ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

gentleman39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/06/2007, 01:53:19
Αλλη μια μικρή διορθωση/συμπλήρωση αυτή τη φορά στο τμήμα "ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ". Εχω γράψει "Αυτό το πρότυπο «αντιγράφουν» οι παγανιστικές θρησκείες του κρεμάσματος, του μαχαιρώματος και του πνιγμού,"

Το σωστό είναι "Αυτό το πρότυπο «αντιγράφουν» οι παγανιστικές Γερμανικές τιμωρίες του κρεμάσματος, του μαχαιρώματος και του πνιγμού,"

Δηλαδή υπάρχει παρόμοιο τελετουργικό στοιχείο μεταξύ των Κελτών και των Γερμανικών φύλων(και όχι μόνο) στο συγκεκριμένο απόσπασμα

Lost in Necropolis

La ville de la mort

19/06/2007, 20:37:43

Φίλε μου λυπάμαι που δεν μπορώ να ασχοληθώ με τους προβληματισμούς σου. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι τα επιχειρήματα που μεταφέρεις έχουν κάποια ειδική αξία, είναι δικαίωμα σου, αλλά δεν μπορώ με το ζόρι να τα σχολιάσω και πιστεύω ότι σου απάντησα αρκετά αναλυτικά το γιατί.

Αν νομίζεις ότι το προκλητικό σου ύφος θα με κάνει να θυμώσω και να σου απαντήσω επί της ουσίας, κάνεις λάθος. Πολλοί έχουν γράψει στη συζήτηση αυτή (αντιστοιχεί σε 1.300 σελίδες Α4 καθαρού κειμένου), με ύφος πολύ πιο επιθετικό, προκλητικό και χυδαίο από το δικό σου, αλλά απάντησα σε όλους γιατί όλοι είχαν από κάτι ενδιαφέρον να πουν.

Εσύ απλά χρειάζεσαι φροντιστήριο και εγώ δεν είμαι καθόλου κατάλληλος γι αυτή τη δουλειά. Αν θέλεις απαντήσεις από μένα, αυτές θα τις βρεις στο βιβλίο μου. Αν πάλι τα στοιχεία στην ιστοσελίδα μου σε αποτρέπουν από το να το κάνεις, κανένα πρόβλημα… με γεια σου με χαρά σου.

Αν θέλεις να προσθέσεις και άλλα ευφυολογήματα εκ του ασφαλούς της ανωνυμίας για να ενισχύσεις την αυταπάτη ότι κάτι κατέρριψες κι εσύ, είσαι ελεύθερος όπως καταλαβαίνεις να συνεχίσεις να γράφεις ότι θέλεις, όμως εκ των πραγμάτων θα πέφτουν στο κενό...

Αυτά ...

Πελασγός

(=|=)

20/06/2007, 16:22:12
Οποιοσδήποτε έχει διαβάσει έστω και ένα βιβλίο ακαδημαϊκού ανθρώπου για την ιστορία της Ελληνικης γλώσσας ή την ΙΕ γλωσσολογία μπορεί να καταλάβει αν αυτά που έχω γράψει ισχύουν ή όχι. Οκ, δεν θες, ή μαλλον δεν έχεις τι να απαντήσεις. Κατανοητό αυτό, έστω κι αν προσπαθείς να το περάσεις πλαγίως με μια απατηλή και υποκριτική συμπεριφορά απαξίωσης προς τα επιχειρηματά μου.

Εγώ αναρωτιέμαι για το εξής: Πραγματικά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις?????? Ή απλά είσαι είναι άλλος ένας καιροσκόπος ελληνοκεντρικός "συγγραφέας" που διαστρευλώνει την ιστορία, τη γλωσσολογία και λοιπές επιστήμες για να βγάλει φράγκα από τους αφελείς? Στην πρώτη περίπτωση έχεις μια δικαιολογία, αφού αν και αλλάζεις τα φώτα της ιστορίας και της γλωσσολογίας, δεν μπορεί κανείς να σου στερήσει τη χαρά να είσαι ονειροπαρμένος και να φαντασιώνεσαι Πρωτοελληνικά φύλα παρέα με το Διόνυσο να οργώνουν τους ωκεανούς και τις θάλασσες της Υφηλίου. Τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση, αν και υποπίπτεις σε κολοσσιαία σφάλματα,είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τις φαντασιώσεις σου. Όμως το θλιβερό θα είναι να ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, δηλαδή αυτή των ελλαδέμπορων τσαρλατάνων, που γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο, όμως συνεχίζουν ακατάπαυστα να γράφουν βιβλία-παρωδίες με σκοπό το τζίρο. Οχι ότι περιμένω και τώρα κάποια ειλικρινή απάντηση αλλά θα ήταν ενδιαφέρον με κάποιο τρόπο να μαθαίναμε την πραγματικότητα γι'αυτό το θέμα. Επίσης το πιο θλιβερό είναι να βλέπεις άτομα πάνω από 40 χρονών, (υποτίθεται πιο ώριμα) -οπως ένα τύπος στο βιβλιοπωλείο που συνάντησα όταν αγόρασα το βιβλιο του Mallory- να πιστεύουν όλα αυτά τα φαντασιοκοπήματα περί αρχαίων Ελλήνων, ελληνικής γλωσσας κτλ. Και πραγματικά λυπάμαι αυτους που θα αγοράσουν το βιβλίο σου και θα πιστέψουν τα μυθεύματα και τα φαντασιοκοπήματα που πρόκειται να διαβάσουν εκεί μέσα.

Βλέπεις...μερικοι συμπολίτες μας δυστυχώς έχουν ανάγκη από γλωσσικούς ελληνοκεντρικούς μύθους αφού μ'αυτούς ικανοποιούν τους ευσεβείς τους πόθους και όλα όσα θέλουν να είναι αληθινά. Οσο υπάρχουν αυτοί, οι ελληνοκεντρικοί γραφιάδες δεν θα πεινάσουν....

Οσο για το ποιος χρειάζεται φροντιστήριο...καλό θα ήταν να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη μερικες φορές, έτσι φίλε μου?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 20/06/2007 16:29:40

gentlemanΜέλος
24/06/2007, 23:05:27
Πελασγέ αν έχεις την καλοσύνη, δώσε κανά link προς τις σημαντικότερες απαντήσεις σου προς τις ενστάσεις του Agnostic. Γιατί κάποιος που μόλις ήρθε μπορεί να μείνει με την εντύπωση ότι δεν στέκει τίποτα απ' όσα λες στη θεωρία σου.

Dare To Dream

26/06/2007, 12:00:45
Αγαπητέ φίλε gentleman,

Όπως έχω αναλύσει και σε προηγούμενα μηνύματα μου, δεν μπορώ να κατηγορηθώ ότι υπεκφεύγω επειδή δεν διατίθεμαι να απαντήσω σε αυτόν τον άγνωστο κύριο ξαναρχίζοντας την πολυσέλιδη συζήτηση μας από το μηδέν ! Δεν θα κάνω τη χάρη σε κάποιον που ανακάλυψε χθες κατά δήλωση του, τον Mallory και ενθουσιάστηκε !

Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι δεν μπορώ να απαντήσω επί της ουσίας σε κάποιο που μου απευθύνει το λόγο λέγοντας «Ε, ψιτ, άσ'τα σάπια. Μαζί μιλάμε» διότι στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας. Ακόμη και παραβλέποντας αυτό το μαγγιώρικο στυλάκι , δεν θα μπορούσα να τα πάρω όλα από την αρχή, και να απαντώ σε κάθε τι που ο άγνωστος αυτός κύριος θεωρεί νέο ή δικό του στοιχείο ενώ αυτό έχει ήδη παρουσιασθεί και απαντηθεί με ποικίλους τρόπους σε αυτή τη συζήτηση… Φαντάζεσαι να βρεθεί αύριο κι άλλος σαν κι αυτόν και εγώ να πρέπει να κάνω τον ξεναγό του topic και να εξηγώ στον καθένα το που και το γιατί κάνει λάθος επειδή βαριέται να μπει στη διαδικασία να ανατρέξει σε όσα έχουν ειπωθεί ;

Η καταφανής εμπάθεια του ειδικά στα τελευταία μηνύματα αποτελεί τιμή για μένα, διότι δείχνει ότι εκτοξεύεται από αναξιόπιστο άτομο με έλλειψη στοιχειώδους καλλιέργειας. Εάν είχε την παραμικρή πρόθεση για εποικοδομητικό διάλογο και αναζήτηση της αλήθειας όπως αναμένεται από οποιονδήποτε ειλικρινή αναζητητή, δεν θα κατέφευγε στην προσβολή, την πρόκληση και την χυδαιότητα για να υποβαθμίσει το έργο μου, αλλά θα το έκανε αποκλειστικά με τα ίδια του τα επιχειρήματα όπως τα προβάλλει με σκοπό να τους δώσει αξία. Κάποιος που πιστεύει στην δύναμη και την αλήθεια των επιχειρημάτων του δεν έχει ανάγκη να καταφύγει στην χυδαιολογία και μάλιστα εκ του ασφαλούς της ανωνυμίας, διότι έτσι επιβεβαιώνει ότι είναι θρασύδειλος ! Φαίνεται λοιπόν πως ο συγκεκριμένος άγνωστος στην πραγματικότητα δεν θεωρεί ούτε και ο ίδιος τα όποια επιχειρήματα του επαρκή !

Υπάρχουν βέβαια πολλοί συγγραφείς που όντως εκμεταλλεύονται το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων, και δημιουργούν έντεχνα συνειρμικές συρραφές ασύμβατων, ασύνδετων και μη ελέγξιμων στοιχείων με διανοητικές ακροβασίες που στοχεύουν αποκλειστικά το υποσυνείδητο, με χωρίς λογική παράθεση επιχειρημάτων αρκεί να προκαλούν τον εντυπωσιασμό. Αυτό είναι από τα πρώτα πράγματα που επί λέξει διευκρινίζω στον πρόλογο του βιβλίου μου, και δεν επιτρέπω σε κανένα να με κατατάσσει σε αυτήν την κατηγορία χωρίς μάλιστα προηγουμένως να το έχει διαβάσει ! Φυσικά και εγώ αγανακτώ με τους λεγόμενους ‘ελλαδέμπορους’, δεν έχω όμως φθάσει στο σημείο της ανεντιμότητας να κατηγορώ όποιον βρεθεί μπροστά μου ότι ανήκει στο είδος αυτό, χωρίς καν να γνωρίζω το έργο του, επειδή απλά όσα έχω ακούσει γι αυτό δεν συμβαδίζουν με την κοσμοθεωρία μου, και εν πάσει περιπτώσει δεν θα ήταν ποτέ για μένα αρκετός λόγος ώστε να με κάνει να επιδείξω τόση εμπάθεια, όση επέδειξε ο άγνωστος αυτός κύριος που λυπάται προκαταβολικά αυτούς που θα διαβάσουν κάτι που δεν διάβασε ο ίδιος !

Αν όπως λες φίλε gentleman μπορεί κάποιος που είδε μόνο την τελευταία σελίδα αυτής της συζήτησης να μείνει με την εντύπωση ότι τίποτα δεν στέκει σ’ αυτά που λέω, τότε λυπάμαι ειλικρινά αλλά για μένα δεν θα είναι παρά ένας ακόμα από τους πολλούς που πείθονται από ευκαιριακούς συνειρμούς, και βγάζουν συμπεράσματα από μια βιαστική δειγματοληψία χωρίς ποτέ να κατανοούν την ανάγκη για έρευνα σε βάθος.

Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι το είδος αυτό θα εκλείψει έτσι απλά με εποικοδομητικό διάλογο και πολύ περισσότερο με εξευμενισμό, και λυπάμαι πολύ που το λέω... Είναι τα κλασσικά θύματα τόσο των ‘ελλαδεμπόρων’, όσο και των προπαγανδιστών μιας κάκιστα εννοουμένης, παρωπιδοφόρου και αντικειμενοστρεφούς αντίληψης περί επιστημονικότητας, λόγω αυτής ακριβώς της δειγματοληπτικής τους αντιμετώπισης.. Κρατώ αποστάσεις και από τις δύο αντίρροπες αυτές τάσεις εξ’ ίσου, που οδηγούν εκ του ασφαλούς σε φανατισμό, και δεν ακολουθώ στα τυφλά κάποια κατεστημένα πρότυπα όπως και δεν προέβαλλα θεωρίες τρίτων για να στηρίξω τη δική μου.

Όπως αναφέρω και στο βιβλίο μου, η ιδιομορφία της απόδειξης για την θεωρία μου συνίσταται στο ότι είναι πολυεστιακή και δεν προσφέρεται καθόλου για δειγματοληψία, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταδοθεί σε συνοπτική μορφή δια μερικών προτάσεων. Όμως είναι εξ ίσου δύσκολο και να ανατραπεί εφ’ όσον συντεθούν όλες οι επί μέρους ενδείξεις και αποδείξεις που την αποτελούν σε ενιαίο σύνολο. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να επιμείνω στο ότι εάν κάποιος θέλει απαντήσεις από μένα που να καλύπτουν το σύνολο του θέματος, αυτές θα τις βρει στο βιβλίο μου.

Φιλικά

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)

30/06/2007, 13:42:11

quote:
junk95

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου τελικά...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

LeporelloΝέο Μέλος
02/07/2007, 21:59:10
quote:
Πελασγός
Αν όπως λες φίλε gentleman μπορεί κάποιος που είδε μόνο την τελευταία σελίδα αυτής της συζήτησης να μείνει με την εντύπωση ότι τίποτα δεν στέκει σ’ αυτά που λέω, τότε λυπάμαι ειλικρινά αλλά για μένα δεν θα είναι παρά ένας ακόμα από τους πολλούς που πείθονται από ευκαιριακούς συνειρμούς, και βγάζουν συμπεράσματα από μια βιαστική δειγματοληψία χωρίς ποτέ να κατανοούν την ανάγκη για έρευνα σε βάθος.
................
Όπως αναφέρω και στο βιβλίο μου, η ιδιομορφία της απόδειξης για την θεωρία μου συνίσταται στο ότι είναι πολυεστιακή και δεν προσφέρεται καθόλου για δειγματοληψία, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταδοθεί σε συνοπτική μορφή δια μερικών προτάσεων. Όμως είναι εξ ίσου δύσκολο και να ανατραπεί εφ’ όσον συντεθούν όλες οι επί μέρους ενδείξεις και αποδείξεις που την αποτελούν σε ενιαίο σύνολο. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να επιμείνω στο ότι εάν κάποιος θέλει απαντήσεις από μένα που να καλύπτουν το σύνολο του θέματος, αυτές θα τις βρει στο βιβλίο μου.
Οταν κάποιος διατυπώνει μιά θεωρία και πρόκειται να κάνει μιά δημοσίευση ή να εκδόσει ένα βιβλίο, συνηθίζεται μερικές φορές να επιδιώκει αυτό που λέγεται peer review. Δηλαδή εκθέτει τα επιχειρήματά του σε συναδέλφους του με σκοπό να τού φέρουν αντιρρήσεις και να δεί αν τα επιχειρήματά του αντέχουν στο test τής κριτικής και αν μπορεί να αντικρούσει τα αντεπιχειρήματα των συναδέλφων του. Εσύ είχες το σπάνιο πλεονέκτημα να μπορείς να κάνεις ένα peer review μέσα από το βήμα τού φόρουμ και μάλιστα δωρεάν. (Ελπίζω να θεωρείς τους συμφορουμίτες peers επειδή ούτε εσύ ούτε και οι υπόλοιποι έχουν δώσει διαπιστευτήρια. Ετσι μπορείς να συγκεντρωθείς στα επιχειρήματα και όχι στο ποιός είναι αυτός που σου τα προβάλει). Ενδεχομένως μάλιστα και να το έκανες. Ακόμη και να μη το έκανες όμως, θεωρώ ότι αφού έχεις εκδώσει ένα βιβλίο επιδιώκεις να πείσεις δυνητικούς αναγνώστες να το αγοράσουν, άρα έχεις κάθε συμφέρον να προσπαθήσεις να απαντήσεις σε ερωτήσεις που σου τίθενται. Αν επιτύχεις να απαντήσεις θα έχεις προσδώσει πρόσθετο κύρος στο βιβλίο σου. Αν όχι, δεν θα πρέπει να εκπλαγείς γιατί η θεωρία σου δεν παίρνεται στα σοβαρά από τους αναγνώστες.

Να λοιπόν μερικές ερωτήσεις (μερικές από τις οποίες έθεσε και ο Agnostic) τις οποίες θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις:

1. Λες: "Οι λέξεις αυτές ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο και κοινό γραμματικό τύπο τής αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και τής σημερινής εξέλιξής της, όντας όλες μακρόχρονα ουσιαστικά ονόματα και συμβαδίζουν τόσο ως προς την κλίση τους στις διάφορες πτώσεις, πράγμα που δεν συμβαίνει στις παραπάνω γλώσσες, όσο και προς την κατάληξή τους σε -τηρ η οποία ακολουθώντας το παράδειγμα των Ελληνικών παραγωγικών καταλήξεων ονομάτων, προσδιορίζει κάποια συγκρίσιμη χρήση και λειτουργία, ενεργώντας ως πλαίσιο γιά την ομάδα λέξεων στην οποία ανήκουν οι λήγουσες με την κατάληξη -τηρ.

Η εν λόγω παραγωγική κατάληξη, έχοντας συγκεκριμένη λειτουργία με νοηματική χρήση στην ελληνική γλώσσα υποδηλώνει το ενεργούν πρόσωπο και το όργανο κατ'επέκταση (δηλαδή η σημασία τής χρήσης τού οργάνου αποδίδεται μεταφορικά κατ' αντιπαράσταση κάποιου ενεργούντος προσώπου) διά των οποίων μεταβιβάζεται η ενέργεια σε κάποιο προφανές αντικείμενο και συνδέεται με αυτό, δίνοντας ως δεύτερο συνθετικό των λέξεων μιά γενικότερη νοηματική συνοχή στις λέξεις που διαμορφώνει.

