Ποια είναι για εσάς η έννοια του θαύματος;
Μηπως εχουμε παρεξηγησει κατα κορον την εννοια του θαυματος;Μηπως εχει ξεπεσει τοσο ετσι ωστε να προσβαλλεται σε ορισμενες περιπτωσεις ακομα και η ιδιοτητα του πιστου;
Τι εκφραζει για εσας ο ορος θαυμα;Σε τι βαθμο πιστευετε οτι παρεμβαινει ο δημιουργος προκαλωντας θαυματα ;Μπορει ενα θαυμα να ειναι επαναλαμβανομενο;Να καποια ερωτηματα προς συζητηση στη μεση του καλοκαιριου
Τι εκφραζει για εσας ο ορος θαυμα;Σε τι βαθμο πιστευετε οτι παρεμβαινει ο δημιουργος προκαλωντας θαυματα ;Μπορει ενα θαυμα να ειναι επαναλαμβανομενο;Να καποια ερωτηματα προς συζητηση στη μεση του καλοκαιριου

Κοίτα beetlejuice προσωπικά δεν πιστεύω στα θαύματα επειδή δεν είδα κανένα.
Τώρα κάτι που λένε είναι ότι το θαύμα του σήμερα είναι η τεχνολογία του αύριο.
Δηλαδή κάτι που γίνεται τυχαία αλλά στο μέλλον θα βρεθεί τρόπος να γίνεται όποτε θέλουν οι άνθρωποι.
Τα θαύματα παρουσιάζονται για να τραβήξουν οι ιερείς περισσότερο κόσμο σε μια θρησκεία.
Το κατα πόσο είναι αυθεντικά....
Τώρα κάτι που λένε είναι ότι το θαύμα του σήμερα είναι η τεχνολογία του αύριο.
Δηλαδή κάτι που γίνεται τυχαία αλλά στο μέλλον θα βρεθεί τρόπος να γίνεται όποτε θέλουν οι άνθρωποι.
Τα θαύματα παρουσιάζονται για να τραβήξουν οι ιερείς περισσότερο κόσμο σε μια θρησκεία.
Το κατα πόσο είναι αυθεντικά....
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι γίνονται θαύματα αλλά ότι γίνονται φαινόμενα και καταστάσεις που εμείς τα εκλαμβάνουμε ως κάτι το ανώτερο και τα αποκαλούμε θαύματα...
Γεια σε ολους, λοιπον εγω θα ηθελα να πω πως συμφωνω στο οτι η εννοια του θαυματος ειναι παρεξηγημενη.. και εννοω οτι τα θαυματα ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη εκει που ο καθενας θελει να τα δει...Καποιοι ανθρωποι(δυστηχως οχι κι εγω) βιωνουν τα θαυματα σε ολη τους την ζωη ενω αλλοι και διπλα τους να γινουν δεν το περνουν χαμπαρι.Αλλωστε εδω κολλαει και το οτι "οταν θελεις κατι παρα πολυ ολο το συμπαν συνωμοτει για να γινει" .
Και συνομοτει ρε μαγκες επειδη παιζει η ενεργεια που εχει αυτος ο ανθρωπος της οποιας διακαεις "ποθος" ειναι να ενωθει με την πηγη της,ετσι τα θαυματα ισως να εκφραζουν το ποσο ο ανθρωπος εχει εξοικοιωθει μ'αυτην την ενεργεια και την πηγη της ωστε να μπορει να βλεπει τις ενεργειες της...Οσο για αυτους που παραγουν θαυματα ωστε να κοροιδευουν τον κοσμο και να γεμιζουν τις τσεπες τους αυτο που εχω να πω ειναι πως παλι καλα που ζουμε στην Ελλαδα και δεν συμβαινει αυτο το γελοιο που συμβαινει στην δυση οπου καθε λιγο συμβαινει ενα θαυμα απο εναν καινουργιο "αγιο" ή απο μια θαυματουργικη εικονα.

