ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όραμα για το τέλος του κόσμου (Δευτέρα Παρουσία) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Όραμα για το τέλος του κόσμου (Δευτέρα Παρουσία) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Stavros_1330 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Aggelos91Μέλος
24/06/2008, 22:33:13
Τα σώματα μας δεν θα είναι άυλα. Άυλος είναι μόνο ο ίδιος ο Θεός. Ο ραγματικά άυλος είναι μόνο ο ίδιος ο Θεός. Ακόμα και οι άγγελοι είναι ασώματοι και σε σχέση με εμάς είναι άυλοι. Αλλά σε σχέση με τον Θεό τον μόνο άυλο δεν είναι καθόλου άυλοι. Και για να μην μπερδέψω κανέναν σε σχέση μας και σε σχέση με τον Θεό. Θα πω αυτό. Μόνος άυλος είναι ο Θεός. Σβάμπε τι λες να φοβήθηκα να απαντήσω? Αν είναι δυνατόν. Τί να φοβηθώ? Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Τώρα για όσον αφορά που τοποθετούνται γεωγραφικά δεν μπορώ να σου πω δεν το ξέρω. Αν και δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν κάου στον υλικό κόσμο. Αλλά δεν θέλω να σου λέω κάτι που δεν είμαι σίγουρος. Θα μάθω και θα σου δώσω μια εμπεριστατωμένη απάντηση. Να ένα καλό του φόρουμ. Σου δίνει κίνητρο να διαβάζεις και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα. Ο Θεός μαζί σας.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

24/06/2008, 23:35:31
Φίλε Aggelos91, απαντάς σε μένα φαντάζομαι και όχι στον Schwabe, επειδή εγώ σε ρώτησα.

quote:
τι λες να φοβήθηκα να απαντήσω? Αν είναι δυνατόν. Τί να φοβηθώ?

Δεν είπα ότι φοβήθηκες, απλά ρώτησα γιατί δεν απάντησες. Ωστόσο για το πλήθος των ανθρώπων δεν μου είπες κάτι...

quote:
Τώρα για όσον αφορά που τοποθετούνται γεωγραφικά δεν μπορώ να σου πω δεν το ξέρω. Αν και δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν κάου στον υλικό κόσμο.

Και πώς κάτι που δεν βρίσκεται στον υλικό κόσμο, θα φιλοξενεί υλικά σώματα;

quote:
Αλλά δεν θέλω να σου λέω κάτι που δεν είμαι σίγουρος.

Φίλε μου, πιστεύεις ότι πιστεύεις, δεν γνωρίζεις. Απλά σου απαντώ στο παραπάνω για να σου υπενθυμίσω ότι άλλο πίστη κι άλλο γνώμη και γι' αυτό μην έχεις πρόβλημα ότι θα εκτεθείς αν πείς κάτι που... δεν ισχύει.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

26/06/2008, 23:39:09
Υπάρχει η παροιμία που λέει " κάποιον του
δείχναν το φεγγάρι και αυτός κοιτούσε το δάχτυλο...
Θέλω να πιστεύω ότι το να συνετιστεί κανείς γίνεται
κατανοητό πως είναι πλεονέκτημα...
Καλά ρε ...πόντιοι( και με το συμπάθειο για τους Πόντιους...)
είστε τόσο ΑΝΌΗΤΟΙ που πιστεύετε ότι η γή έγινε άνευ μελέτης;
Ή που πιστεύετε ότι ερχόμαστε μόνο μια φορά στη γή;
Ειλικρινά πολύ παιδικό...
27/06/2008, 00:44:25
τρεχα..., να που συμφωνούμε σε κάτι.

quote:

Είναι λοιπόν, ηλίθιοι όσοι δεν πιστεύουν στην μετεμψύχωση (διότι αυτό σημαίνει η έλευση ξανά και ξανά στη γη).

Πες τα, γιατί τα λόγια σου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για κάποιους...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/06/2008, 00:12:33
quote:
trexagireve
Υπάρχει η παροιμία που λέει " κάποιον του
δείχναν το φεγγάρι και αυτός κοιτούσε το δάχτυλο...
Θέλω να πιστεύω ότι το να συνετιστεί κανείς γίνεται
κατανοητό πως είναι πλεονέκτημα...

Φίλε trexagireve , με την τελευταία σου απάντηση με εξέπληξες ευχάριστα , γιατί και εγώ σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα , έχω καταλήξει στο συμπέρασμα , ότι η ψυχή αμοίβεται ή τιμωρείται περνώντας από διαδοχικά στάδια μετενσαρκώσεων , έως ότου οι εμπειρίες που αποκτά την βοηθήσουν να φθάση στην τελείωση και να ενωθή με το "Θείο" .

30/06/2008, 09:41:23
Χαίρομαι που διάβασα τις αναφορές σας για τη μετενσάρκωση, τη μετεμψύχωση κλπ αλλά και που διαπίστωσα μια σύμπνοια απόψεων κάποιων συνομιλητών, οι οποίες κατά καιρούς έχουν έρθει σε σύγκρουση σε επιφανειακό επίπεδο.

Είδατε που αν υπάρχει καλή θέληση όλα γίνονται;

Υ.Γ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι διαφορετική η έννοια της μετεμψύχωσης από αυτή της μετενσάρκωσης.
Αυτό το λέω για να μη μπερδευόμαστε.

In anticipation of my resurrection...

30/06/2008, 16:06:45
quote:
Sesostris:
Φίλε trexagireve , με την τελευταία σου απάντηση με εξέπληξες ευχάριστα , γιατί και εγώ σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα , έχω καταλήξει στο συμπέρασμα , ότι η ψυχή αμοίβεται ή τιμωρείται περνώντας από διαδοχικά στάδια μετενσαρκώσεων , έως ότου οι εμπειρίες που αποκτά την βοηθήσουν να φθάση στην τελείωση και να ενωθή με το "Θείο" .

Λες η προϊσταμένη μου να είναι καμιά προπροπρογιαγιά μου? Πως θα το καταλάβω? . Πάντως μου αρέσει πολύ η θάλασσα! Συμπέρασμα? Πρώην θαλασσοπόρος? λες να ήμουν ο Κρούσος? μήπως κανάς καπετάνιος? Μήπως μούτσος? (κάναν και αυτοί ταξίδια,) μήπως δελφίνι? κουτσομούρα? (ή δεν παίζουν εδώ τα ψάρια?......μάλλον όχι γιατί αν πάω για ψάρεμα θα κινδυνεύσω να πιάσω κανά προπάππο μου),
Για πες μου φίλε μου.........για βοήθα........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

30/06/2008, 16:54:55
Ευρωπαίε, μην ανησυχείς για κάτι απ' αυτά.

Το μόνο που πρέπει να σ' ενδιαφέρει, είναι να μην τρως μοσχάρι, επειδή μπορεί να θεωρηθείς ... κανίβαλος.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

03/07/2008, 01:01:31
quote:
europaios2
Πάντως μου αρέσει πολύ η θάλασσα! Συμπέρασμα? Πρώην θαλασσοπόρος? λες να ήμουν ο Κρούσος? μήπως κανάς καπετάνιος? Μήπως μούτσος? (κάναν και αυτοί ταξίδια,) μήπως δελφίνι? κουτσομούρα?

Το πιθανότερο απ’ όλα είναι ο χάνος .

03/07/2008, 09:32:41
quote:
Sesostris:
Το πιθανότερο απ’ όλα είναι ο χάνος

Eσύ τι νομίζεις για τον εαυτό σου? μιας και όπως σύμφωνα με αυτά που έχεις διαβάσει έως τώρα , έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ,ότι η ψυχή αμείβεται ή τιμωρείται περνώντας από διαδοχικά στάδια μετενσαρκώσεων? Σίγουρα όλο και κάτι θα έχεις να μας πεις!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"