- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πράγματι, το γεωκεντρικό μοντέλο του Πτολεμαίου δεν έχεις απαντήσεις σε διάφορες παρατηρήσεις, για τις οποίες έγινε αποδεκτός ο Ηλιοκεντρισμός. Ήταν ένα καταπληκτικό μοντέλο που το σχεδίασε με μεγάλο κόπο.
ΟΜΩΣ, το ΝΕΟ γεωκεντρικό μοντέλο έχει απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Απλώς δεν προβάλλονται αυτές οι απόψεις και είναι λίγοι εκείνοι που τις εκφράζουν. Υπάρχουν όμως Πτολεμαίοι και σήμερα, βέβαια απ'ό,τι γνωρίζω όχι στην Ελλάδα. Επίσης το νέο γεωκεντρικό μοντέλο ισχυρίζεται πως έχει δεδομένα από τον χώρο της φυσικής και των μαθηματικών που όλοι γνωρίζουμε, με τα οποία ο ηλιοκεντρισμός καταρρίπτεται.
Είναι σαν το θέμα εξέλιξης - δημιουργία. Δεν ακούγονται όλες οι απόψεις, όπως κάποτε δεν ακουγόταν και η άποψη ενάντια στις κλασικές θρησκείες, αλλά αντίθετα καταδικαζόταν. Στα σχολεία διδάσκεται μόνο η εξέλιξη. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν ακούμε φράσεις όπως "γενετικός ΚΩΔΙΚΑΣ", "γονίδιο" τις προσπερνάνε ως συνηθισμένες. Δεν δίνεται βάση στο ΤΙ πραγματικά εξελίσσεται και από ΠΟΥ προέρχεται. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την επιστήμη της πληροφορίας.
Έτσι και στο θέμα ηλιοκεντρισμού - γεωκεντρισμού, δεν ακούγονται τα γεωκεντρικά επιχειρήματα. Παράδειγμα το φαινόμενο της αστρικής αποπλάνησης θεωρείται ως υπέρτατη απόδειξη της γήινης περιφοράς. Όμως η επιστήμη της οπτικής μας λέει πως το φως ΔΙΑΘΛΑΤΑΙ όταν περάσει από την ατμόσφαιρα, ανάλογα με την πυκνότητα του αέρα και την θερμοκρασία του γεωγραφικού σημείου που βρισκόμαστε(έχει να κάνει με την εποχή).
quote:quote:
Θέλω την γνώμη κάποιου πιστού στην αστρολογία. Πως συμβιβάζει τον ηλιοκεντρισμό με την γεωκεντρική αστρολογία;Η πραγματική Αστρολογία έχει να κάνει πολύ λιγότερο με την "πίστη" και πολύ περισσότερο με την "γνώση". Και η πίστη εκείνου που "πιστεύει" στην αστρολογία απορρέει από την εμπειρική του κατανόηση και γνώση. Η πίστη των αρχαίων και σύγχρονων σοφών στην Αστρολογία οφείλεται στο ότι γνώριζαν Αστρολογία. Και συνεπώς ήταν βέβαιοι για την αληθινότητά της. Όπως και αντίστοιχα η απιστία των σύγχρονων επιστημόνων οφείλεται αποκλειστικά στην άγνοιά τους και στο ότι σχεδόν ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να μάθουν την αστρολογική θεωρία και να την δοκιμάσουν στην πράξη. Και ο λόγος είναι ότι η αστρολογία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού των επιστημόνων (μαζί με την τηλεπάθεια και άλλα παραφυσικά φαινόμενα, και πολύ σωστά και γενναία ο Sheldrake τούς κατακεραυνώνει για αυτή την τόσο φοβισμένη και προκατειλημένη νοοτροπία).
