ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το παράδοξο του πλανήτη Κρόνου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Το παράδοξο του πλανήτη Κρόνου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

samuel197431 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
IνδιάναΝέο Μέλος
22/06/2006, 17:12:37
quote:
Τελικά η Βαβυλώνα δεν ήταν πόλη. Σπηλιά θα ήταν.

Γεια σου ρε Agnostic
Συμφωνώ σε όλα με την τοποθέτησή σου, καθώς και με τον ΑΖΑΧ που πολύ σωστά επισήμανε το φαινόμενο του καναπέ : πίνω αραχτός τον καφέ μου εξυμνώντας τους προγόνους μου ενώ η κατάσταση στη σύγχρονη Ελλάδα είναι ελεεινή...
Έλεος πια, μόνο οι Έλληνες αξίζουν να αναπνέουν τον αέρα αυτού του πλανήτη και όλοι οι άλλοι πρέπει να υποκλίνονται...

Και μια διευκρίνηση, η Αφροδίτη δεν είναι η Πούλια. Τα προσωνύμια της Αφροδίτης είναι Αυγερινός (όταν είναι ορατή την αυγή) και Αποσπερίτης (όταν εμφανίζεται το σούρουπο.) Η Πούλια είναι το ανοιχτό σμήνος των Πλειάδων στον αστερισμό του Ταύρου.

We are Descendants of the Ancient Ones
The Race beyond the Wanderers of Night
Who dwell in the Black Spaces between the Stars
From a Time before Time.

AZAΧ_ΧΑΖΑΜέλος
22/06/2006, 18:47:20
quote:

Amanda λέει...
Συγγνώμη αλλά μπορείτε να μου πείτε πού κολλάνε όλα αυτά που λέτε εδώ με το θέμα αυτό;

Άμα δεν διαβάζεις από την αρχή δεν σου φταίμε εμείς....υπάρχει ειρμός...

Ο άσπρος σίφουνας....

Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...

stemixΜέλος
22/06/2006, 19:13:38
quote:
Συγγνώμη αλλά μπορείτε να μου πείτε πού κολλάνε όλα αυτά που λέτε εδώ με το θέμα αυτό;

Συγνώμη, αλλά που αλλού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτό το θέμα; Η στην διαπίστωση ότι οι αρχαίοι έτρωγαν συνέχεια ψάρια με αποτέλεσμα να έχουν τρομερά καλή όραση ή το λιγότερο ότι διέθεταν τηλεσκόπια αν όχι διαστημόπλοια.
Πάντως, ο συσχετισμός του samuel1974 για τον πλανήτη Κρόνο με την μυθολογία, μου άρεσε και μένα. Αλλά Amanda, αν πρόσεξες, πάρα πολλά θέματα είναι γεμάτα με την ανωτερότητα των Ελλήνων έναντι των άλλων λαών, κάτι με το οποίο φυσικά δεν συμφωνούν όλοι, κυρίως επειδή τείνει να γίνει άλλοθι για το ότι εμείς σήμερα δεν κάνουμε τίποτα για να φανούμε αντάξιοι. Τα περιμένουμε όλα από κάποιους Ε. Φυσικό ήταν η κουβέντα να πάει προς τα εκεί.

23/06/2006, 14:44:30
Απλά μια απάντηση στο φίλο stemix σχετικά με το ερώτημά του.

quote:
Νομίζω πως αυτοί κατέβαιναν νότια από τα ποτάμια και όχι κάνοντας τον γύρο της Μεσογείου. Τα Ελληνικά πλοία μάλλον ήταν ανώτερα, μιας και έπρεπε να διασχίζουν μία πολύ δύσκολη θάλασσα, όπως το Αιγαίο.

Οι Βίκινγκς ταξίδευαν και από τα ποτάμια και δυτικά της Ευρώπης μπαίνοντας έπειτα στη Μεσόγειο, είτε για εμπόριο, είτε για εξορμήσεις και λεηλασίες.

Για την ανθεκτικότητα των πλοίων τους σκέψου απλά ότι ταξίδευαν με αρκετή ασφάλεια στο βόρειο Ατλαντικό και κάποιες φορές είχαν να αντιμετωπίσουν και επικίνδυνους παγετώνες.

