ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Vasiliscm30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/10/2005, 01:24:59
quote:
Ορισμένοι, άρχισαν να μας αμολάν ότι έχουν υποψίες και κουραφέξαλα!! Ας τις έχουν και ας πορευτούν στη ζωή τους με αυτές.
Κάνουν ότι εκπλήσσονται όταν βλέπουν τους Χριστιανούς να αντιδρούν. Ήταν μαθημένοι, βλέπεις, τόσο καιρό, να βρίζουν και να φτύνουν χωρίς να βρίσκεται κανείς να τους ζητήσει το λόγο.
Πρέπει να ξεχάσουν ό,τι ήξεραν μέχρι τώρα. Τσαμπουκάδες και τραμπουκισμοί, ας τις πουλήσουν αλλού!!

Προς τι αυτές οι κορώνες βρε Ψηλέ;!
Δεν μπορούμε και εμείς να έχουμε τις υποψίες μας;
Εδώ μας έχετε βγάλει όλους μισθοφόρους αντιχριστιανικών ομάδων...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

05/10/2005, 07:53:41
quote:
Εδώ μας έχετε βγάλει όλους μισθοφόρους αντιχριστιανικών ομάδων...

Κι όχι μόνο, αγαπητή μου!
Έχω ακούσει χαρακτηρισμούς...
Σατανιστής, Παγανιστής, πληρωμένος, οτι έχω να αποκομίσω οφέλη από τις ιστοσελίδες, εγκάθετος κτλ κτλ....
Κι ενοχλούνται κάποιοι επειδή έχουμε υποψίες (που δεν φωτογράφισα κανέναν αλλά η μύγα βλέπεις.... )
Τα του Καίσαρος τώ Καίσαρι...

In anticipation of my resurrection...

05/10/2005, 11:32:14
Προς τι τα λόγια σας ότι έχετε υποψίες και αφήνετε υπονοούμενα;;
Ότι έχετε να το πείτε, πείτε το άμεσα και μην ψάχνετε να αφήσετε υπονοούμενα.

Αυτό είναι όλο.

Φιλικά όπως πάντα

05/10/2005, 22:47:02
quote:

Προς τι τα λόγια σας ότι έχετε υποψίες και αφήνετε υπονοούμενα;;
Ότι έχετε να το πείτε, πείτε το άμεσα και μην ψάχνετε να αφήσετε υπονοούμενα.

Αυτό είναι όλο.

Να με συγχωρείς αλλά εγώ τουλάχιστον δεν κατηγορώ κάποιον χωρίς να έχω αποδείξεις ή έστω βάσιμες ενδείξεις! Κάτι μου πέρασε από το μυαλό και το εξέφρασα.. απαγορεύεται και να εκφράσουμε την διαίσθησή μας όταν αισθανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά;!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

VasiliscmΜέλος
05/10/2005, 22:59:00
Καλά όλα αυτά Ψηλέ, αλλά γιατί θεωρείς το "Εβραίος Θεός" διαστρέβλωση?

Γιατί διαστρεβλώνεται ένα κείμενο όταν αντι για "Θεός" γράφουμε το αληθινό, "Εβραίος Θεός" ?

Τόσο πολύ ενοχλεί η Αλήθεια?

Είναι κακό για έναν Θεό να έχει επινοηθεί από τους Εβραίους?

Γιατί όλοι οι Χριστιανοαναθρεμένοι ενοχλούνται από τον Εβραίος?

Δεν σέβεστε την ιστορία της θρησκείας σας όταν ξεχνάτε τις ρίζες της.

Μήπως προτιμάτε το Γιαχβέ?

Φιλικά Βασίλης

anchorΜέλος
05/10/2005, 23:15:43
quote:

Από ΠΟΥ προκύπτει παρακαλώ ότι είναι «ιστορικό πρόσωπο» ο Ιησούς ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ? (καθώς μάλλον ΑΥΤΟ το πρόσωπο εννοείς)
ΠΟΙΑ είναι τα τεκμήρια ΑΥΤΟΥ του προσώπου?

