- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπετ:
Κι εκείνο το «...φέρτε τους και κατασφάξτε τους μπροστά μου»;
-Που το λέει? έτσι ξεκάρφωτο όπως το γράφεις..........
quote:
γιαπετ:
Έχουμε πει χιλιάδες φορές πως για το «δημιούργημα» υπεύθυνος είναι ο «δημιουργός».
Κάτι που δέχεσαι, αλλά ξεχνάς ενίοτε
Το δέχομαι! εσύ ξεχνάς...........
Την ευθύνη ο Θεός τη μεταβίβασε στον άνθρωπο! ο άνθρωπος ο ίδιος στα πλαίσια της ελευθερίας του διαλέγει είτε να πράτει με οδηγό το καλό, είτε το κακό! Το έφτιαξε το δημιούργημα και το άφησε έλεύθερα να πράξει!
-Ξεχνάς το κυριότερο γιαπετ! ότι η φύση φρόντισε για την ισοροπία της! όταν ο Θεός έδωσε το μυαλό στον άνθρωπο αυτή η ισοροπία θα έσπαζε εάν δεν του έδινε και τη Θεία δίκη! Δεν μπορεί ο κακός παιρνόντας καλά πάνω από τα πτώματα των καλών! να μείνει ατιμώρητος! θα έσπαζε αυτή η ισοροπία!
-Και το κυριότερο! ο άνθρπος μόνος του επέλεξε να φύγει από τον παράδεισο! μόνος του πρέπει και να αποδείξει ότι αξίζει να επιστρέψει!
-Η προσωρινή του ζωή στη γη! είναι μια ευκαιρία να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι! μια ευκαιρία για την επιλογή της επιστροφής ή όχι!
quote:
γιαπετ:
Δηλαδή ο θεός, ο παντοδύναμος, ο παντογνώστης και όλα τα άλλα «παντο...», δεν μπορούσε να στείλει το περιστέρι να κάτσει πάνω στα κεφάλια τους και να γίνουν καλοί.
Δεν είχε και πολλούς τρόπους, απ’ ότι φαίνεται, να επιβάλλει τη «δικαιοσύνη» του κι αυτοί που είχε ήταν πολύ ανθρώπινοι...
Του έστειλε τον Υιό Του, το περιστέρι το άφησε στην ησυχία του!
-Δεν είχε νόημα να μας δώσει το μυαλό! χωρίς όλα τα πάθη, χωρίς όλες τις αρετές και κακίες! αλλά με το δικαίωμα της επιλογής! Τότε δε θα χρειαζόταν το μυαλό για να σκεφτούμε! και να επιλέξουμε! θα ήμασταν σαν ένας πίνακας ζωγραφικής! ανίκανοι να συμφωνήσουμε ή να διαφωνίσουμε με την παράσταση! .....τα πάντα εν σοφία εποίησε γιαπετ!

quote:
γιαπετ:
Και οι ορδές του Χίτλερ ήταν εμποτισμένες απ’ τα «ιδεώδη» του και πίστευαν ότι κάνουν δίκαιο αγώνα καθώς ο ίδιος εμψύχωνε και διαβεβαίωνε γι’ αυτό.Για το ’21 δεν σχολιάζω καθότι έχει καταδειχθεί ο ρόλος του παπαδαριού και η συμβολή του στην παράταση της τουρκοκρατίας, κατά κόρον.
Να υποπτευθώ ότι οι ορδές του Χίτλερ αισαθανόντουσαν δικαιοσύνη όταν καίγαν το Δίστομο και τα Καλάβρυτα? όταν κάναν σαπούνι τους Εβραίους? ή όταν επιτίθεντο στη Μόσχα? Μάλλον πρέπει να βάλεις μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη δικαιοσύνη και τον εγωισμό!
quote:
γιαπετ:
Εάν δεν μπορείς να δεις αντιφάσεις σ’ αυτά, είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξεις και να βρείς τρόπο να ανεβάσεις την αντιληπτικότητά σου στα στοιχειώδη επίπεδα

-Δε φταίει η αντιλιπτικότητά μου εάν αρέσκεσαι να εθελοτυφλείς, να καταπίνεις την κάμηλον και να διυλίζεις τον κόνωπα! μάλλον ο χαρακτήρας σου τα φταίει!
