ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Για όσους αγαπάνε τo ελληνικό Rock - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Για όσους αγαπάνε τo ελληνικό Rock - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Rock Boy30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Rock BoyΜέλος
23/06/2003, 21:36:15
Για όσους ενδιαφέρονται για μία συλλογή ελληνικού Rock, η συλλογή Legend Rocks 2 είναι ότι πρέπει για εσάς! Άσχετα με αυτό, εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό Rock συγκρότημα και τραγουδηστής? (Εμένα από τα συγκροτήματα οι De Facto και οι Μοντάζ ενώ από τους τραγουδηστές ο Πέτρος Θεοτοκάτος!)

"Do you smell what The Rock is cooking?"

24/06/2003, 02:42:11
Φίλε μου Rock Boy,
Ίσως σε στεναχωρήσω τώρα λιγάκι, αλλά αυτά τα νέα μουσικά σχήματα της ελληνικής ροκ σκηνής είναι λίγο, πως να το πω, ανάλατα...Άποψή μου βέβαια...Πώς να επιβιώσουν οι De facto, όταν υπάρχει η παρακαταθήκη που έχουν αφήσει οι Τρύπες, ή τα Διάφανα Κρίνα; Ποιος είναι ο Πέτρος Θεοτοκάτος μπροστά σε Σιδηρόπουλο και Παπακωνσταντίνου; Πιστεύω ότι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους όλοι αυτοί αν θέλουν πραγματικά να φανούν αντάξιοι των προκατόχων τους.

Rock BoyΜέλος
27/06/2003, 18:32:42
Η μουσική τους και η φωνή τους μπορεί να μην είναι ωραία αλλά έχουν φοβερούς στίχους άκου το τραγούδι "Φυλακή" και το "Όλης της Γης τα μυστικά" Διάβασε τους στίχους!
"Ολης της Γης τα μυστικά" : Ήταν θυμαμαι 17, ζουσε τη ζωη της τόσο βιαστικά, θυμάμαι μου λεγε για όνειρα τρελά για ταξιδι στου ανέμου τα φτερά. Και ήταν μόνο 17...
Είχε θυμάμαι μυστικό 3 τσιγαρόχαρτα σαπιο καπνό. Και ήρθαν κι άλλα μα αυτά σφιγγαν τη θηλία και μαδούσαν του ανέμου τα φτερά.
Κι ηρθε εκεινη η νυχτα, με ανασα βαρια μου πε λογια σκληρα
Αστα ματια μη με κοιτας γιατι φευγω μη με ρωτας γιατι φευγω και παω στης λήθης τη Γη ξερει μόνο η δική μου ψυχή..
Λέει και άλλα αλλά βαριέμαι να τα γραψω. Δεν έχει φοβερούς στίχους?

Η ψυχή μου είναι μια φυλακή, που έχω μέσα κλειστεί...

29/06/2003, 02:53:07
Φίλε Rock Boy, θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στην αρχική μου άποψη. Το ότι κάποιος γράφει καλούς στίχους είναι βέβαια υπέροχο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και να ιδρύσει μουσικό συγκρότημα. Το θέμα είναι πως μπορούν να επενδυθούν οι στίχοι με μια ωραία μουσική και φυσικά να ερμηνευτούν από μια ωραία φωνή. Εν πάση περιπτώσει όμως, εγώ δεν απορρίπτω τα νέα μουσικά σχήματα, κάποια από τα οποία είναι συμπαθητικά. Απλά είπα ότι έχουν πολύ ακόμη δρόμο να διανύσουν. Και μια και ακούς ελληνικό ροκ, άκου και κάτι πιο κλασσικό και θα με θυμηθείς...Πάντως, το ότι στην ηλικία σου έχεις ξεφύγει από το συρφετό των μπουζουκο-λαϊκο-τσιφτετελο-ποπ σουξέ είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό!

ma.gosΜέλος
29/06/2003, 04:07:52
quote:
Ήταν θυμαμαι 17, ζουσε τη ζωη της τόσο βιαστικά, θυμάμαι μου λεγε για όνειρα τρελά για ταξιδι στου ανέμου τα φτερά. Και ήταν μόνο 17...
Είχε θυμάμαι μυστικό 3 τσιγαρόχαρτα σαπιο καπνό. Και ήρθαν κι άλλα μα αυτά σφιγγαν τη θηλία και μαδούσαν του ανέμου τα φτερά.
Κι ηρθε εκεινη η νυχτα, με ανασα βαρια μου πε λογια σκληρα
Αστα ματια μη με κοιτας γιατι φευγω μη με ρωτας γιατι φευγω και παω στης λήθης τη Γη ξερει μόνο η δική μου ψυχή..

