έχει πει. Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε αυτές τις ιστορίες κι εμείς... Η "Εκδίκηση" είναι για μένα απ' τις πιο ενδιαφέρουσες ερασιτεχνικές ιστορίες, που ξεδιπλώνεται ταυτόχρονα σε πολλά σημεία και διαφορετικά διηγήματα και χαίρομαι που συμμετείχα κατά κάποιο τρόπο στην αφήγηση ενός "μέρους" της.
Ελπίζω να αρέσει και σ' άλλους η προσπάθειά μας. Περιμένουμε τα σχόλιά σας.
Απ' την άλλη, θέλω να ευχαριστήσω το Μιχάλη που μου "εμπιστεύτηκε" την ιστορία που αυτός έχει ξεκινήσει και έχει προχωρήσει μάλιστα με πολλές αφηγήσεις, όπως ο ίδιος έχει πει. Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε αυτές τις ιστορίες κι εμείς... Η "Εκδίκηση" είναι για μένα απ' τις πιο ενδιαφέρουσες ερασιτεχνικές ιστορίες, που ξεδιπλώνεται ταυτόχρονα σε πολλά σημεία και διαφορετικά διηγήματα και χαίρομαι που συμμετείχα κατά κάποιο τρόπο στην αφήγηση ενός "μέρους" της.

Ελπίζω να αρέσει και σ' άλλους η προσπάθειά μας. Περιμένουμε τα σχόλιά σας.
Παράθεση:
|
Η "Εκδίκηση" είναι για μένα απ' τις πιο ενδιαφέρουσες ερασιτεχνικές ιστορίες, που ξεδιπλώνεται ταυτόχρονα σε πολλά σημεία και διαφορετικά διηγήματα και χαίρομαι που συμμετείχα κατά κάποιο τρόπο στην αφήγηση ενός "μέρους" της. Ελπίζω να αρέσει και σ' άλλους η προσπάθειά μας. Περιμένουμε τα σχόλιά σας. |
Προσυπογράφω τα παραπάνω λεγόμενα της φίλης Αντωνίας.
Ηταν αρκετά όμορφη εμπειρία για μένα μιας και συμμετείχα σε αντίστοιχη συγγραφή για πρώτη φορά. Κοιτώντας ξανά την Εκδίκηση2 ολοκληρωμένη τώρα, πιστεύω πως λίγο πολύ καταφέραμε να περιορίσουμε όποια κενά θα μπορούσαν να υπάρξουν σε ένα ερασιτεχνικό διήγημα στο οποίο επικοινωνήσαμε μεταξύ μας μονάχα για τον επίλογο, εύλογα πιστεύω..
Κατά τ'άλλα, προτρέπω όλους τους φίλους να συμμετέχουν στο επόμενο..
Περιμένω και γω τα σχόλιά σας...

Όταν μια ιστορία γράφεται από περισσότερα του ενός άτομα, τα οποία επικοινωνούν μόνο μέσω των γραπτών τους, είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και μικροκενά, τα οποία καλείται ο ένας να καλύπτει στον άλλο. Πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο κείμενο όλα αυτά περιορίστηκαν, δεδομένου ότι τόσο η Αντωνία όσο και ο Τσίλοφ έχουν υψηλό επίπεδο γραφής και τους ευχαριστώ και δημοσίως για τη συνδρομή τους στη Μυθολογία των Κηλίδων.
Βρήκα αρκετά καλή την προσπάθεια διαφορετικών ατόμων να ολοκληρώσουν μια ιστορία σε ερασιτεχνικό επίπεδο και η οποία μπορεί να απογειωθεί στο μέλλον. Όλα αυτά δεδομένου των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν όπως είπατε κάποιοι.
Ομολογώ ότι μου άρεσε ο τρόπος που τελείωνε, δηλαδή οι τελευταίες λίγες σειρές. Σαν να είχε κάτι...κάπως κινηματογραφικό, την στιγμή που το διάβαζα. Και παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι τα πράγματα είναι όπως λένε και στα αγγλικά, far from over.
...Γιατί έτσι συνήθως συμβαίνει...
Ομολογώ ότι μου άρεσε ο τρόπος που τελείωνε, δηλαδή οι τελευταίες λίγες σειρές. Σαν να είχε κάτι...κάπως κινηματογραφικό, την στιγμή που το διάβαζα. Και παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι τα πράγματα είναι όπως λένε και στα αγγλικά, far from over.
...Γιατί έτσι συνήθως συμβαίνει...
Αντρέα, σε ευχαριστώ και εκ μέρους των παιδιών για τα καλά σου λόγια. Τα πράγματα είναι σίγουρα far from over, δεδομένου πως, όπως έχω ξαναπεί, αυτή η διήγηση είναι μέρος μόνο ενός ευρύτερου κύκλου που θα παρουσιαστεί αποσπασματικά και όχι ολοκληρωμένα μέσα από την ιστοσελίδα. Οι διηγήσεις έχουν να κάνουν με τα θέματα που συζητήσαμε στη συνάντηση (και με τις ζωγραφιές αν θυμάσαι). Θα ήθελα να παρακαλέσω οποιονδήποτε φίλο θέλει να κάνει την κριτική του και να μας δώσει ιδέες και παρατηρήσεις, να μη διστάσει να το κάνει. Θα είναι ευπρόσδεκτος.