Πρόταση σε Ἑλληνίδα Πρωταθλήτρια από την Τουρκία
Μars, φιλτατε.....παραληρείς
Ανθελληνας ο λόρδος Βυρωνας; Ανθελληνας ο Voel; Ανθελληνας οποίος λέει κακό για την Ελλάδα και τους Ελληναρες;
Θα σου απαντούσα δεόντως, αλλά καραδοκούν οι συντονιστές
Ανθελληνας ο λόρδος Βυρωνας; Ανθελληνας ο Voel; Ανθελληνας οποίος λέει κακό για την Ελλάδα και τους Ελληναρες;
Θα σου απαντούσα δεόντως, αλλά καραδοκούν οι συντονιστές
Φίλε AVATARGR, προσπαθώ μέσα από τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που έχω παραθέσει στον παρόν θέμα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου όταν έρχομαι αντιμέτωπη με τόσο φλέγοντα ζητήματα όπως ακριβώς αυτό που έθιξες σχετικά με τον πατριωτισμό, τον εθνικισμό, τις εξαγορές καθώς επίσης και τις ανταλλαγές πληθυσμών προς όφελος διαφόρων χωρών. Δυσαρέσκεια κυρίως ως προς τον τρόπο σκέψης ορισμένων ανθρώπων και ως προς την απάθεια ή την λανθασμένη κινητοποίησή τους. Δεν μιλάμε για υποθέσεις, αλλά για γεγονότα, οι συνέπειες των οποίων έχουν φανεί σε βάθος χρόνου και θα συνεχίσουν να φαίνονται.
Μίλησα για υπόδειγμα ήθους, για επέκταση των Ελλήνων εκτός συνόρων και για τις εξαγορές αυτών, όπως επίσης και για επέκταση ξένων λαών στην Ελλάδα και για εξαγορές αυτών. Έθιξα το θέμα των μουσουλμανικών μειονοτήτων στη χώρα μας με επιχειρήματα καθώς επίσης και με παραδείγματα εκμετάλλευσης αυτών (προς εμάς).
Εάν περιμένεις να σου πω ότι ύστερα από όλα αυτά θεωρώ πως η Ελλάδα είναι η κορυφή όλων, λυπάμαι, αλλά θα σε απογοητεύσω. Έχω πολλές φορές παραβλέψει λεγόμενα και εικασίες που κατά καιρούς έχουν βγει στο προσκήνιο, αλλά υπάρχει και αυτό που λέγεται ιστορία. Καλώς ή κακώς κάποια γεγονότα καταγράφονται. Αγαπώ την Ελλάδα, είμαι υπερήφανη γι’ αυτή, σέβομαι τον πολιτισμό της, την κουλτούρα της, τον αέρα που αναπνέω και το χώμα που πατάω, αλλά δυστυχώς οφείλω να παραδεχτώ ότι έχω πληγωθεί και έχω πεισμώσει ακόμη πιο πολύ βλέποντας τη χώρα να καταρρέει και βιώνοντας καταστάσεις που πιστεύω ότι δεν τις αξίζουμε ως λαός, γιατί απλούστατα κυβερνούν ανίκανοι και ανάπηροι στο μυαλό και το ήθος. Λυπάμαι.
Συμπέρασμα: Ουδείς άγιος. Ουδείς αναμάρτητος. Μόνο συμφέροντα και τροφή για σκέψη.
Μίλησα για υπόδειγμα ήθους, για επέκταση των Ελλήνων εκτός συνόρων και για τις εξαγορές αυτών, όπως επίσης και για επέκταση ξένων λαών στην Ελλάδα και για εξαγορές αυτών. Έθιξα το θέμα των μουσουλμανικών μειονοτήτων στη χώρα μας με επιχειρήματα καθώς επίσης και με παραδείγματα εκμετάλλευσης αυτών (προς εμάς).