Υ.Γ. για το '21? για κοίτα στη σελίδα 17 του <<Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι">> για κοίτα στην τελευταία σελίδα του <<γιατί τα παιδιά μας διδάσκονται πλαστή ιστορία>> για να δεις το τι διεστρεβλώσεις γίνονται από ομοιδεάτες σου προκειμένου να κάνουν το μαύρο άσπρο! ο παπαφλέσας μέλος της Φιλικής εταιρίας είναι αλλά άνοιξετο πάλι!.............. να δεις κάτι απίδια!
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Edited by - europaios2 on 03/04/2008 11:51:18
quote:
Eγώ καταλαβαίνω τι μου ζητάς!
Αμφιβαλω !
quote:
εσύ καταλαβαίνεις τι ζητάς?
Αbsolute !
quote:
Και για να σε βοηθήσω, θα μου παρουσιάσεις όλο το εν λόγω θέμα!
Αυτο ειναι ολο .
quote:
Είναι σαν να διαβάζω από την ιστορία της επανάστασης του '21 μόνο την περίοδο του εμφυλίου τι θα καταλάβω?
Εσυ ; Τιποτα απολυτος !
quote:Μα ειναι δυνατον ! Μας εχεις μεταφρασει ολη την παλια και καινη διαθηκη και δεν μπορεις να μεταφρασεις ενα κειμενο 15 σειρων ; Στειλτο στους απολογητες , θα σε βοηθησουν !
.... παράλληλα κάνε και μια μετάφραση γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ...
quote:Ναι , στον Βερικιο !
συνέντευξη σε δημοσιογράφο έδεινε?
quote:
-Aυτό είναι το άσχημο! ότι δεν το καταλαβαίνεις για αυτό και σου πρότεινα να αλλάξεις παρέες!
????? Υπαρχει καποιος που μπορει να σε καταλαβει ; Εσυ εχεις δικου σου κανονες συνταξης προτασεων και αποδοσης νοηματος .
quote:Ειμαι πολυ σοβαρος . Στην διαθεση σου και τα τηλεφωνα του δικηγορου μου για την συνταξη των απαραιτητων εγγραφων . Αν δεν προλαβαινεις φετος το αναβαλουμε για του χρονου , κανενα προβλημα .
Τώρα περιμένεις σοβαρό σχόλιο σε μη σοβαρή τοποθέτηση?
quote:Πες πες πες , μπορει να το πιστεψεις !
'Όσο για τα σεντόνια! τα δικά μου μπροστά στα δικά σου είναι πετσετάκια!
quote:
είδες τι έπαθες με τα εδάφια από την Καινή Διαθήκη! ή να επαναφέρω τους διαλόγυς μήπως και θυμηθείς?
Δεν ξερεις τι σου γινεται . Εγω δεν επαθα τιποτε . Η ασχετοσυνη σου και η παιδιστικη αλαζονεια σου δεν σου επιτρεπουν να κατανοησεις απλα πραγματα ποσο μαλλον εννοιες πολυσυνθετες . Δεν φταις εσυ ομως , οταν ο γιαχβε μοιραζε μυαλο εσυ κρατουσες ομπρελα .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
europaios:
Και για να σε βοηθήσω, θα μου παρουσιάσεις όλο το εν λόγω θέμα!
-----------------------------------------------------------------ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αυτο ειναι ολο .ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Μα ειναι δυνατον ! Μας εχεις μεταφρασει ολη την παλια και καινη διαθηκη και δεν μπορεις να μεταφρασεις ενα κειμενο 15 σειρων ; Στειλτο στους απολογητες , θα σε βοηθησουν !
Λέω να αφήσω και κάτι για σένα............αλλά από ότι φαίνεται για να μην έχεις άλλο!.................τελείωσε και το σεντόνι!......να μην έχει άλλο σεντόνι! (το εν λόγω θέμα).......

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ειμαι πολυ σοβαρος . Στην διαθεση σου και τα τηλεφωνα του δικηγορου μου για την συνταξη των απαραιτητων εγγραφων . Αν δεν προλαβαινεις φετος το αναβαλουμε για του χρονου , κανενα προβλημα .
-Να να να! δικηγόροι................συνεργεία............ολόκληρη κουστοδία!

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Δεν ξερεις τι σου γινεται . Εγω δεν επαθα τιποτε . Η ασχετοσυνη σου και η παιδιστικη αλαζονεια σου δεν σου επιτρεπουν να κατανοησεις απλα πραγματα ποσο μαλλον εννοιες πολυσυνθετες . Δεν φταις εσυ ομως , οταν ο γιαχβε μοιραζε μυαλο εσυ κρατουσες ομπρελα .
-Πάντως ήμουν εκεί γύρω! ενώ εσύ!..........

Edited by - europaios2 on 03/04/2008 16:48:12
quote:Οχι μην αφηνεις για μενα τιποτα . Οπως ισχυριζεσαι εχεις την ικανοτητα να διαβαζεις ! Οριστε λοιπον . Το κειμενο ειναι πληρες , αυτουσιο , αυτοτελες , ευαναγνωστο , ευκολονοητο και δεν ειναι αποκομενο οπως ισχυριζεσαι ωστε να αλλαζει το νοημα . Εχεις τη δυνατοτητα να σχολιασεις ,να απαντησεις ή οχι ; Σαφως και δεν εχεις , διοτι δεν υπαρχει αυτο το κειμενο στους απολογητες να το βρεις και να κανεις αντιγραφη-επικοληση την απαντηση τους !
Λέω να αφήσω και κάτι για σένα............αλλά από ότι φαίνεται για να μην έχεις άλλο!.................τελείωσε και το σεντόνι!......να μην έχει άλλο σεντόνι! (το εν λόγω θέμα).......
Εχεις γεμισει τους σκληρους του esoterica με τις μαλακιες των απολογητων !
Παραμυθαντζη ! Μασημενη τροφη θελεις ... μας κανεις και τον καμποσο , φιγουραντζη !
Βρε τι παθαμε με δαυτον !
quote:
Να να να! δικηγόροι................συνεργεία............ολόκληρη κουστοδία!
Υπεκφυγες ; Μολις σοβαρευουν τα πραγματα ... ποιεις την νησσαν ; Η προσφιλη σου τακτικη !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Μετά από αυτό , και όσο με αφορά , η δική μου μελλοντική στάση θα είναι να αγνοήσω παντελώς τις ανόητες απαντήσεις με τα κινούμενα καραγκιοζάκια που έχουν μετατρέψει το Forum από χώρο συζήτησης και προβληματισμού σε παιδική χαρά. ![]()
![]()
Έγραφες για θέματα τα οποία δεν ήθελες να γράψεις;
Σα να λέμε παρασύρθηκες; Δεν σε πιστεύω...
Ήξερες καλά τι έγραφες και τώρα βλέπεις ότι μάλλον δεν
μπορείς να τα βγάλεις πέρα και την κάνεις ...με ελαφρά
πηδηματάκια...
Κρίμα και σε είχα για άτομο με επίπεδο...περίμενα ότι θα
άντεχες τον διάλογο, ακόμη κι όταν βγαίνεις λάθος....
quote:
Sesostris:
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ , καθώς έριξα μιά ματιά στο θέμα διαπίστωσα μετά λύπης μου , ότι αντί να συζητάμε για την θεοποίηση των διαφόρων ηρώων της αρχαιότητας η οποία αργότερα συνεχίστηκε μετά την επιβολή του χριστιανισμού , με την αγιοποίηση ιεραρχών ή αυτοκρατόρων και την δημιουργία πολιούχων και προστατών συντεχνιών , σπαταλάμε τον χρόνο μας στο να απαντάμε σε ανοησίες .Μετά από αυτό , και όσο με αφορά , η δική μου μελλοντική στάση θα είναι να αγνοήσω παντελώς τις ανόητες απαντήσεις με τα κινούμενα καραγκιοζάκια που έχουν μετατρέψει το Forum από χώρο συζήτησης και προβληματισμού σε παιδική χαρά.
-Σας ξύνισαν τα μούτρα ε?>>

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ: Οχι μην αφηνεις για μενα τιποτα . Οπως ισχυριζεσαι εχεις την ικανοτητα να διαβαζεις ! Οριστε λοιπον . Το κειμενο ειναι πληρες , αυτουσιο , αυτοτελες , ευαναγνωστο , ευκολονοητο και δεν ειναι αποκομενο οπως ισχυριζεσαι ωστε να αλλαζει το νοημα . Εχεις τη δυνατοτητα να σχολιασεις ,να απαντησεις ή οχι ; Σαφως και δεν εχεις , διοτι δεν υπαρχει αυτο το κειμενο στους απολογητες να το βρεις και να κανεις αντιγραφη-επικοληση την απαντηση τους !
Εχεις γεμισει τους σκληρους του esoterica με τις μαλακιες των απολογητων !
Παραμυθαντζη ! Μασημενη τροφη θελεις ... μας κανεις και τον καμποσο , φιγουραντζη !
-Σε εσένα θα το αφήσω σε εσένα για να μάθεις να διαβάζεις! Εγώ ότι γράφω είτε απευθείας από βιβλία είτε μέσω ίντερνετ, είμαι σε θέση να απαντήσω σε αυτά! εσύ όμως? μπλοκάρισες? αν όχι μετέφαρασε ότι λέει το κείμενο! μια-δυο παράγραφοι είναι που κολάς?

-Ειδικά όταν είναι μόνο αυτό............όπως λες!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ: Βρε τι παθαμε με δαυτον !
-Που να δεις σε λίγους μήνες, μόλις θα είμαι σε θέση (από άποψης χρόνου)........τι έχετε να πάθετε!!!!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Υπεκφυγες ; Μολις σοβαρευουν τα πραγματα ... ποιεις την νησσαν ; Η προσφιλη σου τακτικη !
-Εσύ παρέθεσες το εδάφιο εσύ να το μεταφράσεις! αλλά ως νήσσα!

quote:
-Σε εσένα θα το αφήσω σε εσένα για να μάθεις να διαβάζεις! Εγώ ότι γράφω είτε απευθείας από βιβλία είτε μέσω ίντερνετ, είμαι σε θέση να απαντήσω σε αυτά! εσύ όμως? μπλοκάρισες? αν όχι μετέφαρασε ότι λέει το κείμενο! μια-δυο παράγραφοι είναι που κολάς?
-Ειδικά όταν είναι μόνο αυτό............όπως λες!
quote:
Εσύ παρέθεσες το εδάφιο εσύ να το μεταφράσεις! αλλά ως νήσσα!
Καλα ρε πλακα μας κανεις ; Για να παρουσιασω ενα κειμενο σημαινει πως ξερω τι λεει . Αν δεν ηξερα τι λεει δεν θα το παρουσιαζα , διοτι θα μπορουσε καλλιστα να ειναι ασχετο και θα εκτιθομουνα σ΄αυτους που γνωριζουν τι διαβαζουν (δεν αφορα εσενα βεβαια). Αν λοιπον δεν κατανοεις τι λεει το κειμενο οφειλεις με παρησια να το πεις και να ζητησεις απο καποιον βοηθεια και οχι να μας ζαλιζεις με ανοητες προφασεις . Ειναι καιρος πια να σοβαρευτεις πριν καταντησεις γραφικος (μεταξυ μας δεν βλεπω να το αποφευγεις ).
quote:
Που να δεις σε λίγους μήνες, μόλις θα είμαι σε θέση (από άποψης χρόνου)........τι έχετε να πάθετε!!!!
Ωχ ωχ ! Ηρθε η ωρα για λεξοτανιλ !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Καλα ρε πλακα μας κανεις ; Για να παρουσιασω ενα κειμενο σημαινει πως ξερω τι λεει . Αν δεν ηξερα τι λεει δεν θα το παρουσιαζα , διοτι θα μπορουσε καλλιστα να ειναι ασχετο και θα εκτιθομουνα σ΄αυτους που γνωριζουν τι διαβαζουν (δεν αφορα εσενα βεβαια). Αν λοιπον δεν κατανοεις τι λεει το κειμενο οφειλεις με παρησια να το πεις και να ζητησεις απο καποιον βοηθεια και οχι να μας ζαλιζεις με ανοητες προφασεις . Ειναι καιρος πια να σοβαρευτεις πριν καταντησεις γραφικος (μεταξυ μας δεν βλεπω να το αποφευγεις ).
Μπα? στο μετάφρασαν? Για γράψε μας λοιπόν γιατί εγώ δεν μπορώ να το μεταφράσω!.
quote:Ειναι ωρα να σ΄ακολουθησω , αλλωστε δεν εχει νοημα η κουβεντα με τον ευρωπαιο .
Sesostris :Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ , καθώς έριξα μιά ματιά στο θέμα διαπίστωσα μετά λύπης μου , ότι αντί να συζητάμε για την θεοποίηση των διαφόρων ηρώων της αρχαιότητας η οποία αργότερα συνεχίστηκε μετά την επιβολή του χριστιανισμού , με την αγιοποίηση ιεραρχών ή αυτοκρατόρων και την δημιουργία πολιούχων και προστατών συντεχνιών , σπαταλάμε τον χρόνο μας στο να απαντάμε σε ανοησίες .
Μετά από αυτό , και όσο με αφορά , η δική μου μελλοντική στάση θα είναι να αγνοήσω παντελώς τις ανόητες απαντήσεις με τα κινούμενα καραγκιοζάκια που έχουν μετατρέψει το Forum από χώρο συζήτησης και προβληματισμού σε παιδική χαρά.

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Η καρδιά είναι πάντα ΑΓΝΗ, ΚΑΘΑΡΗ, μόνο σκεπάζεται για μικρά
ή μεγαλύτερα διαστήματα από τις εξωτερικές περιστάσεις.
Ο θυμός, οι κακές συνήθειες, οι ιδιοτροπίες του χαρακτήρα,
τα εφήμερα πάθη, οι τσακωμοί, κλπ. είναι εξωτερικές περιστάσεις.
Μπορούν να σκεπάσουν, αλλά όχι να σκοτώσουν την ΑΓΑΠΗ.
Η ΑΓΑΠΗ δεν πεθαίνει αν δεν αποφασίσει η ΒΟΥΛΗΣΗ να τη μετακινήσει
αλλού.
Η ΒΟΥΛΗΣΗ είναι ΑΓΝΗ και μετακινεί με ΑΛΗΘΙΝΕΣ και ΑΓΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.
Αν υπάρχει η ΑΓΑΠΗ και η ΒΟΥΛΗΣΗ τότε οι εξωτερικές συνθήκες
και οι περιστάσεις μπορούν να κυμαίνονται όπου και όπως θέλουν
χωρίς να επηρεάσουν την ΑΓΑΠΗ και τη ΒΟΥΛΗΣΗ.
Κάθε πράξη που πηγάζει από ΑΓΑΠΗ δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση
να φοβάται τις εξωτερικές συνθήκες. Με ΣΤΟΧΟ και ΚΕΝΤΡΟ την ΑΓΑΠΗ
κάθε πράξη είναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ.
Κάθε λόγος, απόφαση, πράξη, ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ!!!
------------------------------------------------------
Τα παραπάνω λόγια είναι πέρα για πέρα αληθινά!
Είναι το κλειδί της επιτυχίας, το ελιξήριο της μακροζωίας,
η πύλη του παραδείσου, το μαγικό ραβδί του μάγου,
η φιλοσοφική λίθος...
Όλα είναι ΕΝΑ και το ΕΝΑ είναι αυτά τα λόγια:
Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!
Η ΑΓΑΠΗ ΔΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!!!
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!!!
Όποιος γνωρίζει τα παραπάνω λόγια, όποιος πράττει σύμφωνα
με αυτά είναι πέρα για πέρα Ανίκητος!
--------------------------------------------------------
Ωστόσο, πόσο δύσκολο είναι πραγματικά να ενσαρκώσουμε αυτή
την αλήθεια, να την κάνουμε ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ;
--------------------------------------------------------
Θα ήθελα να συζητήσουμε σχετικά με τα παραπάνω.
Το παρόν θέμα αποτελεί συνέχεια, κατά κάποιον τρόπο
παλαιότερων θεμάτων που συζητήσαμε, όπως το θέμα για
την ανασφάλεια ή το θέμα για τα ελλατώματα...
(Ωστόσο, πόσο δύσκολο είναι πραγματικά να ενσαρκώσουμε αυτή
την αλήθεια, να την κάνουμε ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ;)
Αρκετά δύσκολο, πιστεύω, για τον οποιοδήποτε εκτός κι αν είναι πολύ μικρός και ανέπαφος με την πραγματικότητα. Τα βιώματα, ο εγωισμός, η αγωνία να εκπληρώσουμε κάποιους στόχους, η ανάγκη να ικανοποιήσουμε πάθη κι επιθυμίες είναι εμπόδια που προβάλονται έστω και ασυνήδητα, ώστε ακόμα και αν κάνουμε πίστη αυτή την αλήθεια και πάλι να απέχουμε από την πράξη.
Η καρδιά είναι αγνή και καθαρή αλλά δύσκολα της αφήνουμε τα ινία, να οδηγήσει τις σκέψεις και τις πράξεις. Μακρύς και ανώμαλος, φαντάζει ο δρόμος και αναρωτιέμαι, αν μας φτάνει μια ζωή να τον ακολουθήσουμε στο τέρμα του. Ή μήπως απλά έτσι φαντάζει γιατί αδυνατούμε να δούμε? Γιατί όλα πρεπει να είναι δύσκολα και πολύπλοκα ?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Απαλλαγμένη από κακίες μικρότητες και συμβιβασμούς.
Η αγάπη πάντα ανασταίνεται ακόμη κι όταν καταρρέει.
Να ρωτήσω όμως κάτι.
Αν δεν βλέπεις τον άλλον συχνά, τούτο δεν είναι ένα πρόβλημα.
Μέγα ή μέτριο ο χρόνος γνωρίζει τα καθέκαστα.
Τι λές πάνω σε αυτό Λίλιθ;[.]
poihsh2005
quote:
Όλα είναι ΕΝΑ και το ΕΝΑ είναι αυτά τα λόγια:
Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!
Η ΑΓΑΠΗ ΔΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!!!
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!!!
Ανίκητη απο τους "γύρω" ή απο τον ίδιο μας τον εαυτό - μυαλό?
Είμαι με την ιδέα πως όταν δώσουμε και πάρουμε ένα κομμάτι απο έναν άλλο άνθρωπο το κρατάμε για πάντα. Γι' αυτό η αγάπη δεν "πεθαίνει" ποτέ της ούτε και κινδυνεύει να πεθάνει στη μάχη - όπως ο άνθρωπος.
Αυτό εμένα με πίθει πως η αγάπη είναι πολύ πιο δυνατή απο τον ίδιο τον άνθρωπο (την υπαρξή του)..
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Πιστεύω πως η αγάπη κανείς δεν ξέρει τι είναι,
και κάνείς δεν έχει νιώσει..
Πιστεύω πως είναι μια ένοια που δημιούργισε ο άνθρωπος προκειμένου να κάνει τον κόσμο του καλύτερο, και υποβάλεται στην ιδέα της προκειμένου να νοιώθει πως ένιωσε όλα αυτά που πιστέυει πως νιώθουν οι άλλοι και εκείνος όχι ακόμα.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
Λιλιθάκι, δεν θα μπορούσα να μην συμμετάσχω και σε αυτό το topic σου...
Θα ήθελα όμως να κάνω μια παρατήρηση στα όσα είπες και θα ήθελα να την συζητήσουμε.
Αναφέρεις πως η αγάπη δεν πεθαίνει παρά μόνο αν η βούληση δεν αποφασίσει να τη μετακινήσει αλλού.
Νομίζεις πως είναι εύκολο αυτό?
Εγώ δεν το νομίζω...
Αν το σκεφτώ πιο πολύ ίσως συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου επάνω σε αυτό, θεωρώ όμως οτι οι πιο πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να το πραγματοποιήσουν αυτό.
Οι λόγοι που αδυνατούμε να το κάνουμε αυτό?
Πολλοί και διάφοροι, αν θέλεις τους αναλύουμε κιόλας (δεν παίρνω αυτή την πρωτοβουλία εγώ για να μην "πάει" αλλού η συζήτηση).

In anticipation of my resurrection...
Λόγω ενός προβλήματος με τον υπολογιστή μου, άφησα για μερικές
ημέρες ορφανό το θέμα αυτό. Νά 'μαι όμως πάλι, με απαντήσεις...
quote:
Αναφέρεις πως η αγάπη δεν πεθαίνει παρά μόνο αν η βούληση δεν αποφασίσει να τη μετακινήσει αλλού.
Νομίζεις πως είναι εύκολο αυτό?
Εγώ δεν το νομίζω...
Dying_Incubus εννοείς, αν κατάλαβα ότι η βούληση δε μετακινεί εύκολα την αγάπη αλλού;
Η βούληση εξυπηρετεί κάποια ανάγκη. Όταν αυτή η ανάγκη πάψει να
υπάρχει, τότε η βούληση μετακινείται. Όταν δε συμβαίνει αυτό, τότε
δε μιλάμε για βούληση, αλλά για επιθυμία που τρέφεται από τον
εγωϊσμό.
Σε αυτό το θέμα με ενδιαφέρει να διερευνήσω τη σχέση της αγάπης με τη
δράση και το φόβο, τη σχέση της αγάπης με τον ηρωϊσμό. Και πάλι, με
αφορμή δικά μου βιώματα θα συζητήσω...
Η αγάπη δεν είναι να πράττουμε ότι συμφέρει τώρα τον εαυτό μας,
αλλά να δρούμε με σκοπό την ανάπτυξή μας, ή την ανάπτυξη ενός
άλλου ατόμου, χωρίς να λογαριάζουμε τον πρόσκαιρο πόνο που είναι
πιθανό να νιώσουμε, τη θυσία που θα κάνουμε, το ξεβόλεμά μας.
Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δικαιολογίες ώστε να
πράττουν αυτό που τους συμφέρει και τους κάνει να νιώθουν εγωιστικά
καλά, παρά αυτό που πρέπει. Ο φόβος συχνά είναι η αιτία που
διαλέγουν να μην κάνουν το σωστό. Ο φόβος της απώλειας και του πόνου.
Είναι αλήθεια, ότι αν αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν ότι κάνοντας το
σωστό θα ανταμοιφθούν, θα το έπρατταν, αλλά δεν το ξέρουν, γιατί
η ανταμοιβή που θα έρθει δεν θα είναι σίγουρα αυτή που εκείνοι
περιμένουν τη δεδομένη στιγμή.
Είναι πραγματικά δύσκολο και ηρωϊκό να θυσιάσει κάποιος μια πρόσκαιρη
χαρά για να κάνει το σωστό, χωρίς να περιμένει να λάβει. Δε θα πρέπει
όμως να φοβάται, επειδή ό,τι είναι αληθινό δεν μειώνεται, δεν
επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες.
