ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ομιλίες περί πίστεως - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ομιλίες περί πίστεως - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios279 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
19/01/2008, 18:13:02
quote:
snoopy:

Όταν ένας εγκληματίας εκτελεστεί μετά απο καταδικαστηκή απόφαση ποιός θα είναι ο δολοφόνος?
Ο ίδιος που το προηγούμενο έγκλημα του τον έφερε σε αυτή την θέση?
Το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε θάνατο?
Ο δήμιος που του έκοψε το κεφάλι?

Το ίδιο δίλημα περίπου πέφτει και εδώ άσχετα εάν οι αποδέκτες δέν έχουν την παραμικρή σχέση.

Ενδιαφέρον και αυτό που περιγράφεις snoopy.
Αν και δε νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο δίλημμα, γιατί στην περίπτωση με την έκτρωση 'την πληρώνει' ένας αθώος, δηλαδή το αγέννητο ακόμα μωρό. Δηλαδή, θανατώνεται αυτός που δεν έφταιξε καθόλου και που δεν εμπλέκεται στους τρεις πιθανούς 'δολοφόνους' του διλήμματος. Ενώ στο δίλημμα που περιγράφεις εσύ, το θύμα μπορεί να είναι συγχρόνως και ηθικός αυτουργός.

snoopyΜέλος
19/01/2008, 18:29:02
quote:
amalia:
Ενδιαφέρον και αυτό που περιγράφεις snoopy.
Αν και δε νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο δίλημμα, γιατί στην περίπτωση με την έκτρωση 'την πληρώνει' ένας αθώος, δηλαδή το αγέννητο ακόμα μωρό. Δηλαδή, θανατώνεται αυτός που δεν έφταιξε καθόλου και που δεν εμπλέκεται στους τρεις πιθανούς 'δολοφόνους' του διλήμματος. Ενώ στο δίλημμα που περιγράφεις εσύ, το θύμα μπορεί να είναι συγχρόνως και ηθικός αυτουργός.

Αυτό εννοώ και εγώ amalia όταν λέω οτι οι δύο περιπτώσεις δέν έχουν την παραμικρή σχέση, απλά όπως στο παράδειγμα του αγέννητου έτσι και στο παράδειγμα του εγκληματία υπάρχουν οι τρείς αυτοί παράγοντες σε διαφορετικά ποσοστά.

snoopyΜέλος
19/01/2008, 20:35:41
Kαι κάτι άλλο amalia υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που καταδικάστηκαν σε θάνατο άνθρωποι που χωρίς να φταίνε έπεσαν θύμα κάποιας πλάνης.
Εδώ οι περιπτώσεις είναι ίδιες, τον ρόλο του βιαστή είχε ο κάποιος άλλος εγκληματίας που κατάφερε να ρίξει τις ευθύνες του αλλού.
20/01/2008, 01:49:34
amalia

quote:
Μητσάκο, αν μια γυναίκα βιαστεί και μείνει έγκυος και αποφασίσει μετά να κάνει έκτρωση, ποιος είναι ο 'δολοφόνος';
Η γυναίκα;
Ο βιαστής;
Ο γιατρός;

Απ' τους τρείς, σ' αυτήν την περίπτωση, που σωστά αναφέρεις, φίλη amalia, δολοφόνος είναι ο... τέταρτος, η κοινωνία της υποκρισίας.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
20/01/2008, 15:47:45
@ amalia

Στην Ελλάδα γίνονται κάθε χρόνο πάνω από 200.000 εκτρώσεις. Όλες αυτές οι γυναίκες είναι βιασμένες?

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

20/01/2008, 16:58:34
samuel1974

quote:
@ amalia

Στην Ελλάδα γίνονται κάθε χρόνο πάνω από 200.000 εκτρώσεις. Όλες αυτές οι γυναίκες είναι βιασμένες?

Φίλε samuel1974, κανείς δεν ισχυρίστηκε, ότι όλες οι εκτρώσεις που γίνονται, αφορούν σε βιασμένες γυναίκες.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

20/01/2008, 21:33:27
Τελικά μήπως είναι θέμα ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού???!!!