Παρότι το κοινωνικό φαινόμενο "αστρολογία" παρατηρείται τόσο έντονα εδώ και αιώνες, η επιστήμη αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει σε βάθος έρευνα γύρω από το θέμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην θρυλική περίπτωση του Γκωγκλαίν ένα μάτσο μετριότητες όπως ο Paul Kurtz, οι αποκαλούμενοι "σκεπτικιστές", χρησιμοποίησαν αηδιαστικούς τρόπους για να απαξιώσουν τα εκπληκτικά ευρήματά του. Όπως πολύ ορθά έλεγε ο στατιστικολόγος Ertel, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η επιστημονική κοινότητα (τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Γαλλία) τρόμαξε πολύ στην προοπτική του να αποδειχτεί επίσημα η ισχύς της αστρολογίας, διότι έτσι η επιστήμη θα δεχόταν έναν πολύ γερό κλονισμό γύρω από μία σειρά παραδοχών που θεωρούσε ως "δεδομένα" και "κεκτημένα" της και τα οποία φοβάται τόσο πολύ να εγκαταλείψει. Διάβαζα και πάλι αυτό το υπέροχο βιβλίο του Ertel για το Mars effect και αισθάνθηκα αηδία και οργή για αυτό το μάτσο επιστημονίσκων...τέλος πάντων...
Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι η αστρολογία ασχολείται με τις φαινόμενες πορείες των πλανητών γύρω από τον ζωδιακό κύκλο. Γνωρίζουμε μεν και είμαστε βέβαιοι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, γνωρίζουμε με άλλα λόγια ότι το γεωκεντρικό μοντέλο του Πτολεμαίου (πάνω στο οποίο βασίστηκε ολόκληρη η δυτική αστρολογία) έχει καταρριφθεί, ωστόσο οι αρχές της αστρολογίας παραμένουν ως έχουν. Και το αντικέιμενο της θεωρίας και μελέτης της είναι οι φαινόμενες πορείες των πλανητών γύρω από τα ζώδια, έχοντας σαν κεντρικό σημείο αναφοράς την Γη και το πώς τα ουράνια σώματα "προβάλλονται" στη Γη (μέσω δηλαδή ποιού ζωδίου και ποιών πλανητικών όψεων).
Έχεις γράψει τίποτα για την αστρολογία;
quote:
Εντάξει θα αφήσω την πλάκα και θα κάνω μια σοβαρή ερώτηση. Όποιος θέλει ας μου απαντήσει.Παραπάνω εκφράστηκε η άποψη πως η πίστη σε μια ακίνητη Γη και στους κεραυνούς του Δία είναι υπέρτατη ηλιθιότητα για έναν άνθρωπο του 21 ου αιώνα(ενώ δικαιολογούνται οι αρχαίοι).
Και εγώ λοιπόν θέλω να κάνω μια ερώτηση και θέλω σοβαρή απάντηση γιατί δεν είναι πλάκα.
Μπορεί ένα σύστημα υπολογιστή να κατασκευαστεί μόνο του; Όποιος το θεωρήσει γελοίο, βλακώδες και απαντήσει "όχι" τότε θα μου προξενήσει μεγάλη χαρά, γιατί θα αποδειχθεί μέγιστος υποκριτής. Όποιος πει "ναι", τότε θα τον παραδεχτώ γιατί δεν φάσκει και αντιφάσκει με τις πεποιθήσεις του.
Σε όσους άθεους έχω κάνει αυτήν την ερώτηση δεν έχουν απαντήσει ποτέ αλλά με έχουν κοροιδέψει, γιατί πολύ απλά είναι πολύ εγωϊστές για να παραδεχθούν την ανοησία τους.
Να λοιπόν και εγώ, αφού μας κοροιδεύετε για τις μάγισσες, τα φαντάσματα, τα γκόμπλιν και τους μονόκερους.
επειδη εχεις λαθος προσεγκιση του θεματος θα σε
ξεναγησω στα αδυτα του υπολογιστη φιλε μου
Ενας υπολογιστης που εχει προγραματιστει ωστε
να αντιγραφει τον εαυτο του και να τον ενεργοποιει
Ναι θα μπορουσε να υπαρξει , και για να δεις ποσο
ασχετη ειναι η ερωτηση σου με το θεμα γενικα της σκεψης
κια την ΕΞΕΛΙΞΗΣ θα σου γραψω οτι εαν για πλακα εγω ( υποθετικα πορογραματιστης) "μαθαινα¨" μεσω του αρχικου προγραματος
οτι 1+1 =10 ο υπολογιστης θα το περνουσε και στις επομενες
"γενιες" . αυτο ειναι αυτο που κανεις εσυ . Γιατι θεωρεις
οτι ενα βιβλιο εχει την σωστη θεση και δεν δεχεσαι την αποψη
που δεν προερχεται απο διαφορετικη πηγη απο αυτη που εχεις αποφασισει οτι θα ακολουθησεις ( εξου και επιλογη αντοιστιχου βιβλιου).