Εμένα μου αρκεί ότι και ο Κέλσος και ο Πορφύριος και ο Ιουλιανός, δεν αμφισβήτησαν την ιστορικότητα του Ιησού. Θεωρούσαν το θέμα απάτη, αμφέβαλαν για τα υπερφυσικά και τη θεότητα αλλά δεν αμφέβαλαν για την ιστορικότητα. Όταν λοιπόν τέτοιοι αντίπαλοι δεν αμφιβάλουν γιατί να αμφιβάλουν οι φίλοι;
anchorΜέλος
05/10/2005, 23:21:29
quote:

Καλά όλα αυτά Ψηλέ, αλλά γιατί θεωρείς το "Εβραίος Θεός" διαστρέβλωση?
Γιατί διαστρεβλώνεται ένα κείμενο όταν αντι για "Θεός" γράφουμε το αληθινό, "Εβραίος Θεός" ?
Τόσο πολύ ενοχλεί η Αλήθεια?
Είναι κακό για έναν Θεό να έχει επινοηθεί από τους Εβραίους?
Γιατί όλοι οι Χριστιανοαναθρεμένοι ενοχλούνται από τον Εβραίος?
Δεν σέβεστε την ιστορία της θρησκείας σας όταν ξεχνάτε τις ρίζες της.
Μήπως προτιμάτε το Γιαχβέ?
Φιλικά Βασίλης

Πρώτον είναι ανακριβές γιατι το "Εβραίος" θα πει "μέτοικος". "Μέτοικος θεός" δεν πάει.
Έπειτα το λες με περιφρονητική διάθεση και όχι γιατί κόπτεσαι για την "Αλήθεια", αλλιώς θα έδειχνες εσύ λίγο σεβασμό στα όσα σέβονται οι άλλοι - αφού ζητάς και από εκείνους παρόμοια συμπεριφορά.
Τέλος από πλεύρά προέλευσης ο Θεός δεν έχει εθνικότητα και ειδικά τα ονόματα του θεού που συναντάμε στη βίβλο είναι προσδιορισμοί που δεν είναι αποκληστικά Εβραϊκοί.
Άρα ο χαρακτηρισμός αυτός είναι άδικος με τον τρόπο που αποδίδεται.
05/10/2005, 23:27:43
quote:
Πρώτον είναι ανακριβές γιατι το "Εβραίος" θα πει "μέτοικος". "Μέτοικος θεός" δεν πάει.
Έπειτα το λες με περιφρονητική διάθεση και όχι γιατί κόπτεσαι για την "Αλήθεια", αλλιώς θα έδειχνες εσύ λίγο σεβασμό στα όσα σέβονται οι άλλοι - αφού ζητάς και από εκείνους παρόμοια συμπεριφορά.
Τέλος από πλεύρά προέλευσης ο Θεός δεν έχει εθνικότητα και ειδικά τα ονόματα του θεού που συναντάμε στη βίβλο είναι προσδιορισμοί που δεν είναι αποκληστικά Εβραϊκοί.
Άρα ο χαρακτηρισμός αυτός είναι άδικος με τον τρόπο που αποδίδεται.

Συγνώμη βρε anchor αλλά μπορείς να μας πεις ποιοί λαοί πίστευαν στην Παλαιά Διαθήκη, άρα και στον Θεό που περιγράφεται μέσα;
Οι Αιγύπτιοι; Οι Ελληνες; Οι Κινέζοι;

-Arthur C. Clarke-

dimitris2Μέλος
05/10/2005, 23:45:21
Το εβραίος , έλληνας κτλ. είναι δεν είναι προσδιορισμός γεννήτορων.
Δηλαδή ο προπατριάρχης της ελλάδας ήταν μόνος του, δεν ήταν έλλην καθότι δεν είχε δημιουργηθεί ο λαός που αντιπροσώπευε την ελλάδα.

Κι αν ο γεννήτορας μιας φυλής δεν εντάσσεται σε κάποιο εθνικό επίθετο, πόσο μάλλον ο γεννήτορας του σύμπαντος.

Ο θεός δεν κρατάει σημαία.

Οι άνθρωποι θέλουν σώνει και καλά να ανήκουν κάπου.
Είναι φυσικό. Όλα τα ζώα πάνε κατά κοπάδια.

Πολύ ορθά λοιπόν και οι πρωτόγονοι λαοί πίστευαν σε κάποιον δημιουργό του σύμπατος και κανείς δεν είπε αν είναι ιουδαίος ή έλλην ή αιγύπτιος.

Ηταν απλά ο Θεός.

05/10/2005, 23:46:58
anchor:
«Εμένα μου αρκεί ότι και ο Κέλσος και ο Πορφύριος και ο Ιουλιανός, δεν αμφισβήτησαν την ιστορικότητα του Ιησού. Θεωρούσαν το θέμα απάτη, αμφέβαλαν για τα υπερφυσικά και τη θεότητα αλλά δεν αμφέβαλαν για την ιστορικότητα.»

Ο Κέλσος ή ο Ιουλιανός, δεν «επιβεβαίωσαν» τίποτα απολύτως, παρά σχολίασαν την πίστη και τους πιστούς, τον δογματισμό και την μισαλλοδοξία. Προσπέρασαν το θέμα απλά, διότι δεν ήταν εκεί το ζητούμενο.

Καλό και τούτο πάλι……