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ 18 AND LIFE AΠΟ ΤΟΥΣ SKID ROW.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΝ ΜΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ DURDEN_ALIE. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΡΥΠΕΣ, ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ, ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΤΜΕ, Β.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,Ν.ΑΣΙΜΟΣ,ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ(ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 2 ΔΙΣΚΟΙ),MAGIK DE SPELL( ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ),ΜΠΛΕ( ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ),PANX ROMANA KAI ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ. ΕΜΕΝΑ π.χ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ DOMENICA. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΣΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΑΛΗ
Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΟΦΙΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ( ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ) ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΝΩ Ο ΑΣΙΜΟΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΣΕΤΑ ΤΟΥ......

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 60. ΜΙΛΑΩ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ SOCRATES.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟUNTAINS ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ LEGENDS O F ROCK. ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΙΚΡΟ ΨΑΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ STAR. Π.Χ HITCH HYKE RECORDS. ΠΡΟΤΟΠΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΑΝΘΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90. ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕLECTRONIC PALI ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ...

If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
29/06/2003, 19:38:24
Αγαπάω και γω το ελληνικό Rock (καλύτερα, το Rock ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης). Όμως το παρόν θέμα πρέπει να μεταφερθεί στο Forum "Μεταξύ τύρου και αχλαδιού" (από το Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. που το φιλοξένησε αρχικά) για τον απλό λόγο ότι δεν σχετίζεται άμεσα με την ευρύτερη θεματολογία του Τόπου και των Forums.

Εάν ο τίτλος (και τα μηνύματα βέβαια) ήταν κάτι σαν: "Ελληνικό Rock και οι μεταφυσικές προεκτάσεις του", οπωσδήποτε θα είχε θέση στο Παρόν Forum.

Παρακαλώ όλα τα Μέλη να μας βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση των Forums και των Συζητήσεων που έχει ήδη ξεκινήσει - για καλύτερη εξυπηρέτηση των Αναζητητών που θέλουν να επωφεληθούν τα μέγιστα από αυτόν τον χώρο - πρώτα απ'όλα με την Κατανόησή τους!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

wiccaΜέλος
29/06/2003, 23:29:38
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Πέθανε μια άλλη μέρα

terpandrosΜέλος
12/07/2003, 05:18:07
Για όσους ενδιαφέρονται για μία συλλογή ελληνικού Rock, η συλλογή Legend Rocks 2 είναι ότι πρέπει για εσάς! Άσχετα με αυτό, εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό Rock συγκρότημα και τραγουδηστής? (Εμένα από τα συγκροτήματα οι De Facto και οι Μοντάζ ενώ από τους τραγουδηστές ο Πέτρος Θεοτοκάτος!)

ama thewreis auta ta group ellhniko rock kai eisai panw apo 14 xronwn exeis sovaro provlhma file mou :)
apo to nakousw montaz kallutera vandh...
sou lene tpt ta onomata ... earthbound , deus x machina , genia tou xaous , arnakia ,agaph pio krua apo ton thanato , stress klp?

Rock BoyΜέλος
13/07/2003, 12:16:56
Γιατί η Βανδή δεν είναι καλή? Μέχρι πέρυσυ την άκουγα ασταμάτητα 3 ώρες τη μερα

AIONΜέλος
14/07/2003, 10:16:59
θα συμφωνήσω με τον terpandro...

Για εμένα τα Διάφανα Κρίνα είναι μακράν οτι καλύτερο έχει βγάλει η Ελλάδα απο την εποχή των Σώκρατες...
Τρομερή μουσική,απίστευτο συναίσθημα και στίχοι πραγματική ποίηση...

AerinosΝέο Μέλος
29/07/2003, 14:07:02
quote:

Γιατί η Βανδή δεν είναι καλή? Μέχρι πέρυσυ την άκουγα ασταμάτητα 3 ώρες τη μερα

Εαν σε ελεγα ληγμενοφαγο θα παρεξηγιοσουν? ειλικρινα η βανδη δεν αξιζει τπτ οσον αφορα το rock....για κανα σκυλαδικο(χρειαζονται και αυτα ) καλη ειναι,αλλα οχι rock.......τωρα οσον αφορα τους de facto τους θαυμαζω και μου αρεσουν τα τραγουδια τους,ειτε απο αποψη στιχων ειτε σαν απλη και λιτη μουσικη επενδυση....

