ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελληνισμός και σύνδεση μεταξύ μας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ελληνισμός και σύνδεση μεταξύ μας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

cube30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
cubeΜέλος
30/08/2003, 18:50:56
Υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ εκτός ελλάδος? Γνωρίζετε τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ?

steliosΝέο Μέλος
31/08/2003, 01:11:30
Ελ[ηλιος,φως] και ην γιος δηλαδη γιος φωτος.Οπως και Ελλας, Ελ[ηλιος,φως] και λαας[λιθος,πετρα] δηλαδη γη φωτος.

DAGONΜέλος
31/08/2003, 01:47:35
EΛΛΗΝ=123=1>2>3

EnasΜέλος
31/08/2003, 02:06:10
ΕΛΛΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

I am no human now
because I choose to know..

cubeΜέλος
31/08/2003, 17:32:18
ΜΠΡΑΒΟ DAGON ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ ΒΛΕΠΩ. ΕΛΛΗΝ=123. ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ.
ΩΡΑΙΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ?
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

31/08/2003, 17:48:23
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΟΙ <<ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ>>...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ

cubeΜέλος
31/08/2003, 17:56:03
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΥΩΔΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΛΕΥΚΑ ΜΥΡΙΖΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΙΔΑ ΠΟΛΥ ΟΡΓΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ FORUM. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΡΕΒΟΣ?

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

BelisariosΜέλος
05/09/2003, 13:02:40
Μερικά από όσα έχουν γραφτεί στο τόπικ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1114

είναι αρκετά διαφωτιστικά, φίλε μου.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους που μπορούν να διαφωνούν και να συγκρούονται χωρίς να γίνονται και εχθροί αλλά να νιώθουν επιβάτες του ίδιου πλοίου που ξεκίνησαν μαζί από ένα λιμάνι και θα φτάσουν μαζί σε κάποιο άλλο.

Καλώς ήρθες.

Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.

05/09/2003, 14:39:00
η πυλη ανοιξε,
μεσα μας καλεσε,
γνωση να λαβουμε,
με φως μας εντυσε,
ο χρονος κυλησε,
στην ωρα εγνεψε,
μια μεθη μας αφησε,
το εναυσμα εδωσε,
το φως μας χαρησε,
ελληνες μας βαφτησε.

δικο μου,με απεραντο σεβασμο και αγαπη ,ο φιλος σας μανος

T-SEEKERΜέλος
05/09/2003, 15:57:05
quote:
Υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ εκτός ελλάδος?

Φοβάμαι πως πρέπει βασικά να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ γενικώς πλεον...
ξέρετε πόσα αρβανιτοχώρια υπαρχουν στην πελλοπόνησο ?

ΕΛΛΗΝΕΣ 100% πιστεύω δεν είναι και πολλοί . Τουλαχιστον όμως έχουμε ενα κομματι DNA από αυτους και άρα είμαστε και εμείς ως ενα βαθμό έλληνες...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
cubeΜέλος
05/09/2003, 16:22:44
100%? τι ειναι ο έλληνας? με ποσοστό μετριέται?

Είσαι ή δεν είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Δεν μπορεί να είσαι 70% ή 50% ή 30%. Είτε είσαι ή δεν είσαι.

Εγώ είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Δεν υπάρχει ποσοστό φίλε T-SEEKER. Αποψη μου. Σεβαστή και η δική σου.

Φιλικά Κύβος.

05/09/2003, 16:49:10
Νομίζω πως το Θέμα αυτό δεν έχει σχέση με το Forum στο οποίο τοποθετήθηκε αρχικά (.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.), τόσο όσον αφορά το εναρκτήριο μήνυμα, όσο και σχετικά με τις περισσότερες των απαντήσεων.

Η Συζήτηση μεταφέρεται στην καινούργια της θέση(για την ώρα) στο Forum "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά."

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

cubeΜέλος
05/09/2003, 17:13:19
Συγχώρεσε με ADMIN ήταν δικό μου λάθος να το ξεκινήσω το θέμα σε εκείνο το forum.

Ημουν καινούργιος και δεν ήξερα. Τώρα ξέρω.

Μετα τιμής ΚΥΒΟΣ.

cubeΜέλος
19/09/2003, 00:17:05
Γράφω για σύνδεση και σύνδεση δεν βλέπω...

Μία φίλη συνομιλήτρια είχε πεις τις προάλλες ότι όταν χρειαστεί θα ενωθούμε, θα περιμένουμε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι?

Βαρέθηκα τα λόγια θέλω πράξεις.

Μετα τιμής Κύβος.

OannesΜέλος
19/09/2003, 00:39:25
Φίλτατε cube

Tο έχω ξαναγράψει σε άλλο, παρόμοιο topic:

1. Ποιός θα κάνει τον αρχηγό ; (απο εκεί θα αρχίσει η φαγωμάρα)
2. Ποιός θα βάλει το χέρι στη τσέπη ; (ξέρεις πολλούς;)

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

ΔΩΡΙΔΑΜέλος
19/09/2003, 10:15:37
Ω, Έλληνες της Ελλάδος,
γνωρίζετε τι θα πει Έλλην εκτός Ελλάδος;

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

DAGONΜέλος
19/09/2003, 10:19:15
Αγαπητοί φίλοι,

"Υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ εκτός ελλάδος?"

