ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/11/2008, 00:35:08
ευρωπαίοι

quote:
Ο άνθρωπος αλλάζει και από δικούς του παράγοντες.

Από δικούς του παράγοντες;;;

Όπως;;

quote:
Για πρόσεξε λίγο......... και ο Ιησούς έπαθε........και μετά Αναστήθηκε έγινε άξιος να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών.
Πως έπαθε όμως? αυτομαστιγώθηκε? αυτοκρεμάστηκε? Όχι κάποιοι Τον μαστίγωσαν και κάποιοι Τον κρέμασαν......και κάποιος Τον Ανέστησε κάποιος Τον έκρινε άξιο να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών και να κάτσει εκ δεξιός Του πατρός, θριαμβευτής και αληθινός βασιλιάς των ουρανών.

Κάποιοι λοιπόν Τον παίδευσαν και κάποιος άλλος Τον έκρινε άξιο και Τον έφερε εκεί που Του αρμόζει.

Κάποιος απ' όλους σας, υπονομεύει τους υπόλοιπους, προσέξτε!!

Δεν είναι ένα και το αυτό, μπαμπάς και γιός;;;
Δεν πήρε ο θεός ανθρώπινη υπόσταση για να έλθει στη γη;;;

Δεν ήταν από πριν άξιος ο χριστός για την ουράνια βασιλεία και τον κατέστησε άξιο, η γήινη ζωή του, με βάση την οποία τον έκρινε κάποιος άλλος;;;

Κάποιος άλλος τον ανέστησε;;

Κρίθηκε ο χριστός άξιος, από κάποιον άλλο;;;

Ποιός είναι αυτός ο... άλλος;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
01/11/2008, 00:46:19
...και τι παράξενο!!! ...η κουβέντα για μια ακόμα φορά παρεκτράπηκε. Δε θα μου φανεί λοιπόν παράξενο, εάν οι επόμενες 10 σελιδες ασχοληθούνε αποκλειστικά με την ιστορικότητα του προσώπου του Χριστού, ή με το εάν ο Μαθουσάλας έζησε 500 ή 600 χρόνια...

Ασφαλώς δεν περίμενα ότι κάποια μέλη θα μας διαφωτίζανε για τον ισλαμικό μοναχισμό. Εάν όμως τους ρωτήσει κάποιος για το που κατούρησε ο υποτακτικός του μαθητή του ηγούμενου του μοναστηριού του Σινά, τον 7ο αιώνα, μπορούνε να αναφέρουνε και λεπτομέρειες για το πως τίναξε τις τελευταίες σταγόνες στην απόπειρα του να νικήσει τον τέταρτο νόμο του Νέυτωνα.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 01/11/2008 01:46:58

01/11/2008, 00:53:00
quote:

Αυτός ο άλλος, αυτός ο άλλος /

είν' ευεργέτης μου μεγάλος ...

Edited by - zip on 01/11/2008 00:54:01

01/11/2008, 00:57:40
quote:
Ασφαλώς δεν περίμενα κάποια μέλη θα μας διαφωτίζανε για τον ισλαμικό μοναχισμό.

Τι να σας διαφωτίσουνε ρε manager ; Εσείς, αν δεν έχει η πρόταση του άλλου το "δι' ευχών των αγίων πατέρων ημών, κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον και σώσον" μέσα, την διαβάζετε ; ή μήπως την καταλαβαίνετε ;

Edited by - zip on 01/11/2008 01:02:38

01/11/2008, 01:14:14
quote:
europaios2:
Τι εννοείς?

zip:
Δεν εννοώ τίποτε.

Τότε γιατί το είπες?
quote:
europaios2:
Τι εννοείς? δώσε ένα παράδειγμα.

zip:
Δεν δίνω τίποτε.

Τότε γιατό το ανέφερες?
quote:
europaios2:
Δηλαδή θες να πεις ότι οι μοναχοί θα ξεπάθουν τη Θέωση?
Ο Ιησούς "έπαθε" την Ανάσταση [...]

zip:
Δεν θέλω να πω τίποτε, ok, o Ιησούς έπαθε Ανάσταση ... κι εσείς παθαίνετε Πάσχα, ok.