Για να παμε ομως σε πιο σοβαρα πραγματα.....Τερμιτες....το ονομα τα λεει ολα.....και μετα......Ενδεχελεια......Πυξ Λαξ.......Ξυλινα Σπαθια....καθαρο δειγμα ελληνικης rock.....Παντως 2 τραγουδια που ξεχωριζω απο ολα , ειναι το Δυδιμοτοιχο Blues(διασκευη) απο τους Τερμιτες και Διαμαντενια Προβλητα απο Ενδεχελεια......

In the memory you'll find me
Eyes burning on
The darkness is holding me tightly
Until the sun rises on.....

wiccaΜέλος
29/07/2003, 16:26:50
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ

Πέθανε μια άλλη μέρα
PANX_ROCKER82Νέο Μέλος
31/07/2003, 10:32:45
Η ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PUNK KAI ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

catΜέλος
31/07/2003, 15:04:45
DEUS X MACHINA ~!!!!!!!
Τι μου θύμησες τώρα ....από τις πρώτες συναυλίες που πήγα ...!!

Επαιζε ενας φίλος μου συγκρότημα ..και από κει κόλλησα με το punk

Πάντως με αυτό το θέμα βγαίνουν στην φόρα η ηλικίες , δεν μπορώ να πώ !!!!!

Ε οχι και να θεωρούμε τον Θεοτοκάτο Rocker !!!!
Hmarton !!!

Υ.Σ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΡΜΙΤΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

PANX_ROCKER82Νέο Μέλος
01/08/2003, 10:57:08
PANX ROMANA KAI TA MYALA STA KAGELA

PaNx-RoMaNa

sunflower1Μέλος
26/08/2003, 17:45:43
Geia sas,
os neo melos nomizo oti to sigkekrimeno topic einai to katalhlo gia na arxiso ta posts, mias kai to ellhniko rock einai h agaphmen mou mousiki.

Agaphmeno sygkrothma : TRYPES

Agaphmeno tragoudi : ola apo TRYPES giati h poihsh tou Aggelaka 8a eprepe na didaskete sta sxolia, to Xartino Tsirko, idiaitera giati mou 8ymizei ta foititika mou xronia

Agaphmenos Tragoudistis: Paulos Sidiropoulos

PANX_ROCKER82Νέο Μέλος
11/09/2003, 21:14:07
To paidi o rockboytelospanton pos ton lene den xerei apo mousiki .prepei na einai giro 41 me 15 xronon giati den eksigite alios.kai otan 14 akouga de facto theotokato kai kati alous.alla megalonontas o anthropos sovarevei.
PUNKS GiA PAnTA

PaNx-RoMaNa

NADAΜέλος
09/09/2004, 11:17:55

Χαίρετε!
Schwabe, η σκέψη σου είναι δυνατή και συμφωνώ με πολλές από τις ιδέες σου, φαίνετε όμως -κατά τη γνώμη μου- να βλέπεις την 'μία όψη του νομίσματος'.
Λες (post 5/9):
quote:
αντιλαμβανόμαστε στοχαστικά την έννοια του απείρου, και αυτό θεωρείται ως αρχή του κόσμου.
Η άπειρη, σε χώρο και σε χρόνο, ουσία του Σύμπαντος είναι η πρώτη φιλοσοφική Θεότητα (Θεία ουσία)

Αυτό ισχύει, Schwabe, αλλά είναι η μία όψη.
Η ΑΡΧΗ είναι Μια. (στο post είχα αναφερθεί σε δύο αρχές, εννοώντας δύο όψεις -διορθώνω)
Το ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ, που υποστηρίζεις και εσύ είναι αληθές.
Το ίδιο το σύμβOλό του όμως, το φίδι που τρώει την ουρά του, αποτελείται από δύο στοιχεία:
Το Φίδι και
ο Χώρος.

Ναί. Μία η Αρχή, δύο οι όψεις που συντίθενται στη Μονάδα.
Δυισμός, με την έννοια ότι υπάρχει κάτι 'Καλό' που βρίσκεται 'εκεί πάνω' και κάτι 'Κακό', κάπου εδώ κάτω, (και τι ανάμεσά τους, κενό;)δεν φαίνεται να υφίσταται.
Όλα είναι Ενα, αλλά όχι ίδια, ευτυχώς!
Στον Αριστοτέλη δεν καταλογίζουμε κανέναν δυισμό (εξάλλου μία βασική του αρχή ήταν το μη κενό), αναφερόταν ,ωστόσο, σε αιώνιο και φθαρτό.