Και συνομοτει ρε μαγκες επειδη παιζει η ενεργεια που εχει αυτος ο ανθρωπος της οποιας διακαεις "ποθος" ειναι να ενωθει με την πηγη της,ετσι τα θαυματα ισως να εκφραζουν το ποσο ο ανθρωπος εχει εξοικοιωθει μ'αυτην την ενεργεια και την πηγη της ωστε να μπορει να βλεπει τις ενεργειες της...Οσο για αυτους που παραγουν θαυματα ωστε να κοροιδευουν τον κοσμο και να γεμιζουν τις τσεπες τους αυτο που εχω να πω ειναι πως παλι καλα που ζουμε στην Ελλαδα και δεν συμβαινει αυτο το γελοιο που συμβαινει στην δυση οπου καθε λιγο συμβαινει ενα θαυμα απο εναν καινουργιο "αγιο" ή απο μια θαυματουργικη εικονα.

Συμφωνώ κι εγώ με τους προηγούμενους. Ο άνθρωπος έχει προπαγανδιστεί και προγραμματιστεί από αρχαίους χρόνους να πιστεύει σε ότι του λένε τα διαφόρων ειδών ιερατεία προκειμένου να είναι με σκυμμένο το κεφάλι υποταγμένος και χειραγωγημένος. Και αυτό το πετυχαίνουνε μια χαρά με το να του εντρυφήσουνε φόβο, θαυμασμό, ελπίδα και άλλα.
Aυτό αντικατοπτρίζεται έντονα στην νοοτροπία του 'πίστευε, και μη ερεύνα'.
Γιατί, όταν ερευνάς…βρίσκεις. Και όταν ανακαλύπτεις και αποκτάς γνώση του τι παίζεται… αρχίζεις να θεωρείσαι επικίνδυνος από τα κέντρα εξουσίας. Δεν νομίζετε!;
Εν τω μεταξύ ολοένα και περισσότερα ‘θαύματα’ αρχίζουν να βρίσκουν την επιστημονική τους εξήγηση και διαλεύκανση από τις σημερινές εξελίξεις και μάλιστα με εκτεταμένη και κατατοπιστική ανάλυση. Και έτσι ρίχνεται φως στο τι πραγματικά συμβαίνει με την εν λόγο υπόθεση.
Διάφορα ‘θαύματα’ αποδεικνύονται πως είναι τελικά καλοστημένες απάτες. Όπως πχ αυτά που έχει εξηγήσει κατά καιρούς ο κ Μ.Καλόπουλος. Και βέβαια, οι ιερείς και άλλοι θρησκόληπτοι, αντιδράνε έντονα αρνητικά μπροστά σε κάθε πραγματική αποκάλυψη (μιας και θίγονται τα τυφλά τους πιστεύω, και ταυτόχρονα κινδυνεύει να χάσει και το δόγμα την επιρροή του στην μάζα).
Όσον αφορά άλλες περιπτώσεις όπου πράγματι συμβαίνει κάτι το ξεχωριστό και εντυπωσιάζει, πρόκειται για κάποιες φυσικές (κι ας είναι σπάνιες) ενεργειακές εκδηλώσεις (πολύπλοκες και διαφόρων πεδίων και αλληλεπιδράσεων για να ερμηνευτούν μια κι έξω) τις οποίες η επιστήμη αρχίζει με τον καιρό όλο και καλύτερα να ξεδιαλύνει και να κάνει κατανοητές για όποιον αναζητάει, μελετάει, αναλύει και επιδιώκει να μάθει. Επίσης, έτσι έχουν ξεκινήσει να διαφωτίζονται ακόμη και ορισμένες περιοχές του μυστικισμού, όπως αυτά που ερευνάει πχ η παραψυχολογία.
Απλά, όταν κάποιος δεν έχει δουλέψει το πνεύμα και τον νου του πέρα από το τι τον έχουν μάθει άλλοι μια ζωή, βιάζεται να καταχωρίσει κάτι ως…θαύμα.
Aυτό αντικατοπτρίζεται έντονα στην νοοτροπία του 'πίστευε, και μη ερεύνα'.