Εάν περιμένεις να σου πω ότι ύστερα από όλα αυτά θεωρώ πως η Ελλάδα είναι η κορυφή όλων, λυπάμαι, αλλά θα σε απογοητεύσω. Έχω πολλές φορές παραβλέψει λεγόμενα και εικασίες που κατά καιρούς έχουν βγει στο προσκήνιο, αλλά υπάρχει και αυτό που λέγεται ιστορία. Καλώς ή κακώς κάποια γεγονότα καταγράφονται. Αγαπώ την Ελλάδα, είμαι υπερήφανη γι’ αυτή, σέβομαι τον πολιτισμό της, την κουλτούρα της, τον αέρα που αναπνέω και το χώμα που πατάω, αλλά δυστυχώς οφείλω να παραδεχτώ ότι έχω πληγωθεί και έχω πεισμώσει ακόμη πιο πολύ βλέποντας τη χώρα να καταρρέει και βιώνοντας καταστάσεις που πιστεύω ότι δεν τις αξίζουμε ως λαός, γιατί απλούστατα κυβερνούν ανίκανοι και ανάπηροι στο μυαλό και το ήθος. Λυπάμαι.
Συμπέρασμα: Ουδείς άγιος. Ουδείς αναμάρτητος. Μόνο συμφέροντα και τροφή για σκέψη.
Παράθεση:
|
Μars, φιλτατε.....παραληρείς
Ανθελληνας ο λόρδος Βυρωνας; Ανθελληνας ο Voel; Ανθελληνας οποίος λέει κακό για την Ελλάδα και τους Ελληναρες; Θα σου απαντούσα δεόντως, αλλά καραδοκούν οι συντονιστές |
στα ερωτήματά μου αγαπητέ μου από το να υπεκφεύγεις πετώντας μια
άσχετη φράση η οποία μόνο με αρμονικό διάλογο δεν συνάδει.
Αλλά αφού το θέτεις έτσι.. ας διαβάσουμε και το δικό σου παραλήρημα
το οποίο θα αιτιολογεί και θα δικαιολογεί τις θέσεις σου και τις απόψεις σου.
Αν συμμετέχεις σε έναν ήρεμο διάλογο (και αυτό είναι το ζητούμενο)..
χωρίς να στιγματίζεις αυθαίρετα έναν ολόκληρο λαό και χωρίς να σου δώσει
κανένας αυτό το δικαίωμα.. δεν νομίζω πως θα έχουν πρόβλημα οι συντονιστές
του μεταφυσικού.
Δηλαδή, εγω με τα γραφόμενα κάποιου μεγάλου ανδρός (λόρδος Βυρωνας) δεν έχω δικαίωμα να στιγματίζω έναν λαό, ενώ εσυ παραθέτοντας τα γραφόμενα ενός αλλού μεγάλου ανδρός (Νιτσε) έχεις το δικαίωμα να αγιοποιεις έναν ολόκληρο λαό, έτσι;
Οταν κάποιος γράφει λιβανωτους για την Ελλάδα ειναι καλός, ενώ όταν γράφει κάτι κακό για την Ελλάδα δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί του.
Αυτό προσπαθείς να μας πεις;
@chimaira
Θα διαφωνησω με το σκεπτικό σου, τουλάχιστον όσον αφορά την τελευταία φράση. Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτοί που μας αξίζουν.