Μία σπουδαία ερευνήτρια -κατ'εμέ και πολλούς άλλους- μιλάει ως εξής για τις δύο όψεις-καταστάσεις της ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:

Όμως το Πνεύμα (ή Συνείδηση) και η Ύλη δεν πρέπει να θεωρούνται σαν ανεξάρτητες πραγματικότητες, αλλά σαν δύο πλευρές ή όψεις του Απολύτου που αποτελούν τη βάση της εξαρτημένης Ύπαρξης, υποκειμενικής ή αντικειμενικής.

Θεωρώντας αυτή τη μεταφυσική (με την έννοια της μη-εκδηλωμένης στο φυσικό πεδίο)τριάδα σαν τη Ρίζα από την οποία προβάλλει κάθε εκδήλωση, Η Μεγάλη Π Ν Ο Η παίρνει το χαρακτήρα της προκοσμικής Ιδεοπλασίας. (...)

Χωρίς την Κοσμική Ουσία, η Κοσμική Ιδεοπλασία δεν μπορεί να εκδηλωθεί σαν ατομική συνείδηση, γιατί μόνο μέσω ενός υλικού φορέα μπορεί η συνείδηση να αναβλύσει σαν "εγώ είμαι" (ερχόμαστε λίγο στα περί ανάδυσης νόησης-συνείδησης, Schwabe)

Από την άλλη, χωρίς την Κοσμική Ιδεοπλασία, η Κοσμική Ουσία θα παρέμενε μια άδεια αφαίρεση και δεν θα μπορούσε να προκύψει η ανάδυση της συνείδησης.

Μπλαβάτσκυ, Μυστική Δοξασία Ι, 15

Η Μπλαβάτσκυ βέβαια δεν διεκδικεί το αλάθητο, όπως κανείς.
Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τα δικά του 'εργαλεία' κατανόησης.
Η ανανέωση και ο εμπλουτισμός αυτών, μάς αποκαλύπτει μεγαλύτερο μέρος του ΟΛΟΥ.

10/09/2004, 01:55:26
Pagwna,

Να σε καλωσορίσω στο esoterica, μιας και τώρα σε συναντώ πρώτη φορά, και να σου ευχηθώ καλή διαμονή!

Pagwna:
«Η αλήθεια είναι για να μιλήσουμε με την λογική που είναι αγαπητή σε όλους εδώ, οτι ακόμα και η εμπειρία του ήλιου δεν είναι ορατή και κοινή απο όλους, σωστά?»

Η λογική υπακούει στους κανόνες της ορθής νόησης, αρχές εγκυρότητας των επιχειρημάτων καθώς και μεθόδους διεξαγωγής συμπερασμάτων, και επομένως και στον τελικό έλεγχο. Η εμπειρία είναι ένα προσωπικό βίωμα που πολλές φορές εντυπώνεται και ως γνώση.

Ο ζωοδότης ήλιος τώρα, βρίσκει αντίκρισμα τόσο στην λογική όσο και στην εμπειρία. Μπορεί λοιπόν κάποιοι να βιώνουνε διαφορετικά ετούτη την ΚΟΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, π.χ. ένας τυφλός, αλλά ΟΛΟΙ είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να μιλήσουνε για την ΔΡΑΣΗ του ήλιου.

Είτε λέγονται υλιστές είτε δυϊστές.

Στον αντίποδα, ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που μπορεί να ισχυριστεί, προβάλλοντας ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα, ότι αυτό που προσωπικά βιώνει ως «άλλη διάσταση» ή οτιδήποτε άλλο υπερβατικό, δύναται να ενταχθεί στην κατηγοριοποίηση της εμπειρίας του ήλιου?

Φαντάζομαι να αντιλαμβάνεσαι το ΓΙΑΤΙ διαφωνώ με ετούτο τον παραλληλισμό.

Pagwna:
«αλλά επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας το αίσθημα του δικαίου,»

Τι εστί τελικά αίσθημα του δικαίου? Είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους? ΠΟΙΟ είναι αυτό το τεκμήριο που κρίνει την ορθότητα περί του «σωστού» αισθήματος δικαίου άραγε? Έχει το ίδιο αίσθημα δικαίου ένας διανοούμενος υλιστής και ένας βαθύτατα θρησκευόμενος Μωαμεθανός?