Όχι δεν είναι οκ. Γιατί τότε το επισήμανες?

quote:
zip:
Εδώ φυσικά, κρύβεται και ένας κίνδυνος. ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως πλησιάζεις ενώ στην πραγματικότητα να είσαι πολύ πολύ μακριά της. Εδώ, σ' αυτό το σημείο, ίσως χρειαστείς βοήθεια από κάποιον.

europaios2:
Από ποιον? Από κάποιον για παράδειγμα που παρέχει υπηρεσίες?
Ποιο συγκεκριμένα?

zip:
Από κανέναν.

Με απογοητεύεις.........όλο άρνηση είσαι γιατί?

quote:
Τςςςς ... μαγκάκια, δεν έχω να αιτιολογήσω τίποτε. Γράφω ότι γουστάρω και εκφέρω προσωπικές απόψεις. Μην φοβάστε, δεν κινδυνεύει το Θρήσκο-market σας από κάτι σαν του λόγου μου. Συνεπώς, το μόνο που αποδικνύετε με τον τρόπο σας, είναι το μέγεθος του σαμαριού που σας φόρεσαν οι παπάδες σας. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με σας προς το παρόν. Αοφίτερζεν ...

Δε σου απαγόρευσε κανένας να γράφεις ότι σου κατεβαίνει......γιατί εσύ αρνείσαι να σχολιάσουμε το γραπτό σου λόγο?
Θυμάμαι που έγραφες....."Συνέχεια να ρωτάς γιατί. Βάζε ένα γιατί πίσω από ότι σου συμβαίνει και ψάχνε να βρεις τον Λόγο, έστω κι αν αυτός ο Λόγος δεν έχει Λογική. Έστω κι αν η απάντηση που θα πάρεις είναι "έτσι ... γιατί έτσι ήθελα". Βάζε γιατί στην θέλησή σου. "Γιατί να θέλω έτσι ;" Δίνε μία μία τις απαντήσεις, σιγά σιγά, με τον χρόνο, με τον καιρό. Θα ανακαλύψεις πράγματα για σένα που ούτε τα φαντάζεσαι"...........
Έγραφες και άλλα για βρύσες και μαγικές στιγμές όλο λόγια γλυκά......μόνο που η χροιά της φωνής ήταν ίδια του κακού λύκου......

και μάλιστα συγκίνησες και τον helios2012: ZIP Σ'ευχαριστώ απ'τα βάθη της ψυχής μου!
Η απάντησή σου, ήταν καταπληκτική!

τώρα με τσσσσσ και μαγκάκια, σαμάρια κ.ο.κ. τι άραγε θα συμπεράνει για τη νουβέλα σου ο αγαπητός helios2012, ..........μάλλον ότι ήταν απλά ερωτόλογα για να ξελογιάσουν την αφελή νεαρά...... και ότι το παραμύθι, συγνώμη η νουβέλα........ τελείωσε

quote:
γιαπετ:
ευρωπαίοι
Από δικούς του παράγοντες;;;

Όπως;;

Οι ρυτίδες......έχεις δει εσύ πέτρα σε 20 χρόνια να βγάζει ρυτίδες?

quote:
γιαπετ:
Κάποιος απ' όλους σας, υπονομεύει τους υπόλοιπους, προσέξτε!!

Δεν είναι ένα και το αυτό, μπαμπάς και γιός;;;
Δεν πήρε ο θεός ανθρώπινη υπόσταση για να έλθει στη γη;;;

Δεν ήταν από πριν άξιος ο χριστός για την ουράνια βασιλεία και τον κατέστησε άξιο, η γήινη ζωή του, με βάση την οποία τον έκρινε κάποιος άλλος;;;

Κάποιος άλλος τον ανέστησε;;

Κρίθηκε ο χριστός άξιος, από κάποιον άλλο;;;

Κάτι για την Αγία Τριάδα έχεις ακούσει? να σε βοηθήσω ξεκινώντας την ανάγνωση του συμβόλου της πίστεως θα σου λυθεί η απορία......

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

01/11/2008, 01:39:41
ευρωπαίοι

quote:
Οι ρυτίδες......έχεις δει εσύ πέτρα σε 20 χρόνια να βγάζει ρυτίδες?

Οι ρυτίδες είναι... παράγοντας αλλαγής του ανθρώπου, ε;;;

Και οι πέτρες δεν "βγάζουν" ρυτίδες, ε;;;

quote:
Κάτι για την Αγία Τριάδα έχεις ακούσει? να σε βοηθήσω ξεκινώντας την ανάγνωση του συμβόλου της πίστεως θα σου λυθεί η απορία......