Οταν ο μέσος Ελληνας σκέφτεται όπως ο libero, έτοιμος να χειροκροτησει όποιον του λέει αυτά που θέλει να ακούσει, και να πετάξει στα ταρταρα όποιον του λέει αυτά που δεν θέλει να ακούσει, όταν επισκεπτομαστε την ιστορία μας μονο για να δοξολογησουμε τους αρχαιους ημων προγονους, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή σκεφτομαστε καθαρα οπαδικά, όταν έχουμε ανάγαγει το απολιτικ σε στάση ζωής και θεωρούμε μαγκιά να πάμε για καφέ την Κυριακή των εκλογων, ή ψηφίζουμε με γνώμονα το δικό μας προσωπικό συμφέρον και μόνο, τι σκατά πολιτικούς περιμένεις να ψηφισουμε;
Οταν η κοινωνία μας ειναι διεφθαρμένη και ωφελιμιστική μέχρι που δεν παει άλλο, οι πολιτικοί μας γιατί θα πρέπει να ειναι άξιοι και άγνοια και αμολυντοι; μήπως και αυτοί δεν ειναι τέκνα αυτής της κοινωνίας και προϊόντα των επιλογών μας;
Το 80% των Ελλήνων επι 30+ χρόνια ψήφιζε τα κόμματα που μας οδήγησαν εδώ. Κάθε 4 χρόνια στήριζε με την ψήφο τους Ακηδες, τους κουμπάρους, και τους κολλητούς. Σήμερα δηλώνουν αγανακτισμένοι.
Το 80% των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών αποδεικνύεται ότι δηλώνει σταθερά εισοδήματα κάτω απο το αφορολόγητο για τα τελευταία 20 χρόνια στερώντας το κράτος απο δισεκατομμύρια φόρων. Οργιζομαστε όμως όταν οι πολιτικοί κλέβουν.
Φοροδιαφευγουμε ασύστολα σαν λαός αλλά φταίνε οι πολιτικοί που δεν μπορούν να πατάξουν το πρόβλημα, όχι εμεις που το δημιουργούμε, άλλοι πολλοί, άλλοι λίγο.
Ο μέσος έλληνας παραδοσιακά στην πρώτη ευκαιρία ψάχνει να βρει μέσο για να βολέψει την πάρτη του. Βουλευτές και πολιτευτές έχουν βολέψει χιλιάδες χιλιάδων αχρήστων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν μας ενοχλεί τόσο καιρό. Οργιζομαστε όμως όταν ο πρόεδρος της Βουλής βολεύει την κόρη του
Αυτοί είμαστε, αγαπητή Χιμαιρα, ψευτες, κλεφτες και ακομα χειροτερο, υποκριτες. Οσα μας συμβαίνουν καλά κάνουν και μας συμβαίνουν γιατί έτσι μας πρέπουν.....
Οταν κάποιος γράφει λιβανωτους για την Ελλάδα ειναι καλός, ενώ όταν γράφει κάτι κακό για την Ελλάδα δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί του.
Αυτό προσπαθείς να μας πεις;
@chimaira
Θα διαφωνησω με το σκεπτικό σου, τουλάχιστον όσον αφορά την τελευταία φράση. Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτοί που μας αξίζουν.
Οταν ο μέσος Ελληνας σκέφτεται όπως ο libero, έτοιμος να χειροκροτησει όποιον του λέει αυτά που θέλει να ακούσει, και να πετάξει στα ταρταρα όποιον του λέει αυτά που δεν θέλει να ακούσει, όταν επισκεπτομαστε την ιστορία μας μονο για να δοξολογησουμε τους αρχαιους ημων προγονους, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή σκεφτομαστε καθαρα οπαδικά, όταν έχουμε ανάγαγει το απολιτικ σε στάση ζωής και θεωρούμε μαγκιά να πάμε για καφέ την Κυριακή των εκλογων, ή ψηφίζουμε με γνώμονα το δικό μας προσωπικό συμφέρον και μόνο, τι σκατά πολιτικούς περιμένεις να ψηφισουμε;
Οταν η κοινωνία μας ειναι διεφθαρμένη και ωφελιμιστική μέχρι που δεν παει άλλο, οι πολιτικοί μας γιατί θα πρέπει να ειναι άξιοι και άγνοια και αμολυντοι; μήπως και αυτοί δεν ειναι τέκνα αυτής της κοινωνίας και προϊόντα των επιλογών μας;
Το 80% των Ελλήνων επι 30+ χρόνια ψήφιζε τα κόμματα που μας οδήγησαν εδώ. Κάθε 4 χρόνια στήριζε με την ψήφο τους Ακηδες, τους κουμπάρους, και τους κολλητούς. Σήμερα δηλώνουν αγανακτισμένοι.
