ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Η ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- "Η ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Avallon60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
18/10/2003, 02:14:58
XM.... ΚΑΘΩΣ ΠΕΤΑΓΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΙΝ ..ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ...ΜΟΥ ΡΘΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ Σ'ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ^(!_!)^

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ/ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟ ΑΠ'ΟΛΑ(!)
ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΧΕΤΙΚΗ..
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΛΕΞΗ....!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ....

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ!
+ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗ
(ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ!..)

...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΣΤΩ Η ΛΕΞΗ .....

ΕΙΡΗΝΗ!

Ο "ΧΡΟΝΟΣ=ΑΧΡΟΝΟΣ" ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΠΟ..ΤΩΡΑΑΑΑΑ

ΑΤΜΑ

Edited by - ΑΤΜΑ on 18/10/2003 02:59:04

18/10/2003, 03:17:10
μας εδωσες πολυ δουλεια...
παλι ξενυχτι

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε

19/10/2003, 00:38:19

THE LAW OF LOVE
Fear and love are contradictory terms. Love is reckless in giving away, oblivious as to what it gets in return. Love wrestles with the world as with itself and ultimately gains a mastery over all other feelings. My daily experience, as of those who are working with me, is that every problem would lend itself to solution if we are determined to make the law of truth and non-violence the law of life. For truth and non-violence, are to me, faces of the same coin.
Whether mankind will consciously follow the law of love I do not know. But that need not perturb us. The law will work, just as the law of gravitation will work whether we accept it or no. And just as a scientist will work wonders out of various applications of the laws of nature, even so a man who applies the law of love with scientific precision can work greater wonders. For the force of non-violence is infinitely more wonderful and subtle than the forces of nature, like for instance electricity. The man who discovered for us the law of love was a far greater scientist than any of our modern scientists. Only our explorations have not gone far enough and so it is not possible for every one to see all its workings.... The more I work at this law the more I feel the delight in life, the delight in the scheme of this universe. It gives me a peace and a meaning of the mysteries of nature that I have no power to describe.

M. K. GANDHI

The Jewel in the Lotus

*** ΜΗΝΥΜΑΤΜΑ:
ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗ ΧΑΝΤΡΑ.

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ,
"ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ"!

"ΜΑΧΟΜΑΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΟΥ

ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

3 ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ + Η ΑΤΜΑ ΕΔΩ ...
ΣΕ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ...

ΝΟΙΩΘΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ "ΕΓΩ"
+ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ)
..ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΕΡΘΟΥΝ
ΘΑ 'ΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ,ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.-

ΑΝ ΠΑΛΙ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΗ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ...

ΑΤΜΑ JNANI

"ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ"

Edited by - ΑΤΜΑ on 24/10/2003 17:21:24

thothΙδρυτικό Μέλος
24/10/2003, 18:41:11

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

SilverwolfΜέλος
24/10/2003, 19:08:04

For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf

spiritΜέλος
24/10/2003, 19:36:04

OM

dsm

24/10/2003, 19:37:37

24/10/2003, 20:35:41

'

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 25/10/2003 03:45:51

drumx13Μέλος
25/10/2003, 00:20:37

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

ananasssΜέλος
25/10/2003, 00:27:17

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

Edited by - ananasss on 25/10/2003 01:04:20

09/12/2010, 14:28:52
Kηφευς

quote:
Δώσε ορισμό της σοφιστίας και επίσης τον ορισμό του συλλογσμού. Τουλάχιστον να ασχοληθείς με κάτι: Δηλαδή με την ετυμολογία των Ελληνικών λέξεων. Α, και γράψε μού τι από τα γραφόμενά μου αποτελεί σοφιστία και γιατί.

τους ορισμους να τους μελετησεις εσυ, εγω ηδη στο προηγουμενο ποστ σου εδωσα δυο επιχειρηματα γιατι ειναι σοφιστεια, αν εσυ θεωρεις οτι ειναι αποδειξη τοτε δεν εχεις παρα να παραθεσεις τα δικα σου επιχειρηματα...

quote:
Δηλαδή από αυτή μου τη φράση βγάζεις συμπέρασμα ότι όπως λες,: "η φυσικη επιλογη μπορει να υπαρχει και στα πλαισια του ευφυους σχεδιασμου..." ::: Αυτό κατάλαβες ότι εννοώ ;;;

οχι δεν ειπα οτι εσυ εννοουσες αυτο, ειπα ομως οτι εγω το λεω αυτο...κι ετσι εχεις ενα καλο παραδειγμα οτι δεν ειναι οι δημιουργιστες ολοι το ιδιο (χωρια οτι ουτε καν ειμαι δημιουργιστης) και ουτε ολοι αντιμετωπιζονται μεσω αφορισμων η ταμπελων αλλα με διαλογικη συζητηση...