Από την αρχαιότητα τα ταξίδια μας στην Ευρώπη, την Ασία αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό δημιούργησαν πολιτισμούς ελληνικής καταγωγής που εώς και σήμερα διατηρούν τα χαρακτηριστικά της φυλής μας(σωματότυπος, γλώσσα κλπ). Οι φυλές αυτές ξεπερνάνε σε αριθμό τις 50. Πέρα όμως από τα προ-ιστορικά ταξίδια(αργοναυτική εκστρατεία, περιπλάνηση του Οδυσσέα στον Ατλαντικό εώς τα παράλια της Αμερικής κλπ) που είναι αμφισβητήσημα από κάποιους γιατί δήθεν ανοίκουν στην Μυθολογία(κακώς, γιατί έχει αποδειχθεί πια βάσει έλληνικών αρχαιοτήτων στον χώρο αυτό) και αργότερα (Αλέξανδρος, Βυζαντινοί χρόνοι κλπ) αφήσαμε το ελληνικό σπέρμα(βιολογικά και πολιτιστικά) σε λαούς Ανατολής και Δύσης. Έτσι, οι σημερινοί ομογενείς του εξωτερικού που αναγνωρίζονται από το ελληνικό κρατίδιο είναι απειροελάχιστοι μπροστά σε αυτούς που όντως υπάρχουν.

"ΕΛΛΗΝΕΣ 100% πιστεύω δεν είναι και πολλοί"

Έλληνας 100%...Ο Έλληνας δηλαδή που δεν είναι προϊόν επιμιξίας(μιγάς), αλλά διατηρεί την φυλετική του ακεραιότητα. Όπως έχει αποδειχθεί βάσει γεννεαλογικών μελετών(πχ Πουλιανός) η πλειοψηφία των
σημερινών κατοίκων του σημερινού ελλαδικού χώρου δεν είναι προϊόντα επιμιξίας, αλλά βιολογικά είναι πανομοιότυποι με τους προγόνους τους(πχ Μακεδόνες, Κρήτες κλπ.). Το κλασσικό επιχείρημα των αντι-φυλετιστών είναι ότι μετά από τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας μπαστάρδεψε η ελληνική φυλή και τώρα είμαστε Τουρανομογγόλοι και όχι Έλληνες. Κι εδώ η ανθρωπολογία και περισσότερο η ιστορία έρχεται να καταρίψει την σοφιστία. Το καλύτερο όμως, και αυτό που δεν λέει κανείς, είναι ότι στην Τουρκία ζούνε 15-20.000.000 Έλληνες μουσουλμάνοι που κατά καιρούς τους προδόσαμε(Σμύρνη, Κύπρος κλπ) και η Τουρκιά τους βάφτισε Τούρκους. Το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία που από τα αρχαία χρόνια-και τα μετέπειτα-έχουν απομείνει ελληνικές μειονότητες που διατηρούν την γλώσσα και τα έθιμά μας. Το ίδιο και στην Αγγλία.
Ύπάρχουν άπειρα παραδείγματα.
Το ζήτημα λοιπόν είναι πού δεν υπάρχουν Έλληνες και όχι που υπάρχουν.

Όσο για το θέμα της σύνδεσης-εθνικής ενότητας, είναι γνωστό ότι οι Έλληνες ήταν μέχρι πρόσφατα ένας από τους πλέον "συνειδητοποιημένους"
εθνικά λαούς. Αυτό όμως χάθηκε. Το γραικύλικο κράτος φρόντισε για αυτό. Οι εμφύλιες έριδες συνέβαλαν σε αυτό. Η παθητικότητά μας έβαλλε και το τελευταίο ληθαράκι.

Ο κόμπος λοιπόν έχει φτάσει στο χτένι εδώ και καιρό. Υπάρχει άμεση ανάγκη φυλετικής αναγέννησης. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

AIONΜέλος
19/09/2003, 13:33:32
quote:
Υπάρχει άμεση ανάγκη φυλετικής αναγέννησης.

Δηλαδή ?

AmandaΜέλος
19/09/2003, 14:18:52
Φίλε Κύβε,

τι εννοείς οτι πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι;Σε κάποιο άλλο θέμα σου τόνισα να κοιτάξεις γύρω σου και θα δείς οτι είμαστε ενωμένοι.Η απλή καθημερίνοτητα αυτό αποδεικνύει σε μένα τουλάχιστον.Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις οτι υπάρχει αδιαφορία απο μέρους του απλού λαού.Μη μου φέρεις όμως παραδείγματα πολιτικών γιατί αυτοί είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.
Τι είναι για σένα αφύπνιση και ένωση;Τι πράξεις ζητάς δηλαδή για να το πιστέψεις;Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει τι σε κάνει να έχεις αυτή την άποψη.

Φιλικά

19/09/2003, 20:38:00
Αμάντα...μη βάζεις λόγια στο στόμα του κύβου που...δεν είπε!
Ο DAGON το είπε και θα ήθελα να ξέρω και γω τι εννοούσε

"Τάδε έφη Avallon"