Το 80% των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών αποδεικνύεται ότι δηλώνει σταθερά εισοδήματα κάτω απο το αφορολόγητο για τα τελευταία 20 χρόνια στερώντας το κράτος απο δισεκατομμύρια φόρων. Οργιζομαστε όμως όταν οι πολιτικοί κλέβουν.
Φοροδιαφευγουμε ασύστολα σαν λαός αλλά φταίνε οι πολιτικοί που δεν μπορούν να πατάξουν το πρόβλημα, όχι εμεις που το δημιουργούμε, άλλοι πολλοί, άλλοι λίγο.
Ο μέσος έλληνας παραδοσιακά στην πρώτη ευκαιρία ψάχνει να βρει μέσο για να βολέψει την πάρτη του. Βουλευτές και πολιτευτές έχουν βολέψει χιλιάδες χιλιάδων αχρήστων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν μας ενοχλεί τόσο καιρό. Οργιζομαστε όμως όταν ο πρόεδρος της Βουλής βολεύει την κόρη του
Αυτοί είμαστε, αγαπητή Χιμαιρα, ψευτες, κλεφτες και ακομα χειροτερο, υποκριτες. Οσα μας συμβαίνουν καλά κάνουν και μας συμβαίνουν γιατί έτσι μας πρέπουν.....
Παράθεση:
|
Αγαπώ την Ελλάδα, είμαι υπερήφανη γι’ αυτή, σέβομαι τον πολιτισμό της, την κουλτούρα της, τον αέρα που αναπνέω και το χώμα που πατάω, αλλά δυστυχώς οφείλω να παραδεχτώ ότι έχω πληγωθεί και έχω πεισμώσει ακόμη πιο πολύ βλέποντας τη χώρα να καταρρέει και βιώνοντας καταστάσεις που πιστεύω ότι δεν τις αξίζουμε ως λαός, γιατί απλούστατα κυβερνούν ανίκανοι και ανάπηροι στο μυαλό και το ήθος. Λυπάμαι.
|
Γιατί αυτά που συμβαίνουν στην χώρα που αγαπάς, ήρθαν όχι από την ανικανότητα των πολιτικών (ή αυτών που τους ψηφίζουν), ούτε και είναι τυχαία γεγονότα, αλλά συμβαίνουν, όπως έγραψε κάποιος που έχει έναν μπούφο για άβαταρ.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Voel
Ας μην κλαίμε και ας μην θυμώνουμε όταν οι γείτονες κερδίζουν το παιχνιδι με τον ίδιο τροπο που παίζαμε και κερδίσαμε εμείς στις εποχές της μεγάλης χλιδής και του ελληνικού θαύματος.
|
Είναι το λερωμένο κάρμα των ελλήνων που φταίει και είμαστε στριμωγμένοι από αλβανούς, σκοπιανούς και τούρκους.
Εμείς τα ίδια κάναμε την εποχή της μεγάλης χλιδής και τώρα ο δίκαιος θεός θα ανταμείψει με γαίες, τους ταπεινούς γείτονες μας.

Ο Vakryle πάλι, σκέφτεται, σήμερα, αυτούς που οραματίζονται την Πόλη:
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Vakryle
Γιατί να κάτσω να σκεφτώ, λοιπόν, τους Έλληνες που συνεχώς διώκονται και να μη σκεφτώ τους Έλληνες που θέλουν να εκδιώξουν;
|
Ακόμη κι έτσι να είναι και να ισχύει (κάτι που κάποιος διαβάζοντας για συζήτηση και όχι για να εκφράσει την εμπάθειά του), πάλι δε ξέρεις να μου απαντήσεις τι είναι για 'σένα η Ελλάδα και τι κάνεις γι' αυτό!