Ως γνωστόν εδώ και μια πενταετία κυκλοφορεί το "χάπι της επόμενης ημέρας" που λύνει το πρόβλημα.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
21/01/2008, 00:00:34
"Χάσαμε το μπαλάκι" από τότε που πήραμε στα χέρια μας το τιμόνι και αποφασίζουμε για την ανθρώπινη ζωή, θαρρείς και είμαστε εμείς που τη δημιουργούμε.

Μια έκτρωση, είναι πάντα έγκλημα. Όλες οι διάφορες σάλτσες που τη συνοδεύουν είναι για να αισθανόμαστε εμείς καλύτερα.

Δεν κατηγορώ κάποιους συγκεκριμένα. Λυπάμαι που ο άνθρωπος έρχεται στη θέση να αποφασίσει για έκτρωση.

21/01/2008, 00:38:51
quote:
Ψηλός - Χάσαμε το μπαλάκι" από τότε που πήραμε στα χέρια μας το τιμόνι και αποφασίζουμε για την ανθρώπινη ζωή, θαρρείς και είμαστε εμείς που τη δημιουργούμε

Σωστό αυτό που λες Ψηλέ, απλά αναρωτιέμαι το αν δεν παίρναμε εμείς (άνθρωπος) το τιμόνι στα χέρια του, ποιος θα έπρεπε να το πάρει ;

21/01/2008, 01:03:16
Δεν πιστεύω φυσικά να βρεθεί κανένας να υποστηρίξει ότι το χάπι της επόμενης ημέρας είναι φόνος, απο την στιγμή που είναι σπέρμα και ούτε γονιμοποίηση υπάρχει απλά είναι "πιθανόν".

Όσο για την έκτρωση όταν γίνεται επειδή το παιδί θα γεννηθεί με νοητικά ή γεννετικές ανωμαλίες και η ΕΠΙΣΤΗΜΗ μπορεί πια να τα ανιχνεύει νομίζω ότι επιβάλλεται.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Lord_AsrielΜέλος
13/07/2005, 10:06:25
Τι θα λεγατε να σχολιάζαμε τα βιβλία που έχουμε διαβάσει κατα καιρούς
και μας έχουν κάνει εντύπωση;

Edited by - Lord_Asriel on 13/07/2005 10:40:25

Lord_AsrielΜέλος
13/07/2005, 14:41:00
Για τους οπαδούς και μη υπάρχει η πιο κατω σελλίδα για την Τριλογία του
Κοσμου του Φίλιπ Πούλμαν.

Για όσους δεν το έχουν διαβάσει είναι η ιστορία της Λύρας, μιας νεαρής
έγκληστης στο κολλέγιο Τζόρνταν, της οποίας η περιέργεια θα την οδηγήσει
σε μία απίθανη περιπέτεια.

Καλό Site για την τριλογία είναι και αυτό : http://www.darkmaterials.com.
Από κει βρήκα και αυτό :

"Lyra Belacqua is content to run wild among the scholars of Jordan College, with her daemon familiar, Pantalaimon, always by her side. When her uncle, Lord Asriel, returns from the North with tales of mystery and danger, it seems to have little to do with her - even the rumor of the severed child. But his visit sets off a chain of events that draws Lyra into the heart of a terrible struggle..."

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τον Φίλιπ Πούλμαν ως άξιο συνεχιστεί του
J.R.R. Tolkien. Αυτό είναι στην δική σας κρίση.

Καλή ανάγνωση.

Oh last night,
and the night before
Tommyknockers,Tommyknockers
knocked at your back door.

Edited by - Lord_Asriel on 13/07/2005 15:32:55

BastΝέο Μέλος
13/07/2005, 15:57:33
λορδε ,
απ οτι καταλαβα εισαι μεγαλος φαν της τριλογιας...και εγω μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα απο αυτα τα βιβλια!ιδιαιτερα μου αρεσε το δευτερο..αν θες να σχολιασουμε καποιο μερος του βιβλιου γραψε για αυτο...
Lord_AsrielΜέλος
13/07/2005, 16:23:02
Βασικά μεγάλος Fan του συγκεκριμένου βιβλίου δεν μπορώ να πώ ότι είμαι.
Παρόλα αυτά μου άρεσε πολύ, όταν βρω την ευκαιρία θα το ξαναδιαβάσω σίγουρα
και μ'αρέσει να ψάχνω πληροφορίες πάνω σε αυτά που έχω διαβάσει γιατί
συνήθως βρίσκω παραπομπές για παρόμοια βιβλία.

