- Γιατι δεν νιωθω πια περηφανος που ειμαι Ελληνας? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
εμείς οι δύο συμφωνούμε παρά που μοιάζει να διαφωνούμε!
Έγραψες:
quote:
διηγείται σε περίληψη τεσσάρων σελίδων όλο το βιβλίο του Λάιμπερ! Και αναφέρει όχι μόνο αυτό, αλλά και αρκετά άλλα βιβλία που αναφέρουν τον Ντε Καστρί και το Megapolisomancy του ...[...]... ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΗΓΩΝ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας άμεσα, ξεφυλλίζοντας απλώς και μόνο το βιβλίο ...[...]... Χώρια τις αμέτρητες διηγήσεις που περιέχει, χώρια τις αμέτρητες αυθεντικές ιδέες, ...[...]... πλημμυρισμένο από πηγές, αναφορές, στοιχεία, διηγήσεις, αυθεντικές ιδέες.
Σύ είπας - κ΄εγώ συμφωνώ απολύτως μαζί σου!
quote:
πως γίνεται ένα και μόνο βιβλίο να περιέχει τόσα πράγματα
Με τό "να παραθέτεις" τα βιβλία τών άλλων!
quote:
Μόλις έβαλα τη λέξη "23 Skidoo" στη μηχανή αναζήτησης Google, και μου έβγαλε 5.610 (!!!!!!!) αποτελέσματα
Το qooqle σου δεν δουλεύει! Το δικό μου έβγαλε 197,073,348!!! αποτελέσματα - όλως άσχετα, όμως, με το ζήτημα!
Είπα πως η λέξη 23-skidoo δεν υπάρχει στο κείμενο του Crowley. Δε με νοιάζει τι λένε στα πέριξ - ενδιαφέρομαι, απλώς, για το τί λέει ο ίδιος ο Crowley. Και εδώ: http://nullmeister.ath.cx/local/texts/crowley/book_of_lies.txt μπορείς να διαβάσεις το ίδιο το Book of Lies.
quote:
παραθέτεις τα σχόλια του φίλου σου του Κρόουλυ για το 23 Skidoo ποίημά του. Και συνεχίζεις να αποκρύπτεις ότι δεν έχουν καμία άμεση σχέση με τα σχόλια που κάνει ο Γιαννουλάκης. ...[...]...Έχουν καμία σχέση όλα αυτά με εκείνα που γράφει ο Κρόουλυ;
Αυτό είπα κ΄εγώ! πως δεν έχουν καμμία σχέση! απλώς ο φίλος σου ξεχειλώνει και πλαστογραφεί τον Crowley.
quote:
τό μόνο σχετικό που αναφέρει ο Παντελής σε ένα διήγημα του βιβλίου του σε ένα σημείο, είναι κάτι για τα καπάκια των δρόμων
Βλέπεις που κλέβει την δουλειά των άλλων; πουθενά δεν αναφέρει ποιός έβγαλε το θέμα στα fora.
quote:
κανένας άλλος στον κόσμο, δεν έχει γράψει ένα συναρπαστικό ΕΙΔΙΚΟ βιβλίο 500 σελίδων για όλα αυτά
Πολύ παράξενο! - μόλις παραπάνω ανέφερες τούς εξής: "ο Σαρλ Μπωντλαίρ, ο Άρθουρ Μάχεν, ο Λουί Αραγκόν, οι Σουρεαλιστές, ο Γκυ Ντεμπόρ, οι Καταστασιακοί, ο Ίαιν Σίνκλαιρ, κλπ, κλπ,"
Πώς "κανένας" τότε;
quote:
Είναι ένα βιβλίο πυροτέχνημα, το διαβάζεις και σου ανατινάζεται ο εγκέφαλος
Συμφωνώ!
quote:
ο Γιαννουλάκης είναι ο μόνος λόγιος άνθρωπος που ξέρω στην Ελλάδα.
Έχεις ταλέντο στα ανέκδοτα, στο είπα.
.........
.........
Για τον Castaneda; θα τα πούμε, άλλοτε ...