Εάν έδωσα την εντύπωση ότι είμαι από τους ανθρώπους που έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα, ή ακόμη χειρότερα δεν την είχε ποτέ και ονειροπολεί αδυνατόντας να δεχτεί και να ακολουθήσει έστω και στο ελάχιστο την Ελληνική πραγματικότητα, αδίκως συνεχίζω και καταθέτω την άποψή μου.
Αγαπητέ Voel κατανοώ το πνεύμα σου, αλλά θα σου πω και γω τη δική μου γνώμη πάνω σ' αυτό. Ο καθένας από εμάς κρίνεται από τις επιλογές του, όταν όμως υπάρχουν πραγματικές επιλογές. Η άποψή μου περί διεφθαρμένων και ανίκανων πολιτικών βασίζεται στο γεγονός ότι δεκαετίες ολόκληρες προσπαθούσαν και προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πλασάρουν στον κοσμάκη μια εντελώς διαφορετική αντίληψη από αυτή που οι ίδιοι πρεσβεύουν, όχι μόνο γιατί έχουν μάθει μέχρι τώρα να χαϊδεύουν τα αυτιά ανυποψίαστων μελλοντικών και μη ψηφοφόρων, αλλά γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα. Ένα σύστημα που ναι μεν είμαστε μέρος του, αλλά δεν το κατευθύνουμε εμείς και δυστυχώς πιάνει τόπο παγκοσμίως. Ένα έξυπνο marketing.
Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να μπει ο Έλληνας στη διαδικασία να επιλέξει εύστοχα τον κατάλληλο πολιτικό για να κυβερνήσει τον τόπο μας, την στιγμή που αυτό που ευδοκιμεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ο δικομματισμός και η οικογενειακή κυριαρχία - εκμετάλλευση. Πώς να μιλήσουμε για επιλογές, όταν ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντί να εμφανίζεται πληθώρα επιλογών, ασχολείται ολόκληρη η χώρα με ένα κομματικό δίλημμα που μας ταλανίζει από τον 19ο αιώνα και μετά;
Ο Ελληνικός λαός δεν είναι μηχανή που δημιουργεί πολιτικούς. Συμμετέχει στο πανηγύρι των εκλογών, μόνο και μόνο για να πάρει την απόφαση να δεχτεί ένα μάτσο υποκινούμενων από το κράτος χοίρων, ανεξάρτητα από το κυβερνών κόμμα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα και μία διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης των χοίρων που λέγαμε νωρίτερα; Πρώτη είμαι που θα βγω στους δρόμους και θα επαναστατήσω, ακόμη και αν ξεκινούσαν όλα από το μηδέν. Αλλά να σου πω κάτι; Ακόμη και έτσι, παρ' όλο που θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία νέα αρχή, πάλι στα ίδια θα καταλήγαμε. Βλέπε τι γίνεται με το Ελληνικό χρέος. Αν μας έλεγαν ότι σήμερα θα παραγραφεί, αύριο θα είμασταν πάλι χρεωμένοι. Γιατί όσο και να το θέλουμε, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν σ' αυτόν τον τόπο.
Το μέσο και το βόλεμα που αναφέρεις είναι αποτέλεσμα κακής πολιτικής. Γιατί να τρέξω να κρυφτώ και να καλύψω το εισόδημά μου, εάν όλα βαίνουν φυσιολογικώς και δεν ξεχειλίζει το σύστημα από ανελέητους φόρους και μειώσεις εισοδημάτων; Εμένα με ρώτησε κανείς πως τα βγάζω πέρα, που ούτε φοροδιαφεύγω, ούτε κλέβω, ούτε δηλώνω μικρότερο εισόδημα από το αφορολόγητο, αλλά συνεχώς πληρώνω και θα πληρώνω εξωπραγματικά ποσά μέχρι να πεθάνω; Αναγκαστικά, θα μπω και γω στη διαδικασία να σκεφτώ εναλλακτικές μεθόδους. Γιατί ύστερα από ένα σημείο φίλε Voel ξυπνάνε περίεργα ένστικτα και μαζί μ' αυτά και η αυτοσυντήρηση.