09/12/2010, 14:37:03
Καλή σου μέρα, φίλε μου.

Απορία: Γιατί χρησιμοποίησες το επώνυμό μου; (το οποίο και αυτό, απ'ότι πλέον κατάλαβες, είναι το πραγματικό).

Προτιμώ το "Μίλτο"

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

09/12/2010, 15:29:21
quote:

quote:

... αυτο ομως δε σημαινει πως ο συλλογισμος που παρεθεσες δεν ειναι σοφιστεια...

Σοφιστείας το ανάγνωσμα φίλε Αρίστο...
Δηλαδή τι είναι το τόσο δύσκολο να καταλάβεις , απ'ολα ... όσα πολύ σωστά ανέφερε ο φίλος Κηφέας...???

Η Επιστήμη -όντως- όλα όσα αναφέρει , συνοδεύονται και απο ανάλογο αποδεικτικό υλικό...

Εγώ να δεχθώ για την οικονομία χρόνου αλλα και ταλαιπωρίας...ότι γνωρίζει ένα μέρος του συνόλου -αλλα και πάλι επ'αυτού , πολύ σωστά τοποθετήθηκε ο φίλος Κηφέας- .....

Να θεωρήσουμε λοιπόν , για να έχουμε μια βάση συζήτησης , ότι η επιστήμη/ες γνωρίζει/ουν μερικά πράματα απο το σύνολο...ωραία λοιπόν...

Οι "Θρησκείες" για τα όσα προτάσσουν ως "έτσι είναι" έχουν οτιδήποτε που το αποδεικνύει αυτό..???

Λόγια και "μπλά..μπλά...μπλά..."

Πές μου ... που βρίσκεται η απόδειξη..???

Θα σου το πώ ευθέως και μην σε πειράξει..."Πουθενά".

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

κατ' αρχην δεν προκειται μονο για θρησκειες και παπαδες, υπαρχουν και αρκετοι επιστημονες που ανηκουν στο κλαμπ του Ευφυους Σχεδιασμου και πιστεψε με ειναι 50 διαφορετικες συνομοταξιες, αλλοι ειναι εξελικτικιστες και αλλοι οχι, καποιοι δεν ειναι καν Χριστιανοι, αλλοι ειναι αθρησκοι η και αθεοι...

και για να τελειωνουμε, τοσο αυτοι οσο και οσοι πιστευουν στην τυχαιοτητα της δαρβινικης εξελιξης η αποκλειστικα στη φυσικη επιλογη δεν εχουν αποδειξεις...

καθε πλευρα πρεσβευει ενα μοντελο, κανενα μοντελο δεν εχει αποδειχθει, διαφορετικα δεν θα συζητουσαμε τωρα, θα ειχαν βγει τα διεθνη καναλια και θα ανακοινωναν την οριστικη επικρατηση του υλιστικου η του νοημονος ρευματος μεσω των ταδε αποδειξεων και ο φακελος θα ειχε κλεισει..

09/12/2010, 15:32:13
Κατανοητά μέχρι σε κάποιο βαθμό αυτά που λέει ο Κηφεύς, αλλά τελικά
ποιά είναι ο οφελημότητα του να καταλογήσουμε στην τύχη την ύπαρξη, πέρα από την ενδυνάμωση του υλισμού;

Οι Ινδουιστές μιλάνε και για τους δικούς τους μύθους περί δημιουργίας και δεν βλέπουν καμία σύγκρουση του νόμου της εξέλιξης με την παράδοση τους.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hindu_views_on_evolution

Swami Vivekananda:

"There seems to be a great difference between modern science and all religions at this point. Every religion has the idea that the universe comes out of intelligence. The theory of God, taking it in its psychological significance, apart from all ideas of personality, is that intelligence is first in the order of creation, and that out of intelligence comes what we call gross matter. Modern philosophers say that intelligence is the last to come. They say that unintelligent things slowly evolve into animals, and from animals into men. They claim that instead of everything coming out of intelligence, intelligence itself is the last to come. Both the religious and the scientific statements, though seeming directly opposed to each other are true. Take an infinite series, A—B—A—B —A—B. etc. The question is — which is first, A or B? If you take the series as A—B. you will say that A is first, but if you take it as B—A, you will say that B is first. It depends upon the way we look at it. Intelligence undergoes modification and becomes the gross matter, this again merges into intelligence, and thus the process goes on. The Sankhyas, and other religionists, put intelligence first, and the series becomes intelligence, then matter. The scientific man puts his finger on matter, and says matter, then intelligence. They both indicate the same chain. Indian philosophy, however, goes beyond both intelligence and matter, and finds a Purusha, or Self, which is beyond intelligence, of which intelligence is but the borrowed light."