Γιατί, όταν ερευνάς…βρίσκεις. Και όταν ανακαλύπτεις και αποκτάς γνώση του τι παίζεται… αρχίζεις να θεωρείσαι επικίνδυνος από τα κέντρα εξουσίας. Δεν νομίζετε!;
Εν τω μεταξύ ολοένα και περισσότερα ‘θαύματα’ αρχίζουν να βρίσκουν την επιστημονική τους εξήγηση και διαλεύκανση από τις σημερινές εξελίξεις και μάλιστα με εκτεταμένη και κατατοπιστική ανάλυση. Και έτσι ρίχνεται φως στο τι πραγματικά συμβαίνει με την εν λόγο υπόθεση.
Διάφορα ‘θαύματα’ αποδεικνύονται πως είναι τελικά καλοστημένες απάτες. Όπως πχ αυτά που έχει εξηγήσει κατά καιρούς ο κ Μ.Καλόπουλος. Και βέβαια, οι ιερείς και άλλοι θρησκόληπτοι, αντιδράνε έντονα αρνητικά μπροστά σε κάθε πραγματική αποκάλυψη (μιας και θίγονται τα τυφλά τους πιστεύω, και ταυτόχρονα κινδυνεύει να χάσει και το δόγμα την επιρροή του στην μάζα).
Όσον αφορά άλλες περιπτώσεις όπου πράγματι συμβαίνει κάτι το ξεχωριστό και εντυπωσιάζει, πρόκειται για κάποιες φυσικές (κι ας είναι σπάνιες) ενεργειακές εκδηλώσεις (πολύπλοκες και διαφόρων πεδίων και αλληλεπιδράσεων για να ερμηνευτούν μια κι έξω) τις οποίες η επιστήμη αρχίζει με τον καιρό όλο και καλύτερα να ξεδιαλύνει και να κάνει κατανοητές για όποιον αναζητάει, μελετάει, αναλύει και επιδιώκει να μάθει. Επίσης, έτσι έχουν ξεκινήσει να διαφωτίζονται ακόμη και ορισμένες περιοχές του μυστικισμού, όπως αυτά που ερευνάει πχ η παραψυχολογία.
Απλά, όταν κάποιος δεν έχει δουλέψει το πνεύμα και τον νου του πέρα από το τι τον έχουν μάθει άλλοι μια ζωή, βιάζεται να καταχωρίσει κάτι ως…θαύμα.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Mordiel
|
Δεν νομίζω πως ακριβώς είναι έτσι τα πράγματα… OK. μπορεί τα θαύματα να είναι κάτι που το χρησιμοποιεί η εκάστοτε εκκλησία για να γεμίσει το παγκάρι της, αλλά δεν είναι πάντα έτσι.
Μπορεί να μην έχω βιώσει κανένα ‘θαύμα’ όπως αυτά που γράφονται στις γραφές [κάτι τόσο μεγάλο, που να αλλάξει και τον υπόλοιπο κόσμο], αλλά αυτό που βιώνω εγώ σαν θαύμα, είναι πραγματικά μεγάλο για μένα. Άλλοι, πιο υλιστές άνθρωποι, θα το ονομάσουν απλά τύχη, αλλά και η τύχη δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν θαύμα [κάποιες φορές;]
Δεν είμαι υλίστρια [ό,τι χρειάζομαι να δω κάτι για να το πιστέψω] ούτε όμως και ευκολόπιστη…
Ανέκαθεν ο άνθρωπος απέδιδε ότι δεν μπορούσε να κατανοήσει σε παρέμβαση των εκάστοτε Θεών ή λάτρευε το ίδιο το φαινόμενο ως Θεό. Η άποψή μου είναι ότι τα θαύματα είναι φαινόμενα που είτε δεν μπορούμε ακόμα να τα κατανοήσουμε είτε απορρέουν από την υπερβολική πίστη του ίδιου του ανθρώπου σε κάτι (πείτε το Θεό, ψυχική δύναμη ή όπως αλλιώς θέλετε!). Όμως δηλώνω κάθετα αντίθετος στο ότι όλα έχουν να κάνουν με τον Χριστιανικό Θεό και την πίστη του ανθρώπου σε αυτόν και μπλα μπλα μπλα...Κάθε φορά που γίνεται ένα "θαύμα" βγαίνουν όλοι οι κληρικοί στα κανάλια και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υποστηρίξουν ότι το φαινόμενο αυτό είναι θέλημα Κυρίου. Μπορεί να μην πιστεύω σε αυτόν το Θεό και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον με τα λεγόμενα μου αλλά λίγο έλεος!!! Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός!!!