Αγαπητέ Voel κατανοώ το πνεύμα σου, αλλά θα σου πω και γω τη δική μου γνώμη πάνω σ' αυτό. Ο καθένας από εμάς κρίνεται από τις επιλογές του, όταν όμως υπάρχουν πραγματικές επιλογές. Η άποψή μου περί διεφθαρμένων και ανίκανων πολιτικών βασίζεται στο γεγονός ότι δεκαετίες ολόκληρες προσπαθούσαν και προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πλασάρουν στον κοσμάκη μια εντελώς διαφορετική αντίληψη από αυτή που οι ίδιοι πρεσβεύουν, όχι μόνο γιατί έχουν μάθει μέχρι τώρα να χαϊδεύουν τα αυτιά ανυποψίαστων μελλοντικών και μη ψηφοφόρων, αλλά γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα. Ένα σύστημα που ναι μεν είμαστε μέρος του, αλλά δεν το κατευθύνουμε εμείς και δυστυχώς πιάνει τόπο παγκοσμίως. Ένα έξυπνο marketing.
Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να μπει ο Έλληνας στη διαδικασία να επιλέξει εύστοχα τον κατάλληλο πολιτικό για να κυβερνήσει τον τόπο μας, την στιγμή που αυτό που ευδοκιμεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ο δικομματισμός και η οικογενειακή κυριαρχία - εκμετάλλευση. Πώς να μιλήσουμε για επιλογές, όταν ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντί να εμφανίζεται πληθώρα επιλογών, ασχολείται ολόκληρη η χώρα με ένα κομματικό δίλημμα που μας ταλανίζει από τον 19ο αιώνα και μετά;
Ο Ελληνικός λαός δεν είναι μηχανή που δημιουργεί πολιτικούς. Συμμετέχει στο πανηγύρι των εκλογών, μόνο και μόνο για να πάρει την απόφαση να δεχτεί ένα μάτσο υποκινούμενων από το κράτος χοίρων, ανεξάρτητα από το κυβερνών κόμμα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα και μία διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης των χοίρων που λέγαμε νωρίτερα; Πρώτη είμαι που θα βγω στους δρόμους και θα επαναστατήσω, ακόμη και αν ξεκινούσαν όλα από το μηδέν. Αλλά να σου πω κάτι; Ακόμη και έτσι, παρ' όλο που θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία νέα αρχή, πάλι στα ίδια θα καταλήγαμε. Βλέπε τι γίνεται με το Ελληνικό χρέος. Αν μας έλεγαν ότι σήμερα θα παραγραφεί, αύριο θα είμασταν πάλι χρεωμένοι. Γιατί όσο και να το θέλουμε, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν σ' αυτόν τον τόπο.
Το μέσο και το βόλεμα που αναφέρεις είναι αποτέλεσμα κακής πολιτικής. Γιατί να τρέξω να κρυφτώ και να καλύψω το εισόδημά μου, εάν όλα βαίνουν φυσιολογικώς και δεν ξεχειλίζει το σύστημα από ανελέητους φόρους και μειώσεις εισοδημάτων; Εμένα με ρώτησε κανείς πως τα βγάζω πέρα, που ούτε φοροδιαφεύγω, ούτε κλέβω, ούτε δηλώνω μικρότερο εισόδημα από το αφορολόγητο, αλλά συνεχώς πληρώνω και θα πληρώνω εξωπραγματικά ποσά μέχρι να πεθάνω; Αναγκαστικά, θα μπω και γω στη διαδικασία να σκεφτώ εναλλακτικές μεθόδους. Γιατί ύστερα από ένα σημείο φίλε Voel ξυπνάνε περίεργα ένστικτα και μαζί μ' αυτά και η αυτοσυντήρηση.