Αγαπητή μου λίλιθ, με ρωτάς:
quote:
Dying_Incubus εννοείς, αν κατάλαβα ότι η βούληση δε μετακινεί εύκολα την αγάπη αλλού;
Ναι, αυτό ακριβώς εννοώ και νομίζω πως η αιτία για αυτό είναι ο εγωϊσμός που μας διακατέχει ως ανθρώπινο είδος.
Μερικοί από εμάς, ίσως αρκετοί, έχουμε μια λανθασμένη άποψη για την αγάπη.
Η αγάπη δεν υπάρχει για να ικανοποιήσει εμάς και μόνο εμάς.
Η αγάπη υπάρχει από μόνη της και ως σκοπό έχει να ταυτίσει το είναι και τις ψυχές 2 ανθρώπων.
Σε αυτή την ταύτιση σαφώς και πρέπει να είναι μέλημα μας να δρούμε έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός άλλου ατόμου, του ατόμου που βρίσκεται δίπλα μας.
Κι ο λόγος που θα το κάνουμε αυτό δεν είναι για να ικανοποιήσουμε κάποια δική μας ανάγκη αλλά για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον άνθρωπο που αγαπάμε, να κάνουμε όποιο καλό κάνουμε για εκείνον.
Το βρίσκω κάπως εγωϊστικό να λέμε οτι θα βοηθήσουμε τον σύντροφο μας επειδή θέλουμε να είμαστε καλά εμείς μαζί του.
Αυτό υποδηλώνει μια δική μας ανάγκη κι έμμεσα μια επιβολή στον σύντροφο μας.
Νομίζω πως η αγάπη είναι πιο γερή, πιο άρρηκτη και πιο αγνή όταν διέπεται από ανιδιοτέλεια.
Και θέλω να συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που είπες εχθές στο post σου:
quote:
Η αγάπη δεν είναι να πράττουμε ότι συμφέρει τώρα τον εαυτό μας,
αλλά να δρούμε με σκοπό την ανάπτυξή μας, ή την ανάπτυξη ενός
άλλου ατόμου, χωρίς να λογαριάζουμε τον πρόσκαιρο πόνο που είναι
πιθανό να νιώσουμε, τη θυσία που θα κάνουμε, το ξεβόλεμά μας.
![]()
![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ???
Αν σε πληγώνει ότι οι γύρω σου πολεμούν την αγάπη σου,
θα όφειλες να αναρρωτηθείς για το πόσο πραγματικά είναι
η αγάπη σου αληθινή, όπως πιστεύεις. Όποιος αγαπά πραγματικά,
δε πληγώνεται, δεν επηρεάζεται, δεν πολεμιέται από κανέναν,
γιατί απλά ζει μέσα στην αρμονία και γνωρίζει...
Επειδή η λέξη ΑΓΑΠΗ σημαίνει για τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά
πράγματα, επειδή τελικά ο κάθε άνθρωπος ζει τη δική του ζωή
και όχι τη ζωή κάποιου άλλου, π.χ. τη δική σου, κανένας παρά
ο ίδιος σου ο εαυτός μπορεί να πολεμήσει την αγάπη.
Μη φοβάσαι, δε θα σκοτώσουν την αγάπη σου, τίποτε δεν μπορεί να
σκοτώσει κάτι που είναι αληθινό. Μην ανησυχείς, ότι είναι, είναι
και ότι δεν είναι, δεν είναι, τόσο απλά! Αν είναι αγάπη, τότε
να είσαι ήσυχη και ευτυχισμένη, αν δεν είναι, θα το καταλάβεις
όταν έρθει η ώρα. Αν τρέφεις αμφιβολίες, μην ανησυχείς, κάποια
στιγμή θα καταλάβεις τί ακριβώς είναι.
Μου πήρε 20+ χρόνια για να καταλάβω, αν ακόμη κατάλαβα..., ότι
τα αληθινά αισθήματα δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα από τις
εξωτερικές συνθήκες. Έχουν τρομακτική αντοχή... Όσο για τα άλλα,
είναι εμπειρίες, που θα τις ζήσουμε, και θα κάνουν τον κύκλο τους,
όπως όλα τα πράγματα αυτού του κόσμου...