Αγαπητέ D@Rk_cO!L θα ήθελα να πω ότι εν μέρει συμφωνώ με αυτά που λες.Η μόνη ένστασή μου είναι στο φανατισμό κατά του χριστανισμού μας.Καταλαβαίνω την απέχθεια που προκαλείται από όλους τους "αρχηγούς και πρωτοστάτες" του χριστιανισμού αλλά δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε και τόσο πολύ.Δηλαδή το υπόλοιπο ελληνικό starsystem (Βανδή, Φοίβος, Σαμαράς και λοιποί από τον πλανήτη Υπερβολή που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί) μας αρκεί για θαύμα;Πάντως σε γενικές γραμμές συμφωνω μαζί σου όπως είπα και πριν.
Τώρα σε όσα είπε για την τύχη η αγαπητή rania_thani να σχολιάσω ότι αυτός ο όρος επιστημονικά τείνει να αντικατασταθεί με τον όρο τυχαιότητα, την οποία μελετά ένας ολόκληρος επιστημονικός κλάδος, το Χάος. Σύμφωνα με αυτόν τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά όλα συνδέονται με μαθηματική ακρίβεια. Αυτό που λείπει είναι ο τύπος που λύνει όλα τα προβλήματα.όταν βρεθελι θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι (ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί).
Over and out!!!
Τώρα σε όσα είπε για την τύχη η αγαπητή rania_thani να σχολιάσω ότι αυτός ο όρος επιστημονικά τείνει να αντικατασταθεί με τον όρο τυχαιότητα, την οποία μελετά ένας ολόκληρος επιστημονικός κλάδος, το Χάος. Σύμφωνα με αυτόν τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά όλα συνδέονται με μαθηματική ακρίβεια. Αυτό που λείπει είναι ο τύπος που λύνει όλα τα προβλήματα.όταν βρεθελι θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι (ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί).
Over and out!!!
Ένας ορισμός του θαύματος, όπως τον θυμάμαι από κάποιο βιβλίο είναι " η επέμβαση του Θεού πάνω στους φυσικούς νόμους και η προσωρινή ή μόνιμη κατάλυσή τους". Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ γενικός και αφηρημένος ορισμός. Δεν είναι θαύμα μερικές φορές μια τυχαία, για παράδειγμα, συνάντηση, από την οποία κανείς θα αποκομίσει οφέλη. Πχ. εντελώς τυχαία χάνεις το αεροπλάνο, το οποίο αργότερα μαθαίνεις πως έπεσε. Αυτό είναι ίσως θαύμα για σένα αλλά για όλους εκείνους που σκοτώθηκαν? Θαύμα θεωρούσαν οι εβραίοι την επέμβαση του Θεού στις μάχες τους (υπόψην επεκτατικές μάχες) αλλά για όλους εκείνους τους λαούς που έσφαζαν? Θαύμα είναι για εμάς η εμφάνιση του αγίου Δημητρίου στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά για εκείνους που την έχασαν? Άντε, θα είμαι ρομαντικός σήμερα- θαύμα είναι ολόκληρη η ζωή που αντιστέκεται σε κάθε εξήγηση και ερμηνεία, θαύμα είναι και ο άνθρωπος. Μόνο που κάποιες φορές είναι κακό θαύμα!
Θαύμα: ''Η αδυναμία κατανωησης κάποιου φυσικού (κοσμικού) φαινόμενου με αποτέλεσμα την λάθος εξήγηση για παρέμβαση του θειου!Που η όποια αδυναμία κατανωησης είναι ανάλογη με το επίπεδο γνώσης του συνμπαντος και του κόσμου από τον παρατηρητή!''