Για να μπορέσει ένας λαός να επιλέξει ηγέτες , πρέπει να είναι σε θέση να ξεπεράσει την καθολική κατάσταση σοκ στην οποία υφίσταται και να λειτουργήσει υπερβατικά. Αυτό σημαίνει να ξεπεράσει η ανάγκη της αλλαγής το πολύ δυνατό αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Επίσης την ανάγκη αυτή θα πρέπει να την καλλιεργήσουν και να την εμφυσήσουν σε ένα έθνος που άγεται και φέρεται ορισμένες φωτισμένες προσωπικότητες. Εγώ δεν πιστεύω ότι μας αξίζει να μας κυβερνούν οι πολιτικοί που κυβερνούν τώρα, αλλά ουδέποτε μπόρεσα να καταλάβω επίσης πως ένας λαός ανέχόταν και ανέχεται την κληρονομικότητα στην διαδοχή της πολιτικής , όταν τα δείγματα που διαθέτουν είναι εντελώς εκφυλισμένακαι ακατάλληλα. Το λάθος μας ήταν η ψευδαίσθηση που καλλιεργήθηκε εντέχνως , πως ο καθένας θα μπορούσε να " μεγαλουργήσει" εύκολα, γρήγορα και προπάντων υποτιμώντας τους υπόλοιπους και αγνοώντας το κοινό ώφελος. Όταν ο άνθρωπος εθίζεται μόνο στο να παράγει για να καταναλώνει,χωρίς ν αυτοκαλλιεργείται, τότε πολύ εύκολα έναντι οποιουδήποτε πινακίου φακής επιτρέπει στον κάθε τυχάρπαστο φιλόδοξο να ασκήσει εξουσία πάνω του. Όταν δε καπηλεύεται ο ίδιος την ζωή και την αξιοπρέπεια των "άλλων" είναι ελεύθερος ανταγωνισμός, όταν υφίσταται κάτι αντίστοιχο είναι κατάφορη παραβίαση..
Παράθεση:
| Εγώ δεν πιστεύω ότι μας αξίζει να μας κυβερνούν οι πολιτικοί που κυβερνούν τώρα |
Και πρέπει να πορευθείς με αυτό. Αν, τουλάχιστον, δε κάνεις κάτι να το αλλάξεις! Αν, πάλι, έχεις βρει ένα τρόπο που κάποιοι δε τον έχουν σκεφτεί καν, κινδυνεύεις να γίνεις επικίνδυνος για αυτούς και να χαρακτηριστείς ως ανθέλληνας! Το θέμα είναι ότι αυτοί οι τρόποι διδάσκονται στα σχολεία, εκείνα που κάποιοι την μία μέρα εξυψώνουν και την άλλη τα εκμηδενίζουν .... όπως και με το σύνολο των πραγμάτων, στον απέραντο καφενέ της Μεσογείου!
Παράθεση:
| Φοροδιαφευγουμε ασύστολα σαν λαός αλλά φταίνε οι πολιτικοί που δεν μπορούν να πατάξουν το πρόβλημα, όχι εμεις που το δημιουργούμε, άλλοι πολλοί, άλλοι λίγο. |
Το 70% περίπου του συνολικόυ εισοδήματος που δηλώνεται στην οικονομία προέρχεται απο μισθωτούς και συνταξιούχους για τους οποίους η φοροδιαφυγή είναι σχεδόν αδύνατη. Την ίδια ώρα τα κέρδη των επιχειρήσεων φορολογούνται με έναν απο τους χαμηλότερους συντελεστές στην ΕΕ. Ως εκ τούτων η φοροδιαφυγή δεν οφειλεται σε κάποιο γονιδιακό ελλάτωμα αλλα είναι αποτέλεσμα παραγωγικών σχέσεων. Αν θέλετε να βρέίτε τις ρίζες της διαφθοράς εκεί να τις ψάξετε, στις παραγωγικές σχέσεις.