Συνεχιζοντας το θεμα του υπολογιστη θα σου θυμισω κατι ( ενδεχωμενος να μην το γνωριζεις) που εχει να κανει με προγραματισμο.
Ο υπολογιστης που λες τρεχει προγραματα σχεδιασμενα και γραμενα απο ανθρωπους .οποτε ο υπολογιστης εινια ενα αβουλο πραγμα πο απλα κανει οτι ακριβως του εχει "μαθει" ο ποραγματιστης να κανει μεσω του προγραμτος και μονο αυτο .
Ετσι λοιπον ενα ποργραμα που ο σκοπος του εινια μονο και μονο η αναπαρωγη του και η επιβιωση του με ενεργοποιηση του "κλωνου" προγραματος ειναι κατι εφικτο και θα σε παραπεμψω στους ιους των υπολογιστων της δεκαετιας του 90" οπου στην ουσια σου γεμιζαν τον δισκο με αντιγραφα του εαυτου τους που ηταν ενεργοποιημενα οσο διαστημα ηταν σε "ζωη"(σε λειτουργια) ο υπολογιστης.
Το περιεργο δε ηταν οτι τα προγραματα αυτα κανανε με ανασταση μιας που ερχωνταν παλι στην ζωη οταν ξαναναβες τον υπολογιστη .
Οποτε μεδεδομενο οτι η λειτουργια του υπολογιστη βασιζεται σε ενα
προγραμμα ονοματι bios που αναλανβανει να φερει ζωη στα ασχετα
μεταξυ τους αρχικα κομματια hardware και του γεγονοτοε οτι αυτο το bios μπορεις να το γραψεις απο την αρχη σε ενα μεγαλυτερο chip ωστε να χωραει περισοτερα πραγματα , η καλυτερα (πιο χαρακτιριστικο αυτο)
οτι σου δινει την επιλογη το bios να αντιγραψεις το ιδιο το bios
(δηλαδη ενα αντιγραφο του εαυτου του) σε καποιο αποθηκευτικο μεσο
που θα μπορουσε να ειναι ενα chip σε καποια αλλη μητρικη καρτα
που θα ειχε παραγει αυτος ο αρχικος υπολογιστης με την καταλληλη διαδικασια ωστε να διμιουργισει ενα αντιγραφο τουυ εαυτου του.
τωρα που υπαρχουν ηδη τετοιες εφαρμογες δεν θα σου γραψω μιας που
καιτ τετοι για την ωρα θα σου φαινοταν πολυ χαζο , γιατι πρεπει να ανοιξεις πολυ την ανεκτικοτιτα σου σε θεματα που θιγουν τον εγωισμο
σου σχετικα με την αρνηση σου να παραδεχτεις την λαθος θεση που εκφραζεις
καταληγω λοιπων οτι ναι γινεται να κατασκευαστει ενα συστημα υπολογιστη μονο του αντιγραφοντας τον εαυτο του , πολυ απλοικα χρησιμοποιοντας μον "τερτημενη" γνωστη τεχνογνωσια που μπορει να εφαρμωσει ο καθε γνωστης γλωσσας προγραματισμου
Τωρα γενικα θα πρεπει να σου γραψω οτι η ερωτηση σου εινια περα για περα χαζομαρα γιατι περα απο το γεγονος οτι χρησιμοποιεις της σοφιστικες τακτικες της επικρατουσας εκλησιας στην Ελλαδα οπου
κανει χρηση τεχνασματων , θα σε παροτρινω να φιλοσοφισεις σε ενα
θεμα με τον κωδικο Project 2501.
Εινια λιγο βαθυ αλλα εδω καταφερες να με κανεις να σου γραψω
οτι εσαι για τα "πανιγυρια"( ελπιζω να θυμασαι τον χαρακτιρισμο μου σχετικα) επειδη δεν εκανες τον κοπο να δεις τι σου προτινανε τα παιδια να αντισταθμισεις με την θεωρια του γεωκεντρισμου ,
πιστευω οτι θα εχεις και εδω αποψη ...