ΠΟΘΕΝ το δικαίωμα στην κρίση?

Θέλουμε μια θεώρηση βάση του Αρχάλαου? «Το δίκαιον και το αισχρόν, ου φύσει, αλλά νόμω»

Θέλουμε μια θεώρηση βάση του Πλάτων μήπως? «Ο δε νόμος, τύραννος ών των ανθρώπων, πολλά παρά την φύσιν βιάζεται».

Τι λές?

Pagwna:
«Το άγνωστο ποτέ δεν σιώπησε, απλά περίμενε και περιμένει να το ανακαλύψουμε.»

Εφόσον «περιμένει», ευρύτερα μιλάμε πάντοτε, τότε μάλλον σιωπά αγαπητή μου μιας και δεν μας εξηγεί από μόνο Του τίποτε απολύτως. Αλήθεια, θα’πρεπε?

Pagwna:
«Οσο για τους ζηλωτές του αγνώστου, είναι λάθος ο όρος»

Υπονοώ τους (γνωστούς) θρησκευτικούς ζηλωτές και όχι τα αδογμάτιστα και ΕΛΕΥΘΕΡΑ μυαλά. Εξάλλου, καμία θρησκεία δεν υπηρετεί την Α-ΛΗΘΕΙΑ αλλά την ΔΙΚΗ ΤΗΣ αλήθεια. Μια αλήθεια που υπακούει συνάμα σε μια εξόχως περιχαρακωμένη λογική.

Και όποιος κατάλαβε…….κατάλαβε αγαπητή μου!

Η αδιαφορία και απρονοησία της μητέρας φύσης για τον άνθρωπο, γέννησε πολλούς μύθους: η «Θεία πρόνοια», η μετά θάνατον «ζωή» και ένα σωρό πνευματικές τσουλήθρες.

Πάντα με σεβασμό.