Γιατί λοιπόν υπάρχει αυτή η σύγκρουση και ποιός την καλλιεργεί;

Εγώ πάντως δεν θα έριχνα την ευθύνη μόνο στην μια πλευρά.

.

09/12/2010, 15:45:39
quote:

Καλή σου μέρα, φίλε μου.

Απορία: Γιατί χρησιμοποίησες το επώνυμό μου; (το οποίο και αυτό, απ'ότι πλέον κατάλαβες, είναι το πραγματικό).

Προτιμώ το "Μίλτο"

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Διότι είναι κάποιες στιγμές , που αυθόρμητα μας έρχεται να προσφωνήσουμε τον απέναντί μας , με το επώνυμό του ... αποδίδοντας έτσι τον σεβασμό μας , στο πρόσωπό του...

Νά'σαι καλά Μίλτο...

09/12/2010, 15:50:43
quote:

καθε πλευρα πρεσβευει ενα μοντελο, κανενα μοντελο δεν εχει αποδειχθει, διαφορετικα δεν θα συζητουσαμε τωρα, θα ειχαν βγει τα διεθνη καναλια και θα ανακοινωναν την οριστικη επικρατηση του υλιστικου η του νοημονος ρευματος μεσω των ταδε αποδειξεων και ο φακελος θα ειχε κλεισει..

Δηλαδή τι μου λές ακριβώς φίλε Αρίστο...
Ότι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα -απο διαγωνισμό είναι- δεν έχουν το αποδεικτικό εκείνο υλικό που χρειάζεται , για να απαντηθούν..???

-1.Στα ομόλογα χρωμοσώματα, αλληλόμορφα λέγονται τα γονίδια που
A. ? καλύπτουν την έκφραση άλλων γονιδίων
B. ? βρίσκονται στην ίδια θέση και ελέγχουν την ίδια ιδιότητα
C. ? προκαλούν πρόωρο θάνατο
D. ? βρίσκονται στην ίδια θέση και ελέγχουν διαφορετική ιδιότητα
2.Η μερική αχρωματοψία στο πράσινο είναι μια ασθένεια που ελέγχεται από
A. ? ατελώς επικρατή γονίδια
B. ? υπολειπόμενα φυλοσύνδετα γονίδια
C. ? δύο αλληλόμορφα γονίδια
D. ? πολλαπλά αλληλόμορφα γονίδια
3.Ένας από τους λόγους που τα πειράματα του Mendel ήταν επιτυχή ήταν ότι
A. ? χρησιμοποίησε αμιγή στελέχη μοσχομπίζελου για την ιδιότητα που μελετούσε
B. ? μελέτησε ταυτόχρονα πολλές ιδιότητες του μοσχομπίζελου
C. ? περιέγραψε τον τρόπο κληρονόμισης ενός γονιδίου
D. ? περιέγραψε τον τρόπο κληρονόμισης δύο γονιδίων
4.Κατά τη διασταύρωση ελέγχου ένα άτομο άγνωστου γονότυπου διασταυρώνεται με ένα άτομο
A. ? ομόζυγο για το επικρατές αλληλόμορφο γονίδιο
B. ? ετερόζυγο για το υπολειπόμενο αλληλόμορφο γονίδιο
C. ? ετερόζυγο για το επικρατές αλληλόμορφο γονίδιο
D. ? ομόζυγο για το υπολειπόμενο αλληλόμορφο γονίδιο
5.Ένα άτομο χαρακτηρίζεται ως ομόζυγο επικρατές όταν, για μια συγκεκριμένη ιδιότητα, έχει
A. ? δυο επικρατή αλληλόμορφα
B. ? δυο υπολειπόμενα αλληλόμορφα
C. ? ένα επικρατές και ένα υπολειπόμενο αλληλόμορφο
D. ? δυο συνεπικρατή αλληλόμορφα
6.Η β-θαλασσαιμία είναι μια ασθένεια που ελέγχεται από
A. ? υπολειπόμενα φυλοσύνδετα γονίδια
B. ? πολλαπλά αλληλόμορφα γονίδια
C. ? δύο αλληλόμορφα γονίδια
D. ? ατελώς επικρατή γονίδια
7.Τα φυλοσύνδετα γονίδια βρίσκονται στο
A. ? Χ χρωμόσωμα και δεν έχουν αλληλόμορφα στο Υ χρωμόσωμα
B. ? Υ χρωμόσωμα και δεν έχουν αλληλόμορφα στο Χ χρωμόσωμα
C. ? Υ χρωμόσωμα και είναι θνησιγόνα
D. ? Υ χρωμόσωμα και τα αλληλόμορφά τους βρίσκονται στο Χ χρωμόσωμα
8.Η αιμορροφιλία και η αχρωματοψία είναι ασθένειες οι οποίες εμφανίζονται
A. ? συχνότερα στα αρσενικά άτομα
B. ? μόνο στα θηλυκά άτομα
C. ? σε όλους τους απογόνους ανεξαρτήτως φύλου
D. ? μόνο στα αρσενικά άτομα
9.Όταν δυο αλληλόμορφα γονίδια εκφράζονται στο φαινότυπο των ετερόζυγων ατόμων ονομάζονται
A. ? επικρατή
B. ? πολλαπλά αλληλόμορφα
C. ? συνεπικρατή
D. ? ατελώς επικρατή
10.Τα γονίδια που βρίσκονται στο Χ χρωμόσωμα και δεν έχουν αλληλόμορφο στο Υ ονομάζονται
A. ? θνησιγόνα
B. ? φυλοσύνδετα
C. ? υπολειπόμενα
D. ? φυλετικά