Δεν έχετε με τι άλλο να ασχοληθείτε, παρά μόνο με το να κατηγορείτε τον έναν και τον άλλο αξιόλογο άνθρωπο; Μάλλον κάποιος άλλος έχει να κερδίσει κάτι από όλα αυτά, και όχι εγώ, πόσο μάλλον ο Γιαννουλάκης που ούτως ή άλλως δεν τον γουστάρετε, (νομίζετε ότι έχει καμιά σημασία γι' αυτόν; Ούτως ή άλλως υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που τον γουστάρουν).
Του ανέφερα την όλη ιστορία, κι εκείνος απλά μου είπε ότι κακώς χάνω το χρόνο μου και κάθομαι και ασχολούμαι με μικρότητες, και με τις μισαλλοδοξίες των διαφόρων «οπαδών»:
«Άστους να λένε ό,τι θέλουν, τι σε νοιάζει εσένα; Νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο προς το καλύτερο; Είναι εγωιστικό αυτό, πιο εγωιστικό από την κακοήθεια των άλλων, που έτσι κι αλλιώς αυτοχαρακτηρίζεται μόνη της. Οι άνθρωποι που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν, ξέρουν πολύ καλά να κρίνουν από μόνοι τους, χωρίς τη δική σου βοήθεια. Οι άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν, θα λογοδοτήσουν κάποτε για όλες τους τις άτιμες πράξεις, ακόμη και για τις πιο αφελείς. Και δεν θα λογοδοτήσουν σε εμάς. Αφιέρωσε τον χρόνο σου σε κάτι πιο δημιουργικό, και μην τον αφιερώνεις σε αρνητικά πράγματα όπως όλοι αυτοί...»
Ομολογώ ότι μάλλον έχει δίκιο, κακώς κάθομαι και χάνω το χρόνο μου!
Ο Κακάο συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι, κουτοπόνηρα και με λογοπαίγνια, ενώ τον διεύψεσα με τόσα στοιχεία. Συνεχίζει να λέει ψέματα τραβηγμένα από τα μαλλιά, και να απαντά απλά με ειρωνίες στα έντιμα πράγματα που του γράφω, συνεχίζει τις χωριατοπόνηρες κακοήθειες. Συνεχίζει να μας εμπαίζει, γι' αυτό θυμώνω πολύ, και δεν είναι καν άντρας για να τα υπογράψει με το όνομά του.
Δεν με πειράζει να γράφει κάποιος τη γνώμη του, υποκειμενική ή όχι. Γι' αυτό και δεν απάντησα σε καμία απλή έκφραση γνώμης, όπως είδατε. Με πειράζει να βγαίνει κάποιος και να λέει ΨΕΜΑΤΑ, δήθεν καταγγελίες και επιτηδευμένες κακοήθειες, για να αμαυρώσει έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει, για ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Σήμερα το κάνει για τον Γιαννουλάκη, αύριο θα το κάνει για κάποιον από εσάς που θα μπει στην περιπέτεια να γράψει βιβλία. Για να έχει το δικαίωμα να το κάνει μόνο ο γκουρού του. Όντως, «σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι...»
Έγραψα ήδη πολλά, και δεν θα συνεχίσω να απαντώ σε όλες αυτές τις ανοησίες, για να μην παρεξηγηθώ και στο τέλος. Δηλαδή να βρεθώ κι εγώ κατηγορούμενος από την κακοήθη φαντασία και τη μισαλλοδοξία κάποιων τύπων.
Αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τι έχει γραφτεί σε όλα αυτά τα μηνύματα που υπάρχουν εδώ, θα καταλάβει πολλά πράγματα. Αυτός είναι και ένας άλλος λόγος που μπήκα στον κόπο.Δεν είπα σχεδόν καμία υποκειμενική γνώμη, είπα την αλήθεια που ξέρω. Και ήμουν προκλητικός σε έναν άνθρωπο που η πρόκληση και η ειρωνία και το ΨΕΜΑ ήταν η αρχική πρόθεσή του.
Σας αφήνω με πικρία, σας αφήνω να συνεχίσετε να λέτε ότι σας κατεβαίνει. Αντί να ψάχνετε για τα μυστήρια του κόσμου και του εαυτού σας, κάθεστε και τρώγεστε με τα ρούχα σας για τους άλλους που καταφέρνουν να το κάνουν. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Βαρέθηκα. Πιστέψτε ότι θέλετε. Νόμιζα ότι έκανα μία έντιμη κίνηση, και ξέχασα ότι δεν απευθύνομαι σε έντιμο άνθρωπο εξ αρχής.
Ότι και να πω, θα συνεχιστεί το ίδιο άτιμο παιχνίδι, οπότε το κλείνω εδώ. Είπα πολλά.
Χαίρετε
AL
Ωραίος είσαι Old Tiger. Ωραία τα λες. (Δεν πιστεύω να σου τα είπε κάποιος άλλος αυτά. Ε; Φαίνεται να έχεις «δική σου» άποψη και «ιδία γνώση»...αλλά πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν...) Αλήθεια, ρωτάω έτσι από περιέργεια, η ατάκα με την οποία υπογράφεις (Δεν υπογράψαμε χαρτί όταν γεννηθήκαμε - και η εικόνα ενός λύκου)ποιανού είναι; Και γιατί διάλεξες αυτήν, καθώς και την εικόνα αυτή; Θα ήθελα να απαντήσεις αν θέλεις, για να βοηθήσεις έτσι αυτούς που διαβάζουν αυτά εδώ, μπας και καταλάβουν λίγο περισσότερο τι συμβαίνει με όλα αυτά που γράφουμε εδώ...
Και πάλι Χαίρετε
ΑΛ
quote:
Ωραίος είσαι Old Tiger. Ωραία τα λες.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε AL για την φιλοφρόνησή σου
Σχετικά με την σπόντα που πετάς...η οποία μοιάζει μάλλον με πυροτέχνημα...φαντάζομαι επειδή πλησιάζει και το Πάσχα...να σου θυμίσω ότι:
Στον Μπαλάνο εσύ αναφέρθηκες, εσύ τον έφερες με τα γραφόμενά σου σε αντιπαράθεση με τον Γιαννουλάκη.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 500 ΧΙΛ. ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
Θα αντιπαρέλθω επίσης του υπαινιγμού σου, λέγοντάς σου ότι μου αρέσει να διαβάζω Μπαλάνο...όπως αρέσει και σε εσένα να διαβάζεις Γιαννουλάκη. Υπάρχει όμως μία τρομερά μεγάλη διαφορά:
ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΝΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ
και,
ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΝΟ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ.
ΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΑΝΟ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM, AYTO ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ" ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ Ο ADMIN ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
Το πρόβλημά σου φαντάζομαι είναι ότι ενώ, συνεργάζεσαι με ένα περιοδικό το οποίο υποτίθεται ότι προάγει την ελευθερία της πληροφόρησης σε "ειδικά" θέματα και ακούγονται διαφορετικές φωνές από αυτές του κατεστημένου,
έρχεσαι εσύ πρώτος να καταστρατηγήσεις αυτό το αγαθό,
ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.
ΑΥΤΟ ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Υ.Γ. Στην υπογραφή δεν απεικονίζεται κάποιος Λύκος...αλλά μία Τίγρης...
Εξάλλου αυτό φαίνεται καθαρά και από το user name μου...
![]()
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
ΦΙΛΕ AL ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΚΑΟ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΟΠΩΣ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΕΣ ΦΙΛΕ AL ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΜΠΑΛΑΝΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΠΑΛΑΙΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩ.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ ΑΣ ΒΓΑΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ.
ΦΙΛΕ AL ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ....
ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Θα έλεγα - γιατί νομίζω ότι παρεξηγήθηκε λίγο ο φίλος ΑL - ότι το αρχικό post του kakao ήταν λίγο προκλητικό. Θέλω να πω ότι κι εμένα με ξένισε λίγο αν και καταλαβαίνω ότι ο καθένας μπορεί να γράψει την αποψή του. Τώρα να πω ότι αν ο AL είναι φίλος του Γιαννουλάκη το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να το παίρνει πατριωτικά το ζήτημα. Κι εγώ έτσι θα έκανα για τους δικούς μου φίλους.
Τελειώνοντας, σχετικά με το βιβλίο, εγώ το διάβασα ευχάριστα και καθώς δεν είχα διαβάσει πολλά πράγματα σχετικά με το Megapolicomancy, μου άρεσε που στο βιβλίο υπήρχαν τόσες αναφορές στο θέμα και σε ανθρώπους που έχουν γράψει η ασχοληθεί μ' αυτό. Να προσθέσω επίσης ότι το γεγονός ότι ο Γιαννουλάκης δεν έκρυψε τις πηγές του αλλά τις ανέφερε αναλυτικά και χωρίς πρόθεση να κρύψει κάτι για να το περάσει για δικό του κατά τη γνώμη μου τον τιμά.
Όπως και να 'χει νομίζω ότι βγήκε κάτι καλό απο αυτό το θέμα τελικά. Αναλύσατε αρκετά στοιχεία του βιβλίου.
Επίσης με όλο το σεβασμό στον AVATARGR διαφωνώ με το παρακάτω
quote:
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ.
καθώς δεν είδα να διαφαίνεται πουθενά κάτι τέτοιο. Εκτός κι αν ξέρει κάτι παραπάνω ο AVATARGR οπότε τότε αλλάζουν πολλά πράγματα..
Άντε καλημέρα σε όλους ![]()
ο ίδιος ο Al ανέφερε ότι έχει επαγγελματική συνεργασία με τον Γιαννουλάκη και το περιοδικό Strange (διάβασε καλύτερα σε παρακαλώ όλα τα post και θα καταλάβεις τι εννοώ)
quote:
ότι ο Παντελής είναι καλός μου φίλος και όσα λέω δηλώνουν ξεκάθαρα ότι είμαι συνεργάτης του, συμμετέχω ως συνεργάτης στο περιοδικό Strange και όχι μόνο (και δεν γράφω βιβλία ούτε έχω καμία απολύτως σχέση με τις πωλήσεις του περιοδικού, αμοίβομαι 9-10.000 δρχ. τη σελίδα όπως όλοι οι συνεργάτες των ειδικών περιοδικών
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Al.
Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι προσπαθεί να στερήσει από κάποιους το δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη από την δική του.
ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΜΑΣΘΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
Οπως επίσης δεν του συγχωρώ ότι αμυνόμενος για αυτή την σχέση που έχει με τον Γιαννουλάκη, μου κάνει επίθεση ότι δήθεν υποκινούμαι από τον Μπαλάνο για να γράψω αυτά που γράφω, στηριζόμενος στο ατράνταχτο στοιχείο...της ψηφιακής μου υπογραφής.
Φιλικά
Old Tiger
![]()
ΦΙΛΕ ΜΟΥ laurus ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ AL Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΦΙΛΟΣ AL
quote:
Όσα λέω τα λέω επώνυμα και υπογράφω με το αληθινό μου όνομα, σε αντίθεση με εσάς που κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία του νετ, και είπα ήδη ότι ο Παντελής είναι καλός μου φίλος και όσα λέω δηλώνουν ξεκάθαρα ότι είμαι συνεργάτης του, συμμετέχω ως συνεργάτης στο περιοδικό Strange
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ.......
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛ ΤΟ ΛΕΕΙ.
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ laurus ΣΤΟ ΘΕΜΑ ...........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
![]()
Για να μη σας κουράζω κατέταξα τον κύριο, ως συγγραφέα, στους μη σοβαρούς και δεν ασχολήθηκα ξανά μαζί του.
πραγματικά ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο θέμα...
Πολλά από αυτά που αναφέρουν διάφοροι συγγραφείς που κινούνται στον χώρο, αλλά πολλές φορές και κάποιες εμπειρίες που μπορεί να έχουν κάποιοι από εμάς....
είναι εξαιρετικά δύσκολο να τσεκαρισθούν, γιατί αφορούν κάποιες εμπειρίες, καθαρά προσωπικές άρα και υποκειμενικές ή κάποιες πληροφορίες στις οποίες είναι αδύνατον να έχει ο καθένας πρόσβαση.
Νομίζω ότι αυτό πρέπει πάντα να το έχουμε υπ’όψη μας για να αποφύγουμε και κάποιες παρεξηγήσεις.
Προσωπικά για τον Γιαννόπουλο δεν ξέρω, θυμάμαι βέβαια να αναφέρει κάποια πράγματα που δεν τα τεκμηριώνει.
Σε μία πρόσφατη κουβέντα που είχα με κάποιο άλλο μέλος του forum, που παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει αξιοθαύμαστη ωριμότητα και σκεπτικισμό, μου είχε αναφέρει ότι είχε πάει στην ομάδα του Γιαννόπουλου και είχε ψάξει μόνος του κάποια από αυτά που ανέφερε στα βιβλία του. Άλλα ήταν αληθή και άλλα όχι...
Ελπίζω να επέμβει ό ίδιος στο topic, προκειμένου να πει κάποια πράγματα από πρώτο χέρι, παραθέτοντας κάποια στοιχεία (συγκεκριμένα μου είχε αναφέρει κάποια ανακόλουθα στοιχεία, αλλά δυστυχώς δεν τα θυμάμαι).
Το σίγουρο είναι ότι ο χώρος συγκεντρώνει πολλούς "επαγγελματίες", κάποιοι εκ των οποίων εκμεταλλεύονται κάποιες καταστάσεις και την αφέλεια ίσως του κόσμου.
Τα δε αλληλομαχαιρώματα είναι πολύ συνηθισμένα...
Ευχαριστώ
![]()
Πιστεύω πως ο καθένας που γράφει ένα βιβλίο, έχει υποχρέωση, απέναντι στους αναγνώστες του, να τεκμηριώνει αυτά που γράφει. Εάν τους σέβεται και κυρίως, αν σέβεται τον εαυτό του. Διαφορετικά θα μπορούσαμε όλοι, πιστεύω, να γράψουμε ένα βιβλίο του τύπου: ''δεν αποκαλύπτω για ευνόητους λόγους...''.
όταν αναφέρομαι στους "επαγγελματίες" σαφώς και δεν μιλάω ούτε για εσένα, ούτε για εμένα αλλά ούτε και για κάποιο άλλο μέλος του forum. Αν συμβεί εξάλλου κάτι τέτοιο, θα φανεί πεντακάθαρα.
Οσο για τα άλλα που αναφέρεις, θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά επέτρεψέ μου να έχω αυτή την μικρή επιφύλαξη που ανέφερα για κάποια πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τον καθένα το τι θα πιστέψει και τι όχι.
Δυστυχώς όμως πολλοί ερευνητές γράφουν βιβλία γεμάτα υπονοούμενα, μην παρέχοντας και αποδείξεις για κάποια πράγματα, που νομίζω ότι θα ήταν σχετικά εύκολο να τσεκαρισθούν.
Ευχαριστώ
![]()
Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ laurus.....
ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...
ΣΥΓΝΩΜΗ ....
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Θίγεις, νομίζω, ένα καίριο θέμα, το οποίο μας αφορά όλους. Δεν πρέπει μόνο να γράφουμε, για να ικανοποιούμε τη ματαιοδοξία μας, αλλά και να διαβάζουμε τα σημειώματα των άλλων και, κυρίως να απαντάμε για να γίνεται ένας γόνιμος διάλογος!
Όσον για την επαγγελματική συνεργασία του Al και του Γιαννουλάκη έχετε δίκιο αλλά είχα γράψει ότι μερικά post του Al ήταν τόσο μεγάλα που προφανώς αυτό μου διέφυγε. Οπότε συγνώμη, έκανα λάθος λόγω κεκτημένης ταχύτητας.
Για εμένα τα forums του esoterica.gr είναι ένα μέσο να ανταλλάξω απόψεις με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα και να κάνω εποικοδομητικούς διαλόγους.
Δεν θεωρώ ότι γράφω για να ικανοποιήσω τη ματαιοδοξία μου και λυπάμαι αν κάποιος το πιστεύει αυτό. Και ο γόνιμος διάλογος γίνεται όταν υπάρχει καλή θέληση και απο τις δυο πλευρές. Προφανώς σ'αυτή την περίπτωση δεν ισχύει.
Ίσως κακώς απο την αρχή εξέφρασα τη γνώμη μου για το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί κάποιοι είναι λίγο παραπάνω απο το φυσιολογικό διατεθειμένοι να εμπλακούν σε διαξιφισμούς. Εγώ δεν είχα τέτοιο σκοπό και νομίζω πως φαίνεται και απο το ύφος του προήγουμενου post μου.
Αυτά εν ολίγοις. Εις το επανιδείν.
Το σημείωμά μου δεν είχε στόχο εσένα προσωπικά, ούτε και κανέναν άλλο άλλωστε. Ήθελα απλώς να επισημάνω μια υπάρχουσα κατάσταση. Και βέβαια, δεν υπάρχει νομίζω, καμμία προκατάληψη εναντίον οποιουδήποτε, γιατί απλούστατα κανείς δεν γνωρίζει κανέναν.