Γενικά έχουν μείνει στην ιστορία διάσημοι για τις ναυπηγικές τους ικανότητες. Δεν ξέρω αν ήταν οι κορυφαίοι μεταξύ των αρχαίων λαών, αλλά σίγουρα από τους κορυφαίους.
Σκέψου ότι φτάσανε και μεχρι τις ανατολικές ακτές του Καναδά όπου ιδρύσανε και έναν αποικισμό για 2-3 χρόνια.

Αυτό λέει πολλά.

http://en.wikipedia.org/wiki/L%27Anse_aux_Meadows

http://www.bbc.co.uk/schools/vikings/travel/travel3.shtml

http://www.pitt.edu/~dash/vinland.html

Τα λέμε

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

ΒρίλΜέλος
23/06/2006, 15:34:23
Διάβασα όλο το τόπικ, και τελικά διαπίστωσα ένα πράγμα...

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Η βεβαιότητα που παρουσιάζει ο ασχετότερος των ασχέτων τα "επιχειρήματά" του, είναι περισσότερο γραφικά από την ελπίδα ότι τελικά η σαλαμάνδρα μου θα μάθει να παίζει φλάουτο.

Αυτά τα "επιχειρήματα" περι "εγχείρησης ανοιχτών εγκεφάλων" τα λένε όλα.

Αίσχος !

24/06/2006, 00:08:12
quote:
Kapote phge enas astronomos (de mou rxetai to onoma tou) ston Ale3andro kai tou eipe oti yparxoune ki alloi kosmoi (Hliaka systhmata ennouse?) pou exoune perissoterous apo enan Hlious (auto shmainei oti milouse gia dipla kai tripla asteria h kanw la8os?) O Ale3andros gyrise kai tou eipe: Krima pou den katakthsame oute enan…
Poios kataisxynei tous progonous tou re psari????.

Εσυ καταισχυνεις τους προγονους σου με το να ισχυρίζεσαι οτι οι γνωσεις τους ηταν κληροδοτημα απο καποιο αρχαιο πολιτισμο και οχι δικο τους επιτευγμα.

Ο συλλογισμος σου ειναι διατρητος και αστηρικτος και καθαρα ψευδοιστορικος (απο μυθο βγαζεις συμπερασμα για υποτιθεμενο ιστορικο γεγονος).

Ακριβως οπως και οι Αφροκεντριστες που με βαση μυθους,με κακιστη χρονλογηση και με κινητρο την εξυψωση του ηθικου των αφροαμερικανων ισχυριζονται οτι οι αρχαιοι Ελληνες...εκλεψαν τον πολιτισμο των Αρχαιων Αιγυπτιων και τον παρουσιασαν ως δικο τους κτλ κτλ κτλ

Μ αρεσει και το αλλο κλασικο "τεκμηριο" της ψευδοεπιστημης:η ανεκδοτη μαρτυρία..."καποτε πηγε ενας ανθρωπος στον Αλεξανδρο και είπε οτι..." απο τετοιες ανεκδοτες μαρτυριες χορτασαμε.Αποδειξεις κανεις?

Επειδη δε σου αρεσει το παραμυθι της ανωτεροτητας και οχι η διερευνηση της αληθειας δεν καθησες να σκεφτεις γιατι αραγε δεν ηξεραν και για τις αλλες παραδοξοτητες του συστηματος.Γιατι στην ιστορια σου δεν ειπε "συντεκνε υπαρχει και ενας πλανητης με παραδοξη περιφορα...".

Α και ψαρακια ειναι αυτα που χαφτουνε τα δολωματα των ντοπιων ναζιστων παραμυθαδων.Οπως εσυ.

Διαβασε την απαντηση του ΧD για να σου λυθει η απορια γιατι οι αρχαιοι ελληνες τον ονομασαν ετσι

Μπραβο XD!!!!

24/06/2006, 20:08:04
Και μιάς και μιλάμε για τον Κρόνο κυκλοφορεί μια φωτογραφία από το Cassini που ίσως δείχνει κάτι περίεργο.

N00061934.jpg was taken on May 23, 2006 and received on Earth May 24, 2006. The camera was pointing toward TETHYS at approximately 509,689 kilometers away, and the image was taken using the CL1 and CL2 filters. This image has not been validated or calibrated. A validated/calibrated image will be archived with the NASA Planetary Data System in 2007.

Tethys

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

XDΜέλος
25/06/2006, 09:41:15
Medtech σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Όσον αφορά τα υποτιθέμενα λόγια προς τον Μ. Αλέξανδρου θυμίζουν πολύ τα λόγια του Τζ. Μπρούνο (1548-1600): «Υπάρχουν άπειροι πλανήτες, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο τους. . . Όντα κατοικούν αυτούς τους κόσμους» (ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, Εκδόσεις «ΔΟΜΗ» -ISBN: 960-6669-03-3, Σελ. 89) για τα οποία τελικά οδηγήθηκε στην Πυρά . . .

Οπότε ενδεχομένως αποδοθήκανε από τους γνωστούς εθνοκεντρικούς κύκλους σε «κάποιον» αστρονόμο που «κάπου, κάπως, κάποτε» συνάντησε ο Μ. Αλέξανδρος

Edited by - XD on 25/06/2006 09:47:30

samuel1974Μέλος
26/06/2006, 12:29:44
@ XD

Den htan kapoios, kapou, kapote, alla ton elegan Ana3imenh apo thn Lampsako, htane astronomos kai synodeue ton Mega Alexandro sthn ekstrateia tou. Ase ton Bruno, pou bghke 18 aiwnes argotera...

...pane des an erxomai apo thn gwnia...

@ medtech

To na pairneis stoixeia apo kapoion allon politismo, den einai ntroph, oute kataisxyneis kapoion otan les oti afomoiwnei gnwseis apo allous. Sto epanalambanw: H gnwsh gia ton Krono, mallon epibiwse ston xrono, giati TON BLEPANE. den mporei na yparxei laikh paradosh gia kapoion allon planhth, efoson den mporouses na ton parathrhseis me gymno mati. An 8es na synexisei h koubenta pes mas kanena epixeirhma kai mhn me les emena fasista. Oi fasistes ws gnwston einai amorfwtoi, fanatismenoi kai antipara8etoune sta epixeirhmata mono brisies (opws kaneis esy), e3ou kai to syn8hma: DEN EINAI MAO MAO, DEN EINAI OUTE ZOULOU- EINAI TA 8YMATA TOU KAPITALISMOU.

26/06/2006, 12:56:06
quote:
To na pairneis stoixeia apo kapoion allon politismo, den einai ntroph, oute kataisxyneis kapoion otan les oti afomoiwnei gnwseis apo allous. Sto epanalambanw: H gnwsh gia ton Krono, mallon epibiwse ston xrono, giati TON BLEPANE. den mporei na yparxei laikh paradosh gia kapoion allon planhth, efoson den mporouses na ton parathrhseis me gymno mati. An 8es na synexisei h koubenta pes mas kanena epixeirhma kai mhn me les emena fasista. Oi fasistes ws gnwston einai amorfwtoi, fanatismenoi kai antipara8etoune sta epixeirhmata mono brisies (opws kaneis esy), e3ou kai to syn8hma: DEN EINAI MAO MAO, DEN EINAI OUTE ZOULOU- EINAI TA 8YMATA TOU KAPITALISMOU.

Εγω αγαπητε μου δεν εβρισα κανεναν αντιθετα εσυ εβρισες πρωτος ("ρε ψαρι").Μπορω να πω οτι αντιμετωπισα το μπινελικι με ψυχραιμια και οτι σου εξηγησα (προσπαθησα εν πασει περιπτωσει) οτι ο ισχυρισμος περι αρχαιων πολιτισμων που πασαραν την γνωση αυτη για τον Κρονο στους αρχαιους ειναι αβασιμος με βαση τα επιχειρηματα που παραθεσα.Σε παραπεμψα δε και στα επιχειρηματα του XD που σου παρεθεσε μια εναλακτικη εξηγηση γιατι ο Κρονος πηρε αυτο το όνομα αλλά φυσικά μέσα στον Ελληνοκεντρισμό σου προτιμησες να κλεισεις τα ματια.

Δεν ειναι Μαο Μαο δεν ειναι ζουλου ειναι διψασμενοι για δοξα και δυναμη παλαι ποτε κραταιοι απογονοι που αντι να προσπαθησουν να σουλουπωσουν την χωρα το ριχνουν στην προγονολατρεια.

Πηγαινε να κανεις καμια επισκεψη στα sites των Αφροκεντριστων εκει θα δεις ανθρωπους (αφροαμερικανους) να πασχουν απο την ιδια ασθενεια με τους Λιακο-Φουρακο-οπαδους.