Απορώ ειλικρινά πως λές τέτοια πράματα...

09/12/2010, 15:58:20
quote:

Κατανοητά μέχρι σε κάποιο βαθμό αυτά που λέει ο Κηφεύς, αλλά τελικά
ποιά είναι ο οφελημότητα του να καταλογήσουμε στην τύχη την ύπαρξη, πέρα από την ενδυνάμωση του υλισμού;

Οι Ινδουιστές μιλάνε και για τους δικούς τους μύθους περί δημιουργίας και δεν βλέπουν καμία σύγκρουση του νόμου της εξέλιξης με την παράδοση τους.

Αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω πάλι φίλε μου...
Δηλαδή , η χαρτογράφιση του ανθρωπίνου εγκεφάλου και η εξέλιξη της βιολογίας ,των νευροεπιστημών αλλα και η συνεργασία πολλών κλάδων της επιστήμης , δεν μας βοηθά -βοήθησε- να διαπραγματευθούμε καλύτερα για το πως και το γιατί του ανθρώπινου ψυχισμού και εγκεφάλου..???

Η ανακάλυψη δηλαδή του ιππόκαμπου και της αμυγδαλής , δεν έδωσε απαντήσεις στο πως και το γιατί της ανθρώπινης συμπεριφοράς και σκέψεως...

Πρόκειται για ενδυνάμωση του υλισμού αυτό..???

Εκτός και αν παρερμήνευσα τα λεγόμενά σου , οπότε ζητάω συγγνώμη..

09/12/2010, 16:07:33
Όχι. Η γνώση είναι δίκοπο μαχαίρι. Αυτό το πράγμα που ζούμε σήμερα δεν μπορεί καν να θεωρείται πολιτισμός.

09/12/2010, 16:10:43
Τι είναι ο πολιτισμός;

Υπάρχει πολιτισμός χωρίς ήθος;

Υπήρξε ανώτερος πολιτισμός από τον Χριστιανικό;

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης, το μέγεθος των πόλεων και ούτε η αφθονία των συγκομιδών, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα Έμερσον Ρ.

Η πρόοδος των επιστημών και των τεχνών δε βελτιώνει το ήθος των ανθρώπων. Ρουσσώ

Ο σύγχρονος άνθρωπος, παρά τις επιστημονικές και τεχνολογικές επιτυχίες του, από την άποψη της ηθικής έμεινε στο επίπεδο των ανθρώπων που ζούσαν στις σπηλιές. Ράσσελ Μπ.

Σκοπός του πολιτισμού δεν είναι η ανάπτυξη της Επιστήμης και της μηχανής, αλλά ο άνθρωπος. Κορρέλ Α.

Τον υλικό πλούτο μπορεί κανείς να τον καταμετρήσει και να τον αποτιμήσει σε χιλιάδες και σε εκατομύρια. Αλλά ο ηθικός πλούτος δεν καταμετράται. Για τον λόγο αυτό είναι ανεκτίμητος. Πασκάλ

Υπάρχουν πολλές θρησκείες, αλλά μόνο μία ηθική. Λούθηρος

Αυτοί με τις καλές προθέσεις, είναι οι χειρότεροι. Παράκελσος

Τα ευγενικότερα έργα κι ιδρύματα έχουν γίνει από σκληρούς ανθρώπους. Μπέικον Φ.

Στην ιστορία του κόσμου δεν υπήρξε ποτέ φιλόσοφος ή αίρεση, νόμος ή πειθαρχία που να εξυψώσουν τόσο το κοινό καλό, όσο η χριστιανική πίστη. Μπέικον Φ.

Ως ελευθερία συνείδησης οι άνθρωποι συνήθως καταλαβαίνουν ελευθερία από την συνείδηση Κλιουτσέφσκι Β.

09/12/2010, 16:17:23
quote:
Πρόκειται για ενδυνάμωση του υλισμού αυτό..???

Από μόνη της η γνώση όχι. Μέσα από την σύγκρουση με όλες τις θρησκείες δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο.