ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
19/04/2010, 11:33:36
Έχει ρε φιλε sesostris σημασια και το νόημα...Πρέπει να αποδίδεται, όχι να το ωραιοποιούμε, ή ομορφαινουμε....
Άλλο απόδοση κι άλο μετάφραση, άλλο κείμενο κι άλλο ποίημα....
Τι να λέει ο ποιητής, λέμε, όταν αυθαιρετεί ο ποιητής, για να πετύχει τη ρίμα....Δεν το αλλάζει αυτό...Παύει να είναι δικό του ποίημα και γίνεται δικό σου...
19/04/2010, 13:51:56
quote:
D.P.J. 10:
Γιατί εάν γίνει σωστή και αντικειμενική μετάφραση θα καταλάβει ακόμα και ο παππούς και η γιαγιά που σταυροκοπιέται με .....ιερό τρόμο κάθε τόσο , τις ανοησίες που τους "τάϊζαν" τόσα χρόνια...
Άσε που στις νεότερες ηλικίες η αντίδραση πιθανόν να είναι "έντονη" και ανεξέλεγκτη......
Και δεν νομίζω φίλε γιαπετ , ότι διχάζεται η Εκκλησία με το θέμα αυτό . Απλώς ακούστηκαν μια -δυό φωνές εντός , οι οποίες....θα παραμείνουν απλές φωνές.

Kαι γιατί δεν αντέδρασαν τότε που οι Έλληνες άπαντες γνώριζαν την αττική διάλεκτο?
Έλλειπαν τα σημερινά σαΐνια?

Σήμερα όλοι έχουν τη μετάφραση της Καινής Διαθήκης και γνωρίζουν πάνω κάτω το περιεχόμενο της.
Εάν κάποιος από τους χριστιανομάχους λοιπόν νομίζει ότι γράφει η Καινή Διαθήκη τις ανοησίες που υπαινίσσεται, δεν έχει παρά να μας τις φέρει για να τις δούμε.

"Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν.
Δεν ειν' αλήθεια ποιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής.
Χίλιες φορές να γεννηθείς,
τόσες θα σε σταυρώσουν."

D.P.J. 10Μέλος
19/04/2010, 14:51:25
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά και οι δυο μας φίλε μου ευρωπαίε τι εννοώ . Είναι κοινό μυστικό άλλωστε . Ο μέσος χριστιανός αυτός που πηγαίνει σε λειτουργίες και σιγομουρμουρίζει τις ψαλμωδίες , καταλαβαίνει ελάχιστα έως καθόλου το τι ακριβώς λένε . Κάνε ένα γκάλοπ γύρω σου και θα το διαπιστώσεις .
Tα όσα μαργαριτάρια αναφέρονται κυρίως στην Παλαιά Διαθήκη δεν το συζητάμε άν τα γνωρίζουν . ΔΕΝ θεωρείς βέβαια ότι η Π.Δ. .....δεν είναι θεόπνευστη ή ότι δεν είναι μέρος της χριστιανικής "θεωρίας" έτσι ;

quote:
Kαι γιατί δεν αντέδρασαν τότε που οι Έλληνες άπαντες γνώριζαν την αττική διάλεκτο?

Πότε "άπαντες" οι Έλληνες ....γνώριζαν την αττική διάλεκτο ;

quote:
Σήμερα όλοι έχουν τη μετάφραση της Καινής Διαθήκης και γνωρίζουν πάνω κάτω το περιεχόμενο της

Όλοι....;;;;; Και γνωρίζουν μόνο τα βασικά.

19/04/2010, 17:02:45
quote:
D.P.J. 10:
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά και οι δυο μας φίλε μου ευρωπαίε τι εννοώ . Είναι κοινό μυστικό άλλωστε . Ο μέσος χριστιανός αυτός που πηγαίνει σε λειτουργίες και σιγομουρμουρίζει τις ψαλμωδίες , καταλαβαίνει ελάχιστα έως καθόλου το τι ακριβώς λένε . Κάνε ένα γκάλοπ γύρω σου και θα το διαπιστώσεις .
Tα όσα μαργαριτάρια αναφέρονται κυρίως στην Παλαιά Διαθήκη δεν το συζητάμε άν τα γνωρίζουν . ΔΕΝ θεωρείς βέβαια ότι η Π.Δ. .....δεν είναι θεόπνευστη ή ότι δεν είναι μέρος της χριστιανικής "θεωρίας" έτσι ;

Η Παλαιά Διαθήκη περιέχει παράλληλα και την ιστορία των Εβραίων αυτό είναι γνωστό, αφού από Εβραίους γράφτηκε.
Στην εκκλησία τώρα, ακούγεται ότι έχει να κάνει με την Παλαιά Διαθήκη ως πρόδρομος του Χριστιανισμού και όχι ως ιστορία των Εβραίων γενικά κι αόριστα.
Γι' αυτό εξάλλου και το μέρος της εκκλησιαστικής λειτουργίας που αφιερώνεται στην Παλαιά Διαθήκη είναι πολύ μικρό σε σχέση με την Καινή Διαθήκη.

quote:
D.P.J. 10:
Πότε "άπαντες" οι Έλληνες ....γνώριζαν την αττική διάλεκτο;

?
μερικές πληροφορίες

quote:
D.P.J. 10:
Όλοι....;;;;; Και γνωρίζουν μόνο τα βασικά.

Όταν έχεις σπίτι σου την Καινή Διαθήκη, μπορείς να έχεις διαβάσει ορισμένα κεφάλαια και όχι όλα. Άλλοι θα την έχουν διαβάσει σχολαστικά και άλλοι εφόσον δε βρήκαν κάποιο λόγο για να το κάνουν όχι, απλή λογική.

Ta smurneika tragudia-Παντελής Θαλασσινός

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

19/04/2010, 17:34:11
D.P.J. 10

quote:
Άσε που στις νεότερες ηλικίες η αντίδραση πιθανόν να είναι "έντονη" και ανεξέλεγκτη......

Ούτως ή άλλως φίλε μου D.P.J. 10 η νεολαία έχει πιο σοβαρά προβλήματα ν’ ασχοληθεί. Ήδη, η μεγάλη πλειοψηφία έχει στρέψει την πλάτη της στις ανοησίες των "ιερών κειμένων".

Και ΑΝ, με οποιονδήποτε τρόπο (διότι μέσω της εκπαίδευσης, δεν το βλέπω), οι νέοι γνωρίσουν το μεγαλείο της φυλής τους και την αληθινή γλώσσα μας, θα μείνουν πιστοί, στο ιερατείο, μόνο όσοι προσπαθούν, προς το τέλος της ζωής τους, να… πιάσουν κορόιδο το θεό…

quote:
Και δεν νομίζω φίλε γιαπετ , ότι διχάζεται η Εκκλησία με το θέμα αυτό . Απλώς ακούστηκαν μια -δυό φωνές εντός , οι οποίες....θα παραμείνουν απλές φωνές.

Έχεις δίκαιο, η αναφορά μου σε διχασμό, περιείχε μεγάλη δόση ευσεβούς πόθου. Πάντως, είναι θετικό το γεγονός ότι ακούστηκαν αυτές οι φωνές. Μερικές δεκαετίες πριν θα είχαν αφορισθεί ως όργανα του σατανά, αυτοί οι παπάδες!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

19/04/2010, 17:48:54
τρεχα....

quote:
Έχει ρε φιλε sesostris σημασια και το νόημα... Πρέπει να αποδίδεται, όχι να το ωραιοποιούμε, ή ομορφαινουμε....

Αυτό δεν λέμε και οι υπόλοιποι συνομιλητές;;;

Πού διαφωνείς;;;

Εσύ έχεις παρατηρήσει ποτέ κάποια αλλοίωση των νοημάτων (κατά τη μετάφραση), σ’ αυτά που διαβάζεις;;;

Υπάρχει αυτολεξεί απόδοση στη νεοελληνική ή υπάρχουν και προσθήκες εντελώς άσχετες με το χωρίο που, υποτίθεται ότι μεταφράζεται;;;

Για πες….

quote:
Τι να λέει ο ποιητής, λέμε, όταν αυθαιρετεί ο ποιητής, για να πετύχει τη ρίμα....Δεν το αλλάζει αυτό...Παύει να είναι δικό του ποίημα και γίνεται δικό σου...

Εδώ θέλω τη βοήθειά σου, διότι δεν μπορώ να βγάλω κάποιο νόημα, απ’ το παραπάνω…

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

19/04/2010, 18:04:08
ευρωπαίοι...

quote:
Έλλειπαν τα σημερινά σαΐνια?

Όχι, έλλειπε ο χριστιανισμός, οι χριστιανοί και η… νεοελληνική.

Να βοηθήσω να καταλάβετε ότι μιλάμε για απόδοση των ιερών κειμένων σας στη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;

quote:
Σήμερα όλοι έχουν τη μετάφραση της Καινής Διαθήκης και γνωρίζουν πάνω κάτω το περιεχόμενο της.

Ακριβώς. Όσοι γνωρίζουν, ό,τι γνωρίζουν απ’ την κ. διαθήκη, είναι απ’ τις αυθαίρετες μεταφράσεις των επαγγελματιών χριστιανών.

Εσείς, όλοι γνωρίζετε την αρχαία Ελληνική;;;;

quote:
Εάν κάποιος από τους χριστιανομάχους λοιπόν νομίζει ότι γράφει η Καινή Διαθήκη τις ανοησίες που υπαινίσσεται, δεν έχει παρά να μας τις φέρει για να τις δούμε.

Σιγά σιγά, μη βιάζεστε….

quote:
Η Παλαιά Διαθήκη περιέχει παράλληλα και την ιστορία των Εβραίων αυτό είναι γνωστό, αφού από Εβραίους γράφτηκε.
Στην εκκλησία τώρα, ακούγεται ότι έχει να κάνει με την Παλαιά Διαθήκη ως πρόδρομος του Χριστιανισμού και όχι ως ιστορία των Εβραίων γενικά κι αόριστα.

Ολόκληρη η π. διαθήκη είναι ένα συνονθύλευμα από ιστορία, φαντασιώσεις, οράματα και "προφητείες" των εβραίων.

Εσείς, εννοείτε ότι υπάρχουν μεγάλα κομμάτια της που δεν τα δέχεται ο χριστιανισμός;;;;

Για πείτε μερικά…

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

19/04/2010, 18:28:41
quote:
γιαπετ:
Όχι, έλλειπε ο χριστιανισμός, οι χριστιανοί και η… νεοελληνική.
Να βοηθήσω να καταλάβετε ότι μιλάμε για απόδοση των ιερών κειμένων σας στη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;

Θες να πεις ότι οι Έλληνες το 400 ή το 800 μ.Χ. για παράδειγμα μιλούσαν τη Νεοελληνική? και δεν καταλάβαιναν τι έλεγαν τα ιερά κείμενα και οι ψαλμοί της εκκλησίας?.....θα είσαι ο πρώτος που θα το λες! Μπράβο σου γιαπετ!....με κάνεις και γελάω εκεί που δεν το περιμένω!

quote:
γιαπετ:
Ακριβώς. Όσοι γνωρίζουν, ό,τι γνωρίζουν απ’ την κ. διαθήκη, είναι απ’ τις αυθαίρετες μεταφράσεις των επαγγελματιών χριστιανών.

Εσείς, όλοι γνωρίζετε την αρχαία Ελληνική;;;;

Περιμένω εσένα να μου φέρεις τα εδάφια που άλλα λένε! και άλλα μας λένε ότι λένε οι κληρικοί......έλα γιαπετ! σου δίνω την ευχαρίστηση να με βάλεις στη θέση μου ....

quote:
γιαπετ:
Σιγά σιγά, μη βιάζεστε….

Ωραία θα τα πούμε λοιπόν το βραδάκι.....ελπίζω μέχρι τότε να σου έχουν στείλει τίποτα....

quote:
γιαπετ:
Ολόκληρη η π. διαθήκη είναι ένα συνονθύλευμα από ιστορία, φαντασιώσεις, οράματα και "προφητείες" των εβραίων.
Εσείς, εννοείτε ότι υπάρχουν μεγάλα κομμάτια της που δεν τα δέχεται ο χριστιανισμός;;;;
Για πείτε μερικά…

Όχι που δε δέχεται!....που δεν τον αφορά είναι η σωστή έκφραση. Δεν με αφορά για παράδειγμα τι έκανε ο Ιησούς του Ναυή.
Όσο για τις προφητείες δυστυχώς για σας τους χριστιανομάχους επαληθεύτηκαν στο πρόσωπο του Ιησού, οπότε μόνο φαντασιώσεις δεν είναι.

Ποντιακή Ιστορία

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

19/04/2010, 19:03:41
Πόσο δύσκολο είναι ρε Γιάπετ, να αναγνωρισεις το δικαίωμα του δημιουργού, ποιητού,στο έργο του,για να καταλάβεις, οτι με την μετάφραση αλλάζει αυτό που ήθελε να πει;Ότι καταπατάται η έκφραση του;
Αν ο καθένας θέλει να παίρνει ότι αυτός βλέπει,δεν υπάρχει ο δημιουργός,αλλά ένα παράθυρο, δεν υπάρχει έργο, αλλά, ικανοποίηση επιθυμιών...
Φίλε, το ποίημα,έχει λόγο που γράφεται,οπως γράφεται...Λέω εξ αρχής...
19/04/2010, 21:21:21
quote:
γιαπετ:
Ούτως ή άλλως φίλε μου D.P.J. 10 η νεολαία έχει πιο σοβαρά προβλήματα ν’ ασχοληθεί. Ήδη, η μεγάλη πλειοψηφία έχει στρέψει την πλάτη της στις ανοησίες των "ιερών κειμένων".

Η νεολαία καλά θα κάνει να μάθει πρώτα την ιστορία της πατρίδας της και μετά να ασχοληθεί με τη θρησκεία. Ούτως ή άλλως το μικρό της ηλικίας λειτουργεί ως τροχοπέδη σε κάποιον που θέλει να διεισδύσει στο βάθος μιας θρησκείας.
Εγώ για παράδειγμα άρχισα να μελετώ τη θρησκεία μου σε βάθος μετά τα 30 μου.
Σήμερα τα παιδιά για να γυρίσουν την πλάτη σε κάτι θα πρέπει πρώτα να το έχουν απορρίψει. Και τον χριστιανισμό μέχρι στιγμής η νεολαία δεν τον έχει απορρίψει αλλά ωστόσο υπάρχει μία αδιάφορη στάση απέναντί του, έτερον εκάτερον όμως.
Και το λέω αυτό έχοντας ως αφορμή μία ερώτηση πριν από λίγους μήνες προς την ανιψιά μου που πάει Γυμνάσιο. Την ρώτησα εάν είναι υποχρεωτική η προσευχή στο Γυμνάσιο-Λύκειο, (έχουν κοινό προαύλιο).
Μου απάντησε ότι όχι μόνο δεν είναι, αλλά γίνεται μία ναι 3 όχι. Και αυτό γιατί όπως μου είπε σπάνια σηκώνουν κάποια παιδάκια το χέρι τους για να πουν την προσευχή.
Οι καθηγητές δε λένε την προσευχή και εάν παρουσιαστεί ένα παιδάκι τότε και μόνο γίνεται, αλλιώς μπαίνουν απευθείας στις τάξεις του.
Για να μην πλατειάσω άλλο, σε διάφορες ερωτήσεις που έκανα το συμπέρασμα που βγήκε ήταν σαφές, ότι θεωρούν κάπως ντεμοντέ, το να προσεύχονται.
Η ανίψια μου είναι χριστιανή, το ίδιο και όλες οι φίλες της και συμμαθητές της. Όμως επειδή λίγα παιδάκια σηκώνουν το χέρι και μερικές φορές κανένα, ούτε η ίδια αλλά ούτε και ο περίγυρός της το κάνει.
Αν εσύ πιστεύεις ότι τα μικρά αυτά παιδάκια που ακόμη θαυμάζουν αυτούς που την κοπανάνε, που αντιμιλάνε, που φοράνε τρύπια παντελόνια, με σκουλαρίκια και τα μυαλά στα κάγκελα (τους ψευτόμαγκες με λίγα λόγια), όταν ενηλικιωθούν θα έχουν την ίδια στάση απέναντι στη θρησκεία, είσαι γελασμένος γιαπετ.
Έχουν να ξεπηδήσουν europaioi από αυτά!!!
Για παράδειγμα σήμερα στην εκκλησία τα παιδιά ηλικίας 16-25 περίπου ετών, τα ψάχνεις με το καλαμάκι (εκτός των γιορτών). Κι εγώ όμως σε εκείνη την ηλικία πήγαινα στην εκκλησία μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και στη γιορτή του πατέρα μου κι εκεί με γκρίνια.
Δεν είχα λόγο να χάσω το Σαββατόβραδο, για να ξυπνήσω το πρωί να πάω στην εκκλησία!. Άλλαξαν όμως τα πράγματα γιαπετ….κάθε πράγμα στον καιρό του.

quote:
γιαπετ:
Και ΑΝ, με οποιονδήποτε τρόπο (διότι μέσω της εκπαίδευσης, δεν το βλέπω), οι νέοι γνωρίσουν το μεγαλείο της φυλής τους και την αληθινή γλώσσα μας, θα μείνουν πιστοί, στο ιερατείο, μόνο όσοι προσπαθούν, προς το τέλος της ζωής τους, να… πιάσουν κορόιδο το θεό…

Αν οι Έλληνες γνωρίσουν το μεγαλείο της φυλής τους όχι μόνο δεν πρόκειται να χάσουν σπιθαμή από τη χριστιανική τους πίστη, αλλά θα γίνουν και βασιλικότεροι του βασιλέως! γιατί η εθνική μας ταυτότητα χάρη στο χριστιανισμό σώθηκε και αυτό είναι που ενοχλεί τους διώκτες του Ελληνισμού.
Επιπλέον θα στείλουν στο διάολο κάτι κόμματα ορντινάντσες των ξένων και ντόπιων συμφερόντων όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για παράδειγμα και θα αναζητήσουν την πολιτική τους μοίρα μέσα από την "αγορά", εφόσον σου αρέσει τόσο η ιστορία μας.
quote:
γιαπετ:
Έχεις δίκαιο, η αναφορά μου σε διχασμό, περιείχε μεγάλη δόση ευσεβούς πόθου. Πάντως, είναι θετικό το γεγονός ότι ακούστηκαν αυτές οι φωνές. Μερικές δεκαετίες πριν θα είχαν αφορισθεί ως όργανα του σατανά, αυτοί οι παπάδες!!!

Όπως το λες πόθος!, αυτό είναι το όνειρο των χριστιανομάχων, η διάσπαση της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα, ο εξαφανισμός εάν είναι δυνατόν του χριστιανισμού, κάτι που είναι το ίδιο αντικείμενο πόθου και για τους Εβραίους τα διάφορα σιωνιστικά κέντρα και τους λοιπούς εχθρούς της Ελλάδας.

quote:
γιαπετ:
Εσύ έχεις παρατηρήσει ποτέ κάποια αλλοίωση των νοημάτων (κατά τη μετάφραση), σ’ αυτά που διαβάζεις;;;
Υπάρχει αυτολεξεί απόδοση στη νεοελληνική ή υπάρχουν και προσθήκες εντελώς άσχετες με το χωρίο που, υποτίθεται ότι μεταφράζεται;;;
Για πες….

Καμία αλλοίωση των νοημάτων δεν υπάρχει. Δεν έχεις παρά να μας φέρεις τα εδάφια.
Οι προσθήκες αυτές είναι περιττές για όσους γνωρίζουν, αλλά απαραίτητες για όσους δε γνωρίζουν και χρειάζονται διευκρινήσεις.

Ποντιακή Ιστορία

19/04/2010, 21:55:24
quote:
γιαπετ:
Έφθασε στο σημείο να να πει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην απόδοση και ερμηνεία κάθε λέξης, ώστε να αποσοθεί η έννοια που πρέπει και αναρωτήθηκα ποώ βρίσκεται η παραμικρή δυσκολία "μετάφρασης" ενός κειμένου απ' την αρχαία Ελληνική, στη νέα...

Γιατί διχάζει την εκκλησιαστική ηγεσία η προοπτική να αποδοθούν τα κείμενά της στην καθομιλουμένη;;;

Διχασμός? Από πότε η ανταλλαγή απόψεων ονομάζεται διχασμός?

quote:
Εαρινός:
Να μην σου δημιουργείται καμμιά έκπληξη φίλε μου , θα την βρούν την άκρη με συνόδους και μπορεί -μακάρι- να την αποδίδουν πλέον στην μητρική γλώσσα ...τα Εβραϊκά!

Όταν οι χριστιανομάχοι, έχουν τις ίδιες απόψεις για το χριστιανισμό με τους Εβραίους, μάλλον η Εβραϊκή γλώσσα ως μητρική θα πρέπει να ενδιαφέρει αυτούς και όχι εμάς του χριστιανούς.
Εμείς βρισκόμαστε απέναντι από τους Εβραίους......οι χριστιανομάχοι όμως?...δίπλα δίπλα!!

trexagireve: ".Η αρχάια γλώσσα,είναι και πιο μυστηριακή,πιο κοντά στο πνεύμα,όπως πολλές φορές λεμε...Άρα, πρέπει να διαβάζει κανείς, το πρωτότυπο, για να εννοεί ένα κείμενο...Οι μεταφράσεις και εξηγήσεις, πρέπει να ακολουθούν, ώστε ο γνώστης, να έχει ίδια άποψη..."

- Πολύ ωραία το θέτεις αγαπητέ Βαγγέλη.

quote:
Sesostris:
Μη τρέφης φίλε Γιάννη τέτοιες ελπίδες για ακριβείς μεταφράσεις των αρχαίων κειμένων στην νεοελληνική . Γιατί στην χριστιανική διάλεκτο που θα μεταφραστούν θα διαβάζης άλλα αντ’ άλλων . Πιο κάτω θα σου παραθέσω ένα απτό παράδειγμα από το «Ψαλτήριον» σε μετάφραση Π. Τρεμπέλα , και συγκεκριμένα από τον Ψαλμό ΚΑ’ (ΚΒ’) .

Αρχαίο κείμενο
17 ότι εκύκλωσαν με κύνες πολλοί , συναγωγή των πονηρευομένων περιέσχον με , ώρυξαν χείρας μου και πόδας .
18 εξηρίθμησαν πάντα τα οστά μου , αυτοί δε κατενόησαν και επείδόν με .

Ελληνοχριστιανική μετάφραση
17 Διότι με περιεκύκλωσαν εχθροί πολλοί λυσσασμένοι σαν σκύλοι , με περιτριγύρισαν σύναξις ανθρώπων που έχουν ως κύριον έργον των το πονηρόν και κακόν . Με τα τρυπήματα των καρφιών έσκαψαν και ήνοιξαν πληγάς εις τας χείρας μου και τους πόδας μου*.
18 καθώς με έβλεπον τεντωμένον επί του ξύλου με την σάρκα διαφανή και ισχνήν από τας πληγάς και μαστιγώσεις και με τα μέλη κινδυνεύοντα να εξαρθρωθούν , διέκριναν απ’ αλλήλων και εμέτρησαν όλα τα οστά μου* και ενώ εγώ επόνουν και ωδυνώμην , αυτοί διέκριναν καλά τούτο και ηυχαρίστουν την όρασίν των με τους σπαραγμούς και τιναγμούς του σώματός μου .

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα φίλε Γιάννη . Όχι φίλε μου καλύτερα να μάθουν τα παιδιά μας καλά τα αρχαία Ελληνικά για να μπορούν να διαβάζουν το πρωτότυπο της αριστερής σελίδας , και να μην πέφτουν θύματα του κάθε επαγγελματία χριστιανού πλαστογράφου ερμηνευτή . Μόνο έτσι θα ξεδοντιαστούν όλοι αυτοί οι υβριστές του ελληνισμού , και ίσως υπάρξει ελπίδα επιστροφής στις ρίζες μας . Να πάψουμε επί τέλους να είμαστε Ρωμιοί και να ξαναγίνουμε Έλληνες .

17. Σκύλοι με κύκλωσαν, κακοποιών φατρία μ' έβαλε στη μέση
ξεσκίσανε τα χέρια και τα πόδια μου.
18. Μπορούν να μετρηθούν όλα τα κόκαλά μου κι εκείνοι με κοιτάζουνε.

Τα παραπάνω που μας έφερες δε ήσαν παρά διευκρινήσεις.
Η υποκρισία της δήθεν αγανάκτησή σου μόνο τίποτα αφελείς μπορεί να ξεγελάσει.

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

Edited by - europaios2 on 19/04/2010 22:15:06

19/04/2010, 23:58:01
ευρωπαίοι

quote:
Θες να πεις ότι οι Έλληνες το 400 ή το 800 μ.Χ. για παράδειγμα μιλούσαν τη Νεοελληνική? και δεν καταλάβαιναν τι έλεγαν τα ιερά κείμενα και οι ψαλμοί της εκκλησίας?.....θα είσαι ο πρώτος που θα το λες! Μπράβο σου γιαπετ!....με κάνεις και γελάω εκεί που δεν το περιμένω!

Εσείς θέλετε να πείτε ότι το 400 μαχχ και το 800 μαχχ όλοι οι Έλληνες μιλούσαν την Αττική διάλεκτο;;;

Εγώ απάντησα στη μπαρούφα που γράψατε:

"Kαι γιατί δεν αντέδρασαν τότε που οι Έλληνες άπαντες γνώριζαν την αττική διάλεκτο?
Έλλειπαν τα σημερινά σαΐνια?"

Με το εξής:

"Όχι, έλλειπε ο χριστιανισμός, οι χριστιανοί και η… νεοελληνική."

Το 400 και το 800 μαχχ στην απάντησή σας, τι ρόλο παίζει;;;

quote:
Περιμένω εσένα να μου φέρεις τα εδάφια που άλλα λένε! και άλλα μας λένε ότι λένε οι κληρικοί......έλα γιαπετ! σου δίνω την ευχαρίστηση να με βάλεις στη θέση μου ....

Στη θέση σας, σας έχουν κατατάξει τα γραφόμενά σας…

quote:
γιαπετ

Για πείτε μερικά…

ευρωπαίοι

Όχι που δε δέχεται!....που δεν τον αφορά είναι η σωστή έκφραση. Δεν με αφορά για παράδειγμα τι έκανε ο Ιησούς του Ναυή.

Εσάς μπορεί να μη σας αφορούν, αφορούν όμως τη θρησκεία σας και γι’ αυτό ψέλνονται στους ναούς σας.

Μια ματιά στα «μηναία» θα σας δείξουν ότι κακώς δεν σας ενδιαφέρουν.

Για παράδειγμα την πρώτη Σεπτεμβρίου, όταν εκκλησιάζεστε ακούτε, μεταξύ άλλων:

"
Ὡς τῶν Ἑβραίων τὰ κῶλα ἐν τῇ ἐρήμῳ ποτέ, ἀπειθησάντων ὄντως, σοὶ τῷ πάντων Δεσπότῃ, ἀξίως κατεστρώθη οὕτω καὶ νῦν, τὰ ὀστᾶ διασκόρπισον, τῶν δυσσεβῶν καὶ ἀπίστων Ἀγαρηνῶν, ψαλμικῶς παρὰ τὸν ᾍδην Χριστέ.

Ὁ ἐν Σιναίῳ τῷ ὄρει τὰς πλάκας γράψας ποτέ, αὐτὸς καὶ νῦν ἐν πόλει, Ναζαρὲτ κατὰ σάρκα, βιβλίον κατεδέξω προφητικόν, ἀναγνῶναι Χριστὲ ὁ Θεός· καὶ τοῦτο πτύξας ἐδίδασκες τοὺς λαούς, πεπληρῶσθαι τὴν Γραφὴν ἐπὶ σοί.
"

Και παρακάτω:

"Ἐλάλησε Κύριος τοῖς υἱοῖς Ἰσραήλ, λέγων· Ἐὰν τοῖς προστάγμασί μου πορεύησθε, καὶ τὰς ἐντολάς μου φυλάσσησθε, καὶ ποιῆτε αὐτάς, δώσω τὸν ὑετὸν ἐν καιρῷ αὐτοῦ, καὶ ἡ γῆ δώσει τὰ γεννήματα αὐτῆς, καὶ τὰ ξύλα τῶν πεδίων ἀποδώσει τὸν καρπὸν αὐτῶν, καὶ καταλήψεται ὑμῖν ὁ ἀλοητὸς τὸν τρυγητόν, καὶ ὁ τρυγητός καταλήψεται τὸν σπόρον. Καὶ φάγεσθε τὸν ἄρτον ὑμῶν εἰς πλησμονήν, καὶ κατοικήσετε μετὰ ἀσφαλείας ἐπὶ τῆς γῆς ὑμῶν, καὶ οὐκ ἔσται ὑμᾶς ὁ ἐκφοβῶν· καὶ ἀπολῶ θηρία ἐκ τῆς γῆς ὑμῶν, καὶ πόλεμος οὐ διελεύσεται διὰ τῆς γῆς ὑμῶν, καὶ πεσοῦνται οἱ ἐχθροὶ ὑμῶν ἐνώπιον ὑμῶν, καὶ διώξονται ἐξ ὑμῶν πέντε ἑκατόν, καὶ ἑκατόν ὑμῶν διώξονται μυριάδας. Καὶ ἐπιβλέψω ἐφ᾿ ὑμᾶς, καὶ εὐλογήσω ὑμᾶς, καὶ αὐξανῶ ὑμᾶς, καὶ πληθυνῶ ὑμᾶς, καὶ στήσω τὴν διαθήκην μου μεθ᾿ ὑμῶν. Καὶ φάγεσθε παλαιά, καὶ παλαιὰ παλαιῶν, καὶ παλαιὰ ἐκ προσώπου νέων ἐξοίσετε. Καὶ οὐ βδελύξεται ἡ ψυχή μου ὑμᾶς, καὶ ἐμπεριπατήσω ἐν ὑμῖν, καὶ ἔσομαι ὑμῶν Θεός, καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι λαός. Ἐὰν δὲ μὴ εἰσακούσητέ μου, μηδὲ ποιήσητε τὰ προστάγματά μου ταῦτα, ἀλλὰ ἀπειθήσητε αὐτοῖς, καὶ τοῖς κρίμασί μου προσοχθήσῃ ἡ ψυχὴ ὑμῶν, ὥς τε ὑμᾶς μὴ ποιεῖν πάσας τὰς ἐντολάς μου, καὶ ἐγὼ ποιήσω οὕτως ὑμῖν."

Όπως βλέπετε το χριστιανισμό τον ενδιαφέρει η ιστορία των εβραίων!!!

quote:
Όσο για τις προφητείες δυστυχώς για σας τους χριστιανομάχους επαληθεύτηκαν στο πρόσωπο του Ιησού, οπότε μόνο φαντασιώσεις δεν είναι.

Όπως, ας πούμε η προφητεία περί καταγωγής του;;;;
Ποια απ’ τις δύο και από ποιόν;;
Απ’ τον Ιωσήφ που δεν ήταν πατέρας του ή απ’ τη Μαρία, κατ’ εξαίρεσιν καθορισμός γενιάς;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

20/04/2010, 00:02:15
ευρωπαίοι

quote:

Εσείς θέλετε να πείτε ότι το 400 μαχχ και το 800 μαχχ όλοι οι Έλληνες μιλούσαν την Αττική διάλεκτο;;;

Εγώ απάντησα στη μπαρούφα που γράψατε:

"Kαι γιατί δεν αντέδρασαν τότε που οι Έλληνες άπαντες γνώριζαν την αττική διάλεκτο?
Έλλειπαν τα σημερινά σαΐνια?"

Με το εξής:

"Όχι, έλλειπε ο χριστιανισμός, οι χριστιανοί και η… νεοελληνική."

Το 400 και το 800 μαχχ στην απάντησή σας, τι ρόλο παίζει;;;

quote:

quote:
γιαπετ

Για πείτε μερικά…

ευρωπαίοι

Εσάς μπορεί να μη σας αφορούν, αφορούν όμως τη θρησκεία σας και γι’ αυτό ψέλνονται στους ναούς σας.

"
Ὡς τῶν Ἑβραίων τὰ κῶλα ἐν τῇ ἐρήμῳ ποτέ, ἀπειθησάντων ὄντως, σοὶ τῷ πάντων Δεσπότῃ, ἀξίως κατεστρώθη οὕτω καὶ νῦν, τὰ ὀστᾶ διασκόρπισον, τῶν δυσσεβῶν καὶ ἀπίστων Ἀγαρηνῶν, ψαλμικῶς παρὰ τὸν ᾍδην Χριστέ.

Ὁ ἐν Σιναίῳ τῷ ὄρει τὰς πλάκας γράψας ποτέ, αὐτὸς καὶ νῦν ἐν πόλει, Ναζαρὲτ κατὰ σάρκα, βιβλίον κατεδέξω προφητικόν, ἀναγνῶναι Χριστὲ ὁ Θεός· καὶ τοῦτο πτύξας ἐδίδασκες τοὺς λαούς, πεπληρῶσθαι τὴν Γραφὴν ἐπὶ σοί.
"

Και παρακάτω:

"Ἐλάλησε Κύριος τοῖς υἱοῖς Ἰσραήλ, λέγων· Ἐὰν τοῖς προστάγμασί μου πορεύησθε, καὶ τὰς ἐντολάς μου φυλάσσησθε, καὶ ποιῆτε αὐτάς, δώσω τὸν ὑετὸν ἐν καιρῷ αὐτοῦ, καὶ ἡ γῆ δώσει τὰ γεννήματα αὐτῆς, καὶ τὰ ξύλα τῶν πεδίων ἀποδώσει τὸν καρπὸν αὐτῶν, καὶ καταλήψεται ὑμῖν ὁ ἀλοητὸς τὸν τρυγητόν, καὶ ὁ τρυγητός καταλήψεται τὸν σπόρον. Καὶ φάγεσθε τὸν ἄρτον ὑμῶν εἰς πλησμονήν, καὶ κατοικήσετε μετὰ ἀσφαλείας ἐπὶ τῆς γῆς ὑμῶν, καὶ οὐκ ἔσται ὑμᾶς ὁ ἐκφοβῶν· καὶ ἀπολῶ θηρία ἐκ τῆς γῆς ὑμῶν, καὶ πόλεμος οὐ διελεύσεται διὰ τῆς γῆς ὑμῶν, καὶ πεσοῦνται οἱ ἐχθροὶ ὑμῶν ἐνώπιον ὑμῶν, καὶ διώξονται ἐξ ὑμῶν πέντε ἑκατόν, καὶ ἑκατόν ὑμῶν διώξονται μυριάδας. Καὶ ἐπιβλέψω ἐφ᾿ ὑμᾶς, καὶ εὐλογήσω ὑμᾶς, καὶ αὐξανῶ ὑμᾶς, καὶ πληθυνῶ ὑμᾶς, καὶ στήσω τὴν διαθήκην μου μεθ᾿ ὑμῶν. Καὶ φάγεσθε παλαιά, καὶ παλαιὰ παλαιῶν, καὶ παλαιὰ ἐκ προσώπου νέων ἐξοίσετε. Καὶ οὐ βδελύξεται ἡ ψυχή μου ὑμᾶς, καὶ ἐμπεριπατήσω ἐν ὑμῖν, καὶ ἔσομαι ὑμῶν Θεός, καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι λαός. Ἐὰν δὲ μὴ εἰσακούσητέ μου, μηδὲ ποιήσητε τὰ προστάγματά μου ταῦτα, ἀλλὰ ἀπειθήσητε αὐτοῖς, καὶ τοῖς κρίμασί μου προσοχθήσῃ ἡ ψυχὴ ὑμῶν, ὥς τε ὑμᾶς μὴ ποιεῖν πάσας τὰς ἐντολάς μου, καὶ ἐγὼ ποιήσω οὕτως ὑμῖν."

quote:

Απ’ τον Ιωσήφ που δεν ήταν πατέρας του ή απ’ τη Μαρία, κατ’ εξαίρεσιν καθορισμός γενιάς;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

20/04/2010, 01:15:58
quote:
trexagireve
Έχει ρε φιλε sesostris σημασια και το νόημα...Πρέπει να αποδίδεται, όχι να το ωραιοποιούμε, ή ομορφαινουμε....

Έχει καμιά σχέση με το νόημα το κείμενο της χριστιανοελληνικής (απόδοσης) ???
quote:
trexagireve
Άλλο απόδοση κι άλο μετάφραση, άλλο κείμενο κι άλλο ποίημα....

Μετάφραση είναι η μεταφορά ενός κειμένου από μια γλώσσα σε μια άλλη . Απόδοση είναι η μεταφορά ενός κειμένου από έναν τύπο σε έναν άλλον προγενέστερο ή μεταγενέστερο της ιδίας γλώσσας . Πάντως είτε σε πεζό είτε σε έμμετρο κείμενο δεν επιτρέπεται η αλλοίωση της έννοιας όπως γίνηκε στο τερατούργημα αυτό .
quote:
trexagireve

Για κάνε μου το πιο λιανά φίλε trexagireve , γιατί οι γνώσεις μου γύρω από την ποίηση δεν μου επιτρέπουν να συλλάβω αναλύσεις με έννοιες τόσο υψηλού επιπέδου . Όπως δεν μπορώ να καταλάβω μέσα στην παρακάτω πρωτότυπη μετάφραση του κειμένου από το εβραϊκό :

«18 εξηρίθμησαν πάντα τα οστά μου , αυτοί δε κατενόησαν και επείδόν με .»

πού στα κομμάτια γράφει για :

«.....με έβλεπον τεντωμένον επί του ξύλου με την σάρκα διαφανή και ισχνήν από τας πληγάς και μαστιγώσεις ..... μέλη κινδυνεύοντα να εξαρθρωθούν...... ενώ εγώ επόνουν και ωδυνώμην....... τους σπαραγμούς και τιναγμούς του σώματός μου .»

Και όλες αυτές τις παπαριές που συμπλήρωσε ο μακαρίτης ο Τρεμπέλας στην νεοελληνική (απόδοση) του κειμένου , με σαφή πρόθεση να διαστρεβλώση την αρχική έννοια , να παραπέμψη στην σταύρωση του Χριστού , και να το παρουσιάση σαν προφητικό . Δηλαδή το ψεύδος και η πλαστογραφία σε όλο τους το μεγαλείο , πιστός στον δρόμο που χάραξαν οι (πατέρες) της εκκλησίας . Πράξεις που απευθύνονται τελικά σε ανθρώπους «πτωχούς τω πνεύματι» .

*

20/04/2010, 01:48:22
"Ζητήσετέ με και ούχ ευρήσετε και όπου ειμί εγώ, υμείς ου δύνασθε ελθείν."

Και η "απόδοση" του Τρεμπέλα για να νομίζουν οι πιστοί ότι διαβάζουν το ευαγγέλιο του "Ιωάννη".

"και εάν υποτεθεί, ότι εις την απελπισίαν σας με ζητήσετε κάποτε, δεν θα με εύρητε. Και εκεί όπου είμαι και τώρα ως θεός και όπου θα υπάδω μετ' ολίγον και ως άνθρωπος, σεις δεν ημπορείτε να έλθετε, διότι μόνον εγώ, εις τον οποίον σεις απιστείτε, δύναμαι εκεί να σας οδηγήσω."

Αυτά που έχω τονίσει πού βρίσκονται στο κείμενο που ..."απεδώθη";;

Διαβάζετε το ευαγγέλιο του Ιωάννη ή του Τρεμπέλα;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Edited by - γιαπετ on 20/04/2010 01:53:12

20/04/2010, 01:52:22
Για να προλάβω τυχόν κουτοπονηριές συμπληρώνω ότι το παραπάνω χωρίο είναι στο "κατά Ιωάννη" κεφ. ζ' 34.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

20/04/2010, 02:11:36
quote:
γιαπετ:

Όχι βέβαια....από τη Σπάρτη μέχρι την Τρίπολη μιλούσαν την Αττική, από την Τρίπολη μέχρι την Κόρινθο τη Θεσσαλική, από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα, τη Γιαννιώτικη, από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα, τη Φθιωτική, από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο τη Ζακυνθινή, Από την Αθήνα μέχρι τη Λαμία τη Βεροιακή κ.ο.κ....μη κάθομαι τώρα να γράφω....
Διάβασε λίγο για την κοινή και την ιστορία της και μετά έλα να τα ξαναπούμε.
quote:
γιαπετ:
Εγώ απάντησα στη μπαρούφα που γράψατε:"Kαι γιατί δεν αντέδρασαν τότε που οι Έλληνες άπαντες γνώριζαν την αττική διάλεκτο?
Έλλειπαν τα σημερινά σαΐνια?"Με το εξής:"Όχι, έλλειπε ο χριστιανισμός, οι χριστιανοί και η… νεοελληνική."Το 400 και το 800 μαχχ στην απάντησή σας, τι ρόλο παίζει;;;

Aυτών που ξέχασες.

quote:
γιαπετ:

Τώρα μάλιστα...ναι με έβαλες στη θέση μου....μετά από ένα τέτοιο επιχείρημα!!

quote:
γιαπετ:
"
Ὁ ἐν Σιναίῳ τῷ ὄρει τὰς πλάκας γράψας ποτέ, αὐτὸς καὶ νῦν ἐν πόλει, Ναζαρὲτ κατὰ σάρκα, βιβλίον κατεδέξω προφητικόν, ἀναγνῶναι Χριστὲ ὁ Θεός· καὶ τοῦτο πτύξας ἐδίδασκες τοὺς λαούς, πεπληρῶσθαι τὴν Γραφὴν ἐπὶ σοί."

Kαι τι λέει? εσύ για να τα φέρνεις κάτι κακό θα είναι!! για πες μας!

quote:
γιαπετ:

Εδώ έχουμε τις οδηγίες του Θεού, δε βλέπω λοιπόν το λόγο γιατί να μη μας αφορά το θέμα.

quote:
γιαπετ:

Kαι από τους δύο. Διάβασε λίγο στο Δευτερονόμιο για τον ανδραδελφικό νόμο, και μετά για τον «οίκο» ᾿Εφραθά κι έλα στη συνέχεια να μου πεις περί "κατ’ εξαίρεσιν καθορισμός γενιάς!!"

Σημερον αλλος ουρανος

20/04/2010, 02:22:26
quote:
γιαπεετ:
"Ζητήσετέ με και ούχ ευρήσετε και όπου ειμί εγώ, υμείς ου δύνασθε ελθείν."

Και η "απόδοση" του Τρεμπέλα για να νομίζουν οι πιστοί ότι διαβάζουν το ευαγγέλιο του "Ιωάννη".
"και εάν υποτεθεί, ότι εις την απελπισίαν σας με ζητήσετε κάποτε, δεν θα με εύρητε. Και εκεί όπου είμαι και τώρα ως θεός και όπου θα υπάδω μετ' ολίγον και ως άνθρωπος, σεις δεν ημπορείτε να έλθετε, διότι μόνον εγώ, εις τον οποίον σεις απιστείτε, δύναμαι εκεί να σας οδηγήσω."
Αυτά που έχω τονίσει πού βρίσκονται στο κείμενο που ..."απεδώθη";;
Διαβάζετε το ευαγγέλιο του Ιωάννη ή του Τρεμπέλα;;;

Πρώτα να μας δώσεις την ερμηνεία που κατ' εσέ θα έπρεπε να δοθεί. Και μετά θα σου τη λύσω εγώ την απορία. Περιμένω λοιπόν!

ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

20/04/2010, 02:39:52
Ευρωπαίοι συμπαθείς..., έγραψα:

"Αυτά που έχω τονίσει πού βρίσκονται;;;"

Δεν καταλαβαίνετε, έ;;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

20/04/2010, 09:19:52
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίοι συμπαθείς..., έγραψα:
"Αυτά που έχω τονίσει πού βρίσκονται;;;"
Δεν καταλαβαίνετε, έ;;;;

Kαι σου έγραψα για "ερμηνεία"

Αν αφήσεις σκέτο το κείμενο έχουμε: "με ζητήσετε κάποτε, δεν θα με εύρητε. Και εκεί όπου είμαι σεις δεν ημπορείτε να έλθετε,"

Απάντησε λοιπόν στο εύλογα ερώτημα.
Γιατί να τους πει έτσι και να Τον ζητήσουν αφού ήσαν απέναντί Του και όχι μαζί Του? αφού δεν πίστευαν ότι ήταν Θεός αλλά ένας απλός άνθρωπος? και γιατί να μην μπορούσαν να Τον βρουν? (σημειωτέον ότι η αναφορά Του αυτή γίνεται προς τους απεσταλμένους των Φαρισαίων)

Γι' αυτό και στη μετάφραση του Τρεμπέλα στο εξώφυλλο, γράφει
"μετά συντόμου ερμηνείας"

Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τα αυτονόητα.

Edited by - europaios2 on 20/04/2010 09:22:03