Βεβαίως έχω ακούσει, είναι λέει, ομοούσιος, τρείς μορφές ή εκδηλώσεις του ΕΝΟΣ αληθινού θεού, πατέρας και υιός και αγ. πνεύμα είναι ένα και το αυτό και τέτοια.

Με... κοροϊδεύανε; Ψέμματα είναι φίλοι μου;;;

Ξαφνικά χωριστήκανε και ο ένας κρίνει τον άλλο;;;

Υ.Γ. Πρέπει να είστε διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων, δεν εξηγείται αλλιώς...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/11/2008, 02:14:49
quote:
γιαπετ:
Οι ρυτίδες είναι... παράγοντας αλλαγής του ανθρώπου, ε;;;

Ακριβώς έτσι. Χωρίς τις ρυτίδες δεν έρχεται η γήρανση. Έχεις αντίθετη άποψη?

quote:
Και οι πέτρες δεν "βγάζουν" ρυτίδες, ε;;;

Αγνοώ κάτι?

quote:
γιαπετ:
Βεβαίως έχω ακούσει, είναι λέει, ομοούσιος, τρείς μορφές ή εκδηλώσεις του ΕΝΟΣ αληθινού θεού, πατέρας και υιός και αγ. πνεύμα είναι ένα και το αυτό και τέτοια.

Υ.Γ. Πρέπει να είστε διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων, δεν εξηγείται αλλιώς...

Τι να καταλάβεις καημένο μου παιδί? Εδώ εσύ είχες καταλάβει
ότι ο Φλαβιανός ήταν φιλόσοφος..........και ο Ιησούς δολοφόνος και συμμορίτης!!!!

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 01/11/2008 02:15:51

AINEIAN06Μέλος
01/11/2008, 11:03:46
quote:

quote:

quote:
Δεν διαπραγματευόμαστε [...]

samuel1974

[quote]Δε συζητάμε [...]

[[quote]Σαφώς, ο καθένας μπορεί να λέει ότι γουστάρει και να χαρακτηρίζει έπειτα τις "σοφιστίες" του ως "θεϊκές" ή ως εκ της θέωσης προερχόμενες.

...είναι ένας πολύ εύστοχος αυτοχαρακτηρισμός, ο οποίος αναδεικνύει και τα ελατήρια της παρούσας σου ενασχόλησης με αυτό το θέμα.

Εθεσα ενα πολυ λογικο - κατα την γνωμη μου - ερωτημα ... κι λαμβανω αντι απαντησεως προσωπικη επιθεση !!!
Η μηπως κανω λαθος ;;

Αυτο που θεωρειται ''θεωση΄΄ μηπως τελικα ειναι ...παραισθησεις η απατη ;;;

01/11/2008, 17:18:02
europaios2

quote:
Αγνοώ κάτι?

Πολλά!!

Σ' αυτό το σχόλιο και τα ερωτήματα:

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
γιαπετ:

Πήρα αυτήν την απάντηση:

quote:
Τι να καταλάβεις καημένο μου παιδί? Εδώ εσύ είχες καταλάβει
ότι ο Φλαβιανός ήταν φιλόσοφος..........και ο Ιησούς δολοφόνος και συμμορίτης!!!!

Είναι φανερό ότι ο ινστρούχτορας λείπει σε άδεια, αλλά κάτι πιο έξυπνο (αφού δεν υπάρχει απάντηση), δεν μπορείτε να βρείτε οι υπόλοιποι;;

Τι θα πείτε, που διαχωρίσατε την τριάδα σε διαφορετικά πρόσωπα;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

devi_laksmiΝέο Μέλος
01/11/2008, 18:53:30
Με συγχωρείς φίλε γιαπετ που δεν είμαι όλη μέρα στον υπολογιστή.
Άδεια θα πάρω την άλλη βδομάδα για να πάω στην Ελλάδα.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ: Θα γιορτάσουμε στο σχολείο αύριο την 28η Οκτωβρίου και έπρεπε να είμαι εκεί και χτες το απόγευμα και σήμερα μέχρι πριν λίγο.
Την άλλη φορά θα έρθω με τον κηδεμόνα μου.
Πέρα απ το χιούμορ, επειδή ό,τι υλικό έχω μέχρι στιγμής για το Ισλάμ είναι στα γερμανικά χρειάζομαι λίγο χρόνο.