αορτήρ, αστήρ, βατήρ, βραστήρ, γαστήρ, δοτήρ, ζευκτήρ, ζωστήρ, θετήρ, θυγάτηρ, καθετήρ, κλητήρ, κρατήρ, κοπτήρ, λαμπτήρ, λουτήρ, μήτηερ, νιπτήρ, οπτήρ, πατήρ, πλαστήρ, πλωτήρ, ρητήρ, στατήρ, στρωτήρ, σφιγγτήρ, σωτήρ, φυσητήρ, φράτηρ, φραστήρ, φωστήρ, χρωστήρ" (από το www.aegean-theory.gr)

Αρα, αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι οι λέξεις πατήρ, μήτηρ, αστήρ δημιουργούνται όπως οι νιπτήρ, κλητήρ, λαμπτήρ. Οπως δηλαδή ο λαμπτήρ ετυμολογείται από το λάμπω+επίθεμα "τηρ" που δείχνει κάποιον που εκτελεί την ενέργεια που δείχνει το ρήμα, έτσι και οι λέξεις πατήρ,μήτηρ και αστήρ προέρχονται από τα αμαρτύρητα ρήματα *πάω, *μάω, *άσω που έχουν αντίστοιχα την έννοια τής πατρότητας, τής μητρότητας και τής λάμψης. Αυτό πρόκειται γιά το ίδιο το επιχείρημα τής Τζιροπούλου περί "εσωτερικής ενότητας υπό την έποψιν της εννοιολογικής ολότητας κ.λ.π.) τής Ελληνικής γλώσσας που είναι ιδιότητα την οποία και καλά έχει μόνο η Ελληνική γλώσσα. Εδώ υπάρχουν τρία προβλήματα:

- Τα ρήματα αυτά είναι αμαρτύρητα πράγμα που συμαίνει ότι γιά να έχει κάποια σοβαρότητα η θεωρία αυτή πρέπει να εξηγηθεί γιατί είναι αμαρτύρητα και πως χάθηκαν. Επίσης, ακόμη σπουδαιότερο, ακόμη και αν δεχθούμε την ύπαρξή τους να αποδείξουμε ότι αποτελούν τμήμα τής Ελληνικής γλώσσας και όχι κάποιας πρωτο-ΙΕ γλώσσας πράγμα που θα εξηγούσε και το αμαρτύρητό τους.

- Οι έξι μόνες λέξεις από εκείνες που παραθέτεις που κλίνονται με τρόπο "ανώμαλο" είναι εκείνες που συνδέονται με "αμαρτύρητα" ρήματα: αστήρ, γαστήρ, θυγάτηρ, μήτηρ, πατήρ και φράτηρ: Το γεγονός αυτό δείχνει ότι αυτές παρήχθησαν με διαφορετικό τρόπο από τις άλλες. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην γλωσσολογία οι ανώμαλες λέξεις να θεωρούνται οι ποιό αρχαϊκές.

- Η κατάληξη -τηρ σαν δηλωτικό προσώπου ή αντικειμένου που εκτελεί ενέργεια ΔΕΝ υπήρχε στην πρωτοελληνική αλλά δημιουργήθηκε αργότερα, απόδειξη ότι δεν υπάρχουν π.χ. στις Μυκηναϊκές πινακίδες. Αν ψάξεις να βρείς πότε πρωτοεμφανίσθηκαν οι υπόλοιπες λέξεις εκτός από τις 6 που δεν είναι εμφανής η "παραγωγική" τους δημιουργία, θα δεις ότι εκτός από τις σχετικά αρχαίες λέξεις σωτήρ και κρατήρ, όλες οι άλλες εμφανίστηκαν σε μεταχριστιανικούς χρόνους. Επομένως είναι πολύ παράδοξο να ισχυρίζεσαι ότι κατά τους χρόνους που διαδόθηκαν οι Ι.Ε. γλώσσες, η Ελληνική είχε την "νοηματική ενότητα" που λες, αφού οι λέξεις που αποτελούνται από ρήμα+-τηρ δεν είχαν εμφανισθεί ακόμη στην μεγάλη τους πλειοψηφία. Πρόσεξε ότι δεν κατατάσσω τις 6 λέξεις πατήρ, αστήρ κ.λ.π. σ'αυτές αφού δεν έχεις αποδείξει ότι έχουν την ίδια δομή ρήμα+-τηρ.

Μεταγενέστερα βέβαια η κατάληξη -τηρ, -τωρ έγινε πολύ διαδεδομένη τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Λατινικά. Π.χ. στα Γαλλικά είναι πολύ συνηθισμένη κατάληξη: animateur (παρουσιαστής), realisateur (σκηνοθέτης), recepteur (δέκτης), transmetteur (πομπός), lampateur (το στήριγμα φωτιστικών σωμάτων) κ.λ.π.