Μπορείς να πεις πάντως ότι είμαι fan του φανταστικού μυθηστορήματος.

Για να επανέλθω στην σημείωσή σου,
το τέλος του βιβλίου πως σου φάνηκε;
Περίμενα κάτι ποιό φασαριόζικο να το πώ καλύτερα.
Παρόλα αυτά, αυτό μου μου άρεσε πολύ ήταν ο κόσμος που δημιούργησε,
ο οποίος σε έλκει να ζήσεις μέσα του ξεροντας ότι ποτέ δεν θα νιώσεις
μόνος, έχεις παντα το δαιμόνιο σου.

Η γνώμη σου Bast πάνω στο βιβλίο;

Oh last night,
and the night before

Lady CroftΜέλος
13/07/2005, 17:09:19
κ εμενα μου αρεσε ιδιαιτερα η τριλογια κ πιο πολυ εξαιτιας των τοσων διαφορετικων κοσμων που δημιουργησε ο πουλμαν.καθε φορα που το θυμαμαι το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι εκεινα τα ζωα(πωσ τα ελεγαν,κατι με μαλφε νομιζω...)κ αυτο το φοβερο υγρο που εκανε τα ποδια τους απιστευτα απαλα...
astral-projectΜέλος
13/07/2005, 17:59:51
εγω μπορω να πω οτι τα ερωτευτηκα τα βιβλια.

η υπαρξη της ορατης συνειδησης, ο αλλος κοσμος, ο θανατος του θεου, η σκονη, οι παραλληλοι κοσμοι ηταν ενα μειγμα που με εντυπωσιασε.

δυστυχως κατι τοσο ανατρεπτικο, δεν βλεπω να γινεται ποτε ταινια.
ειδικα απο την στιγμη που ειναι τοσο εναντιον της εκκλησιας....

BastΝέο Μέλος
13/07/2005, 21:57:18
φιλε λορδε ,
εγω το τελος το βρηκα (μη γελασεις)συγκινιτικο ομως δεν καταλαβα και πολυ καλα τι ειναι τελος παντων αυτη η σκονη και γιατι οι παπαδες τρελενονταν τοσο πολυ να την καταστρεψουν...αν κταλαβα καλα η σκονη συμφωνα με τους παπαδες ηταν ουσιαστικα αυτη που εφτεγε για το προπατορικο αμαρτημα και συμφωνα με το βιβλιο οδηγησε στο να εχουν οι ενηλικες σταθερα δαιμονια σε αντιθεση με τα παιδια που εχουν μεταλασομενα επειδη ειναι αγνα σε ολους τους τομεις απο τη στιγμη που η λυρα και ο γουιλ εζησαν την αγαπη αποκτησαν δαιμονια με μια σταθερη μορφη...μπορεις να μου εξηγησεις πανω στο θεμα λυρα-ευα?και γιατι κατα τη γνωμη σου οταν η λυρα ενηλικιωθηκε εχασε τη δυνατοτητα να διαβαζει το κρυπτοσκοπιο(ετσι νομιζω λεγοταν)
Lord_AsrielΜέλος
14/07/2005, 10:00:54
quote:
δεν βλεπω να γινεται ποτε ταινια.

Για δες εδώ : http://www.geocities.com/kasparof_str/PICT0021.jpg

Αν το καταλαβα καλά Bast, έχασε με την ενηλικίωση την αφέλια που είχε
και ωριμάζοντας το μυαλό της "έκλεισε" και δεν είχε ρην δυνατότητα να
βλέπει χωρίς βοήθεια τη σκόνη.
Μπορεί και να με λάθος.

Oh last night,
and the night before

Edited by - Lord_Asriel on 14/07/2005 10:04:59

Lilith N.Μέλος
14/07/2005, 11:01:59
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΚΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝΝΝ....'Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ'!!!!
ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΤ ΣΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ........
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 1984 ΤΟ ΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Lord_AsrielΜέλος
14/07/2005, 13:20:41
1984;

Ποιός το έχει γράψει αυτό;
Σε τί αναφέρετε;

Oh last night,
and the night before