ΒρίλΜέλος
26/06/2006, 13:15:19
Για την Μέντ-Τέχ, αλλά ισχύει και για άλλους φίλου και φίλες, λιγότερο ή περισσότερο.

Εσείς φταίτε, που κάθεστε και ασχολείστε.

Αφουγκραστήτε λίγο τα κακαρίσματα και τα μουκγρητά και πέστε μου ειλικρινά: Έχει νόημα ?

Ζούμε σε μια εποχή της πληροφορίας. Υποτίθεται. Σήμερα όλα τα παιδάκαι μπορούν να πάνε σχολείο, και άν δεν πολτοποιήσουν εντελώς τον εγκέφαλό τους είτε με τα διάφορα χαπάκια ή τα διάφορα ηλεκτρονικά μαραφέτια που κυκλοφορούν, έχουν όλα τις ίδιες ιδανικές προϋποθέσεις να έχουν πρόσβαση στη γνώση και στην μάθηση.

Αμφιβάλλετε ? Πρίν χρόνια ακόμα ο παππούς μου μου μιλούσε για τα παιδάκαι που από τα δέκα τους δούλευαν στιλβωτές, κουλουρτζήδες και άλλα επαγγέλματα, που όσοι έχουν γεννηθεί (ας πούμε) μετά το 1960 δεν τα έχουμε ακούσει ούτε σε παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες...

Τότε, εκείνα τα "καλά" χρόνια, ο κόσμος ήταν αμόρφωτος. Το να πάει το απαιδί στο Δημοτικό (και να το τελειώσει) ήταν δείγμα κοινωνικής και οικονομικής ... ευρωστίας (!) Τα άλλα δε, δεν τα συζητάμε... Γυμνάσιο, Λύκειο, Ακαδημαϊκή μόρφωση...

Βλέπετε όμως, ότι σημερα τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα. Είμαστε περιτριγυρισμένοι από αμόρφωτους και ηλίθιους. Αμόρφωτος μπορεί να τύχει κανείς (λόγω περιστάσεων), αλλά ηλίθιος είναι κανείς (γιατι μέχρι εκεί φτάνει).

άλλη μια φορά βλέπω το φαινόμενο, και ειλικρινά έχω κουραστεί πιά. Γράφω εδώ και δύο χρόνια στο Εσωτέρικα, και από αυτή την εμπειρία μου μπορώ να σας πώ τα εξής.

Κατά κάποια μεγάλα χρονικά διασ΄τηματα εμφανίζονται οι φοβερές και τρομερές "γνώσεις". Τα "ουάου !". Γράφονται χιλιάδες λέξεις, στο τέλος μαλιοτραβιούντια οι συμμετέχοντες, αναλύεται και το παραμικρό που γράφτηκε, επιβεβαιόνονται οι "πάγιες" απόψεις και εξανεμίζοντια οι "εναλλακτικές" (γιατί προέρχονται κυρίως από κάποια κέντρα διάθεσης αυτών των "πληροφοριών") και μετά σιωπή. Και μετά από μερικά χρόνια, φτού και από την αρχή.

Τι μας λέει ο ΣΑΜΟΥΗΛ1974 λοιπόν, που όσο και να ψάξετε, τα έχουμε ξανακούσει 10.000 φορές (το λιγότερο)

-δεν μπορώ να γράψω ελληνικά αλλά είμαι φανατικότατερος των Ελλήνων. Προτιμώ όμως τα γκρήκλις, γιατι έτσι βολεύομαι καλύτερα και σιγά μην κουραστώ ΕΓΩ

-βρίζω και υποτιμώ τους Εβραίους, αλλά επιλέγω εβραϊκό "νικ" (ψευδόνυμο)

-λέω ότι μου κατέβει και το αποδικνύω με μία λέξη -έτσι είναι.

Ώχ, και τα δεκάδες μικροπράγματα, που με τον ετσιθελισμό και την ημιμάθεια, παντρεμένα με αυθαίρετα συμπεράσματα μας κάνουν να δείχνουμε ... κάπως.

Βαρέθηκα πιά. Το κλείνω και πάω μια βόλτα.

Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη από ερείπια των Ναών των Θεών. Κάποτε μου πέρασε από το μυαλό, ότι ακόμα και αυτοί το κατάλαβαν και τα παράτησαν και σηκώθηκαν και έφυγαν ...

Η βλακεία είναι ανίκητη