PagwnaΜέλος
10/09/2004, 10:47:14
Schwabe, καλημέρα, και σ'εσένα και στους λοιπούς φίλους. Καταρχήν σ'ευχαριστώ και για την απάντηση και για τον τρόπο που απάντησες :)
Για τον ήλιο, που είναι και πολύ 'σχετικό' όσο και αν δεν το 'βλέπεις' με το θέμα μας, η απάντησή σου μπορώ να δώ πώς καλύπτει εσένα, αλλά πρέπει να σου πώ οτι καλύπτει κι εμένα. Γιατί ακριβώς ερχόμαστε ο ένας στα λόγια του άλλου. Η μόνη διαφορά μας είναι στην χρήση της λέξης ΚΟΙΝΗ (εμπειρία), γιατί για μένα, όπως εξήγησα, το ΚΟΙΝΟ είναι το αποδεκτό απ'όλους... Και για σένα υποθέτω, αλλά απο την στιγμή που ένας ανθρωπος δεν μπορεί να έχει ΚΑΘΟΛΟΥ την κοινή για τους άλλους εμπειρία, καθόλου κοινή δεν είναι για τον ίδιο, και η αντίληψη που έχει για τον ήλιο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική απο την αντίληψη που έχουν οι υπόλοιποι. Το μόνο δηλαδή θέμα σε μία εμπειρία είναι το ΣΥΝΟΛΟ των ανθρώπων που την αποδέχονται, και ποιό είναι εκείνο το ποσοστό που κάνει μία εμπειρία ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ... Είναι ποσοστιαίας φύσης τελικά η λογική; Ναι,λέω εγώ, όπως παραδέχεσαι κι ο ίδιος παρακάτω εμμέσως πλήν σαφώς (τουλάχιστον για μένα, μπορεί να κάνω και λάθος)...Εξάλλου, και τα πειράματα πρέπει να ικανοποιήσουν ένα ΠΟΣΟΣΤΟ εμφάνισης για να θεωρηθούν ως θετικά (δεν είν'τυχαίο, δεν είν'τυχαίο!)
Για τους ζηλωτές των θρησκειών θα συμφωνήσω και θα επαυξήσω, συγγνώμη μάλιστα, γιατί δεν κατάλαβα οτι εννοούσες αυτό, νόμιζα οτι η μπάλλα -ως συνήθως- πήρε και τα 'ελεύθερα' όπως αποκαλείς μυαλά, τα οποία όμως κάλλιστα μπορεί να έχουν τέτοιες εμπειρίες. Και κοίτα τώρα το παράδοξο! Το 90% των ανθρώπων που έχουν αυτές τις εμπειρίες (συνειδητές τουλάχιστον) είναι ανοικτοί (ή καλύτερα ανεκτικοί) σε όλα τα δόγματα, και μεγάλο ποσοστό στρέφεται ενάντια στην κρατούσα αρχή της εκάστοτε εκκλησίας, κι όμως αυτό το 90% οι υπόλοιποι το κατατάσσουν στους θρησκόληπτους... λίγο άδικο δεν είναι; (ρητορική ερώτηση). Εγώ σ'αυτούς τους ζηλωτές της αλήθειας αναφέρομαι, και συγγνώμη και πάλι για την παρανόηση!
Κατα τ'άλλα θα διαφωνήσω ΚΑΘΕΤΑ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΙΑΣΤΙ με το οτι η μητέρα φύση είναι αδιάφορη και χωρίς πρόνοια... Η πρόνοια κατ'εμέ είναι επίσης λάθος όρος, γιατί η πρόνοια προυποθέτει οτι μπορούν να καταπατηθούν κάποιοι νόμοι, και αυτό δεν το δέχομαι με τίποτα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ, και τόσο τέλεια, που το καλύτερο μαθηματικό μυαλό θα βραχυκύκλωνε μπροστά στην τελειότητα αυτή, τουλάχιστον αν προσπαθούσε να την δεί με το φυσικό ατελές (λόγω πολλών παράσιτων στην λήψη) 'λογικό' μυαλό του. Δεν χωράει η τύχη, ούτε το σπάσιμο μίας 'εξίσωσης' (για να μιλήσουμε απλά), ονομαζοντάς το (το σπάσιμο) πρόνοια... Επίσης η φύση δεν είναι καθόλου αδιάφορη, η φύση κάνει αυτό που είναι ορισμένη να κάνει, ακριβώς επειδή ούτε προνοεί, ούτε αφήνει τίποτα στην τύχη. Εμείς είμαστε οι αδιάφοροι, και μονίμως προσπαθούμε να σπάσουμε τις εξισώσεις, χωρίς να καταλαβαίνουμε οτι το παραμικρό σπάσιμο αλλάζει στην ουσία την εξίσωση. Ετσι χάνεται η ισορροπία... έτσι η ψυχή φοράει το πέπλο άθελά της και 'ξεχνάει'... παρακολουθεί πίσω απο το πέπλο ελπίζοντας οτι οι νέες εξισώσεις θα την αφήσουν να λειτουργήσει σύμφωνα με την φύση της...
Να λοιπόν άλλη μία θέση της ψυχής -συμβολική αυτή την φορά. Συγγνώμη κιόλας απο τον δημιουργό του θέματος. Απο δώ το έφερα, απο κεί το έφερα, προσπάθησα να επανέλθω στο θέμα, αλλά του άλλαξα τις εξισώσεις μάλλον :ppp
Αυτοεπαναφέρομαι στην τάξη, με πολύ λύπη όμως, γιατί μ'αρέσει ιδιαίτερα ο μέχρι τώρα διάλογος όλων...
ΥΓ Επιμένω οτι μπορείς να έχεις εμπειρία του 'ήλιου' αν θές...Εγώ τουλάχιστον θα είχα μεγάλη περιέργεια να δώ αυτόν τον παράξενο ήλιο, που τόσοι και τόσοι έχουν μιλήσει γι'αυτόν! Είναι έμφυτη η περιέργεια στον άνθρωπο, η περιέργεια, κι όχι η απόρριψη. Κι άν δεν θές είναι δικαίωμά σου, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο νόμο του σύμπαντος :την ελεύθερη βούληση (μόνο μήν μπλεκτείς με την έννοια των μαθηματικών. Η ελεύθερη βούληση σ'εμάς είναι ατελής, ενώ στο σύμπαν είναι τέλεια και κινείται σε μαθηματικά δομημένο κύκλο). Το αυτό ισχύει και για τους 'απέναντι' βέβαια, ειδικά όσο μένουν απέναντι και δεν ενοχλούν κανέναν... Φαντάζομαι θα συμφωνείς.
Την καλημέρα μου και πάλι, και προσωπικά κλείνω εδώ την παρέμβασή μου, γιατί είναι εκτός θέματος... σ'ευχαριστώ κιόλας ΛΕΑΝΔΡΕ για την ανοχή
Αντε, την καλημέρα μου πάλι