2. Στο παράδειγμα που έδωσε ο Agnostic σχετικά με την λέξη "θυγάτηρ", και αν δεχθούμε ότι οι σχετικές λέξεις στις διάφορες ΙΕ γλώσσες προήλθαν από την Ελληνική, πως εξηγείς ότι όλες έχουν "d" στην θέση τού "θ"; Θα το καταλάβαινε κανείς κάποιες γλώσσες να μην έχουν "θ" στο φθογγικό τους σύστημα και να προφέρουν τον φθόγγο αυτό σαν "τ" όπως π.χ. τα σημερινά Γαλλικά, αλλά το να δεχθούμε πως όλες οι γλώσσες άλλαξαν το "θ" και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο δεν μου φαίνεται πολύ λογική επιλογή. Σε πληροφορώ μάλιστα πως εγώ ήμουν εκείνος που έβαλε αυτό το παράδειγμα το διαδίκτυο γιά πρώτη φορά. Το γεγονός ότι το βλέπω τώρα σε 1-2 sites ακόμη δείχνει ότι έχει κάποια αξία.

3. Αλλο ένα σχετικό παράδειγμα είναι εκείνο με την λέξη γιά το "έπομαι" το οποίο στις διάφορες γλώσσες έχει ως εξής:
Ελληνικά: hepomai
Λατινικά: sequor
Παλιά Ιρλανδικά: sechur
Σανσκριτικά: sacate
Αβεστανικά: hacaiti
Λιθουανικά: sekti

Εδώ έχουμε τα εξής: πρώτη συλλαβή με s, που όμως στα Ελληνικά και στα Αβεστανικά έχει γίνει h (δασύ πνεύμα). Το σύμφωνο τής δεύτερης συλλαβής είναι ουρανικό ΕΚΤΟΣ από τα Ελληνικά που είναι χειλικό (π). Εδώ, η αποκατεστημένη ΙΕ ρίζα είναι *sekw. Είναι πολύ λογικότερο να πεί κανείς ότι η Ελληνική γλώσσα έχει την τάση να αλλάζει το αρχικό s τών λέξεων σε δασύ πνεύμα και επίσης να μετατρέπει το ουρανικό kw σε π, παρά ότι ΟΛΕΣ οι άλλες μετατρέπουν το δασύ πνεύμα σε s.

4. Γιά να μην περιορίσουμε τα επιχειρήματα στο λεξιλόγιο, αφού η ομοιότητα στην Γραμματική είναι ακόμη πιό σημαντική δες άλλες δύο περιπτώσεις και πες μας αν συμβιβάζεται η θεωρία σου με αυτό που παρατηρείται:

α) Η Αρχαία Ελληνική έχει 5 πτώσεις. (Ιχνη ακόμη μιάς υπάρχουν στις Μυκηναϊκές πινακίδες αλλά είναι μόνο ίχνη). Πως εξηγείται ότι άλλες ΙΕ γλώσσες έχουν 7 ή 8 (Ρωσικά, Λιθουανικά, Σανσκριτικά) και μάλιστα όχι τυχαίες άλλες πτώσεις αλλά τις ίδιες; Δηλαδή οι άλλες ΙΕ γλώσσες έχουν αφαιρετική, οργανική και τοπική. Σε μερικές λείπουν κάποιες, το ερώτημα όμως παραμένει: πώς προέκυψαν οι ίδιες πτώσεις σε γλώσσες τόσο απομακρυσμένες όπως τα Λιθουανικά και τα Σανσκριτικά; Δεν μπορείς να πεις ότι προήλθαν από τα Ελληνικά, αφού τα Ελληνικά δεν τις είχαν ποτέ όλες αυτές τις πτώσεις.

β) Πως εξηγείται ότι η κατάληξη τής δοτικής ενικού τής Ελληνικής γλώσσας έχει μεγάλες ομοιότητες όχι με εκείνες τής δοτικής αλλά με τής τοπικής τών άλλων γλωσσών; (όσες γλώσσες διαθέτουν τέτοια πτώση). Γιά να υποστηρίξω αυτό το θέμα μπορώ να φέρω παραδείγματα αν δείξεις ενδιαφέρον και απαντήσεις στα υπόλοιπα.

03/07/2007, 22:02:23
Οοοοο,τι ευχάριστη έκπληξη
Να σε καλοσωρίσω φίλε μου Λεπ

Πάντως, ειλικρινά δε νομίζω να λάβεις απάντηση από τον κύριο Σκανδάλη

Με μένα έχει βρει την δικαιολογία της "αγένειας" και "έλλειψης σοβαρότητας". Να δω τι θα βρει με σένα.

Και πάλι καλώς ήρθες. Το φόρουμ χρειάζεται άτομα με τις γνώσεις σου

Lost in Necropolis

La ville de la mort

LeporelloΝέο Μέλος
04/07/2007, 12:04:13
quote:
Agnostic
Οοοοο,τι ευχάριστη έκπληξη
Να σε καλοσωρίσω φίλε μου Λεπ

Πάντως, ειλικρινά δε νομίζω να λάβεις απάντηση από τον κύριο Σκανδάλη

Με μένα έχει βρει την δικαιολογία της "αγένειας" και "έλλειψης σοβαρότητας". Να δω τι θα βρει με σένα.

Και πάλι καλώς ήρθες. Το φόρουμ χρειάζεται άτομα με τις γνώσεις σου

Ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια Agnostic. Τώρα, όσο γιά την απάντηση τού Πελασγού, νομίζω πως έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να την δώσει. Αλλιώς όλοι όσοι περιδιαβάζουν το Internet θα μπορούν βάσιμα να υποθέσουν ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Αυτό πιστεύω πως κάποιος που έχει εκδώσει βιβλίο είναι κάτι που δεν θα ήθελε με τίποτα να αφήσει να αιωρείται. Αλλωστε, όπως διαπίστωσες ο κόσμος είναι μικρός.
04/07/2007, 20:27:19
Λοιπόν, στον παρακάτω δεσμό μπορείτε να δείτε τα σχόλια γλωσσολόγου του Πανεπιστημίου Αθηνών, πάνω σε τμήμα της θεωρίας του Πελασγού, και συγκεκριμένα στο σημείο της θεωρίας του με τις καταλήξεις -τηρ και την υποτιθέμενη "νοηματική διασύνδεση" που εμφανίζεται στην ελληνική.
Προσέξτε ένα ωραίο αντι-παράδειγμα που δίνεται με ανάλογες καταλήξεις της Λατινικής και πώς μπορέί κάποιος να "παίξει" με στοιχεία κάποιας ΙΕ γλώσσας για να βγάλει το επιθυμητό συμπέρασμα.
Το κείμενο του καθηγητή αναφέρεται αρχικά στο γενικότερα θέμα της σημασίας της μορφολογίας σχετικά με την ανάλυση της δομής και της λειτουργίας των γλωσσών.

Περίπου από τη μέση διαβάστε, εκεί που αναφέρει "Εξετάστε το ακόλουθο παράδειγμα" (αν και αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε όλο).

http://linguarium.blogspot.com/2007/07/blog-post.html

Πιστεύω πως κάποιος που θέλει να ξεγελάσει τον κόσμο και έχει ασχοληθεί σε ένα βαθμό με τις Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες και την ιστορίας τους μπορεί έντεχνα να το κάνει.
Για παράδειγμα ένας Λιθουανός εθνικιστής συγγραφέας, για να πείσει τους δυνητικούς αναγνώστες ότι χάρη στη Λιθουανική οφείλονται οι ομοιοτητες των ΙΕ γλωσσών(ή την υποτιθέμενη καταγωγή τους από αυτήν), μπορεί να σας προβάλλει ως επιχείρημα τους πολλούς αρχαϊσμούς που παρουσιάζει η Λιθουανική γλώσσα ή την διατήρηση των 8 πτώσεων της. Το ίδιο περίπου μπορεί να κάνει και ένας αντίστοιχος Ινδός "συγγραφέας" και να επικαλεστεί επιπλέον ατυχείς απόψεις προηγούμενων αιώνων που μπορεί να θεωρούσαν την Σανσκριτική μητέρα γλωσσα, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να προβάλλει ως επιχείρημα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Χεττιτικής (π.χ. το απλοποιημένο μορφολογικό σύστημα)που δεν συναντώνται σε άλλες ΙΕ γλωσσες και τέλος πάντων μπορεί οποιοσδήποτε που θέλει να επινοήσει μια "αντι-συμβατική"(λέμε τώρα) θεωρία για να ξεγελάσει τον κόσμο να προβάλλει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας οποιασδήποτε ΙΕ γλώσσας και να στηρίξει την πιο ευφάνταστη θεωρία.

Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικά μετά από την πληθώρα στοιχείων που έχουν έως τώρα παρουσιαστεί ενάντια στο αρχικό (και βασικό)κομμάτι της "θεωρίας της βυθισμένης Αιγηίδος", δεν θα αγόραζα το συγκεκριμένο βιβλίο. Οταν τα θεμέλια ενός κτίσματος δεν είναι συμπαγή και ορθώς κατασκευασμένα, το οικοδόμημα θα είναι σκάρτο και αργά ή γρήγορα θα "καταρρεύσει". Τι να τα κάνω μερικά πιθανώς ωραία και "εντυπωσιακά" έπιπλα που μπορεί να υπάρχουν σε κάποιους ορόφους του, όταν αυτά κινδυνεύουν να γίνουν θρύψαλα από έναν ενδεχόμενο "σεισμό"? (το πιάσατε το υποννούμενο έτσι)?
Νομίζω, πως όταν μιλάνε και καθηγητές γλωσσολογίας, δηλαδή οι ειδικοί, θα πρέπει να καταλαβαίνουμε ορισμένα πράγματα για τη βασιμότητα ορισμένων ευφάνταστων "αντισυμβατικών" (λέμε τώρα) θεωριών.

Από την άλλη, όσοι αρέσκονται στο παραμύθιασμα, μπορούν να πράξουν ανάλογα και να επισκεφτούν τα σχετικά "βιβλιοπωλεία". Οπως μου αρέσει συχνά να λέω...ο καθένας ας είναι άξιος των επιλογών του...

Τα λέμε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 04/07/2007 20:37:01

ma.gosΜέλος
20/07/2003, 21:45:25
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Θ ΑΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ESOTERICA.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΝΕΤ ΚΑΦΕ. ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ.
quote:
www.theweb.gr

ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ PINK FLOYD ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΜΑ, ΤΟΥΣ SISTERS OF MERCY ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΛΙΘ & ΑΜΑΛΙΑ, JOY DIVISION kαι LOVE WILL TEAR US APART ME TA ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΥ, STEVE MILLER BAND kai THE JOKER ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ THOTH, WHITESNAKE ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ REPTILESALONICA, Δ.ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ και ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ AVATAGR ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΜΙΝΙΟ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ THE END ΤΩΝ DOORS ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙ-ΦΟΡΟΥΜΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ [blue]( ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ) ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ?
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΕΡΥΝΗΣΗΣ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ.
ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΠΟΘΕΤΟΥΣΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚ, ΣΤΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Η ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΥΡΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ.

If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
21/07/2003, 13:24:53
Αδελφές του Ελέους η Αμαλία και η Λίλιθ;;;

τι να πω;
για να μην σε προσβάλλω, πειράζει να τραγουδάμε κιόλας;

αυτή...που τα κατάφερε!

21/07/2003, 13:59:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑ.ΓΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ...

ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ...

ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΛΟΙΠΟΝ .....

ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ .....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

wiccaΜέλος
21/07/2003, 14:23:00
ΟΥΠΣ. ESOTERICOΣΤΑΘΜΟΣ???

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 2ΜΜ-4ΜΜ??

ΘΑ ΠΑΙΖΩ ΟΛΑ ΤΑ "ΜΑΓΙΚΑ" ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

Πέθανε μια άλλη μέρα
ananasssΜέλος
21/07/2003, 14:31:23
...και κει θα ΠΑΙΖΕΙΣ βρε wicca?
Μπουκτούμ (διαβάζεται και "μπκτμ") πια!

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στον ΘΑΝΑΤΟ

wiccaΜέλος
21/07/2003, 16:39:17

Πέθανε μια άλλη μέρα
22/07/2003, 02:11:18
quote:

...και κει θα ΠΑΙΖΕΙΣ βρε wicca?

Απαιχτος!!!
Αυτός παιδιά, είναι ο Ανανάςςςςςςςςς!

αυτή...που τα κατάφερε!

22/07/2003, 02:49:38

Μα που την ξέθαψες την φωτογραφία βρε συ Αμαλιάκι!
Πω πω εποχές!

Σχετικά με την ιδέα σου φίλε Μάγε! (ma.gos) έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Για να δούμε τι έχουν να πουν οι υπεύθυνοι του χώρου.

(χμ…… joy Division… love will tear us apart…. Δεν ακούγεται και άσχημη επιλογή. Το εναντίον θα έλεγα.)

22/07/2003, 13:26:26
την ξέθαψε από ένα παλιότερο ΔΙΚΟ ΜΟΥ μηνυματάκι!!!
άντε, μη μου πάρει και τα πρωτεία, η πα-λιο-συν-το-νί-στρι-α!!!

χμμμ... ωραία ιδέα!!!
εσωτερικο-μουσικούλα γιά να κολλάμε ακόμη περισσότερο στα εσωτέρικα...

quote:

Ανανούκο, δοκίμασε να πεις "τίποτα" χωρίς τα φωνίεντα...

ΤΠΤ

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^