Προσεξε χρησιμοποιησα επιτιδες τον τιτλο για να καταλαβουν εξ αρχης
μονο οσοι ξερουν τι πραγματευεται το εν λογο θεμα.
Και ετσι για να σε ιντριγκαρω ....
http://medgreece.gr/2008/reprap-η-μηχανή-που-αναπαράγει-τον-εαυτό-της
για την ωρα τυπωνει μερος του εαυτου της
συντομα θα τυπωνει τα ηλεκτρονικα της
και ποιος ξερει "μπορει"( ειναι δεδομενο)
να συναρμολογει τον "απογονο" της ....
κια ξερεις οτι για να εχει φτασει σε εμας
κατι τετοιο οι διμιουργοι του(πραγματικοι)
θα ειναι λιγο πιο προχωριμενοι...
λυπαμαι αλλα παροτι δεν θα δεχτεις την απαντηση
αυτη ειναι πολυ τεκμιριομενη .
Υσ : υπαρχουν πολλες αναφορες σχετικα με υπολογιστη
γονιο με απογονους απο πολυ παλια ( δεκαετια 90')
αλλα αυτο ειναι ενα θεμα που δεν εχει νοημα
μιας που η ζωη για εσενα εινια κατι που μονο μια θεοτητα
μποριε να δωσει και δεν μπορει να εχει βαση σε τυχη
η σε διαδικασια τεχνολογικης εξελιξης ,
οποτε μην κανεις ερωτησεις που δεν εχεις προθεση να διαβασεις
την απαντηση που θα σου δωσουν σχετικα
Το γεγονος οτι χαρακτιριζεις και απο πριν καποιον για την θεση του
ζχωρις να εχεις διαβασει την απαντηση του δειχνει ποσο
Εγωιστης εισια σχετικα !!!
Τι προκαλεις ρε μαστορα τους αλλους να σου γραψουν την αποψη τους την στιγμη που χωρις να την διαβασεις εχεις σχηματισει την αποψη σχετικα
με την εγκυρωτιτα της αποψης η οχι;
Τι νοημα εχει μια προσφηγη σε κατυι που εμαθες και θελεις να οδηγησεις εκει το θεμα μιας η αποψη σου σχετικα με την γεωκεντρικη θεωρια πηγαζει απ οθεολογικες θεσεις( βλεπεις παρακολουθω το θεμα πο την αρχη ) και στην συνεχεια λογο του εγωισμου σου παρεγγειλες(τουλαχιστον ετσι υποστιριζεις)για να στιριξεις τα απιστευτα
παραγογα της χρηστιανικης σου προσεγκισης του κοσμου...
Οχι ρε μαγκα το θεμα μας ειναι η Γεωκεντρικη θεωρια που
εχει εγκαταληφτει εδω και καιρο λογο της χαζομαρας της .
Υσ: επειδη παντα θα υπαρχουν ατομα που ανακαλυπτουν απο
την αρχη τον τροχο , καλο ταξιδι στις αναζητησεις σου
"αιρετικε" μου φιλε...
quote:
Δηλαδή αυτός ο εκτυπωτής δεν έχει τεχνητή εμφυτευμένη νοημοσύνη και δρα χωρίς πρόγραμμα;Και οι ιοί στους υπολογιστές δεν είναι προγράμματα αλλά ζωντανοί οργανισμοί που αναπαράγουν αυτόβουλα τον εαυτό τους;
Ψαξε αυτο που σου εχω γραψει σχετικα με το Project 2501.
Εαν μελετησεις το θεμα θα αντιλιφθεις τι πραγματευεται.
Οι ιοι φιλε μου ηταν απο τα πρωτασταδια του project2501
πειραματικο σταδιο μιας που ο σκοπος τους ηταν να εξομιωσουν
την λειτουργια ενος φυσικου ιου , και της επιβιοσης με καθε τροπο.
Βαλανε και μερικες αλλες λειτουργιες ετσι για να ριξουν σταχτη στα ματια.
Εαν παρατηρησεις οι ιοι σημερα ουσιαστικα δεν υπαρχουν ( εχουν αντικατασταθει με δουριους ιππους , σκουλικια ,κ.τ.λ. ) γιατι
το σταδιο της πειραματικης διαδικασιας εξαπλωσης στον εν λογο κοσμο
(υπολογιστικο κοσμο) εχει ολοκληρωθει. Τωρα τα "κακα προγραματα"
στην ουσια συλεγουν πληροφοριες .
Για τα αλλα που δεν σου εχω δωσει να καταλαβεις γενικα
σου εχω γραψει οτι το εχω κανει επιτιδες για να καταλαβουν
εξ' αρχης μονο οσοι γνωριζουν για το επιμαχο project που επικαλουμαι.
Δεν εχω προθεση να σου δωσω απαιδευτες γνωσεις , που θα μπορεις απλα να τις χρησιμοποιησεις ή να τις αποριψεις χωρις να εντριφησεις το περιεχομενο τους ,
Δηλαδη σε "αναγκαζω" ( εαν θελεις να αντιληφτεις τι εννοω) να ψαξεις
το θεμα και να μην αρκεστεις σε ενα βιβλιο που αποφασισες να αγορασεις απλα και μονο επειδη στιριζει την θεση του γεωκεντρισμου
που υποστιριζεις απ οτην αρχη του θεματος , κανοντας χρηση και σελιδων ( στην αρχη τουλαχιστον) που βασιζοταν σε θρησκευτικες προσεγκισεις.
Οποτε φιλε μου εγω δεν προτιθομαι να σου εξηγησω παραπανω
ψαξε , βρες, μελετησε και παραγηγε ΔΙΚΑ ΣΟΥ συμπερασματα
σχετικα με το Project 2501 και το πως αυτο συνδεεται
με το "Ενφητευμενο προγραμμα" που θα κανει αυτο που το εχουμε προγραματισει.
Edited by - gewkwn on 24/06/2013 14:22:00
quote:
Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πάρει την δική σου άδεια για να γράψω τα δικά μου.
Εγώ δεν είμαι σεβαστός;
Φίλε μου δεν χρειάζεσαι την άδεια κανενός και ειδικά τη δική μου για να γράψεις αυτό που πιστεύεις.
Και η γνώμη σου είναι απόλυτα σεβαστή, τουλάχιστον απο την πλευρά μου.
Για μένα όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται και να είναι και ανοιχτές στην αντιπαράθεση απόψεων, φτάνει να γίνεται με αμοιβαίο σεβασμό.
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
Φιλικά στο λέω,
Άσε τις αντιθεωρίες για το αν η Γη γυρίζει, άρχισε να γυρίζεις εσύ γύρω απο τη Γη.
Δεν σε ξέρω προσωπικά και δεν μπορώ να γνωρίζω πως έχεις χτίσει τη ζωή σου, μπορώ όμως να καταλάβω απο τα λεγόμενά σου οτι βασανίζεις πολύ το μυαλό σου για να αποδείξεις τι?
Οτι οι αρχαίοι χριστιανοί είχαν δίκιο όταν έλεγαν πως η Γη είναι το κέντρο του Σύμπαντος, οτι είναι ακίνητη, οτι είναι επίπεδη, οτι στο τέλος των Ωκεανών οι δαίμονες καταβροχθίζουν το νερό τους και ένα σωρό ΤΡΕΛΕΣ!
Γράφτα ΟΛΑ και ζήσε μια ωραία ζωή φίλε, μιας και κανείς μας δεν γνωρίζει ΠΟΣΟ χρόνο έχει.....
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
quote:
Χρήστο, να σου πω μια άποψή μου?Φιλικά στο λέω,
Άσε τις αντιθεωρίες για το αν η Γη γυρίζει, άρχισε να γυρίζεις εσύ γύρω απο τη Γη.
Δεν σε ξέρω προσωπικά και δεν μπορώ να γνωρίζω πως έχεις χτίσει τη ζωή σου, μπορώ όμως να καταλάβω απο τα λεγόμενά σου οτι βασανίζεις πολύ το μυαλό σου για να αποδείξεις τι?
Οτι οι αρχαίοι χριστιανοί είχαν δίκιο όταν έλεγαν πως η Γη είναι το κέντρο του Σύμπαντος, οτι είναι ακίνητη, οτι είναι επίπεδη, οτι στο τέλος των Ωκεανών οι δαίμονες καταβροχθίζουν το νερό τους και ένα σωρό ΤΡΕΛΕΣ!Γράφτα ΟΛΑ και ζήσε μια ωραία ζωή φίλε, μιας και κανείς μας δεν γνωρίζει ΠΟΣΟ χρόνο έχει.....
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
Το μυαλό έτσι κι αλλιώς το βασανίζω με πολλά πράγματα...
Αλλά γιατί τέτοια "απαισιοδοξία" στο τέλος. Από την μια το καταλαβαίνω και συμφωνώ κατά ένα μέρος. Όμως φίλε Smith η καλή ζωή δεν εξαρτάται απόλυτα και από μένα, αλλά πρωτίστως από αυτούς που μας εξουσιάζουν. Και επίσης από την αφόρητη ζέστη...που σε καταβάλλει
Βλέπεις δεν έχω εξοχικό σε κάποια παραλία![]()
quote:
Χρίστος Έλ
Και επίσης από την αφόρητη ζέστη...που σε καταβάλλειΒλέπεις δεν έχω εξοχικό σε κάποια παραλία
Φίλε Χρίστο μ' αυτά που γράφεις με κάνεις και αισθάνομαι κροίσος.
*
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;
Άλλοι ναι, άλλοι όχι.
http://www.reformation.org/geostationary-satellites.html
![]()
Ό,τι μπορούσα έκανα όμως... μια και δεν υπάρχουν φωτογραφίες στο ίντερνετ και δεν γνωρίζω προγράμματα για να φτιάξω τρισδιάστατα σχήματα και να τα περιστρέψω. Όποιος δεν καταλαβαίνει τίποτα μου λέει.

Εσυ εξηγήσεις εμένα?
4 εποχές κάθε 6 ώρες?
Μήπως 6 εποχές κάθε 4 ώρες?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ποιός ήρθε?
Edited by - Κostakourtas on 01/07/2013 08:11:46
Να εδώ ένα παράδειγμα, έκανα online rotation.
Αγνόησε την περιστροφή του Πολικού Άξονα(που είναι λάθος) και την μη περιστροφή του Ισημερινού άξονα.
Κοίταξε ΜΟΝΟ τον εκλειπτικό άξονα(τα άλλα είναι λάθος) και φαντάσου τον Ήλιο από τα αριστερά της Γης. Ας πούμε πως είναι 21 Ιουνίου - θερινό ηλιοστάσιο για το βόρειο ημισφαίριο. Ο ήλιος κοιτάει στο U(upper - ανώτατο σημείο της εκλειπτικής, 23.5 μοίρες Βόρεια από τον Ισημερινό στον Τροπικό του Καρκίνου).
Μετά από 12 ώρες η Γη έχει περιστραφεί 180 μοιρές. Ο Ήλιος τώρα κοιτάει στο L(lower - κατώτατο σημείο της εκλειπτικής, 23.5 Νότια από τον Ισημερινό στον Τροπικό του Αιγόκερω). Δηλαδή τώρα ο Τροπικός του Αιγόκερω έχει από πάνω του τον Ήλιο. Οι κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου έχουν τώρα χειμώνα, ενώ πριν 12 ώρες είχαν καλοκαίρι. Οι άλλοι του Νότιου Ημισφαιρίου το αντίθετο.
Περιστροφή της Γης δεν θέλατε, αντί της περιφοράς του Ήλιου;

Πάντως το κατάλαβες και μόνος σου, ότι ήταν μπούρδες!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Και μάθε πως δεν θα βρεις ούτε μια φωτογραφία ή animation στο internet που να παρουσιάζει μια διάφανη Γη με τους κύκλους της(τα επίπεδα) και τους άξονες των επιπέδων(Ισημερινός, Τροπικοί κτλ.) να αλλάζουν προσανατολισμό όταν αυτή περιστρέφεται . Όποιος βρει ας την στείλει.
Δεν έχω χώρο στον δίσκο για να εγκαταστήσω κανένα πρόγραμμα imaging σαν το photoshop.
Να μια καλύτερη ζωγραφιά που έφτιαξα
Ζεμπεκιές θα φαινόταν να έκανε ο Ήλιος στο ηλιοκεντρικό σύστημα. Κάθε μέρα από τον Τροπικό στον Ισημερινό, μετά κάτω στον άλλο Τροπικό και πάλι πίσω στον Ισημερινό... Γιατί χάρη στην περιστροφή της Γης ο Ήλιος χτυπάει την ίδια μέρα με τις ακτίνες του μέρη 4 διαφορετικά απόμακρα μεταξύ τους σημεία και έχουμε 4 εποχές...που δεν έχουμε αλλά τέλος πάντων...
Σύμφωνα με την θεωρία της περιστροφής, η εκλειπτική "εξερευνά" την περίμετρο της Γης κάθε 24 ώρες...
Δηλαδή για τις 21 Ιουνίου ας πούμε για παράδειγμα... 12 το μεσημέρι χτυπάει τον Τροπικό του Καρκίνου στο ανώτατο σημείο. Καλοκαίρι για τους βόρειους, χειμώνας για τους νότιους.
Το απόγευμα(μετά από έξι ώρες) που έχει γυρίσει η Γη 90 μοίρες, ο Ήλιος κοιτάει τώρα το δυτικό σημείο του Ισημερινού. Φθινόπωρο για τους βόρειους, άνοιξη για τους νότιους.
Τα μεσάνυχτα(12 ώρες μετά) η Γη έχει γυρίσει 180 μοίρες, ο Ήλιος κοιτάει τώρα τον Τροπικό του Αιγόκερω στο κατώτατο σημείο. Χειμώνας για τους βόρειους, καλοκαίρι για τους νότιους.
Τα ξημερώματα(18 ώρες μετά) η Γη έχει γυρίσει 270 μοίρες. Ο Ήλιος κοιτάει τώρα το ανατολικό σημείο του Ισημερινού. Άνοιξη για τους βόρειους, φθινόπωρο για τους νότιους...
Το μεσημέρι(24 ώρες μετά) έχει γυρίσει πάλι περίπου στο ίδιο σημείο, στο ανώτατο σημείο του Τροπικού του Καρκίνου, αλλά έχει μετακινηθεί επίσης 0,98 μοίρες απ' ότι ήταν πριν 24 ώρες.
Αντίθετα στο γεωκεντρικό σύστημα ο Ήλιος κάνει την καθημερινή βόλτα του και όχι την ετήσια... πηδώντας από τον ένα Τροπικό στον άλλο.
Να δες το εδώ. Αυτό το site ανήκει λογικά σε ηλιοκεντριστές, αλλά δείχνουν αυτό ακριβώς που γίνεται. Δες την διαφορά στον κίτρινο κύκλο(καθημερινό μονοπάτι) και τον άσπρο κύκλο(ετήσιο μονοπάτι - εκλειπτική)
http://astro.unl.edu/naap/motion3/animations/sunmotions.html
Στο τελευταίο σχήμα βλέπει τα σημεία U,L,E,W.
Το U είναι το ανώτατο σημείο στον άξονα του κύκλου που λέγεται Τροπικός του Καρκίνου(είναι αυτό που στο παράδειγμα κοιτάει προς τον Ήλιο, το άλλο λέγεται κατώτατο σημείο του Τροπικού του Καρκίνου). Είναι και σημείο της Εκλειπτικής.
Το L είναι το κατώτατο σημείο στον άξονα του κύκλου που λέγεται Τροπικός του Αιγόκερου(είναι αυτό που δεν κοιτάει τον Ήλιο στο παράδειγμα, το άλλο λέγεται ανώτατο σημείο του Τροπικού του Αιγόκερω). Είναι και σημείο της Εκλειπτικής.
Το W είναι το δυτικό σημείο στον άξονα του κύκλου του Ισημερινού, αλλά και σημείο της εκλειπτικής μια και περνάει ο Ήλιος από εκεί. Το E είναι το ανατολικό σημείο.
Περιστρέψτε λοιπόν στον νου σας την Γη αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού 90 μοίρες. Τί θα γίνει; Ο Ήλιος δεν θα κοιτάει τώρα το U αλλά το W. Όλα τα σημεία έχουν αλλάξει προσανατολισμό κατά 1 θέση, αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού.
Όπου ήταν το U(του Καρκίνου) πήγε το W του Ισημερινού, όπου ήταν το W πήγε το L(του Αιγόκερω), όπου ήταν το L πήγε το E του Ισημερινού.
Και ούτω καθ' εξής...
στα οποία προσωπικά δεν μου είναι εύκολο να καταλάβω τι θες να πεις.
Θελω κάποια στιγμή να φτιάξεις (ή να γράψεις απλά),
ποια είναι η σειρά των πλανητών στο Γεωκεντρικό μοντέλο
ξεκινώντας απο τη Γη ως κέντρο..

quote:
Χρίστος Έλ άσχετα με τα παραπάνω σχέδια,
στα οποία προσωπικά δεν μου είναι εύκολο να καταλάβω τι θες να πεις.Θελω κάποια στιγμή να φτιάξεις (ή να γράψεις απλά),
ποια είναι η σειρά των πλανητών στο Γεωκεντρικό μοντέλο
ξεκινώντας απο τη Γη ως κέντρο..not asked to learn how deep the secrets ... there are no
Εντάξει, αλλά πριν στάσου μια στιγμή σε αυτό.
Κοίτα και εμένα μου πήρε πολύ να το καταλάβω, και αναρωτιέμαι γιατί; Είναι τόσο απλό!!!
Δες το animation σε εκείνη την σελίδα και θα καταλάβεις. Να πάρει, δεν έχω χώρο να εγκαταστήσω κάποιο animation πρόγραμμα, έτσι ώστε να παρουσιάσω με τελειότητα αυτό που θέλω. Περίεργο... δεν υπάρχει μια σελίδα που να δείχνει την Γη με τους κύκλους της(Τροπικοί, Ισημερινός) και τους άξονές τους, να περιστρέφεται?
Ο ισχυρισμός είναι πως για να έχουμε 4 εποχές κάθε χρόνο, θα έπρεπε να έχουμε και κάθε μέρα. Γιατί;
Ο Πολικός Άξονας γέρνει προς τον Ήλιο και η Γη περιστρέφεται. Ok; Πάμε παρακάτω.
Ας διαλέξουμε λοιπόν μια ημέρα για παράδειγμα, εκείνη του θερινού ηλιοστασίου 21 Ιουνίου.
Στις 12 η ώρα εκείνη την μέρα ο Ήλιος χτυπάει το σημείο U(στον Τροπικό του Καρκίνου, 23,5 μοίρες βόρεια του Ισημερινού). Καλοκαιράκι.
Μετά από 6 ώρες δεν έχει περιστραφεί η Γη 90 μοίρες αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού; Επομένως που κοιτάει τώρα ο Ήλιος; Κοιτά το W δυτικό σημείο του Ισημερινού! Τί έγινε ρε παιδιά; "Έφτασε" σε μια ημέρα ο Ήλιος από τον Τροπικό του Καρκίνου στον Ισημερινό; Φτάσαμε από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και την άνοιξη μέσα σε 6 ώρες;
Μετά από άλλες 6 ώρες, τα μεσάνυχτα δηλαδή, η Γη έχει γυρίσει άλλες 90 μοίρες, με αποτέλεσμα ο Ήλιος να είναι τώρα πάνω από τον τροπικό του Αιγόκερω, στο κατώτατο σημείο της Εκλειπτικής! Τώρα έχουμε χειμώνα για τους βόρειους, οι οποίοι το μεσημέρι είχαν καλοκαίρι!
Και μετά από άλλες 6 ώρες και άλλες 90 μοίρες τα χαράματα δηλαδή, ο Ήλιος γυρίζει πάλι στον Ισημερινό, και έχουμε άνοιξη και φθινόπωρο για τους βόρειους και νότιους αντίστοιχα...
Και ρωτώ...καλά... το ημερήσιο ταξίδι του Ήλιου είναι αυτό;
Αυτό βέβαια θα ίσχυε για κάθε μέρα και όχι μόνο τις 21 Ιούνη. Κάθε μέρα δηλαδή που η Γη έχει μετακινηθεί και 1 μοίρα περίπου γύρω από τον Ήλιο.
Υ.Γ Δεν είναι δική μου ιδέα και πιστεύω το γνωρίζουν πολλοί μηχανικοί της Νάσα, μην το μαρτυρήσεις.